- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #135641 üzenetére
Köszönöm a választ
Naponta 50 szer nézem meg a boltok választékát árváltozásait stb.
Már kétszer eldöntöttem magam egy y520 mellett,de mindig egyből eszembe jut az a otromba csúnya fröccsöntött műanyag,ami ráadásul még a szarabbik fajta(ezt onnan gondolom hogy a fröccsöntés szakmában dolgozok)
tipikus olcsó összeszerelés ami nem bírja ki talán a garancia végét sem.
Erre láttam a régi y700 ast egész korrektnek tűnt az előzőhöz hozzámérve.
De aránytalanul drága volt és gyenge hardver..Nah most pont éppenséggel láttam egy asus gl553 gamer laptopot 260 ért..
Erre kicsit utána olvastam mindenki szidja mint a bokrot hogy mennyire szarul van megoldva a hűtés..
Komolyan mondom végül tényleg marad az aspire 7 :http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-7-a715-71g-56dr-fekete-matt-kijelzo-mar-2-ev-garanciaval-nxgp9eu006/8350/+kérek bele még ramot, a keretet persze túl lőttem. és így már lehet meg sem éri..
De élőben nagyon korrekt módon össze volt rakva ,fincsi volt a gépelés is ,ugyan az az érzés volt mint a mellette táborozó vx5 nitronál.
Bocsi a kisregényért.
-
hroberto
veterán
válasz
Tikakukac #135604 üzenetére
Részben egyetértek a mondandóddal, de az is érthető ha valaki abszolút alap dolgokra nem akar több százezres laptopot venni, és ódzkodik a használt cuccoktól. (Halkan jegyzem meg, én sem vennék ilyesmit használtam. Az már más lapra tartozik, hogy ebben az árban sem vennék laptopot.)
Engem megkért az illető hölgy, hogy segítsek neki ezügyben, ezért is tettem fel itt a kérdést, de úgy tűnik meddő próbálkozás volt. Mindenesetre köszi, hogy próbáltál segíteni!
Még egy utolsó kérdés: ha esetleg rá tudom beszélni, hogy szánjon rá valamivel több pénzt, melyik az a gép amibe már érdemes beruházni? -
-
pocketpairpp
csendes tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #135457 üzenetére
Megihlettél.
Gépsasok szálljatok
fel a magosba,
Láthatáron rostokol
egy szú a farostba'.Az áramkör hevíti
a feszültség megfeszül,
A tyúkhúrban csöndesen
tekercs-tücsök hegedül.Kábelhalmaz gubanca
csomót köt magára,
Mindezt kábán szemléli
egy bamba fa-láma.Ima-malma elkopott
levitte a venti',
Tán jövőre visszanő
az irháját menti.Duruzsoló darazsak
kerengnek az árkon,
LAN-parti helyett
elvannak a mákon.Mi lesz ebből, ki tudja
a végén csak kiderül,
Míg a májsztró sasgépe
a kukába penderül. -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #135454 üzenetére
Arról van szó, ha már alapjáraton is zajong, akkor még ne tegye. Például HP esetében már a Biosban beállíthatod, hogy ne menjen mindig a venti.
Ha nem céges, akkor pláne megfontolandó, hogy mennyit ad ki az ember munkagépre. NBD gari ellenére is lehet szívni szerviztől függően, mint pár hete volt is rá példa, lásd a Dell notebook topikot.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #135450 üzenetére
Csak te indultál a hűtésből, a root az a gépvásárálásból indult
Persze, hiszen azért létezik ez a topik, hogy felhívjuk egymás figyelmét erre-arra, hiszen nemcsak árról-boltról szól a konfiguráció.
Lehet, hogy zavarná a zajongás, kivéve az esetlegesen meglévő halláskárosodás mértékét. Dell notiknál nem újdonság a hangos hűtés, amit aztán vagy sikeresen orvosolnak Bios-frissítéssel, vagy nem, "kedvenc" sztorijaim egyike ez is a Dell fórumokon.Ergo mire azt felhúzod lesz 400k
Ezért nem veszünk mezei userként NBD garis gépet, csak nagy ritkán újonnan, vagy ha az apróra feldobnak valami akciós "kamionosat".
A legtöbben céges gépként, "ingyen" kapják napi munkahasználatra a jó fizetésük mellé. Néha lehet látni terepen 17-es Inspironokat is, a cég majd legariztatja. -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #135446 üzenetére
(#135448) Tikakukac
Na ja, de a hangos hűtéstől indultunk...
Fujitsu E756 van még 309.000 Ft körül (nőtt az ára) IPS kijelzővel, de Khelben kollégának nem tetszik a billentyűzete, na meg nem NBD garis alapból, oprendszer is kell még hozzá.
Kérdés, hogy kinek mi a "rendes":
Radeon vs Nvidia... de az 5580 nyert, mert újabb és 5000 Ft-al olcsóbb és van amiben többet ad, van amiben kevesebbet, például Inspiron-szerű hardver visszajelzővel, viszont USB 3.1 Type C-vel.
Más kérdés, hogy ebbe a pénzbe akár két darab IPS kijelzős Inspiron 5559 is belefér (amíg az egyik szervizben van, addig lehet használni a tartalékot).
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #135441 üzenetére
Ipari gépzajban vagy nagyvárosi utca fölötti nyitott ablaknál biztosan kevésbé lesz feltűnő, de csöndesebb irodai környezetben gyilkolásra képes a fan noise.
Az érdekelne, hogy az elődgép (E5570) mennyire volt hangos (coil whine előfordult), az 5580-nál valamennyire áttervezték a hűtést, most már nem oldalra, hanem hátrafelé ontja a meleg levegőt, de ettől még nem kellene feltűnően hangossá válnia. Megfigyelésem szerint mintha más kialakítású ventit kapott volna, ami az elődgépben még nagyobbnak tűnik, de utána kell nézni.
-
Geresics
addikt
válasz
Tikakukac #135422 üzenetére
i5/i7 procival nem találtam 340eFt alatt 5580-as Latitude-ot, de annyiért már volt itt linkelve egy ASUS ROG G752VT GC046T G752VT-GC046T laptopot.
Erről mi a vélemény? -
Quent1n
senior tag
válasz
Tikakukac #135419 üzenetére
Köszi a választ, ma is tanultam akkor valamit, ezért is jó hely a PH
Mindenesetre ezt észben tartom de azt mondták, hogy elintézik, garipapírt végülis hozzájuk kaptam ugyanúgy 3 évre. Dell azt írja, hogy Onsite Service After Remote Diagnostic, illetve NBD Pro Support, mindkettő 2020 júniusig. Gondolom ez utóbbi aztán pláne csak magyar cuccnál működik. Mindenesetre ez némileg árnyalja a képet de hát 500 helyett csak 250 volt és ha leszolgálja a 3 évet (márpedig ennyit azért elvárok tőle) akkor már megérte
Amúgy ezeket a dolgokat lehet valahogy érdemes lenne összefoglalóba tenni (a garis részhez mint figyelmeztetést), mert gondolom HP-nél meg más gyártóknál is hasonlóan megy és nem jó ha kellemetlen meglepetés éri az embert.
-
Geresics
addikt
válasz
Tikakukac #135417 üzenetére
Normál méret: 15,6"
Hordozás: laptoptáskába berakja, vállára felakasztja, elsétál az autóig, abba beteszi, elmegy a fényképekkel valakihez, ott kiszáll az autóból, laptoptáskát felakasztja a vállára, bemegy a lakásba, kiveszi a laptopot, megmutatja az illetőnek amit akar. Ha mindent megbeszéltek, akkor mindez fordítva.Ja, egy fontos dolog kimaradt: lesz mellé egy 24"-os monitor otthon!
-
Quent1n
senior tag
válasz
Tikakukac #135416 üzenetére
Hát reméljük nem lesz rá szükség de Dellnél csekkoltam a számot ott van garancia, de eredeti számla az nincs és hát luxemburgi vétel
HA-n találtam egy céget, azt mondták nem lesz gond, ha kell intézik a garanciát és hát elég sok eladásuk + pozitívjuk volt, szóval megelőlegeztem a bizalmat. A legjobb gari amúgyis az amire nincs szükség.
-
válasz
Tikakukac #135262 üzenetére
Épp ez az, hogy vártam volna megerősítést, hogy ezek jó választások ebben a kategóriában. Végkifejlet sajnos a szar meg ócska lett.
Nem értek a laptopokhoz, nem is próbálok okosnak tűnni. Ebben a rövid időszakban, amely alatt utánaolvastam ennek a kategóriának én nem találtam az említetteken kívül más versenyzőt.
Ezekről azt írják, hogy jó a kijelzőjük, jó a hűtésük, korrekt a hardverük, és még szét sem esnek.
Hátha valaki használ ilyen laptopokat, és felvilágosít, mert eddig csak általánosságban kapom a negatív véleményeket. -
Razermazer
őstag
-
PandaMonium
őstag
válasz
Tikakukac #135206 üzenetére
Elég ha annyit mondok, hogy a Dell XPS 9350-emet háromszor küldtem vissza alaplap cserére mire működő állapotban kaptam vissza. Hangsúlyozom, nem tökéletes, működő. És minden visszaküldésnél nekem kellett videóval bizonygatnom, hogy "de b*szdmeg, látod, hogy hibás"...
-
válasz
Tikakukac #135133 üzenetére
Az előző generációs, B1-es végződésű modell kapható idehaza, ill. ez a B3-as is, de utóbbi csak 2 év garival, nem a legbizalomgerjesztőbb boltokból, szóval nem lehetetlen, hogy elterjed.
Kérdés, hogy mikor?Igen, olvastam, hogy szívtál a DELL-el, most meg egy AMVA-d van... olyat akarnék én is, csak kisebben.
-
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #135063 üzenetére
Az megoldas lehet nekem hogy tenyleg azert ne hitelbe menjek, hogy egy air pad 9,7es es hozza bill? Hogy milyen bill azt melyik topikban erdeklodjek? Tetszik ez igy! Elvileg 150k ban bentmaradhatok ha jo aron lenne hasznalhato bill.
Azert ezen ha csak neha jegyzetelek és kicsit office-ban dolgozgatok az nem keszit ki nagyon? -
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #135061 üzenetére
Ezert is jottem ide. Értehtő. Beletorodom hogy nem lesz ilyen egybegepem és marad egy 15" os noti vagy :
"Ha belefér, tolhatod, de akkor tényleg ezersze inkább egy rendes office megvéve és valami 12" almás tab egy jobb logitech billel. Ott legalább amit tud a platform az műküdik is."
Ez mit jelent konkretan? Melyik almas mely bill? Nem vágom: almason fut az office? -
Gaben92
őstag
válasz
Tikakukac #134769 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy ez a gyakorlat csak, hogy ez a hivatalos.
Nekem is volt már olyan gariztatásom, hogy volt előtte szétkapva a gép takarítás miatt darabokra, mégse szólt a szerviz egy szót sem mert ember meg nem mondta volna, hogy szét volt szedve a gép korábban. Más kérdés, hogy tudni is kell úgy szétszedni és összerakni a cuccot, hogy gyári állapotúnak megfeleljen. Manapság annyi kis pöcök tartja össze némelyik gépet, hogy ha az ember nem figyel könnyen bukhatja a garit egy RAM bővítés miatt ha a hivatalos dokumentáciban nem CRU-ként van feltüntetve a RAM.
-
Pyrandus
tag
válasz
Tikakukac #134672 üzenetére
Üdv. Közben megtlaláatm, és leírásban a "brutál" szó a legfontosabb.
Bemutatta elit, XPS notebookjainak új generációját a Dell, és bizony nem fukarkodott az extrákkal. Alap, hogy az Intel legújabb, hatodik generációs, Skylake processzorait használja, de amit melléjük tett, az bizony a potenciális vásárlóknak a nyálelválasztását, a konkurenciának pedig a homlokán keletkező ráncok számát növeli majd. Keveset változott a 13,3 hüvelykes XPS 13, aminek előző generációját nemrég teszteltük, és bizony a brutális hazai árán kívül nem igazán lehet semmilyen részletébe belekötni.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Tikakukac #134639 üzenetére
Köszönet újra és újra
A Medion Erazer mint gyártóról valakinek vélemény ?
Egyébként végülis hosszas gondolkodás után ez lesz végülis a rendelés most már percen belül, ha minden jól megy :Több dologban kompromisszumos megoldás, és csak 1050 es kártya nem 1050ti, ráadásul csak 1 év garancia, de bevallom őszintén a mindösszes 230 ezer forintos ár ( és a típusról olvasott kritikák és vélemények) végülis túl csábítónak bizonyultak, hogy kihagyjam.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Tikakukac #134620 üzenetére
Akkor be tudod másolni ha megkérlek rá ? Mindig rá szoktam keresni a topikban mindenre, amire hivatkozol, de erre ( mivel nem tudom mire gondolsz pontosan) elég nehéz lenne.
A szállítási és a vámköltségen kívül milyen más dolog merül fel még ? Egyébként MSI re szerintem itthon is csak 2 év a garancia.Vagy itt lett volna még ez a gép ( a másik jelöltem ) [link]
Ez ráadásul Angliából jönne, szóval semmiféle vámköltség nem terheli, és azt irják hogy 2 év gyártó által hitelesitett nemzetközi garancia vonatkozik rá. Na most pl ennél milyen negativ dolog merülne fel ?
És tényleg meggyőzhető vagyok abszolut, nem véletlen kérdezem. -
TheNewDawn
addikt
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Tikakukac #134556 üzenetére
Rendben
Csak ugye más, ha az ember elolvas pár fórumot/topikot meg tesztet, meg ha valaki leírja a véleményét aki tényleg ért hozzá. Pont azért jöttem ide még egy megerősitésre ( vagy forditva) mert az eddig olvasottak pozitívak voltak ( kivéve az aksit illetően ).
-
Fido01
aktív tag
válasz
Tikakukac #134536 üzenetére
Köszönöm a tippet, nem akarok hálátlannak tűnni, de nem teljesen értem az ajánlott gépet (az sem kizárt hogy nem jót nézek...) Például a HP-nál maradva a HP 250 G5 W4M39EA#AKC leírásra erősebbnek tűnik ugyanennyiért, ez azért van mert a 450 jobb anyaghasználatú vagy strapabíróbb?
nekem a 450-emnek 1 baja volt mindössze az, hogy kb 1 év után a felső panelt cserélni kellett mert a touchpad teljesen megadta magát illetve 1-1 gomb is nehezen érzékelt. -
KAMELOT
titán
válasz
Tikakukac #134541 üzenetére
Én is ki szoktam akadni a tápos topikban amikor valaki 600k gépnél 15k tápot akar venni. Meg a monitoros topikban, az a legdurvább. Szintén 600k vagy afeletti gép, de valami trágya monitort akar venni amivel a szemét szétbaxa. Itt most tényleg ennyi volt a keret. Ez lett. Holnap már itt is van. Krízis azért nem megy, de LD2 vagy ilyen HOMM3 vagy hasonlók szépen futnak.
-
KAMELOT
titán
válasz
Tikakukac #134532 üzenetére
és (#134531) Khelben
Igen tudom én csak gyorsan rákérdeztem. Én is segítek más topikokban és mindig a jobbat ajánlom.
Anyumnak lesz csak otthoni használatra. Nem fogja sehova vinni. Anyagminőség nem fontos. Most is az öcsém 5 éves notija van itt amiben AMD valami totál alap proci van. Szépen megy ezen is minden. Úgy néz i mintha új lenne pedig iskolába is hordja. Nekem is egy LENOVO IDEAPAD 15.6" N3450, 500gb hdd és 4GB ram van. 270 euro volt plusz vettem belé 4GB ramot így összessen 8GB van. Szépen fut rajta minden sőt még játszanni is szoktam rajta. Menjen rajta a film, office és néhány game. Laptopnál csak az alap igények fontosak.HP-t azért nem választottam, mert egyikben csak 2 magos proci volt, a másikban meg igaz AMD 4 magos, de csak 1.8 Ghz és turbo boost nem volt.
-
kekesj
tag
válasz
Tikakukac #134384 üzenetére
a kérdésem lényegében off de mégsem teljesen
cpu-kat hasonlítottam össze
lehetséges hogy egy asztali 13-4130 nagyjából azonos egy mobil i76600U-val?
ill. az asztali 13-2120 simán egyenértékű egy 15-3340m mobil processzorral?
az oldalon ilyen értékek jöttek ki.
ekkora különbségek vannak asztali ill. mobil m/u processzorok között? -
Eraah
tag
válasz
Tikakukac #134377 üzenetére
Probook 450 g4 - 185k-ért láttam legolcsóbb helyen. (Intel Core i3-7100U (2 x 2.40GHz, 3MB Cache), 15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt, 4GB DDR4 2133MHz, 500 GB SATA 5400rpm, Intel HD Graphics 620, )
Hol érdemes nézelődni ahol 170k-ért adják, még ezt kérlek mondd már meg.
Köszönöm.
-
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #134372 üzenetére
Persze nyilván elenyésző a garantálthoz közeli működésű
és csak azért írják oda, hogy a több ezerből ha egynél előfordul ne legyen gondjuk
Vagyis lehet "ezek mind kidobált gépek", miatti mellényúlás, hibák előfordulása, de legalább az aksi nagy valószínűséggel rendben lesz (főleg ha újat veszek bele).
Jaj és még véletlenül se trollkodásnak vedd, hogy ilyeneket írok, nehogy borix kollega megszóljon megint
Viccen kivül: nem kötözködésként írok ilyenkor.(#134375) Chaser: Köszönöm! Ezt sokan ajánlották olvastam, nézem is őket.
-
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #134344 üzenetére
Koszi mindenkinek!
Nos vagy emelem a keretet vagy tul nagy kompromisszumot kotok vagy tenyleg hasznalt lesz.(#134345) borix: azert ne tulozzunk...en is mondhatnam hogy a te felvetesedhez nalam nem talaltal táptalajt vagy mert nem volt eros erved az altalam felvetett ellen, ezért trollozol le, már bocs..siman meggyoztek a tobbiek..
-
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #134323 üzenetére
A kamion a méretet jelenti?
Itt a baj a cpu-n van? Merthogy a többiben mintha nem maradna el a 4-5 éves használtaktól. Vagy rosszul látom?#134324) Khelben : Abszolúte tisztában vagyok vele, hogy román cég lévén még jogilag is nehéz őket megfogni ha valamit rosszul csinálna, vagy nem magyar jogintézmények szerint járnak el, azonban az utóbbi 4 év távlatából az egyetlen bolt ahonnan műszaki terméket vásárlova a termékkel nem volt gondunk. Szubjektív.
-
-
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #134312 üzenetére
Tudom nem ide való de ha droidos tabletet nézek (az ugye arban lejjebb van) billentyuzettel azzal sem leszek hosszabbtavra elorebb a felhasznalasi korulmenyeimet tekintve?
134313) Frawly: mondjuk azt nagyon kétkedve fogadom (de elhiszem) hogy alug hasznalt aksik vannak ezekben, nyilvan nem 1-2 hetes hasznalt laptopot ad le egy cég vagy joember.
Egyaltalan nem lenne jatek csak office alkalmazasok és net. -
borand
aktív tag
válasz
Tikakukac #134256 üzenetére
Nem az volt a kérdés, hogy miért IPS panelt, hanem hogy miért KICSI. Direkt leírtam, hogy nem típus, hanem a méret. Nem tudom, hogy magyarázzam el jobban, hogy meg is értsd. Amúgy amit leírtál az okés és érthető. Lehet én is egy 430 G4-et veszek. Bár inkább valami jó 14' vagy 15,6 os kéne.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #134256 üzenetére
attól h nem használmád, attól még 5e ft-ot ér, ha kukázod jöhetne pár száz darab, de fizetek is értük egy ezres/db, ne a környezetet terheld ezzel a szeméttel...
egyáltalán nem jó ajánlat, max reális
45e+hdd 50e
van defektes kijelző, lepattant hűtő, tört burkolat, de legalább nincs win licensz
most komolyan mi történt veled, iszol rendesen? ( :
van egy újszerű 8570-em egy nagy folttal a kijelzőn, w7 licensz, magyar billzet, újszerű akku, i5/4gb viszed 40-ért? ( :hdd-t nem adok azt úgyis kidobnád:d
-
GeronimoTama
tag
válasz
Tikakukac #134190 üzenetére
Értem. ez így nem szimpi akkor
Összefoglalóban HP 250 szerepel mint ajánlott, akkor a HP 250 G5 W4M91EA jó vétel lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack és Tower szerver bazár
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest