- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
bandi0000 #181549 üzenetére
Szia,
az árukeresőn szerencsére sokmindenre lehet szűrni.
Amit most elkövettem:
1. Dedikált GPU legyen
2. 6- és 8 GB-os bejelölve
3. max képernyőméret 14,9"
Emelkedő ársorrendbe téve ez jön ki, nyálazd végig, mi az ami bejön, mi az ami nem, mi az ami belefér és mi az ami már nem, aztán beszéljünk konkrétabban.
Ahogy előttem is mondták, a 10.gen i5 teljesítménye már nem mérhető a maiakhoz.
494.000 Ft-tól felfelé szerintem minden gondod megoldható:
-
peet05
aktív tag
válasz
bandi0000 #181549 üzenetére
Azt írtad, hogy nem nagyon lesz hordozva. Minden egyben lenne az általad is említett gamer vonal. A nagyobb méret mellett szól még az is, hogy 2 SSD hely, bővíthető/cserélhető RAM.
14-es méretben van még a Zephyrus G14 (7940HS, RTX 4060 - perpill 752k). Ez 2023-as modell, egyik RAM slot forrasztott, másik cserélhető. Anyaghasználat, remek kijelző, perfekt hűtés, de ez ugye nagyon túllóg a kereten. Csak mint, nem kell kompromisszumot kötni gépet említettem meg.A 10. genes i5-től, ezek az újabb procik, azért jóval többet tudnak.
Azt is írtad, hogy ha lehet játszani, akkor játszol, ha nem, nem. Egy Zenbook (Ultra 9 185H, 32GB RAM, igaz ez OLED), és hozzá GeforceNow, vagy Game Pass Ultimate előfizetés is szóba jöhet, és akkor nem feltétlenül kell dVGA a gépbe.
Ha a gamer vonalon maradsz, akkor én ezeket mondanám:
Lenovo Legion 5 16 - i7 14650HX, 32GB RAM, 512GB SSD, RTX 4060 ~590k
Lenovo Legion 5 Slim 16 - Ryzen 7 8845HS, 32GB RAM, 512GB SSD, RTX 4060 ~599k
Asus TUF Gaming A16 FA607PV - Ryzen 9 7845HX, 32GB RAM, 1TB SSD, RTX 4060 ~580k
Asus TUF Gaming A15 FA507NV - Ryzen 7 7735HS, 16GB RAM, 512GB SSD, RTX 4060 ~399k -
teptep
senior tag
válasz
bandi0000 #181544 üzenetére
ha viszont nem ez, akkor mit ajánlanátok a fenti alapján?
Első körben kicsit szűkíteni kellene a bőséges kínálatot. Tehát 32GB RAM és IPS kijelző. A kijelző mérete 13, 14, 15.6 vagy 16" legyen? Dedikált videót szeretnél (játékokhoz), vagy inkább integrált grafika egy erősebb procival? -
cs.zs.
veterán
válasz
bandi0000 #181544 üzenetére
Én sem mondhatnám, hogy részletesen ismerem, ezt az 1 tesztet olvastam én is, de ebben nem jött át az a "hűde..." érzés.
Számtalan más laptop is tud 8-10-12 órás uüzemidőt, akár H-s procikkal is, 70-80-90 Wh akkuval, a 600ezres ár feléért is.
Asus Zenbookok,
Zenbook Pro-k,
Lenovo Ideapad Pro-k
-
cs.zs.
veterán
válasz
bandi0000 #181541 üzenetére
Szia,
itt a Prohardveren pár hete teszteltek egy ilyen Snapdragonos Asust, és nem voltak tőle elájulva.Idézek:
"Közel egy hetet volt nálunk az ASUS Vivobook S 15, és vele a Qualcomm Snapdragon X Elite platform, így elég sok tapasztalatot szerezhettünk arról, hogy mennyire más érzés ezen dolgozni, mint egy megszokott x86-os noteszgépen. Ezeket a tapasztalatokat röviden összegezve pedig azt tudjuk mondani, hogy szinte alig éreztük a különbséget. Ez pedig egyrészt jó hír – másrészt viszont rossz. Hogy miért rossz? Nos azért, mert a látottak alapján egyelőre nehezen tudnánk indokot találni arra, hogy miért válasszunk egy ilyen noteszgépet egy hagyományosabb helyett?"
Szóval hol van az az "annyira jó mint mondják"??
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #141448 üzenetére
Simán tud recsegni, gumi elválni ilyesmi. Ami nem az max a valódi fém és unibody házas gépek amiből van köbö 3 sorozat, amiből az egyik mac
Phvhun: Olyan konfiggal kérsz gépet amilyennel akarsz. Ami kérdéses: mikorra kapod meg, milyen árban és egyáltalán tudnak-e ilyet összehozni az adott modellre az EU-ban.
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #141444 üzenetére
1. Mihez képest.
2. Nyilván alkalmas, a milyen módon és mennyit a kérdés.
3. Mindenféléből, jellemzően kompozitolnak kisebb részben és műanyagoznak leheletnyi fémmel gőzölve.
4. Egy hangyakuki méretű belső "merevítés" van, fémet felejtheted. Vékony géphez és könnyű géphez olyan cage nem jár. Nem is fog. Aki még el akarja csípni a korszakot az vegyen 30-assal bezárólag Latit meg HP-t 70-es véggel. Ott nem merülnek ilyen kérdésekabopeti: Plusz az Air rendelkezik azzal a fícsörrel, hogy 10 éves kijelzőt beleraknak neked egy atom fapad konfigba köbö 300k-nál. Ugyanezzel szórakozik barátom, olvastam a kinti tesztet 2 görgetésben csak a kijelző van ekézve. Nagyon helyesen.
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #141086 üzenetére
Baj nincs vele. Csak ami nekem szóba jöhetett gép, abból a már DDR4-es minden másban visszalépés volt. Pölö akkuban is bumm neked újabb--> kisebb fogyi.
A laptop rendszer. Asztaliban jóformán bármit összedobálhatsz, itt egy jól összeillesztett konfig baromi sokat tud jelenteni.
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #141083 üzenetére
Jó az alap gondolat, csak ez oda vezet, hogy sosem lesz géped. Kolléga úgy bevárta a 840 G3-at, hogy vááá, rendes SSD és fúdejólesz. Igen. Csak közben kivágták belőle a második meghajtót és míg ő kábelezget bőszen és SATA3-al tükrözök második meghajtóra.
Nyilván szotyolából sem elég a mag, de jól néznénk ki ha 2 év múlva a 2 magos procival minden menne az égetőre
Egy bizonyos réteg nem fogja keresni. De nekik most sem könnyű megmagyarázni miért vennék inkább DDR3-as notit mint DDR4-eset
-
Khelben
nagyúr
válasz
bandi0000 #141073 üzenetére
E5470 két évvel ezelőtt jelent meg, azok most 160k körül mennek hasonló kiépítésben.
(#141072) Perrier : próbáld ki valahol a HP Probook 450 G5-öt. Sajnos ebben a kategóriában már szinte minden gépnél ilyen alacsony profilú, rövid úton járó billentyűzetek vannak, de ha jó az alátámasztás, akkor jól lehet ezekkel dolgozni. A Latitude 5-ös sorozat ennél kicsit feljebb van pozícionálva, minimum 100k-t hozzá kellene tenned a kerethez.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #141026 üzenetére
vagy esetleg még thinkpad T460 maga a laptop jó értékelést kapott ha jól néztem, csak a márkába nem vagyok biztos
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #140988 üzenetére
szűkül a kör, 15,6 neked nem jó, 13,3-14,1 ami kell
Khelben ez így nem igaz, sokan dolgoznak 15,6-on v akár kisebben, webshopom érdemi részét 12"-on csináltam ( :
TJ22
ha olcsón akarod megúszni és nem kell top kijelző, 2570 lesz a te géped, esetleg e6230
ssd+hdd is mehet dvd helyére, 100 alatt bőven megvagy 250-es új bolti ssd-vel is, 8-16gb rammal azt apróról levadászva
h zavaró-e hd ekkora méretben, meg kell nézned valahol, efölött gyakorlatilag fhd felbontás van, ebben a méretben később kezdett szállingózni, az drágább -
Khelben
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #140981 üzenetére
Hát akkor mondjuk az kezd érdekes lenni. Gyártói gari lejárta után vállal a nagyker, aztán ugye az is letelik, utána veszel még rá boltit.
Mindezt olyan gépre ami eleve szereti enni az alaplapokat és garin kívül ott is repkednek a 35k-k. Én ha bolt lennék ebbe már bele sem kötnék.
15" lehet járható út, de nagyjából ugyanezeket kapod csak 1"-al nagyobban. Cserébe a szűkös piac extrém szűk lesz, mert 14" a dömping gép üzletiben.
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #140972 üzenetére
nem egy rossz gép, ha jól rémlik ram nem bővíthető, de lehet rosszul rémlik
kis szépség, csodákat nem kell tőle várni, azzala vga-val terhelve meg főleg, e7440 azért minőségibb, ez az asus egy tipikus ultra, médiás gép, arra tervezték h felhívja magára a figyelmet és könnyű legyen, ha belenyúlsz olyanba ami pár évig kiszolgál jól jártál, ha gar után nem sokkal megdöglik rosszul jártál... -
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #140967 üzenetére
Annyiért az sok. Ennyiért 2 éve adtam el ilyen gépeket még bőven gyári gariból 1 év felett.
IPS csak FHD-van lesz meg 2K-ban. A leendő gépeket felsoroltam már, más nincs, vagy régebbi lesz vagy sokkal drágább újabb
Lehet a piac most szemét, nem tudom, most autós bizniszt csinálok, laptopok parkolópályáznak. Hétvégén lesz megint nagy kutaskodás.
Sammie30: A kicsodák? Ha gariban van lapcsere akkor azon jellemzően elég friss bios van, ha nem, akkor 3 kattintás után frissíted. Ha muszáj. Kényszeresen nem frissítünk, ezt azért el szoktam mondani ügyfeleknek.
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #140967 üzenetére
ez így ebben a formában drága, fhd ips bőven volt itt már 100e-ért is kereskedőtől, 4gb ram/120gb ssd kombó nem egy drágító tényező..két év garral azt mondom oké
egyébként 7440-ek lapja szeret dögleni, szóval mindenképp olcsóbban nézegesdszerk: laptopsystemnél pl 133e, 8gb rammal, 12 hó garral
nem írja h ips, kérdezz rá, úgy rémlik minden 7440 fhd ips -
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #140960 üzenetére
Hát neked minden kéne, de nyilván így nincs semmi. Utóbbi HP azért sok, mert AMD-s.
Ebből G3-at néznék és abba panelt, vagy félút és G2. Ahhoz van minden, mert lapot kivéve ugyanaz, mint a G1, nem annyira régi és az IPS sem akkora macera bele. Nem véletlen vettem ilyet magamnak. Lerágott közhely amit ismételgetek, de nem véletlen tartok ilyet használósba. Nyomós oka van.
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #140946 üzenetére
"ph-t nézegetem napok óta, 200 alatt ezek a HP-k vannak egész sok garival, csak mind LED háttér világításos, mivel főleg programozok, annyira nem fontos hogy ips legyen, de ha egy mód lenne rá akkor az lenne a jó
minden kijelző led háttér világításos, kivéve az oled, aminél nincs külön háttér pilács
tn/ips tech. elnevezés és gyártásbeli különbség, utóbbinak jobb minőségű a képe, de megvilágítás mindkettőhöz kell, normál lcd panel mind a kettő -
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #140946 üzenetére
4-es széria proci nem tudom miben probléma. Ha tudsz konkrétat jöhet. Ez szerintem csak marketing sejtés lesz, hogy ami kisebb az rosszabb. Hát nem feltétlen.
Akku meg: ha jó, akkor jó lesz sok év után is. Ha rossz, akkor úgyis szívod az újat is, hacsak nem beépített van rá fél év gari és utána az is csere. Van 8 éves akksim 74%-al 500 ciklus felett, elvan, köszöni. Az új gépeknél mire ezt eléred már a másodikat veszed.840 is jó lehet, T450-T460 dettó, esetleg E7470. IPS-t tuti raknék vagy úgy venném. Ezeket a garikat meg át kéne nézni, mert amcsi gépeknél nem ám úgy megy az, hogy bedobom és csókolom.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #139971 üzenetére
sziasztok
Most vitték el végre a laptopom, és most lenne a konkrét vásárlás, kaptam ajánlást már laptopszalonból, használtat vegyek, de ami a problémám lenne velük, hogy nem tetszik hogy 4-es szériás proci van bennük, illetve azért tartok a gyári aksijuktól is, hogy 1 éven belül cserélni kéne, mert nem mai darabok
Az előzményre hivatkoztam, szóval kérnék kis segítséget, szinte minden változatlan, de a kijelző méreténél vacinálok, vagy 14"-os vagy 15,6 ot akarok, de valszeg rá beszélem magam a 14-re, csak nem akarom hogy kicsi legyen
ph-t nézegetem napok óta, 200 alatt ezek a HP-k vannak egész sok garival, csak mind LED háttér világításos, mivel főleg programozok, annyira nem fontos hogy ips legyen, de ha egy mód lenne rá akkor az lenne a jó
Eddig ugye egy GL552VW-t használtam programozásra, szóval ha lehet mondani, a billentyűzetre igénytelen vagyok, mind1 milyenen gépelek szerintem
Az ilyen HP ENVY, Acer swift és társai mennyire számítatának jónak ha véletlen kifognék egyet jó áron?
És programozáshoz/általános felhasználásra milyen procival nézegessem őket? I3 tól félek valamiért, hogy gyengécske lesz, persze gondolom nem lenne az
pl ezt is néztem, csak ugye nem ips miatt tartok tőle
Illetve azt hiszem volt itt valaki aki szintén programozik, annak nem zavaró, hogy nem teljes értékű billentyűzetek vannak ezekbe a kis gépekbe?
Köszönöm a segítséget, remélhetőleg utoljára jövök ide zavarni a szakembereket
-
Khelben
nagyúr
válasz
bandi0000 #140189 üzenetére
szál/szálban hozza a mostani 6700hq-m
Valamit nagyon félrenéztél. Turbo órajelen esetleg, de azt 2-3 másodpercig bírja tartani, utána szépen lemegy alapórajelre, ami meg alacsonyabb, mint a korábbi U-s kétmagosoké. A 15W TDP az 15W TDP, akárhány magot tesznek bele. A Pavilion otthoni gép, nem programozásra való, a billentyűzete elég béna.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #139971 üzenetére
na még mindig nem sikerült dűlőre jutnom, igazából tartok tőle, hogy ezek a 2 mag 4 szálas procik nem lesznek elegek nekem, mármint lényegesebben lassabbak lesznek
most nézelődtem picit, és 8250U jónak néz ki, szál/szálban hozza a mostani 6700hq-m, és kevesebbet fogyaszt, viszont még drágák a gépek, szóval ez a HP Pavilion 15-ck002nh 2ZK18EA mennyire ajánlott vétel? Számomra teljesíteni az elvárásokat, ips, fém, hosszú üzem idő, de túl szép hogy igaz legyen
amit ajánlottatok a 840 G1 az nagyon tetszik, de bosszant hogy 4. genes procikkal adják csak, és ha később el akarom adni, akkor nem igen vennék meg sztem
-
Khelben
nagyúr
válasz
bandi0000 #139976 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy nehéz, hanem hordozás közben olyan igénybevételek érik, amikre nincs tervezve. Jó esetben csak lekopik a sarka, rossz esetben kiköpi magából a zsanért. A billentyűzetet meg próbáld ki, nem tudom jobban elmondani. Egy zörgős, bizonytalan úton járó vagy épp leütési visszajelzést nem adó billentyűzeten nem lehet gépelni. Főleg ha még közben fel is melegedik a csuklótámasz, mert épp alultervezték a hűtést vagy nem volt elég hely a vékony gépházban a megfelelő méretű bordának és ventilátornak. Nem véletlen, hogy nem látsz zenbookot irodai dolgozóknál, max a managernél, akinek az az össz munkája a gépen, hogy a tárgyaláson levetít 10 slide-ot.
(#139978) Yany : 15,6-os méret ritka a használt üzleti gépeknél, 14-esből van ezrével. 15-öst vadászni kell, figyelni a boltokat és lecsapni rá, ha befut. HP Elitebook 850-et lehet keresni vagy Dell E5570-et, ezek lassan bekúsznak ebbe az ártartományba. Új gépből ennyiért a belépő szintet kapod, pl. HP 250
-
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #131634 üzenetére
Ez sem mindig igaz, de kiindulásnak már jó. Nyilván tudok régebbi gépeket is IPS-el, de mondjuk azokat nagyon tudni kell keresni és akkor tudod kifogni ha az eladó nem tudja mit ér. Mert ezeknek az ára borzalmas még most is, rendes 8570W panel pölö önmagában aranyport ér.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
bandi0000 #131603 üzenetére
250-ből én megvenném a Fujitsu A557-et (tudom, most sehol nincs raktáron, de megvárnám, míg lesz) és beletolnék egy csomó ramot meg ssd-t. Vagy ha kisebb kijelző is elég, akkor a HP Probook 430 G4-et.
És a fenti kettővel ki is fogyott a fullhd ips, munkára alkalmas gépek halmaza egészen 380k-ig, ahol belép a Dell E5570 vagy újabban az E5580.
Nekem Dell E5570 van 16 GB rammal és 256-os ssd-vel, néha nyitva van 4 visual studio és legalább egy sql management studio meg a többi apróság (10 böngészőlap, 5 excel, 3 word, stb.) És nem lassú. -
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #131605 üzenetére
A facebookos vackon semmi sem segít, mert nem a te oldaladon van a gond. Nekem is regélik, én is tudom és látom, de nem, nem a géped lassú hanem a kiszolgáló. Vehetsz Xeont is, akkor is. Ez a legelterjedtebb hiba, amibe sokan belefutnak. Először: megnézzük mi kell. Másodszor vásárolunk. Asztaliban még nem annyira gond, de mikor inkább vesz valaki akksizabás 4 magost, mint U-t mikor kéne neki töltő nélkül is a gép sokat, de mondjuk azt hiszi, xy azért szaggat, mert a vas kevés, akkor baromira mellé lehet ülni a széknek.
Hm, szerk után dupla, előző törölve lett.
-
Khelben
nagyúr
válasz
bandi0000 #131600 üzenetére
A te felhasználásodra teljesen felesleges a 4 magos cpu. 18 éve dolgozok programozóként, sosem volt még négymagos gépem. Elképzelni sem tudok olyan programozási feladatot egy suliban, amihez ne lenne elég a H-s I5. Nekem most U-s I7 van a gépemben és webfejlesztéshez teljesen elég. Az SSD sokkal fontosabb, ha sebességet akarsz.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #131427 üzenetére
Ne haragudjatok hogy még mindig nem hagyom el a fórumot
de még mindig nem tudom mit vegyek, ajánlották az N-es asusokat, de ahogy láttam nincs belőle értelmes áron valós 4 magos
Szóval esetleg ha van valakinek ötlete még hogy mit kéne vennem ami az előzmények alapján jó lehetne, azt szívesen fogadom, esetleg ha pár ezresen múlik akkor rá költenék én
Szidjátok a ROG GL szériát, de nem igazán olvastam rosszat róla, perszek hiszek nektek, csak ahelyett nem tudom mi lenne a jó
-
Prowler
senior tag
válasz
bandi0000 #131578 üzenetére
Pár hónapja vettem egy E6430-at, csak pozitívan tudok nyilatkozni róla. Zsanér remek, hűtése jó, könnyedén bírja az egész napos használatot. Váz magnézium ötvözet, nem myomódik vagy hajlik el egykönnyen. Billentyűzet jó gépelési élményt nyújt, alátámasztása is korrekt. Csak ajánlani tudom a szériát
2-3 évet tuti kibír, procin ha újra pasztázod meg hűtőrendszert kitakarítod örök darab.
Cégnél még mai napig használatban vannak az E5420-asok is, napi 9-10 órát non stop. -
Papooo
senior tag
válasz
bandi0000 #131466 üzenetére
A Telemax nem szervíz, hanem fogalom.
Az, hogy véletlenül megsérül (pl kettétörik a zsanéroknál) a beadott gép, vagy valami teljesen jó alkatrész valahogy elcserélődik egy másikra, esetleg hogy a beadott és alaplap hibásnak megállapított garin túli gép más csatlakozójú hibás kijelzővel és másik alaplappal tér vissza a szerencsétlen balekhez, aki rájuk szorul, csak puszta híresztelés, nincs rá bizonyíték. -
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #131457 üzenetére
Igen van a papírforma meg van a minden más.
Most hazajöttem és 5300U-val 2. napja nem tudnám megmondani, hogy nem egy rogyogósra húzott 6600K asztalis proci van alattam. Túl van ez tolva, ha a kérdés feljön akkor sanszos, hogy totálisan felesleges. Aki meg tudja, hogy neki mi kell az ezzel indít.
Azt, hogy a használás nálad micsoda nem tudom. Nyilván nekiesek 4K-val majd délután a Tiszán videózni és vágni, azt meg fogom érezni. Pölö. Mondjuk másik oldalról meg most szépen beállt már minden és aktívan netezve 6,5 órát megy a gép, amit mondjuk HQ procival sosem fogsz összehozni.
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #131442 üzenetére
Igen, kérdések mindig vannak. Én eleve nem tudom, hogy játék alatt 50 fokos burkolattal ki bólint rá bármire ami a piacra kerül, de hát működik, egyik neves oldalon meg is lett simogatva a gép, hogy milyen fém és milyen tutiság. Azon kívül, hogy szemét és műanyag minden más stimmelt vele
Aprós garis gépek teljesen jók. 150k-val olcsóbban vettem G751-et mikor kellett, tökéletes volt amire kellett.
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #131439 üzenetére
Már ezeket sem merném leírni, nem nagyon látom át mi lesz GL nagyobb GL meg G.
Ha nagyon nincs elkottázva egy pasztázás gyárilag akkor sokat nem hoz rajta az sem. Ami nálam volt még első GL-ek közül, ott pasztázhattam volna arannyal is, szimplán rossz volt az egész.
-
törölt tag
válasz
bandi0000 #131427 üzenetére
Ha játszanál is rajta, és fontos, hogy normálisan elfussanak az új játékok is, akkor a VGA miatt:
- Asus N551JW (van 4 és 8 GB-os verzió)
- Asus K501 (rengeteg verziója van, nézz körül)Egy kicsit gyengébb VGA-val szereltek (amin mondjuk sima HD-ban és low-mid grafikán mennek csak az újabb játékok):
- HP Pavilion 15-au106nh
- HP Pavilion 15-au114nh
- Dell Inspiron 7560 (bár ez már inkább 270-280k) -
dugo_
veterán
válasz
bandi0000 #130595 üzenetére
Most látom a szerket. A K501-ben csak TN panel van, illetve abból érdemesebb 950m-es konfigot keresni játékra, már ha van még valahol.
De 1 év garival én nem vennék ilyen notikat. Az kb arra elég, hogy védve legyél a gyártási hibáktól, de a komolyabb gondok évekkel később jönnek, emiatt jobb a Fuji 3 éve.
Vagy ránézhetsz a 450-es Probookra, szintén 3 évvel, de ez is csak TN paneles és játékra nem elég erős:
http://www.mysoft.hu/search.aspx?text=probook%20450 -
opr
nagyúr
válasz
bandi0000 #126300 üzenetére
"de fejlesztésre rendre lapost használnak nem?"
Rövid válasz: nem.
Hosszú válasz: attól függ, mire.
Pl. Én a cégnél egy asztali hp workstation, Intel Xeon E5-2620 v3 proci, 32g ram, ssd, (sajnos csak) két monitor. Hozzátenném, az én gépem ott a középkategória, van ennél jóval durvább vas is annak, akinek kell.
Nekem ez a gép általában elég, de azért néha jól jönne egy erősebb proci, ez a 6c12t néha semmire nem elég... Mondjuk még egy ilyen mellé, meg még 32gb ram, és nem lenne panasz, de azért az esetek 90%ban ez a vas is kiszolgál.Viszont ezen felül egy sima core i5 3320m 2c4t + 8gb ram hp elitebook itthon, azon csinálom a hobbiprojekteket, arra pont elég, hogy itthon próbálgassak hülyeségeket, meg van egy asztali, meg tervben van egy zbook vagy hasonló, amint találok olyan mobil workstationt, ami tetszik is, nem csak Qrva drága.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #120926 üzenetére
Nálam megszokott felhasználás, hogy nem csukok be semmit ha végeztem, mellé viszont ha beugrik, hogy kedvenc angol árlistás oldalalom meg kéne nézni a teljes pana flottát akkor rányitok 20 oldalt. Na ott azt mondja a proci: akkor én most nyaralok és kifagyasztok pár progidat, te kis mocsok. Ramfüggetlen.
-
Tikakukac
titán
-
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #104487 üzenetére
Mivel csak az IPS ad ilyet így elég egyszerű lett a kérdés
Vagyis hát ami így egyben van az úgy nagyon erősen réteg dolog, de a kijelző az sima ügy.
Egyszerű: amíg az emberek vesznek gépet a 3k-val olcsóbban legyártott TN-el is, addig nem fog neked a gyártó IPS-t rakni.
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #104462 üzenetére
Ha már egy árban vannak onnan venném aki direkt notebookkal foglalkozik nem pedig minden hülyeséggel
ED-nél most tulaj váltás is volt v hasonló.
Atti1112 De ne az legyen. Előbb mondtam laptopszalonnál 118k az inteles 5558. +4GB ramot boltban 8-10k körül vágnak bele, aprón 5-7k körül is találhatsz. Ahogy nézem ua. a konfig ram kivételével.
szerk: anonym1s Így van elírtam. 600eur-ért kapsz majdnem olyan gépet delltől vagy lassan fujitól is itthon. És mögöttük van egy konkrét szervizháttér, nem zsákbamacska. Ahogy az sem kitől veszel gépet, mert medionnál erősen az.
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #104459 üzenetére
Inkább innen.
Lsz-nál az inteles 5558 118k, ismét van értelmes gép 120k alatt
szerk: Atti1112 A dell fizet nekem havi 1 millát
jah nem, csak náluk 3 év működő garancia van itthoni sok szervizzel, lenovonál 2 év ami semmit nem ér mert leginkább nincs. Keresőt használd, érdemes
meg homárra is felnézhetsz. Két modell közül is a dell a jobb. Fentebbi bolt pl.
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #104455 üzenetére
5558-as FHD verziók IPS-ek. fujitól a555g. Efölött értelmes már csak 250k+ kategóriában lesz. 200 körül is csoda hogy vannak.
szerk: választ megkaptad, amikor megveszed kapcsoltasd be, látni fogod, ha neten veszed visszaküldheted két hétig, nagy baj nem lehet
szerk: Atti1112 Előző kör érvényes. Vagy az 5558 dell 920m-mel 130 körül, vagy a k501-es asus 160-ért. Abban vga erősebb, panel FHD matt. Ház visszafogott alu borítású. 8GB rammal nem fog beleférni, utólag otthon necces bővíteni.
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #104410 üzenetére
WVA-t általában HP használja kifejezésként. Lényegében semmi extra, 15" hd+ paneleknél sokszor azt írják. Csak sajnos olyanoknál is amik elég kis színterűek, de előfordul IPS közeli ilyen TN panel is náluk. Főleg régebbi modellekben láttam, újaknál nem. Gondolom ma már csak ws verziókban fordul meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Építő/felújító topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Léghűtés topik
- Revolut
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Synology NAS
- Autós topik
- Kaposvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512SSD Érintőkijelző
- újszerű MacBook Air M1 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar 2 év garancia ajándék
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD 16GB space gray asztroszürke Apple magyar 3 év garancia
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest