Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Kisebb verzióban is elérhető a Redmi Pad 2
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Dronte
üzenetére
én a szűrőket szeretem, a macsakaszőrt meg a por nagy részét megfogja és nem a gépházból kell kiszedni utólag.
a venti szabályzókat már jóval kevésbé, én alaplapról szeretem szabályozni a ventiket, lehet hőmérséklet alapú profilt beállítani, nem neked kell kézzel kapcsolgatni.
-
Dronte
aktív tag
-
Dronte
aktív tag
Az ajánlottak között van az Aerocool Aero 500 és 800 is, kérdésem, hogy az Aero 300-al van valami tapasztalat? Az 500-as nagyon megtetszett, csak sajnos egy kicsit túl nagy lenne (feleslegesen nagy) Köszi!
-
válasz
Brenor
üzenetére
Tiéd is ez COOLERMASTER Elite Power 600W ?
Ezt írták róla
"Az előző gépemet is ez hajtotta 2 évig, az újba is ez került. Hangtalan, a kábelek hosszúak, mind alsó- és felsőtápos házhoz jó, gazdagon kábelezett, kissé már túlságosan is, a kábelek felét nem győztem elkötözni."
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Vennék egy új házat. Leginkább játékokra használnám. Mostani konfigom az i5-6500, 16gb ddr4 ram, radeon rx470 4gb, cooler master 600w táp. Nincs sok igényem csak annyi, hogy jól szellőzőn. 10 körül megéri házat venni vagy 20 felett érdemes? Tudtok valami jó ár kategóriájú házat javasolni? Nem kell bele új táp.
-
válasz
Kiratheonly
üzenetére
-
dqdb
nagyúr
Ha a power cover változatot veszed meg, akkor a táptakaró tetején van kettő SSD-nek hely. A hátlapon ezen felül még további három darab 2.5/3.5 hely van, de oda csak kerettel együtt lehet felszerelni a meghajtókat (keret nélkül használható SSD rögzítési hely nem rémlik, hogy lenne).
Én a HDD keretbe tettem az SSD-t, 1 HDD + 1 SSD felállásnál egyszerűbb volt kábelezni.
-
oke
senior tag
-
oke
senior tag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Köszi a választ.
-
dqdb
nagyúr
Szintén plexis F31-be építettem gépet (csak ez volt akkor raktáron), az említett Aerocool DS-ek mellett az i5-6500-ra BQ Shadow Rock Slim került, a tápegység pedig BQ Straight Power volt, a gépbe nem került dedikált VGA.
A gyári ventilátorok 3 pinesek, elvileg nem túl fényesek tudásra (hang + légszállítás), gyakorlatilag nem tudom, mert bármiféle próba nélkül cseréltem le azokat 3 darab 140 mm-es Aerocool DS Blackre. A felső zajszigetelő három darabból áll, így kettőt vissza tudsz tenni, ha a felülre is szeretnél ventilátort, az esetemben maradt mindegyik.
Idle-en egyedül a WD Red hangját hallottam kiszűrődni (azt hozzá kell tenni, hogy a gép a telepítés során fejmagasságban volt körülbelül 40 cm-re a fülemtől, és nagyon kényes vagyok a zajokra). Meghajtottam a CPU-t annyira, amennyire tudtam, ekkor sem mentek a ventilátorok 600 rpm fölé, és a gépből kiszűrődő hang ereje/jellege sem változott. Az RX470 nem tudom, ezen mennyi változtat az esetedben.
-
Kiratheonly
tag
Érdemes azt is megnézni, hogy mennyire szellőzik a házad. Én kénytelen vagyok felső radiátorral használni a gépet, mert a VGA túlmelegszik. Inkább az F31-et vagy F51-et venném a helyedbe, a felső porszűrő nagyon hasznos tud lenni, főleg most jönne jól nekem.
Viszont, ha fontos a teljesítmény akkor nézz nyitottabb házat, ahol nem főződ meg a komponenseidet vagy a fentebb említetteket rakd teli ventilátorokkal.
Nekem R4-em van, minden előnyével és hátrányával. Viszont tervezem a váltást egy szellősebbre, mert lassan minden passzív vagy félpasszív. Így csak a vízhűtésnek van hangja.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Mosqu!to
üzenetére
a Ghost elég régi konstrukció, a kábel menedzsment és modularitás terén már el van mardva, ettől függetlenül használható és nincs más HDD dokkolóval. viszont ahogy nézem, nem is kapni már nagyon.
modularitásban egyértelműen az R5 a király, jó a kábel menedzsment, az egyetlen igazi hibája a felső porszűrő hiánya, de ha nem nyitod meg, akkor ez ugye nem baj, a hangszigetelése is jó. az R4 hasonló, de kevésbé rugalmas a belseje.
a SB600 is jó, ha nem tervezel folyadékhűtést.
amit még felvennék a listára, az a Thermaltake F31.
én személy szerint R5-öt vennék ezek közül, leginkább a modularitás miatt, de kinézetre is az jön be.
-
oke
senior tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Az R5 valahogy nem tetszik, lehet akkor az F31-el megpróbálkozok. A Power Covert Editiont néztem belőle, de az is plexis. A plexi nélküli F31 meg drágább, de lehet az lesz.
Előre terveznék 2 db BQ pure wings2 ventit, ezek megvannak, PWM-sek. Hátra és felülre raknám a 2 db-ot, amit a házhoz adnak. Vélelmezem azok 3 PIN-esek, az alaplapomon van még egy feszültség alapon szabályozható csatlakozás, arra kerülnének Y-on kábellel. Ha jól látom a felső szigetelés 3 külön darabból áll, így kettőt vissza tudnék rakni.
A CPU-n egy Pure Rock hűtő van, nem olyan régi beszerzés. -
fogtunder
nagyúr
válasz
dergander
üzenetére
ennyiért azért már nem nagyon zörögnek a házak, a többi meg úgyis azon múlik, hogy mit szerelsz bele. bár komolyabb hangszigetléssel ellátott házam még nem volt, az alapjárati zajon a legtöbbet a félpasszív VGA, csendes táp és ventilátorok hoztak. terhelésen meg csak épített vízzel lesz halk a gép.
-
juve600
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
max 65
hang zéró
-
dergander
addikt
válasz
fogtunder
üzenetére
Konkrétan nem 1-2dB különbségről akartam kérdezni, hanem úgy összességébe.
Jól megakarom választani a házam, mielőtt még belemennék. Célom egy jól szellőző ház, ami vízre tökéletes valamint ha lehet halk. Persze tudom hogy 30-ból ezt nehéz kihozni, de itt úgy látom több tapasztalat van mint nekem. Megfogadom a tanácsot, szétnézek itt-ott miújság. Nekem nem feltétlen fontos a plexi szerintem ezek a házak még rátesznek a zajra. Köszönöm a segítséget, majd jelentkezem ha választottam egyet.

-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy új házat, az alábbiak merültek fel:
- Corsair 400Q
- be quiet! Silent Base 600
- Fractal Define R4
- Fractal Define R5
- Bitfenix GhostAlkatrészek:
- ATX alaplap,
- Scythe Ninja 3 hűtő (160mm magas),
- R9 290 VGA,
- 1 SSD (jó lenne alaplapi tálca hátán rögzíteni)
- 1 HDD (szeretném, ha rezgéselnyelő környezetben lenne)
- 1 ODD (opcionális, lehet már inkább nem teszem be)Fontos:
- porszűrés (szőrét hullató kutya a lakásban + belvárosi poros környezet)
- hangszigetelés (főleg a hdd rezonálásától tudok idegbajt kapni)
- ház előlapján usb 3 kivezetés (ez ha jól látom mindnél teljesül)
- jó kábelmanagement
- kompakt méret
- modularitás (alig van alkatrész a házban, a felesleget inkább kiszedném belőle)
- vízhűtési igényem nincs
- plexi oldallap nem kell
- nice to have: SATA hotswap a ház tetején (ezt ugyan csak a Bitfenix tudja a listából, de ha a konkurencia jobb a többi igényben, akkor ettől eltekintek)Ár: minél olcsóbb, annál jobb, de igazából mindegy
A az elején listázottak közül melyiket gondoljátok leginkább alkalmasnak? Eselteg azokon kívül más favorit? Esetleg van most valami jó akcióban, ami miatt bestbuyként kiemelkedik a többi közül?
Köszi előre is,
Mosqu!to -
fogtunder
nagyúr
helyszíni próba majd megmondja, hogy kell-e oda venti, valószínűleg meg lehet oldani nélküle is, pláne ha toronyhűtőd van és beszáll a légáramba, nekem a P400-ban nagyon megült a ház tetejében a VGA által termelt meleg. de ez teljesen egyedi, előre nem lehet megmondani.
nekem a H440-ben i5-4440 van, 240-es kompakt vízzel, ASUS Strix GTX 970, játék közben 55 fok körül van a proci, 70 körül a VGA. viszont a H440 nem kimondottan csöndes, bár a Define S sem lesz az, inkább az R5 és abból is az ablak nélküli verzió, mint az F31-ből.
5db Lepa bol.Quiet van bent, ezeknek az alapjárati (~600RPM) hangja enyhén kihallatszik a házból, ami kb. 70 centire van a fejemtől, de csak totális csöndben, kertes ház, nincs forgalom az utcában, alszik a család, általában a környezeti zaj bőven elnyomja őket, másfél méterről már nem is hallani. terhelésen más a történet, ott a VGA hangja kijön, valószínűleg a plexi miatt leginkább, de az sem zavaró, az átlag játékhang simán elnyomja. -
oke
senior tag
Még mindig nem sikerült házat vennem
. A Suppressor F31 és a Fractal Define S az esélyes most. Ami probléma felmerült bennem, ha felülre is rakok ventit, akkor nem lehet berakni a hangszigetelőket, mert nem szellőzik felfelé. Szigetelés nélkül meg gondolom zajosabba ház. Mennyire szükséges oda is tennem ventit?Ez a konfig: I5 2320, RX470, 3 db HDD.
A H440-nél mennyire hatásos felül a szellőzés?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
dergander
üzenetére
ezt az atyaúristen se fogja megmondani, de ilyen 1-2dB eltérésekről van szó, nem számottevő a nyitott, nem hangszigetelt házaknál.
ha extra csendes cuccot akarsz, akkor érdemes gyárilag csillapított házat venni, a TT X31-nek pl. ilyen variánsa a Suppressor F31, vagy ott a Fractal Design Define R5, de az drágább.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
dergander
üzenetére
a TT felső rögzítő síne a legjobb a témában, ami odafér, azt fel tudod rakni rá, ebben nagyon profik. a műanyagok szoktak kicsit gyengébb minőségűek lenni, de azért még bőven vállalható. a Phanteksekben meg van külön radiátor szerelő keret a tetőhöz, házon kívül rácsavarozod a cuccot, aztán csak be kell csúsztatni, iszonyat kényelmes.
ha találsz aprón NZXT N450-et 30-ért, az is jó vétel.
illetve ha nem csak fenti rögzítés játszik, akkor hirtelen képbe kerül még vagy 4-5 ház, amibe előre simán berakható a hűtésed.
-
gabber01
addikt
Üdv
Nem kifejezetten vételi kérdés, de tudjátok esetleg hogy zalman z9 Neo házban van e és ha igen hol a csipogó? Mert sehol nem látom benne és nagyon kéne most. :S -
tboy93
nagyúr
válasz
dergander
üzenetére
Szia, en most vettem Phanteks Enthoo Pro M-et, 28-ert. Pozitívum hogy barmi belefer kb, jok a porszurok, jo a kabel management, jo a haz minosege. Negativum hogy csak egy db ssd bracket jar hozza, minden tovabbi +1500 huf, illetve egy venti van csak benne, minimum kettőt illik belerakni előre.
-
dergander
addikt
Tanácsot szeretnék kérni.
A lényeg, egy H105 Corsair compact víz , AMD RX Vega hamarosan , valamint egy ATX alaplap belemenjen. Maximum 30e forint lenne rá a költségvetés. Tudom-tudom a legjobb házak 50e forint felett kezdődnek, de nekem az a lényege elférjen fent a h105 anélkül hogy ventivel együtt beleérjen a RAMba. Olyan ár/érték arányt keresnék 30 alatt.
Ki mit ajánl? Kiváncsi vagyok minden véleményre.

-
BK87
senior tag
Sziasztok. A véleményetekre lennék kíváncsi erről a házról [link] . Ebben a videóban [link] 7:30 nál azt mondja a srác, hogy a tetejébe nem, lehet a 120-as ventit beszerelni, mert nem fér el az alaplaptól. Jelenleg egy H61-es ASUS micro ATX lapot tennék bele. Szerintetek megkockáztassam? A másik kiszemelt egy Zalman Z9 Neo lenne. Előre is köszönöm a segítséget.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Zedroxine
üzenetére
ha fontosak a szűrők, akkor hogy jött képbe az N300 és a Z9, amin kb egyáltalán nincs ilyen? a Z11 Neo egy fokkal jobb, de nekem a két 8cm-es venti oldalt nem túl szimpatikus, illetve a ház maga kb. 10-15 éves design, nem túl előre mutató darab.
Zalman Z9 Neo (itt az első szűrő kicsit gagyi és az előlapot is macerás levenni a kiszedéséhez)
NZXT S340 (a felső ventihelyen nincs szűrő)
Phanteks P400 (kicsit túllóg a kereten)
Aerocool Aero 800 (az első szűrő kicsit gagyi, kényelmetlen leszedni az előlapot) -
BrandonH
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy felső tápos számítógép házat 20-30k közötti ár kategóriában.
Processzor: i7-6700 alap hűtő
Videókártya: gtx 1060 dual hűtős
1ssd 1hdd 1odd
Alaplap: Asus H110M-A M2
Szeretném ha elől lenne legalább 3 usb port. Ha megoldható jó lenne ha felül lehetne bekapcsolni a kényelem miatt de nem életbevágóan fontos. Ha lehet de ez sem túl fontos de ne legyen túl egyszerű a kinézete.Előre is köszönöm!
-
Zedroxine
tag
Sziasztok!
Új konfigomnak keresek házat max 20k-s keretből.
Ami fontos:
- rázkódásmentesség
- jó hűtés
- zaj nem érdekes
- 1 SSD-t és 1 HDD-t tervezek bele rakni de azért a jővőre is gondolnék
- porszűrőkAmiket néztem:
CM N300
Zalman Z9 (megjelenésben és fícsörökben ezt tetszik a legjobban) és Z11 neoHa tudtok pro-kontra érveket akkor szívesen fogadom őket. Köszönöm
-
cuko
aktív tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Köszi a kiegészítést, én nem-szakértőként a saját kutatásomat próbáltam összegezni, mert nem válaszolt senki még a posztra. A Define Mini C és a Corsair Air 240 is passzol ide, jogos (csak ezek már túl drágák voltak nekem, ezért nem kerültek a listámra).
Egyetértek a mITX-es résszel is - habár az ultra alacsony Chieftec FN-03B és a Silverstone ML03-nál lehet, hogy jobban szellőzik 1-2 tágasabb ITX ház. Erősebb VGA-hoz már lehet, hogy kellene erősebb táp is, mint amit a Chieftechez adnak, ebből a szempontból is szerencsésebb lehet a Silverstone, amit olyan táppal párosítasz, amilyet jónak látszik.
(#62936) Francia91:
Ez az 1050Ti elég jónak tűnik, kb ugyanannyi mint a normál verzió és a hűtése is jónak fest. Ezt én lehet bevállalnám akár abban a Chieftec házban is egy kevésbé melegedő procival (amennyiben az a táp is megbízható) - viszont szerintem ár-érték arányban nem olyan jó, illetve a jövőre tekintve kicsit tágasabb/kényelmesebb ház jobb vétel lenne.
(Illetve nekem akkor szimpatikusabb lenne inkább ez a másik Chieftec egy bq! SFX táppal)Ha nem zárkózol el a használt házaktól, érdemes lehet böngészned az aprót, kis szerencsével találhatsz egy király fekvő házat jó áron és mellé belefér egy rendes táp is ebbe a keretbe.
-
Atmil
aktív tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Az Aerocool 800 nem hangszigetelt. Nem is írtam, hogy hangszigetelt.
Ha megnézed az adatlapomat akkor láthatod, hogy Thermeltake x71-em van pillanatnyilag.
Erre cseréltem le a Be Quiet silent 800-at, mert a Thermaltake x71-be épített vizet tervezek beletenni.Amit írtam azért írtam, ha nem derült volna ki, hogy nem minden esetben hangosak a nem hangszigetelt házak.
A jól megválasztott alkatrészeken is múlik milyen a hangja a pc-nek.
Ez van most. Thermaltake x71
Ez volt. Be Quiet 800
Az Aerocool 800 a htpc-m. Arról nincs képem.
-
Atmil
aktív tag
Erre az egész hangszigetelt ház kérdésre, van egy saját tapasztalatom.
Gondoltam megosztom.Van egy Aerocool 800 házam, amiben egy fx8320e cpu, ami 4,4 gigán megy. DeepCool gammaxx hűti +2db házventi. R7 370 gpu. Félig passzív üzemben működik. Ezt htpc-nek használom. A leghangosabb alkatrész a hdd Hitachi márkájú. Ezt ki fogom cserélni egy vd-re.
Amikor filmet nézünk és a Windows Elkezd frissíteni a háttérben a hdd kerregését lehet hallani. A proci hűtő hangját nem is hallani. Előtte volt benne egy ssd, 20 decibel alatt volt a hangja.
-
Francia91
veterán
1050 Ti-ből van Low Profile verzió is, szerintem rendben lehet ár/érték arányban. Igazából nekem arra az 1 játékra elég lenne az 1050 Ti is, mivel most a notiban lévő Quadro 3000M is szépen viszi azt, amit kell, az 1050-es ennél pedig fényévekkel erősebb és újabb. Tehát VGA-ból egy ilyen pl tökéletesen megfelelne neke, és akkor mehetne a fekvő Silverstone mATX ház is
-
fogtunder
nagyúr
nekem i5 4440 + GTX970 van benne, a VGA 70-71 fok terhelésen, a CPU 50 alatt, de az a túlméretes hűtés miatt, lassan le is kellene cserélni egy K-s példányra, szegény 240-es Arctic unatkozik

a hátlapon a szigetelés nyomódása sajnos üzemszerű, nem nagyon lehet vele mit kezdeni, ezt eléggé elkúrták a tervező asztalon, pedig simán lehetett volna még 6-7mm-el szélesebb.
-
Honzi
senior tag
-
csocs
tag
-
csocs
tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Gyárilag 2db venti volt benne. Vettem még hozzá 3-at: be quiet pure wings 2 14cm.
Tehát 5db ház venti, szintén be quiet proci hűtő és a táp ventije.
HDD-m nincsen, az volt a legzajosabb, így elváltak útjaink. Szinte semmit nem hallani belőle úgy, hogy mellettem van. Szépen, modulárisan szerelhető ház. -
Francia91
veterán
A ThermalTake V21 és az SG11 nem néz ki rosszul, megnézem azokat is

A fekvő házakhoz szoktam hozzá, jobban preferálom amúgy, az ilyen doboz még belefér az elméletembe, az állókat kerülném, nem jönnek be
mITX méreten nem gondolkozom, mert ott vagy a hellyel, vagy a hűtéssel (és ebből fakadóan a hardverrel is) kompromisszumot kell kötni. MicroATX-ben viszont tudom, hogy összerakható normális konfig -
fogtunder
nagyúr
én mATX méretben, ha nem kell fekvő ház, akkor inkább Fractal Define Mini C-t mondanék, esetleg Corsair Air 240-et.
mITX-et ha nem muszáj, akkor nem erőltetnék 1070 köré, a Core V1-ben a GTX970-em meg akarta főzni magát, mert nem volt neki hely, hogy szellőzzön rendesen. esetleg referncia blower hűtésű kártyával.
-
Atmil
aktív tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Miért is akarod lecserélni a házad?
Ha azért, mert tetszik a Be Quiet, akkor cseréld. Ha a zaj miatt, akkor én a te helyedben bekérdeznék a venti topicba.
Pár decibelt nyersz vele. Ha ez a házad "Cooler Master CM 690 II Advanced RC-692A-KWN" és nem tetszik cseréld le. A zaj miatt nem biztos, hogy érdemes cserélni. 800-1000 RPM felett hangos lesz a hangszigetelt ház is. Kinek mi a hangos?
Minőségi ventikkel is lehet hangos, ha hűteni akarsz. Szélzaj.
-
cuko
aktív tag
válasz
Francia91
üzenetére
Silverstone lett volna az egyik márka, amit ajánlottam volna.

Én G4560 + 1050Ti kombót választottam, ezek nem melegszenek azért annyira, egy i5 + 1070 kombó azért lehet, hogy már jobban megérezné az esetleges gyengébb szellőzést.
Low profile kártyákkal én csak nagyon rövid ideig szemezgettem, szóval nem tudom, hogy mekkora áldozatot kell hozni a kisebb méretért cserébe (drágább-e, illetve hűtése gyengébb-e) - én egy jobb hűtésű teljes magasságú Windforce mellett döntöttem.Ragaszkodnál a fekvő, illetve alacsony házhoz?
Az általad linkelt ML03 105mm magas és 15.7 liter térfogatú, cserébe 4x80mm venti megy bele.
Hasonló áron az SG11 például 212mm magas, 22.5 liter, 1x120 és 2x80mm venti fér el benne, viszont teljes magasságú bővítőkártyák és egy picit magasabb CPU hűtő (ami több opciót nyújt, ha tervezel extra hűtést a procira).Bitfenix Phenom M, Thermaltake Core V21 is érdekes lehet például, ha kicsit nagyobb méret és "kockább" ház is szóba jöhet.
Álló házak közül nekem az Aerocool QS-202 és QS-240, valamint CM N200, Thermaltake Versa H15, NZXT Vulcan, Fractal Design Core 1100 voltak a legszimpatikusabbak, de ezek már jellemzően 30l+, közel kisebb ATX ház méretűek.Esetleg még lehet érdemes elgondolkoznod mitx méreten, mert úgy több, illetve kisebb házból tudsz válogatni (feláras és zsúfoltabb alaplapért cserébe - pl. Bitfenix mitx-ek, Thermaltake Core V1, CM E130).
-
És nekem még csak tuning sincs meg i7 es proci se csak egy i5 7500 meg majd nekem is megint ha minden jól megy rx480 kártyám lesz,és tele oldallapos bi quiet silent base 600 ház na a lényeg jó kis ház akkor a bi quiet meg még azért halkabb is mint a cm690 lyukacsos ház.Én 5 ventilátort tervezek bele,felül 2 elöl 2 meg hátul 1 na meg ugye a proci ventilátor,csak valószínű 2 ventilátort ház szabályzóról kell meghajtani.
-
Francia91
veterán
Szia!
A konkrét konfig még nincs meg, majd az adott házhoz szándékozom igazítani. Közben rátaláltam a Silverstone házakra is, azok mintha jobban szellőznének, konkrétan ezt néztem. Ez talán jobban is tetszik, bár tápot külön kell hozzá venni, de belefér
Nem egy erőművet építenék, egy átlagos, alkalmi játékra is alkalmas gépet, minimum 5. generációs i5-ös procira alapozva, VGA-ből pedig nVidia 1060/1070 környéke, abból is a low profilos kiadás. Alaplapot még keresek, abból olyat szeretnék, amin van MiniPCIe foglalat WIFI kártyának (itthon ilyen alaplap van, csak éppen egy AM1-es platformos gépben, viszont ötletes dolog, és tetszik is)
Viszont ezzel a házzal még az ATX méretet is bevállalnám, mert tetszik. De erősebb bennem a MicroATX-hez kötődés
-
Atmil
aktív tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Szia!
Saját tapasztalat.
Most ez a házam van [link]
Ennyi hőfok, amit a képen látsz. Látni a ventik fordulatszámát is. Ezen kívűl megmértem a zajt. 20-22 decibel közt van.
Előtte egy Be Quiet silent ablakos volt, aminek ugyanez volt a tartalma. Kb. 18-22 decibel volt a zaja.
-
cuko
aktív tag
válasz
Francia91
üzenetére
Szia,
Habár tapasztalatom nincs ezzel a házzal, én is egy dedikált kártyás mATX konfigot rakok össze és elég sokat olvasgattam a témában mostanában.Szerintem sem szellőzés, sem kábelmenedzsment szempontjából nem túl jó választás; hacsak nem pont 10 centinél alacsonyabb házra van szükséged, akkor jó eséllyel találhatsz jobb házat is.
Itt egy teszt és egy videó - ezeket gondolom megtaláltad te is, ha rákerestél. A videó alapján egész jól bele lehet zsúfolni egy kis lapot, viszont a szellőzése nem túl meggyőző szerintem.Milyen konfig lesz benne? (Ez fix, megvetted már?)
Milyen videókártyát néztél ki hozzá? Milyen főbb szempontok vezérelnek a választásnál? -
fogtunder
nagyúr
válasz
üzenetére
jobbak a porszűrők, full fém az egész, vastagabb lemezek, szerintem simán megéri a többletet. a Zalman mellett az szól, hogy ha valakit nem idegesít a fullon pörgő ventik zaja, akkor van gyárilag 5 belőle, én tutira megőrülnék mellette, de ez erősen szubjektív. csak azért adtam el az enyémet, mert éppen jött szembe olcsón egy fehér H440 és szerelmes lettem, amúgy nagyon jó ház.
de ha most vennék, akkor a tempered glass verzióra fizetnék be, az üveg oldallap és a LED szalag szerintem megéri a felárat.
-
csocs
tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Nekem ilyen házam van (BE QUIET! Silent Base 600) és maximálisan elégedett vagyok vele. Csendes, hűvös, bár én vettem még hozzá 4db bq ventit
. Érezni,, hogy van benne anyag, jók az illesztések, semmi sorja, masszív, időálló darab.A monitor mellett van, fent az asztalon és így sem hallani belőle szinte semmit. Nem kell eldugni, mert hangos. Hely is van benne bőven.
-
törölt tag
válasz
fogtunder
üzenetére
én részemről a tritont az erkélyről új vektorra állítanám 150-200N erőkifejtéssel, 45 fokban vertikális sávon, elsődlegesen jobb kézzel, mielőtt szétáztatja a géped belsejét.

A Z9 NEO-nál sehol nem találtam arra infót, hogy előre befér-e egy normál vastag radi, ventikkel. A lekerített rész, a tápnak/HDD-knek elég közelinek tűnik az elejéhez. A gyári leírás ajánlja, de ott szerintem max 20-25mm lehet ha a ventiket leszámítjuk. Van valakinek erről tapasztalat?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
128bit
üzenetére
én részemről a tritont az erkélyről új vektorra állítanám 150-200N erőkifejtéssel, 45 fokban vertikális sávon, elsődlegesen jobb kézzel, mielőtt szétáztatja a géped belsejét.
240-es vízhez én Zalman Z9 Neot ajánlok, mint legolcsóbb megoldás, esetleg aprón lehet próbálkozni NZXT S340-et vadászni 15 Körül.
-
-
Honzi
senior tag
Sziasztok!
Új házikót keresnék jelenleg egy core 3000 van.
Max 25 ezer körül kéne találnom valamit akár jöhet apróról is.
Eddig egy fehér H440-et találtam ilyen áron ami tetszik.
Ami fontos hogy kell legalább 2 HDD hely és 1 SSD később akár egy 280mm radiator is elférjen illetve a jó por szűrő se lenne hátrány.
Előre is köszönöm.
-
128bit
tag
Sziasztok
Keresek számitogép házat amibe be tudom szerelni a kis Raijintek Triton 240 vízhűtésemet .
Mondjatok nekem valami olcso házat hozzá .
Nem nagyon érdekel ,hogyan néz ki ,csak elférjek benne.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Parkside szerszám kibeszélő
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy topik
- Linux haladóknak
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy A05s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Busterftw