Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
dekoninck
aktív tag
válasz
elistvan #10866 üzenetére
Jó kérdés... a T2310-es proci kicsit fejlettebb, egyik se egy erőmű, de irodai feladatokra, filmre természetesen megfelel. Nekem az a fura, hogy az Asushoz adnak Windowst, az Acerhez nem, általában fordítva szokott lenni... ha van oprendszered, akkor persze ez nem szempont. Mindkét gép 100-120 percig bírja aksiról... az Acer kicsit kisebb, ami nekem szimpatikus... memória, HDD ugyanaz... webcam nem árt, ha van net... az Asus tartósságáról kicsit jobbakat hallani, de az új Acerek is talán már jók (de olvass vissza a topicban, nem ez lesz a benyomásod). Szóval szinte dettó, de ha a listád helyes, akkor az Asus.
Neked melyik a szimpatikusabb? -
dekoninck
aktív tag
válasz
elistvan #10861 üzenetére
Nem értem, a második milyen márka? Az "egyéb" mindkét gépben benne van, vagy az elsőben nincs oprendszer? Mondjuk Acer lévén ezt nem hinném...
A tartósság alatt a fizikai vagy erkölcsi tartósságot érted?Erkölcsileg (azaz az elavulás) mindkettőnél kb ugyanaz, a feladatra megfelel. Az Acer Aspirékre meg sok a panasz, de lehet hogy csak azért, mert sok is fogy belőlük. Ha vigyáz rá, akár még semmi gondja is lehet vele, ha nem típushibás a gép.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
kekegsm #10710 üzenetére
Ezzel a meghibásodási mutatóval kapcsolatban az a kérdésem, hogy mit jelent? A szervizbe bevitt notebookok arányát? Gyanús, hogy az összegük közel van a 100%-hoz. Mert így már az lenne a helyzet, hogy kb az eladott gépek arányának megfelelő a meghibásodási statisztika, kivéve természetesen a Dellt, HP-t, IBM-et
de azoknak lehet márkaszervize si.
Ha meg nem így van, honnan tudja a szerviz, hogy az összes, akárhol eladott, de hibás eladott gép hány százaléka kerül hozzájuk javításra? Van egy nagy összesítő? A márkaszervizek közzéteszik a saját leégetésük céljából a hibaarányokat??
Mint korábbról tudjuk, az MSI csóró, a Compaq is, az Albacompról nem is beszéljünk, ezek meghibásodási aránya mégis nagyon alacsonynak tűnik. -
dekoninck
aktív tag
válasz
rumos14 #10694 üzenetére
Bocs, hogy belekotyogtam, de úgyis ez lett volna a válasz, hisz én is megkaptam - nemcsak tőle.
Vagy az hogy vedd meg, de a saját felelősségedre. De az is lehet, hogy kicsit visszakozva azt mondta volna, hogy valahol hallotta ugyan, hogy az új sorozatok már jobbak, de azért.... ccccc.
A Penryn energiatakarékosabb és erősebb, mint az előd. Pont. De mivel én már lejárattam magam, alá is támasztom nem saját kútfőből:
Itt egy ph! cikk, meg itt van más is: Apple, ZDNet. -
dekoninck
aktív tag
válasz
rumos14 #10687 üzenetére
Ne haragudj, de nem értesz a szóból? Acert????
Ennyi pénzért kaphatsz Dell XPS 1330-at, ami nem sokkal lassabb, de mégiscsak Dell és tényleg notebook. Memóriát majd veszel bele, legfeljebb kevesebbet sörözöl egy ideig.
HP 6710 ugyanitt szintén kijön ennyiből.
De mégjobb ez: IBM R61.
T7500, 2 GB, 160GB, 15' SXGA (1400×1050), Intel X3100. Játékra nem jó, de az úgyis dedóság.
Ne végy Acert, én már annyi rosszat hallottam róla, hogy hónapok óta azon rettegek, hogy mikor maradok kompóter nélkül.
-
dekoninck
aktív tag
De mégis, minek kellett volna történnie nyolc hónap alatt, napi átlag 12-13 óra bekapcsolt állapot mellett az Acer Travelmate-emmel? Használom és hordozom is.
Egyes sugallatok szerint már rég darabokban kellene lennie. -
dekoninck
aktív tag
nem, az mb air nem cool... csak ne törd el a csuklóm!
-
dekoninck
aktív tag
válasz
SeatZola #10645 üzenetére
Höhöhö, ismerem a háttéranyagot, ott van az aláírásodban!
150 mobil? Vazz, nekem 9 év alatt kettő volt, remélem, a mostani kibír még 3 évet - tény, főként telefonálásra kell.
kekegsm nyilván üzletember - namost egyik üzleti notebookgyártó sem venné jó néven, ha az üzleti notebookjaikat 4 havonta lecserélné egy üzleti felhasználó, hiszen azok - állítólag - sokkal hosszabb életciklusúak. Ilyet a komolyan gondolkozó gazdagék se tesznek. Azt se hiszem, hogy egy tényleg fullextrás noti erkölcsileg vagy technológiailag el tud avulni ennyi idő alatt.
Ez a hozzáállás inkább hasonlít a bélyeggyűjtéshez, amit végülis nem ítélek el. Ez alapján legközelebbi beszerzésre javaslom a Macbook Airt, az már kb olyan lapos, mint egy bélyeg. -
dekoninck
aktív tag
válasz
kekegsm #10638 üzenetére
Hát, ha a huszonixedik laptopnál tartasz (személyes használatra), szerintem egyáltalán nem tudod, hogy mire figyelj
Szerintem 20 éve még nem voltak laptopok, tehát nem évente cseréled, hanem gyakrabban - erre utaltál a 4 hónapos megjegyzéseddel????
Ha eltörnek (nem tudok más okot elképzelni a gyakori cserére), végy Panasonic Toughbookot.
Ha nem elég magas a cool-faktora (a Vostroé nem az), és ezért cserélgeted (nagyon elítélhető módon, mert ez rohadtul nem környezetbarát hozzállás, egy kicsit a javadra szólhat, ha nem dobod ki) akkor vegyél egy kicsit drágább Toshiba Dynabook SS-t vagy Apple Macbook Air-t, Pro-t vagy valami hasonló extrát, az hátha megfelel egy évig.
-
dekoninck
aktív tag
Hogy mi a legmebízhatóbb?
[link]
De azért itt is akadnak problémák bőven. Pl elégő MacbookPro töltőkábel, sárguló házak, stb. A legviccesebb az iszonyú drága PowerBook Titanium volt anno, ami ugyan lapos volt, de volt egy kissé kellemetlen típushibája: a billentyűzet hozzáért a képernyőhöz, és, higgyétek el, egy belga biotech laborban ott volt a kismillió szép notebook, és az összes képernyője négyzetrácsosra volt kopva! -
dekoninck
aktív tag
Hát, nyilván kompromisszumokat kell kötni.
A kiszemelt gép jól hordozható, köszönhetően a fémháznak, saját tapasztalatból mondom, hogy az nem mindegy. A renew-ek elvileg olyanok, minta újak lennének, de pl. lehet, hogy nem kapsz hozzá magyar billentyűt. Szerintem bánnád, ha nem vennél DVD-írót, de szerencsére az lehet upgrade-elni, pl itt: [link]Hasonlóak?
Toshiba Satellite M100 ugyan picit drágább, de jobb a proci, van DVD író (szerintem később bánnád, ha nem vennél), és még memória is kell bele, de nem lenne rossz választás. 4 órás üzemidőt ígér.Az új HP 6720-k (C2D 7200, DVDRW) se rossz az árához képest (200.000 alatt), és bár 15 colos, csak 2.4 kg, tehát talán nem túl nagy kompromisszum, de nem is fémházas.
14 colosból van fémvázas (nem hajlik
, AMD procis Acer Travelmate, kb 160.000 HUF, bár a szervizük állítólag kissé zehernyés, mert Brno-ban van.
(Nekem pont Acer-em van, egy 12" TM 6291, ami 4 hónapja szinte folyamatosan be van kapcsolva, még nem volt baja. Amúgy ezt alig drágábban vettem, mint 200.000, de manapság nem látok ilyesmit a webshopokban, pedig új.)Részemről ennyit tudok hozzátenni az ügyhöz. De nemsokára jönnek az okosabbak, akik elmondják, hogy akkor is ruházz be egy IBM Thinkpad-ba vagy Dell-be, ha nincs pénzed, küönben életed végéig szívni fogsz. Persze azzal is járhatsz úgy, mint pl. Tetra: előtte - utána.
bár nem volt nagy probléma, viszont legalább a szerviz elérhető.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
#16820480 #5944 üzenetére
Hú, bakker, tényleg Aspire???? Jajj, akkor bocs!
hanee!!!! bocs, nem vettem észre, hogy Aspire gépet néztél ki magadnak.
Talán az sem rossz... A Travelmate-et viszont továbbra is ajánlom! Tényleg nem hajlik!
(És TM is van 200E alatt...)Hogy miért nem vettem itt? Hát, izé, fontos a magyar bill, nem ártott a számla
meg tényleg nem tudtam, hogy ennyire jót is lehet ilyen olcsót kapni. Majd a feleségemet rábeszélem egyre
-
dekoninck
aktív tag
Ja, elfelejtettem mondani, hogy az Acer úgy növekedett a világ harmadik legnagyobb cége közé, hogy csak az unikum csóró magyarok veszik a csóró termékeieket
-
dekoninck
aktív tag
Én nem akarom védeni és ajnározni az Acert, csak mert Acer, és bele sem vagyok esve a márkába. Kicsit zsákbamacska módon vettem egy TravelMate 6291 12"-os semi-subnotit, mielőtt egy évre kiutaztam Japánba. Előtte hetekig teszteket és review-kat olvastam, hogy megtaláljam az ideális 13 colosnál kisebb gépet, és sajnos (nem azért, mert magyar vagyok és így ab ovo fukar, hanem épp másra is kell pénz) nem volt pénzem Dell XPS1330-ra... Na, kikötöttem ennél a kis méregzsáknál (240000 HUG 2 GB RAM-mal). Otthon 1 hónapig tekertem, nem volt semmi baja, így némileg megnyugodva hoztam ki ide messzire.
Azóta (3 hónap) gyakorlatilag napi 16 órán keresztül megy, és soha semmi hibát nem produkált, persze ez még nem tartósteszt, tudom.
Jah, persze, jobb lett volna egy Dell vagy IBM, de mivel sokkal többe került egy hasonló konfig, emellett döntöttem, igen, magyar vagyok. Viszont arra is gondoltam, hogy ha be is adja a kulcsot, akkor a megspórolt pénzből majd veszek itt Japánban valami jó kis Sony TZ-t, ami otthon félmilla, itt meg 240.000 HUF-nak megfelelő jen...Ha meg kibírja évekig, akkor meg féláron van egy jó gépem. Nem rossz logika, hm?
A fenti Acer-ellenes véleményekre kicsit hadd reagáljak, de hangsúlyozom, ezek csak a saját tapasztalataim!
- Nem nyomódik be a billentyűzet (pedig 95 kg vagyok és ígygépekek, csak gyorsabban.
- Most megemelem az egyik oldalát... megemelem a másik oldalát... McLaca, csodák csodája, nem tört ketté, nem is hajlik el, persze lehet, hogy azért mert csak 12 colos gép, de inkább a (z állítólagos) magnézium-alumíniumváznak köszönhetően, ami (a prospektusok szerint) ez évtől már minden (állítólag újratervezett) TravelMate sajátja.
- Elromlik majd? Lehet, mint bármi más: az Apple MacBook-ok szuper MagSafe töltőkábelje meg szétég... a MacBookok sárgulnak... a Dell (Sony) aksik kigyulladnak... valamiért volt nemrég valami nagy Toshiba visszahívás is... bármi elromolhat, lehet, hogy pár márka gyakrabban. Azért remélem és elvárom, hogy az Acer, ami most már a harmadik legnagyobb gyártó lett a világon, Dell szinten figyel oda a minőségre...Foxi (5909): szerinem megfelel teljes értékű gépnek (ld a fenti notit), ha fontos a hardozhatóság. Eleinte majd kifolyt a szemem a képernyő miatt, de aztán megszoktam. Ugyan szerintem egy 13 colos panel is belefért volna, szóval talán nem tökéletesen "sub" ez a gép, amúgy pont 2 kg. Én megvagyok vele. Nem kelt gagyi hatást, mondjuk az előlapon lévő Firewire csatlakozó kicsit furán néz ki
A gyárilag telepített Acer segédprogikat meg ki kell irtani. A Vista se fagyott le egyszer sem ebben a konfigban.
Egy év múlva beszámolok az 5000 órás tartóstesztről.Szóval, kedves hanee.... ezeke ellenére mégis azt mondom, hogy ne vegyél Acert, legalábbis ne azért, mert én ajánlottam! Többen azt javasolták, hogy nem jó választás, a szavazás eredménye egyértelmű!
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest