- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kekesj
tag
válasz
D@ny7 #150660 üzenetére
Volt egy kérdésem, linkeltem 2 notebookot amiről véleményt kértem, eddig konkrét válasz nem jött rá.
Kitöltöttem az összefoglalót, jött 2-3 notebook ajánlat de nem tetszett, le is írtam hogy miért."de ez nem igaz.
itt asus laptopot _jelenleg_nem ajánlanak senkinek, tehát ilyesmit ne kérdezz
leírták, hogy " Az integrált a játékon és a 3D tervezésen kívül mindenre elég.", linkeltek egy ajánlott HP gépet, állítólag még más javaslatokat is kaptál.
közben meg azt írtad, hogy mégiscsak lesz játék.játékra vegyél asztalit vagy egy számodra szimpatikus gamer notit, ha meg nem lesz játék, kaptál ajánlatokat, ha azok nem tetszenek, akkor vegyél egy olyan asust, ami neked bejön.
-
Tikakukac
titán
válasz
D@ny7 #150649 üzenetére
Vigyázz, vigyázz. Egyes embereknek a topikban ember magasságú halomban állnak a Lenovok a lakásban. Legutóbbi kolléga is bevetette a "hülyék vagytok, nem ismertek mást' kártyát.
Az sem sült el jólHa nem tetszik a vélemény, írd azt. De ezeket a minősítő válaszokat hagyjuk már.
-
válasz
D@ny7 #150649 üzenetére
Tessék akkor a speckókat összehasonlítani.
Amúgy miért ajánlanánk olyat, ami nem jó. Leírtuk, leírtam, az Asus konzumer alapokra építkezik. Ergo tök szuper a speckó, de szét fog hullani.
Adtunk javaslatot, de csak hangoztatod, hogy mi vagyunk a hülyék ehhez kb.... Akkor nem értem, miért kéred a tanácsunkat.?
Nem nálunk nem létezik más, ezek azok a termékek, amik beváltak, és nem lehet gyártóra korlátozni ezeket.
A márkahűségeddel szemben viszont nekünk nincs érvünk, Mi leszünk a hülyék, mert nem mondjuk azt, hogy milyen fasza az Asus ( ami amúgy nem.... )
Konklúzió: Te eldöntötted, Asust veszel, ne várd, hogy tapsoljunk hozzá. Vedd!
Csak egy saját gondolat, 9 éve vettem egy HP Probookot, nem volt kiemelkedő jelenség, max masszív, minőségi... 9 éves. És hibátlanul nyílik, feszes a zsanér, pedig csak egy középkategóriás masina...
Térjünk erre vissza akkor "kicsit később"....
Vennék én Asust... De nem....
Zárjuk le! Vásárolj, örömmel fogadjuk az észrevételeidet. Igaz, hogy itt több fórumtag is sokkal jobban benne van a témában... De persze, mi vagyunk a hülyék..
"Majdnem 52 fok": hűha... Az aztán jó meleg...
Olyan biztos lennél a dolgodban, akkor már rég megrendelted volna...
-
-
Tikakukac
titán
válasz
D@ny7 #150646 üzenetére
Szerintem van jelentősége, dupla ventilátor 2X annyi átmozgatott levegő.
Nincs jelentősége. Ez akkor állna meg ha az 1 ventisekhez képest ugyanolyan méretű és légszállítású ventiket dupláznál. Na, szerinted ez így szokott történni?
A hűtőbordánál igazad van, ha szűk akkor tökmindegy, de ahogy elnézem több ventihez több hűtőcső, és nagyob hűtőborda társul.
Tolómérőt előveszed és számolgathatod a felületeket és felszínt is. Meglepődsz majd
Ha kell az erő akkor majd kap egy notebookhűtőt alá hogy mérsékelje a melegedést.
Semmit nem fog mérsékelni. Ez valamikor, amikor a gépek aljának fele légrés volt, igaz is volt. Mostanra egy kis csinos asztali dísznek jók, legeslegjobb esetben nyersz vele 5 fokot. Közben meg szétég belül minden úgyanúgy.
-
Tikakukac
titán
válasz
D@ny7 #150627 üzenetére
Teszt: leteszek elég 2-2 ventit. Az egyiket meg sem fogod érezni, hogy megy, a másik letépi a szemhéjadat. Most akkor jelent bármit az, hogy dupla ventis valami? Nem, semmit. Főleg, mert a hőcső és maga a leadó borda a szűk mindig.
Abból kiindulva, hogy miket kérdezel, szerintem ezt a nem rosszabb-jobb kérdést nem merném ilyen egyenesen behúzni
-
dugo_
veterán
-
válasz
D@ny7 #150627 üzenetére
Akkor viszont tök mindegy milyen érveink vannak... Vedd, azt amelyikkel szimpatizálsz.
Akik itt alapoznak bármire, nos ők már láttak ilyen gépet, gondolom
Nekem pl. javasolták a Dell G5-ös szériát, esetleg nézz rá arra is. Picivel komolyabb tervezésű masina.
Az Asus egy konzumer alapra épített hardver... Érveket hoztunk, kaptál. Ebből lehet gazdálkodni.
Én ha most vennék tuti a Dell G5-öst választanám.
-
válasz
D@ny7 #150623 üzenetére
Ezek a laptop VGA-k nagyon korlátozottan alkalmasak bármiféle játékra, munkához meg kevesek.
Mi a cél végülis a dGPU-val? Mert irodai munkát írtad, tehát neked teljesen felesleges, az Intel megoldása is bőven nyújt annyit, amennyi az általad kitűzött felhasználáshoz kell.
Nekem is volt dGPU... Semmi értelme, még PS-hez se kellett..
Jó, új, megbízható, jó hűtésű gépet kerestél. Az Asus cuccai nem tartoznak ezekbe bele. Miért mindenképpen Asus?
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
D@ny7 #150616 üzenetére
Az FX sorozat jelenleg a laptop gyártás alja. A műanyagja olyan, amit rendes helyen nejllonzacskónak se használnak. A Vivobook nagyon jól mutat a fém borítással, csak belül ugyanolyan műanyag. A kijelzője gyenge, ráadásul PWM-es. A hűtése pedig olyan, hogy az U-s processzorral is képes 56 fokosra melegedni a ház, ami már konkrétan éget. Úgyhogy még mindig fenntartom, hogy a Probook 470 sokkal jobb választás bármelyiknél. Ott csak a kijelző színeivel van gond, de legalább nem PWM-es. Esetleg meg lehet még nézni a Dell Inspiron 5770-et, abban jobb a kijelző és normális hűtése is van.
(#150618) D@ny7 : ilyet én is tudok írni, csak épp szétszedve a gépet belül valahogy nem találtam egy csepp alumíniumot sem.
Ugyanaz a műanyag váz van benne, mint a többiben, csak rábiggyesztettek alu lapokat. Ami jól néz ki, de a tartósságot nem befolyásolja, mert az belül dől el, ahol a hőterhelést kapja a gép.
-
-
szabonagyur
félisten
Mert szerinted monitor/kijelző nélkül milyen képet ad ki a VGA? Lehet überf@sza a VGA ha a monitor mindent torzít, de ha az adott monitor igenis jó akkor a VGA szépen fogja megjeleníteni, de ahogy írtam 1-2 kirívó esetben lehet állítani kell a VGA szoftverén a színhőséget(jó pár éve nem láttam ilyet...).
Meg ne ezen kezdj már el lovagolni olyan esetben amikor a kinézett gépek kijelzőjét még egy 25e Ft-os asztali TN monitor is elveri.
-
szabonagyur
félisten
És az a VGA hibája volt? Véletlenül sem a gagyi TN monitor vagy a még gagyibb TV megjelenítése miatt volt..
Réges régen volt nvidia meg AMD között a színhőben minimális különbség ami beállítással orvosolható volt.
(#90552) Pocok256: akkor hajrá meg kell venni. Sok noti VGA-t emelnek magasabb szintre mint asztali társaik, aztán jön a felsülés.
-
Látszik, régen találkoztál már intel grafikával, óriásit fejlődtek az elmúlt 3-4 évben
Semmi probléma sem a színekkel sem a max felbontás megjelenítésével, a mostaniak röccenés nélkül nyomják a tartalmat akár 4k képernyőre is. Többmonitoros módban gondolom vmivel kisebb a felbontási határ, lévén a displayport 1.2 limitje 4k@60Hz.
-
Khelben
nagyúr
Mi a francnak kéne erős vga több monitoron való programozáshoz?
(#90520) mhncsa : elsősorban a külsején fogod észrevenni, elkezd majd kopni itt-ott, egy két gomb felhangosodik, kiesik, törik a zsanér, stb. Aztán ott lesznek a kényelmi problémák a gagyi billentyűzettel, a rossz kijelzővel, a melegedő burkolatokkal. Nem úri kivagyiságból találták fel az üzleti kategóriás gépeket.
-
mhncsa
csendes tag
Ok, akkor az U-s procikat mellőzöm. (és egyúttal 180-200e-es kategóriát is
)
Így maradnak az előző listából ezek:
Asus ROG G551JM-DM024D i5-4200H 2,8 - 3,4 GeForce GTX 860M 2GB IPS? ~255e
Asus N551JK-CN192D i5-4200H 2,8 - 3,4 GeForce GTX 850M 2GB IPS 15,6" matt ~258e
Aspire Black Edition VN7-791G-555U i5-4210H 2,9 - 3,5 GeForce GTX 950 4GB IPS 17,3" matt ~ 270enéztem pár újat:
THINKPAD EDGE E540 - i5-4210M, 15.6FULL HD, 8GB, Geforce GT 740M 2GB ~215e
HP Probook 450 G2 - i7-5500U, 15.6FULL HD, 8GB, Radeon R5 M255 2GB ~250e
THINKPAD EDGE E540 - i7-4712MQ, 15.6FULL HD, 8GB, Geforce GT 740M 2GB ~254eezekre viszont csak 1 év gari van, míg az előzőekre 2 vagy 3 (legalábbis abban a webshopban ahol néztem)
A több monitoros dolog úgy nézne ki, hogy ha jó kijelzője van a laptopnak, akkor valszeg csak 1 monitort kötnék rá és használnám a laptop kijelzőjét is. Ha nagyon gyengék a betekintési szögek, akkor meg 2 monitor.
Egy fullhd-s és egy 20" 1600x1200 felbontással.Akárhogy is erőlködök, nem lesz 300-350 ezrem egy gépre, szóval 250-270 között meg kell állnom.
(még egy 24+ -os monitort is be kell szereznem úgy, hogy a teljes összeg max 350) -
Scooter
tag
Volt a kezemben ilyen HP, de nem kívánom senkinek. Rajta maradt az ujjlenyomatom a burkolaton és letörölni nem tudtam. Olyan mintha jönne le a "festés" róla. Az anyagminőség meg inkább hagyjuk. Féltem a kezemben tartani, olyan vékonyka szegényem. A billentyűzet olyan amilyen, maradjunk annyiban nem egy T400.
Ami a hardvert illeti, win 8al volt, és nem volt még rajta semmi. Egész jól szaladgált rajta maga az operációs rendszer. DE mikor elkezdtél böngészni érezni lehetett, hogy fog a kraft belőle de rendesen.
Ennyi pénzért újban inkább valami tabletet válasszanak.
Nem vagyok T400 fan, de nem bántam meg hogy azt vettem meg. -
Még egy dolog: a kemény magyar Ft árfolyama megnehezíti azért a segítséget. A 90kFt/új régebben is vagy netbook vagy az ipari hulladék kategóriát jelentette - utóbbi kerülendő. És ez anno sacc/kb 350$-os nettó importárat jelentett. Ma egyrészt a netbookok megfogyatkoztak, másrészt még a 350$ nettóból is kb 120kFt bruttót hoz ki a forex+áfamatek, ha nem többet.
-
Tikakukac
titán
Gondolom van itt több tag aki foglalkozik valamilyen szinten notebokokkal, legyen akár szervizes, eladó egy számtech boltban, rendszergazda, vagy csak egyszerűen jártas a témában.
Szerintem az itt lévők döntő részét ismerem személyesen vagy pedig tudom mivel foglalkozik és igen, kb. leírtad ki mivel foglalkozik.
Na most vagy ezen emberek mindegyike sík, mint az Alföld vagy csak tényleg nem akarnak rosszat az embereknek és okkal mondják azt amit. Döntsd el te melyik a reálisabb
-
rbalint88
addikt
-
Ez igazából a Bay Trail netbook árkategória. Sok hozzáfűznivaló nincs, lévén a hardver adott, egyszerűen be kell sétálni egy MediaMarktba, megfogdosni/nézni a kínálatot, és ha 2évnél több rá a gari +elég masszívnak tűnik, mehet a kosárba, kár tovább ragozni a történetet.
-
Ki kéne mérni azt a tápot multiméterrel. Találkoztam már halott noti tápegységgel
Más: extrakönnyű univerzális notebook-tápot ismer valaki? Az E7450-emet 90W-os táppal szállítják, pedig messze nem fogyaszt annyit, egy 60W körüli bőven kiszolgálná, amivel némi helyet és súlyt tudnék megspórolni a kézipoggyászban. (a szériatáp 190g-os)
-
-
szabonagyur
félisten
Le lehet írni, de attól, hogy egy "hazai" bolt ad neked ajánlatot attól az még nagyon nem elérhető itthon és kész, garancia sem lesz rá Asus-tól, max a bolttól. De mindegy ez a te dolgod, te bajod...
És ilyen nincs, hogy N szériáról adjunk véleményt és kész. Adott modell van meg tapasztalata. Ez itthon nincs hivatalosan, így tapasztalat sem nagyon lesz. pl. N550-ből sem jó minden verzió.
-
Tikakukac
titán
Hát igen, akad alaplaphibás Latitude is, igen. Meg akad hermafrodita ember is. Igaz, hogy mindkettő jóval kevesebb, mint a normális, de akad.
Véleményem Inspironról: gari van, minőség olyan mint a többi annyiért, az 5110-hez képest a mostani széria mesés, hibás darab ha jött vissza 1-2 sokat mondok.
-
Gergosz2
veterán
Bármelyik gyártó szervíz hátterébe bele lehet kötni, szóval ha a tökéleteset keresed akkor ne vegyél gépet.
Vannak nagyon szarok meg kevésbé szarok, de a Dell még mindig a jobbak közé tartozik. Az már megint más kérdés, hogy milyen gépet vesz az ember, mert 100k körül mindegyik gyártó hulladék minőséget ad.
-
-
szabonagyur
félisten
HP 450 8750M vagy Dell 3542 840M-el, ezek mind megvannak 200e alatt, de se SSD, se 8GB RAM nincs benne, FHD sincs, de gari jó, gépek szétszedhetőek.
Amire figyelni kell ezek a VGA-k MA még elegek az általad említett játékokhoz, később már nem.
De még mindig az Asus N551 ami a legjobb az igényeidre, szerelni sem fogod állandóan gondolom, így vedd meg gyárilag ahogy neked kell SSD-vel. A takarítást ki lehet bírni vagy szedd szét, hogy ne vegyék észre.
-
szabonagyur
félisten
Annyiban tétel a garancia, ha valami olyan megy tönkre a gépben ami gyárilag benne volt arra vonatkozzon a garancia
Ezzel a kijelentéseddel már kizárható a bolt amit kinéztél és a Lenovo is mint márka, hiszen a Lenovo konzumer gépeinek a szervize kritikán aluli.De pont hogy Pl az ASUS abszolute nem enged hozzányúlni a géphez. Hivatalosan csak a márkaszervízükben (Fixdirect) cserélehtik azt ki, plussz költségért.
Ha így veszed kb egy gyártó nem fogja neked engedni (konzumer szinten), hogy te cserélgesd a dolgokat.
Amúgy valószínűleg azért ez a hivatalos álláspontjuk mivel tudják mennyire nem szerelhetőek a gépeik, de ez minden gyártónál így van, hogy ha te elcseszed gari ugrik.de nem baj majd a user akinek sok pénze van vesz másikat"..... ha nincs pénzed, éves szinten mondjuk 4-5e Ft-od egy gép karbantartására azért ki a hibás? Úgy kell gépet venni akkor, hogy legyen erre is.
Ja és ha nincs pénzed akkor miért nem hallgatsz ránk továbbra sem és veszel normálisat, normális garival? Tudni kell mire van pénz és mire nincs, ha nincs le kell nyelni.
-
Tikakukac
titán
Nem túlzottan érdekel, hogy honnan hozzák a gépet, mer felőlem lehet Angol billentyűzetes is.
És utána:
Na meg ami lényeges lenne, az a gép rendszeres takarítása, természetesen ez is felár nélkül szakszervízben, ha ez az ára a garancia megmaradásának. De mint mondtam, ha nincs ilyen megoldom, hogy a szervízben ne vegyenek észre semmit sem.
Segítek. Nem azért nem lesz a garid elúsztatva, mert el fogod otthon vagy másik szervizben törögetni a hulladék patenteket mikor szétszeded (bizony ezek a minőségi Asusok nem csodák) hanem mert a szerviz ha jófej talán vállalja a garidat 1 év után, talán nem. Ezért kéne beverni a kicsi buksiba, hogy ingyen ebéd nincs.
Amiben pedig cserélgetheted a dolgokat szabadon azt messze nem ennyiért fogod megtalálni főleg nem olyan paraméterekkel amiket leraktál.
-
szabonagyur
félisten
Ja, hogy neked a garancia nem tétel? Értem én.... Nem a billentyűzettel problémázik itt senki, mivel elég sokunknak nincs is magyar billentyűzete, itt a garancia kérdése a lényeg.
A legtöbb gyártó engedni a RAM, HDD cserét meg kb bármit csak tudd gariztatás esetén visszrakni az eredeti dolgokat és ne látsszon rajta. Ha már látszik onnantól lehet belekötni.
Bár egy ilyen gépet amit itthon nem fognak szervizelni teljesen mindegy mit csinálsz vele
-
Tikakukac
titán
Jó kijelzőt nem tudom mikor gyártottak notiba és mennyit. A 8 éves panelek is elöregednek a mostaniakból meg nem sok van ami szintén érne 1-1 misét, de nem annyiért amire te gondolsz.
Ebből a gépből az hiányzik, hogy egyáltalán legyen itthon. Mivel itthon sohasem volt ezért majd kapsz valamit valahonnan, nem tudom hol honos ez a gép, de nem itthon.
-
Tikakukac
titán
-
Khelben
nagyúr
Ne sértődj meg, nem bántásból viccelődtünk a hozzászólásodon, gondolom nem néztél utána se az áraknak, se a konfigoknak. Ez az igény kb. olyan volt, mintha bemennél egy Mercedes szalonba és a legújabb S Klassét kérnéd fullextrásan majd lecsapnál az asztalra 2 millió forintot. Ezért támadt derültség a topicban.
Játékos gépnek legolcsóbban az Asus N551JK-t kapod, természetesen az igényeidhez mérten rengeteg kompromisszummal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Háztartási gépek
- Hegesztés topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest