- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PubliCat
tag
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Khelben #140742 üzenetére
A Mac-eket túlárazott divatfosnak tartja és ebben a véleményében eskü nem játszottam közre
A Java alapú adatbáziskezelő cuccok alatt mindenféle gazdaságtani célszoftvert értek, vagy egy tucat félét használnak majd ezekből. De többet ne kérdezz, nekem a folyamatmenedzsment és társai nem képezik érdeklődési körömet
Az említett HP-k éppenséggel nincsenek ellenére, köszi a tippet!
(#140743) Chaser: Kizárólag 7. és 8. generációs Intel processzorokban gondolkodunk. Az új AMD az integrált Vega chipek miatt számunkra túlárazottak, a régiek pedig gazdaságtalanok (értsd: sokat fogyaszt és melegszik) és/vagy lassúak. Az előző egy 2 magos i3-6005U volt és a telefonomon jobban futottak a dolgok, mint azon (pl.: weboldalak betöltése asztali verzióban, Google Drive, stb.), emiatt 4 mag lenne a best case scenario.
Nyilván te sem és más sem tudja megjósolni a jövőt, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a mostani vásárlással szeretnénk némileg túllőni a célon, hogy aztán később se csak székalátétnek lehessen használni a gépet. Úgy gondolom, hogy aki mára szeretne egy olyan gépet, amit paramétereztem annak nem kell 250 ezret költenie rá, talán még 200-at se.
Apropó: a saját, anno egyetemhez vett gépem 2009 óta szolgál. Hangos, forró, "szokásosan lassú" és már rég nincs benne akksi, de ezen kívül remekül működik. Kicsit túlzónak vélem amit írtál.
-
golfvariant
aktív tag
-
stratova
veterán
válasz
Khelben #140685 üzenetére
Ryzennek így megy a tartós terhelés (10 kör CBR15 hidegindítás után és 10 kör azt követő nyugalmi állapotból indítva). Legalább kisebbet hazudik az elején, csak ugye ez pont lényegtelen amikor NBC statisztikája összeáll.
Persze ahhoz, hogy a kezdetit tartsák kellene legalább egy 25 (35) W-os TDP a jelenlegi 15 (25) helyett.
-
stratova
veterán
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Khelben #140664 üzenetére
De volt, vásárlás előtt megnézegettem a Dell 7577, az Asus Gl 553, Az Acer VX 15 öt, az Acer A715 öt is ( amit tegnap pl sokan ajánlottak pedig szerintem sokkal szarabb az anyaghasználata a Lenovonál is ) meg az MSI gl62m et is is a Lenovoval együtt.
Mindegyik színtiszta műanyagból készült , és számomra legalábbis semmi feltűnő különbség nem volt az anyaghasználatok között. A többi dolog az más kérdés. Egyébként meg továbbra is teljesen elégedett vagyok a Lenovommal lassan fél év után is, minden szempontból.
Jó, szétverni nem próbáltam egyikkel se a másikat az tény . -
Kaci84
őstag
válasz
Khelben #140658 üzenetére
Köszönöm ez máris nagy segítség. Most legalább meg tudom nézni az adott modellt milyen áron mit adnak hozzá, konkrét tesztet esetleg élőben.
Az Apple cuccoknál azt olvastam, hogy annyiban nehéz velük hogy sokszor magukkal sem kompatibilisek :-) Ől. lehet arra Win 10-et tenni?
400-ig vagy picit fölé csak akkor mennék el, ha meg lehetne oldani VGA BOX-al Thunderbolton a játékot. Pont itt a PH-n volt cikk milyen jó dolog az és életképes.Viszont amit utána írtál látod kétélű dolog. Merthogy nem lehet segíteni ha nem tudom mit akarok, na mármost lehetőleg fémházat akartam, erre kiderül felesleges ragaszkodnom hozzá, na bumm. Ezért egyszerűbb egy irányt megadnom a tapasztaltabbak meg terlenek
-
mohitook
tag
-
törölt tag
válasz
Khelben #140518 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a segítséget!Azon az oldalon amelyiknek a linkjét küldted válaszul, be van jelölve hogy FullHD, ez nekem nem lenne annyira fontos.. Kiszedtem a pipát a bal oldalt a szűrőnél..
A kérdésem az hogy így (kiszedve a pipát) az oldal 'kidobott' notebookokat, ezek is mind jók(ajánlottak)?
Ott van még pluszba pl egy Dell Inspirion
Előre is köszi! -
Blazej
csendes újonc
válasz
Khelben #140500 üzenetére
Igen, tudom, a 7577-es Dell. De abba csak SSD van, HDD nincs (vagy nem írják? Vagy nem is kell bele?). Linux-szal van, optikai meghajtó nélkül, i5-ös procival. Lehet rosszul keresek, vagy szimplán nem értek hozzá, de i7-essel, 1 TB-s HDD-vel lehet ilyet kapni, és ha igen, mennyiért? Mert a Win10, meg a külső optikai meghajtó árát tudom, azt hozzá tudom adni. 🙂
-
Blazej
csendes újonc
válasz
Khelben #140431 üzenetére
Köszi a választ! Igazából utánaszámoltam, hogyha minden lenne, amit szeretnék, 1060-as videokártyával, az kb. 500 000 HUF körül lenne, annyit meg nem szeretnék rászánni. Akkor inkább veszek egy PS4-et, meg egy 250 000 HUF körüli laptopot. Az valószínűleg azért tud annyit, hogy vigye a Heroes VI-ot (bár még nem néztem utána). Ha lesznek jelöltjeim, úgyis jelentkezek.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Khelben #140440 üzenetére
WItcherhez pont hogy BŐVEN elég az 1050 ti, de még a sima 1050 is, tapasztalat.
Az 1050 ti vel rendelkező Lenovommal sima 50 körüli fps szokott lenni full hd ba mindent HIGH ra téve, márpedig a WItcher pont az a játék, ahol nem hogy a 60 vagy 70 fps nem kell, hanem a 35-40 is untig elég, nincs multiplayer benne, szóval még 40 es fps ( kb ez volt a minimum Novigrádban a legzsúfoltabb helyen ) mellett sem tapasztalni semmiféle lagot benne. -
tomic
addikt
válasz
Khelben #140436 üzenetére
Kitöltöm én szívesen de ide minek? Annyi a kérdésem,hogy ez így mit érhet ebben a felállásban.
1 Most
2 Max 100e.
3 Otthoni átlag felhasználás.
4 Nem lenne game
5 Mindegy.De gondolom a matt jobb a tükröződés miatt
6 Semennyit
7 Win 10
8 HDD ha van nem gond.Úgy is cserélem ssd-re. 4gb Ram elég.
9 HDMI kimenet
10 Használt -
-
atoka1
tag
válasz
Khelben #140396 üzenetére
Köszi szépen! Milyen konfiguráció lenne az ajánlott a fentebb leírt feladatok elvégzésére, processzor, vga, memória méret? Az általad linkelt keresési listában is több fajta vga szerepel. Sajnos nincs tapasztalatom ilyen kategóriás gépekben, ezért is írtam a fórumba.
-
Chaser
legenda
válasz
Khelben #140242 üzenetére
ez azért túlzás, cpu igényes játék sokkal erősebbet is elbír, főleg ha min. fps-eket nézünk, ott még cpu igényesnek sem kell lennie valaminek, mondjuk inkább úgy, kiegyensúlyozott történet
szerk: nem rossz cpu ez notebook viszonylatban, de pl az új intel kávé i3 8100 32-33-34e ft, 4 fizikai magon 3,6ghz-cel, amit mindig tud, nem csak ha optimális a hőmérséklet és tdp ( :
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Khelben #140240 üzenetére
Jó, tudom hogy nálad a Lenovo az automatikusan kerülendő totálisan, de szerintem ezeket a köröket már lejátszottuk a dell 7567 vs y520 kapcsán
És ugyanúgy megemlitetem szerintem a Telemax garanciát, mint te.
Ami meg a drivereket illeti, az engem pl abszolút nem zavar, mert ha én tudom könnyedén végezni laikusként a driverfrissitést és rátenni a gépre a legfrisebbeket és nem az amit a Lenovo akar rámerőltetni, akkor más is rá tudja.
Szóval nálam a 20 ezerrel olcsóbb ár és az i7 proci + alapvetően ebben a kategóriában összegészében jó minőségű és hűtésű gép borrzalmas garanciával áll szemben egy 20 ezerrel drágább, i5 proci , szintén jó minőségű és hűtésű géppel, megbizható garanciával.Szóval a választás szerintem koránt sem olyan egyértelmű. Azzal együtt sem, hogy szerintem is laptopban majdhogynem mindegy az 1060 mellé az i7 vagy i5, szóval nem vagyok olyan i7 fetisiszta, mint a nagy többség.
-
Lanyó
csendes tag
válasz
Khelben #140180 üzenetére
Köszönöm. Akkor az Acer kilőve. Megmutatom nekik a G5-öt hátha.
A Dellhez képest ez a két HP milyen?
http://www.laptopszalon.hu/hp/hp-15-bs014nh-2gh38ea-akc-laptop_28677-adatlaphttp://www.laptopszalon.hu/hp/hp-15-15-bs102nh-2zh93ea-akc-laptop_31804-adatlap
Mondjuk feketében vagy szürkében nem találtam.
-
Némóó
kezdő
válasz
Khelben #140125 üzenetére
Igazad van fölösleges, inkább fejelsztem tovább játékra az asztalimat!
Akkor ezeket javaslod (az előbb említett Dell 5580 vagy HP 850, Zbook is akár) ?
De így modósítanám akkor a formot is, át tudná nézni gyorsan megint ? Köszi!
..............................................................
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
bruttó 300-400k Ft, Mutathattok több árban is ebben a sávban.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
programozás/fejlesztés, Photoshop,design. szabadidőben: Film nézés, és zene is akár
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
FullHD, fényes , IPS, méret: 15.6
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem használnám. Jelenleg nem vinném sehova (csak alkalom szerűen kb 2 hetente), de ez a jövőben változhat.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy, tudok Windowst telepíteni rá magamtól.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 8GB RAM, és 500GB SSD (vagy 250SSD és maradék HDD 1TB összeméretig)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- Legyen nagyon jó a hűtése, ne melgedjen és ne daráljon, sokat szeretném ölben használni. --> Nagyon fontos
- Könnyű legyen (denem a legfontosabb)
- Billentyűzetnek lehessen háttér világítást bekapcsolni és nagyságát állítani.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újban gondolkodok, (B) DE használtat is szívesen megnéznék(/B) ha tudtok mutatni.
Illetve olyan helyen szeretném megvenni az újat ahol a régimet betudnám számítani, tisztességes árért.
Ez ajánlott vagy inkább adjam el én magam ?
-
mucsiattila
csendes tag
válasz
Khelben #140121 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Ez mennyire tűnik jónak az általad említett DELL 7577-hez képest?
http://www.foramax.hu/Intel-i5-Lenovo-Ideapad-156-FHD-IPS-Legion-Y520-80WK0099HV-Fekete-p-10679.htmlVagy mennyire kellene árban felmenni, hogy a fent említett munkákra tényleg alkalmas legyen?
Esetleg használtban érdemes keresni egy pár generációval régebbit?
-
-
Némóó
kezdő
-
felsatan
tag
válasz
Khelben #139212 üzenetére
Kedves Khelben!
Egy korábbi kérdésemre #139208 válaszolva a HP ZBook 15 G1-et ajánlottad. Szétnéztem a német ebayen (szigorúan a megbízható eladók garanciális ajánlatai között) és az általad ajánlott gép mellett mindig felbukkan egy másik, mégpedig a Dell Latitude E6540 Core i7-4800MQ. A két gép között, mint laikus, nem látok különbséget, a külalakon kívül. Ajánlottabb egyik, mint a másik vagy mindegy melyiket választom? Ha ajánlott valamelyik, akkor miért? Mondjuk, ha tudásban nincs köztük különbség, inkább a strapabíróbbat választanám (mmint fizakailag a masszívabbat), csak ugye nem tudom melyik az
Köszönöm! -
Ringman
félisten
válasz
Khelben #140088 üzenetére
köszi a választ!
akkor ez jónak tűnik nekem elsőre: [HP ProBook 450 G5 2RS07EA ]
vostro 5-nek is utánanézek.
-
tboj
tag
válasz
Khelben #140070 üzenetére
Köszi, viszont biztosan elkerülte a figyelmed, hogy 15" alatti méretű legyen. Ez a 15,6"-os nagy neki. Kisebb, 14-14,1" körüli kellene, és ahogy írtam, nem számít a gépelés, mert szinte csak külön USB-s billentyűzettel lesz használva.
Ezeket figyelembe véve más ajánlat esetleg?
-
TheNewDawn
addikt
-
Yany
addikt
válasz
Khelben #139979 üzenetére
Használtakban szemezek párral, de új gépben nagyon nem találok normálisat. Nincs valami az általad említett HP 250-en kívül, ami árba (150, nagyon max 170) belefér és win10-es is van hozzá? Az sem baj, ha nem biznic gép, csak a konzumerek közül azért ne a legalja legyen.
-
geleati
tag
válasz
Khelben #139996 üzenetére
Én is hasonló felhasználásra ugyanezeket néztem ki a topikban lévő ajánlások alapján, de annyi kérdésem lenne, hogy az alábbiak között mi a különbség (az áron kívül)?
HP 250
Dell Vostro 3568 1
Dell Vostro 3568 2 -
bandi0000
nagyúr
válasz
Khelben #139975 üzenetére
Biztos elêg lesz, a mostanival fölé lőttem, nem ugyan arra a sémára csinálják a billentyűket? Vagy miben rosszabb a másik két típusé? Illetve miért nem jó hordozni? Laptoptáskába gondoltam a cipelést, nem kézbe, csak a mostani nehezebb és szoktam 3-4 km t sétálni, úgy meg elég nehéz már
Megnéztem a 840 et de arra csak fél év garit adnak, mi az ami még ajánlott, vagy merre nézelődjek?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- E-roller topik
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- TCL LCD és LED TV-k
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Valorant
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LENOVO T14 GEN 5 l TÖBB DARAB l RENDELÉSRE IS
- Macbook Pro 16" M4 PRO - 2025 gyártás, 14/20 mag, 24GB RAM, 1 TERA SSD, 2 ciklus - Apple garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest