-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
válasz
KAMELOT #153022 üzenetére
Az előző gépet 3 évig használtam, kb. ezzel is így tervezek, úgyhogy szerintem akkor az i7-es változatot fogom venni.
Egy másik kérdés: a memória gyárilag csak 8GB, 16GB-ra bővítem majd rögtön a vásárláskor. Ilyenkor nem hátrány, ha nem ugyanolyan (órajel, időzítés, stb.) a 2. modul amivel majd bővítenénk? Megérheti inkább 16GB-os pakkot venni és a gyárit is cserélni?
Köszönöm a segítséget!
-
Dhampir
félisten
válasz
KAMELOT #152998 üzenetére
Valószínűleg a HP notebook topicban lesz tapasztalat róla.
(#152999) Yeffy
A P-vel szívesen "kiegyeznék".
-
persil
nagyúr
válasz
KAMELOT #149671 üzenetére
A GL széria nem éppen a legjobban sikerült, inkább csak ráírják, hogy rog, mert az olyan jól hangzik, de nem vagyok benne biztos, hogy jobb lenne, mint a legendásan szar x sorozat. Ég és föld a különbség a g és gl gépek között, a g javára.
Ilyenkor mindig érdemes elgondolkodni, hogy miért kapsz az egyik gépben sokkal komolyabb hardvert, ugyanannyi pénzért.(hint: mert a hardver csak egy szelet a laptopban, itt minden mást is kifizetsz, egy pc-vel ellentétben)
Csak azért mertem beleugatni laikusként, mert látom magam előtt, hogy milyen válaszokat fogsz kapni a valóban hozzáértőktől
-
Tikakukac
titán
válasz
KAMELOT #134537 üzenetére
Anyagminőség nem fontos.
Nyilván nem fontos. Anyáméknál is ez volt a mantra. Mikor hív anyád telefonon, hogy na az van, hogy a kijelző nem hajlik le, mit csináljunk, te pedig csak érzékien bemondod, hogy vágjátok hozzá ahhoz, aki megvetette, hiába mondtam, hogy ne, no akkor kell okosnak lenni. Mert itt nem a tank gépet ajánlottuk be, hanem azt, ami nem pusztul el álló helyben.
Most is az öcsém 5 éves notija van itt amiben AMD valami totál alap proci van. Szépen megy ezen is minden.
Szokásos és nyilván irritáló válaszom ezekre: anyámnak meg 10 éves gépe van és minden megy rajta. Megvették az új Acereket odabentre és hallgatom a sírást, mert nem mennek a dolgok.
Úgy néz i mintha új lenne pedig iskolába is hordja.
Nincs azzal gond. Ha a menetek is megmaradnak a műanyagban akkor legalább bontásnál ér valamit a kasztni.
Nekem is egy LENOVO IDEAPAD 15.6" N3450, 500gb hdd és 4GB ram van. 270 euro volt plusz vettem belé 4GB ramot így összessen 8GB van. Szépen fut rajta minden sőt még játszanni is szoktam rajta. Menjen rajta a film, office és néhány game. Laptopnál csak az alap igények fontosak.
Akkor nem kell kérdezni. Ha fasza az is, ez is az lesz, hát mert miért ne lenne jó. Az alap igények fontosak. Valóban. Ha nincs kollegina, aki esetleg bemutatja az internet varázslatát és rákap a muter akkor nincs gond. Nyilván 50k-s gépen futtat mindenki Krízis 5-öt, ezt már ismerjük.
HP-t azért nem választottam, mert egyikben csak 2 magos proci volt, a másikban meg igaz AMD 4 magos, de csak 1.8 Ghz és turbo boost nem volt.
Mag vs modul. Alap vs turbo órajelek, Intel vs AMD. Nem írok kisregényt, mert ugye ezt a hajót már elsüllyesztettük, de ha ennyire ezy lenne, hogy 2 sort összehasonlítunk, nekem a fél életem felszabadulna
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
KAMELOT #134506 üzenetére
A HP kasztnira talán vállhatóbb, de kérdés mennyire van gatyaszíj és nehéz kitermelni még vagy 50-et egy i3-ra vagy kerüljön bármennyibe. Elképesztően sírós ilyen hardverre asztali oprendszert rakni tabba és egyéb csodába ez a szint már tökéletes. A desktop és noti más tészta.
-
Tikakukac
titán
válasz
KAMELOT #120690 üzenetére
Ezerszer elmondtam meg fogom is, csak felesleges.
Tonnaszám tudom azokat a hibaforrásokat amik úgy is előjönnek egy rakat szériában (még csak nem is levonó hanem TP-k vannak itt) amik úgy jönnek elő, hogy megnyomod az asztalon lévő bekapcs gombot és használod egy nap 6 órát és kikapcsolod. Soha fel nem emeled onnan.
Ezt nehéz bevésni a buksiba, hogy sokak szerint ha egy gép "meg van vigyázva" az rendben lesz. Százszám tudom sorolni az ellenpéldát. Igaz lehet ez akár 500k-s Latikra is meg HP-ra vagy bármi másra is.
-
Tikakukac
titán
válasz
KAMELOT #120688 üzenetére
Most mondanám micsoda vétel az ilyen "LENOVO", de inkább maradjunk egy, hát biztos jó levonónál
CoRt3z: Örök szabály: aki nem tudja mit ad el. Főleg honnan ad el, onnan nem veszünk max nyalókát. Vagy azt sem. Amennyiben anyagi oldalról állsz annyira jól, mint nekem a 100ft-os nyalóka, akkor veheted onnan is.
-
Grózi
veterán
-
Khelben
nagyúr
válasz
KAMELOT #119411 üzenetére
Kamionba én a helyedben egy használt, garanciális Elitebookot vennék. Az kibír mindent és sokkal jobb használni, mint ezeket a műanyag vackokat. HP 8560p a 10. sorban, a kijelzője és a teljesítménye is sokkal jobb, mint a belépő gépeknek, ráadásul a billentyűzete is kiváló és fém házas.
-
Khelben
nagyúr
válasz
KAMELOT #119409 üzenetére
Úgy képzeld el, hogy ha mondjuk az előbb említett HP 250-nel elkezdem ütni ezt a Lenovo-t, akkor fél óra múlva a Lenovoból porszemcsék maradnak, a HP meg kicsit karcos lesz a sarkán
Office-ra meg pláne alkalmatlan a zörgős, nyeklő-nyakló billentyűzet miatt.
A Lenovoban lévő processzort már a Windows futtatása leterheli annyira, hogy egy böngésző megnyitása alatt elmehetsz kávézni. Többlapos böngészés, bonyolultabb weboldalak esetén meg akár ebédelni is.
A garanciával kapcsolatban meg keress rá a telemax + garancia szavakra és olvasd a szaftos történeteket.
Persze a belépő kategóriában nincsenek túl nagy különbségek, de a HP 250 jelenleg az egyik legjobb, neked meg sikerült kiválasztani a legrosszabbat, ezért éles kicsit a kontraszt. -
adika4444
addikt
válasz
KAMELOT #119407 üzenetére
Ez egy hulladék. Gagyi ház, értékelhetetlen garancia...
Vedd a HP-t, vagy Laptopsystem-ből egy használt üzletit.
100k-ból kijön egy 8460P vagy 8560P akár HD+ kijelzővel és SSD-vel mindkettő esetében... Az oldal szerint ugyan a kisebb lefoglalva a nagyobb pedig elfogyott, de kérdezd meg alfa156-ot (ő a bolt tulaja) hogy várható-e ilyesmi gép készletre...
Ha még is csak új játszik és csak 100k alatt akkor meg valami Dell vagy HP. Valószínű utálni fogod mert lassú lesz és mert a háza se lesz feltétlen jó, de legalább lesz rá működő garanciád... -
Khelben
nagyúr
válasz
KAMELOT #98175 üzenetére
Légy szíves, vedd a fáradságot és töltsd ki az összefoglalót. Az általad kinézett gép nem ajánlott sem a minősége, sem a garanciája miatt, ráadásul az általad feltételként szabott hardverelemek közül több is ellentmondásban van (pl. cpu és ram, ahhoz a cpu-hoz még a 4GB is felesleges, stb.)
-
QwErTy42
addikt
válasz
KAMELOT #98169 üzenetére
Ave!
Nem a legjobb választás.
Helyette Fujitsu A514 vagy Fujitsu A512. Bár ezekhez nincs Windows, minden téren jobbak az általad kinézett "készüléknél". -
szabonagyur
félisten
válasz
KAMELOT #98171 üzenetére
Mert a CPU még így sokkal erősebb mint amit te kinéztél. A lenovo cpu inkább telefonba való.
Hosszabb a driver támogatása.
A 820M meg semmit sem ér.
8GB ramot meg ezekkel a gépekkel elég nehéz kihasználnod.
Általam ajánlott géphez a garancia nem csak vicc.
Ajánlott gépnek van minősége is, mérni és érezni lehet. -
válasz
KAMELOT #63422 üzenetére
szia,
ilyet vettem 6 hónapja a páromnak - annyi különbséggel, hogy csak 500-as hdd -, mert neki is csak net, levelezés és office használatra kell jellemzően, amikor itthonról dolgozik, hogy ne kelljen hurcolászni a céges notiját, és az árához képest nagyon kellemesen csalódtam benne; elég jó az anyaghasználata, nem melegszik, hűtés szempontjából halk, elég jó az akkumulátoros üzemideje (bőven a duplája felett tud - wifi nettel - az általad elvárt 2 óránál), win 7 és 8/8.1 támogatás is okés, a billentyűzete is jó - az azonos árkategóriás társainak többségéhez képest -, és még lehetne sorolni, de nem véletlenül javasolt az olcsó(bb) árkategóriában a b590.
-
premete
veterán
válasz
KAMELOT #63430 üzenetére
Attól függ, kinek mit jelent az alapfelhasználás egy hordozható számítógépnél:
Nekem az alap a beépített mobilnet, netezéssel 6 órás akku, 2 kiló alatti tömeg, 2 centis vastagság maximum 14"-ban, kültéren is használható kijelző, jól használható, háttérvilágításos billentyűzet, i7u/i5m cpu, 8 GB ram, 256 GB+ ssd, masszív kivitel, jó szervizháttér, windows 7 és linux kompatibilitás, esata vagy dokkolhatóság. -
Pocok256
veterán
-
btudos
nagyúr
válasz
KAMELOT #47090 üzenetére
Komoly, megunta hogy feher, ezert uj gep kell?
Jo persze, ertem hogy az anyjanak megy az elozo, de 130 k-bol ne tamasszon az ember design teren igenyeket, ez meg nem az az arkategoria. Mellesleg akarmelyik Fujitsu/Lenovo G500 jo lehet pirosra foliazva, ha csak a szin szamit.
-
Borote
addikt
válasz
KAMELOT #44547 üzenetére
Nem a Toshiba szar úgy en bloc, hanem az idei, pontosabban a tavalyi modellek (2012/2013) nem sikerültek túl jól, a C széria semmiképp. Abból mondjuk az előde is elég ramaty volt.
A Fujitsu A532 már príma gép, de valószínűleg kinézetre nem fog neki tetszeni.
AH552-t ritkán szoktam ajánlani, mert a billentyűzete nekem baromira nem jött be, de most akár még opció is lehet a 10 ezer forintos akció keretében, ez ugyanis még piros is (kívül).Szóval nehéz ügy. Esetleg consumerebb fronton Lenovo G580, G500(s), az Inspiron 5521 már sajnos drága pirosban (meg nem pirosban is
)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
KAMELOT #44540 üzenetére
Én csak vásárló vagyok, majd a többiek megmondják mire elég az a proci. Én biztosan nem vállalnám be az ennyire gyenge hardvert csak azért, hogy belül is szép piros legyen a laptop. Barátnőmet is lebeszéltem az ilyenekről, pedig nem volt könnyű... nagyon akarta a full fehér laptopot.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
KAMELOT #44531 üzenetére
Senki sem érti a nőket.
Az én párom is mindig ilyen szempontokhoz ragaszkodik, mindegy mellette az anyagminőség meg a hardver. MediaMarktban járva nem győzöm elrángatni a legfosabb Acer meg Packard Bell gépek mellől... Neki mondjuk a full fehér kivitel a mániája. De most sikerült meggyőznöm a szálcsiszolt alu Dell 5521-el, tetszik is neki, hardverileg is rendben van. Szerencsémre én is azt veszem, szóval két ugyan olyan lesz a háznál...
Most így futottam egy kört piros gépek után. Ha jól láttam van Lenovo S400 és Lenovo G500s is pirosban. Hogy teljesen pirosak azt nem tudom. Ami még jól néz ki az a Lenovo U410, ennek tuti, hogy ezüst a belseje.
Javaslom próbáld meggyőzni, hogy legyen kevésbé válogatós. Tudom sok gép valóban ronda, főleg női szemmel, de néha kell egy kis kompromisszum.
Én a saját páromnak is azt javaslom: Első a hardver és a minőség valamilyen szintű aránya, ha már van 3-4 versenyző, akkor azok között kell dönteni az alapján melyik a szebb.
-
btudos
nagyúr
válasz
KAMELOT #36196 üzenetére
Ha ajánlasz valamit, elfogadja, és szar (mert mint láthatod, az), az valamilyen szinten a Te felelősséged is. Nem lesz következménye, de gondolj már bele, ha Te ugranál bele egy fos gépbe más ajánlása alapján, Te is sokat emlegetnéd a felmenőit...
És nem, a szlovák géppel nem az a baj hogy messze van (ha csak az ár lenne a különbség, soha nem vennék Magyarországon gépet
), hanem hogy nem magyar a billentyűzet, ami vagy zavaró vagy nem, ez még nem gáz. Viszont a consumer gépekre általában nincs nemzetközi garancia, vagyis a magyar garanciát is elfelejtheted, ami már sokkal jobban fájhat adott esetben. Persze, újabb kétszeri oda-vissza úttal visszaviheted a szlovák boltba, ahol vetted, biztos nagy élmény lesz ahelyett hogy felhívnád a futárt hogy szar a géped, vigye el szervizbe.
-
btudos
nagyúr
válasz
KAMELOT #36190 üzenetére
Persze, az anyaghasználat meg a hűtés pont azon múlik, mennyire vigyáz adott user a gépre
Az hogy HP Pavilion van havernak, az nem jelent semmit. Konkrét típusokról, modellekről, konfigurációkról beszélgethetünk, nem véletlenül mondtam hogy a Paivilion G szériája rossz vicc, nem az egész Pavilion vonulat.
Ha Magyarországon magyar vásárlónak ajánlasz gépet, akkor érdemes lenne magyar bolti árakkal dobálózni, mert nagyon messze vannak a magyar árak a külföldiektől.
-
Tikakukac
titán
válasz
KAMELOT #36190 üzenetére
Nincs gond a vigyázással sem, nekem meg a rendes DV szériából, tehát G fölötti van, és ezekből alig él már 4 év után akár csak egy is. Ami fosos az az is marad. Grátiszban az a lakkos felület tényleg csak úgy marad meg ha asztalon van és zéró használatnak van kitéve. Az enyém is ezért bírja.
-
spyduck
nagyúr
válasz
KAMELOT #34221 üzenetére
Kb arra jó ez a VGA mint az integrált HD4000: [link]
[oWn]f4te: 0%-os THM nem létezik, ugyanúgy csak parasztvakítás az egész.
Ha a laptop a legolcsóbb boltban 100.000ft (amin a kereskedőnek jó esetben van 7000ft haszna) akkor az abban a boltban ahol 0% THM van 115.000ft-ba kerül.
Miért jó a 0% THM?
- a vásárló jól járt mert elhiszi
- a kereskedő jól járt mert ugyan annyi haszna van
- a bank pedig jobban járt mint a kereskedő, mert leakasztott a vásárlóról 15.000ft-otNagyon ritka a 0% THM és általában csak a készleten ragadt, nem túl népszerű termékeke esetén valós.
Ha nem hiszel nekem akkor menj be egy multiba ahol 0% a THM, majd menj be valamelyik szakboltba. Ha jobban utána számolsz akkor pedig arra is rájöhetsz, h jobban jársz ha megveszed a legolcsóbb boltban Online áruhitelre (28% THM) a laptopot.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
KAMELOT #34213 üzenetére
Igen, néztem azokat is. CPU-szinten már nekem is sokkal szimpatikusabbak (bár ha 100% tutifixre tudnám, hogy a célfeladatokat perfektre végzi, nekem megtenné ez a szerényebb AMD is), 4 GB RAM is elég tulajdonképpen meg a kisebb vinyó is, csak az a baj, hogy ami G580-ast találtam GeForce 610-essel, az már 20-25k-val kilóg a keretből (így nem járható út), ami meg nem, abban Intel HD video van, amit inkább messziről elkerülnék. : S
Keresgéltem, de nem találtam jó helyet. Te tudsz olyanról, ahol mehet a 0%-os hitel (10-15 hónapra) és 100-105ezer Ft egy ilyen nVidia-s Lenovo?
A hitelfeltételek eddig az extreme digital-nál voltak a legszimpatikusabb (még az önrész is 0 Ft), az áraik sincsenek elszállva. Csak 125k a 610-es G580-as.
----------------------------------------------
brumi1024: Az én netezési szokásaimmal (3 böngésző, 40 fül, miközben mennek IrfanView-ok, text-dokumentek, tölt egy stream, Skype, esetleg film vagy zene is megy épp', torrent (+akár DC++) plusz szökőévbeni újraindítások..asztalinál nem egyszer volt, hogy elfogyott a 4 GB és kénytelen voltam újraindítani a gépet : ) - bár a torrentet átvenné a Tua PIII, meg a lapit azért kikapcsolnám estére. Szóval igazából szerintem notihoz elég lenne a 4 GB is (kevesebb inkább nem), a 8 GB csak egy "nice extra".
-
brumi1024
veterán
válasz
KAMELOT #34213 üzenetére
Na ezt a videót ne nagyon vegyük alapul, high-on egy GT555m nem viszi el a BF3-at, nem hogy egy GT610m! Alig erősebb egy intel igp-nél.
[oWn]f4te (#34211) : A leírt felhasználásra én inkább egy Fujitsu A512-őt ajánlanék, a harmatgyenge netbookprocis, ráadásul fényes burkolatos G585-öt nem erőltetném a helyedben. A 8 gb rammal kapcsolatban pedig már korábban is kifejtettem véleményem: abba a gépbe minek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged