Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
Balage85 #41731 üzenetére
Nem feltétlenül. Ha nagyobb kijelzővel megveszed ugyanazt a tudást és minőséget, akkor az általában drágább is. Ha pedig ugyanazon az áron van, akkor ott szokott lenni valami hátulütő is, pl ugyanazzal az akkuval adják, mint a kistesót, így az akkuidő a nagyobb kijelző miatt sokkal rövidebb lehet.
Ha megfigyeled, ugyanazt az árat általában valamilyen alkatrészen érik el, pl i3-as proci helyett i5-öt tesznek bele.3-4GB memória között 1-2 évig még általános felhasználás mellett nem igazán lehet észrevenni majd különbséget. Viszont amennyire tudom, az új autocadnek a 2GB az, ami alatt nem érdemes elindítani.
Hosszú távon mindenképp kamatozol a több memóriából. Persze a 3GB-ot úgy lehet elérni, hogy 1+2GB-os modult tesznek be. Egy 1GB-os modul cseréje 2GB-ra, vagy épp 4GB-ra olcsóbb, mint pl egy i3-as cseréje i5-re, ami ráadásul nem is biztos, hogy kifizetődő.
Szóval ha i5+3GB és i3+4GB mellett kéne döntenem, akkor az előbbi. Később meg egy memória ár "zuhanás" után viszonylag olcsón lehet bővíteni.
Én azt javaslom neked, hogy ismerve a cad alkalmazásokat, ha komoly méretű rajzokat tervezel, akkor az keményen neki fekszik a procinak (főleg notiban, amiben a vga nem hiszem, hogy sokat dob rajta), szóval az i5 kifizetődőbb lehet hosszú távon. Általános felhasználás mellett nem sok különbség van, de ha a turbo boost bekapcsol, azért csendben lehagyja az i3-at számítás igényes feladatoknál.
(#41732) szoltn: Toshiba L500-1Q, amennyiben tetszik neki. Jobb szervízháttere van. Egyébként Asus K50IN-SX153L.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Balage85 #41701 üzenetére
A kijelző méretet abszolút neked kell eldöntened. Itt a legjobb az, ha valahova bemész, ahol ki vannak állítva gépek mindenféle méretben, és megnézed, hogy mi az, ami még nem túl nagy neked.
Nyilván a 17-es a nagy felbontás miatt a legelőnyösebb tervezéshez, persze a legnagyobb is minden tekintetben.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Balage85 #41699 üzenetére
Itt meg tudod nézni miről is beszélek. Nem azért írom, hogy alsó kat, mert gyengus, hanem a kategóriáján belül alul helyezkedik el. Nyilván 2-3szor ennyiért is lehet venni üzleti notit, de az úgymond megint más kategória. Kivitelben egy consumer notit még ez is simán verni fog.
Az autocadet azért írtam úgy, mert nem vagyok benne biztos, hogy egy noti vga ad neki löketet, ugyebár cad-hez külön fejlesztenek vga-kat. Persze lehet változott már ez a helyzet, régen nem követem az autocadet.
A photoshop az tuti, többen is mondták már nekem, hogy a cs4 a notis vga-kkal is elboldogul.
Visszakanyarodva jól emlékszel, a core i mobil procik január első-második hetében jelentek meg hivatalosan, és január végére jelentek meg vele az első modellek.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Balage85 #41695 üzenetére
200k alatt nem túl gyakori. Sajnos az a helyzet, hogy üzleti modelleket adnak inkább matt kijelzővel, azok meg újonnan nem szoktak lenni 200k alatt (max hp asis vagy renew, esetleg dell refurbished). De a vostro amit írtam, az pl ilyen alsó kategóriás üzleti lesz (az alsó kategória itt nem gagyit jelent). A panelt nemtom megmondani melyik jó ilyen szempontból (nem igazán értek hozzá).
Egyet biztosan tudok, hogy ezekhez az alkalmazásokhoz első sorban a procit kell nézned, szóval előbb azt dönts majd el a megfelelő modellben, én mindenképp javaslom, ha nem sürgős, akkor várj, nézelődj, és minimum egy core i3 mellett dönts. A vga-t ezután nézd. Sok választásod meg úgysem lesz, mert a noti modellek ugyebár adott kártyákkal jönnek, sok különbség csak az árkategóriák között van. Az autocad szerintem egy noti vga-jából nem fog kamatozni, de a photoshop (cs4) az már ha minden igaz, igen.
(#41697) Balage85: Szerintem maradj. A samu Magyarországra egyelőre a nagyközönség számára gyárt csilli-villi notikat.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Balage85 #41693 üzenetére
Ezekhez már érdemes egy core i procira beruházni. i3-asok már bőven 200k alatt megkaphatók, és ebből az összegből i5-re is telik egy két esetben, bár szerintem eget rengető különbség nincs az i3 és a kicsi i5 között. Videókártya ezekhez talán az nvidia lenne a legjobb, hisz ezeknél biztos hogy jó a driver támogatottság a sorolt programoknál. Jelenleg a legtöbb i procis gép ati kártyával van (nemtom ezeket a cad, photoshop progik mennyire támogatják), de ha tudsz várni pár hetet, akkor jön az új dell vostro, amiben ha minden igaz nvidia kártya lesz, nem mellesleg teljesen matt, minőségi kivitelben. Ha jók a jóslatok, akkor 200k körül ebből egy belépő modellt fogsz tudni veni.
-
Bibby
addikt
válasz
Balage85 #20385 üzenetére
"Ennyire sok köze van a márkának a teljesítményhez? Vagy inkább a minőséghez?"
Minőséghez. Az olcsó notikban láthatod, sokkal nagyobb a teljesítmény, egy dell ugyanolyan teljesítménnyel mint egy fujitsu jóval drágább.
Anyaghasználat, összeszerelés minősége, hűtés, garancia és support, ezekben emelkednek ki a lenovo, dell, hp.
Egyébként konkrét gépajánlást akkor kapsz ha írsz egy összeget is amennyit szánnál rá.
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- E-roller topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Mikrotik routerek
- GeForce 8800 GTX - forradalmi nagyágyú
- Formula-1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- További aktív témák...
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest