- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz
Mister_X #77437 üzenetére
A HP a minőség, a Lenovo a teljesítmény, tehát választanod kell.
A macbook valóban kielégíti a minőségi feltételt, de ha használt gép is játszik, akkor HP-ből, Dellből is van használt üzleti, garanciával Alfa boltjában. Ha használt is játszik, akkor sokkal több alternatíva van. -
LOTR
addikt
válasz
Mister_X #77376 üzenetére
nem sűrűn nézem a topikot, csak ha megkérnek, hogy kérdezzek rá valamilyen notebookra, tehát hozzá teszem, hogy nem értek hozzá, de ha már elolvastam, a tapasztalatom leírnám:
én 3,5 éve vettem egy dell inspiron n7110-es gépet (i5 2410m 2,3ghz, 4gb ram, gf 525m vga és egy intel 80gb ssd-t tettem bele), már nem emlékszem rá rá pontosan, de olyan 190k + az ssd volt az ára
fontos szempontjaim voltak, hogy ne kelljen plusz monitort vennem hozzá (15-ös méret már kicsi lett volna, kellett a legalább 900 soros, nagyobb kijelző) viszont hordozható legyen, egész sokat cipelem, ssd kellett, hogy ha nagy adatbázissal kell dolgozni, az se fektesse meg a hdd-t (tehát főleg ssd és memória függő alkalmazások mennek, de ez meg könnyen bővíthető szerencsére), napi legalább 8 órát megy a gép, ha leveszem a fényerőt, akkor a mai napig meg tudok nézni egy nem hd filmet csak aksiról (gyári aksi van benne, sosem vettem ki)
nem játszottam vele, nem tudom milyen teljesítményre lenne képes a vga, van mellette másik notebook is, de az régebbi és gyengébb, tehát nekem nincs akkora összehasonlítási alapom, mint itt a srácoknak, viszont tökéletesen meg vagyok elégedve ezzel a géppel, ugyan ezt megvenném akár úja is, ha szükséges lenneezt csak azért írom, mert épp beleolvastam, hogy mit szeretnél és mit ajánlanak, én sem adnék ki ennél több pénzt notebookra, nekem annak idején ezt ajánlották, tehát nem tudom, hogy azóta mit változott ez a piac és azt sem tudom, hogy mit tud az a gép, amire azt mondják, hogy sokkal jobb, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy megérje a dupla árat az az érték, amit az itt ajánlott jobb képvisel
de mondom, ez csak egy szimpla vélemény volt, amiben leírtam a tapasztalataimat
-
szabonagyur
félisten
válasz
Mister_X #77389 üzenetére
A 2 probook jó is lenne, csak 1366x768-ban nem nagyon fogsz játszani a kiszemelt játékokkal... A Skyrim kivételével a többi amit felsoroltál még mehet is valamennyire, de az biztos, hogy nem natív felbontás vagy ha natív akkor low grafika.
Pavilion felejtős.Képernyő meg mindnek olyan amilyen, nézd meg élőben elég fekete e neked...
@(#77390) baalika : ha már van egy ilyen téma esetleg kérdezz rá ott: Gamer notebook topic
-
szabonagyur
félisten
válasz
Mister_X #77376 üzenetére
A hordozhatóság útjába a minőség áll elsősorban, de leírták már mások is
Nem nem felesleges a keret emelés, csak reálisan kellene a dolgot venni, laptopnál a minőség, jó kijelző, akku idő mind csak extra, a játék meg csak mégjobban extra. Te ezeket akarod mind, 180nál van a HP Probook ami lehetne kiinduló pont, de a képernyője nem olyan, VGA nem olyan mint amit te akarsz.
-
szabonagyur
félisten
-
Khelben
nagyúr
válasz
Mister_X #77360 üzenetére
200k-ért ezt kapod: Lenovo Z50-70. A maradék pénzből vegyél bele ssd-t. Van belőle 200k-s változat is i5U cpu-val de emellé a vga mellé untig elég az i3.
Ezzel nem fogsz tudni jegyzetelni, mert ahhoz nagy, tükröződik és nem bírja a hordozást. A kijelzője ugyanolyan szar, mint a 100k-s gépeknek, de legalább fullhd. Játszani sem fogsz rajta natívban, max ha visszaveszed a felbontást és/vagy a részletességet, de egy Skyrim simán megfekteti. A garanciája nem túl megbízható, de ez van. 200k-ért kompromisszumot kell kötni, ennyi. -
szabonagyur
félisten
válasz
Mister_X #77358 üzenetére
Nincs extra igényed? Így is lehet nézni...csak rohadt kevés pénzt szánsz az igényeidre. Ez nem asztali gép, hogy +50-ért ennyivel jobb legyen, bár még ott sem tudsz ilyet megalkotni.
De ha találtál f@sza gépet akkor vedd meg, majd jössz egy év múlva, hogy igazunk volt
Amúgy a 150k-s HP kb a telefon teljesítményét hozhatja CPU erőben... linkeld már be.
(#77356) premete : melyik géped helyett lett ez? 7440 helyett?
-
Tikakukac
titán
válasz
Mister_X #77360 üzenetére
Szögezzük le: kijelzőbuzi vagyok. Ezt értsd úgy, hogy a legtöbb értelmes gép kijelzőopcióját kódszámra vágom, revízióra.
Ha te feketébbet akarsz az úgy fog menni, hogy állítgatod a kontrasztot és kész. Mert ugyanazt a szart kapod meg, még vastagon 200k-ért is. Itt trónol nálam most egy 240k-s szépség, a panel ugyanaz, mint a 110k-s Acerben. Nézz egy IPS-t, fekete ott sem nagyon lesz, de legalább színekben valami előrelépést ad. Csak ennyiért nincs.
Leírhatod, hogy nincs irreális abban amit szeretnél ezerszer, de ettől még irreális marad. Amit akarsz az csodavárás, használtban is matekoznom kéne, újban főleg. Ez van, fogadd el.
Jóhogynem amúgy én meg mi vagyunk a hülyék, mert nem mutatunk ennyiért olyat amit akarsz. Apám is akart V8-at 4 milláért, mert ennyiből csak van már, szalonban azt mondta Petibá, hogy tud Jeepet 300k-ért V8-al garázs hátuljából, vagy ad új autót sornéggyel. Utóbbi lett
-
Tikakukac
titán
válasz
Mister_X #77353 üzenetére
Nagyjából a keretedből, de inkább többől veszel olyan moncsikát ami tudja a nem szürke hanem feketét. 250k volt ez a moncsim, de sajnos még ez az IPS sem annyira fekete-fekete mint szeretném. Tippelj mit kapsz notiból. Semmit kb
nagyon jó kijelzővel
Ja. Hát ha ez a mérce, akkor visszavontam. Akkor kb. minden megfelel.
-
Mottie
őstag
válasz
Mister_X #70698 üzenetére
Fényes kijelző tökéletesen megfelel egyetemen, Lolozásra, mindenre
Az egyetlen hely ahol nem látom a fényes kijelzőt az amikor kiülök a napra
Viszont a laptopra jegyzetelést szvsz felejtsd el egyetemen*. Egy előadó sem fog olyan lassan beszélni hogy gépeléssel követni lehessen, én ami órára bevittem a gépe azon többet neteztem/játszottam mint gépeltem
*Ha meg vagy áldva gépíró tehetséggel akkor meg a kattogásért kizavarnak
-
laszlobak
tag
válasz
Mister_X #70670 üzenetére
A Z50-70 még a jobbak közül való. Sajnos.
Ha már szerencsédre ezen akadt meg a szemed,(és nem egy X sorozatú Assuson, mint 10 kérdezőből 9-nek) és sima HD, akkor maradnék az elődjénél. A Z510-ben az Intel Pentium 3550M-ből több erőt nézek ki, mint ebből az U-s i3-ból. Akku üzemidőben kb. ott lesz, mert 8 Wh-val erősebb a z510 akksija. A GT 740 személyében lesz egy jó videokártyád, és matt képernyőd jó fényerővel. Akku és Cooler bajnok egyik sem lesz. De nem is baj, mert mindkét gépnek az egyetlen előnye, hogy nincs nagy hátránya. Az más kérdés, hogy ezek a divatos csili—vili nem fém burkolatok szerintem nem valók hurcolászásra. -
-
Khelben
nagyúr
válasz
Mister_X #70698 üzenetére
130-ért nem kapsz billentyűzet világítást, az biztos, még 160-ért sem.
A szempontjaid alapján én biztos egy használt üzleti gépet vennék. Abban lehet kifogni bill. világítást, akár még dedikált vga-t is, 150-ért kapsz hozzá általában oprendszert is és 13,3-14es kijelzőt és 1-2 év garanciát. [link]
Thinkpad T430 dedikált vga-val, több, mint 2 év garanciával. -
brumi1024
veterán
-
Khelben
nagyúr
válasz
Mister_X #70682 üzenetére
Ha ennyi mindent tudsz, nem is értem, miért tetted fel a kérdést
A processzor vészes, asztalival teljesen felesleges összehasonlítani, semmit nem jelent.
Fényes kijelzővel szívni fogsz, a termek világosak, sok a lámpa, ablak.
15,6 el se fér az asztalodon, ha mégis, akkor nem fér melléje már semmi más. -
Khelben
nagyúr
-
Müszi
senior tag
válasz
Mister_X #16171 üzenetére
Az akkuról annyit tudok mondani, hogy 4óra felett ment idáig amikor próbáltam. Persze nem játék alatt és picit visszavett fényerővel de Wifi használattal, a plussz SSD-vel, usb-s egérrel és ez egy 17,3"-os ugyanazzal a 6cellás 4800-as akkuval, amivel a 15,6-osokat is adják.
Nem tudom pontosan melyik V3-as tipust nézted ki. Az új Ivy-s konfigok nagyon jók fogyasztás terén. Nálam pl többórás netezés után sem érezni mégcsak langyosat sem a gépházon sehol. -
piRate_nEx
aktív tag
válasz
Mister_X #16169 üzenetére
Hát nem. Engem különben az tud nagyon felcseszni ebben a notebook iparban, hogy nem kérhetem azzal, amivel akarom.
Nem mondhatom, hogy na gyerekek, felejtsük el az i7-et, ami a laptop felét teszi ki, és tegyünk bele i3-at. Aztán még hagyjuk el az 1 TB-os HDD-t, a 16 GB SSD-t, aminek rohadt sok értelme van, a 8 GB memóriát, és nehogy már Win 8-at adjanak egy gamernek, mert falra mászik... -
Müszi
senior tag
válasz
Mister_X #16156 üzenetére
Persze bőven elég alá az 1Gb is. Az egyém mellett ugyan 2 van, de nem hiszem hogy egy ilyen kártyánál sokat számítana. Egyszerűen arról van szó, hogy lezuhantak a ramchipek árai és marketingnek nem rossz: "2GB VRAM" , mivel a mai napig is sokaknak csak az számít és a GPU már csak másodlagos, ha egyáltalán megnézik. Pont fordítva kéne lennie.
-
Müszi
senior tag
válasz
Mister_X #16145 üzenetére
VGA-ról itt találsz infót. Egyébként clas2-be sorolják a 8800gt meg bőven clas3 ráadásul egy kazán és nem épen mai darab. Simán el lehet játszadozni vele médium beállításokkal is akár 30 feletti FPS-ek mellett a legtöbb játéknál. Mondjuk én nem túl sokat játszok rajta. Mindenesetre játék közben sem fűt be különösebben, igaz ez egy 17,3"-os kaszni.Gondolom a kisebbek valamivel jobban melegszenek. 80 fok alatt maradt eddig és az jónak számít, ha jól tudom.
-
Müszi
senior tag
válasz
Mister_X #16141 üzenetére
Helo!
Nekem egy V3 771G van ( I5 3210M, GT 630M 2GB) kb 1hónapja. Akkor még nem volt Ivy I3-mal, pedig több mint 16k-val olcsóbb és tuti elég az is mindenre. Eddig nálam bevált. Kapott pluszba egy SSD-t és teszi a dolgát hüvösen csendben és villámgyorsan. A kijelző betekintési szögei lehetnének jobbak is, de ez nem fullHD, csak HD+ panel. A burkolat a tapi körül és a fedlapon fényes, de legalább szürke igy kevésbé látszik rajta az ujlenyomat és elég masszív is szerintem. Tipushibákról nem tudok. Konkrétan mi érdekelne?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest