-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
adrian94 #171273 üzenetére
Például az alábbi listák segíthetnek a teljesítménybeli különbségek felfedésében:
Comparison of Mobile Processors (CPU Benchmarks)
Laptop Video Graphics Cards - Benchmark List
Más:
A kijelző PWM frekvenciájáról az alábbi gyűjteményeket érdemes megnézni:
PWM Ranking - The Best Displays for the EyesTop Laptop PWM Ranking (Rated by negative impact on eyesight)
Itt találhatóak Photoshop szakértők:
Adobe Photoshop topikEzen a szinten az újak között minden kompromisszumos valamiben. Drágábbat pedig majd a többiek ajánlanak remélhetőleg, akiknek nagyobb a rálátásuk és esetleg a tapasztalatuk a megfelelő laptophoz.
A Gaming notebook topik látogatói ismerik a drága gépeket is, hátha lesz, aki fotós munkára alkalmasat is tud mondani.
-
Dhampir
félisten
válasz
adrian94 #171245 üzenetére
Összehasonlítva, a márkán és a termékcsaládon belül a Lenovo Legion 5 valamivel jobb, persze drágább is általában, ez a költséghatékonyabb kis testvére. Nem ajánlásképpen írva, csak megnézhető más konfigurációban is, például Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K2007XHV
Ebben például a kijelző 300nits Anti-glare, 165Hz, 100% sRGB.
Adatlapja a Lenovo Product Specifications Reference honlapon:
Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K2007XHVIgaz, hogy AMD Ryzen 5 5600H, de már Nvidia GeForce RTX 3050 Ti VGA-val.
Általában a szerviz munkáját szokták kifogásolni, de ez változó megítélésű. Érdemes Google értékeléseket is olvasni és a fórumokon gyűjtögetni az információmorzsákat.
-
McJoker
tag
válasz
adrian94 #171255 üzenetére
Szerintem nagyon ezt sem fogják nyugodt szívvel ajánlani, főleg nem munkára. Inkább töltsd ki a kérdéssort és úgy kérj segítséget, hamarabb fognak válaszolni. Én nem vagyok nagy szaki, csak folyamatosan olvasom a fórumot és igyekszem tájékozódni, nincs tapasztalatom annyi típussal, mint másoknak itt (főleg anyaghasználat és stb. terén).
-
spyduck
nagyúr
válasz
adrian94 #66924 üzenetére
A Lenovo IdeaPad Y510p a legerősebb, viszont az SLI nem a legstabilabb rendszer. Ha viszont 1 VGA-s rendszereket nézzük akkor ez a felállás:
Lenovo IdeaPad Y50
MSI GS60/GS70
Asus G56
Asus N550(#66925) peter9228: Egyértelműen az Elitebook, igazából össze sem lehet hasonlítani őket. A Dell előnye az IPS éintőkijelző, illetve a játékra is alkalmas VGA. Ha utóbbi kettőtől el tudsz vonatkoztatni akkor Elitebook.
-
spyduck
nagyúr
válasz
adrian94 #66907 üzenetére
Attól függ, h mire szeretnéd használni. Ezen táblázatot megfigyelve (saját méréseim), minek látod jobban értelmét? Egyerősebb CPU-nak vagy egy +SSD-nek?
Ha nincs renderelési folyamat illetve virtualizáció akkor csak a hátrányait fogod élvezni az erősebb CPU-nak, mint pl:
- melegedés
- zaj
- drága
- kevés akkumulátoros üzemidő stb... -
Sheld
senior tag
válasz
adrian94 #56087 üzenetére
Mivel kb az előző generációs i5 teljesítményét hozza, így bőven elegendő single player játékokhoz, kisseb multihoz. Ezalatt BF4 16fős pályákat 100% hogy bírja (ha van ilyen egyáltalán, nem BF-ezek). Ha biztos lennék benne, hogy SW:TOR-t vinné, mint a rongyot, akkor nem is gondolkodnék a lenovo g500asán, i7-3612qm+8750m párosán... Nekem még van picivel több, mint egy hónapom a gépvásárlásig... Még olvasgatom a fejleményeket.
-
formula01
senior tag
válasz
adrian94 #56087 üzenetére
Milliószor lett leírva, csak neked... Annak a felhasználónak volt igaza, aki megjegyezte, hogy ciklusban nyomod ugyan azt. Kérdezed mit vegyél, ajánlanak valamit, elhatározod mit veszel, elkezded utána, hogy ugyanilyen árban nincs-e jobb, aztán az ulv-vel lesz gondod, aztán eltűnsz, pár nap múlva meg újra kezded. Sztem ez a mai kb a 10. felvonás. Nem tudom milyen választ vársz. Így sosem lesz géped.
-
-
426os
őstag
válasz
adrian94 #55347 üzenetére
Ne haragudj, csendben követem itt a topicot, de egyszerűen most már mindig nevetek, amikor meglátom egy újabb hozzászólásod.
Hetek vagy hónapok óta mindig kérdezed, hogy x összegért mi a legjobb gép játékra, aztán mikor ajánlanak neked nagy nehezen megállapodsz egynél. Ezután kérdezed, hogy ennyiért ennél van-e jobb vagy ugyanilyen esetleg olcsóbban. Aztán pár nap csönd és megint kezded elölről a ciklust. Ha folyton halogatod a vásárlást, akkor a büdös életben nem lesz géped, mert folyamatosan jönnek ki az újak, mindig kicsit jobbak, kicsit olcsóbbak, te meg csak vársz és vársz a tuti vételre. Ezt nem bántásból írom, csak egyszerűen nem értelek. De mindenesetre jól szórakozom -
formula01
senior tag
válasz
adrian94 #55192 üzenetére
Ugyan azt lehet mondani a gépről, akár hányszor kérdezed..
Jómagam tulaj vagyok, leírom a tapasztalataim.
Játékokra bőven jó jelenleg mindenre, de a drivernek hála a dx9 támogatás botrányos, példának vegyük far cry 2-t, dx9 alatt még a menü is szaggatott játékról nem is beszélve, dx11re állítva meg mindent maxra húzva lazán viszi bármi akadás nélkül. Szóval a hardver elég, driverrel lehetnek gondok.
Anyaghasználatra meg műanyag. Ha nem állandóan hurcolni akarod, csak asztalon lesz, és nem zavar, hogy gyűjti az ujjlenyomatot, akkor mind1. Touchpad gombjai bazi hangosak, szerencse, hogy sosem használom, bill középen ha erősebben nyomod hajlik, de szerintem nem zavaró.
A monitortól nem vagyok elájulva, szemből nézve jó, de elég kicsi a betekintési szög.
Viszont 200k-ert ha játszani is akarsz még mindig ez a legjobb vétel, ha ezekkel a gyengeségekkel együtt tudsz élni. Én újra megvenném, ha most kellene választanom is.
Az i7 4500u meg elég mind a mindennapokra, mind játszani, multiknál lehet kicsit kevés, de még mindig jobban jársz vele, mint egy qm procival amit nem lehet hűteni. Nekem több óra Cod és Crysis alatt sem megy 70-75 fok intervallumnál tovább a hőmérséklet, pedig nem hűvös a szobám, van itt ~25 fok.
És igen, m-es i5 teljesítményét hozza kb az u-s i7. De komolyan nem értem a logikád. Ha az i7 4500u egy m-es i5 teljesítményét hozza, amin aggódsz, hogy nem elég, akkor meg miért akarsz i5-ös gépet ugyanilyen vga-val? Az miért lenne jobb? max a tdp-je nagyobb.
-
Tikakukac
titán
válasz
adrian94 #54733 üzenetére
Lehet, vagy nem. Kit érdekel. Ha játszol és mondjuk online teszed, akkor a neted elmegy és dugdoshatod a megahertzeket ahova akarod.
Ha meg nem online vagy, akkor szépen mentesz, felállsz, és csinálsz valami hasznosat abban az x percben.Aki ezen húzza fel magát, az úgy kicsit egyszerű, nem bántásképpen.
kzaabox: Tényleg ennyire égetően fontos, hogy abban a 20-30 percben is mehessen a Krízis10 fullgrafon? Ha igen, megértem. Egyébként meg ez egy olyan 6000. rangú dolog a mai notiknál, hogy magad sem hiszed. Bezzeg amiatt, hogy vibrál az összes kijelző meg egy halom fos az egész, ott már nincs para, de a megahertzek és a géming áramszünet alatt... na az prioritás. Tényleg bocs, de ez finoman szólva is ratyiság
A példád meg kiváló(an sutaság), én egy elég eldugott helyen vagyok, ha ennyire fontos a munkád és ott is annyi áramszünet van mint itt (évi 2-3 is akár, előre bejelentve, olykor 2 véletlen is) és te pont akkor futtatod az antirák ellenszerének biomolekuláris buzgantyújának modelljét, akkor nem ez a te géped vagy venned kell egy nagy akksit és szépen betápolni.
Egy butább processzorral és régebbi, de nem feltétlenül gyengébb GPU-val rendelkező notebook esetén soha nem történt semmi ilyesmi.
Vagy nem, csak te arról nem tudsz, egy 4,5 éves gépet én pont tudok, minő véletlen, ami bizony nem verte telibe akksiról a gépet.
Vajon venne olyan gépet az ember, ami így viselkedik, ha ezt a notebook honlapján feltüntetik?
1millióból 2-nek ez fontos, a többieknek nem. Így egyszerű matekkal máris tudod, hogy mennyien vennének továbbra is gépet.
-
Tikakukac
titán
válasz
adrian94 #54586 üzenetére
Elmondtuk, a 8870M ugyanaz, mint a 8850M csak van rajta ennyi órajel emelés ami miatt eladható nagyobb kariként. Gyakorlatilag ha sikerül 1 fps-nél többet kihoznod vele, kifizetem a géped árát.
Engem inkább az érdekelne mennyire jó a drivere. Mert 1-2 hónapja katasztrofális volt a helyzet még mindig.
-
formula01
senior tag
válasz
adrian94 #54565 üzenetére
Erre ne vegyél mérget. Általad is nézett 3737-esem van, CoD Ghosts high grafikán folyékonyan, bármi akadás nélkül megy, Stalker Clear Sky (2008-as játék) meg mediumon 10-15 fps-el döcög, mert van pár régi játék, aminél csinálhatsz bármit, nem vált át a dedikált vga-ra, az intel meg kevés hozzá.
-
Tikakukac
titán
válasz
adrian94 #54560 üzenetére
Nos, én most pattintottam össze asztalit úgy, hogy volt tápom és kb minden másom- 130k-ból. És ebben integrált a VGA, i5-ös a proci és csak 8GB ram, sima terás vinyóval. Innentől kezdve szerintem nincs kérdés, a 200k notiban az igencsak a krém kezdete és a sor eleje.
Pocok256: Ha tényleg igényes lennék és játszanék akkor asztaliban simán kifutnék 200 gurigából. Jó táp, ház, hűtés egyebek a konfigon felül is nagyon vastagon kajolnak, plusz ugye moncsi. Én is most érzem, hogy ha játszanék kéne szakajtó pénz.
-
btudos
nagyúr
válasz
adrian94 #54560 üzenetére
Notebookról beszélünk, igen, ez szinte semmi ahhhoz képest hogy egy "kompromisszummentes" játékos notebookért mennyi pénzt ki lehet dobni. (Elég megnézni hogy a csúcs Alienware-ek milyen ársávban mozognak, na ott már nincs kérdés BF4-gyel sem.) Ha komolyan akarsz játszani, ennyi pénzből asztalit kell venni, vagy megbarátkozol azzal, hogy adott pénzből ennyit kapsz.
-
kisza25
félisten
válasz
adrian94 #54555 üzenetére
a multi az igen jó kérdés, amiatt nem vettem én sem lapost játékra, hanem maradok asztalinál+ lapos melóra
de 200eFt-ig az a legjobb játékra sajnos
thomeef: létezik i5 a single vga-s csak 250eFt, nem 200eFT az azért durva lenne, ja hogy 1366x768-ra gondoltál? oda meg felesleges gt750/755 -
trufa12
addikt
válasz
adrian94 #54537 üzenetére
Rájöttem nincs semmi
tegyél hozzá még 100 at ha tudsz és oké lesz, vagy nagy kompromisszumokat kell kötnöd...
nem beszélve a silány tn kijelzőről .
most amit itt írtak én olvastam még teszteket is rájöttem hogy 1 rakás kaka az egész laptop biznisz .
300 alatt jó nincs .Szóval én maradok a popsimon az asztali gépemmel .
Mai nap írta valaki 200 ért akar mindenki csodát ahogy látom tényleg, rájöttem 200 ért nincs csoda
olyan 300 környékén már a levonvonak y gépei elég csodásak ...
-
trufa12
addikt
válasz
adrian94 #54446 üzenetére
én ezt venném nem full hd.
17 colos és szerintem elég mindenre.nagy kép , de minthogy nem full hd így nem terheli agyonra a vga-t (szerintem )
-
Tikakukac
titán
válasz
adrian94 #54446 üzenetére
A 8850 és 8870 ugyanaz, utóbbi kapott egy mm-nyi előnyt, amit a nagyobb felbontás miatt el is bukik azonnal, előrébb nem leszel.
Előnye és hátránya pont az amiket írsz. 17" ritkább, nehezebb, nagyobb tasi kell hozzá, nagyobb asztal ha suliba kell stb. cserébe lesz nagyobb területed, talán jobb láthatóság. Másiknak mindegyik ugyanez csak ellentétes változattal.
Ez tipikus felhasználófüggő. Én nagyon rossz vagyok ebben, mert nekem sajátra 12"-om van és 27"-om. A kettő között nagy lyuk van, mert értelmét nem látom. De ez én vagyok.
-
formula01
senior tag
válasz
adrian94 #54441 üzenetére
3737-est ma vettem, eddig meg vagyok vele elégedve. Driverek nálam rendben felmentek, működnek (win 8.1 pro 64 bitet használok).
Negatívumnak talán az ujjlenyomat gyűjtő házat tudom felhozni, meg hogy a billzetet ha erősen nyomod középtájon, picit hajlik. De mivel a másik gép ugyanez csak kisebb kivitelben, szerintem kb ugyan ez igaz arra is. Részemről ennyi még bőőőven belefér. -
btudos
nagyúr
válasz
adrian94 #53842 üzenetére
"Tömören: az ATI GPU az IGP-n keresztül tud csak kommunikálni a hardver többi részével, ezért is van többek között, hogy a két VGA driver közül szigorúan először kell feltenni az Intel VGA drivert, az ATI addig nem is fog látszódni, amíg az Intel driver nincs feltéve.
Továbbá a gyári AMD driverek leginkább sehogy sem tartalmazzák azt az átkapcsoló rutint, ami az IGP-ről AMD GPU-ra való váltást intézné. Ennek a rutinnak a megírása a notebook gyártók feladata (esetünkben ez a Lenovo), így ezek a notik kizárólag a hozzájuk adott gyári driverekkel üzemeltethetők jó eséllyel. Ezt a Lenovo magyarországi képviselete is megerősítette."
AMD-nél ez így megy, ha a gyártónak nem sikerült rendes drivert írni, akkor cumi van. nVidia oldalon nincs ilyen gond, ott az Optimushoz nem a gyártó írja a drivert. Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy az nVidia módszere minden esetben jobb, csak azt, hogy a Lenovonak nem sikerült rendes drivert írnia a G500-hoz. A nemrég linkelt iPon tesztben pl. nem említenek a HP Probook 450 esetén problémát, ott ugyanez a GPU működik együtt az Intel Haswell processzoraival.
-
kisza25
félisten
válasz
adrian94 #53583 üzenetére
az hogy low,medium, vagy high az a VGA erejétől függ, az hogy bírja a 64fős pályát meg a CPU erőtől...többféleképpen nem tudom leírni ugyanazt
ha beéred 24fős pályákkal elég az i5, ha 64fést akarsz i7 kell, a HD7850 mediumnál biztos nem elég többre játszható szinten
Tikakukac: most jelent meg ps4+ xbox one, lehet pont az miatt vannak ilyen laposok, hogy konzolt vegyék játékra, lapost meg minden másra -
Tikakukac
titán
-
kisza25
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz
adrian94 #53549 üzenetére
Mert akkor már miért nem te hozatod be külföldről a gépedet olcsóbban? Ugyanaz csak ők hasznot is raknak rá.
Ha meg nem lesz garid, mert utólag lett 'magyarítva' a géped, akkor sírásnak helye ne legyen.
Annyira óriási gond nem lenne a géppel, csak rossz helyen van úgy az egész.
szerki.: Nyomtassak neked garipapírt, szépen ki is pecsételjem? Ugyanazt éred el. Ha bajod van vagy bevállalják a megmókolt gépet, vagy nem és elhajtanak a fenébe. Ezerszer leírtuk már.
-
kisza25
félisten
válasz
adrian94 #53547 üzenetére
játékra való laptop nem itt kezdődik, hanem 250eFt körül, de neked kevesebb volt a keret, kis pénz kis foci
asztali gépben elég egy i5, mert az 4magos, notiban 2mag+HT ami asztaliban i3-nak felel meg, ráadásul alacsonyabb órajelen...
fogsz tudni multizni, de FPS dropjaid lesznek nagyobb létszámú kisméretű pályákon, higgy nekem BF3+4-el 2000+ óra játékidőm van i3-tól i7-ig és HD6850, HD7790, HD7850, HD7870 OC-ig -
btudos
nagyúr
válasz
adrian94 #53542 üzenetére
Nehéz megmondani, de grafikában ennél erősebbet nem fogsz találni ennyiért (190-nél keződik a HD8850m), procinál meg nincs értelme ilyen gépben erősebbnek, de új gépben egyébként nincs is ennél jobb, ha megbízható helyről magyar gépet akarsz venni.
kisza25: Ezek szerint Lenovo megoldotta, efelett elsiklottam
Egy normál órajelű i5-tel azért már lehet játszani, nem jelenteném ki hogy multizni csak i7-tel lehet, de igazából a kérdés amúgy is csak akkor releváns, ha van 200 k-ja az i7-es G500-ért.
-
kisza25
félisten
válasz
adrian94 #53537 üzenetére
mondom, lehet elég lesz i5 multihoz, de csak kis létszámú pályákra max 32-ig,
az amd 4magos pl. A8-4500m 4mag 1,9Ghz, egy pentium 2020 szintjén van ami 2mag 2,4Ghz,
egy i3 ivy már 1,5-2x gyorsabb A8-nál, az i5 meg még gyorsabb, itt már csak a turbo órajel a + i3-hoz képest ami tdp és hőmérséklet függő -
kisza25
félisten
válasz
adrian94 #53527 üzenetére
minden normálisan optimalizált single player elmenne mediumon, bf4-re nem mernék mérget venni, főleg 48-64fős pályákra kel a CPU erő
oda én ezt a lenovot venném
itt van róla teszt ( LENOVO G500 59-376534/8GB ) -
Whysperer
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
adrian94 #53430 üzenetére
szerintem meg ddr3-mas pont ezt a gépet néztem én is
-
Tikakukac
titán
válasz
adrian94 #53415 üzenetére
Igen, aha, persze.
Ha még tudnánk mit is akarsz tolni és mikor hogyan stb akkor talán tudnánk is modnani rá vmit.
Lajkó: Szerintem lassan kikopnak az FHD-t le nem játszó mobilok és tabletek is, 4 éve már nagyon keresni kell az olyan laptopot ami nem tud FHD-t, praktikusan 4500MHD óta minden gép tud gyorsítva GPU-ból filmet lejátszani.
-
Tikakukac
titán
válasz
adrian94 #53394 üzenetére
Mint már mondtam, 8850M-eset.
Igen annyira gyenge.
Ez oda vissza keni videoteljesítményben.
Rihard83:
Garancia igyis ugyis meglesz raEzért éri meg szemetet árulni mióta világ a világ. Nagyon rossz elképzelés.
Felbontás az sima HD lesz ennyiből, nincs válogatás. Ha 17" kell akkor G500 Lenovotól, ha 15" akkor van bőven, Dell 3537 és 5537 esetleg, Fuji épp készletes gépei is jók 532 és társai, valamint mehet a G500/G510 és B590 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7-1185G7/48GB/512GB SSD Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest