Hirdetés

Evolveo StrongPhone Z3 - ugyanúgy bírja, de többet tud

A StrongPhone Z3 lényegében a Z1, ugyanolyan strapabíró, csak kapott egy WiFi modemet, használja a 3G hálózatokat és nagyobb az akkumulátora.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az Evolveo általában nagyon összeszedett és jó minőségű butatelefonokat tervez időseknek és/vagy strapabíró kivitelben, ami egyáltalán nem olyan könnyű feladat, mint, amilyennek elsőre tűnik. Nyilván a funkció és a forma nagyon kötött, az árral sem szerencsés elszaladni, a lehetőségeket pedig a rendeltetésszerű felhasználás körülményei is szűkítik. A StrongPhone Z1 egészen konkrétan egy telefon volt. Lehetett vele telefonálni, SMS-t küldeni, a gigantikus LED pedig zseblámpának is elment, ha nagyon szükség volt rá.

StrongPhone Z3
StrongPhone Z3 [+]

Meg sem próbált okosnak tűnni, ami ebben a műfajban külön kedvező. Az összvér rendszerek ritkán válnak be, de leginkább semennyire, az ember nem akar Facebookozni a fűrészüzemben, viszont szeretné hallani, ha hívják, irtó praktikus, ha ezt fogadni is tudja, mondjuk védőfelszerelésben, amit nem a mobilra kell hegeszteni, mert sérülékeny. A nyomógombos kivitel még mindig ideális ilyen körülmények között, a forma viszont erősen korlátozza a megjeleníthető tartalom mennyiségét és minőségét, mégha vannak is okosfunkciók, valószínűleg fájdalmas a használatuk.

StrongPhone Z1
StrongPhone Z1 [+]

Továbbra is szükség van olyan eszközökre, amelyek alapfunkciókat látnak el, megerősített készülékházzal és fokozott ellenállósággal rendelkeznek – ezt a Z1 is tudta, sokéig bírják töltés nélkül – ez is megvolt, emellett viszont nagyon nem árt, ha mondjuk képesek internetelérést biztosítani olyan készülékeknek, amiket a hívásokon és rövid szöveges üzeneteken kívül másra is lehet használni. Ehhez kell HotSpot és minimum egy 3G képes modem, amivel a Z1 nem rendelkezett. A Z3 viszont igen.


[+]

A szokásos megjelenésű csomag tartalma is a szokásos. Van benne garilevél, kezelési útmutató, célszerszám a csavarokhoz, mikrofonos sztereó headset, microUSB adat- és töltőkábel, illetve egy 500 mA-es hálózati töltőfej. Nagyon várjuk, hogy a strapakategóriába mikor esik be egy alapszintű lapkakészlet, ami gyorstöltést is támogat. A Z3 2800 mAh-s, cserélhető akkumulátorához pont jól jönne. (Igen, a teszt során a későbbiekben is elrejtettünk néhány tippet a gyártók számára az ultimate nyomógombos strapatelefon megalkotásához.) A mellékelt kijelzővédő fólia viszont hasznos és kellemes meglepetés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Evolveo StrongPhone F5 - telefon-kagyló

    Az Evolveo megtermett, strapabíró, de teljesen buta kagyló modellje igazán vagányul néz ki, emellett telefonálni, rádiót hallgatni és szöveges üzenetet lehet vele küldeni. Mert erre való.

Előzmények

Hirdetés