- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
üdvözöllek a Plex világában. a mostani HP N54L ugyanezt csinálja, amint elkezdek nézni egy filmet, csak abban van 2GB RAM és nem fogy ki belőle. itt plusz nehezítő körülmény, hogy a szerver és a kliens is ezen fut. próbáld ki a Kodit, szerintem jobb lesz.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
mással is használod a plexet, ahol nem tudod nélkülözni? a plex eléggé erőforrás igényes tud lenni, ha feltennéd rá a Kodit és rendes megosztásból játszanád le a dolgokat, szerintem jobban járnál. ilyen fura dolgokat nekem csinált DSM alatt is a plex szerver, volt, amikor ssh-ból kellett lelőnöm.
-
ubid
senior tag
... Persze az újraindítás után a plex szerver része nem indult újra valamiért... És fuck logic, hogy nem lehet startot nyomni rá, vagy restartot.. vagy valamit. Ikonra kattintva kiköpi az oldal url-t plusz portot... amin persze nem jön be semmi mert nem fut...
Kiborít...Második újraindításra elindult magától.... de fccckkkk ?
[ Szerkesztve ]
-.-
-
ubid
senior tag
áá. most látom hogy 4gb / slot.
De a kingston oldaán van, hogy miket támogat
Újonnan 6000ft-ért már lehet venni 4GB-os memóriát. úgyhogy az nekem megfelelő is lesz szerintem-.-
-
ubid
senior tag
Ki is néztem egyet, annyira nem értek hozzá... hogy ez talán jó-e.
Ha minden igaz, akkor ez Notiba való :
Kingston 8GBBocs, ha kicsit off.
-.-
-
fogtunder
nagyúr
elvileg, mikor telepíted a Hybrid Desk Stationt, ki tudod választani, hogy milyen programokat telepítesz, van közte Kodi, Plex, Chrome, Firefox, LibreOffice meg egy csomó más cucc, ezek háttérfolyamatként zabálhatják a memóriát, próbálj meg letiltani mindent a codec csomag és a Plex kivételével.
illetve valahol biztos kijelzi a memória használatot, a QNAP 2GB-ot ajánl legalább a virtualizáláshoz, lehet, hogy ha telepakolod mindennel, ezt sem viszi rendesen a gyári 1GB.
-
fogtunder
nagyúr
ez nagyon nem tűnik normális működésnek, több tesztet is olvastam, sehol nem írtak a HD stationt érintő bármilyen hibáról, illetve a hálóról leszakadás is nagyon meglepő, ezt semmilyen NAS-nak nem kellene produkálni.
a lemez, amit beleraktál tutira jó egyébként? ha tudod, próbáld ki egy másikkal, ha nem javul meg, akkor vidd vissza 3 napos cserén belül. illetve router és NAS újraindítás, megnézni, hogy nem azok vesztek-e össze.
az enyém jövő héten jön meg, remélem nem valami fincsi szériahiba.
(#16587) Gsx-rr: jelen esetben nem a TV-n fut a Plex kliens, hanem magán a NAS-on, van HDMI kimenete.
[ Szerkesztve ]
-
lazydog
addikt
[ Szerkesztve ]
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
fogtunder
nagyúr
a sima 251 is tud virtualizálni, annak is 2 LAN portja van, de ez inkább a link aggregáció miatt jó, meg tudod dupláznia NAS sávszélességét a helyi hálón, ha nem lenne elég a gigabit.
a 251+-hoz van gyárilag távirányító (~4K) illetve nem dual, hanem quad core celeron, nagyobb frekin, nem eget rengető, a dual core is elég nagyon sok mindenre.
-
fogtunder
nagyúr
- Elég sok videó tárolása ( kb 1 TB , sokszor oda vissza mozgatás , kliens és szerver között..)
ez miért? utazáshoz letöltöd a tabletre?
amúgy QNAP TS-251 vagy Synology DS214/216 Play, 2 kamera licensz jár gyárilag mindegyikhez.
a DSM live demot valamiért leszedték, a QNAP-nak van.
-
fogtunder
nagyúr
nem írod mire használnád, úgy nehéz megmondani, hogy jó lesz-e neked.
frissíteni lehet majd természetesen, a kérdés az, hogy miért egy kardinális szempont ez, mi olyan szolgáltatás van a 6-os verzióban, ami az 5-ösben nincs, de neked kell. a válasz amúgy egy google keresésnyire volt.
1 lemezes Play nincs, hasonló erősségű 1 lemezes NAS sincs (legalábbis én nem tudok ilyenről).
QNAP TS-231, vagy épített gép.
-
san2000
tag
Rossz hírem van.
Videóknál nem működik a dolog.
Felraktam egy 720p samplet és amint látod ezzel nem megy.
Sorry.
-
san2000
tag
Szia.
Még soha nem próbáltam ,de a kedvedért felraktam a Zyxel-re egy mp3 probának.
Amint látod működik a dolog.
Üdv.
san2000
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
jNk
senior tag
Az előbbit készre szerelve egy működő OS-el és szolgáltatásokkal kapod, az utóbbit neked kell összerakni és az igényeidnek megfelelő szoftverrel ellátni. 4 vagy több lemezes változatnál már olcsóbb lehet a saját gép, cserébe továbbra sem lesz egy DSM szintű csomag hozzá.
Az igényeid ismeret nélkül nehéz bármelyik változatot is ajánlani. -
fulcrum
tag
Szia!
A ZyXel NSA310 esetében, amelyik nevében a garanciajegyen benne van, hogy "beépített" 500GB, azt csak az eredeti winyóval veszik át, ha visszaviszed a szervizbe. Gyári szám szerint van hozzárendelve a merevlemez. Persze csak akkor számít, ha észreveszik, hogy nem az van benne...
Linux for human beings
-
veze
őstag
Nekem a 210-es van, mert amikor még én vettem csak azt lehetett kapni Zyxelből ( lassan 2 éve már) a 310-es jóval erösebb vas, (370MHz proci helyett 1,2GHz-es 128 MB ram helyett a duplája) de amire kell, arra még az is jó nekem. Kb ugyanarra kell amire Te akarod használni fut róla 200 körüli torrent megoszt nyomtatót és biztonsági másolatokat oda tárol a többi gép, meg a router is oda menti a backupját.
Hálózati sebességben szerény, gigabites háló ellenére 12-13 MB/s a másolás, de a 310- ebben már beerősitett, az már tud 30-35 MB/s -ot. Magyar nyelvű a kezelőfelülete.
Hátránya hogy rá kell hackelni a transmissiont, ez nem mindenkinek fekszik, van aki elvárja hogy hazaviszi összedugja és ne legyen vele több dolga.
Olyan is van de nem ennyiért..
mert a gyári kliense 10 zorrentet enged futtatni egy idöben csak Hack után ez gyakorlatilag korlátlan lesz, nálam tapasztalat hogy 200-al elboldogul simán
Szintén hátránya ( a 210-nek legalabbis) hogy ha ennyi torrent fut akkor a hálózati sebessége leesik 2-4 MB/s-re , nem bírja a vas ezt a sokat együtt. Én addig leállítom ezt a nagyaszámú torrentet, aztan másolás után , meg éjjel, senki nem macerálja és fullra hajtja a sávszélt. és dugtam rá egy másik külső házat is arra a vinyora istud tölteni. azt már másolnom sem kell, mert kint van belőle ugyebár, oda viszem ahova akarom.
A kiképzést illetöen.. nálam a másfél éve kb, 24/7-ben megy. Eddig semmi gond nem volt vele, bírta nyáron , bírta télen is
néha ujra inditom, nem szükséges, de én szoktam. csakegy gombnyomás az elején és kész.. de tervezett ujrainditás is beállítható a szoftverjében, mondjuk minden éjjel. stb.. -
veze
őstag
"A lényeg, hogy nyomtatót rá lehessen kötni és hogy torrentezni lehessen róla éjjel nappal.
Körülbelül ennyi elég is."
ha kicsit meghekkeled az itt leírtak szerint és van sajat fóruma is , segítenek, akkor Zyxel nsa310
150-200 torrentet is képes tolni éjjel nappal egyfolytában ha kell, nyomtatót megoszt van esata csatlakozo, usb elöl hátul ,usb-t hub-al oszthatod tovább, fogyasztás egy hdd-vel kb 10-15 W óránként (fórumban irták, mért adat)
árgép
van nsa210 is, ez is tol ennyi torentet és nyomtatót is kezel de nyengébb vas, igaz 20ezer alatt van az ára..
és vannak drágábbak meg olyanok is amik még drágábbak és hakkelni sem kell..
arról majd a forumtársak beszámolnak. nekem ilyen van, erről tudok..[ Szerkesztve ]
-
san2000
tag
Sziasztok.
Többen kérték tőlem itt a fórumon és privátba ,hogy ha megjön a Zyxel NSA-310 írjak róla pár sort.
Akit érdekel az elolvassa aki nem tovább lép.
Nem vagyok egy szakújságíró ezt nézzétek el nekem.Ma délelőtt megérkezett a munkahelyemre a megrendelt NAS.
Ezt azért írom le mert még az otthoni Gigabites hálón nem tudtam kipróbálni ezért egy sebesség tesztel adós maradok.Szóval megjött a csomagolása szinte ugyanaz mint a NSA-210.
A 2TB matrica jelzi hogy ez bizony HDD-vel ( is ) szállítják.Külsőleg sincs semmi különbség az elődhöz képes.
A nagy változás a burkot alatt keresendő.
Az NSA-210
és a NSA-310
Az új NAS kapott egy 1,2 Ghz Processzort és dupla Ram-ot (256 Mb).
A benne található HDD egy WD20EAR.
Mivel eddig az NSA-210 használtam kíváncsi voltam arra ,hogy mit szól az abból kivett és átrakott HDD-hez.
Titkon reméltem,hogy nem fogja leformázni és újra particionálnia HDD-t.
Szerencsére a 310 elfogadta és minden adatott megmaradt,sőt a beállítások 90% is.Az első benyomások:
A boot idő nem változott.
Az Ftp-n való elérés nagyon felgyorsult.
Már a munkahelyi hálózatomon (100Mb) is nagyon gyors és stabil. ( Korrekt méréseket este fogom elvégezni az otthoni Gigabites hálón.)Szóval bitang gyors az elődhöz képest.
És a lényeg most jön.
Mivel itthon még nem lehet hivatalosan kapni ,de ezen oldalon már rendelhető volt lecsaptam rá.Amint látható 49.900 Ft ár elsőre soknak tűnt ,de ha beleszámoljuk ,hogy a 2Tb HDD ára 35.000 Ft környékén jár akkor ez ma nagyon-nagyon jó vételnek számít.
Ha megvan a sebesség teszt meg írom azt is.
Üdv
san2000
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
A sebességre értettem, hogy mennyire türelmetlen vagy. De ha nem gigabites a háló, akkor a 100-as hálót barmelyik mai NAS kiszolgal... (Torrent az megint más kérdés, persze...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Nézd, viszonylag gyors neted van. Ha ki akarod használni, akkor erős NAS kell, de az nem olcsó. Ha olcsó mellett maradsz, akkor elfogadod, hogy esetleg kevés lesz. (Nálam a 8 mbit-es nethez is korlatoznom kellett a My Book World-öt, hogy ne akadjon ki...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
san2000
tag
Várj holnapig.
Akkor kapom meg a Zyxel NSA310 ami árban nagyon jó.
Holnap este már többet is tudok róla mondani.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Live egyszerű hack-kel torrent képessé tehető, de mivel nincs rajta USB nyomtatni nem lehet vele. (En inkább a nyomit is cserélném halozatosra...)
-
Alex91
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile 2
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Napelem
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- EK Water Blocks EK-Quantum Vector2 FTW3 RTX 3080/90 ABP Set D-RGB - Nickel + Acetal - BeszámítOK!
- ASUS ROG XG Station 2 eGPU Thunderbolt 3 Dokkolóállomás - Ritkaság
- Lenovo Legion 5 slim (2024) 16" - i7, 1Tb, 32GB, Rtx 4060 8gb, 3 év garancia
- Apple Watch 10 GPS + Cellular 46mm - Silver - 36 hó gari
- Samsung B2230 Full HD monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest