- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Tikakukac #127878 üzenetére
Pont ezért jöttem ide, hogy ha esetleg volt ilyen rendíkivüli ajánlat ( nem tudom szabad e tudnom melyik boltban és miért volt ilyen olcsó) akkor hátha tud ajánlani nekem is valaki ilyesmiket.
Egyébként miért ne lehetne teljesiteni ? Semmilyen téren nem várok csúcsminőséget, az tudom 1 milliós gép lenne, csak mindenre szeretném használni valamennyire. Asztaliból pl ilyesmit szerintem bőven 200 körüli áron is össze lehetne hozni.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Tikakukac #127876 üzenetére
Nem lehet megnyitni a linket, pedig tényleg kiváncsi lennék. De nekem az is elég ha irsz egy géptípust, árat és procit/kártyát meg ilyesmiket.
Persze én is már sok tesztoldalt átnyálaztam, de pont azért jöttem ide, mert tudom, hogy az ide írogatók közül többen TÉNYLEG értenek hozzá
Jöhet egyébként még ajánlat, tőled is meg mástól is, ha szerintetek van még ilyesmi alkalmi vétel, örömmel fogadnám.
Lol, nem enged előzőre is válaszolni igy inkabb bemásolom:" inkább egy picit gyengebb teljesitmenyu, de ajanlott gepet vegyel, vagy inkabb gyujts hozza egy keveset es meg tudod venni azt, ami hozza az altalad elvartakat es minosegre is oke.
SzerintemMikre gondolsz ami picit gyengébb teljesitményű és ajánlott?Az outletbe 180 ért kapható amugy hozná az általam elvártakat, azért adnék többet is ha új lenne és nem 1 éves garancia
Nem zavar hogy 2014 es modell, mert mint mondtam 3-4 évig nem szeretném lecserélni.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Tikakukac #127873 üzenetére
Szerintem mind autóban, mind laptopban mind másban vannak olyanok, ami kicsit erre is arra is meg amarra is jók. Persze, nem könnyű találni, és nyilván ha az ember pénzkészletei nem végtelenek, akkor valami(k)ben kompromisszumot kell kötni.Kiváncsivá tettél, miket tudott az a gép, és mennyibe fájt, amiért pl azt alkalmi vételnek tituláltad, és mondjuk a 180 ezres Lenovot meg nem
Szerintem amúgy ha már Lenovonál maradunk, akkor pl a most kijött Y520 Legion simán tekinthető olyan gépnek ami mindent tud valamilyen szinten, persze nem véletlen van 320-330 körül az ára. Dellből is jókat hallotam a 7559 ről pl. 50-70 es Lenovoból amúgy ( mivel már tavaly kifutott) nem is nagyon találtam már egyáltalán sehol gépet ( kivéve a linkelt használtat) ha most tudnám, hogy pl az Y700 as ( ami ugye szintén kifutó széria) lemegy 2 hónap múlva 250 ről 200 ra mindenhol, akkor nyilván várnék, de mi van ha nem, és az lesz helyette hogy tartja az árát és nem lehet majd olyat se kapni többé ?
Amúgy mondtad, gyorsan avulnak el. Persze, mint minden műszaki cikk kb, de nekem nem is az lenne a célom, hogy évente cseréljem, meg nem zavar, ha jönnek folyamatosan az uj modellek, és amúgy annyira gyorsan miért vesztene az árából? Úgy tudom pl az Y700 asok 2 éve mikor kijöttek is 250-300 ba fájtak, és azóta is annyi.
Természetsen közben mindenkitől továbbra is várnék tanácsokat és véleményeket, pl az általam linkeltek kapcsán hogy mennyire lenne fontos nálatok az 1 vs 2 vs 3 év garancia, illetve mennyivel gyengébb/ kevésbé ajanlott az AMD s proci az Intellel szemben, vagy a Radeon r9 es kártya a geforce 960 assal szemben.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Tikakukac #127871 üzenetére
Melyikre gondolsz ami deal volt ?
Nem gamert vennék, hanem olyat, ami arra IS alkalmas, gamer szerintem az ami ROG és mondjuk 400 nál kezdődik.
Ja és ha nem tudok megnézni üzemórát akkor használt ilyen alapon szóba se jöhet? Mert siman mondhatjak a 800 órát használtra is, hogy 8 at volt használva. -
válasz
Tikakukac #127820 üzenetére
Ez mindegyik gyártónál előfordul, főleg hogy az alaplap kb. 3 gyártó terméke globális szinten, és van hogy egy sorozat alaplapja a fostól a csúcsig csak a rárakott chipek/kondik/tranzisztorok/csatlakozók terén tér el, minden másban azonosak. Innentől hót mind1 mit veszek 400k alatt, majdnem ugyanazt kapom ájtink. 10 éve még volt difi, de ma... Mind a saját-, mind a C-szervíz-től hallok érdekes dolgokat.
Lehet, hogy acer spin 5 lesz, mert vágyom a változatosságra(és a fájdalomra)
-
válasz
Tikakukac #127806 üzenetére
Eltekintve a TMX "jó hírétől" nem volt velük problémám szerencsére.
(#127807) B-Clone: Köszönöm!
Amúgy nem vészesek ezek. Asszonnyal ketten nyúzzuk, ritkán van tabletbe hajtva a Yoga 2, de a zsanérra végképp nem tudok panaszkodni. A hibrid HDD-re annál inkább, illetve a bevilágító kijelzőre, de az se zavaró ha nem sötét képet nézek
Majd jól utánaolvasok. A tesztek szerint a Spectre és az Asus UX360 a legjobb most, de ott már a vékonyság nekem a csatlakozók hátrányára válik. Kell a legalább 2db USB3.0 -
-
ZephX
senior tag
válasz
Tikakukac #127645 üzenetére
Hát nem nagyon szeretnék, mindenféle külföldi billentyűzetet
Egyébként a Laptopszalonánnál, meg az Aqua-nál nézegetem a Lenovo Y520-at, ott talán magyar a billentyűzet.
san01: A Lenovo Y520-nézegetem, az egész jónak tűnik. Lehet még megvárom az ASUS GL553-at 1050-nel azután döntök.
-
carl18
addikt
válasz
Tikakukac #127628 üzenetére
Oké körül nézzek netten! Megnézzem akkor a üzleti gépeket!
Most nézzem egész jó áron vannak a üzleti gépet, akkor egy HD 3000 Intel Igp tud annyit mint egy GT 330M?
Válaszokat, köszönöm! Azért érdeklődtem mert nem akartam pénzt kidobni. Mert ha megvettem volna ezt a gépet, és pár hónappal rá tönkre megy. Akkor ez pénz kidobás lett volna.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Tikakukac #127524 üzenetére
Ha jól látom, a fent ajánlott 8570p-t Radeonnal szállítják (vagy HD4000-rel), egyébiránt lehet kevés lenne az NVS. Viszont teljesítményben nincs sokkal előtte a HD7570M, szóval kicsit elbizonytalanodtam, megéri-e a plusz összeget.
Az elmúlt két napban volt szerencsém jópár régebbi Dell masinát megfogdosni, talán E6540-től egészen E5570-ig bezárólag, kettő között is volt pár típus. A billentyűzetük kényelmes, anyaghasználat viszonylag okés... utóbbit leszámítva. Bár egyik-másik elég... siralmas állapotban volt. Nem vigyáztak rájuk. E6540 gép még tetszene is, csak szerintem Intel IGP van bennük, javítsatok ki, ha tévedek.
Dell mellet szólhatna, hogy alkatrészt könnyebb lehet hozzájuk szerezni.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Tikakukac #127487 üzenetére
Igen, az első teszt a nagyobb változata, elvileg a VE és VD nagyon hasonló, csak egy egyikbe talán sima 1050 van, míg a másikban ti.
Megnyomogattam még a Lenovo Y700-at, és a Dell 7559 is. A Dell nem volt annyira rossz, teljes gumihatású műanyag, a kijelzője viszont nagyon flexibilis volt, ettől függetlenül tetszett a nagy szerelő ablak. Érzésre a Lenovo is rendben volt, összeszerelés és anyagminőség terén, viszont ott nem tetszett a fényes kijelző, és a teljes előlapos plexi, vagy nem is tudom milyen anyagot használtak ott. Ja és még a HP gépeit is, talán az omen és a pavilon, de egyik se ejtett rabul, hűtésük is elég soványnak tűnik.
Viszont ennek fényében akkor totál nem tudom, hogy milyen gép lenne ideális, amiben legalább lesz egy 1050 és egy i5-ös proci, i7-re nem igazán tartanék igényt.
-
Lasersailing
senior tag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tikakukac #127114 üzenetére
"Jah, hogy te világítósra akarod magát a gomb tetejét is meghagyni. Hát az biztos szívás, nem is tudom van-e olyan matrinya."
Na erre mondtam, hogy nekem nem szükséges a világítós billentyűzet, mert úgyis a háromnegyede német a többi meg még egzotikusabb, azt átmatricázni nem igazán lehet. Elég a kifittyenő lámpa is, egy mezei billentyűzetet teleragasztani ékezetes magyar bötűkkel nem nagy truváj.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tikakukac #127112 üzenetére
Nemár, saját szememmel bármikor megismerem az IPS-t.
Én a netes kutakodás miatt kérdeztem. Olykor már a felszereltségből is következtetni lehet rá, de ha van product kód, még jobb. Ilyesmire gondoltam.
A szalon weboldalán jelzik az adatlapon, máshol meg nem nagyon.
A háttérvilágításos billentyűzetnek egy egyszerű az átmatricázása? Az egyik kollégám (nem tudom milyen gépen) próbálkozott vele, azt mondta szívás.
-
Sententious
tag
válasz
Tikakukac #127071 üzenetére
Én anno beszéltem a Dell-lel ez ügyben és ezt a választ kaptam:
"Őszintén, nem javasoljuk, hogy külföldi oldalról rendeld meg, mert a garancia honosításnál is lehetnek fennakadások (ez esetben szervizelésre önköltségen kellene kijuttatnod a gépet a származási országba), és nem ugyanazt az itthon érvényes 3 év garanciát kapod a gépre. Mindemellett itthon magyar nyelvű billentyűzettel juthatnál hozzá."
-
Zsolt27xy
csendes újonc
válasz
Tikakukac #126985 üzenetére
Tikuakukac: képbe vagy te egyáltalán arról, amit beszélsz? Már hogyne lenne jobb egy dell 7559 hűtése, mint egy asus N551-é. Az egyik kétkörös, a másik egy. A hp is valószínűleg egy, csak a jobbik fajtából való és gyengébb hardvert kell lehűtenie mint az asusnak. Az áreltéréseket írtam, a hp pavilion 15 230-250e attól függően, h 940mx vagy 950 vga van benne. Az asus N551 255e, a dell 7559 320e. Tehát nem kell 500e ft-os gép, h lehűtsön egy komoly gépet. Annyiban igazad van, h a hp-k valószínű azért tudnak 70 fok közelében maradni, mert gyengébb teljesítményű cput és vga-t kell lehűteniük az asusnál, tehát a két hűtési rendszer kb ugyanazt tudja, csak a hp megfelelő konfigot tett hozzá, míg az asus túltolta.
Ha játék után nem kapcsolod ki a gépet rögtön, hanem járatod még a gépet 5 percet, akkor nem lesz olyan drasztikus változás a hőmérsékletében néhány másodperc alatt, ami hazavágná az illesztéseket. Persze, elméletileg hülyeség megvenni egy erős vga-t (960), és aztán 70%-on üzemeltetni, hogy ne halljon meg közvetlenül gar után, de ha ugyanolyan árban van, mint egy 950-es, mert kifutó modell, akkor nem költesz rá effektíve többet. Arról meg nem a felhasználó tehet, h az asus üzletpolitikája olyan, h erős hardver mellé nem tesz megfelelő hűtést a középkategóriás, multimédiára szánt gépeibe.
Mégvalami: Tikakukac, te miért nem mentél inkább primadonnának? Ekkora egoval és feltünési viszketegséggel hatalmas sztár lehettél volna😊 -
válasz
Tikakukac #126972 üzenetére
"Azonnal esik is 20 fokot, 5 sec után míg lekapcsol lesz 30 fok. Épp ez a gond." - ezt nem egy tesztben én is számtalanszor kihoztam. Az, hogy heti 1-2 órát játszasz, nem annyira tény, mint inkább hány alkalommal lesz ekkora hőingadozás. S ez a fő szempont, mert az anyag előbb-utóbb elfárad, forrasztás elenged, stb...
-
Gee_-
tag
válasz
Tikakukac #126968 üzenetére
Akkor jól gondolom hogy az én laptopom hibája az a ház minősége és kialakításánál bukott el, de hardveresen jól összerakott gép? Vagy még az alaplap is elszokott szállni ebbe a típusba?
Esetleg tudsz ajánlani egy ugyan ilyen hardverrel felszerelt laptopot aminek a háza is minőségi?
-
Zsolt27xy
csendes újonc
válasz
Az okos használat arról szól, h ha egy gép nem tudja lehűteni 80 fok alá a cput és a vgat, akkor huzamosabb ideig nem üzemeltetem ilyen teljesítményen. Pl. nem játszom high beállításokkal, csak medium, vagy high beállításokkal csak 1-2 órát játszok. Bár úgy olvastam, h inkább a cpu melegszik 85 körülire, a vga 77 körüli marad, ami még jó. A grafikus beállítások lebutítása viszont nem tudom, h mennyire lesz hatással a cpu hőtermelésére. Ha 80 alá tolja, akkor ez működő dolog lehet, ha nem akkor csak az a megoldás, h a komoly számítást igénylő játékokkal keveset játszik az ember.
-
Zsolt27xy
csendes újonc
válasz
Felsoroltam 3 gépet, amelynek jobb a hűtése. Azért, mert sok bennük a műanyag még bírhatják sokáig, pl. egy jobb hűtéssel, mint ami az asusban van.
A hat év működés szerintem nem valóságtól elrugaszkodott, eddig 3 laptopom is hozta ezt. De ha neked van igazad, és garidő után rövidesen kuka lesz akkor a hp lenne az ésszerűbb választás, mert az olcsóbb mint az asus és 3 év gar van rá, míg az asusra 2 év. -
Leha
csendes tag
válasz
Erre mit ajánlanál?
"Könnyű" választani, én éppen ezt néztem ki: HP Pavilion 15-BC200NH Linket nem dobok, nehogy reklámozzak, de akkor ezek szerint ez a "feljebb pozicionált" Pavilion is egy rakás ....?
Dell Inspiron 5567-et is néztem, de ott nem IPS a full HS kijelző ha jól tájékozódtam. Tényleg nem lehet 3 kiló alatt értelmes gépet kapni? Régen Fujitsuból volt az A555G, de az új 557ből már nincs G utójelű, pedig az IPS-es volt és tökéletes lett volna. De már nem akarnék 5. generációs i5-t mikor van 7. is. Vagy ez nem számít annyit?
-
Zsolt27xy
csendes újonc
válasz
Tikakukac #126944 üzenetére
Tikakukac: azért, amit mondasz az erős túlzás, hp pavilion 230 ssdvel, 8 gb rammal, ips kijelzővel, bár csak 940mx vgaval és i5 6200u-val és 70 fok körüli a cpu és a vga hőmérséklete. Ok, az asusban lévő proci kb 40%-kal erősebb, a vga pedig 200%-kal.
De ott van 250-ért a hp pavilion 15 gamer változata, amelyben már erősebb a proci és 950m a vga, és az is 75 fok körül van csak. A dell 75-ös gamer notebookja, meg olyan erős hardverrel, mint az asus, bár 80-90e ft plusszért szintén 80 fok alatti hűtést produkál. Tehát nem kell rákölteni kétszer annyit. Szívem szerint hp-t vennék, de az asus n551 egy gyönyörű laptop, míg a hp kb átlagos kinézetű. Viszont a hp szerintem tovább fogja bírni. Persze lehet, h okosan használva az asus is menne 6 évet (hetente csak 1-2 óra játék, ami után az ember járatja még a gépet, h le tudjon hűlni). -
Gee_-
tag
válasz
Tikakukac #126959 üzenetére
Szerencsére a laptopon nincsen semmi illesztés hiba vagy bármilyen rossz szerelésből látszódó hiba. Idáig semmi problémám nem volt vele és remélem nem is lesz. De azért érdekelt a ti véleményetek is. Nem javítani vagy szét babrálni szeretném a laptopot csak bővíteni amit ugye a laptop gyártója is enged.
De ha esetleg több ilyen laptopal is találkoztál és privibe vagy itt leírnád hogy milyen hibák szoktak előfordulni gyakran szívesen meghallgatom mert érdekel és kíváncsi vagyok rá.
-
Prowler
senior tag
válasz
Tikakukac #126788 üzenetére
Igazat megvallva nekem az angol lenne a legjobb megoldás, 90%-ban csak angolul írok ezért az angol kiosztás nekem csak plusz pont (jelenlegi gépen magyar matrica van). Ezt az oldalt találtam, [link] itt van pár E6430, írtam is nekik felbontás ügyben mert a leírás az elég semmitmondó.
Biztos vannak helyek ahonnan olcsóbban is meg lehet kapni gépeket, de én sajnos nem ismerek forrásokat itt kint. -
the dealer
tag
válasz
Tikakukac #126661 üzenetére
Ha annyira drágák a passzívak akkor az kilőve. Bár nem tudom mennyi az annyi.
IPS panelt azért írtam, mert néztem egy tesztet Fujitsu LifeBook A555G laptopról ami árgép szerint 200k és a teszt szerint IPS panellel rendelkezik, bár erről sehol máshol nem találtam infót, szóval nem tudom hogy ezt honnan szedték.
-
lacibacsi
addikt
-
TheProb
veterán
válasz
Tikakukac #126618 üzenetére
Jól hangzik... :/ Csak akkor tényleg nem értem már miért kell 2-3x annyit fizetni ezekért a gépekért... Mert az NBD garancia se NBD, jó ha rá 1 hétre méltóztatnak kijönni, amit előtte 25 email váltás előz meg, az idióta bürokráciájuk miatt...
(#126620) spyduck: Értem, ahogy nézem ebben sima HD-s kijelző van csak...
-
naja
aktív tag
válasz
Tikakukac #126183 üzenetére
Sziasztok! Köszi a tanácsokat és a felhomályosításokat mindenkinek!
Az érintőképernyő kezét elengedtük. Így mostanra már E7440 boldog tulajdonosai lettünk.Egy gondom van, ami nem biztos, hogy ide tartozik, de talán mégis, mert Laptop specialitás.
A telepített Win 8 (nem 8.1) driver frissítési gondokkal küzd. Upgradelni sem hajlandó 8.1-re mindenféle problémákkal, amit nem tudtam kideríteni, hogy miért vannak. Így a megoldást egy full újra installban (de már egyből 8.1-re) látom. Ha jól tudom a BIOS-ban van állítólag a kulcs a Win 8 / 8.1-hez.A kérdések ezzel kapcsolatban:
-Ez a kulcs nekem mindig rendelkezésemre fog állni, vagy néhány install után "elfogy"?
-Kell-e deaktiválni, vagy van-e bármi teendőm a reinstall előtt?
-Simán letöltöm a Win 8.1 próba verziót, telepítem, és utána automatikusan aktiválódik?Köszi előre is!
-
-
Sententious
tag
válasz
Tikakukac #126490 üzenetére
S ha esetleg mégis átmatricázott gép, úgy lehet probléma a garanciáztatással? Beszéltem az ASUS Magyarországgal és idézem: "A Digiprime az egyik legnagyobb hazai, hivatalos forgalmazója a ROG gépeknek. A kínálat nagy része már magyar beszerzésű gépekből áll, eredeti magyar billentyűzettel."
-
naja
aktív tag
válasz
Tikakukac #126442 üzenetére
Értem, köszi. Akkor ketté választanám a további keresést. Egy munka eszközre (ceruzás), és egy szórakoztatási cikkre (normal laptop).
Így leegyszerűsítem a kérdést:
- Milyen ceruzás, FHD (IPS nem fontos), használt laptopot tudnátok javasolni?Lehet, hogy a sima HD kategória is elég lehet. Majd megvizslatok egy X220T és egy Elitebook 2730p-t, aztán meglátom segítenek-e rajtam.
#Kbali
Köszi, de annyira sokat nem segítene, hogy 200k Ft-t eldobjak Cintiq-ért. Most elég jól elvagyok az Intuos 3-ammal. Csak gondoltam, hátha egy 2in1 gépből is ki lehet hozni valami értelmeset. De ez csak egy zsenge eszmefuttatás egyelőre. -
naja
aktív tag
válasz
Tikakukac #126440 üzenetére
Köszi. Ha esetleg arra gondolsz, nem kell nyomás érzékenynek lennie, persze nem lenne rossz az sem, de gondolom ez a vízválasztó árban. Dőlésszög stb. ami a Wacomoknál van, az meg végképp nem szükséges. Viszont a precizitás fontos lenne.
Amúgy a feladat leegyszerűsítve: képek átrajzolása, körbevágása (maszkolása) lenne Photoshopban.
Szóval ehhez keresnék valamit. Elkezdtem a nézelődést az X220T-vel. De az szerintem kicsi lenne. Ezért gondolnám, hogy a FullHD lenne az ideális, ennél több meg már sok is. És akkor már az is IPS adja magát, hogy jó lenne, bár feltétlen.
Ha jól értem a kapacitív az ujjat érzékelő, és a ceruzás a Wacom, és hogy ez két tök különböző technológia. Ezek szerint általában csak az egyiket tudják a kijelzők? -
-FreaK-
veterán
válasz
Tikakukac #126380 üzenetére
+ (#126382) Khelben
Akkor azt mondjátok, elég az U-s proci is, nem gyengébb érezhetően? Mondjuk azért szerintem 4 évnél tovább bírják, legalább is remélem
U-s Kaby-val már biztos bővül a lista. Így tudtok valamit ajánlani, ezek alapján?
- 15.6" FHD IPS kijelző
- Intel Core i5/i7, U-s Kaby Lake
- 8GB RAM
- Bill. háttérvilágítás
- SSD (igazából egy db 256/512-es SSD elég is lenne önmagában)
- Normális hűtés
- Jó anyaghasználat
- 200-300e Ft között
- Nem kell dedikált VGA
- Nem kell Optikai meghajtó -
Teszla_
senior tag
válasz
Tikakukac #126404 üzenetére
Laptopszalonnal is jártam már meg, elsőre pixelhibás volt a gép, de szerencsére kértem pixelhiba garanciát. Visszaküldtem és kaptam helyette egy használt, kiállítási darabot. Ezután már elálltam a vásárlástól. Szerencsére ebben nem kukacoskodtak és gyorsan visszaultalátk a pénzt.
StLui: Gondolom azt a részét nem olvastad, hogy e-mailben beszéltem az egyik iponos emberkével, aki azt írta, hogy a vga-n kívül mindenben ugyanazt fogom kapni, amit eredetileg rendeltem
az miért ne lenne ugyanúgy ajánlott gép?
Egyébként most felajánlottak egy Dell latitude 15 3570-es gépet, ami paraméterekben kb. ugyanaz, mint az 5570, de +4Gb memória van benne, 500gb helyett 1Tb Hdd és egy Geforce 920M vga, viszont csak két USB 3.0-s, egy pedig 2.0. Nem tudom ezen kívül eltér-e valamitől az 5570-től, de gyanítom igen.
Szerk.: gyorsan rákerestem, amennyit láttam hirtelen, hogy nincs ujjlenyomat olvasó a hátuljáról oldalra költöztek a csatlakozók. Annyira nem győzött meg
-
Teszla_
senior tag
válasz
Tikakukac #126402 üzenetére
Itt kértem segítséget, linkeltem is a gépet és azt a választ kaptam, hogy ezt, ennyiért meg kell rendelni. Megszívtam, de hátha van nekik olyan, amilyet szerettem volna. Ha nincs, akkor elállok a vásárlástól és majd veszek máshol gépet.
Melyik az az üzlet egyébként, amelyik szaküzletnek mondható?
-
LanyUs
őstag
válasz
Tikakukac #126321 üzenetére
Érdekes, hogy közel azonos a kettő méret. De ha HP akkor valóban kilövünk 500e felé és nem az a cél.Valahol meg kell húzni a határt.
ASUS ZenBook UX303UB
323 x 223 x 19.2 mm (szélesség x mélység x magasság)HP ProBook 430 G4 Z2Z20ES Notebook ( ez csak egy helyen kapható
[link] )
33 x 23,35 x 1,98 cmEzekrnél viszont nincs említés bill.világításról:
HP Pavilion X360 13-u105nh [link] Ez érintős, tuti nem matt.
HP Envy 13-D102NN [link] 340e
Ezek az árú HP-k viszont nem jobbak az ASUS-nál ha jól sejtem
-
pregooo
csendes tag
válasz
Tikakukac #126318 üzenetére
Hát 2.4 Ghz 2 magos procival nekem megfelelő. VGA terén pedig DirectX 9.0c az igény. A lényeg, hogy asztali gépem volt, csak elköltöztem és szükségem van egy notebookra, ami elviszi az SWTOR-t (ajánlott gépigény: 2 magos / 2.4 Ghz, 4 GB RAM, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 1024 MB). Mivel a munkámból adódóan viszont sokat utazom mostanában, ezért mindeképp notebook kell.
-
LanyUs
őstag
válasz
Tikakukac #126313 üzenetére
Igazad van, egy 256 SSD már megoldja a tárhely problémát. Tárhely probléma kilőve. Kijelző és op.rendszer miatt MacBook kilőve.
Vga adapter attól még kell [link] és külső cd is.
Észnél kell lenni, nehogy a fenti három típusból olyanba nyúljunk, amin nincs bill.háttérvilágítás. Jól logikázom, hogy I5 < I7 ezért hosszabb akku és HD Graphics 520 < GeForce 940M így hosszabb akku?Tehát ha mindkettőből a "gyengébbet" akkor hosszabb lesz? [link]
Nyelvoktatni kicsit sok ez már [link] de árban még belefér ( itt már ugrottunk egy szintet 512 SSD-re )
-
pregooo
csendes tag
válasz
Tikakukac #126313 üzenetére
Tikakukac, itt van például a Lenovo IdeaPad 310 80TV00P3HV 146 000 forintért.
- Intel Core i3 2.4 Ghz
- 4GB DDR4 RAM
- Nvidia GeForce 920MX 2GB
- 1000 GB HDD 5400 rpm tárhely
- 15,6" képernyő, 1366x768 felbontás40 000 forint az árkülönbség, mégis első ránézésre szinte ugyan azt tudja a kettő.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Tikakukac #126303 üzenetére
mondom, igazából mindenre, nézegetem pár napja a kínálatot, vannak olyan üzletik amibe elég erős proci, + rendes DVGA van, mármint nem tervezős VGA, tehát ezzel gondolom meg lehetne oldani a játékot programozást és netezést
sokat nem hordanám de ha megyünk nyaralni, suliba 1-2 szer de ezeket ugye kibírnám
mert ugye az a nagy problémám, hogy ha eladnám a mostani alaplap cpu ram-ot, akkor tudnék váltani 1151-re I5-re, viszont akkor sokkal gyengébb alaplapom lenne, és procim, tehát ezt pénzkidobásnak érezném, ezért keresek alternatívát
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Tikakukac #126301 üzenetére
de akkor lényeg a lényeg, hogy fejlesztésre, nem pró szinten csak tanulás szinten, több fajta nyelvhez vegyek laptopot? másodperceket vesztenék csak nem?
az is hozzá tartozik, hogy a laptopba mindenképp SSD-t akarok, a mostani PC-ben az nincs, az is dobna fordításnál pár másodpercet nem? -
bandi0000
nagyúr
válasz
Tikakukac #126299 üzenetére
hát igen, nem nagyon húztam, csak gyakorlatilag ott a probléma, hogy lejárt szinte mindenről a gari, és játékra már nem használom a gépet, csak net, meg ugye az a mennyiségű programozás ami van egyetemen, bár lassan el kellene kezdenem magamat is képezni, és ezért agyaltam hogy eladom az egész cók mókot, és veszek valami hasonlót...
de fejlesztésre rendre lapost használnak nem? vagy akkor az alienwert kéne venni egy autó helyett?
vagy beletörődök a sebességbe, tudom hogy nehéz megmondani, de mennyivel lehet lassabb, pl a te esetedben?
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #126269 üzenetére
Erről ez ugrott be.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- A Legolcsóbb!!!! Asus core i7-es notebook GeForce VGA kiárusítás!!!
- Lenovo Thinkpad T495 14" FHD AMD Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4!
- HP 850 G2 i5-5200 8 Gb 256 Gb ssd 15,6" áfás számla
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest