Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
McLaca
őstag
Ha tudsz nekem linkelni egy rövid 1080p videót, meg tudom mondani. Bár várj csak, van egy rövid mkv fájlom, ami HD (MPEG4 Video (H264) 1920x1040 23.98fps), ezt a Media Player Classic és az FFDSHOW kodek páros gyönyörűen viszi egy C2D T7250-nel (2GHz, 800MHz FSB, 2GB L2) és X3100-zal. Ablakban is, teljes képernyőn is. Tehát - ha lenne DVI a gépemen
- HDTV-re kikötve is tökéletes lenne. VLC és MPlayer már döcög vele (mivel azok saját kodeket használnak).
gecsoz: ha az eladó maga a disztribútor, akkor márpedig az eladóhoz kell visszavinni szervizbe.
kekegsm: lehet, hogy a toyota tovább bírja, de a volvoban lényegesen nagyobb esélyed van életben maradni baleset esetén. Egy autónál a biztonság felfogható úgy, mint a notebooknál az adatbiztonság.
Omni: az S40 ford alvázra készül, de a felette lévő modellek volvo által fejlesztettre. A yaris meg kommersz autó, inkább corollát kell venni. De az se olyan biztonságos, mint a volvo, aki évente 600 autót küld a halálba a tesztpályán, és a nagyobb balesetekhez, amikben volvo részt vett, kiszállnak a mérnökök tanulmányozni, a tapasztalatokat meg a fejlesztéseknél felhasználják.
iza_: én maradok a drága, fekete magnéziumötvözetnél... (Vostro)
Az igazán exkluzív cuccok egyébként továbbra is feketék, az embereknek sokkal inkább az olcsó és gagyi festett ezüstből van elegük.peterkeT: a cellák és mA-ek összefüggnek.
Üdv!
-
-
parandroid
félisten
-
karesz501
senior tag
Amíg nem volt ilyen gépem addig nem is tudtam mi ez, aztán kipróbáltam és azóta beleszerettem. Pláne az IBM megoldásába, amihez a 3 plussz billentyű is tartozik
De ez nagyon szubjektív dolog.spyduck: kicsit lassú a reakcióm vagy nem frissítettem, sok a munka csak a mellett tudok néha pötyögni. Egyébként sem vagyok releváns, mivel nem vagyok hozzáértő
-
karesz501
senior tag
Láttad már az új Mac Book Air-t? Egy borítékból vették elő a sajtótájékoztatón
Mondjuk nem tűnik túl használhatónak, sőt, de azért jó móka lehet annak aki nyert a lottón a hétvégén
-
törölt tag
p3 850hz cerka, 256 meg sd ram. titkosított vinyók, ftp server, syncback folyamatosan megy kb. 20 profillal, ebből zipelő kettő, olyan napi 20 giga fut keresztül rajta helyi hálón, plusz a letöltések (ftp, emule és torrent, amiből kettő szinte mindig megy). hackelt dll, van h 3 felhasználó van folyamatosan távoli asztallal bejelentkezve. 57 napja fut rajta jelenleg egyfolytában az xp.
-
BluEyes
őstag
-
Rick4
félisten
ez a tuti, 100db van benne, speckó folyadékkal átitatva, de tutira lezárva, ha egyet kiveszel, 2 másodperc múlva már törölsz is, esély sincs arra, hogy mindenféle szöszt összeszedjen, tescoban is 1K alatt van a 100db..
itt még olcsóbb: [link]
én ezt használom kb egy éve, 2db LCD tévére, és 2db notira, de töröltem már át vele komplett notit, teljesen jó, és még piszok sok van benne.. -
d900t
senior tag
"Vagy nem érdemes naponta ki-be rakosgatni? Elkopik vmi? "
Ez is egy szempont, ami még csak eszembe jutott! Azért jó tudni, hogy a notesz aksi csatlakozóját és az aksit magát nem tartóstesztelik vitrinben, mint az IKEA-s széket. Ha letörik, letörik, ha elkopoik elkopik. A szerviz majd segít jópénzért.
Cserébe a ki-be szerelgetéssel az ég világon nem nyersz semmit."hanem ha pl itthon vagyok, és nem feltétlen szempont a mobilitás"
Otthon a mobiltelefonodat is csak 220-ról használod? Naugye!
Én speciel minden adandó alkalommal aksin lógok. Van is a noteszem aks(ii)ban majd annyi cella, mint az Alcatrazban. Szumma 15. -
amol
addikt
Mulitbay II van, nem tudom arra gondolsz e
Arra. De semmiképpen sem "Külön beszerezhető külső Multibay II" eszközről van szó. Úgy láttam nincs, pedig az összes konkurrens kínál moduláris 14" gépet (T61, D630, S7210, M5). Ciki.
Az akkunak a gépben van a helye, nem rakosgatjuk ki-be. Elmondtuk már párszor.
-
d900t
senior tag
Az aksinak biztosan kárt okozol. Denem úgy, ahogy gondolod!
Valamelyik okoska anno kitalálta, hogy az aksinak jót tesz, ha a adapterről használva nincs a gépben. A hülyeség pedig terjed, mint a járvány.
Tudni kell, hogy a márkaszervizek és gyártók nem spájzolnak aksit. Miért is? Mert már akár egy hónap polcon porosodás során is menthetetlenül KO-s lehet az aksi. Egy dologgal tehetsz még rosszabbat, ha ki be huzigálod. A helyes felhasználás kb. úgy néz ki, hogy amikor aksiról dolgozol, 4-5% töltöttségig meritsd lehetőleg és csak utána dugd töltőre. Ha töltőn van, legyen is rajta órákig. Ha igy teszel, évekig egészséges aksid lesz, mert érvényesül az összes kritérium : kevés, de teljes feltöltési ciklus, rendszeres kisütés. -
netmesterke
aktív tag
-
BluEyes
őstag
Biztos villamosmérnök akarsz lenni? Akkor szedd össze magad...
Ált. isk. 8. osztály (ha jól emlékszem): P=UxI, ahol P-teljesítmény(Watt), U-feszültség(Volt), I-áramerősség(Amper).
A képlet alapján I=P/U, tehát - az egyszerűség kedvéért 10V feszültséggel számolva - 55Wh osztva 10V az egyenlő 5,5Ah. Azaz 5500 mA az áramerősség, mellyel éppen 1 órán át képes táplálni egy fogyasztót.
Namostan mi ebben a homályos egy szakembernek? -
sssent
senior tag
"Szóval igazán leköteleznél, ha kivezetnél ebből a homályból."
Izé, leírtam, nézd meg jobban! Összeszorzod az Ah-t meg a V-ot, kapsz Wh-át. Ennek az értelmezése is ott van.szerk.: ja, természetesen a fentihez 2 számot ismerni kell. Ilyenkor veszi elő a jövendő villamosmérnök (is) az adatlapot (vagy meglesi az akku címkéjéről
)
-
sssent
senior tag
"az aksi: 6 cella, 55Wh ez mennyi mAh-nak fel meg, tudja valaki "
Tudja, de az információ teljesen irreleváns számodra.HP nc6400 55Wh Primary 6-Cell Battery:
5,1Ah * 10,8V ~= 55WhEgy másik akku adatai:
5,2Ah * 14,4V ~= 75WhA fenti számok annyit tesznek, hogy az első akkuval egy 10W fogyasztású gép 5,5 órát bírna, a másodikkal majd' másfélszer annyit, pedig ugye 5,2Ah közel sem másfélszerese 5,1-nek...
A renew high-end vs. új, olcsó gép kérdése:
Renew-ként egy alapvetően jó minőségű gépet kaphatsz áron alul, de csak 1 év jótállással, amit nem tudsz kiterjeszteni. Ha 1 év 1 hetesen elszáll a gép - ami kevéssé valószínű, de megeshet - akkor bukta van. Egy új, olcsó gép, 1 év garanciával ugyanennyiért ugyanaz a rizikó (sőt), ráadásul egy gyengébb minőségű géped van.
Ha azt az utóbbi gépet 3 évre kiterjesztett jótállással veszed, attól a minősége semmivel nem lesz jobb, viszont ha elromlik (ami talán sohasem következik be, ki tudja) akkor legalább ingyen javítják (előbb vagy utóbb) 3 évig. Itt azt kell eldönteni, hogy mi fáj jobban: a javítás költsége vagy az, hogy nincs géped X ideig. Egy renew HP-val valószínűleg kevesebb gondod lesz, de az lehet, hogy többe kerül.
Én ebben a kérdésben a renew-ra voksolok, de a döntés a tiéd. -
dekoninck
aktív tag
Hát, nyilván kompromisszumokat kell kötni.
A kiszemelt gép jól hordozható, köszönhetően a fémháznak, saját tapasztalatból mondom, hogy az nem mindegy. A renew-ek elvileg olyanok, minta újak lennének, de pl. lehet, hogy nem kapsz hozzá magyar billentyűt. Szerintem bánnád, ha nem vennél DVD-írót, de szerencsére az lehet upgrade-elni, pl itt: [link]Hasonlóak?
Toshiba Satellite M100 ugyan picit drágább, de jobb a proci, van DVD író (szerintem később bánnád, ha nem vennél), és még memória is kell bele, de nem lenne rossz választás. 4 órás üzemidőt ígér.Az új HP 6720-k (C2D 7200, DVDRW) se rossz az árához képest (200.000 alatt), és bár 15 colos, csak 2.4 kg, tehát talán nem túl nagy kompromisszum, de nem is fémházas.
14 colosból van fémvázas (nem hajlik
, AMD procis Acer Travelmate, kb 160.000 HUF, bár a szervizük állítólag kissé zehernyés, mert Brno-ban van.
(Nekem pont Acer-em van, egy 12" TM 6291, ami 4 hónapja szinte folyamatosan be van kapcsolva, még nem volt baja. Amúgy ezt alig drágábban vettem, mint 200.000, de manapság nem látok ilyesmit a webshopokban, pedig új.)Részemről ennyit tudok hozzátenni az ügyhöz. De nemsokára jönnek az okosabbak, akik elmondják, hogy akkor is ruházz be egy IBM Thinkpad-ba vagy Dell-be, ha nincs pénzed, küönben életed végéig szívni fogsz. Persze azzal is járhatsz úgy, mint pl. Tetra: előtte - utána.
bár nem volt nagy probléma, viszont legalább a szerviz elérhető.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest