- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
válasz
makoss #52474 üzenetére
Egyrészt másképp van kódolva a jel és más frekvencián. Másrészt a SIM lokáció, roaming, cella, egyéb adatai a készülékmemóriában tárolódnak, amúgy meg csak ahhoz a szolgáltatóhoz csatlakozhat, akié a készülék. Esetedben is rá van nyomva a készülékre a neve.
USA, Canada ahol ez divat. -
makoss
veterán
válasz
quailstorm #52473 üzenetére
És az mit takar, hogy CDMA-s?
Hogy működik? -
quailstorm
nagyúr
válasz
makoss #52472 üzenetére
HTC Touch Pro
Telus alapján kanadai, és lehet, hogy sehova nem megy a SIM mert ez CDMA-s. -
volandy
senior tag
válasz
Algieba #52469 üzenetére
Igen! Jó ár és ha arra amire használod jó, neked jó akkor oké!
153,6 x 77,6 x 9,7 milliméter a készülék ahogy látom.
Nagy. Nekem nagy.
Én maradnék a 130x55 körüli méretnél, de ez is csak azért mert nincs más. Ha az iPhone SE-ből lett volna egy újabb verzió vagy androidos vonalon lenne nagyobb választék kis méretű telefonokból akkor azt vagy azok közül valamelyiket használnám. Kényszerűségből, mert nincs normális nyomógombos. Egy 8" tablet akkor is lenne mert azon kényelmesebb a internetezés.
De ez az én véleményem. -
Algieba
őstag
válasz
volandy #52468 üzenetére
Nokia 2.1, boltban vettem akciósan 29 ezerért. Eddig nem omlott össze. Teszi a dolgát. Tény, hogy nem egy erőgép, de számomra fontos dolgokat tudja. Két kártyával használom, a magentás a net (Maraton 4GB), a piros a fő számom (hívás és sms). Valamint vettem bele 32GB memóriakártyát. Márciusban Pitére frissült az Android Go rendszere. Azóta van gyors töltés is. Az akku nagyon jó, 4000 mAh 2 napra bőven elegendő. Főleg mobilneten lógok. Esténként rádiót hallgatok. Az email fiókjaimat is gond nélkül kezeli. Tényleg jó a kategóriáján belül mint olcsó okostelefon. Szerintem egy évet biztosan bírni fog. (A Lumia 520 4 évig szolgált.)
-
volandy
senior tag
válasz
Algieba #52467 üzenetére
Két kártyás olcsó okostelefonod van! Milyen? Csak mert nagy szórás van az okostelefonok piacán. Olcsó drága, jobb rosszabb, kisebb, nagyobb. Melyiket válasszam? Melyik felel meg arra amire használnám? Hosszútávra biztosan nem jó! És semmiféle vitába nem akarok beleszállni, elindítani stb.
-
Algieba
őstag
válasz
Pali33 #52465 üzenetére
Két kártyás olcsó okostelefonom van. Mindent tud, amit kell.
Strapatelefonnak Prestigio F1-et vettem, de az olyan butuska, hogy tényleg csak telefonálásra van. Ha romlanak az időjárási viszonyok terepen, akkor inkább abba rakom át a fő számomat. De tényleg bírja a strapát, járólapra ejtettem, de csak visszapattant a sarkáról és elterült. Felvettem, megtörölgettem és ennyi.
-
Pali33
kezdő
válasz
volandy #52460 üzenetére
Nekem is fontos a 2 SIM, mert egyik a telefon, a másik a net.
Egyetértek, nekem sem opció a tapiteló. Egyrészt nem fogok magammal hurcolászni 100+ ezer Ft-os telefont olyan helyekre, ahol könnyen ellophatják, és jó, ha kéznél van egy telefon, nem kell dugdosni, mert akkor semmi haszna. Egyetértek a tablettel is, pl. vonatra vinni praktikusabb, mint egy laptopot. Simán tudsz majd netezni a H240S-sel, szólj majd, ha segítség kell a beállításhoz.
A fényképezést is nyilván úgy értettem, hogy információ szempontból, nem minőségi fotózásra gondoltam, arra ott van a fényképezőgép, ami ugyanannyi pénzért sokkal többet tud ebben. Zenét én sem hallgattam még rajta, nem szeretek fülhallgatóval zenét hallgatni már jó ideje, filmet is jobb nagyobb képernyőn nézni, mint bármiféle okostelón. -
HaZsolt
őstag
Az eBay-en újként hirdetett telefonok Nokia 6630-as Motorola V3 tényleg újak vagy felújítottak, esetleg hamisítványok? Szeretném összegyűjteni gyerekkori kedvenc telefonjaimat, ezekben az árusokban meg lehet bízni?
-
volandy
senior tag
válasz
Pali33 #52458 üzenetére
Metróba! Már nem akciósan.Sajnos! Ez van! Még a Hotspot funkciót nem próbáltam. Főleg telefonálásra 2 simkártya. Ezek a fontosak.
Vennék valami jobb minőségű tabletet. 8" körülit és ha interneten akarok nézni valamit akkor azon kényelmesebb mint egy okostelefonon. Laptopom van, de azt nem akarom cipelni.
Amit tud az bőven elég. Sőt még sok is. Nevek, telefonszámok, sms. Fényképezni nem fényképezek, van jó minőségű fényképezőgépem. Zenét nem hallgatok rajta van a kocsiban magnó, otthon van hifi, házimozi. Filmet nem nézek rajta. Csak otthon a plazmán. Kb ennyi! -
Pali33
kezdő
Hát igen, nem sok van belőle, mert nem ismerik még az emberek. De a CAT 35B-nél egy nagyságrendekkel jobb, én azt mentem el megnézni Media Markt-ba, de csalódás volt mindenben, és ott volt mellette az Energizer, ott ismertem meg. Én el tudom fogadni a hiányosságait, mert a masszivitás, a víz és ütésállóság, az erős, praktikus zseblámpa, használható kamera, és wifi hotspot dual SIM-mel voltak a fő szempontok.
-
Pali33
kezdő
válasz
volandy #52455 üzenetére
Igazad van, az nem áprilisi, csak 4. katalógus. Hát én is lecsúsztam róla sajnos, csak én meg "elhamarkodtam" a vételt... Te hol vetted?
Nem tudtam sajnos letölteni, szerintem azért van, mert nem engedi a google play store-t futtatni. Ez azért baromi idegesítő, hogy látod, hogy üzennek, de nem tudod elolvasni.
De azért van remény, hogy csak csinálnak előbb-utóbb valami okosítást az Androidban... -
volandy
senior tag
válasz
Pali33 #52453 üzenetére
Igen, igen látom illetve tudom, tudtam! Erről lemaradtam mert akkor ment a fórumon a "CAT B35 és az Energizer melyik a jobb nyomógombos telefon vita" és ez a január 23-----február 05. tartó akció. El is fogyott sok Metroban. Miután lement az akció 42990.- lett az ára.
Ja még egy kérdés: neked a facebook messenger működik vagy le tudtad tölteni mert nekem nem sikerült!
-
dik
őstag
Nem azt mondták erről a csodáról hogy annyira nem jó vétel? Kezdem elveszteni a fonalat...
-
Gyula1111
csendes tag
válasz
Fancy-boy #52434 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem, Fancy-boynak lesz igaza,
vagyis az van, amit én is gondolok, éspedig 2 kártyahely van benne, ezáltal vagy két SIM, vagy egy SIM és egy memóriakártya használható.
Az Energizert alkalomadtán megnézegetem, ha valahol még árulják.
A neten most nem találtam.
Üdv. Gyula -
Pali33
kezdő
válasz
volandy #52439 üzenetére
Sehogy, ez az egyik hiányossága. Továbbá először a számot adja, utána a nagybetűt, nem vált át automatikusan kicsire. Vannak ilyen alap dolgok, amiket nem értem, miért nem képesek a gyártók megvalósítani, miután egyszer már fel lett találva. Továbbá a google play store-t sem sikerült még életre kelteni.
De mindezekkel együtt szerintem még mindig a legjobb gombos strapateló. Aki tud jobbat, szóljon! -
Pali33
kezdő
válasz
Gyula1111 #52433 üzenetére
Szia Gyula!
Ha pesti vagy, javaslom, menj el az Árkád2-be a MediaMarkt-ba, ott nem rég még biztosan volt CATB35 és Energizer H240S is. Nyomogasd mindkettőt, és hamar rájössz majd, hogy a CAT felejtős, nálam ez így történt.
Az Energizernek brutál jó zseblámpája van, használható kamerája (5 Mp), dual SIM-es, lehet WIFI hotspotként használni, mint egy mobil wifit, most is róla netezek, erősebb, mint a régi kütyüm volt, memóriája is van bőven. -
dik
őstag
Elnézést kicsit OFF téma, de hátha valaki tudna rá választ én már nem értek ezekhez.
Haverom vett egy b35. Mondjuk az időképet meg tudja vele nézni? Akárhogy próbáltam rávenni nekem nem jött össze. Vagy az meghaladja annak a telónak a képeségeit? Nem lennék rajta persze meglepődve, de azt mondák neki a telenornál persze simán megy rajta szerintem csak eladó volt a telefon és aki árulta fogalma sem volt róla.
-
Gyula1111
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani azt, hogy a CAT B35 telefonnál mindegyik dupla SIM-es, vagy pedig létezik egy, és van külön kétkártyás változat is?
A leírásokban össze-vissza említik meg e funkciót, és olyat is olvastam, hogy a memóriakártya helyére lehet betenni a második SIM-et, és ez esetben kettő kártyát kezel, természetesen így akkor nem bővíthetően.
Éppen készülök egyet megvenni a Vodafone-tól új előfizetéssel.
Ők azt írják, hogy benne nincsen memóriakártya hely, vagyis nem bővíthető (!?)
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv. Gyula -
adrian87
tag
Telefontól csak annyi az elvárásom, hogy legyen mindig térerő a hívásokhoz ott ahol az okostelefonoknak is van térereje. Vaslemez épületben/gyárban vagy irodaházban vagy panelban.
Esetleg érdemes lehet lidlis bluemobilos telefont vennem? Blue mobilos vagyok, csak nem tudom milyen tel. van náluk.honnan melyiket válasszam(leírás szerint a bolti és online ár nem feltétlenül egyezik):
105
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_nokia-105-2017-dualsim-feh%C3%A9r-k%C3%A1rtyaf%C3%BCggetlen-mobiltelefon-1286291.htmlhttps://euronics.hu/termekek/nokia-105-2017-dual-sim-kartyafuggetlen-mobiltelefon-fekete/p/215291
130 (legjobbnak tűnik)
https://euronics.hu/termekek/nokia-130-dual-sim-kartyafuggetlen-mobiltelefon-fekete/p/163137https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_nokia-130-2017-dual-sim-k%C3%A1rtyaf%C3%BCggetlen-mobiltelefon-1241946.html
https://euronics.hu/termekek/nokia-130-2017-dual-sim-kartyafuggetlen-mobiltelefon-fekete/p/215292
150
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_nokia-150-dual-sim-fekete-k%C3%A1rtyaf%C3%BCggetlen-mobiltelefon-domino-quick-fix-sim-k%C3%A1rty%C3%A1val-1283708.html
https://euronics.hu/termekek/nokia-150-dual-sim-kartyafuggetlen-mobiltelefon-feher/p/210592
-
törölt tag
A Nokia 210 DS már kapható, 12-től kezdődik az ára. Lehet kipróbálok egyet.
-
New Hewkas
csendes tag
válasz
Snowy_owl #52419 üzenetére
Ohh, most látom, köszi. Mondjuk számomra nem sok új, pontosabban "megrázó" ezek közül, sőt a hotspottal úgy is néz ki, hogy többet is tud valamivel, ha az oprendszer folyamatos és nem laggol, már jobb. A 3.5-ös jack hiánya fáj kicsit, videók alapján
(bár okos mellett ritkán zenélnék róla).
-
New Hewkas
csendes tag
Sziasztok!
Régen jártam erre.
Úgy gondoltam, hogy lecserélném 1 éve vásárolt Allview M9 Connectemet egy Xiaomi Qin 1S AI-ra, a közeljövőben. Esetleg tud erről a modellről valaki bővebb információval, tapasztalattal szolgálni?
S, hogy miért? Sajnos a butított Android 2.2-es hosszútávon kicsit nyűgös, nem kényelmetlen, de mint ahogy anno beszámolómban is írtam nehézkes. Nem feltétlen reagál kellő gyorsasággal a parancsokra, valamint eszi az aksit.
Régebben többen jeleztétek, hogy mókolgatásra szívesen szereznétek be egyet, szóval aki még ilyesmiben gondolkodik az szerintem nyugodtan figyelje a fórumot/hardveraprót.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
szabonagyur #52417 üzenetére
Az időseknek szánt készülékek jók ebből a szempontból, viszont kérdés, hogy külsőre bejönnek-e.
Esetleg az Alcatel készülékek. Például 2003, 2038X. -
Fancy-boy
Topikgazda
-
Snowy_owl
őstag
Személyes tapasztalatom alapján beszámolnék a Qin S1-ről.
a készülék mérete kialakítása rendben van. Maga a készülék műanyag mindenhol, de jó minőségű. A kijelző üvege üveg. Viszont a gombok nem az igaziak, merthogy minden síkban van, és nehezen kitapintható. A belbecs már egy kicsit negatívabb. Szóval a készülék tud angolul. Ez rendben is van, viszont a billentyűzet katasztrófa. Mármint szoftveresen. Merthogy angolul tud csak, és kikapcsolhatatlan t-9 van benne + ékezetes karakterek sincsenek! Szóval írni vele olyan mint sajtreszelővel rejszolni. Továbbá az internetezés is hasonló, mivel a gyári böngésző az első oldal betöltődése után felajánlja hogy vagy átkapcsolod low memory módba, vagy kilép. (low memory mód=nem tölt be képeket).
Magára a készülékre bár android alapú, semmilyen applikáció nem telepíthető.
Ami viszont jó, és dicséretes, hogy van benne wifi és 4g. Tehát egy laptop vagy tablet számára simán megosztható az internet. Viszont nincs B20, ami nyilván csak ott hátrány ahol nincs.
A készülékben két darab hangszóró található, amik bődületesen jó hangerőre képesek, úgyhogy ide mindenképpen odabiggyeszthető a piros pont.Tehát körülbelül ennyit lehet elmondani a készülékről ami érdemleges. Magát a készüléket senkinek sem ajánlott megvenni, mert EU-s viszonylatban nagyon sok a fogyatékossága, valószínűleg a célpiacon (Kína és India) teljesen jól szerepel.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Édesanyám szeretné lecserélni a Nokia 7230-as telefonját.
Mit ajánlanátok helyette? Kialakítása lehet hagyományos, nem kell, h nyitogatós legyen.
Tudom, soha sem volt egy csúcs telefon, de szereti, megelégedéssel használja, viszont elnézve a mai kínálatot, valami siralmas a felhozatal... van valami, amire le lehetne cserélni?
Kínomban már Nokia csúcskorszakából származó új(szerű) telefonokat kerestem el keresni, de sokszor túlárazott. -
szabonagyur
félisten
Hagyományos telefont keresek.
Telefonáláson kívül semmit nem kell tudnia, de azt bizony jó minőségben. Sajnos ezek az 5.000 Ft körüliek nagyon gyengék, sokszor mintha a bányában lenne valaki úgy visszhangzik, stb
Mondjuk max. 20.000 Ft-ig mire lenne érdemes lőni? Illetve keret nélkül mi a legjobb erre a célra?
-
tibor23
senior tag
válasz
Fancy-boy #52407 üzenetére
Ezek az egyszerű Dual Sim Samsungok teljesen kihaltak, illetve Magyarországon nem kaphatók sehol sem?
Feleségem használ egy kb. 2000Ft-os ilyesmi (valamilyen feltöltős kártyával árulták ennyiért függetlenül ! ) DUOS készüléket már 5+ éve, és sokszor irigykedek rá a mai napig kb. 10 napos akkuidőre. Nagyon jó a hangminősége, nem mint az ál Nokiáknak. Annyi baja van kezdettől, hogy hívásnál néha csak kihangosítva tud beszélni, normál hangszórón nem jön ki hang. Saját agyondícsért S5610-em sajnos csak 3 napot bír egy töltéssel pedig van 2 db. 80-90%-os kimért akksim. Sajnos az a probléma, hogy a készülék nyomógombjai zsebben folyamatosan benyomódnak és ilyenkor a háttér bekapcsol, sokszor billentyűzár is kiold és mindenfélét benyom magának ha pl. leül az ember. -
hbala
aktív tag
Egy érdekesség: [link]
-
volandy
senior tag
Evolveo StrongPhone Z3. Egész jókat ír róla a tesztben AliceWake!
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Van már valakinek személyes tapasztalata a Xiaomi qin s1-el? Egészen szimpatikus készülék, bár két dolog nem igazán érthető számomra: 1.cserélhetetlen aksi, 2.AI. Bár bízom benne hogy ez az AI inkább marketing mintsem valami valós akármi. Egyébként videókon megszemlélve valamiféle butított androidnak tűnik nekem.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #52406 üzenetére
Szívesen.
Van hozzá asztali töltő / dokkoló, így egyszerűen tölthető. Egyelőre arról nincsen tapasztalat, hogy meddig bírja az akku.
Egyébként ha normális még eredeti Dual SIM-es Nokiát szeretnél ami kompatibilis a Nokia Suite-al, akkor a Nokia 301 még néha előfordul újonnan. Viszont már csak külföldön. -
Gabesz87
veterán
válasz
Fancy-boy #52405 üzenetére
Rendben köszönöm. Hát a Samsung a nehéz (külföldi) beszerezhetoseg miatt kilőve, továbbá volt már neki egy ilyen Samsung duál SIM teloja és nagyon nem szerette. Az a baj hogy Nokiái voltak, ezt szokta meg, de hiába mondom hogy már nem ugyanazok...
Mindenesetre majd megmutatom ezt a Dorot. Nekem tetszik. Esetleg tapasztalat van róla arra vonatkozóan hogy ténylegesen meddig bírja az akku? -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Apám klasszikus nyomógombos, dual-simes telót használ, de a mostanival van baja (talán egy hitvány Nokia 230). Emlékszem nekem is meggyűlt vele a bajom, amikor át akartam tenni a számokat a régi telójáról erre: Nokia PC Suite-ot sehogy sem sikerült felvarázsolni, mármint működésre bírni vele a telót, BT-on csak egyenként lehet átküldeni a számokat ha jól emlékszem. Borzalmas. Apám meg azt mondja - jelentsen ez bármit is - , hogy mindig átvált a 2-es SIM-re, és ezért arról megy a pénz, meg hogy számok eltűnnek róla. Nem tudom ezek hogy lehetségesek, de gyanítom, van köze hozzá apámnak is, mert nem egy nagy tech guru.
Szóval ha új telót nézne, mi az amit érdemes venni mostanság? Fő szempontok:
- dual sim (normál méretű, mini-sim)
- normális, jól látható kijelző
- legyen azért használható memóriája, hogy ha 1-2 képet csinálna (ne ilyen 16MB méretű), vagy bővíthető dual sim mellett
- jó akku, ami minél tovább bírja
- lévén, hogy állatorvos, vidéken laknak, és sokat jár esőbe, sárba, mezőre, nem árt ha ütés- és vízálló, bár az eddigi telefonjai sem voltak különösebben azok, szóval végtére nem fő szempont
- csak új telefon, az ár nem elsődleges szempont
- felhasználás: csak telefonálás, néha sms (nem ártana, ha értelmesen, átláthatóan rendszerezné az sms-eket, mert úgy rémlik, a Nokia 230 ezt is bénán csinálja) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest