Anti-telefont csinált egy lengyel cég, vaskos pénzt kérnek érte

A Mudita közösségi finanszírozással gyűjtött pénzt a gyártásra, ami simán össze is jött, pedig a termék ára nehezen indokolható.

A Mudita egy lengyel cég, akik ma bejelentették, hogy a közösségi finanszírozással összekalapozott pénzből beinduló gyártás már ott tart, hogy a Pure nevű mobiljukra előrendeléseket is felvesznek. Most 20%-kal kedvezőbb áron, 279 euróért juthat hozzá a nagyérdemű a Mudita Pure nevű, hagyományos, nyomógombos készülékhez. Ami elsőre (és sokadjára is) elég markáns összeg egy olyan eszközért, amiben nincsenek okos funkciók.


[+]

A Mudita Pure ugyanakkor igen szemrevaló termék, feketében és fehérben készül, besöpörte az A'Design díjat a formatervért, saját bevallásuk szerint 18 hónapig reszelték a külső megjelenést. A kijelző e-ink, tehát kvázi nem fogyaszt, csak akkor, ha változtatnia kell a kiírást, jobb oldalon pedig van egy csúszka, amivel váltani lehet a normál mód (elérhetők vagyunk), a ne zavarj mód (értelemszerű, de paraméterezhető is) és az offline mód, amikor leszáll a telefon a hálózatról. Felül egy kéttónusú zseblámpát találunk (vakunak nem nevezhetjük, mert nincs kamera a készülékben), amely igény szerint hideg és meleg árnyalatú fehér fényt kapcsol.


[+]

Az e-ink kijelző 2,84 hüvelykes, egészen meglepően jó felbontást kapott (600 x 480), 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képes. A Mudita Pure legfőbb hívószava azonban a nagyon alacsony SAR-érték, ennél a modellnél ez csak 0,08W/kg. A miheztartás végett egy átlagos okostelefon 1W/kg sugárázási értéket nyújt (ami még mindig markánsan a határérték alatt van), szóval ebből a szempontból tényleg világbajnok a Mudita Pure.


[+]

A Harmannal közösen csinálták meg a hangszórót, de van 4.2-es Bluetooth (hopp, ennek milyen sugárzási értéke van?) és 3,5 mm-es jack dugasz is. 1600 mAh-s akkumulátort kapott a telefon, amely az e-ink kijelző és a nulla adatkommunikációs eszköztár (még GPRS sincs) mellett napokig-hetekig biztosítja az energiát a terméknek. Bár a gyártó csak 2G-re akarta alapozni a telefonálást, mostanra a GSM hálózatokat egyre több helyen lövik le, szóval 3G és 4G hálózatokra is fel tud lépni a Mudita Pure. És ha már így alakult, akkor külső 4G modemként is használható a készülék, amibe két nanoSIM is betolható.


[+]

A cég szerint saját operációs rendszerük van, ami nagyon minimalista és az e-ink kijelző képességeihez igazodik, csináltak hozzá számítógépes kliensprogramot is, illetve van meditációs funkció is a termékben. Mindennek ellenére az akció nélküli, 349 eurós ár még mindig nehezen indokolható, de biztos lesz egy olyan szűk csoport, akik a minimálisra csökkentett SAR érték, a hosszú üzemidő, illetve a megnyerő formaterv miatt Mudita Pure telefont választanak.

 

Azóta történt

Hirdetés