Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Kbali

nagyúr

válasz dekoninck #6013 üzenetére

Nekem M100-164 van egy éve (a 165-höz hasonlít, csak GMA950 van benne, nincs BT és 60 giga a vinyó), semmi baja, de mindennapi munkához nem tudom ajánlani.
    A tükröződő kijelző miatt meg kell keresni a legsötétebb helyet, egyébként a színek gyönyörűek rajta (össze sem hasonlítható a céges HP-m matt kijelzőjével).
    Az igaz, hogy van beépített mikrofon, cseppálló billentyűzet, de a ház nem túl masszív.
    Nekem folyamatos WiFi-vel, egérrel 3 órát bír. Szofisztikált beállításokkal lehet több is.
    A support viszont jó, ill. a szoftverkörítés is.

• popp

aktív tag

Igazából Ineteles gépben gondolkodom (a pc-m amd :DD ), ezeknek talán jobb a fogyasztása :F Először 12" lapit akartam, de rá kellett jönnöm, hogy az nekem nagyon pici lenne a meló miatt elsősorban. Így mentem el a 14" irányába, de ennél nagyobbat nem akarok igazából a mobilitás miatt. Bár nem tudom hány centi különbség van a 14.1 és a 15.4 között. :B Neked egyenlőre jó tapasztalataid vannak az acerrel, viszont ugye itt fórumos berkekben 30%-os hibaarányról írnak. Inkább veszek picit gyengébb, de megbízhatóbb laptopot, mint fordítva.
    A HP 6520 (az általad ajánlott 6720 14.1"-os kistestvére), erről valaki vmit? :)

Cucka hozzászólásához is kapcsolódva, igen tragikus, hogy nincs normális árban megfelelő 14", minőségi kínálat, pont amit én is keresek.. :( Dehát biztosan jó okuk van rá. :DDD :U Sajna erre az akciós nc6400-re csak 1 év gari van, mivel renew. Rizikós nagyon így bevállalni? :) Azt hiszem, ma elm1ek és megnézem élőben is, kíváncsi leszek változik e majd vmit a belé vetett bizalmam. ;]

De addig is bombázzatok a véleményeitekkel, még az első hozzászólásomból is vannak bőven nyílt kérdéseim.

:R

• cucka

addikt

a kiszemelt gép szerintem is jó választás, bár nem azért jól hordozható, mert fémházas, hanem mert kicsi és könnyű.

toshiba m100 szerintem annyira nem jó vétel. pl. ha kiterjeszted a garanciáját 3 évre, akkor ugyanott vagy, mint egy új nc6400-al, amihez alapból 3 év jár és ugye a hp-val megkapod a bizniszklassz fílinget/minőséget/fícsöröket is, meg mondjuk használhatóbb a billentyűzete, ami nem tudom, mennyire szempont. itt az m100-asé, házi feladat megtalálni az ins-del gombokat és kitalálni, hogy vajon mi a túróért rakták őket ennyire el.

ibm thinkpad-et meg szerintem akkor érdemes erőltetni, ha tényleg szükséged van az extráira. az r sorozat helyből bukik, mert olyan nehezek, mint ha legalábbis ólommal öntötték volna ki (14"-os gép 2.6kg :Y ), ezen kívül csak 1 év garancia és még így is drágák. a t sorozatból pedig bruttó 350 környékén kapsz normális felszereltségűt. most komolyan, értem én, hogy egy olyan gépnél nem a hardver a fő érték, de azért kisülhetne a szemük, hogy egy bruttó 250 ezer forintos gép árába nem fér be egy dvd író.

egyébként csak nekem tűnt fel, hogy mennyire szegényes a kínálat normális árú t&l gépekből? akárhol nézem, mint ha ebből a méretkategóriából lenne a legkevesebb típus a boltokban, pedig szerintem ez a méret (13.3-14") lenne az, ahol a normális ergonómia mellett még kényelmesen hordozható a számítógép..

Aktív témák