- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mj1981
tag
válasz
kzaabox #54765 üzenetére
Hallod ez komolyan szánalmas 798mhz vicc
azért vettem ezt a lapit hogy ""zsinorok töltő nélkül tudjam használni" erre amint lehuzom egy vicc
komolyan mondom hogyy ezt a lenovo nem uszhatja meg bármi felelöség felválalása nélkül
de még arra sem voltak eddig hajlandok hogy választ adjanak a sok kérdezönek
vajon miért
miért nics frisités
nem értem -
kzaabox
tag
válasz
kzaabox #54765 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék reagálni a saját hozzászólásomra, amit nagyjából egy hónapja tettem közzé és aminek kapcsán sokan szimplán hülyének néztek, vagy elküldtek Ukrajnába havat lapátolni.
Tehát: Lenovo Z510 processzora időnként C7-es energiaszinten ragad és ezért nem emeli az órajelét 0.77GHz fölé.
Örömmel jelentem be, hogy 1 hónappal a Lenovo support-nak történt jelzés után a gyártó elkezdett foglalkozni a hibával. Többek között azért is, mert azóta mások is megerősítették a probléma létezését.
Valószínűleg BIOS frissítéssel javítják majd a hibát, pont úgy, mint a hasonló hibával küszködő Thinkpad Helix esetén is tették.Itt a thread, ha valaki szeretné követni az eseményeket.
Ez pedig a Lenovo support-os kolléga mai hozzászólása a témához:
"Hi all,
thanks you posting and send me your PM's. I've since escalated this issue to our teams for further investigation. At the moment I'm awaiting further feed back on the case. I'll post more as soon as i can get an update.
Regards"
Nagyon szívesen!
-
Tikakukac
titán
válasz
kzaabox #54830 üzenetére
Na, vajon kinek nem megy a kereső használata? Nekem már megy
RohenHun: Garbővítést neki és mehet a Fuji, esetleg egy kicsit lehetne még várni Haswellre is.
-
Tikakukac
titán
válasz
kzaabox #54759 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor átmentem
Te viszont értelmes kérdésekből buktál, gyere vissza kövi alkalomra
Ha befejezted a trollkodást és rinyálást akkor irányt vehetsz a megfelelő topikokba, az azonnali notis kérdések totál megteszik majd. Ne itt verd már szét ezt az egészet, van elég agyamentség így is.
-
426os
őstag
válasz
kzaabox #54765 üzenetére
Elárulod milyen programokkal nézed az órajeleket? Nem mintha érdekelne a dolog, akksiról használva én nem akarom megváltani a világot, de kipróbáltam amit mondtál. Aida rendszerstabilitási tesztet indítottam, Stress CPU és GPU. Az proci órajelét HWinfo64-el néztem, 2-2,1-2,3Ghz között mozgott, az nVidia GPU órajele(GPU-z-vel néztem) pedig terhelés alatt fix 540Mhz-en volt (hálózatról 980), egyébként 0Mhz (ilyenkor ugye kikapcsol és az Intel dolgozik helyette). A Windows kiegyensúlyozott energiasémán van (azon belül minden alapbeállítás), a LEM pedig szintén kiegyensúlyozott módban. Egyedül ami kicsit furcsa volt, hogy a ventillátor nem állandó fordulatszmon pörgette, hanem ingadozott a fordulatszám (hálózatra kötve terheléskor folyamatos fordulatszámon pörög). Az általad említett GPU órajelcsökkentést nem tapasztaltam, de kíváncsi vagyok, hogy te milyen programokkal nézted. Z510, 3550m (Haswell), gt740m.
Szerk: 1-2 perc után a GPU felkúszik 980Mhz-re is. Cserébe az akksit szívja is mint az állat. Sok értelmét nem látom ennek..
-
Pocok256
veterán
válasz
kzaabox #54747 üzenetére
Nem érdekelnek a tudatlan userek már bocs.... nálam z500 ba addig volt ilyen probléma amíg be nem állítottam az energia menedzsmentet mikor ezt megtettem a probléma megszűnt. z510 be koppra ugyanaz a gép nem hinném, hogy ezen direkt változtattak volna, de ha akarod a héten megnézem neked ...
Amúgy én is fel lennék háborodva, ha aksiról nem lenne képes a gépem 100% os teljesítményt leadni... de képes akár 1 és fél órán át folyamatosan... z500 is képes sőt eddig nem sok olyan gépről halottam ami nem lenne képes...
-
Tikakukac
titán
válasz
kzaabox #54747 üzenetére
A megoldás: irány Kijev, és tüntess a több száz felhasználóval együtt a mocskos magas órajelekért és szopjátok be együtt a beragadt processekkel lenullázott akksikkal alkalomadtán.
Ha végeztél a sírással, akkor keress egy konnektort, vagy használd akksiról a csodagépedet, sok kellemes használatot és akksicserét kívánok
Hint: van rá megoldás, utólag húzd fel az órajeleket. Ha jól emlékszem akkor akár 45 percet is játszhatsz akksiról, utána szépen legyilkolod az akksit, és mehetsz töltögetni is úgy bő 2 órán át. Imádom a gondolkodó embereket
-
brumi1024
veterán
válasz
kzaabox #54730 üzenetére
Én csak erre reagálnék: "Fordítva tenném fel a marketing-es kérdést: Vajon venne olyan gépet az ember, ami így viselkedik, ha ezt a notebook honlapján feltüntetik?"
Szerintem a felhasználók 90%-át pont nem érdekli, hisz akksin játszani nincs sok értelme. Csak pakolod bele feleslegesen a ciklusokat félóránként.
-
brumi1024
veterán
válasz
kzaabox #53377 üzenetére
Nem, azt írja konkrétan, hogy a következő notebookokban lévő grafikaváltós rendszerekhez nem való ez. És fel van sorolva a Toshiba, a Sony és a Panasonic. A többi gyártóra ez nem vonatkozik. Itt pedig leírtam, hogy tudod leszedni a drivert, igen, kicsit béna az AMD honlapja, de ne aggódj a Catalyst sem lesz könnyebben kezelhető.
(#53379) Whysperer: Én pont az ellenkezőjére próbáltalak rávezetni, ugyanis egy 7730M mellé tökéletesen felesleges az i7, de te tudod, ha rövidebb távra veszel gépet, még talán be is jöhet, max leolvad az alja. De játékra rosszabbul jársz, mint az i7U+8870M kombinációval. Ugyanis a 2-4 mag még a sokkal erősebb 755M SLI-nél sem számított.
-
brumi1024
veterán
válasz
kzaabox #53367 üzenetére
Leszeded a verification toolt és lefuttatod.
(#53368) Whysperer: Az, hogy az i7 nem azt jelenti, hogy egy proci 4 magos 8 szálas a notebookok esetén. Van 2 magos normál i7 is. Ez azért i7 mert magasak az órajelei a 15W-os TDP-hez képest. Miért jó? Mert nem melegszik. Nem rossz az a processzor, alkalmi/single játékhoz teljesen felesleges a 4 mag, ez is olyan mint az autóknál a félelem a kis turbós motoroktól (Ford 1 literes 3 hengeres turbósa pl). Pedig mennek azok, nem kicsit.
De tessék olvasnivaló a procik szerepéről és egy i7-QM + belépő konzumer párosról elrettentő példaként.
-
brumi1024
veterán
válasz
kzaabox #53348 üzenetére
3537, 5537 megfelelő 200k környéki modelljei, 3737, 5737, 7537, 7737 mind GDDR5-ös vga-val szereltek. Lenovo Y510 szintén GDDR5-el, egykártyásan az is megkapható (volt/vagy talán még most is) 230k környékén, de a Lenovo Y széria elég régóta GDDR5-ös vga-kat alkalmaz 200-250k környékén. Vagy Asus N széria GTX760M-el, szintén 230k környékén. Ezek közül egyik sem méregdrága kivétel, szóval az állításodnak ilyen szempontból nem sok alapja van. A DDR3-as vga-k 150k (200k kivételes esetben) környékén még reálisak, felette már nem nagyon, pont a fenti Inspironos példák miatt.
Az mondjuk más kérdés, hogy a GDDR5 technikailag DDR3 SDRAM-on alapul, de valószínűleg nem erre gondoltál.
-
Borote
addikt
válasz
kzaabox #53341 üzenetére
Az mondjuk vidám, hogy az 55-60 fokos készülékházat elintézik annyival, hogy:
"The area above the keyboard gets very warm because of the small case but that should not really affect the usability."
Illetve hogy ez mégsem olyan rossz, mert hát mégiscsak vékony a gép...Nekem ilyenkor az a meglátásom, hogy ha vékony a gép, akkor ne tegyenek bele olyan hardvert, amit nem tudnak lehűteni. És persze most is az Acer a tökös, hogy ő be merte vállalni azt, hogy nem throttlingol a GPU meg a CPU
(Vagy éppen csak leszarja, hogy 3 év múlva megdöglik a gép, mert akkor jön és veszi a következőt).
"Vajon van értelme az 1.7GHz-s ULV mellé 750M-et tenni? " - nem sok...
-
Tikakukac
titán
válasz
kzaabox #53328 üzenetére
Addig ok, hogy mihez lenne jó. Gyakorlatban lőttem sok ilyen kifejezetten ram zabáló dolgot, és hiába a ram, azért ez a konfig ide kevés.
A dual channel pedig annyit ér, mint halottnak a csók, aki tud értelmes eredményt mutatni így felhasználásban, kap egy notit. Ingyen.
BF4-et meg főleg nem érdekli a ram, olyan GPU limites, mint a panelház.
-
426os
őstag
válasz
kzaabox #53328 üzenetére
Nemrég tapogattam a z510-et és nekem nagyon tetszett, annyira, hogy ilyet szeretnék majd venni, csak legyen készleten. Bestbyte-ban volt g500, z510 és Asus x550 (fehérben), mást nem néztem. A z510 volt ezek közül minőségileg a legjobb, nekem a billentyűzete is jobbnak tűnt, mint a a többi (pedig kinézetre a Lenovokban ugyanolyan). Az Asus számomra valamiért nagyon visszataszító volt, egyszerűen gagyinak tűnt, nem volt jó ránézni sem. A g500 már elviselhetőnek tűnt, de a z510-en nagyon meglepődtem (pozitív értelemben). Pl azt sehol sem láttam leírva, hogy fém a belső, billentyűzet körüli része. Jó volt ránézni, kellemes érzést keltett, nekem az anyaghasználata is nagyon bejött. Mondjuk a mostani HP 625 után kicsit elfogult vagyok, olyan, mint mikor az ember átül mondjuk egy Trabantból bármilyen mai autóba. Aztán más kérdés, hogy van jobb is, de ezzel igencsak együtt tudnék élni.
A TDP az csak maximum terhelésre vonatkozik, ha nincs hajtva, akkor nem fogyaszt és nem is melegszik annyira, így én ettől nem félnék. Meg azt mondják a hozzáértők, hogy nincs rossz hűtése a z510-nek.
Elvileg nem jár garanciavesztéssel, ha bővíted a Lenovo-t, csak kicsit bonyolultabb szétszedni. (van a honlapjukon pdf, amiben minden részletesen le van írva, nem nagy ördöngősség szétszedni, csak több csavart kell kicsavarni).
Viszont a Lenovo topicban szóba került, hogy gariztatás esetén a gyári állapotban kell visszaküldeni, tehát ilyenkor vissza kell raknod az eredeti ramot, hdd stb, amit meg utólag tettél bele, azt kiszedni.Nem reklámozni akarom a z510-et, csak gondoltam segítek kicsit tisztán látni
szerk: Ahogy nézem amit én néztem x550 az lehet, hogy más talán az x550c volt, 120-130k körüli áron.
-
válasz
kzaabox #26728 üzenetére
11,6'-os Trinity... az lenne csak a megvalósult álom. Marad ez: LENOVO ThinkPad Edge E130
(#26725) misfine
Dell Inspiron 7520(#26723) jety91
Külföldi gép, rádium felejtős üzlet! Helyette: Fujitsu Lifebook A532-EE
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Lenovo T495S Touch (érintő képernyő) AMD Ryzen 5 Pro 3500U, 12 hónap garancia, áfás számla
- HP ZBook Studio 15" G8 - i9 / 1TB / 32GB / 4GB NVIDIA
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest