- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tikakukac #55871 üzenetére
Szaki,melyiket vennéd?EZT vagy EZT?
(egy 50+ tanárnőé lesz,semmi játék,átlagos használat,net,world)
Régebben volt róla szó,hogy bár fölösleges a dGPU,ha árban megéri érdemes azt venni-enni nem kér,nem is fogyaszt,ha nincs terhelve.Ez még mindig így van?
Na és SSHD van benne,szerintem az maradhat is,nem kell SSD.Még az 500 GB is bőven elég.(sehol nem találtam még arról képet,milyen lehet az alja,lehet-e könnyen tárolót vagy memóriát cserélni-belerakni)
-
LógaGéza
veterán
válasz
Tikakukac #55866 üzenetére
Az a baj, hogy nem nekem kell, hanem ismerősömnek, és ő azt mondta nem tetszik neki ez a design. Én azonnal venném, mert tudom, hogy jól össze vannak rakva, és megbizhatók (bár a fentebb emlitett Intel + ATI kombóra nem vennék mérget...). De hát sajna nem az én pénzem...
-
stratova
veterán
válasz
Tikakukac #55822 üzenetére
No de 2 FHD flash videónak ekkora lenne a CPU igénye GPU-gyorsítás mellett? Egy FHD-t még E350 is elvitt ha rendesen volt beállítva a flash. GPU gyorsítás nélkül már a 720p is kifogott rajta.
Majd meglesem fogyókúrára fogott i5-520M ill. i5-3230M-en, ha Latitude drivere sem köp bele a levesembe. -
S0m30n3
aktív tag
válasz
Tikakukac #55798 üzenetére
Köszönöm a választ!
Más véleménye / ajánlata is van valakinek? (nem mintha a tied nem lenne jó, csak nem akarom elkapkodni a dolgot, ha már ennyi pénzt elköltök.
) Az öt éves dolgot amúgy nem szentírásnak szántam, gondolom 3-4 év is már bőven jó ezek szerint egy laptopnál.
(#55809) Tikakukac: hát így is- úgy is egy héten belül tervezem megvenni, csak gondoltam hátha van más ilyen jó is és tudok esetleg válogatni.
-
D@ve89
tag
válasz
Tikakukac #55764 üzenetére
Ezek ilyen érdekes dolgok látod, mert volt szerencsém T61-hez, T400-hoz (szerintem ezek is elég hangtalanok tudnak lenni, de cáfolj meg, ha nem így van), mégis azt mondom, hogy ez a 8510p most, itt a kezeim alatt, szinte hangtalan, ha csak írogatok és olvasgatok a fórumon.
(Leghangosabb eleme ilyenkor egyértelműen a HDD.)
-
tresh
veterán
válasz
Tikakukac #55592 üzenetére
és Chaser: Fogyasztói társadalomnak ez az átka nem igazán lesz olyan ami nem romlana el és valószínű olyan minőség sose lesz mint a t61 -em az említett G500 viszont ha kibírja azt a 2-3 évett hiba nélkül nekem megérte befektetni rá..plusz ha netán gariba menne a G500 még mindig ott lesz a t61-em úgy is azzal dolgozok mindig .)
-
válasz
Tikakukac #55510 üzenetére
Ez igaz, csak sajnos a megbízóm nem enged, új gépet akar.. :/
Én hiába győzködöm, h világítós billentyűzet, meg 7200RPM-es merevlemez, meg magnéziumház, meg felsőkategória, meg ennélnincsjobb.. sajnos vannak ilyen emberek.Egyébként kábé két éve kezdődött ez a laptop-kiválasztósdi, azóta keresek időnként, mikor szól, Inteles IGP-vel, i3-as processzorral elfogadható áron gépet neki.
Most megint nincs semmi, vagyis van, de Radeonnal. -
HUNRobar
tag
válasz
Tikakukac #55503 üzenetére
Igen nvidia kártya azért kéne hogy renderelést gyorsítsak és tudja cudak magokat kihasználó programokat írni. A vostrotól amúgy is elment a kedvem, ezenkívül csak asus meg acer lenne, úgyhogy inkább nem ragaszkodom hozzá, majd megoldom asztali gépen. Egy ilyen dell lehetne a legjobb számomra ha nem lenne fényes az a kijelző. Ezt utólag nem lehet mattítani valami fóliával különösebb minőségromlás nélkül? Hihetetlen hogy egy ilyen kis semmiség miatt ki tud esni egy egész termékvonal.
-
HUNRobar
tag
válasz
Tikakukac #55500 üzenetére
Értem, de most olvastam a notebookcheck reviewt és a vostrot inkább hanyagolnám, ezt a hőmérsékletet és zajt inkább nem kockáztatom meg, amúgy is inkáb 15.6os kijelző kéne. Az nvidia kártya pedig inkább a cuda és opencl miatt kéne, abban pedig ahogy elnéztem 64 bit ide vagy oda a gt740 1,5-2x gyorsabb. Persze ez sem váltja meg a világot de megüti azt a szintet ahol már használható a dolog.
Amúgy sokszor van szó az üzletek megbízhatóságáról, erről készült valaha lista? Én ezeket nézegetem, van amelyiknél kilóg a lóláb? laptopszalon, digiprime, notebook.hu, aqua, hpshop, ipon. -
HUNRobar
tag
válasz
Tikakukac #55354 üzenetére
Ennek az új v5-ös Acernek elvileg elég jó képe van. notebookcheck review A kérdésem az, hogy jó hardver és egy pozitív teszt ellenére milyen problémák lehetnek egy laptoppal ami miatt mégis mást lenne érdemesebb választani? Sajnos se a nehezen szerelhető gagyi gt740-es z510 se a semmi extra probook 450 nem elég meggyőző alternatíva nekem az alapján, amit papíron tudnak. Gyakorlati tapasztalatom viszont nem nagyon van notebookokkal, csak egy régi inspiron 1525-öst használok néha, ezért érdekelne.
-
baboska
tag
válasz
Tikakukac #55321 üzenetére
Szia!
Hát...nem tudok rá mit mondani, nem jó ezt hallani de az asszonynak kell szinte csak netezésre, ide-oda pakolászni. A netbook-on állandóan a V5-131 a sláger ár/értékben de ez a kis Travelmate az előző szólásomban említett értékes plusszokkal ahhoz képest szerintem megérné a 30 pluszt.Ekkor már 110-nél járunk ezért a kérdésem,hogy lenne jobb? A Travelmate-t egyébbként sokkal komolyabbnak mondták nekem.
-
meltphace
újonc
válasz
Tikakukac #55271 üzenetére
Köszi, még lehet belefér a 195. Radium kuka, megjegyezve
Most megyek beágy szakirányra, hordani eddig sem nagyon hordtam be lapost.
Modern játékra akkora igény nincs igazából, ha min graf fölött kicsivel elmegy akkor már boldog vagyok.
Esetleg a WXGA HD-ról mik a vélemények, tapasztalatok HD+-hoz képest?
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz
Tikakukac #55230 üzenetére
Nem annyira vágom ezt a témát, szóval sry az idétlen kérdésekért.............
[link]Ez az I3-as verzió, persze a fekete nekem is jobban tetszik..........
Az először linkelt gépben van 8 giga SSD, plusz ugye I5-ös proci. E kettő dolog megér 30.000 pluszt? Vagy esetleg nem sokkal erősebb az a proci, az SSD meg utólag is beszerezhető/beépíthető, és az "ráér"?
-
Begi
senior tag
válasz
Tikakukac #55230 üzenetére
Ő róla mi a vélemény?
Acer Aspire V5-573g
Ugyanaz, mint az előbb linkelt V7-nél? -
vzsryl
nagyúr
válasz
Tikakukac #55218 üzenetére
Nekem csak a kezembe nyomták ezt egy cetlin, és bemásoltam ide. Üzleti notebook-on kívül máshoz hozzá sem nyúlnék, szóval fogalmam sincs, hogy mi alap és mi nem. Bár ez a felbontás tényleg elég picike.
Árat nem mondtak. Szerintem 200k bele fog férni, van bőven pénze a leendő tulajnak. De ha tudsz valamit olcsóbban, akkor egy olyan ajánlatot is elfogadok. -
válasz
Tikakukac #55160 üzenetére
Az Ipon árainál én jobbat nem nagyon találtam,3 konkrét típusnál sem-esetleg 1-2 nagyon minimális összeggel kevessebbet.
Most konkrét választ adtak pl. a Dell Vostro 5470 típusnál,kérdeztem mi a különbség az azonos konfigurációs gépeinél.
Az biztos,hogy a személyes benyomást nem tud pótolni semmilyen teszt vagy ajánlás-de egy laikus nem is tud nagyon érzékelni különbséget,ő csak szimplán használni akarja. -
válasz
Tikakukac #55156 üzenetére
Itt azt is vedd figyelembe,hogy sokan vidéken egy kisvárosban nem tudják megnézni élőben a gépeket,ahhoz el kellene utazni x km-t egy pl. megyeszékhelyre.Ilyenkor a marad a netes rendelés,ezért kellenek a szakértők szavai,akik már látták,tapasztalták,stb.
Én is ebben a cipőben járok,ezért kérdezek annyit,pl. ma már 2 mailt írtam az Iponnak. -
rizso
addikt
válasz
Tikakukac #55124 üzenetére
És már megint elbeszélünk egymás mellett
7537 esetén az, hogy IPS vagy valami más, az kb. olyan, mint egy agila vs wagonr+.
Nyilván mindig van jobb, nem is tagadom, csupán leírtam, hogy ha IPS ha nem, fényes mivolta ellenére is jó a 7537-ben lévő panel - nekem legalábbis tetszik.
-
rizso
addikt
válasz
Tikakukac #55084 üzenetére
"Gyönyörűek a színek, nem megy át inverzbe, minden szögből látszik, jó a fényereje - akkor meg nem mindegy, hogy IPS vagy sem?"
Matt-fényes-GG-anti reflex nyilván tök más kérdés, nem is írtam, hogy nem, én az IPS témára írtam amit.
DFB: hát 7537-ből tuti nem lesz matt verzió - aztán ki tudja, 5537-ből is van. Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy inkább legyen fényes a panel, de legyen szép a képe, minthogy matt, de csúnya színekkel és gyenge betekintési szögekkel.
-
-
-
VIBO
őstag
-
stratova
veterán
válasz
Tikakukac #54779 üzenetére
Azért azt szerintem te is érzékeled, hogy lehet kultúráltabban is reagálni a problémára. Akkor is ha ez a topik nem egy hivatalos fizetett Help/Service Desk, hanem önkéntes segítségnyújtás/ajánlás. Kzaabox nem fröcsögni jött, hanem felhívta a figyelmet egy jelenségre, amit ugyanúgy joga van tudni egy új gépet venni szándékozó embernek, mint egy driver vagy antenna problémát.
Más: Latitude E5520/6520 óta HDMI van DP helyett. Kezd a szememben felértékelődni a 6510.
-
koenig
aktív tag
válasz
Tikakukac #54806 üzenetére
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
január - február
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200 ezer
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Leginkább irodai, de néha játékra is
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
igen, 1366x768, ezen a felbontáson Farcry 1-2, starcraft 2, stratégiai játékok, inkább régebbiek.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Minőség is 4-5 évre venné (lehetőleg 3 év garancia)
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15,6 - 1366x768 matt
(8) Notebook tömege?
mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
750-1000 GB, memória: 4GB, optikai igenEzek kellenének,
Köszi. -
koenig
aktív tag
válasz
Tikakukac #54786 üzenetére
Szia!
Lehet rosszul fogalmaztam, a linkelt gépben csak a színe, világítás, 3 év garancia, az ujjlenyomat-olvasó tetszik neki! Tehát nem maga a laptop!
A megadott adatokon felül, ha van ilyen: színben, világítással, ujjlenyomat-olvasóval, ezek egyedi igények, de nem elsődleges szempont.
szerk.
GPU: kb. Nvidia GT740M szint -
kzaabox
tag
-
Yany
addikt
válasz
Tikakukac #54753 üzenetére
Az első pillanat, amikor tényleg elgondolkodom Thinkpad-eken a Latitude-okkal szemben. Azt egyébként kicsit sajnálom, hogy az árnyoldalakról csak én beszélek itt, de a külföldi fórumokon azért jó szembetalálkozni azzal, hogy mégsem csak engem zavar néhány dolog.
Egy GT720M-es 5540-es Latitude még azért mozgatja a fantáziám, csak az a baj, hogy ott teljesen új a kasztni is és még annyi tapasztalat sincs velük, mint az 5530-6530-6540-es trióval.
Meg a másik dolog, amire önhibámból még csak most figyeltem fel, hogy csak egyetlen digi VGA kimenet van a 6540-esen, én pedig 2 desktop monitort tervezek futtatni a notival. Tudom, dokkoló, de akkor már helyfoglalásban és árban sem ugyanott vagyok. Igaz, én nem játékot tartok szem előtt, de már látom, hogy én is túl sokat akarok egyszerre. Huhh... mély levegő... ez a nyű is elmúlik egyszer...
-
stigma
addikt
válasz
Tikakukac #54709 üzenetére
Hát erre is olyan választ kaptam, hogy mindegy melyik de ,,jó legyen".
Méret nem számít csak a teljesítmény, én ha választanék akkor a Lenovo Z510 vagy Dell 5737-est választanám.
Sajnos kötött a kéz, ezért ebből a 3-ból kell választani nincs semmi más választási lehetőség.
(Kezeim között volt/használtam egy Lenovo Y580-at így nálam mindenképp a Lenovo a nyerő, igaz az FHD volt és NVIDIA 660 al spékelve)Ekkora felbontás mellett szerintem mindegy melyik VGA-t választja, habár nem igazán tudom melyik a jobb csak teszteket tudok nézni.
-
Yany
addikt
válasz
Tikakukac #54689 üzenetére
Szerintem delleket kb azért adják el, hogy vegyenek egy újabb... dellt. :Đ
Most akarok venni egy 15-ös faxa gépet, ami erős is, minőségi is, és megfizethető is. Nem az a gond, hogy nincs ilyen, hanem az, hogy egyedül a Dellnél találok.Mondjuk ha a minőség/teljesítmény mellé a hordozhatóságot is beteszem, akkor a gatyám is rámegy a Dellnél is (pl. M3800, XPS 14/15).
-
válasz
Tikakukac #54672 üzenetére
Kell tiltani egyáltalán?Úgy tudom,csak akkor kapcsol be,ha olyan a terhelés,amúgy meg sem moccan.
Na igen,gondolom az értékállósága sem rossz egy ilyen masinának.
SSD mindenképp lesz,az ugye plusz kincs.
Ezeknek könnyen lejön legalább az alja? EZ szerint semmi gond.
Akku idő nem érdekes,nem fog menni akksiról a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest