-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pl. bővíted SSD-vel. Baromi drága ez a gép ennyiért sima HDD-vel, Windows nélkül. Az Acer egy olcsó márka, vagy olcsóbb mint a rendesek, ha ezt is figyelembe veszed, tényleg drága volt. Amúgy pályázati pénzből hogy lehet operációs rendszer nélküli gépet venni? Én is adok el hasonló konstrukciókban, de ott alapkövetelmény szokott lenni a jogtiszta Windows (is)
-
törölt tag
Szia!
Az Acer Aspire 3 egy nagyon belépő kategóriás laptop. Olyan nincs, hogy "kicsi" Photoshop használat. Vagy használod, vagy nem. Sajnos ez a masina olyan szinten fog az általad leírt alkalmazások alatt köhögni, hogy arra gyógymód nem lesz, a te vérnyomásod meg az egekbe fog szökni.
-
A lényeg, hogy a 150-200k kategória szinte el van fogyva, ami van annak is nagyon felment az ára. Én is tudom, mert kereskedő vagyok, amit 2-3 hónapja 180-ért tudtam adni, az most 220-230.
Ha mindennapos hurcolására lesz, akkor vegyél egy jó minőségű gépet, ami üzleti modell vagy a konzumer kategória felső része, azok bírják és jók az akksik. Ez viszont nem jön ki 200-ból...
-
-
Tikakukac
titán
Gondolom tabos topik.
Mindenképpen nézd meg vagy próbáld ki ezt valami almás boltban, mert ha nulláról kell minden feltanulni és nem jön be az nem lesz kellemes.
Hogy mi készít ki, nem tudom. Nálam van olyan T60-ba való billzet, amit az utókorban őrzök és fizikai fenyítőeszköznek a PR-es és marketinges kolleginák/kollegáknak, akik mindig elmagyarázzák nekem mennyire király dolog olyan billentyűzeten dolgozni, amit kiöntöttek zsákos vakolóval.
Notin keveset gépelek, mechanikus van az asztali mellé is, a beviteli eszközeimre és a kijelzőimre igen allergiás vagyok sajnos. Pusztultam már épp eleget tab meg hibrid billzetek előtt, akinek az ízületei szeretik vagy nem kell átszokni naponta 2-3 gombsorról, az még lehet meg is tudja tanulni lehelni őket. -
Khelben
nagyúr
Nekem pl. tetszett a HP Revolve. Csak nincs belőle magyar billentyűzetes, nem fullhd és semmilyen módon nem bővíthető.
-
Tikakukac
titán
Nyilván PRO akkor, abból van nagyobb, igaz, az aranyáras. 10" elviselhető. Ahhoz egy olyan billzet ami neked tetszik hozzá meg veszed a kliens office-t.
Csak erről beszélek, ezek régen azok amiket magának kell tudnia a kérdezőknek, mert nem mindegy, hogy valaki excelben úgy ír makrókat, mintha a nevét írná le, vagy örül neki ha egy sima diagramot megcisnál 10 sorból és 4 oszlopból. Előbbihez rendes asztali verziós office kell, mert megbolondulsz.
Nagy átmenet a Surface, de ha új kell nyilván esélytelen.
-
Tikakukac
titán
Mindenre jó egybegép nem lesz. Olyan dolgokkal mászkálnak néha kollégák, amik EU-ra sem jönnek, elég sokan hoztak most japán belpiacos Sony-Samu és társaikat is. De akár egy csúcs HP vagy XPS is simán idehozható. A hibridezés mindig lemondást kér. 200k alatt olyasmiket, hogy 2 hét után már tövig bekopik a dokkos részen a festék (T100 és egyéb Asus latch alapú dokkosok tudnának erről beszélni, ha akarnának) vagy már lazul a mechanika. 80k-tól 560k-ig hibrideztem. A diffi árban fentebb lépve mindig csak az időmennyiség, hogy éppen valami elkopik, lazul esetleg enged a ragasztó.
Nem véletlen van ennyi vackom nekem is. Hidd el, nem poénból vettem őket. Voltak dokkos WS srác, subnotis-T-s dokkos monitoros, asztalis, tabos, ITX-es, passzív asztalis, aktív asztalis, vizes asztalis, konzolos, ebookreaderes meg az ég tudja már hány tonna laptop és hibrid meg minden egyéb kütyüt kombóztam ki saját meg nem saját pénzből is. Annyi előnyöm van, hogy értek hozzá, max időveszteségem van, közvetlen anyagi nincs. Na amit te akarsz, az viszont vásárlás után már megveri a tárcádat jó 30-40 ropival, ergo mikor rájössz, hogy huha, ez nem egészen az amire gondoltam akkor már már régen fájni fog. Ha belefér, tolhatod, de akkor tényleg ezersze inkább egy rendes office megvéve és valami 12" almás tab egy jobb logitech billel. Ott legalább amit tud a platform az műküdik is.
-
Gaben92
őstag
A szutykokról azért nem hallasz sűrűn rosszat mert aki utánaolvas, hogy mit vegyen az nem vesz olyat, aki meg nem olvas utána, csak leemeli az első tetsző gépet a Tesco pultjáról abban az árban amire gondolt, az meg nem is fogja megosztani a tapasztalatait később, hogy mekkora egy mocsok a cucc. Ha arra lusta volt, hogy vásárlás előtt olvasson, arra is lusta lesz, hogy másokkal megossza a tapasztalatait.
A magas ár nem feltétlen jelent jó minőséget. A GL502 legdurvább kiszerelése 600k HUF. Ettől még maga a gép nem jó, sőt kerülendő kategóriába tartozik. Sokak szerint ez "elit cucc" mert drága, de közelében sincs még csak a jó minőségűnek sem. A valódi "elit cucc" ritkán krepál be, emiatt kerülnek 100k HUF-ba még 5 évesen is (új áruk 700k-1M között mozgott), és emiatt fogják túlélni ezek az 5 éves 100k-s gépek a 600k-s vadi új GL502-t kétszer is, még ha gariidő lejárta előtt egy nappal cserélik a gépet egy teljesen újra akkor is.
-
Gaben92
őstag
Mert ami a fő probléma ezekkel a gépekkel, azokra nem érvényes a garancia. Ha belegondolsz, ha összetöröd a telefonod, vagy eláztatod akkor nem fogják kicserélni. Ezek a gépek mechanikailag gyengék. Ha eltörik a zsanér, szétesik a burkolat, kiesnek a gombok, arra azt mondják hogy nem rendeltetés szerinti használat miatt a te hibád. Ha megfő a GPU a gyenge hűtés miatt az persze garis dolog, de az nem pár hét után fog megfőni, hanem 2 év után (tehát gariidőn túl) mikor a hővezető paszta már megadja magát. Ilyenkor meg megint csak nincs sok dolga a gyártónak. Emiatt van az az általános vélekedés, hogy "konzumert annyi időre veszünk ahány év gari van rá, minden további nap csak ajándék".
HP DV6-ok 2 év után például rendszeresen megfőzték a GPU-t. Annó halomban álltak az eladó DV6-ok aprón alaplap hibával ráadásul úgy, hogy egy részüket már gariban is reballozták. És ez csak egy példa a sok ilyen gép közül. Az egyetlen ok, hogy voltak nem BGA-s DV6-ok is aprón az az, hogy azokat sose terhelték meg, így nem tudott megfőni bennük a GPU.
-
csakb
őstag
Azt tudom elképzelni, hogy a az ilyen gépek célcsoportja fészbukozik vele az ágyban, vagy kiscicás videókat néz néha.
De ha véletlenül elkezdené valamiféle munkára használni az ennek megfelelő terheléssel, nyúzással, akkor viszonylag hamar izé lesz.Ami bírja a komoly nyúzást, az nem ennyibe kerül.
-
B-Clone
aktív tag
Nagyon egyszerű logika van erre gyártói oldalról. Először kijöttek az ilyen cuccok win vonalon méreg drágán minőségi tálalásban. A gyártók látták, hogy van rá kereslet olcsóbban is, ezért az alapvetően fél milliós konstrukciókról elkezdtek alább adni minőség terén, hogy faraghassanak lefelé az áron. Így esik áldozatul a ház, a használt anyagok, a billentyűzet, a kijelző, a merevítés, a normális, tartós zsanérok és kábelezés. Mire eljutsz a 160k-s határig a kezedben lesz egy alapvetően 80k-s gép ami kapott egy 100%-os felárat csak azért mert van benne hajtogatós fícsör.
Ha a hardver ki is szolgálná az igényeidet ilyen áron maximum olyan gépet kapsz ami 50 -50 %-al megkotlik akár már a jövő héten.
-
Frawly
veterán
Igen, a HP250 szabvány 15-ös méret. Azt csak azért írtam, ha annyira ragaszkodnál az új géphez, mert nem találsz ennyi idő alatt normális használtat, akkor ekkora keretből újonnan nem jön ki normálisabb úgy sem. Nyilván, a használt 12 colos kisgépekkel jobban járnál. Újonnan viszont drágák a szubnoteszek.
-
Sohase ajánlottam senkinek se a HP 250 semmilyen sorozatát, több okokból. Az egy dolog, hogy a magyar garancia meg az olcsóság miatt ajánlott, nekem a kijelzője miatt nem jön be. Ez a HP nem Elitebook, hanem a consumer kategória. Szerintem a 75% épp elég magas neki ígyis. HP EliteBook más kategória.
Asus transformersből is van jó pár modell. Elején az Atom processzorokkal dobálták, most meg már normál Core i-kkel vannak szerelve. Ford Mustangból is vannak sikeres szériák, és hányások (lásd 4. generáció). -
Tikakukac
titán
És ugyanaz a % 2 totál más kategben azt jelenti, hogy? Semmit. Ahogy ennek sincs értelme, úgy sok más pontozásnak sincs. Megbolondulnál egy olyan Asus mellett ha azt kéne bevitelre meg olvasásra használni. Csak még mindig nem hiszed el, hogy neked kb. 3-4 eszköz kellene.
zeee: Ezért veszünk olyan helyről gépeket ahol tudják mit adnak el.
-
Khelben
nagyúr
Itt mindent megtalálsz róla.
-
Frawly
veterán
A te helyzetedben nem csak az anyagi keret a gond, hanem hogy szűk határidővel kell, kezded az egyetemet, azt írtad. Mivel nem bp-i vagy, nem lesz időd sorra végigjárni a használt gépes üzleteket, hogy kifogj, kivárj jobb használt üzleti lapost, a neten venni magánembertől meg elég lutri kategória, főleg ha gari sincs már a gépre.
Ennek ellenére a keretedből kijön a HP 250 G5 i3 5005U-s gép, ami most a laptopszalonban újonnan 119 ezerbe fáj, vagy a laptopsystemben van ThinkPad X230 (elég drága az eBay-es árszinthez képest, de épp ezért sanszos, hogy jó állapotban lehet), vagy Latitude 6230 (mindkettő 12 colos kis fasza gép, egyedül a kijelzőjük nem bajnok, cserébe az anyagminőség, összeszerelés, billentyűzet, hűtés elfogadható), még bőven maradna is keretedből, meg a régi keretedbe is beleférnek, meg egész olcsón HP 250 G4, ezek alapból SSD-vel jönnek, és még olyan sok marad a keretedből, hogy beletetethetsz kisebb felárért akár nagyobb SSD-t, vagy 8 giga RAM-ot, vagy vehetsz a gépre plusz garit. Esetleg ha az egész kereted el akarod lőni, akkor szintén a laptopsystemnél ThinkPad T440-es, szintén SSD-vel, vagy van egy olcsóbb T440, ami HDD-s, de magyar billentyűzettel jön, ha neked ez fontos, hogy nem akarsz matricázni. A laptopsystem tuti megérne egy felhívást, hogy milyen állapotban vannak a gépek, és melyik jön IPS-ses kijelzővel. Ezek akármelyikével jobban jársz, mint egy fhoschtos N-es procis hulladékkal, vagy egy hibrid táblagéppel, ezek már újonnan sem jók kb. semmire, nem hogy használni tudd őket 3-5 év múlva, meg kényelmesen előadáson jegyzetelni.
-
Ez igaz, viszont az is tény, hogy a procija erősebb mint az m5-ösé: [link] - mondjuk annyival nem erősebb, mint amennyi plusz akkuidőt lehet belőle kinyerni.
Surface talán túlzás ... inkább jó marketingfogás, de abból is van korábbi generáció, féláron, talán harmadáron is, passz. -
[link] - amit már 80% alatt értékelnek, az gyanús, azaz inkább az a gyanús, hogy kaphatott az hetvenakárhány %-ot, mert notebookchecken szerintem néha túl vannak értékelve a cuccok.
Csak hogy mutassak egy-két jobb noti 2-in-1 tablet értékelést:
Review Lenovo ThinkPad X230t (N2C2AGE) ConvertibleHP Elite x2 1011 G1 Convertible Review
Review HP EliteBook Revolve 810 Convertible
A prémiumról nem is beszélek, a 120k-s keretedet nem tudnád ennyire megtolni: Top 10 Convertibles
Legyen kicsi, de ne legyen kicsi billentyűzet. A Ford Mustang Fastback belül legyen kempingméretű, de sportkocsi, legyen olcsó, s ha kell, akkor 5 perc alatt legyek a város túloldalán.
Túl sok az ellentmondásHa mindenképpen magyar beszerzés, mindenképpen valamiféle érintőképernyős cucc kell, akkor kb. ezt találtam. Ez az, amit én is szívesen használnék: Dell Inspiron 7347 13.3 FHD IPS LED fényes Touch, Intel® Core™ i5 Processzor-4210U 2.7GHz, 8GB DDR3L (1Slot), 256GB SSD, Intel® HD Graphics 4400, No ODD, 802.11ac, BT, HDMI, CR, 3cell, Ezüst, Billvill, Win10H EN - Használt
szerk: tesztje: Dell Inspiron 13 7347 Convertible Review
-
Tikakukac
titán
-
Khelben
nagyúr
Ez a tablet topic témája. Legalábbis notebookból 120-ért biztosan nem kapsz normális hibrid gépet. De megkockáztatom, hogy tabletből sem.
(#134634) chopin42 : gyakorlatilag bármelyik HP Elitebook 8-as jó lenne neked (8560p, 8570p), viszont ezek elég ritkák a használtpiacon. Ha 14-es is megfelel, akkor ezek 14-es változata (84xx) vagy Dell E6420/30. Egyedül kijelzőben gyengék, de nem rosszabbak, mint az előző gép. Boltból Laptopszalon, laptopsystem, notebooksystem-et ismerem, ezek megbízhatók.
(#134633) mijos : új gépből 150-ért csak a HP 250 G5-öt tudom. Használtból meg amiket leírtam.
-
Chaser
legenda
nem feltétlenül kell felújítottnak lennie, az nagyon nem igaz h ezek kidobott gépek, egy részük lestrapált, vannak olyanok is amik újszerűek, azokat v dokkolón használták vagy tartalékos játékosok voltak, láttam már pár raklappal, van szórás
és sok bolt van ami nem foglalkozik csak újszerű vagy minimális használati nyomú gépekel, vannak kereskedők akik meg összes minőséggel foglalkoznak -
Frawly
veterán
Már pedig vagy rászánod az időt (egy nap), felutazol, megnézed a választékot, vagy megrendeled online, és akkor 15 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted (távollévők között létrejött szerződéstől való elállás jogilag), ha nem tetszik, visszacsomagolod a gépet a dobozába, és csak egy postázási költséget buksz rajta. Felhívhatod a laptopsystem-et vagy az emporiumot hogy az általad megadott keretből melyek azok a gépek, amelyeket ajánlani tudnak meg a legjobb állapotban vannak. Nem lesz érdekük szart rádsózni.
Az X220, X230 sem rossz 12 colos kis gépek, amit itt előttem ajánlottak, egyedül arra vigyázz, hogy az X-es ThinkPadeket megfelelően erős procival kell venni, mivel a proci rá van forrasztva az alaplapra, és nem cserélhető, csak alaplapostól. Mondjuk én az én X220-amhoz, ami i5-tel jött, lőttem egy i7-es procis alaplapot olcsóért az eBayen, de akkor is jobb olyan gépet venni, ami később is bővíthető, és akár MQ-s vagy HQ-s, valódi 4 magos, 8 szálas proci is belemehet később a plusz RAM és SSD mellé. Persze ezek régi gépek, 85k-ért talán újabb generációsakat is kapsz. Nézelődni kell, a használt gép olyan műfaj, amit nem szabad elsietni, ki is kell fogni, persze nem nehéz, ha nem kapkod az ember. Elég sok ilyen gép van a piacon, csak szemfülesnek kell lenni, és jó helyeken kell nézelődni, nem kell hozzá túl nagy szerencse.
-
Chaser
legenda
a több ezerből egy nem igaz, de 100-ból max 5 az igen, szervizeltem már belőlük eleget
akku külön történet, ha gyárit akarsz annak szép ára van újan, sokszor érdemes használt újszerűt venni, modelltől függ mekkora választék van belőle, voltak gépek amikhez gombokért mentek az újszerű gyári akkuk is, van amelyikhez meg drága az is
ugy. akkuval én meg nem foglalkoznék ha csak nem muszáj nagyon -
Chaser
legenda
ha 12" akkor 2570p, elég olcsón megkapod, 9 cellás akkuval húzza 8-10 órán át is
kéz alól is veheted ha személyesen meg tudod nézni vagy leinformálható az emberke, de ahhoz tudni kell mit kell tesztelni
egyik legmegbízhatóbb bolt, nyilván máshol van drágábban és olcsóbban isszerk: és vehetsz náluk + garanciát is korrekt áron, ha megnyugtat h nem csak fél év van a gépre - sztem nem feltétlen éri meg, ezeknek kicsi a meghibásodási arányuk, de ezt mindenki maga tudja -
-
Tikakukac
titán
Az egyik oldalon megzavart az alábbi tájékoztatás a használt üzletiről: "Monitorok és laptopok esetében maximum három pixelhiba észlelhető, a laptopok töltővel rendelkeznek, akkumlátoraik legalább 30 percig működnek."
Igaz mondtátok, hogy végülis egy új aksi is így belefér a keretbe...Ha értelmezed, akkor látod, hogy ez nem a max idő, ez a garantált. Nekem rakat használt gépem volt amiket 95% feletti akkuval hoztam el, nem kell oda akkucsere, akkor ha tutit akarsz anélkül hozod el vagy eleve olyat veszel ami rendben van.
Ha van konkrét géped, akkor kérsz rá egy battery resetet aztán meg egy power manager füles scr shotot. Problem solved.
-
Tikakukac
titán
Behúzott kézifékkel gyorsasági futamra indulni. Nagyjából ezt szeretnéd továbbra is az új gépektől 85 ropiból.
Arról már nem is beszélek mekkora a diffi egy asztali gép és egy noti között érzésben mikor használod. Előbbinél ha bajod van cseréled amire neked jó, notinál, ezen az árszinten kétlem, hogy moddolgatni fogsz vagy van miből, mert falnak mész.
-
törölt tag
Nem kaptál itt rossz válaszokat mindenki a javadat akarta,hogy jól járj csak te voltál magad ellen.
Ha 85-100K a keret akkor használtba érdemes gondolkodni de ha mindenképpen újat akarsz akkor sincs semmi gond de akkor 160-180k rá kell szánni legfeljebb kihozod részletre. -
Frawly
veterán
Igen, a méretére célzott. Mondjuk nekem nincs bajom a szabvány 15,6 colos mérettel, de sokkal jobban szeretem a 12-14 colos gépeket, főleg a 12-eseket, sokat hordozni jobb, főleg egyetemi előadásokra. Bár attól is függ, hogy mekkora az a billentyűzetméret, ami neked kényelmes gépelésre, meg kijelzőből mennyire jön be a kisebb méret, bár ha táblagépben gondolkodsz, akkor nem lenne gond.
Az általad linkelt Dell Inspiron a minőségén túl főleg a prociban hibádzik, ezt eltaláltad. Nem az a baj, hogy csak Pentium van benne, mert pl. a G-s penyák asztaliban nem is rosszak, de ez egy N-es ultramobil penya, mindössze 6W-os TDP-vel (amiből még a GPU is levesz), frekije nagyon durván megvágva, 4 maghoz kevés cache-sel. Ezt a procit 4-5 éves M-es Core i-akárhányas procik (35W-os TDP-vel) állva hagyják, meg pl. támogatják a 16 giga RAM-ot, ami később még jól jöhet, meg ilyesmik. Ennek az N-es Pentiumnak csak a 14nm csíkszélesség, ultra alacsony fogyasztás az előnye, meg talán GPU-teljesítményben tartja magát a 4-5 éves procikba integrált GPU-kkel (plusz egy előnye még van, támogat hardveres x265-ös kódolást 4K-ig), de minden másban egy fos. Lehet végül is, hogy egyetemi jegyzetelést ez is kibír ilyen táblagép-pótléknak, ha mindenképp újat akarsz, akkor nem sok alternatívád van.
Ami még bajom van vele, hogy HDD van benne, és mobil HDD-k Win10-zel használhatatlanok, annyira lassúak. Ha Win10-ezni akarsz, akkor csakis üzleti gép SSD-vel bővítve. Win7, Linux elmegy HDD-vel is. Win8 nálam kimaradt, azt még nem láttam HDD-ről futni.
-
-
Khelben
nagyúr
No ezt nem értem.?:
Hát akkor hogy írjam le... Nem mindegy, hogy párnával vágnak fejbe vagy vaslapáttal, igaz? A 85k-s új gép anyaga kb. a teszkós tejfölöspohár ellenállását képes kifejteni. Elkezded táskában hordozni és két hét alatt lekopik a sarka. Elkezded nyitogatni és fél év múlva elenged a zsanér, kezedben marad a kijelző. Véletlenül ráteszed a mobilod és behorpad a fedlap. Elkezdesz gépelni rajta és a zörgő gombok fel-le ugrálnak a hullámzó gépházban. Menj be egy mediamarktba és tapogass meg egy ilyen gépet. Garantáltan elmegy tőle a kedved.
-
Frawly
veterán
Nem nagyon számít, hogy 5 éves konstrukció némelyik. USB3, SATA3 nem mindig van rajtuk, de többségükön van. A 2-3. generációs M-es (M=mobil) i5-i7-es procik még erősebbek is, mint a 4-6. generációs U-s i5-i7-es társaik, mert utóbbiak jobban le vannak gyengítve a 15 W-os fogyasztás miatt (U=ultralow voltage), cserébe jobban kímélik az aksit, meg beszerelhetők papírvékony ultrabookokba is, ahol csak lófütyi hűtésnek jut hely. Az AMD nem volt versenyben jó ideig, az Intel ült a babérjain, nem nagyon fejlődtek a procik, pláne nem mobil fronton, ment a tik-tak-kozásos bullshit. Asztali Intel-prociknál is csak kb. 30% teljesítménykülönbség van csak a 2-3. és 6-7. generáció között. Az, hogy ezek a régi gépek DDR3-as RAM-mal jönnek megint nem hátrány, nem érzed a különbséget a DDR4 ellenében, sőt, még olcsóbb is a DDR3-as RAM, ha bővíteni akarod.
Új gépnek én két előnyét látom: az újabb Intel procikban erősebb a GPU (ami fontos lehet, ha nincs a gépben normális dedikált kártya), meg a kijelzők talán fejlődtek valamit, főleg felbontásban. Meg néha fel vannak szerelve 3.1-es USB-vel meg NVMe-s SSD is fogadnak, de ez utóbbi megint felesleges átlag felhasználáskor, nem érzed gyorsabbnak a SATA3-as SSD-nél. Persze ezek is csak a felsőkategóriás notiknál igazak, nem abban az ársávban, amelyben te nézelődsz. Cserébe viszont az újabb notiknak szarabb az anyaghasználatuk nagy átlagban, gyengébb a hűtésük, pocsékabb a billentyűzet. Na, meg drágábbak. Hatványozottan igaz ez az alsó-középkategóriára.
Nyilván meg kell válogatni, hogy mit veszel használtban, milyen állapotban van, mennyire van felújítva. Ha Bp-i vagy, érdemes bekukkantani ezekbe a boltokba, megfogdosni néhányat. Nem muszáj pont a laptopsystem-ben meg az említettekben venni, az Emporiumban, meg hasonlókban is nézelődhetsz, amelyikben jobban bízol vagy közelebb van.
-
Tikakukac
titán
Igen, a méretet.
Vannak ott bajok. Tabba tökéletes lesz. Nyitogatni PDF-et esetleg beleírni nem nagyon. Sajna suli megörvendeztet majd érdekes szitukkal, mikor 30 doksi van megnyitva.
Rosszul gondolkozom?
Nem egyedi eset. Ezekből lesznek azok a szopótengerek amiket most 1 hét alatt kellett gatyába raknom. Úgy-ahogy. Ezekből 3 ember ugrott bele ugyanabba, kettő hitelre is.
most komolyan tobb doksi megfekteti ezeket a gépeket??
Pár csudi PDF, háttérben nyilván futni fog böngésző is és igen, jönnek a laggok.
-
törölt tag
Hogy ha ilyen árkategóriában gondolkodol az újonnan vett géped teljesítményben nem lesz előrébb mint egy használt 4-5 éves üzleti gép.
Pluszban a 4-5 éves üzleti gépek még mindig úgy néznek ki mint ha újak lennének ezzel szemben az új géped amiket nézegettél 1 év múlva fog úgy kinézni mint ha 5-6 éves lenne. -
Khelben
nagyúr
az egyetlen bolt ahonnan műszaki terméket vásárlova a termékkel nem volt gondunk
Ennek pont semmi köze a bolthoz, hiszen ott csak a gyártótól bejövő cuccot adják tovább. Az előbb linkelt 2570p-vel apró forgácsokra tudod verni ezt a Dellt és közben egy karcolás sem lesz a HP-n. És nem beszéltünk a kényelemről, a billentyűzetről, a hűtésről, a bővíthetőségről, stb stb stb, sorolhatnám reggelig.
-
Prowler
senior tag
Azért az értékelések nem semmik.
"A rendelés után gyorsan megkaptam az akciós laptopot. Sajnos rövid használat után, nem működött. A hibát jeleztem, gyorsan intézték ügyem. Minden egyes eseményről értesítettek (megérkezett...). Nem tudták javítani, így új laptopot kaptam. Korrekt, gyors ügyintézés. Köszönöm! A laptoppal nagyon elégedett vagyok."
-
Tikakukac
titán
Nem hiszem. Már ezt én is végigjártam.
Meg kell venni akkor a használtat akksi nélkül és veszel bele gyárit. Vagy eleve azzal kéred. Vagy megnézed mielőtt megveszed. Általában azok szoktak nagyon rossz véleménnyel lenni a témáról, akik belenyúltak, mert vagy nem vittek magukkal hozzáértő embert vagy eleve bajos géept néztek ki.
-
Frawly
veterán
Ezeknek a használt gépeknek a zöme céges lízingből kerül vissza, nincsenek agyonhasználva. Ha meg mégis, akkor felújítják, pl. tesznek bele utángyártott aksit (vagy új palmrest vagy tapipad, vagy épp mi van elkopva, tönkremenve benne), ami még tisztességesen használható. Nyilván nem 5 éves aksival gondolta ezeket senki használni. Mondom, jó, esztétikailag is megfelelő állapotban árulják őket, rendes akkuidővel.
Ha meg egyetemen kell jegyzetelni, akkor papír, ceruza helyett érdemes lenne megtanulni egyénileg hobbiból a gépírást, jó befektetés egy életre, még chateléskor, fórumozáskor, faszbukozáskor is jól jöhet, nem kell hozzá titkárnőnek lenni, hogy hasznosítsd. Vannak ingyenes, gépírást oktató oldalak. Sokkal hatékonyabb, mint kézzel firkálni meg tablettel ökörködni. Tabletnél a tapiképernyőzés nagyon nem hatékony jegyzetelésre, max. ha BT-os billentyűzettel használod.
Először én is kételkedtem ezekben a használt gépekben, mikor másik fórumokon nekem ajánlgatták, de nem bántam meg, hogy én is ilyet vettem, azóta már több ilyen gépet is vettem, mind használt üzleti noti, ki is bővítettem őket (kimaxolt RAM, SSD, stb.), és még tartalék gépem is van, ha az egyikkel probléma lenne (amíg megérkezik bele az online rendelt cserealkatrész, amit itthon kicserélek magam), addig használom a másikat. Az egyiket olyan jó állapotban vettem, hogy ránézésre teljesen új, egyetlen karc vagy kopás nem volt rajta (mivel külföldön élek, ezért csak az eBay, Amazon, stb. játszott), csak az utángyártott aksi, töltő, és utólag belerakott nagyobb HDD árulkodott róla, hogy felújított a gép. A másik gép is újszerű állapotban volt, minimális, 1-2, nem zavaró karcolással a tetején, amúgy teljesen hibátlanul működik. Ráadásul ezeknek az üzleti gépeknek az OS támogatottsága is elég jó, bármelyik Windowst, Linuxot elviszik, mert vannak hozzájuk rendesen driverek, ez is kimondottan előny az olcsóbb új gépekhez képest. Plusz a hűtésük is jobb, ezeknek nem számít, ha az ágyban felejted, és el vannak takarva a szellőzőnyílások, meg ölbe véve sem éget.
-
Frawly
veterán
A felújított használt gépekben új vagy alig használt aksi szokott lenni, ami nem csak hogy megtartja a töltöttséget, de tisztességes ideig is használható terheléstől függően. Mondom, nézegesd körbe ezeket a használt gépes boltokat.
Sokkal jobban jársz ilyen 2-3. generációs i5-ös, 8 giga RAM-os géppel (néha i7 vagy SSD is belefér a 85k-s keretbe), mint az újonnan vett celeronos meg atomos, 2 giga RAM-os, újnak csúfolt hulladékkal, aminek lehet nagyobb lesz akksiról az üzemideje, cserébe nem használható semmire, mert még a faszbuk is megakassza. Aztán ha még lesz rá keret később, lehet az üzleti gépekbe olcsón vadászni i7-es procit (arra figyelni kell, hogy ne olyan üzleti gépet vegyél, amibe bele van forrasztva, bár néha még akkor is olcsón cserélhető, csak alaplappal együtt kell venni az erősebb procit), + RAM-ot, meg SSD-t, és évekig használható géped lesz, ha nem akarsz játszani a legújabb játékcímekkel.
-
Frawly
veterán
Mindenképp használt üzleti lapost vegyél ekkora keretből (ThinkPad, Latitude, Elitebook és hasonlók), nem kérdés. Nem kell tőlük tartani, egy csomó bolt (laptopsystems, laptop oázis, computer imperium, maresus és még egy rakat más bolt, ha visszaolvasol, össze lettek ezek többször szedve név szerint a topikban, talán az ajánlóba is bekerülhetnének) árulja őket számlával, garanciával, a legtöbb jó állapotban van, vagy felújítva, nem úgy kell elképzelni, hogy Jóska Pistától kell venni szétkopott állapotban rizikósan olyan gépet, aminek a bele szét van hullva. Megbízhatóbbak, strapabíróbbak, könnyebben szerelhetőek, javíthatók és bővíthetőek, és nem utolsó sorban hardverben sokkal erősebbek a használt üzleti gépek, mint az olcsó, új konzumer notik, amik már újkorukban is hulladékok.
-
Khelben
nagyúr
A legolcsóbb normális gép, ami 15,6 alatti, a HP Probook 430 G4, 200k körül. Az alatt csak a szemét van 12-es meg 13-as gépekből. 85-ért még 15,6-osból sem tudok normálisat, mert a legolcsóbb i3-as gép a HP 250 130k körül indul. Ha jót akarsz, ennyiért használt gépet veszel, pl. HP 2570p-t.
-
Tikakukac
titán
Évek óta hallgatom, látom, tapasztalom a jelenséget.
Ha ott ülsz előadáson és nem csak másolni akarsz, hanem megérteni, akkor marhára bukó ahogy van. Ezt így 2 szak, 3 tonna tárgy, mindenféle tanár után szerintem kijelenthetem. Én is próbáltam, más is. Nincs az az ember aki képes olyan tempóban rajzolni és gépelni, hogy abból olyan jegyzet legyen, ami mellé nem kell még felkészítő is, mert fogalmad sem lesz mit írtál le. Mert csak másoltál.
Akt@: 5558 ha új akkor nyilván az 3 év garis. E7440 elég nehezen. Utóbbiból nálam nem volt olyan, ami ne halt volna le alaplappal rövid időn belül.
-
Khelben
nagyúr
Fujitsu A555G és Dell 5558 van 200-240k között IPS-sel. A Fujitsunak jobb a billentyűzete és strapabíróbb, a Dell-ben pedig Nvidia vga van, utóbbinak jobb a támogatottsága. Munkára a Fujitsu a jobb választás, otthoni multimédiára a Dell is jó lehet.
(#108344) FingR86 : egyik géppel sem a vga lesz a probléma. Inkább messze kerüld el őket.
-
Borote
addikt
És milyen notebookot szeretnél venni?
Szerintem kérdezd meg majd ITT is
Nethasználat közben? Milyen gép? Milyen belsővel? Mekkora a processzor terhelése? Milyen energiagazdálkodásra van állítva? Mikor volt utoljára takarítva a hűtés?
(#5341) fracture333: Jó gépeket árul alfa
Illetve ha a sebesség fontos, akkor egy SSD beszerzését tudom javasolni.
(#5346) psg5: de azért válaszolhattál volna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Viccrovat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest