- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Tikakukac #131440 üzenetére
én sem értem, mert asus gl553vw ezt néztem ki már a sokadik keret emelés után a procija miatt, de lebeszêlnek róla, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy miért cseszi el a konstukciót egy ekkora gyártó, mert amúgy nem is igen találok erről tesztet, vagy amit láttam ott dícsértêk
a másik amit ph-n találtam az ez: ASUS ROG G551JW-CN215D újonnan nekem megfizethetetlen ez a G széria
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #131400 üzenetére
Az biztos, hogy az újrafelhasznált anyagok minősége sem egyforma. Valamint néha meg többre lehet menni egy erősebb teljesítményt és hosszabb gariidőt nyújtó konzumerrel, mint egy számtech múzeumból lenyúlt vasdarabbal, amin a bicskát még ki lehetne fenni, de összekapcsolni sok friss szabvánnyal már bajosabb.
Ja-ja, már az enyém sem, azt a kevéskét inkább elfagyizzuk.
-
szatomi30
tag
válasz
Tikakukac #131368 üzenetére
Szia!
Nem igazán értem ezt a negatív hangnemet, nyilván azért jöttem ide a fórumra megkérdezni mert nem értek annyira a gépekhez, köszi a válaszod, de úgy gondolom meglehet ezt normálisan is fogalmazni, nem lehurrogni.
Akkor felejtve az előző gép, viszont nézegettem teszteket 940m és 940mx kártyákról i5-és i7 processzorokkal. ASUS X556UB -t találtam radium.hu-n. i7-6500U és 940M-el. Ez ~ 174e Ft. Továbbá Asus X556UQ-t i5-7200U-val és 940MX-el, 168e Ft-ért. Youtube teszt alapján teljesítményben nekem ez tökéletesen megfelelne. Radium webshopról egyébként mi a véleményetek, megbízható bolt?
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #131164 üzenetére
Ez jól hangzik.
Amit viszont észrevettem, hogy majdnem azonos áron (206.990 Ft / 206.909 Ft) két N551JW kapható (ASUS N551JW-CN212H, ASUS N551JW-CN212D), de a kettő közül csak a CN212D esetében írnak IPS-kijelzőt. A CN212H-hoz Windows 8.1 is jár, de kérdéses, hogy IPS paneles-e.
-
A`rpi
addikt
válasz
Tikakukac #131050 üzenetére
Köszönöm a válaszod, azt nem is tudtam hogy ebből is van 4 magos verzió. Sajnos most a hazai piacon nem látok, vagy csak rosszul keresek.
Egyedül ezt találtam: https://www.jofogas.hu
-
Kaci84
őstag
válasz
Tikakukac #131011 üzenetére
Igen ezeket megértem. Csak arról volt szó ha nem ad valaki automatikusan próbagarit akkor az tuti sunyít valamit. Vannak részletek amik dönthetnek egyik vagy másik oldalra. pl. le van e még zárva a termék matricával, mert ha nincs már úgy azért lehet már mit mókolni vagy elcseszni. Vagy mennyire jó áron adom e el. Mennyi megbízhatósága vam a vevőnek vagy mennyi az érdeklődő a cuccomra. Helyi az illető vagy távoli a költségek miatt.
-
.DLL
veterán
válasz
Tikakukac #130988 üzenetére
"1 napot szoktam kérni ha nem garis, hogy otthon nézzem át. Nem megy az eladó ideje, én közben tudok főzni, mosni akármi. Mindenki boldog. Ha nem átverésre megy valaki akkor ezzel nincs gond."
Itt lesz a lényeg, ezt fogom kérni. Ha a tiszta a dolog, akkor belemegy, ha nem, akkor én nem egyek bele, van másik gép.
Köszönöm! -
fericske
addikt
válasz
Tikakukac #130985 üzenetére
Értem is meg nem is amit írsz azzal az 5-6k-val. Meg hogy mibe nem fér bele időbe. Az imént még 1 napot is rászántál volna, most már meg semmit.
Gondolom te most valami műhelysufnis dologra gondolsz, mikor halomban állnak a roncsok kötülötted mint Wall-e körül.Én egy privát, használt gép "ellenőrzés kérvényre" válaszoltam, nem nagyker-kisker-kisgarancia izibizémizére.
Ugye megvan melyik kérdésre válaszoltam?
Vagy csak csípőből rákontrázol a nem laikus hozzászólásokra, "én úgyis jobban tudom" jeligével?
Egyszer megdícsértem ezt a topikot...háát elhamarkodtam.Egyébiránt jópárszor toltam legalább 1 órát stressz tesztet gépeken, mikor a tulaj behozta hogy baj van vele, mi meg nem találtunk semmit.
Elvan az a sarokban a teszttel, nem kér enni, addig lehet matatni a többi gépet.
Ha stressz teszteket túlélték, akkor mehetett a tulaj átvizsgálni az otthoni áramellátást. Sokszor volt a probléma, túlfeszültség, áramingadozás, hibás konnektor, amiket esetleg a mosógép még tolerált, de a PC nem. -
fericske
addikt
válasz
Tikakukac #130957 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy ezzel a válaszoddal most már mindenki sokkal előrébb van.
Viszlát! (ön a leggyengébb láncszem)(#130965) Mirr Murr
Miért tenne rosszat egy ilyen teszt program a gépnek?
Feltételezem arra gondolsz, hogy túlhevíti, vagy ilyesmi
Az adott hardvert a maximumon pörgeti, ennyit csinál csak.
Ha a gép nem bírja ezt "tartósan" (Ha gond van pár perc alatt kiderül. Az egy vagy több óra, csak biztos ami biztos, meg más dolgom is van dolog.) akkor egyszerűen csak újraindul, esetleg kikapcsol. Aztán vissza lehet nézni, hogy miért tette ezt.
A dell xps-em dgpu-ja memóriahibás lett, de ettől működött rendesen még 2 évig, és nem is ez lett a veszte. Ez miatt havonta egyszer nyomott egy kékhalált.
Ha el akartam volna adni, mint hibátlan gépet, el tudtam volna, hacsak nem nyomnak előtte rajta egy ilyen stress test-et. -
tKb.
tag
válasz
Tikakukac #130962 üzenetére
Igen ebben igazad van. Biztos több a rálátásod a dolgokra. De most na, 2-3 évet csak kibír, hogy ne essen szét.
ha pedig nem akkor nagyon elszomorító. Mondjuk arra is kellene gondolnom, ha letellik az a bizonyos 2-3 év nyugiba akkor a lehető legkevesebbet bukjak rajta amikor leakarom majd cserélni asztalira.
-
tKb.
tag
válasz
Tikakukac #130959 üzenetére
Én teljes mértékben elhiszem amiket írtok, főleg ha ilyen hosszan és példákkal teszitek ezt, ahelyett, hogy szar. Mondjuk még így is vannak kételyek. Azért egy laptop szerintem nem olyan mint egy telefon, amit utcán setálás közben használok, leejtek, nekiütök, összetöröm, összekarcolom, ráülök stb. hanem egy asztalon vagy ölbe használom és egy táskába helyezve cipelem. Mondjuk megfordult a fejemben, hogy egy gyengébb lapos + asztali jobb választás lenne, de végül elvetettem. Olyan kérdésem lenne még, hogy sok Acer Aspire VX-15-ös modell volt eddig szervízbe?
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #130953 üzenetére
Pont erről beszélek én is. Viszont itt mindenki úgy kérdez és linkel be egy-egy gépet, hogy tudja mit enged meg a pénztárcája. De B-Clone-tól mindenki csak azt kapja, hogy az egy rakat szar. Pedig lehet még életében nem találkozott azzal a géppel, csak olvasott róla 1 cikket vagy márka, vagy egyebek miatt szidja. Na meg mindenkit próbál rátukmálni a drágábbra. Mert általában azért az összegért, amit az illető pénztárcája megengedne, nem tud értelmes alternatívát mondani. Csak azt hajtogatni, hogy amit belinkelt, nem jó. Esetleg ajánl egy 50-100 ezer Ft-tal drágábbat. Sajnos sok ember gondolkodik úgy, hogy drágábbat akar/akarna venni, mint amit megtehet. Ezzel egyetértek. De ez most nem volt itt téma. Egyébként ha már szóba hoztad, az iskola mellett főként a szülőknek kellene megtanítani a gyerekük számára azt, hogy addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér... Engem megtanítottak erre, pedig az átlaghoz képest jó körülmények között éltünk és élek most is. De mindig tudtam és tudom hol a lélektani határ egy-egy termékre.
B-Clone: azzal a részével egyetértek, hogy a rászánt összegért jó páran irreális elvárással közelednek. Sőt azzal is, hogy ha valakinek irreális elvárásai vannak egy laptoppal kapcsolatban, akkor inkább vegyen fele annyiért egy nagyon korrekt asztali gépet. Mert sokkal olcsóbban ki lehet hozni. Én pl. életemben nem sokszor játszottam laptopon és dolgozni is sokkal jobban szeretek asztalin, de ez már más kérdés.Viszont, azt ne akard már bemagyarázni, hogy csak 600 ezer Ft-ért lehet normális laptopot venni. Próbáltad a piacon lévő összes márkát, terméket, típust? Ne mondd, hogy 3-400 ezerért nem lehet egy-egy nagyon korrekt laptopot venni, ami nem lenne képes az általad említett dolgokra.
-
Lallerboy85
tag
válasz
Tikakukac #130843 üzenetére
Megőrülök, mert ez nekem idő hiányában, utazás és pénzkiadás...amugy meg 2 kül. helyről jött a gép...utobbi Győrből...1 pötty még nem is a világ vége..de attol félek h több lesz...és mivel utazok ki külföldre..cserélni mar tutira nem fogom tudni, max kijelzőszerviz...
-
_Smooth
senior tag
válasz
Tikakukac #130771 üzenetére
Köszönöm a gyors és kimerítő választ Neked és (#130770) BGaborL-nek is.
Hasonlót javasoltam első körben én is (egy kicsi, de erősebb asztali vas monitorral + egy win tablet, vagy egyszerűbb noti hordozhatónak).
Mivel nincs tapasztalatom a programmal, illetve a suli által támasztott elvárásokkal, így különösebben érvelni se tudtam. Annyit tudok a CAD-ről, hogy gyakorlatilag bármekkora vas tolható alá, komolyabb feladatokkal azt is ki lehet akasztani (de legalább is nincs vas, amit ne használna ki).
De ha amúgy tényleg csak ritkán adódik olyan feladat, amivel órákig küzd, akkor megpróbálom ebbe az irányba terelni őket.Ha nem sikerül, akkor mit érdemes a korábban írtak alapján?
Nézegettem RoG-okat is, de mintha GL-ről nem írtatok volna túl jókat itt.
Acert, Lenovot se méltatják túl sokra (általában). Asus meg Dell lenne még talán, ahol 275ig bezárólag találtam HQ procit (N551 pl).
Viszont a fentiek tükrében akkor egy 7200U is jó lehet pl 6300HQ-val szemben?
RAM-ból pedig nagyobb eséllyel (és gyakrabban) lehet szükség 8+ra, mint prociból 4magra? -
Gaben92
őstag
válasz
Tikakukac #130808 üzenetére
Lehet kifogtál egy szerencsésebb darabot.
Most megnyomogattam kb 8db 754-et és 3db 734-et de süpped a billentyűzete mindnek.
Nálunk rendszeresített vállalati gép (volt) mindkettő, illetve a H760 is. 744-esünk nincs egy se. A háromból együtt 600-800db van a cégnél, de akit megkérdeztem mindenki panaszkodott a billentyűzetére.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #130790 üzenetére
A mostani Fujiknak csupán egy "baja" van (átlagfelhasználói és alkalmi játékos helyébe beleérezve, ami egy dolgozó embernek, aki főleg office-ra használja a gépet egyáltalán nem gond), hogy az A555G óta nincs dedikált videokártyás konfiguráció belőle. Még ha egy vacak VGA-t is tennének bele, már megnőne az érdeklődés az emberekben, akkor is, ha sokan nem használnák ki mindennap a plusz grafikus erőt, persze csak véleményem szerint.
Egyébként a magnéziumfedeles E756 már jó árba került, habár csak a HD kijelzős változat, de gépelésre valószínűleg azt is el fogják vinni a cégesek.
-
Zsombor7777
újonc
válasz
Tikakukac #130676 üzenetére
Akkor a kérdésem az, hogy mennyibe kerülne egy olyan lapos ami a kritériumoknak megfelelne? Most az alatt, hogy játszanék rajta nem azt kell érteni, hogy 6-8-10 órán át 1080p-be Ultrán izzasztanám, hanem csak szépen szeliden.
Most amit kinéztem 3-4 évig csak használható lenne gondolom. Igaz, hogy jövőre vagy utána az erősebb játékokat már csak kompromisszumokkal lehetne futtatni de az egy ilyen laptopnál ebben az árkategóriában gondolom nem meglepő.
-
Zsombor7777
újonc
válasz
Tikakukac #130674 üzenetére
Laptop lesz szerintem, mert úgy érzem, hogy arra van szükségem. Ez a havi 1-2 hordozás, lehet kicsit keveset írtam, de a lényeg az, hogy nem lenne naponta , se hetente többször hordozva, főleg nem nyomkodva is közben. Esetleg erről az Acer Aspire Vx 15-tel kapcsolatban van bármi tapasztalatod?
-
fericske
addikt
válasz
Tikakukac #130662 üzenetére
Ez rendben is van.
De gondolom a fogyasztóvédelem működik otthon is.
Jeleznie kell ha az árucikk használt valamilyen formában, és ajánlatot tennie rá. Meg lehet oldani mindent igazából. Hozzáállás kérdése.
Pl. Egyik haveromnak PC boltja van otthon és ha ilyesmi bontott/használt cuccot kell elpasszolnia arra extra cseregaranciát szokott adni meghibásodásra. Tehát nem szervízbe küldi az árut hanem kicseréli, aztán ő elsikálja a nagykerrel, nem bukik semmit. A maga módján, de nyugati stílusban csinálja és megy is neki a bolt.
Ő például tele van elégedett vásárlókkal. Nevet, címet, weboldalt privátban tudok adni.
Szóval én értelek, de ugyanúgy én sem fogadom el, hogy azt erősítsük Pistikében, azért mert Magyarországon él minden szart le kell nyelnie.
A vásárló az úr otthon is, csak nincs bennük ez tudatosítva. Most meg, hogy szinte bárhonnan beszerezheti ami kell neki. Van amikor még a gari sem számít, mert hiába hazai, kitörölheti vele, olyan rossz az ügyintézés, szóval még ez sem szempont mindig.
Free worldwide shipping.
Húgomnak annyi mindent vettem már amerikától kezdve kínán keresztül japánig, adidas cipőtől kezdve, ékszereken át tech cuccokig, ingyenes kiszállítással magyarországi címre, hogy ihaj, ez sem akadály már.
Szóval lassacskán vagy átveszi ezt a fajta kereskedői nyugati stílust az otthoni, vagy majd mehet vissza hagymát árulni a piacra.A szőrösfejű, vagy szőrtelen "kék testvérek" szaki-pakiboltjait nem értve bele a diskurzusba, mert az aztán az igazi keverés. Ott volt olyan, hogy fekete tixóval "megragasztott" törött memóriakártyát akart odaadni, hogy az jó
-
fericske
addikt
válasz
Tikakukac #130659 üzenetére
Rendszerhibán a repjegyre gondolsz?
Telefonos vásárlás volt, a weboldalra nem kerülnek ki ilyenek. Összesen 2x volt ilyen. Internetes foglalás közben, egy gyorsabb valaki elvitte a kiszemelt jegyet. A dátum fontos volt, telefon, van-e törölt foglalás, és így tovább, lett jegy. Mondjuk a BA-t nem egy fapados kategória ilyen téren.A disztribútor persze, hogy benne van, csak olyat tudnak kiállítani.
Nincs semmiféle keverés, én sem ma estem ki a járókából.
Alapvető különbség, hogy itt akár 80% kedvezményt is kaphatsz demó cuccokra nem csak max 5-öt.
No de mindegy is, ahhoz itt kell élni, hogy az ember ezt átérezze, az nem elég, hogy ismik miket mesélnek, mert a mentalitás a kulcsszó.
A magyar mentalitásommal ezek a cuccaim nem volnának meg, mert azt gondoltam volna, hogy ezek csak át akarnak verni.
Nem tudom, hogy érted miről van szó, vagy mindenképp meg akarod magyarázni, hogy engem valahol biztos átqrtak, vagy oltári szerencsém volt egy rendszerhibával? -
fericske
addikt
válasz
Tikakukac #130651 üzenetére
Ez nem egy két éve beragadt gép, de nem is magyarországi vásárlásról van szó. A bolt egyébként ebuyer.com.
Ugyanígy kiállítási darabként vettem a Korg ds-dac-100m hangkártyámat is a richersounds-nál £45-ért, £200 helyett.
£550 helyett £400-ért egy e-vásárlás után visszaküldött fejhallgatót vettem a hifiheadphones.co.uk -tól, kifogástalan állapotban, amit egyszer kipróbáltak és ez mind szépen le volt írva, mert úgy csomagolták újra, hogy elhittem volna hogy én veszem kézbe előszőr.
Tehát vannak ilyenek.
Ne abból indulj ki, hogy be vagy szorulva egy sufniba, ahol a keleti blokkba szánt gépcsodákat hegeszted, és közben azt látod, hogy az ellehenítlenített magyar vállalkozások hogyan próbálnak meg némi profitot is termelni, úgy hogy akár még a vásárlót is becsapják.
Na de ez már politika, hagyjuk. A lényeg, hogy van ilyen.
Sőt a British airways-nél még £1-ért is vettem repjegyet (lastminute).
Nagyobb piac, sokkal nagyobb. Többet ér a vásárlói elégedettség és ajánlás, reklám, mint az hogy 1-1 terméken buknak néha.
Ebay - Inkább visszautalja a pénzt és megtarthatom a cuccot is, ha gondom van vele, csak ne írjak negatívat róluk, stb. -
buherka
addikt
válasz
Tikakukac #130630 üzenetére
Mondjuk neked hiszek, mert vágod a témát. Lehet, hogy az aksis rész hülyeség...de hát akkor is.
Volt már sok új gépem és mindegyik 0%-os volt...tehát szerencsés vagyok.Ha már használva volt a gép, akkor lehetnének kicsit alaposabbak...mikor újraértékesítik.
(#130631) Mirr Murr...elég szomorú...
-
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Tikakukac #130537 üzenetére
Hát ez nekem már kínai (nem tudom mennyire jött le, hogy nem értek hozzá
), meg nem is tudom mennyire fér bele a topic témájába, de azért még akkor kérdezek, ha már ilyen segítőkész vagy.
Mennyiből lehetne egy, az ezzel a Asus Vivo PC X-szel egyenértékű PC-t összerakni ITX-es(erről is most hallok először) házzal? Elég egy körülbelüli érték, majd utánajárok boltokban, hogy akkor mivel is jár az egész. Gondolom nem sokkal olcsóbb, ha már maga az ITX-es 1060-as 80-nál kezdődik.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Tikakukac #130535 üzenetére
Ja, én is most kicsit jobban utánanéztem és erre jutottam.
Gondolom Magyarországon IPS-re cserélni is drágább, mint külföldön. (elvileg külföldön +50 dollár)
Igazából pont ez a 320 ezer nálam a felső határ, lehet be kell érnem a TN panellel, amíg nem lesz pénzem kicserélni. A Lenovo Y520-at olvastam, hogy nagyon nem ajánljátok. Nekem most Lenovo Y500-am van, a melegedést nem fogom mégegyszer fél vállról venni. Nem egyszer kellett abbahagynom, amit épp csináltam miatta. Ezen kívül nem volt bajom vele, garanciára szerencsére nem volt szükség.
Ami még opció most feljött az az Asus Vivo PC X kompakt asztali 1060-nal és i5 7300HQ-val 250-ért. Csak ott meg nem tudom az utóbbi elég-e (mi körülbelül az asztali megfelelője?), illetve hozzászoktam a laptop nyújtotta kényelemhez. Meg az is lehet, hogy hűtés szempontból az is megszenved.
Sajnos 2000 kilós asztali nem opció.
-
-
válasz
Tikakukac #130410 üzenetére
Ha a saját nevedre kiállított számla, akkor nem értem. Regisztráltál weboldalra, S/N tiszta (úgy értem nem lopott), akkor meg ha DELL-nek nem tetszik, vonják vissza az NBD-t. Én jeleztem feléjük egy érdekes esetet, hogy hiányzik valami, erre ők meg kiküldték az egész komplett szettet. Kb. 50Ft-ot tételről volt szó, ők meg szó nélkül küldtek egy 15.000Ft-os tételt. Csak néztem, hogy mi a f...sz. Azért nem mondok konkrétumot, mert sokan ezzel visszaélnének...
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
Tikakukac #130393 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod!
Igazad van, elírtam, elnézést! A 8470p sem rossz kijelzőre, de nem is az igazi, a tesztes gépeink tetszenek, azok 840 G2-k, a kettőt egymás mellé téve ég és föld. Korrekt boltot/embert tudtok ajánlani? Használt gépek révén örülnék a normális garanciának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Apple Macbook Air M4 15 2025 16GB 256GB
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest