Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
Aktív témák
-
Sped
aktív tag
Hali!
Bár ennek a hsz-nek talán a "Milyen boltból vegyek notebookot?" topicba kéne menni (de ilyen nincs ha nem tévedek), mégis szerintem notebook vásárlás esetén hasznos lehet vkinek.
Szóval a történet röviden: hétfőn adtam le a rendelésem az USAnotebook.hu-nál egy Lenovo Thinkpad R61-es típusra, szerdára kértem, hogy hozzá, délben csöngetett is a DHL hogy helló, meghoztuk. Szuper minden, bekapcsolom és akkor fogad egy XP, pedig Vista Businessel árulták, a gépen is Vista logó volt a billentyűzet alatt és a hátulján is Vista Business OEM matrica rajta az install kulccsal. Mondom ez nem kóser, semmi bajom nem lenne az XP-vel, ha nem Vistáért fizettem volna, gondoltam megkérdezem a boltot, mi történt. Miután váltottunk pár levelet kiderült, hogy ez a típus a Lenovo Global Partneri listájából van, és az a cég, amely eredetileg rendelte, kért rá XP downgrade-t, ám nem vette át, így került a bolthoz, amiről ők nem is tudtak. Felajánlották, hogy beviszem a gépet és cserélik a partíciót vagy válasszak árba ugyanilyen gépet és vigyem azt el. Mivel Debrecenből ezt nehéz lett volna megoldani megbeszéltük, hogy visszaküldöm a laptopot és megcsinálják. Másnap jött is a futár, tegnap pedig hívtak, hogy laptopon kicserélték a partíciót, fel is rakták a Vista rendszert sőt még ki is írták nekem a recovery lemezeket, hogy ne kelljen vele bajlódnom. Hétfőn adják vissza a DHL-nek és kedden meg is kapom.
Ennyi a történet. Meg kell mondjam nem számítottam ilyen sima ügymenetre, de USÁék mindent megcsináltak úgyhogy kellemes csalódás volt. Ha legközelebb laptopot veszek majd, akkor először biztos náluk nézek szét.
-
Sped
aktív tag
Hosszú keresgélés, személyes ajánlatok és gyötrődés után a következő laptopokat választottam ki, amik közül nagyon nehezen, vagyis tulképpen sehogysem akaródzik a döntés, ezért is dobom be, hátha vki meg tud győzni vmelyik mellett
[Lenovo (IBM) Thinkpad R61 (8933WBS)]
Ja egyébként az megoldható, hogy az asztali PC-émben lévő vinyókról egy az egyben áthúzzak anyagot a laptopra, vagy ezt csak helyi hálózaton keresztül tudom-e megtenni?
-
Sped
aktív tag
válasz
#16820480 #15813 üzenetére
Köszönöm a választ, most már legalább van egy kis rálátásom erre a márkára
Bár még mindig kicsit elveszettnek érzem magam a notebookok világában, eddig csak PC-kkel volt dolgom.Szóval amennyiben az Inspironnak csak annyi "baja" van, hogy nem szereti, ha földhözvágják, akkor azt hiszem, számomra nem lesz kizáró ok.
Árban így is erősen a felső korlátot feszegetem, 250 környékén muszáj megállnom. -
Sped
aktív tag
válasz
#16820480 #15806 üzenetére
Szétnéztem a Dellnél, és megtaláltam ezt a masinát: [link]
A kijelző tekintetében én minimum egy 15-ösben gondolkodok, mert tömörített HD cuccok nézésére is fel kívánom használni, amíg nem lesz Full HD TV-m, ami nem most lesz.
A Dell szervízháttere megbízható? A 3 év garancia elég vonzó mindenesetre és ha a típus megbízható, akkor a szervízháttér is mellékes.
-
Sped
aktív tag
Sziasztok!
Laptopvásárlásra adtam a fejem, pár napos keresgélés után az ASUS típusok lettek igazán szimpatikusak, nem mellesleg azért, mert ezekhez nem akarják nekem eladni a Windows Vistát. Bár ezzel kapcsolatban bizonytalan vagyok, hogy a más termékekhez odaírt oprendszer igény szerint lemondható (-ár) vagy választási lehetőség nélkül az jár mellé és kész?
A következő típust néztem ki: [link]
Számomra egyébként a legfontosabb a megbízhatóság, tartósság és hogy multimédiában legyen erős, semmi játék nem érdekel. Mivel az asztali gép mellé/részben helyette használnám, ezzel kapcsolatban is érdekelne a típus "élettartama".
Olvastam hogy egyes ASUS sorozatok nem okésak, de hogy ez milyen szériára és miért vonatkozik, azt nem. Remélem vki felhomályosít.
Üdv. spedway
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest