- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
-=Sawtooth=-
tag
válasz
Cardinella #70 üzenetére
placebo hatas. bebeszeled magadnak. hallani akarod, hat hallod.
azert mert analog rencereknel szamit ez, itt nem :) szarabb kabelen nagyobb lesz a packet loss?? :DDD
na de viccen kivul, ugye mar a TTL is szep fesztartomanyokkal rendelkezett, a megfelelo(?) zavarvedettseg, es a mukodokepesseg erdekeben. 0.4/0.8V stbstb. optikai kabel temahoz meg ennyire sem ertek, de gondolom logikusan, ott is ugy van megoldva, hogy hiaba veszit a jelerossegebol(csillapitas vagy mi) ..vagy beleesik abba a savba, ahol 1 nek (vagy 0nak) erzekeli vagy nem.(nem tom itt lehet e olyan,hogy a ketto koze? :D) marpedig ha ez megvalosul,akko tok mind1 min ment. itt csak szimpla digitalis adatcsere megy vegbe,nem? szal meg ha kesik is a digitalis jelfolyam..mit szamit? utana ugyis a dekodolo u.azt a jelsorozatot dekodolja...esetleg nemi kesleltetessel :DD
ha van egy 1011 sorozatom, es hiba nelkul atmegy, akkor ott is 1011-t kell kapjak. innentol a dekoder minosegen fog mulni, hogy egy digitalisan tarolt jelsorozatbol, hogy alakitja vissza. te akkor hallhatnal kulonbseget, ha a dekoder a kabel hibajabol adodoan nem ugyanazt a bitsorozatot kapna, mint amit kuldunk neki. De gondolom ez viszont merheto, hogy 1-1 kabelen milyen valoszinuseg szerint fordul elo bithiba..stb stb.
ajaj regen tanitottak engem mar muszeresznek :D lehet a kovetkezteteseim nem alljak meg a helyuket, nekem /pill, amig valaki fel nem homalyosit, hogy en tevedek, addig igy tunik logikusnak. -
klepto
addikt
válasz
Cardinella #83 üzenetére
''Legyen a végső konklúzió annyi, hogy az elméletek helyett én egy valaminek hiszek, az pedig a saját, különbejáratú hallásom. Maradjunk ennyiben, és másnak is csak ezt tudom javasolni.''
Teljesen egyetértek veled :P Meghallani, és megszeretni, én így jártam. Ezért választottam a Pana digitális erősítőjét; és olyat hallottam, amit már régóta kerestem ami a hagját illeti. Mindig is óckodtam a digitális műsorforrástól, és a cd lemezektől, de ez a Digi Pana olyat csinált a sz@r cd-vel, hogy az állam leesett! A hangja nem a korlátot, száraz, érzelmektől mentes, steril digitális hangzás volt, hanem egy neutrális, már-már élethű, precíz, tiszta, neutrális hang. Soha nem hittem volna, hogy egy digi cucc elcsavarja a fejem, amikor én lp párti vagyok, de érnek még meglepetések az életben ;]
Bocsi, ha untattalak, de ezt ki kellett írnom magamból!
LEhet, hogy mást nem fog meg ennyire, de mint írtad, mindenki mást hall jónak :P -
toeri
aktív tag
válasz
Cardinella #62 üzenetére
Mottó: ''Mindenkihez szól!'' :t
OFF Cardinella: ''mert bekötött szemmel megmondom a különbséget...''
Hát persze! Ez a vakteszt lényege!!! :DD
Kedvenc vadászterületemre tévedtél... :t
Tehát mit is mondasz meg ilyenkor bekötött szemmel? Azt, hogy A vagy B szól. Ha statisztikailag szignifikánsan jó a találati arányod, akkor elmondhatjuk, hogy hallasz különbséget A és B között, tehát számodra van különbség a két akármi között. Viszont ettől még senkinek lövése sem lesz arról, hogy melyik akármi a JOBB. Mert az sokmindenből következik, de azok mind szubjektívek ilyenkor is.
Nemrég pont kábelekkel kapcsolatban írtam a következőt valahova ide a környékre: Ha két az adatátvitel frekijén egyébként azonosan jó koaxkábel közül az egyik csillapítása nagyobb egy bizonyos -az adatátvitelt magát nem befolyásoló- frekvencián / azonos távolságon / és ez a freki pont valami nemkívánatos zavart okoz két készülék összekötésénél, akkor könnyen belátható, hogy a rosszabb kábellel járunk jobban, hiszen ha azzal kötjük őket össze, akkor azonos mennyiségű jelet és kevesebb zavart viszünk át, mert a roszabb kábel ott már jobban csillapít. Ez a példa jól rávilágít az egész misztikum mibenlétére. NEM arról van szó, hogy ne lehetne mérni a fizikai mennyiségeket, hanem arról, hogy általában lusták vagyunk mindent megmérni ami mérhető. (Esetleg nincs rá elég időnk / pénzünk.) Egyesek azzal intézik el a dolgot, hogy ''ennek úgysincs hatása a hangra'', pedig ezt nem ők döntik el. Mások úgy fogalmaznak, hogy ''ezt élő ember úgyse hallja'', ami viszont megint különböző személyenként, de néha még alkalmanként is.
Két digitális kábel, ha teljesítik az adott átviteli szabványra alőírt minimális követelményeket akkor a jelátvitel szempontjából egyforma. Szólni meg nem szólnak sehogy, mert nem hangot visznek át, hanem digitális jelet. Ha eközben zúgnak, akkor esetleg szólnak, de ez semmiképp nem tekinthető normálisnak! :DD Ami másképp szól az mindig a lánc. Amire kihathat a kábel. Miért is ne tenné, hiszen része ő is??? :F
Megintcsak a misztikum ellenében beszélek, de kísérleteztek már azzal, hogy HiFi-készülékekben is bithelyes átviteleket honosítsanak meg. Nem lett átütő siker. Ugyanis a fogyasztó maga ítéli meg, hogy mit tart ''jó hangzás''-nak. És ha ő egyfajta hibát tart annak, akkor neki hibás készüléket kell eladni! Ha rossz kábelt akar drágán, mert az passzol a rendszerébe, azzal tudja jól elfedni más komponensek hiányosságait, akkor olyat kell neki adni. Ezzel a részével a dolgoknak semmi gondom nincs. De ne tessék már ködösíteni, ne tessék már új világegyetemet építeni az ismert helyett! Mert ez ostobaság. És felesleges is.
Egy olyan készülék, ami végső soron hangot csinál rengeteg buktatóval jár. Elég egy rosszul elhelyezett táp-IC egy nyákon és ''megváltozik a hangzás''. De ez nem valami természetfeletti dolog, csak éppen a gyártók szempontjai néha* mások, mint a vásárlóké. A mai készülékek ebből a szempontból két jó nagy csoportba oszthatók:
1, Teljesítünk egy pár paramétert, de a lényeg nem a hangzás.
(Általában nagy cégek csinálják ezt.)
2, A lényeg a hangzás, a paraméterek nem számítanak.
(Általában kis cégek csinálják ezt.)
A probléma csak annyi, hogy azok a kis cégek, akiknél számít a hangzás nem tudnak annyit költeni K+F-re, amennyit kellene, ezért a ''jó hangzás''-t ''reszelgetéssel'' érik el. Kis sorozatszámban gyártanak, ált. drága készülékeket. A skála másik végén nagy gyártók gyártanak nagy tömegben készülékeket a nagy tömegnek. Náluk a kinézet/szolgáltatások végső soron a könnyű nagytömegű eladhatóság dominál. (Marketing.) És a skála közepe nagyjából üres. :((
* = legtöbbször.
Ui. Néha -de csak nagyon néha- a nagy gyártóktól is kijön valami hangzásban is érdemleges, aminek több oka lehet, de az már egy másik történet... :P
Szalma!
''valójában inkább megpróbálja megőrizni az input során elkövetett hibákat...''
És többnyire meg is őrzi! :DDD Ez az amit vállalt a digit technika a hangzás érdekében. Azt nem vállalta -nem is vállalhatta, hogy kijavítja a korábban elkövetett hibákat, vagy megakadályozza későbbiek elkövetését... Erre senki és semmilyen technika nem képes, de mivel a végén hangot vársz, előbb-utóbb ki kell lépned a digitális világból és ott már megint ''minden lehetséges''. :C
Vagyis a digit technika ''tökéletessége'' pontosan a digitális határvidékig tart (AD D végétől a DA D végéig), onnan a ''fennhatósága'' megszűnik. (Sajnos nem így az általa esetleg keltett zavarok, sávszűrések és egyéb hiányosságok!) :( ON -
erdoke
titán
válasz
Cardinella #70 üzenetére
A kérdés csak az, hogy hangfalkábelt próbáltál (analóg), vagy jó és ''még jobb'' minőségű koaxot (digitális). Az első esetnél elhiszem a jól hallható különbséget, a másodiknál dabadab-nak adok igazat. Onnantól kezdve önámítás, és így pénzpocsékolás.
-
dabadab
titán
válasz
Cardinella #65 üzenetére
Az a baj, hogy a hifista ''mindset'' az analog cuccokra van felkeszulve - ott pedig igaz, hogy nem lehet elerni a tokeleteset. Az atviteli gorbek mindig gorbek, sose egyenesek, vmi zaj mindig van, stb.
A digitalis technologia viszont meroben mas. Ott a tokeletesseg nem elerhetetlen alom, hanem alapveto elvaras. Ha egy bit 1, akkor annak annyinak kell lennie, ha 0, az hiba. Ha egy processzor szerint 1+1=3, az is hiba. Vagyis van egy olyan szint (technologiailag es ezzel egyutt arban is), ami hozza a tokeletes szintet. Ezt pedig nehez lehet elfogadni. Annak, aki kepes sulyos tizezreket kolteni interconnectekre (es a dolog vhol meg racionalis is), teljesen sokkoloan hathat, hogy egy par szaz forintos optikai kabel a legjobb, hogy onnan nincsen tovabb, mert az mar tokeletesen mukodik, es ha tizszer-szazszor annyit kolt a kabelre, attol nem valtozik semmi.
Sokkolo lehet, de azert igaz. -
dabadab
titán
válasz
Cardinella #62 üzenetére
Kedves Cardinella, szerinted mi a fityfene kulonbseg lehet ket digitalis kabel kozot, ha mind a ketton total ugyanaz a bitstream megy? Raadasul DVD eseten digitalisan tomoritett hang megy, ne akard mar azt mondani, hogy a dekoder jobban dekodolja (elfeledkezve arrol, hogy csak egyfelekeppen lehet dekodolni) ugyanazokat a biteket, csak azert, mert tizszer annyiba kerult a kabel?
Eszerveket elfogadok, magikus karlengetest nem.
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest