- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
-
Mobilarena
Szerkesztés alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kamun
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Hozzáértőhöz( Mondjuk aki nem csak összeolvasgatta a dolgokat)
Vettem egy noname külső akkut, és ha rádugom a telóm(lenovo A536), akkor nem jelzi ki, hogy töltődne, csak a százalék megy feljebb, Ha kikapcsolva(a telót) dugom rá, akkor meg hol kijelzi, hogy tölti(megrezzen, és megjelenik az akumulátor nagyban a képernyőn), aztán pár másodperc után újre rezzen, újra, stb..mintha nem folyamatosan töltené, Másik két telón is próbáltam(bekapcsolva a telók) azoknál rendesen jelezte a töltődést az akumulátornál a villámjel.
Mi ezeknek az oka? AZ szerintem nem normális, ha holt tölt hol nem kikapcsolva nem? És a telefon akunak sem tesz jót ha 2-3 másodpercenként "rádugják" a töltőt!
Ja a Lenovomon ez a 3. hordozható akku, a másik 2őt jelezte rendesen, bár kikapcsolva nem próbáltam -
werszomjas
addikt
Üdv.
Aki MI - Xiaomi power bankot szeretne.
Én most vettem tőle.
Van neki 5200mAh-s és 10400mAh-s is.
Mondjuk jelenleg mindkettő elfogyott, de gondolom később újra lesz.
A termék amit kaptam eredeti
Egy másik eladó, akitől ugyan nem vásároltam, de a leírás alapján nála is eredetit kapsz majd, mivel írja a hirdetésben a security kódot, amivel tudod csekkolni, hogy eredeti-e.
És kis segítség, hogy kiderítsd eredeti-e a termék.
-
FabioeM
csendes tag
Sziasztok.
LG Optimus 4XHD-mhoz szeretnék egy külső akksit. (2150 mAh-s akksi van benne)
http://power-bank.arukereso.hu/tp-link/10400mah-tl-pb10400-p235817467/#
Ezt találtam olyannak, ami márkásabb. Mit tudtok róla, megéri? Föl bírom vele 3-4x tölteni az akksit a Volt, stb viszonyok miatt?
Vagy van esetleg valami hasonlóan jó? Az se baj, ha kicsit kisebb, igazából ha 2 töltésnyit elbír az már jó. Azért gondoltam ezt a nagyot, mert ha később veszít a kapacitásából, akkor is még 2-szer fel bírom tölteni.
Ebayről nem igazán akarok vásárolni, próbálkozni, hanem egy megbízható érdekelne, amit itthon (lehetőleg garival) meg tudnék venni.Köszi előre is.
-
h_eduka
tag
iPadhez valo akkumlatort keresek (iPas Air) tanacs hogy milyet lenne erdemes venni?
-
Campus1
csendes tag
Erről a márkáról van valakinek tapasztalata? Elég jó áron van!
http://www.vouchercodes.co.uk/deals/75-off-veho-pebble-smartstick-emergency-6603.html?ei=0310121114sdm&di=6603&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=0310121114sdm&utm_content=thehut.com&utm_term=0310121114sdm_thehut.com_di6603_newsletter&scroll=1&ud=18267315
-
Ghard
őstag
válasz
werszomjas #194 üzenetére
Anker Astro 5600mAh
Ez 8000re jön ki szállítással és biztosan eredeti -
werszomjas
addikt
Vennék power bankot 5-6 ezer ft körül.
Vásárolt már vki DX-ről? Ez vajon valóban eredeti?
Vagy egyéb tipp, ahol biztosan eredeti terméket kapok a pénzemért? Lehet más márka típus is, mind1, minimum 5000mAh-s legyen ennyi a kitétel.
-
Ghard
őstag
Pár hónapja én is rendeltem magamnak egy jónak tűnő power bankot ebayről. 5600mAh elvileg, de már a hátuljára 5200mAh van írva
Mikor használni kezdtem, kb 40-50%ot tudott tölteni a telefonon, ami egy nexus 4, vagyis 2100mAh. Mostanra pedig 20% bír, pedig egyáltalán nem használtam sokat. Az én véleményem, hogy 3-4 ezer forintos kínai ebayes akksi csak kidobott pénz, ha komolyan szeretné valaki tölteni a telefont/tabletet inkább Anker-t vegyen, lehet hogy 2x annyiba kerül, de 4x többet is bír. -
Rayfull
tag
Hamarosan be fogok én is szerezni egy ilyen töltőt, viszont nem tudok választani.
Szerintetek melyik kevésbé noname? Vagyis melyik a megbízhatóbb? (design nem számít)
1.) www.aqua.hu/akai-power-bank-2800mah-fekete-pwb-2802-285699.html
2.) www.aqua.hu/omega-power-bank-2600mah-hordozhato-akkumulator-ompb26b-260727.html
Esetleg tudtok jobbat max 4000 ft ért?
-
laszlohu
addikt
már Magyar nyelvű cikk is van a témában :
-
laszlohu
addikt
Pozitív irányban haladnak az akkumulátor fejlesztések
most már konkrét időpont is van :
2016 év végére készítik el a nagyközönségnek, mind az Izraeliek, mind a Singapore - iak,
a fenti link a Singapore - iaké ( Bár lehet, hogy a fenti 2 , 1 és ugyanaz )olyan akku és technológia, ami
2 perc alatt 70% -ra tölti fel az akkut.
-
borbas666
aktív tag
Hali. Szerintetek ez valóban 8400mah? Mert akkor igen bestbuy lenne....
[link] -
lacik25
tag
válasz
Viktor0610 #186 üzenetére
ezt írják itt:
"Use only the charger supplied by Plantronics to charge the product (charger included with Backbeat GO 1 & 2). Do not use the charge case for any other purpose. Specifically designed for BackBeat GO."
[link] -
Félig off, de nem találtam jobb topikot.
Az lehetséges, hogy a Plantronics BackBeat GO fülesemet azért nem tölti a Mi Power Bank, mert előbbi akkumulátora mindössze 400 mAh kapacitású, míg a külső akkumulátor 1,5 A áramerősséggel tölt?(Bocs, ha láma módon és/vagy tévesen fogalmaztam, nem értek hozzá...
A készülékem tölti a power bank, de én a füles töltésére használnám...
)
-
lacik25
tag
válasz
IkszIpszilon #182 üzenetére
-
IkszIpszilon
aktív tag
Tud vki linkelni 20A Anker külső akkut,amit ki is szállítanak BP.-re?
-
chipesz
őstag
Na így összességében mostanra sikerült lemerítenem.
1. töltés: kb. 15-20%-on volt a telefon, 2 óra alatt töltődött fel 100%-ra (Töltés kezdetén 4 LED)
2. töltés: 20%-on volt a telefon, 1 óra 50 perc alatt töltődött fel 100%-ra (Töltés kezdetén 3 LED)
3. töltés: 19%-on volt, 1 óra 30 perc alatt töltődött fel 88%-ra, s ekkor lemerült (Töltés kezdetén 2 LED)Szóval ha figyelembe veszem, amit zaibatsu írt, akkor semmiképp sem lehet 10400 mAh-s, ahogy számolom maximum 7000 mAh-s.
-
ledgeri
nagyúr
-
MaciLaci1122
újonc
Sziasztok!
Én ezt rendeltem. Nagyon bejön!
http://www.lightinthebox.com/hu/kulso-akkumulator-30000mah-solar-powered-dual-usb-li-ion-polimer-akkumulator-teljesitmeny-bank-led-elemlampa_p1072574.html?utm_medium=personal_affiliate&litb_from=personal_affiliate&aff_id=41386&utm_campaign=41386
-
chipesz
őstag
válasz
Nightfall75 #176 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi a felvilágosítást!
Akkor ehhez fogom tartani magam, bár valószínűleg 0%-ról sosem fogom tölteni, hanem 15-20%-ról, így talán reális lesz a négyszeri feltöltés. -
Nightfall75
tag
Még ha eredeti lenne és valóban 10400mA-es a kapacitása, akkor sem tudnál feltölteni vele egy 2000mA-es akkut ötször. Ezek a külső akkuk kb. a kapacitásuk 70%-át tudják csak leadni, a többi hővé alakul töltés közben. Ha kíváncsi vagy mennyit tud valójában egy powerbank, így tudod kiszámolni: a powerbank gyártó által megadott kapacitásának a 70%-át elosztod a tölteni kívánt akku kapacitásával.
A te esetedben ez: 10400*0,70/2000=3,64
Tehát ha háromszor fel tudod tölteni a telódat 0-ról 100%-ra és egyszer félig, akkor igaz amit ráírtak.
-
chipesz
őstag
válasz
randras_83 #174 üzenetére
19.99 $ volt, azaz mai árfolyamon kb. 4780 Ft.
Azóta feltöltöttem az akkut, s a telefonomat is róla. Azt nem tudom a telefon hány százalékon volt, de már energiatakarékos módba kapcsolt, szóval 1x % lehetett. 100%-ra, pontosan két óra alatt töltötte fel a mobilt, s egy leddel lett kevesebb az akku töltöttségjelzője, összesen négy van.
Szóval tesztelem továbbra is, reménykedem benne, hogy mégiscsak akkora a kapacitása, mint ami rá van írva és jól fog működni. Ha minden igaz, még négyszer fel kell hogy töltse a mobilt. Visszatérítést nem akarok, elvégre nem vészesen nagy összeg, s ha kiderül, hogy jól működik, akkor meg nem érdekel, hogy hamisítvány. Egyébként erről van szó. -
ledgeri
nagyúr
Mobiltöltő akár autó bikázáshoz
-
Soma01
veterán
Én vessek egyet. Szerintem eredeti. Legalább is az van oda írva. Van amúgy olcsóbban is. De direkt nem azt veszem és ezért nem is azt linkeltem. De ha valaki már esetleg megrendelte, vagy netán meg is érkezett neki, az leírhatja a tapasztalatát.
Találtam egy oldalt amúgy, ahol le vannak írva a különbségek a hamis és az eredeti között. Majd oda fogok figyelni a "jelekre". [Google kereés linkje] Több különbség is van. -
chipesz
őstag
-
dragonfx
veterán
5600mh.s 3e.t megér grandbazáron??
-
Soma01
veterán
Én ezt néztem ki, ez legalább "márkás" : 10400mAh Xiaomi Power Bank
Mi a véleményetek erről? -
kameraman77
tag
A fentebb említett TESCO-s accubank-ra neveznék be, de lenne pár kérdésem azokhoz, akik már próbálták. Nekem egy 1200mah akkut kellene töltenem, a töltője 800mah kimenetű.. gond az, hogy ennek a kimenete 1000mah? nem teszi tönkre az akkut? Vagy lehet szabályozni a töltés erősségét?
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
Drótszamár #110 üzenetére
Szia!
Mennyire vált be ez a napelemes cucc?
Nekem egy 1500-as és egy 2000-es aksit kellene néha töltenie. Sátorozásnál a napelem elég fontos lenne, de ha van valakinek tapasztalata egy konkrét nem napelemes töltővel, azt is szívesen veszem, mert a havernak is kell egy jó minőségű. Minimum egy 10.000-es! (bár a kínai számok néha érdekesek!
) De a 3-5-7-mAh kizárva!
Előre is köszi a segítséget! -
inf3rno
nagyúr
Én valószínűleg egy Intocircuit-et veszek, erről jókat olvasni. Egyelőre nekem nem sürgős, várok még, hátha lejjebb megy az ára a komolyabbaknak, vagy javul a forint - font árfolyam...
-
inf3rno
nagyúr
Az a baj vele, hogy nincs róla egy árva review vagy teszt sem a neten, legalábbis google nem dob semmit. Én is ezért nem fogtam bele ilyen ketyere vételébe, inkább vetetek ismerőssel egy márkásat, úgyis megy ki ősszel Londonba. Amazonról 7-8 pénzért + 2-3 a szállításért, már kapsz rendeset. A 2 év gari egyébként magyar szabály a kütyükre...
-
xSide
őstag
-
vazol
tag
A héten vettem egy Prestigio PBC02100 típusú 10000mAh Power Bank-ot...
A kotta szerint használatba vétel előtt töltőre tettem több mint egy órára, majd rádugtam a telót.
A töltés elindult, azt hittem minden OK, de néhány perc múlva mint aki jól végezte dolgát leállt.
Az akkupack a töltöttség jelzője szerint tele van, de a teló félárbócon maradt...
Másik telónál és a navimnál is ugyan ez a helyzet, úgyhogy utazik vissza a boltba!
Megjegyzem a ketyerét 2 év garanciával adták... ahhoz képest egy töltést nem bírt ki!
Most dilemmázok bepróbálkozzak még egy ilyennel, vagy keressek valami mást? -
inf3rno
nagyúr
Annyit még hozzá teszek az előzőekhez, hogy olyan 70-80% a hatékonysága egy-egy ilyen töltőnek. Tehát mondjuk belemegyek 10Ah, de csak 7.5Ah jön ki belőle, a többiből hő lesz. Nagyjából ez igaz a genius-ra is, amit néztem, ott azt írták, hogy 40Wh megy bele, és 29.6Wh jön ki belőle. A többi gyártó csak a nagyobb értéket írja ki. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk van egy 1200mAh-s mobilom, és veszek hozzá egy 8000mAh-s aksit, akkor az bár letárolja a 8000mAh-t, ténylegesen csak 6000mAh-t tud a mobil töltésére leadni. Így 7 helyett csak 5 töltésre lesz elég egy ilyen aksi a mobilomhoz. Ez azért nem mindegy, ha előre megtervez valaki egy hosszabb utat GPS-es navigációval.
A genius eco így újraszámolva a tárolt értékkel:
m = 0.215kg, V = 0.161L, E = 0.144MJ
R(E,V) = 0.89MJ/L
R(E,m) = 0.67MJ/kgNézek amazon-on is termékeket, azt írják, hogy az Anker, IntroCircuit, RavPower, EC-technology, EasyAcc megbízhatónak számítanak, illetve az áruk valamivel jobb, mint az itthoni termékeknek, amik totál ismeretlen márkájúak vagy noname-ek. A kérdés már csak az, hogy mennyivel drágább a szállítás...
-
inf3rno
nagyúr
Nézzük meg mondjuk a yoobao magic cube 2 értékeit: 10400mAh, 5V, 252g, 99 x 76 x 23 mm
m = 0.252kg, V = 0.99 * 0.76 * 0.23 L = 0.173L, E = 10.4Ah*5V = 52Wh = 0.1872MJ
R(E,V) = 0,1872MJ/0.173L = 1.08MJ/L
R(E,m) = 0.1872MJ/0.252kg = 0.74MJ/kg
Mindkét érték teljesen reális, szóval elképzelhető, hogy tényleg annyit tárol, mint amit mondanak, de mivel olcsó cucc, ezért kevésbé valószínű, hogy a top közelében lenne a MJ/kg érték, illetve a többi alkatrész súlya is lejjebb kellene, hogy húzza... Szóval valószínűleg ennél azért kevesebbet tud.Nézzük meg a genius eco-u821-et, amiről azt mondják, hogy tényleg annyit tárol, mint amit írnak: 8000mAh (40Wh névleges), 29.6Wh (tényleges), 5V, 215g, 148 x 75.5 x 14.4 mm
m = 0.215kg, V = 0.161L, E = 0.1066MJ (a 29.6Wh alapján)
R(E,V) = 0.66MJ/L
R(E,m) = 0.50MJ/kg
Ezeket lehet etalonnak tekinteni szerintem. Legalábbis a genius egy elég ismert márka, és ha ők ennyit tudnak, akkor nem hiszem, hogy egy noname cucc ennél jobbal rukkolna elő.Nézzünk meg egy kamut: 100.000mAh, 5V?, 320g, 120*75*25 mm
m = 0.320kg, V = 0.225L, E = 1.8MJ
R(E,V) = 8.00MJ/L
R(E,m) = 5.63MJ/kg
Nyilvánvaló kamu.Ha 1V-ra számoljuk, akkor is 1.126MJ/kg, ami még mindig kint van a skáláról...Btw van itthon is kamu a vaterán. Próbáltam figyelmeztetni a vevőt, de nem lehet jelenteni sehol az esetet, amit beírtam comment-be, azt meg az eladó kitörölte, így nem jutott el az emberkéhez, és az üzlet létrejött... Ennyit a vatera rendszeréről. Nem szűri túl hatékonyan a csalókat... Lehetséges, hogy a többieket megzsarolta, hogy vagy pozitív visszajelzést írnak, vagy nem kapják vissza a pénzüket, legalábbis ezt szokták elsütni ilyenkor a csalók. Mindenki pozitívat adott neki, páran írták csak, hogy nem annyi az érték, mint amennyit ír, de még ők is pozitívat adtak.
-
inf3rno
nagyúr
Én nehezen értem meg, hogy miért kell Ah-ban megadni az aksi értékeket, amikor a tárolt energia mértéke joule. Csak a példa kedvéért: 20.000mAh*5V = 100Wh = 360.000J = 0.36MJ, vagy 20.000mAh*1V = 20Wh = 72.000J = 0.07MJ. Nekem sokkal kézzelfoghatóbb Wh-ban vagy MJ-ban, hogy mekkora a kapacitása az aksinak, mint így, hogy meg kell nézni külön még a volt értéket is...
Ha már itt tartunk wikipedián van egy táblázat az energy density-ről, amit ha elfogadunk, akkor egy lítium ion aksinak jelenleg 0.360-0.875MJ/kg, illetve 0.9-2.63MJ/L között mozog az energia sűrűsége. Ez alapján egy 20Ah-s 5V-os aksi, ami ugye 0.36MJ-t tud tárolni minimum 0.41-1.00kg és 0.13-0.40L körül van. A térfogat nem túl releváns, mert ennél úgyis nagyobb dobozba teszik, de ha mondjuk olyat mondanak, hogy 100.000mAh-s aksi, és csak 20 dekát nyom, akkor lehet gyanakodni...
-
drnet
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #153 üzenetére
A 12.000 mAh tuti kamu. Akkor nem 3-4-szer töltené fel a telefont, hanem 6-8-szor.
Emiatt, meg a fénykép alapján saccolt mérete miatt is kb. 5-6 Ah-s lehet.
Ebben az árszegmensben viszont már kicsit drágábban van gyári garanciás.
Én ilyet vettem, és 3-4-szer ez is feltölti a telóm + van rá 1 év gari. -
inf3rno
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #153 üzenetére
Az a baj ezekkel a kínai noname cuccokkal, hogy ráírják, hogy 50.000mAh, aztán tud 3000-et. Valószínűleg erre már mindenki rájött, ezért most 10.000-el próbálkoznak, ami reálisnak tűnik ekkora dobozra... Szerintem felejtsd el, és próbálj valami olyat, aminek márkája van.
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Milyen külső aksit tudtok javasolni, ami 10k HUF alatti áron van, és legalább 8000mAh/5V tud? Néztem a yoobao-t, de azt írják, hogy csepptöltést nem csinál. Ha már egyszer feltöltötte a mobilt, akkor leáll, és nem kezdi el újra tölteni. A másik, amit néztem az a genius töltői, amikről jókat írtak, de valamivel drágábbak a yoobao-nál. Van még ezen kívül bármi, amit ajánlani tudtok? A prestigio például milyen? Azt láttam, hogy baromi olcsó, de nincs semmilyen vélemény vagy teszt róla a neten... Eléggé elveszett vagyok, hogy melyiket is válasszam. :S
Elsősorban mobil töltésre kellene, mert GPS + navigáció 2-3 óra alatt lemeríti az 1200mAh-s aksiját. Egy 8000mAh-s power bank ezek szerint olyan 15-20 órára lenne elég. Ezen kívül viszont fényképezőt is töltenék, ami 700mAh, meg talán egy másik mobilt is, ami viszont csak készenlétben lenne. Mindez több napos külföldi biciklizésekhez kellene (valószínűleg már csak jövő nyáron). Szívesen sátraznék, de valószínűleg eltévednék, ha lemerülne a mobil. Dinamó nem jöhet szóba, mert lassít, és nem hatékony, az agydinamó meg olyan 15k, ha jól emlékszem. A napelemek szintén drágák, és lassan töltenek. Ezért gondoltam inkább valami nagyobb power bank-re, amit egyszer feltöltenék, aztán több napig bírja...
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Erről a külső akkumulátor tud valaki nyilatkozni? (Látta / használta / olvasott róla / hallott róla)
Számomra gyanúsan olcsónak tűnik, valamint az sem volt túl biztató, hogy a "milyen márka vagy ki a gyártó?" kérdésemre a "Nincs márkája." válasz érkezett a feladótól. Kicsit féltem a drága telefonomat rábízni egy olcsó, kínai vacakra.Véleményem szerint megegyezik ezzel.
Vagy inkább nézzek valami megbízhatóbb, drágább típust, pl Yoobao-t?
-
randras_83
addikt
Na ma megjött az 5200 mAh-os aTab powerbankom, elég jónak tűnik.
tapasztalatokat később tudom megosztani, mert egyelőre csak feltöltöttem
-
Pürrhosz
csendes tag
Sziasztok!
Egy Xperia SP-hez(2370 mAh) kellene valami külső töltő.
max. 6-7 ezer forintért, amivel min. 2x fel lehetne tölteni. A töltési idő se legyen több, mint 2 óra.
Van ilyen?köszi,
P
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Kijelző felújításhoz gépek - alkatrészek
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AM 5 lapok
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest