-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy 2024.12.31-ig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Viktor0610 #51384 üzenetére
Szerintem is ez lesz a konklúzió
quailstorm:
Jól látom, hogy ez itthon nem található?
Fancy-boy
Ez még apróról is 35k Eléggé drága
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Van olyan hagyományos nem okos telefon ami az alábbi dolgokra képes:
Mobilnet megosztás, telefonálás, 4G. Vagy ehhez már okos telefonokat kellene keresni?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz gzbotii #40372 üzenetére
Most én is úgy vagyok, hogy ezek közül a mobilok közül nem lehet rosszat választani. Mert mindegyik jó.
A Defy+ mellett az szólt, hogy strapatelefon. Én meg extrém sportolok vagy mi, hegyi kerékpározás, ahol azért jól jön, ha nem hal meg a mobil 2 csepp víztől vagy egy kis rázkódástól.
Másrészt annyira nem izgat a kezelői felület, az a lényeg, hogy ne akadozzon és stabil legyen. Az már mindegy, hogy hogyan néz ki
Szerk.:
Egyedül Defy+-t tudtam volna újonnan venni, a többit mint használtan.
SGS-ből alig volt olyan amire volt gari és minden stimmelt vele, HTC-ből meg jó 2 van aprón...
Újonnan a HTC és az SGS is dög drága.
Azért WP-t és Androidot ne keverjük, Android sokkal jobban szívja az akksit. Azért az 1700-as akksival csak nem lesz olyan rossz újonnan az a Defy+.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Most rendeltem meg a T-nél egy Defy+ -t, ha nem teszene 7 napon belül vissza lehet vinni
A HTC Desire S a szoftveren kívül miért olyan jó?
Az 1450-es akksi nem túl biztató..:SEgyébként HTC Desire S -t nem is látok sehol se aprón, csak sima Desire-t vagy HD-t.
Újonnan meg ahogy nézem kb. 2x annyit mint a Defy+
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Megint ide fordulok ebbe a topikba, egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy milyen mobilt vegyek.
A következők amik szóba jöhetnek, kb 55-60k-ig. (használt is)
HTC Desire S/HD, LG Optimus 2X, Motorola Defy +, Samsung Galaxy S
Nem tudok dönteni melyik lenne a jó.
Elmondom mire kéne és győzzetek meg:
- Netezésre wifivel és mobilnettel is
- Zene mp3 és lossless formátumban is.
- Rádió
- Fontos a jó üzemidő is, minimum 1 nap teljes nyúzással, de inkább több
- Lehessen garanciával kapni függetlenül. A Motorola Defy+ ebből a szempontból a legjobb, mert mindegyik független és már újonnan kapni 53-tól is.
- Jó GPS képességek
- Ne kelljen úgy vigyázni rá mint egy hímes tojásra, lásd SGS. (Ebben a is a Defy+ a legjobb)
- Gyors legyen, ne akadjon a szoftver, HD játékok gond nélkül menjenek (Ebben talán az O2X a legjobb)
- Custom romból is legyen rá stabil, legalább CM7
- Kamera szinte az utolsó szempont, de nem baj ha nem annyira rossz.Ne legyenek rejtett hibái: pl. fagyás, melegedés, kijelzőgondok, készüléktest repedezések stb.
Tudom nem vagyok egyszerű eset, de ez van.
Nagyon hálás lennék aki tudna nekem segíteni a döntésben!
-
Vasinger!
nagyúr
55k-ig milyen Androidos telefont ajánlotok használt piacról?
Cél: gyors legyen, legalábbis ne akadjon, ne fél napos teló legyen, 1 napot mindenképp bírjon, legalább 3.5" kijelző, zene, rádió, gps és böngészés téren hibátlan legyen.
Persze ha ezeket csak moddolt romokkal lehet elérni az se baj, de mindegyik szempont nagyon fontos.
-
Vasinger!
nagyúr
Egyszerű kérdés, de mégsem az:
Olcsóbb droidos készülék + olcsóbb kompakt fényképező = 70k-ból
vagy
60k-ért egy minőségibb telefon, jó kamerával pl.: Nokia N8
Mobil a következőre kéne:
GPS, Zene, Rádió, Internet, néha játék.Fényképezni meg szeretnék normális minőségben, nem pedig zajos, elmosott képeket készíteni.
Természetesen használt piac is képbe jöhet.
Melyik lenne a jobb megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz n0rbert0 #39435 üzenetére
Oké, ez is letisztázva. Most akkor jöjjenek a mobil másik részével kapcsolatos kérdések:
1, Telefonálás közben eléggé hangos? A mostnai C5 legnagyobb hibája a kijelzője mellett, hogy nagyon halk a hangszórója és egy kisebb tömegben alig hallani a másik felet.
2, Elég gyors? Szóval nem egy Tegra 3-as sebességre gondolok, hanem arra, hogy ne szaggasson a menübe való közlekedés közben a telefon, a programok szinte azonnal töltődjenek be. Természetesen a legújabb szoftverrel.
3, A GPS offline módban elég pontos, elég jó? Sportoláshoz is használnám a mobilt, ez eléggé fontos lenne, hogy ne dobja el a jelet a teló.
4, Mennyit bír az aksija mondjuk átlagos felhasználás mellett? Pár perc beszélgetés naponta, 1 óra zenehallgatás kb és megint 1 óra játék.
5, Van e rá elég játék? És ha van, egyáltalán mennyire jók? Gondolom nem ér fel a 2 konkurens repertoárjával, nem is ez a kérdés, hanem az, hogy van e rá normális mennyiségű, minőségi játék?
6, Zenehallgatásra is használnám a telót. Mennyire jó arra? Zenelejátszóval minden rendben van?
Egyelőre ennyi, elnézést, ha kicsit sok lenne a kérdés
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz n0rbert0 #39432 üzenetére
Oké, szerintem ez a rész akkor kipipálva.
Megmondom őszintén, nem vagyok megelégedve az eredményekkel, de lehet, hogy csak én várok többet egy mai kompakt géptől. Van itthon egy kb. 10 éves 3.2 MP-es gép, az is tud csinálni legalább ilyen képeket, mint ezek, ha nem jobbakat, csak kisebb felbontásban, ami szerintem eléggé elszomorító.Ami még fontos nekem az a vaku. Mennyire erős ennek a vakuja? Sötétben hogy teljesít? Sehol nem találok olyan képet ami este készült, vakuval.
Továbbá ki lehet merevíteni valahogy, hogy zseblámpaként használjam? -
Vasinger!
nagyúr
Tisztelt fórumtársak!
Sajnos úgy néz ki, hogy az egyik haverom belerángatott abba, hogy vegyek egy új telót, nagyon elcsábultam a Nokia N8 felé. Igazából az egyetlen dolog ami a mobil felé húz, az a kamerája. Mennyire tudja egy ilyen mobil kiváltani a kompakt digitális fényképezőgép szerepét? (kb. 50k környéki fotómasinában gondolkodjunk)
A jövőben terveztem lecserélni a Nokia C5-ömet, mert a Wifi eléggé hiányzik belőle, de igazából más probléma nincs vele, azon kívül, hogy nincs rá semmi játék...
Továbbá fényképezőgépet is nézelődtem, mert arra is szükségem lenne és ekkor jött képbe az N8.Szóval mennyire lenne ésszerű ezt a dolgot megcsinálni? Bellára lefrissítve már eléggé szimpatikus a sebessége is. De mint írtam most itt főleg a fényképezőgép lenne a lényeg.
Lényegesebben olcsóbban jönnék ki egy N8-cal, mint egy 50k körüli kompakttal + mondjuk egy Optimus 2X-szel, szinte féláron/harmadáron megúsznám így, persze kicsit gyengébb mobillal és talán nem annyira jó fényképezővel. (természetesen mobilt apróról venném)
Fényképezőt arra használnám, ha valamit el akarok adni, vagy meg akarok örökíteni, akár a természetben, vagy külföldi utazás közben, vagy csak a hétköznapok során, arról tudjak készíteni egy nem homályos, nem túl zajos, viszonylag élénk színekkel rendelkező képet.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Vasinger!
nagyúr
Tudnátok mondani a Vodafone előfizetéses kínálatából egy mobilt mondjuk 60k-ig? [link]
Erre használnám:
Telefonálás, internet (wifi és mobilnet is), GPS, zene, játék. Gyakorlatilag ez lenne mind amire használnám, de ezekkel ne legyen semmi baj pl.: A gps hamar találjon jelet, ne akadozzon, ne fagyjon, ne legyen halk telefonálás közben stb.Tudnátok mondani ilyet?
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Talán az egyik legnehezebb kérdező leszek a topikban, azért teszek egy próbát, hátha lesz itt egy mobilguru aki talál számomra egy ideális eszközt.
Jelenleg egy Nokia C5-öm van. Ezt 4 dologért használom: hosszú üzemidő, nagyon jó GPS, zene, telefonálás.
Viszont ezen se netezni, se játszani nem tudok rendesen.
Kéne egy eszköz e helyett, vagy e mellé amivel ezen funkciók elérhetővé válnának.
3 lehetőség van:
- Tablet és akkor megtartom a mobilom az adott szolgáltatásokra.
- Androidos mobil
- iPod és akkor megtartom a mobilom az adott szolgáltatásokra.Összefoglalva ami kéne nekem, egy gyors, netezésre alkalmas, megfelelő felbontású és kijelzőméretű készülék amiben van wifi és opcionálisan 3G. Jól vigyen mondjuk egy androidos játékot pl.: modern combat 2. Jó vételi tulajdonságok, zenehallgatáshoz megfelelő hangchip, lehetőségekhez mérten hosszú üzemidő, jó gps (hamar talál jelet és nem is dobja el), jó terméktámogatás.
Árat nem írnék egyelőre, de én olyan 60-70 alatt szeretnék maradni, akár használt piacról is vásárolnék.
A lecke fel van adva.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Ricardo #33015 üzenetére
Azt gondoltam, hogy nem fog úgy muzsikálni, mint egy nem érintős mobil, de!
Az lenne a lényeg, hogy ne úgy működjön mint a haverom Optimus 2x-e amit ha felraksz töltőre és úgy is lemerül, mert úgy eszi az akkut.
Nekem az már bőven jó lenne, ha 3-4 napot kibír néha netezéssel, zenéléssel, telefonálással persze ezt mind mértékkel.
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Szeretném lecserélni a Nokia C5-ös típusú telefonomat, mert kicsit meguntam már a Symbian rendszerét, sok a baj vele.
Ami megfogott a telóban: Hosszú üzemidő, jó GPS, kényelmes gépelés rajta, viszonylag gyors volt, zseblámpaként is használható volt, 3.5"-os jack.
Ami nagyon nem: borzasztó kijelző-> fokban lehetett csak látni, ha pár fokkal odébb nézted kb. sz@rt se. Kamerahangot nem lehetett kikapcsolni, telefonálni csak tök csöndben lehetett mert a hangszórója halottnak a csók volt.
Nos szeretnék venni helyette egy másikat, de úgy, hogy alig kelljen ráfizetni: max 5k-t
Én a ZTE Blade-re gondoltam. Szerintetek megfelelő lenne számomra ha a fent említett specifikációkat figyelembe vesszük?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz littlelion21 #27165 üzenetére
Nincs rajta Jack. Így ez biztosan kiesett, pedig alapjában véve nem lenne rossz.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #27163 üzenetére
Hát sajna nem.
De, igazából egyedül csak a kamera és az ára ami rossz pont, de ezzel talán együtt tudnák élni. Szerintem E52-t fogok venni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #27160 üzenetére
Mint írtam, a méret is a lényeg, mert meguntam az N73 hatalmas súlyát és méreteit.
A W995 lehet, hogy jobb zenében (Bár egy 5610-nél kétlem) de árban nagyon sok és mérete is nagy.Ricardo:
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #27155 üzenetére
Lehetséges, de mind2 nagy darab telfon, az N79 az N73-nál is nagyobb, ami már durva.
Az SE W995 meg ugye SE és sokkal drágább is. Na meg a kamerája sem győzött meg... -
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek az E52 milyen teló? 48k-ért vadi újat tudnék most venni.
Mint írtam, főleg zenére kellene, de a kamera is fontos szempont, a méret és a súly is.
Nos? -
Vasinger!
nagyúr
Nos, úgy érzem, hogy kinéztem magamnak a megfelelő mobilt. Nokia 5630 XM.
Szerintetek milyen mobil? Főleg zenére használnám, de kicsit fényképeznék is vele meg játszanék. Nos?
Esetleg jobb alternatíva ebben az árkategóriában? -
Vasinger!
nagyúr
válasz littlelion21 #26587 üzenetére
Az 5610 elsőre nem néz ki rossznak, a slide-os kivitel nem hátrány és a kamerája is elég jó. Köszi a tippet, végre egy olyan mobil amin megragad a szemem. Csak 1 hátránya van, a Symbian igen erős lassúsága...
A C901 jack nélkül kizárva.
Néztem SE Aino-t, HTC hero-t, 5800,LG gw620, W995-öt, de egyik sem tetszett meg ennyire mint ez.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Egyfolytában böngészem a telefonokat, de nem találok egy olyat sem, ami nem tapis, szóval klasszikus, autófókuszos legalább 3.2-es(és jó képet is csinál) és zenére is jó. (3.5"-os jack)
Nokia és esetleg SE jöhet szóba. Használtról letettem, mert elég kockázatos egy dolog... Újonnan nézek 40k környékén, előfizetéssel, mindegyik szolgáltatónál, de főleg Vodafone-nál.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #26551 üzenetére
Egyébként Eléggé nehéz mobilok ezek, ahogy nézem az adatokat. Az N85 és 86 is nehezebb mint az N73-am. Igaz kicsit kiesebbek, de nem sokkal.
Egyébként mi a kül. az AM-OLED és az OLED között?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #26549 üzenetére
Az anyaghasználat teljesen olyan hátul mint az N73-é. Ezt már csak a képek alapján is megmondom, nekem ropog a műanyag ha nyomkodom, végül is nem nagyon zavar, ennyi még belefér az "olcsóságba".
Egyébként az N86 gombjai nem kényelmetlenek? Nem vágja az ujjat? Olyan kicsinek és kényelmetlennek tűnnek...
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #26547 üzenetére
Értem. Szóval az N86 az jobb mint az N85. Csak sokkal drágább is, így a keretemben nem nagyon fér be. Mit értesz az alatt, hogy gagyi hatás? És az erősebb proci mennyivel gyorsabb? Érezhető?
Nekem igazából sokat számít a gyorsaság, mert most az N73 1-2 perc mire bekapcsol, a menübe is 5 perc mire belép, vagy a névjegyzékbe vagy akárhova. Rengeteget gondolkozik. Na meg ott a kamera is amit egy év mire behoz.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #26545 üzenetére
Nos, nézegettem a topikot és összevetettem az N85 és 86 képeit az N73-mal. Színekben simán elveri, de zajban az N73 a nyerő. Az N85/6 képei kicsit olajfestmény jelleget biztosítanak a képnek.
Egyébként mi a kül. az N85 és az N86 között? Csak a +3 MP. Mert kinézetre is szinte teljesen az.
Végül is az N85 képei nem rosszak, de nem is kiválók. (persze mobil szinten)
Alaposan utánafogok járni az N85-nek, ha ilyet veszek.
Esetleg más alternatíva?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #26543 üzenetére
Eddig talán az N85 tetszik a legjobban. 2 hibája van: az ára és a kamera. Az árával még csak-csak megbarátkozok, de a kamera nagyon zajos képeket csinál minden körülmény között.
Bár ez egy 2008-as teszt, ott azt írják, hogy ez később javításra kerülhet. Nos, javítottak már Firmware-rel?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #26540 üzenetére
Nos, nézelődtem, de az N79-ben a gombok biztos kikezdenék az ujjaimat. Egyszerűen vicc, hogy ezt hogyan képzelték.
A W995-ön gondolkodom, de SE....
Tocska:
Kérdés: Mi a véleményetek az 5630 XM-ról? Nekem így elsőre nagyon bejön külsőleg is és belsőleg is. De lehet, hogy ez később megváltozik..
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz korpicschess #26538 üzenetére
Hát, 40k környékén jó használtan is. Bár előfizus vagyok Vodánál, így lehet, hogy ott vennék.
Hogy őszinte legyek nem szimpatizálok a SE-nal. Nem szeretem őket. Egyedül a Nokia, ami megragadt, nagyon széleskörűen lehet testre szabni. Hasonlít az Ipone-ra ilyen téren.
Ez a C901 tetszik, kinézetre, a W995-tel a szétcsúsztatás a bajom, nem szeretem a szétcsúsztatható mobilokat, úgy vélem, hogy idővel elkopik az érzékelő és kontaktos lesz. -
Vasinger!
nagyúr
válasz madarasz92 #26535 üzenetére
Hát, olyan 40k körülire gondoltam, vagy olcsóbban.
De mint mondtam, ha olyan teló nincs olcsón ami zenére is nagyon jó, akkor veszek inkább külön egy MP4-et, ami biztos a legjobb zenére, mivel arra csinálták.
Használt is jöhet, ha úgy reálisabb találatok vannak.
Érintőssel még barátkoznom kell, de inkább a hagyományost kedvelem.
5800 kizárva. Van egy a környezetemben, a mostani N73 jobb nála...
korpicschess: Az ajánlott mobilok kizárva, az áruk miatt.
Az Apple csúcstelóit/lejátszóit inkább hanyagoljuk, nekem nem érne meg annyit amennyit elkérnek érte, volt a kezemben Iphone 3GS, Ipod is stb., de sikítva adtam vissza, főleg annyiért amennyi...Igazából akkor maradjunk annyiba egy viszonylag kompakt, jól összerakott viszonylag jó kamerával rendelkező > = 3.2 mp-es autófókuszos és lehessen telepíteni rá játékokat is, alkalmazásokat. A WLAN sem hátrány...
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Nem leszek rövid, nem leszek egyszerű, de remélem érthető.
Jelenleg egy N73-am van és ez a bajom vele: Lassú...nagyon, nagy és nehéz, a fülhallgató csatlakozója mindig kijön, ha zsebemben van.
Tudtok ajánlani egy mobilt, lehetőleg Nokia, amiben legalább olyan jó kamera van mint az N73-ban, viszonylag gyors és ha még az is belefér akkor 3.5"-os jackkel is rendelkezzen.
Egyáltalán egy mobil mennyire ideális zenelejátszásra? Érdemesebb inkább venni zenére külön Mp4-et? Eléggé függő vagyok, gyakran hallgatok veszteségmentes zenét és nem kis mennyiségben. De gondolom az ilyen eszközökön az mp3 is úgy szól, mint a flac...
Jah és még egy szempont, olcsó legyen. Nem kell valami nagy tudású cucc.
A választ előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Androidos tablet topic
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 10
- DUNE médialejátszók topicja
- Mobil flották
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest