Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• day2day

tag

válasz spyduck #50189 üzenetére

Valószínűleg még csúnyább szavakat, de szerencsére a beszerzőm intézi a garanciás ügyeket. Ezt a bővítést akartam én magam, de fel is adtam azt hiszem. :D

• day2day

tag

válasz MZsoltee #50201 üzenetére

Ha nagyon forszírozod a 12" környékét, akkor valami régebbi erős akksis gép kell neked.
    Pl. : http://hardverapro.hu/apro/aspire_1410_742g16n_culv_celeron_743_1_33_ghz_2gb/hsz_1-200.html

Én azt javasolnám, hogy nézz körül a 13,x" gépek környékén. Én megtaláltam az ideális munkakijelzőméretet a 13,3"-ban.

A Lenovo X200am 12,1" kijelzője pl. nekem már kicsi a hatékony munkához, de a 13,3 szélesvászon teljesen jól használható.
    És 13,3" gépek még mindig bőven vannak 2 kiló súly alatt.

• day2day

tag

válasz SunTzu #50177 üzenetére

Az elsőre szerintem vagy Acer Timeline 13-14"
    pl. http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspire/aspire_3810/acer-timeline-3820tg-5454g50mn

vagy Asus. Főleg, ha valahol lehet rá 3 év gart kérni, szerintem még ezzel a felárral is belefér a keretbe.

A másodikat meghagyom a gamer notebook szakértőknek, nem mozgok ottonosan a nagy notik világában.

• day2day

tag

válasz SeniorTilla #50179 üzenetére

Pontosan, a kompromisszum-mentesség lenne a végcél.

Az SSD kapcsán is egyetértek veled. A baj az, hogy ez volt az EGYETLEN gép a nekem kellő paraméterekkel, és ezt nem is adják standard HDDvel, mint kiderült, csak SSD-vel.
    Én is jobban örülnék egy 7200rpm-es HDDnek.

Mivel sokat rohangálok, ezért kellene amúgy a külső háttértár-mentes megoldás, többek között ezért vettem másfél kiló alatti gépet, fontos volt, hogy ne legyen a táska nehéz (kiegészítő tartalommal együtt).

Az a baj, hogy pillanatnyilag csak a Sony ötvözi ezeket egybe, az összes többi gyártó 13"-os könnyű gépe (főleg a billentyűvilágításosak, ami ritka, mint a fehér holló) integrált VGAs business széria.

A LEDes megvilágítással viszont én nem értek egyet, a Sony billentyűmegvilágítását én sokkal használhatóbbnak tartom.
    Volt egy Lenovo T500-am, most pedig egy Lenovo X200-asom (ez a másodlagos munka-notebook), és a Thinklight - ha jó is- nem ennyire hatékony.

• day2day

tag

válasz Zanik #50176 üzenetére

A helyzet az, hogy mint írtam, egyszerre használom magán- és munkacélra a lapost.

Mivel a céges cuccok XP-n futnak csak (jó részük), ezt úgy oldottam meg, hogy van egy virtualizált XP a Win7 Prof alatt (Windows XP Mode).

Lehet, hogy az én szakmai hozzá nem értésem miatt, de ott mindent külön fel kellett telepíteni, mint egy külön gépre (Office, alkalmazások, etc.), mert csak file-megosztás van az anyagép és a virt. rendszer között.

Szóval 1-2 játék, Office, egyebek a Win7-en plusz ez a virt. rendszer minden komponenssel elég helyrabló, nem nagyon van 8-9 gigánál több szabad helyem az SSDn.

És ezek csak a telepített cuccok, minden egyéb SD kártyán, külső HDDn, egyeben van.

Na ezért. :-)

• day2day

tag

válasz day2day #50173 üzenetére

Bahh, mégiscsak van az Envyben DVD író, csak bluray opció nincs. Sorry.

• day2day

tag

válasz Drughi #50172 üzenetére

Az Envy 14 tényleg jól néz ki, bár azt hiszem hiányolnám a DVD lejátszót (ebbe a dögbe még azt is belezsúfolták valahogy), és sajnos itthon kaphatónak kell lennie.

Ár valóban mindegy, csak végre feleljen meg valami 100%-osan. A Sony is csak az egyedi HDD-vel és FŐLEG a magyar disztribútor hozzáállásával tolta el az amúgy tökéletes felhasználói élményt.

Viszont Mac-ek terén nagyon zöldfülű vagyok... Van ugyan egy 13-as Macbook White-om, de vagy egy éve kölcsönadva, annyira nem tetszett a MacOS.

A Macbook Pro kapható ilyen erős konfigban?
    Mert ha jól láttam, csak 15"-tól felfele vannak erős procik az Apple-nél, az viszont 2.5kg, és a videókártya sem tűnt benne túl meggyőzőnek. Konfigurátort pedig sajnos nem találtam (olyat, ahol VGA-t is lehetne konfolni).
    Vannak erről ismereteid?

Köszönöm!

• day2day

tag

válasz ro_bert17 #50167 üzenetére

Én azt mondnám, ha csak a fenti műveletekhez kell laptop (office, net, PPT-k, etc.), akkor két utat követhetsz.
    Az alapkoncenpció: arra, amit leírtál, még egy alap P3-as processzorral szerelt lapos is képes, úgyhogy inkább a súlyt és a kijelzőméretet, az akkuidőt vedd számításba a választásnál (mint valaki fentebb írta, pl. energiamenedzsmentes procival legyen a gép).

A két út pedig:

1., - veszel marha olcsón egy lapost használtan, pl. innen a Hardverapróról
    2., - ha újat veszel, akkor főleg arra utazz, hogy garancia legyen sok rajta (3 év preferált).

Mint írtam, arra, amit fent írtál bármelyik 5 éven belüli lapos alkalmas, ellenben ezeknél a gari megfizethetetlen, mivel az alsó-alsóközép kategóriás gépek hajlamosak elromlani.

• day2day

tag

Akkor legyen egy kis anyázás és tanácskérés egyszerre.

Előre elnézést kérek a meg nem válogatott szavakért, érzékeny lelkűek takarják el a szemüket.
    Mivel -sajnos- az anyázás kapcsolódik a tanácskéréshez, here it goes....

Boldog tulajdonosa vagyok egy Sony Vaio Z laptopnak.
    Paraméterek: Core i5 / 6GB RAM / kapcsolható 1GB gt330m és HD4500 integrált / 128GB SSD / 13,3" / 1.4kg / világítós billentyűzet.

A laptop fantasztikus, gyors, csodálatos képe van, napestig tudnék ömlengeni róla.
    DE!
    A Sony hazai képviselete, technikai támogatással, hozzáállással és mindennel együtt elmehet a kénköves pokol legutolsó bugyrába, ahol a történelem legsötétebb figurái inzultálják szexuálisan.

Két egyszerű kérésem volt feléjük:
    1., billentyűzet cseréje angolra.
    Erre több-kevesebb választ is tudtak adni, egy kisebb gamer laptop áráért. Konkrét árat azóta sem...
    2., mivel egyszerre használom munkára és saját célokra, a 128GB SSD sajnos kevésnek bizonyult. Plusz minden adat azonnal kell, út közben is, nem megoldás a külső winchester.
    Mint kiderült, ebben a laptopban speciálisan a Sonynak gyártott SSD van, még az 1.8" diszkekkel sem kompatibilis. 256GB és 512GB upgrade van, az USA-ban. Itthon fogalmuk sincs róla, hogy mennyiért és hogyan. Nulla. Nagyságrendileg sem.
    Ráadásul a dokumentáció szerint a felhasználó csak RAMot cserélhet, HDD-t CSAK a helyi Sony képviselet.
    Válasz: szedd szét, paraszt, cseréld ki, garanciavesztést nem okoz (na még jó). Ezért külön elmehetnek a francba csak hozzáállás tekintetében. Persze dokumentációt (mit is kellene csavarozzak a cseréhez), na azt nem adhatnak ki. Fantasztikus!

Egy mondatban: vásárolj Magyarországon prémium terméket prémium áron, és szopj azzal, hogy a Sony hazai forgalmazója annyi kompetenciát nem mutat, mint egy kezdő galandféreg egy vödör takonyban.
    Legyen ez egy tanács mindenkinek... Ha gyors és fantasztikusan jó laptopot akarsz (100% megelégedettségi index nálam), akkor vegyél Vaio Z-t. De csak ha hozzáértő vagy, mert azoknak, akiknek szánták (nem feltétlen a tizenéves gamereknek) hiába kérnek segítséget.

No most akkor a technikai kérdés (újra):
    Kellene nekem egy laptop, 13" körüli méretben, 1.5kg súly környékén.
    Szolid VGA-val, core i3-5-7 procival, CSERÉLHETŐ vinyóval (cél 500GB / 1TB), DDR3 memóriával, és, -fontos-, megvilágított billentyzetel (mert beleszerettem) :-)

Van ilyen a repertoátban? Macbook pro kilőve mert 15" és nehéz, az Air csak C2D proccal és gyenge VGA-val van, az Alienware pedig nehéz és semmit nem tud akku-időben felmutatni. Ez a párórás tapogatózás eredménye.

Ötletek, tanácsok, együttérzés? :D

Előre is köszönöm!

Aktív témák

Hirdetés