Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
Aktív témák
-
Sanci51
tag
az első bekezdés- megállapítás úgy érzem, engem igazol…
a vitatott PCMCIA - kártyában én vagyok a lúdas, mert nem jeleztem: 5 éves alternatíváról van szó, direkte: ma megveszek egy gépet, 5 év múlva bővíthessem (a gyártók ezt ígérik proc, vd-kari tekintetében), hasonlóan az asztali PC-k hez.
PL.: asztali PC- kinézem a lapot (sok-sok szűrés és teszt alapján), fölmegyek a gyártó lapjára, megnézem mit ajánl, kiválasztom az eszközöket, megveszem, összerakom és használom azt ami az én konfigomnak optimálisan megfelelő. -
Sanci51
tag
Úgy tűkik, kicsit el vagy maradva…
már 97'-ben elkedődött az a trend, hogy nyitni kell a felhasználók felé- mint az asztali PC-k tekintetében.
Szerintem az egész Notebook piac el van misztifikálva; nem a valós igényeket elégíti ki:
- alaplap: típusát tudod? - nem
- proc típusát (alaplaphoz) tudod? nem
- vga vezérlő típusát (alaplap+proc) tudod? nem
I-O periféria: abszolut önkényes: a gyengébbek ezzel csalogatják a vevőket, az erősek evvel gyengítik piaci előnyeiket.
Ezért gondolom azt, hogy ma veszek olyan gépet, amit 3-5 év múlva (ráfordítással) korzserűsíthetek. -
Sanci51
tag
nem!!! nem!!! nem!!!
én csak fölhívtam a figyelmét néhány hiányosságra!
alapigény szerint (netezés-dvd) nagyon is alkalmas, sőt annál jobb, kivéve a megjelenítőt (Brightview™- szélsőséges körülmények között- egyetem, vasút, bkv, volán- visszatükröz),
de azt is tudom, hogy „evés közben jön meg az étvágy”, tehát kibővülnek az igények… -
Sanci51
tag
válasz
parandroid #14678 üzenetére
és ha ezek nincsenek (azonosítók) akkor az off!!!
-
Sanci51
tag
válasz
AMD Power #14676 üzenetére
HPQ 6715s (GR654):
proci jó (energia takarékos), megjelenítő fényes (Brightview™), vga kártya intergrált saját mem 128 Mb saját (max 512 MB rendszer mem) tehát 1 GB mem helyett+ 1-2 GB mem modul,
viszont a radeon X1250-ről tudni kell, hogy belépőszintű (mindent végrehajt, de lassan és gyatra minőségben jelenít meg)- alkalmazás függgő, 3D-t (dx_x9…) ellenére.
Összegezve: a lap processzorilag jó, memóriát bővíteni kell, az integrált vga helyett pedig a PCMCI-ba kell tenni egy (kompatilibis) normális vga vezérlőt. -
Sanci51
tag
talán van olcsóbb alternatív is; USb-s, vezeték nélküli összehajtható (táskába befér),
márkától függően 6-8-12k.
a lokalizáció szerintem más kérdés; az én értelmezésemben ez a bejelentkezést (újlenyomat, jelszó- admin/felhasználói fiókok- jelenti. Aminek ellentmond, hogy tudomásom szerint a lemezen (Hdd) kifejezetten lefoglalnak területet a teljes (0-gyári) visszaállítás érdekében. Hoppá!!! akkor viszont eleve van egy gyári adnin partício… -
Sanci51
tag
válasz
Sanci51 #14623 üzenetére
Na!!!
Itt van még egy kis [ismertető].
Olvastam a kérdésemmel összefügő válaszokat:
- Csak mint lehetőséget vetettem föl, s örülök hogy ilyen élénk vitát váltott ki, viszont én is tanultam belőle,
- azt még mindíg nem tudom, hogyan ismerhetem föl egy konfig-összeállításból, hogy a vga vezérlő integrált, vagy sem?
A leírt konfigokkal kapcsolatban - ami a rendelhető gépeket jelenti - úgy döntöttem; megkérdezem tőlük, van-e mód a konfiguráció ilyetén megváltoztatására és hogy mekkorák lesznek a felárak.
Csá!!! -
Sanci51
tag
Hali!!!
Kössz a linkeket.
Én is hozzá teszek, hátha segít valakinek az eligazodásban és a tévhitek eloszlatásában:
[mobil videokártyák besorolása].
Csá!!! -
Sanci51
tag
Hali!!!
A fényes kijelzők miatt vissza kellett lépnem néhány előzőleg kiszemelt típustól.
Az újabbak:1. (IBM) Lenovo Thinkpad R61i (rendelésre) 203e
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) anti-glare TFT LCD • intel GMA x3100 max.384MB video
• Core2-Duo T5450 (1.6GHz/2MB/667) • 1024MB DDR-2 • 160GB HDD • DVD+/-RW SM
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • ujjlenyomat • Microsoft Windows XP Professional2. HPQ 6715b (GB835) business class (renew)168e
• 15.4"WSXGA+(1680x1050pixel) antiglare • ATi Radeon X1250 -512HM • 3G/HSDPA opc
• AMD Turion-64 X2 (TL-60 - 2.0GHz) • 2048MB DDR • 160GB HDD • DVD+/-RW D-Layer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2.0) • Microsoft Windows Vista Business / XP Prof.
egyéb: 4xUSB2/ VGA/ S-video/ Firewire/ ujjlenyomat olvasó/ dokkoló/ 3G opció/ Gigabit LAN/ gyorsgombok3. HPQ 6715b (GB835) business class (rendelésre) 240e
• 15.4"WSXGA+(1680x1050pixel) antiglare • ATi Radeon X1250 -512HM • 3G/HSDPA opc
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2.0) • Microsoft Windows Vista Business
egyéb: 4xUSB2/ VGA/ S-video/ Firewire/ ujjlenyomat olvasó/ dokkoló/ 3G opció/ Gigabit LAN/ gyorsgombok.Viszont a döntés nagyon nehéz.
Az 1. gép Lenovo: megfelel a megjelenítő, a proc még elfogadható, a video-kariról csak annyit tudok, hogy a rendszermemóriából foglal le területet (szempontok: programozás-3d grafika, műszakirajz-szerkesztés, kiadványszerkesztés, tv-zés, dvd filmnézés), így az 1024MB memóriát bőviteni kell min. ugyan ilyennel, a típusszám hiányában a jelzett perifériákon kívül nincs tudomásom (webkam, beép.hangszóró-mikrofon, Firewire, Svideo, TVout stb…), viszont mellette szólnak a használhatóság, hordozahatóság profizmusa.
A 2-3. gép: a fenti szempontok miatt ezeknél is csak a videokártyával van gondom: ha netán szükséges lenne, lecserélhetném-e nVídiára (140-320M) vagy az alaplapi chipkészlet miatt ez nem lehetséges?
Szívesen várom a hozzászólásokat és véleményeket.
Csá!!! -
Sanci51
tag
válasz
Sanci51 #14379 üzenetére
Hali!!!
Azért volt néhány félreinformáció a kijelzőkkel kapcsolatban- utánjárással kiderült.
1. - igaz, én a Lenovo 61-as sorozat kijelzőire kértem véleményt - beleértve a 61e és 61i szériát is - de csak a 61-es sorozatra kaptam véleményt, ami helytálló, mert ezek a gyári adatok szerint is matt kijelzővel készültek.
2. - viszon a 61e és 61i sorozat már Vibrant View - azaz fényes, tükröződő -felülettel rendelkeznek.
Bemutatóteremben alkalmam volt kipróbálni egymás mellett mindkettőt;
1. Vibrant View:
- ha nem ülsz a gép előtt; a háttérvilágítás visszatükröz, viszont a színeket, alakzatokat ugyan olyan kontrasztosan látod, sőt kb. 75 fokkal elmozdulva, távolodva is ugyan az marad a kép.
- ha a gép előtt dolgozol; a háttérvilágítást nem látod (árnyékolod a fejeddel-testeddel), az oldalfények viszont bekavarnak (csak érzékeled, hogy valami történik körülötted), de tökéletesen látod a kijelzőt.
- hosszabb idő eltelte után (nekem ez volt az érzésem) elfárad a szemed.
2. Anti grale kijelző:
- a Vibrant után kellemes, megnyugtató érzés.
- a kontraszt, szín beállítása után majdnem ugyan olyan képi hatás, mint a Vibrantnál.
- 35-45 fokkal elmozdolva a szín, kontraszt, forma megfelelő, további növeléssel viszont romlik a minőség.
- nem fáradt el a szemem és nem érzékeltem a környezetemet.
Viszont nagy bajnak tartom, hogy a gyártók - típustól függetlenül - az új modelleknél kizárólag a fényes (grale- brightview- vibrantview- truelife) kijelzőket részesítik előnyben.
Egyenlőre ennyi.
Csá!!! -
Sanci51
tag
válasz
alibi56 #14392 üzenetére
Hali!!!
Namámeghogyaztánám!!!
A renew nem biztos, hogy meghibásodásból eredő újra-értékesítést jelent.
Pl.: 3 napos visszavásárlási garancia: bemész, kipróbálás nélkül megvásárlod (az értékesítők többségénél nincs lehetőség előzetes szemrevételezésre sem), haza mégy, kicsomagolod és kiderül, hogy a kijelzője tükröződik (pl.). Mert honlapján a viszonteladó ezt nem jelezte.
Ha a 3 napba beleférsz, visszaviszed, pénzt megkapod vagy megegyeztek másikban, de a visszavitt (becserélt) terméket már nem adhatja új áron.
A felújított sem biztos, hogy nem a legújabb széria és nem biztonságos, hiszen itt egy-egy hardver vagy I-O eszköz cseréjéről van szó (meglehet a 30 napos csere-garancia keretein belül).
A forgalmazó részéről vállalt „újabb” 1 év garancia neked is a fentiekben leírt lehetőségeket biztosítja.
A teendő: pénteken ne vedd át, mikor visszaviszed normális munkanapra essen (h-p), időpontilag legyen ott az üzletvezető (11-14 h között).
A 3 naposnál semmire nem kell hivatkozni.
A 30 napos cseregarancia átvételekor viszont kőkeményen teszteld a gépet, mint otthon tennéd (menjen minden egyszerre- lan,modem, Wifi, Bloot…, Optikairól film, Hdd-ről zene, Internet, Office összes stb…) a forgalmazónak (szervíznek) minden eszközt biztosítsania kell!! Ha minden ok csak akkor írom alá a szelvényt (a 29. nap szombat- ha nyitva van).
Csá!!! -
Sanci51
tag
válasz
parandroid #14380 üzenetére
Hali!!!
Bocs, de tudom a BIOS frissítést (amit írtál az ideális körülmények között igaz, de nem biztos, hogy biztonságos).
Buherálás alatt értem: ASUS A8N-Sli chipsethűtő: jelzés nélkül megadta magát (gari még volt), elejtve az összes meghajtót (2x120 GB ata, 2x160 GB Sata). Hűtőcsere (head-pipe),
meghajtók visszanyerése külső lemezekre (HDD/DVD-RW), újra telepít, visszapakol- 7x24h- szóval nem hiányzik…(a szervizes gari sem- megoldottam magam- adatvesztés nélkül).
A hp-t egyébként kinéztem magamnak, csak még finanszírozási/(managale)-zési problémáim vannak (szimpla karbtartó vagyok egy színházban) a lányomnak viszont a diplomához + elinduláshoz kéne az új „gép”.
Csá!!! -
Sanci51
tag
válasz
Sanci51 #14304 üzenetére
Hali!!!
(#14304) Sanci51
végül is mindkettőt elvetettem és kerestem újat…
1, Hp; nem igazán nyerő, ha alapból buherral indítok cooler-bios (proc) tekintetében (az újjal kapcsolatban is tudom, hogy frissítések nélkül nem úszom meg- ez alap).
2. Lenovo; megjelenítő (kiderült-) megírták, hogy matt, de van jobb- VibrantWiev és ez is tükrözés mentes, ráadásul saját fejlesztés (csak Lenovo-nál kb. 1 éve), I-O szinten jó ugyan, de alacsony a konfig szintje… (ne kelljen pótolgatni dolgokat).
Az új: [Lenovo 3000 N200 ( TY2E5HV )], amihez legalább 3 évig nem kell hozzányúlni sem hardver, sem I-O szinten, kivéve egy Satelites PCtv kártyát…
A kritikus véleményeket és hozzászólásokat várva:Csá!!!
-
Sanci51
tag
válasz
venember83 #14314 üzenetére
Hali!!!
Megírták, hogy matt.
Csá!!! -
Sanci51
tag
válasz
Norbi.Sz #14312 üzenetére
Hali!!!
Utána néztem:
„A Lenovo VibrantView monitortechnológiájának köszönhetően a képek élesek, kontrasztosak, a színmélység hatalmas és az effektív látószög is nagyobb a megszokottnál.”
Csakhát ezt nem minden forgalmazó jelzi világosan, ill. azt sem tudom, mik ezek a rövidítések: WXGA stb…
Csá!!! -
Sanci51
tag
válasz
Sanci51 #14308 üzenetére
Hali!!!
Namostmánaztándeténylegigazán!!!
Még mindíg a Lenovo ( IBM ) ThinkPad R61i (NF5DCHV) kijelzője;
[a Depo-n] glossy- nak van titulálva,
az [USAnotebook]-on pedig anti glare.
Megnéztem [Senorg-]-nál, mivel ott akartam megvenni- ott meg semmi. Mindensetre küldtem emilt, hogy tájékoztassanak a kijelzők felületi tükröződése felől.
Csá!!! -
Sanci51
tag
Hali!!!
Vergődök én is péntek óta, végül is e kettő mellett maradtam meg;
1. HPQ 6715b (GB835) 168e.
business class
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2.0) • Microsoft Windows Vista Business / XP Prof.
renew • 1év nemzetközi HP garancia2. Lenovo ( IBM ) ThinkPad R61i (NF5DCHV) 189e
Processzor: Intel Core 2 Duo T5450 (1.66 GHz-) 160 GB SATA- 2 x 1 GB- PC2-5300 DDR2 SDRAM- 24x DVD-RW- 15.4'' WXGA Glossy (1280 x 800)- nVidia Quadro NVS 140M (2048 x 1536)- 6 cellás Li-ion
Klaviatúra: Teljes méretű, Világítás: van, Pozícionáló eszköz: Nincs adat
Audio: 2 beépített hangszóró, Intel High Definition audió (24 bit)
Szoftver: Windows Vista Home Premium
Bővítőhelyek: PCI/PCI-Express, 3 x USB 2.0, 4 az 1-ben kártyaolvasó (SD/MMC/MS/XD)
Interfészek:
IEEE 1394, Fülhallgató kimenet, Mikrofon bemenet, RJ-11, RJ-45, S-Video kimenet, Külső monitor (VGA), Dokkoló felület
Kommunikáció: Integrált 56 Kb/s, Wireless: Intel 4965AGN
Hálókártya: integrált Intel PRO/1000 Gigabit Ethernet
Méret: 335.5 x 237 x 34.9 mm, Súly: 2.4 kg, Biztonság: TCG 1.2 Compliant Security Chip
Végül is az a baj, hogy nem tudok dönteni:
Az 1.-nél szimpatikus: a tokozás, a megjelenítő, a processzor és a Wi-Fi
nem tetszik: az ATi Radeon X1250, az opcionális 3G/HSDPA ((#14266) spyduck válasza Sanci51 (#14261)), ami szükségtelen viszont az árban biztos benne van (45k) és nem tetszenek a vélasztható OS-ek (Vista nem kéne, XP pedig jogtisztán van áruk 20/16k ami szintén az árba van kakulálva- szerintem)
A 2.-nál szimpatikus: a tokozás, az nVidia Quadro NVS 140M, a dokkolóegység és a biztonság,
nem tetszik: a processzor (melegszik?), az optikai meghajtó, az opcionális szoftver, a Wi-Fi minősége (nem ismerem) és nincs Bluetooth(v2.0).Igazából a két konfigból tudnék összerakni egy igazán jót (az igényeimnek megfelelőt):
erős tokozással, 15.4"WSXGA+(1680x1050pixel) antiglare • AMD Turion-64 X2 (TL-60 - 2.0GHz) • 2048MB DDR • nVidia Quadro NVS 140M (2048 x 1536)• 160GB HDD • DVD+/-RW D-Layer • Wi-Fi (802.11a/b/g), Bluetooth(v2.0), hálókárty, modem • 2 beépített hangszóró • beépített webkam mikrifonnal • PCI/PCI-Express, 3 x USB 2.0, 4 az 1-ben kártyaolvasó (SD/MMC/MS/XD) • IEEE 1394, Fülhallgató kimenet, Mikrofon bemenet, RJ-11, RJ-45, S-Video kimenet, Külső monitor (VGA), Dokkoló felület • biztonsági egységek.
Hát valami hasonló lenne, mindez 200-250k körül.
Ha van vélemény, szívesen olvasom.
Csá!!! -
Sanci51
tag
Hali!!!
Le tudja írni valaki, hogy mi ez <3G/HSDPA> és mire jó? és miért adják opcionálisan?
Köszi!
Csá!!! -
Sanci51
tag
Hali!!!
Erről mi a véleményetek?
[HP Compaq 6715b ( GB835EA)]
Amihez: egyetem-munkahely-programozás-multémédia-néha hosszabb utazás.
Csá!!! -
Sanci51
tag
Hali!!!
Honnan tudom, hogy a kijelző fényes vagy sem (tükröződés), ha a forgalmazók ezt külön nem jelzik?
Vagy a típusmegjelölésben van ráutaló jelzés?
Köszi!
Csá!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OLED TV topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 8/256GB, 6 ciklus, 100% - garancia (75)
- Victus 16-s0276ng 16" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 32GB DDR5 512GB NVMe gar
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest