- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
Tikakukac #90305 üzenetére
Azt hiszem rendben vagyunk
: minimum betekintési szög vízszint/függőleges: +-80° a fHD panelnél és +-40/30° az 1366 x 768-osnál
(54. oldal). A +-80° egyértelműen nem TN.
Nagyon szimpi nekem ez a gépecske, az első olyan notim, amihez részletes szerelési útmutatót adott ki a cég és nem netről kell levadászni, h úristen, hogy jussak hozzá egy billentyűzet mögé rejtett második RAM slot-hoz().
-
t72killer
titán
válasz
Tikakukac #90301 üzenetére
Kicsit aggódni kezdtem, mivel szállítják a Latitude E7450-et. A notebookcheck fullHD ips kijelzővel tesztelte, de a Dell oldal (USA, EU) csak WLED-et ír opcióként.
-
janos666
nagyúr
válasz
Tikakukac #90285 üzenetére
Mikor hogy, mert némileg hullámzik a generációváltások ideje, de valahogy én is így értettem, ott van a vessző a tagmondatok közt, a generációban régebbi és az öregebb gép közt.
"1-2 generációt a kicsit régebbi, öregebb használt gépek felé"
Az öregebb az nálam időben többet sugall, mint a régebbi, mert pejoratívabb értelmű. A régi nem feltétlenül rossz, az öreg már inkább. -
Khelben
nagyúr
válasz
Tikakukac #90208 üzenetére
Én megértem, aki már szívott használt cuccal, az nem szívesen költ el ennyi pénzt használtra. Legfeljebb azt a választ kapja, hogy nincs ilyen és kész. Amúgy Latitude E3450-et találtam, ami megfelel az ár és hardver feltételeknek, de kézbe még nem fogtam, a minősége nagy kérdés. Notebookcheck mondjuk nem írt rosszat róla (85%).
(#90209) Karkarosz : se 200-ért játékra, se 120-ért netezésre nem nagyon van gép. Játékra az Asus N551 a belépő, 240k körül. Ha mindenképp 200k alatt kell, akkor Dell Inspiron 3542 egy 840M-es vga-val, de utóbbinál ne várj túl nagy minőséget, csak és kizárólag a jó garancia miatt lehet javasolni. 120k-s netezős gépre meg Fujitsu A544, de az is kicsit több, 130-140k körül van. Ha meg nem hordozod, akkor asztali, abból kétszer erősebb gépet kapsz ugyanennyiért.
-
paler
aktív tag
válasz
Tikakukac #90097 üzenetére
Akkor úgy néz ki hogy be kell nyelnem ezt a békát
Most már csak azt kell eldöntenem, hogy beleugorjak-e az 5530-ba, vagy csak tartsak ki a Dell 6530/HP 8570-es szinten
rbalint88 (#90096) Köszi neked is a választ
Ahogyan látom az aláírásodat, te laptop doki is vagyAkkor gondolom láttad mindkét típust belülről. Véleményed szerint mi az oka annak hogy az E5530 hangosabb mint pl. a 6530 vagy a 8570 ? Illetve mennyivel tűnik gyengébb konstrukciónak a E5530 mint a nagy tesója ? Bár én évente max 3-4x hordoznám, lakáson kívülre.
-
paler
aktív tag
válasz
Tikakukac #90093 üzenetére
Köszi a választ
És mi újság pl. a 6530-al ? Annak is hangos a hűtése ? Illetve annak lehet szabályozni a ventilátor fordulatszámát ? Illetve mi újság pl.HP Elitebook 8570-el vagy a HP ProBook-al (ami kb. egy szinten van a 5530-al) ? Azok is hangosnak mondhatók ? Thinkpadot nem szeretnék venni, mivel kinézetre és kialakításra nekem nem jönnek be.
-
Because
őstag
válasz
Tikakukac #89937 üzenetére
tudom, hogy itt megköveztek érte, de én teljesen elvoltam/vagyok az acer 5560 minőségével...
tényleg OFF és el se olvassátok, de mindig az jut eszembe amikor kollégám egyszer ejtette le az iphoneját és pattant is az üveg a kijelzőjén a patent szerelés miatt, nekem meg a zte blade esett kelt merült már tiszta horpadt volt, de max a hátlapja ugrott le
-
janos666
nagyúr
válasz
Tikakukac #89904 üzenetére
Így valószínűleg nem is Kaveri-s lapos lesz.
Ha legalább IPS panel lenne az EliteBook-ban, az már viszonylag szentesítené az árát, de abban is ~500:1 kontrasztú TN panel fityeg (a review-ok szerint, ahol mérték is), mint a hozzá félárú Acer-ben. Nem értem, hogy miért nem fért bele egy normális kijelző az EliteBook árába, avagy mi kerül abban ilyen sokba, ha egy normális kijelzőre sem költöttek. -
janos666
nagyúr
válasz
Tikakukac #89902 üzenetére
Ezeket már néztem
(de azért köszönöm
).
A HP EliteBook 755 G2-re gondoltam, hogy aránytalanul drága.
A Dell Inspiron 5544 csak 1366-os kijelzővel válaszható és nincs ODD (*)
---
Az Acer Aspire E5-551G 1920-as kijelzővel is gyanúsan olcsó, talán túl gagyi (**)* Ez mondjuk nem gond, ha van belül hely mSATA vagy M.2 SSD-nek, vagy ha találok nagyon olcsón egy használt 2.5" 512Gb SSD-t (ha mondjuk egy bug-ok miatt elégedetlen 840 EVO tulaj mérgében utánam dobná piszkos olcsón
), hogy ne kelljen az ODD helyre gyömöszölni a HDD-t (már sokkal öregebb és kisebb teljesítményű notebook-okban is van értelme SSD-re tenni az OS-t és a gyakran használt programokat...).
** Na jó, ez mondjuk olyan, hogy ha 2 év múlva el kell hajítani, akkor sem biztos, hogy jobban megéri, ha egy kétszer annyiba kerülőt használ akár 5 évig (itt ez az Acer vs. EliteBook tényleg ~2x ha az 1920-asat nézzük), mert a 3. és 4. évben már csak kezd majd elavulni. Megint vehetne egy olcsó Acer-t, de gyorsabb CPU-val még újabb 2 évre abból a pénzből, amit ma megspórolna a HP-n. És persze érheti mechanikai baleset (pl. nagyot esik), a HP-re sincs 5, csak 3 év garancia, ha pl. kidől az alaplap, ellophatják, stb... Szóval mondjuk legfeljebb ~1.5x felárig lehet értelme...
-
Roli5
tag
válasz
Tikakukac #89856 üzenetére
A Te szavaiddal élve "anyád és apád" (nekem Anyu és Édesapám) véleményét arról kérdezd meg, melyik kapcsoló tetszik neki jobban, melyikket kellemesebb felkapcsolni a világítást, melyik nem akad, melyik nem kattog annyira, mint a másik. Vagy esetleg melyik dugaljból lehet frankóbban, könnyebben kihúzni a dugót.
Én sem a számítástechnikáról írok. Ugye azon nem kezdesz el vitatkozni, hogy a benyomáshoz nem kell tudás... Mert elég kevés usernak van, aki itt gépet kérdez. -
t72killer
titán
válasz
Tikakukac #89695 üzenetére
Köszi! Asszem maradok akkor a Dell e5250/7250 vonalon
. Mindent tudnak ezek a kis gépecskék, amit szeretnék, csak a kijelzőben nem vtam biztos.
#89696: nem a procival van a legnagyobb baj, hanem a hűtéssel. Ha rendesen meghűtve hagyják kifutni, akkor egy core M - főleg egy U csodákra képes, ezért keresgélek inkább a klasszikus Szubnoti kategóriában, mint a fogyókúrás ultrabookok között, ahol csak a marketing szerint képes a proci 2+GHz-re.
-
-
tevike
senior tag
válasz
Tikakukac #89442 üzenetére
Értelek. Tehát még legjobb esetben is egy Lenovo alapokon nyugvó trabant házas közép osztályú bmw-ről van szó?
Viccet félre téve, maga a konfig nem rossz szerintem, árában még jó talán, de a burkolat minőség (fogtam kézbe), és minden más aggasztóbb, műanyag az egész, de persze kompenzálva van az árral.
Ezért kérdeztem, hogy jó-e csak hát kompromisszum a házzal, vagy felejtsem el?
-
tevike
senior tag
válasz
Tikakukac #89438 üzenetére
Ne haragudjatok, de nincs időm ideszegezni a tekintetemet, tudom, hogy névtelen némileg. A német gyártás miatt kérdeztem és alkatrészek miatt.
Eddig ASUS - HP - DELL laptopjaim voltak, ezért sem szeretem a "neve nincseket".
Kérlek szakszerű segítséget azért írtam, ha teljesen felejtős, mert Te ismered a típust és maga a márkát az hasznos tanács lehetne!
Alapból engem se érdekelne, speciális helyzet állt elő.
-
szabonagyur
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #89391 üzenetére
Hozzánk consumerből is sok esetben a gyengébb teljesítményű procikkal szerelt változatok jutnak el. Például ilyen volt a Lenovo IdeaPad Z585A is, nálunk legerősebb verzióban az A8-4500M CPU-val szerelt típust forgalmazták hivatalosan (az itt híressé vált egyik billentyűzet-matricázó bolt árulta A10-el is), de egyes német webshopok olyan extrákkal is kínálták az AMD A10 proci mellett, mint például a TV-tuner.
Meglátható már abban is a különbség, hogy sok Magyarországon forgalmazott laptop még jó, ha Linuxot kap, míg a nagyjából ugyanolyan Németországban futtatott konfigurációk alapból megkapják a Windows operációs rendszert. Ám nem is kell német nyelvterületen kutakodni, a lengyel, szlovák gépek is sok esetben megkapják a Windowst, de valamilyen okból a magyaroknak jó a FreeDOS is.
-
osbf
csendes tag
válasz
Tikakukac #89400 üzenetére
Igen, az új dobozosat is néztem de ez +1,5 év NBD ha minden igaz és még pár apróság(valamivel jobb proci, nagyobb hdd, bluetooth, webcam). A magyar világítós bill. számomra nem létfontosságú dolog amúgy meg kis pluszért (10k) cserélhető is ami még mindig annyit jelentene hogy 20k-val lentebb lennék. Azért kérdeztem hogy jó vétel lenne-e (már csak a garancia miatt is)?
-
gabber01
addikt
válasz
Tikakukac #89400 üzenetére
Igen, amennyire nézem 850M lenne a minimum, és? 200-ért már szerelnek ilyennel gépeket, de azok mitől ipari komposztok? De akkor úgy kérdezem, hogy mi(k) lenne(nek) manapság best buy(ok) gépek, mint annak idejénez az Asus vagy a Lenovo y570 majd 580 stb.?
szabonagyur: Köszönöm, megnézem. 220 még 200 környéke.
-
csiben1
tag
válasz
Tikakukac #89379 üzenetére
Nem vagyok kèpbe, hogy mostanság álltalában hogy mennek a gariztatások, de szerintem a normális ügyintèzès ott kezdődik, hogy nem kell hònapokat várnom a notebookra, hanem beláthatò időn belül kész van.
Akkor megfordìtom a kèrdèst. A ti vèlemènyetek alapján melyek azok a márkák, aminek a gariztatásával több problèma van az átlagosnál. Ùgy tudom a lenovo ilyen. Vagy tèvedek? -
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac #89340 üzenetére
Igen tudom, meg is vettem volna, sőt kértem is rá az eladót, hogy egyet tegyen félre, de a munkahelyen sajnos tovább kellett maradnom és amikor kijöttem a kapun akkor olvastam, hogy elvitték...
Akkor 65 ezerig mit érdemes még keresni használtan?
Jöhet olcsóbb is természetesen, amin eldöcög egy 3D-s bemutatás, utána úgy is csak alapszintű felhasználás lesz. -
D@ny7
aktív tag
-
Ispy
nagyúr
válasz
Tikakukac #89282 üzenetére
Erre a hozzászolásomra kaptam egy privátot, szerviz linkkel, hogy díjmentesen elvégzik. Még nem vittem el szóval nem tudom mennyire pontos az infó.
(#89283) D@ny7
Ha minden Latitudenek olyan sz@r a minősége, mint a mostani gépemnek, akkor a következő gépem is Latitude lesz. Eddig egyébként ez a legolcsóbb laptopom, igaz ez még csak 2 éves.
(#89288) Tikakukac
Én meg már örültem, hogy milyen frankó ez a dell, hogy ingyért megcsinálják, de ezek szerint mégse.
-
D@ny7
aktív tag
válasz
Tikakukac #89250 üzenetére
Nem túlzottan érdekel, hogy honnan hozzák a gépet, mer felőlem lehet Angol billentyűzetes is.
Ami a lényeg, hogy azért irtam ide, hátha valaki tud valaki segíteni, hogy hol keressek, meg hogy van-e egyáltalán olyan gyártó aki megengedi, hogy garanciavesztés nélkül cseréljen benne az ember (terészetesen szakszervízben) felár nélkül SSD-t vagy egyéb más alkatrészt pl RAM bővítés.
Na meg ami lényeges lenne, az a gép rendszeres takarítása, természetesen ez is felár nélkül szakszervízben, ha ez az ára a garancia megmaradásának. De mint mondtam, ha nincs ilyen megoldom, hogy a szervízben ne vegyenek észre semmit sem. -
-
rbalint88
addikt
válasz
Tikakukac #89196 üzenetére
jól van, akkor majd legközelebb hozok létrát a beszélgetéshez, mert naaagyon magas a lovad...
bocs, hogy belegázoltam a lelkedbe azzal, hogy nem istenítettem az x220-at.
tudtam, hogy ivana majd úgyis berak egy mérethelyes thinkpadet, azokhoz ti értetek, nálunk csak egy csöves edge 320-as van, a többi itthoni gép dell vagy hp és eddig egymás mellé rakva az árban/szériában stimmelő thinkpad, latitude és elitebook gépeket, eddig senki nem a thinkpadet választotta...
és szerintem itt zárjuk le ezt a vitát. azt nem lehet mondani, hogy utálnám a thinkpadeket, mert a legutóbbi gépváltáskor csak a touchpad tartott vissza (440-es széria) egy ilyen gép vásárlásától, viszont megvannak a thikpadek felkent papjai már itt, így nem hiányzik a személyemben még egy. -
rbalint88
addikt
válasz
Tikakukac #89189 üzenetére
ezért írtam több olyan alternatívát is, ami 100 alatt van és megfelel az igényeiknek.
innentől rajtuk múlik, hogy mi szimpatikus vagy mi nem. azt is vegyük hozzá, hogy akár thinkpad, akár elitebook, akár latitude gépről van szó, nem tudnak rosszat venni, legfeljebb mindegyik másban jelent kompromisszumot. plusz azért az átlagvásárló szemével azok a dolgok, amiben mi akkora óriási különbségeket látunk, sokkal kisebbek.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tikakukac #89187 üzenetére
Nem az X220-ra írtam a 150-et, hanem en bloc a keretre azt írták. Abból kell kihozni a legjobb gépet. Elmennek, megnézik, eldöntik. Ha nekik -ahogy az emberek 90%-ának- jó a tn kijelző, akkor lehet másra fordítani azt a pénzt, amit a kijelzőre költenének. mondjuk Ivy procira, plusz akkura, stb stb.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tikakukac #89183 üzenetére
a két adott gép között az akkun kívül milyen "meg minden" van, amiben rommá veri a kis TP a HP-t? msata nem szempont, mert úgyis mobilnet lesz benne. panel: oké, van rá lehetőség, hogy cserélje az ember, de őszintén, ha max 150-ért akarnak gépet venni, szerinted fognak azzal foglalkozni, hogy 30-40ezerért cseréljék benne a kijelzőt?
Ha nem a mobilnet lett volna feltétel, hanem az ssd+hdd kombó gépen belül, akkor én is a thinkpadet javasoltam volna.BTW a Vostro V131 is érdekes lehet 80-ért.
ivana: az cseppet se zavarjon, hogy 500gb hdd-t akarnak
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Tikakukac #88818 üzenetére
Rövid ideig volt tapasztalatom a MIIX2-vel, és akkor megtetszett. Nyilván nem a jobb kategóriát képviseli ez a 80-100e, vagyis az hogy strapabíró azt inkább a kategóriájához képest mérve nézve. Lehet hosszútávpn nem bírja jól a dolgokat de sok másik esetben láttam olyanokat hogy megvételnél recseg, ropog, laza, és 2 hét után szétesik. Láttam elég sok alsókategóriás roncsot amikhez képest a miix2 egy csodának tűnt.
Rokonomnak tényleg nincsenek nagy elvárásai, mert szegény nagyon zokni informatikából. Az emailjeit le tudja kérdezni 2 perc alatt már ő boldog.(#88817) Khelben
Igazad van, csak kicsit eltévedtem a kategóriák között hogy akkor ez most pontosan hova is tartozik
-
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #88774 üzenetére
Máshogy nem is lehet nézni... Webfejlesztőként sem mondhatom azt, hogy a user a hülye ne használjon nyomorék safarit meg mac et (meg ne használjon internet explorert) mert ott minden máshogy néz ki. Jahogy azok még nem kompatibilisek a mostani szabvánnyal hát oldja meg a mac. Nem fogja sőt le fogja szarni ahogy eddig is tette. Ha azt akarod hogy a programod kompatibilis legyen egy rendszerre akkor írd meg a rendszerre a kódodat ne pedig a ms t basztasd. El kell fogadni, hogy a technika fejlődik és emiatt lehetnek problémák. Kompatibilitás mód meg esetek 99% ban megy ahol nem menne ott adott a virtual pc ami windows alatt 2 kattintás.
Ez ugyanolyan dolog mintha elkezdenéd szidni az androidot, hogy a 2.1 alá megírt aplikációd miért nem megy lollipop alattNonszensz !
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #88774 üzenetére
Továbbra is, attól, hogy neked a HTC nem megy (elhiszem, hogy értesz hozzá, de legalább ennyire gyűlölöd is a Win8-at ezt is tudom), attól még rakat más android megy rajta, tehát sarkítottál.
Notebook témában egy ilyen sarkításnál már vérre mennél, hogy bebizonyítsd nem szabad sarkítani
szerk: a vitát részemről zárom, mivel utálod a rendszert ahogy van úgysem fogod a nézeted megváltoztatni. De gondolom ami meg csak XP-n megy ott a program gyártója a hibás ha nem írta át a Win7re, mivel az tökéletes.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #88766 üzenetére
Rendben, állok elébe.
De még ha nem is működik, a kijelentésed eléggé kisarkított volt továbbra is.
(#88771) Tikakukac: melyik spéci progi nem megy Win8 alatt? Azért egy ROM csere nem agyműtét.
Meg mondjuk egy nagyon nem hivatalos program támogatását elvárni az MS-től is elég merész húzás szerintem... -
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #88708 üzenetére
Nekem egyszerűen tetszik. Eltalálták mi kell egy embernek. Lehet maga az eszköz nem egy csúcs szuper viszont kialakát eszméletlen jó. Mi kell egy átlag embernek. i3-i5 proci egy közepes vga egy full hd kijelző egy kis csicsa tapicskolás, ja és ha lehet legyen kicsi. Hát pipa az egész
Röffentesz bele egy ssd t és kész is vagyunk.
-
dellarocco
csendes tag
válasz
Tikakukac #88470 üzenetére
Egyébként a Lenovonál csak a garanciáztatással van a baj vagy az összeszerelés minösége is gyengébb(szóval csak az a probléma, ha tönkremegy vmi akkor nehézkes a dolog v sürübben is tönkremegy)?
Ezek szerint garanciaügyben mindegyik cég gyenge. Viszont ősszeszerelés minőségében tudnál esetleg vmi rangsort adni?
-
dellarocco
csendes tag
válasz
Tikakukac #88462 üzenetére
Azért a kolléga nem csak velem volt ilyen kelletlen, hanem másik kérdezővel is. Éppen ezért nem is veszem magamra. De sztem ez nem pálya. Én tényleg segitségért fordultam a fórum hozzáértőihez, de a 'hülyeség' 'nagy 0' 'rohadt nagy okos' stilustól nem vagyok annyira elájulva, pláne, h igazából teljesen alaptalanul irta ezeket, bármiféle szakmai megfontolás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i5-12600HX RTX A2000 32GB DDR5 1TB NVMe gar
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest