Hirdetés
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shamli86
tag
Üdv. Milyen házat vagy házakat tudnátok ajánlani amibe belefér pl a tetejébe egy CoolerMaster Masterliquid Pro 280-as vízhűtés. Ha lehet mid tower legyen. Az ár kb 30-50 ezer Ft között legyen. A válaszokat előre is köszönöm!
-
oke
senior tag
Új házat keresek a jelenlegi CM Elite 331 helyett. Kiszolgálta már az idejét és elég hangos is a mostani konfiggal, pedig 2db 12 cm-es Pure wings venti van benne. Főleg a videokártya ventije hallatszik ki terhelés alatt.
Ezért Halk házat szeretnék, elsősorban netezés közben legyen "néma", játék közben nem annyira zavar, ha kicsit hangosabb, de azért mértékkel
. Így jutottam el a hangszigetelt házakhoz. Bár mindig dilemma nálam, hogy mivel a hangszigetelt ház kevésbé szellőzik, emiatt a ventilátorok jobban pörögnek, így hangosabbak. Tehát nem tudom jól döntök e 
Az alábbi konfighoz keresek:
Abit B75- alaplap ( sajnos csak egy venti szabályzó van rajta), I5-2320 - Pure rock hűtő--> később egy I5 -6500 kerülhet a helyére (húzni nem tervezem), Sapphire RX470, 1 db SSD, 3 db HDD, 1 db ODD
A ház mellettem van, egy írösztal fakkjában. Összeg olyan 25-35 eFt között.
Ezeket néztem ki, tudom, hogy a fenti konfig nem minden darabja fér bele mindegyikbe, de most csak ötletelek. Az ODD-t meg tudom oldani, hogy külső legyen, HDD-ket viszont megtartanám:-THERMALTAKE Suppressor F31 Power Cover Edition
-FRACTAL DESIGN Define S
-FRACTAL DESIGN Define R4
-FRACTAL DESIGN Define R5
-CORSAIR Carbide Series Quiet 400Q
-BE QUIET! Silent Base 600
-BE QUIET! Silent Base 800F31 Power Cover Edition-t eddig sajnos csak ablakosban láttam itthon, ahogy nemrég más kolléga is kifejtette itt. Gondolom ez zajosabb, viszont ebbe minden beférne.
Melyik lenne a jobb választás?
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Mi a véleményetek a Corsair crystal 570x-ről?
-
sebixxx
tag
Hello!
Nekem tegnap erkezett meg a Phanteks Enthoo Pro M Acrylic hazam (csak annyi a kulombseg, hogy ennek az egesz bal oldala plexi).
Errol tudok neked 1-2 szot irni.. Jo par hazat megneztem neten es vegul erre esett a valasztas aminek nagyon orulok miutan megkaptam...
- nagyon jo kabel menedzsment 1 kabel sincs bent a hazban, az alaplap mogott a hatuljan is jol ellehet rendezni a kabeleket 2 tepozaras pant segitsegevel.
- Nekem kulon tetszik a takaro lemez bent ahova a tap kerul es 2 HDD-t is ellehet bujtatni (nekem csak 1 van szoval boven eleg) igy nagyon tiszta/rendezett belsot eredmenyez semmi nincs bent a belsejeben a "fo reszben" feleslegesen, 1 SSD-nek van helye az alaplap rogzito lemeze mogott igy az is elvan dugva. Egy DVD ironak van helye szerintem manapsag mar eleg nekem ninc is.
-Elol, felul, tap alatt porszuro, szerintem boven elegendo venti fer bele, elore 2db 14cm, felul 2db 14cm es hatul 1db 14cm, lehet 12cm-es ventiket is beletenni abbol tobb fer el, de en 14cm vetniket rendeltem.
-A belso nagyon tagas es szellos nekem 1 SSD es 1 HDD-m van azok elfernek az "eldugott" reszben igy csak az alaplap van bent fo terben meg ami rajta ugyebar.

Kinezetrol mindenki dontse el maga, nekem bejon semmi csicsa csak letisztult egyszeru forma annyival dobtam meg en a kinezetet, hogy a full plexis valtozatot vettem es azt kell, hogy mondjam nagyon jol nez ki..

Egy 15 ezres hazat valtott (CiT Vanquish) le 3db 12cm alap ventikkel felszerelve es nem volt semmi kabelrendezesi lehetoseg kb. Ebben a hazban meg csak a 2db alap venti van jelenleg, de igy a CPU 8-10 fokot javult a VGA meg 5 fokkal lett huvosebb, nekem ez eleg meggyozo.. 2-3 nap es jon 4db 14cm-es venti lecserelem az alapokat is kivancsi vagyok lesz-e meg javulas.. Amugy az alap ventik se tunnek hangosnak nekem. Maga a haz anyaga szerintem rendben van masszivnak tunik nem recseg-ropog stb.
En batran ajanlom ezt a hazat nagyon elegedett vagyok vele. A masik hazrol neztem kepeket, nekem a Phanteks jobban tetszik kialakitas es kinezet szempontjabol is, de nezz pl youtubeon videokat hatha segit donteni..

Vegul kuldek egy kepet a belsorol az uj Phanteks Enthoo Pro M hazamrol

Nem egy kis darab a kartyam (Gtx 980Ti) es meg igy is rengeteg hely van mogotte..Remelem volt valami hasznos info abban amit irtam.

-
Egzee
őstag
Sziasztok!
Hasonló, megfordítható alaplapi tálcás ház, van ami beszerezhető itthon, mint a Corsair Carbide 600C? Köszi!
-
A21
tag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni, kérnék egy kis segítséget. Mind kettő kiszemelt ház az ajánlottak között van, de mivel személyesen nincs lehetőségem megnézni egyiket sem, ezért aki esetleg ismeri őket, mondhatna pár szót, hogy melyik a jobb és miért? (Design, minőség stb)
BitFenix Aegis Core vs. Phanteks Enthoo Pro M
Köszönöm!

-
fogtunder
nagyúr
válasz
hitvanyalak
üzenetére
hát több ventit nem tudsz bele rakni, mint amennyi benne van, meg nagyobbakat sem.
én eddig ezt a házat még csak NAS célokra ajánlottam, de a 1050Ti és az i3 nem fűt sokat, elvileg elégnek kell lennie, a VGA lehet picit hangosabban fog pörögni, mint egy nagyobb házban.na megelőztek, akkor jó lesz.
meghajtó fér bele bőven, szóval az nem akadály, más költség elvileg nem lesz.ha nem nagyon vagy rápörögve a kocka ház témára, esetleg nézd meg a Phanteks Enthoo Evolve mITX-et és a Fractal Design Define Nano S-t is, nagyon jó ITX házak. ezeknél max 1-2 ventilátor lehet a plusz költség.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hitvanyalak
üzenetére
Lapon kívül más nem kell. 2 HDD tartót majd vegyél ki, ne álljanak a levegő útjába feleslegesen.
A gyári ventik 5V-on halkak (ugye van hátul egy kapcsoló) és így is átszellőztetik a házat, nem lesz gond a hőmérséklettel gyári procihűtővel sem.Jó kis ház én szerettem.

-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a jelenlegi konfigomat ha szeretném átköltöztetni egy FD Node 304 -be, akkor a mITX lap költségén kívűl,mire számítsak, illetve megoldható-e? A házat nem számolom.Asrock h110mDGS
I3-6100 gyári hűtő
Palit GTX 1050ti StormX4GB.
WD3200AAKS
Kingston Savage 8GB2133Mhz
Bitfenix Phenom MATX 4 venti megy
Superflower ATX 450W80+Hűtés elég a Node sajàtja?
Maximum 1db SSD bővítés lesz majd valamikor.
Köszönöm a választ.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
digo00
üzenetére
meghajtók száma és mérete?
a világítás miért lényeges? LED-es ventit lehet bele rakni utólag is, a LED szalag se drága.
az első két tippem amúgy a Phanteks P400 és az NZXT S340. elvileg a Zalman Z9 Neo-ba is belemegy, de ott nem igazán konkrét a gyártó a specifikációval, szóval nem vállalok érte felelősséget.
-
digo00
tag
Sziasztok.Ehhez a konfighoz milyen házat ajánlanátok?
Alaplap Msi Z97s sli
Kártya Sapphire radeon R9 390
Táp Corsair CX 750M
Szertnék bele a procihoz i7 4790K-hoz egy Enermax Liqmax II 240 vízhűtőt is. Jelenleg aerocool syclone ii házam van és azt cserélném.Valami hasonló vilagitós jó kinézetűt szeretnék. -
fogtunder
nagyúr
válasz
LaptopSystem
üzenetére
mindkettő ajánlott és nagyon jó ház, hogy melyik lenne a jobb, azt nehéz eldönteni a nélkül, hogy az összefoglaló elején lévő kérdésekre válaszolnál.
-
sziasztok ezt a házat mennyire ajánljátok? CORSAIR Graphite Series 780T fehér vagy BE QUIET! Dark Base Pro 900 ezüst melyik lenne a jobb?
-
Chris Kiki
senior tag
Találtam egy gyöngyszemet: In Win Chopin
-
fogtunder
nagyúr
válasz
ansell
üzenetére
tök jó a P400 is, de azért vannak limitációi, mondjuk CPU hűtés terén, illetve pár fokkal hűvösebb lesz a Pro M, viszont kispórolták belőle a második SSD felfogatót és előre kell venned ventit alapból, de amúgy 20-ért se rossz biznisz.
ő egyébként csinált már ilyet, elkezdett árulni egy NZXT H440-et, először volt 22, aztán mire ledöntöttem, hogy megveszem (valami 4 nap múlva) már 30 volt. ezt most mindenféle negatív felhang nélkül mondom, néha nagyon áron alul rak fel dolgokat, aztán kapcsol, hogy félrement az árazás.
-
fogtunder
nagyúr
ha ATX alaplapot akarsz bele rakni, akkor fekvőből ott van a CM HAF XB, vagy állóban az NZXT S340, illetve a Fractal Design Define C, amit pont a kis mélysége és ezért az S340-hez képest kis mértékben rosszabb hűtése miatt nem szoktam mondani, de ha külön ez az igény, akkor azért bőven vállalható.
-
jambiyya
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
CM690-hez képest:
-sokkal szélesebbnek érződik (most nézem az is
)
-szebb, bár ez szubjektív
-könnyebbnek érződik, pedig nem az
-anyagában, felületkezelésben sokkal jobb (bár a nyitható előlap mögött a műanyag rész elég gagyi hatású)
-ergonómia sokkal jobb, szerelhetőbb (úgy tűnik az évek alatt fejlődtek a házak is)
-moduláris és a kábelmenedzsment is jobb
-lába nagyobb, így talán kevesebb port szív fel a táp
-beépített ventik csavarozottak, majd csere lesz szilikonra (lehet ez csak az én fejlövésem)
-alsó porszűrőt hátra kell kihúzni, ez elég gáz (mondjuk cm690-en nem volt)
-tetején mágneses porszűrő van, kérdés minek, ha ott úgyis kifelé fúj majd a venti
-kíváncsi vagyok halkabb lesz-e, mert az elején van valami szövet, de oldalt, felül semmi
-nem akartam ablakosat, de a teli-oldalú drágább volt és nem is találtam sehol...ez elég furaSzóval egyértelmű előrelépés, majd szerelés után írok még, és csinálok képeket is.
-
Didro24
csendes tag
Sziasztok!
Lassan kezd összeállni a configom és házzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni!
Alaplap: MSI B150m Bazooka
Processzor: I7-6700
Memória: Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR4 2400Mhz
Vga: MSI GTX 1070 Gaming X 8GB
SSD: Kingston 240GB HyperX Fury
HDD: WD 1 TB
Optikai meghajtó: -
Tápegység: Be quiet be power 9 500W BN267Igazából nagyon elnyerte a tetszésemet a Sharkoon DG7000-G, erről esetleg valaki tudna véleményt mondani, hogy passzolna-e a configgal?
Sharkoon DG7000-G Compatibility:
Mainboard Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Max. Length Graphics Cards 38.0 cm
Max. Height CPU Cooler 17.5 cm
Max. Length Power Supply 23.0 cm
Max. Height Radiator incl. Fan 5.7 cmElőre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
Chris Kiki
üzenetére
- Phanteks Enthoo Evolv mATX (ebből hamarosan jön egy Tempered Glass verzió, ahol fentre tették a bekapcsológombot és előre a portokat)
- Cooltek / Jonsbo RM3
- Fractal Design Define Mini C (van ablakos verzióban is)Aztán kb. ennyi a normális mATX felhozatal.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Chris Kiki
üzenetére
Bitfenix Phenom jut most hirtelen eszembe, de mITX méretben nagyon sok szexi kis ház van, Xigmatek Nebula C, TT Suppressor F1, Raijintek Metis, Fractal Design Node 202 és 304, Phanteks Enthoo Evolv mITX.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Chris Kiki
üzenetére
az mATX házak nem lesznek szignifikánsabban kisebbek a normál ATX-nél, mert eleve az alaplapok méretei között nincs nagy differencia. mITX nem opció esetleg? úgy inkább lennének ötleteim.
-
Chris Kiki
senior tag
Sziasztok!
Ajánljatok egy házat nekem.
MicroATX alaplaphoz kellene. 35W TDP-jű procit raknék bele, és csak az alaplapi videóvezérlő lenne használva. Se HDD, se SSD sem pedig Optikai meghajtó nem kerül a rendszerbe, egy darab NVMe M.2 meghajtó lenne a konfig lelke. Minden egyéb tárhelyet a NAS-ról kapna. A lényeg, hogy minél kisebb legyen a házikó és minél csendesebb. Különösebb esztétikai igényeim sincsenek, de azért ne legyen igénytelen a külseje. Legalább két előlapi USB nem ártana.
-
GâLî
tag
Sziasztok!
Jonsbo W2 Ehez hasonló házból miket tudtok ajánlani?
A fő kritérium hogy ne legyen mély de azért a legnagyobb PCI-E kártyák elférjenek benne (~40cm?), ezen felül szellőzzön jól, legyen halk, porszűrős, 5,25" meghajtó hely nem kell, letisztult formavilág, lehet álló vagy fekvő is, vízhűtést nem tervezek. Jelenleg egy FractalDesign R4-et laktam be, nem lenne baj ha anyag/összeszerelés minőségében legalább ezt a szintet hozná az utód
Előre is köszönöm a segítséget! -
kelna91
senior tag
Azt már eldöntöttem, hogy vagy BQ Silent Base 600-at vagy 800-at veszek, de a kettő közül még nem tudtam választani. A 800 5 centivel magasabb, és több meghajtót tud fogadni, és 3 beépített ventivel érkezik, a 600 csak két ventivel, viszont azokat egy három állású fordulatszámszabályzóval lehet vezérelni.
Szerintetek melyiket? -
fogtunder
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
P400-ról váltottam H440-re, ami ugyanaz a váz, 10 centi közelében nincs se a magasság, se a mélység különbsége. Nagyobb, de annyival nem.
-
Silancer
csendes tag
Sziasztok, 5 év szolgálat után kezdik megadni magukat a gépem alkatrészei szépen egymás után. Meghalt az alaplapom, utána feladta a szolgálatot a vízhűtéses házam [Gigabyte 3D Mercury] szóval idejét érzem váltani, viszont mivel 1 ideje nem követem a témát segítségetekre lenne szükségem.
A kövi gépembe sima ATX lap menne, Intel procival, 1060-as VGA-val, viszont részenként fogom cserélni ezért 1 GTX 570-esnek is kellene férni benne (amíg nem lesz cash azt cserélni az 1060-ra nem pedig melette). A házat tekintve semmi különösebb csicsa nem érdekel, a lényeg hogy halk legyen (Azért vettem a vizes házat annó mert ennek aztán semi hangja nem volt), esetleges bónusz ha könnyen szállítható mert szokásom hurcolni (Suli/munka/szabadidő miatt van hogy fél évente változik a helye (nem házon belül) és az előzőt nem volt leányálom pakolgatni). 20 és 40 pénz körül költenék rá max.
Köszönöm a segítséget! -
fogtunder
nagyúr
ma reggel láttam aprón Phanteks Enthoo Pro M-et 17-ért, valaki vegye meg gyorsan, mielőtt elborul az agyam és én veszem meg

de viccen kívül, ha valaki most keres 20 alatt házat, akkor ne keressen tovább, megtalálta.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
annyira látványosan nem lenne kisebb a P400 sem, mint a Noctis, szellőzésben viszont gyengébb, én nem cserélném.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Nekem is ez volt a bajom, bár én még úgy vettem a házat, hogy stock hűtő volt fent, de ami belefért volna, azt újonnan nem akartam venni, használtan meg nem találtam olyat, ami befér, úgyhogy végül az illogikus megoldást választottam és vettem egy kompakt vizet.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
kelna91
üzenetére
Biztos, hogy van belőlük, a vonatkozó topikokban biztos segítenek. A venti vezérlést nem a chipset végzi, hanem egy ventilátor szabályozó chip, ami független ettől, ha jó szabályozhatóságot szeretnél, akkor érdemes ASUS-t venni, nekik van a legjobb gyári szoftverük hozzá.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Vagy kockáztatsz, vagy másik hűtőt/házat veszel. Érdemes rákeresni a ház és a hűtő kombinációjára, hátha valaki sikeresen beszerelte már.
-
CptAdamica
nagyúr
Sziasztok! Egy phanteks P400-as házon gondolkodom, egyetlen bajom, hogy a jelenlegi cpu hűtőm 161 mm magas, míg a háznál 160-at írnak. Ilyenkor mi a helyzet?

-
Kreon21
csendes tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Kedves Fogtündér!
Azt írod, hogy volt Phanteks Eclipse P400s házad. Milyen volt? Szellőzött eléggé? Mennyire volt halk? Szerinted befér-e egy Hyper 212 EVO hűtő? Van-e más, amit szívesebben ajánlanál?
Elvileg Itt leírtam minden kérdésemet:
https://prohardver.hu/tema/milyen_hazat_2/hsz_61399-61399.html
Most néztem utána, tetszene a TT Suppressor F31 is.A jelenlegi konfigom mindenképpen menne, mert:
https://prohardver.hu/tema/milyen_hazat_2/hsz_61415-61415.htmlElőre is kösz a választ!
-
tejmaffia123
tag
Sziasztok ! Faterom gépházat akar venni ! Semmi elvárás régi 775-ös ATX alaplap max 10K a keret ! Tunátok valami fasza kis házat ajánlani ?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fi:zi'k
üzenetére
bár több ponton is ellene megyek az eddig formált véleményemnek a következő mondattal, de ha itt tart a történet, akkor én nyelnék egyet és megvenném az NZXT-t. nem rossz az F31, de designban sehol nincs a fehér H440-hez képest, én még több hónap után is úgy ülök le mellé, hogy igen, megtaláltam, amit kerestem, hiába szerettem a P400-at, sosem volt ez az érzésem vele kapcsolatban és ez vezetett oda, hogy végül megvettem a "hűtőszekrényt" annak ellenére, hogy a másikra még jelentkező se volt.
-
nagyúr
válasz
fogtunder
üzenetére
Alapvetően jónak tartom a FD házait, de vmiért mégsem tetszenek igazán. Mintha a Tt jobban megoldotta volna ezt. Meg amúgy is, szanszos, hogy az R6 is a H440 árában lesz.
Szóval mivel fehér H440 nincs használtan, jó áron, a P400s-be nem fér be a CPU hűtőm, így marad kb az F31, vagy esetleg egy új H440. -
fogtunder
nagyúr
válasz
jambiyya
üzenetére
hát elég rövid lenne az ajánlott házak listája, ha csak azok szerepelnének rajta, amikhez volt szerencsém
a váz ugyanaz, mint a V31-nél, az jó, a hangszigetelés pedig elvileg ugyanaz, mint az F51-nél, amiről szintén jókat mondtak a tesztelők. amúgy mielőtt találtam olcsó H440-et, én is az F31 power cover editionön gondolkodtam, de ugyanaz a bajom, mint fi:zi'k-nek, nincs fehérben. -
fogtunder
nagyúr
válasz
üzenetére
asszem igen, de hogy árul-e valaki itthon ilyet, arról fogalmam sincs, Merlinnél érdemes megnézni/megkérdezni hátha, vagy a hivatalos TT store-ban, de nem tudom, szállítanak-e hozzánk.
nem tudom, mennyire kezdesz türelmetlen lenni, de úgy látszik, kikopóban vannak a két éves Fractal Design modellek (Arc széria, R4), szóval lehet nem sokára jön a Define R6, amiben hátha lesz táp takaró és lesz fehér színben.
amúgy ha az F51 34K-s árára rászámolsz még 3-4K-t a táptakaró lemezért, akkor ott vagy, mint a fehér H440 bolti ára, és az a táptakaró lemez azért nem ugyanaz, mint a H440-ben, hanem egy elég gyenge utánlövés. ja, látom közben írtad is, pont erre gondoltam én is. ha ki tudsz egyezni a nem fehér színnel, akkor jó lehet, de nem fog úgy kinézni.
amúgy elmúlt vízkereszt, nem kellene levenni a miku sapkát?

-
nagyúr
válasz
fogtunder
üzenetére
Szerinted beszerezhető külön az a táptakaró? Az F51-gyel szemezek most, és bár nincs fehérben, lehet megbékélnék vele. Viszont itt is vannak érdekességek az árazás kapcsán, mivel az ablakos verziója 34e körül indul, a zárt 38e, míg táptakaróval már majdnem 46e.

Néztem róla tesztet, nem sok hibája van. -
fogtunder
nagyúr
válasz
jambiyya
üzenetére
nekem most van szigetelt házam, NZXT H440, mondjuk ez ablakos, különösebben nem is néma, de azt nem egyszerű megmondani, hogy az ablak, vagy a felém néző kilépő szellőző nyílás miatt, ami alatt ott van 2 venti. havernak van egy R4-e, azt halkabbnak találtam leszabályozott ventikkel, de eleve másik konfig és nem egymás mellett volt a két gép, szóval nem összevethető a dolog. kérdés, hogy hol lenne a gép. ha az asztalon, nem messze a fejedtől, mint nekem és amúgy nem akarod a belét nézegetni, akkor én ablak nélkülit vennék. ha a lábadnál bal oldalt, ahol nem feléd néz az ablak, akkor kevesebbet fog számítani.
a TT Suppressor F31 Power Cover Edition ugyanaz, mint az ablakos, csak van benne egy kiszerelhető táptakaró lemez is. hogy miért olcsóbb, mint a sima ablakos, az nagy kérdőjel.
-
Kreon21
csendes tag
Már az alapzaj is zavar. De a váltás amúgy is érett már, mert 6 éves a gépem. Ventillátorból 3 db van benne. Egy van most a ház elejében (Aerocool 3D, az oldalsót ki kellett szednem a procihűtő miatt), A Hyper 212 EVO a Phenom II X4 965 procin és egy a Sapphire 6850-en. Elvileg nem kellene zavarjon, de a ház is öreg, abeltartalom is, úgyhogy az új gépet már sokkal csendesebbre tervezem.
-
jambiyya
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
2-3e forinton nem rugózok. Szabtam egy elméleti 25k-s határt (amit nem említettem persze), én ehhez viszonyítok, és ebbe a 28k beleférne. Vagy az igényeimet kell leadni (öreg vagyok ehhez), vagy lesz drága ház.

Suppressorral kezdek barátkozni, kár hogy ablak nélküli sehol nincs. Neked volt már szigetelt házad ugye? Mennyivel hangosabb az ablakos?Illetve ami a mostani CM690 baja, hogy nagyon mély (525mm). Jó nem baj, de a helyén épp csak elvan.

-
fogtunder
nagyúr
válasz
jambiyya
üzenetére
a sima P400 abalakos, a P400s-ből van ablak nélküli és ablakos verzió is (ez utóbbi drágább és az ablak miatt kevésbé szigetel). a különbség egy 3 fokozatú venti szabályozó, emlékeim szerint 3db 3 PIN ventit lehet rákötni, az előlapra és az oldallapokra applikált hangszigetelő anyag, valamint a felső szellőzők lezárására való szintén szigetelt mágneses panelek. szóval a nagy különbség pont a szigetelés, a váz egyébként ugyanaz.
viszont az R4 nem sokkal nagyobb és azért jóval komolyabb ház, de nincs baj a P400-zal sem, nekem volt, szerettem, az viszont biztos, hogy a Fractalnak sokkal komolyabb múltja van a hangszigetelt házak gyártásában.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
jambiyya
üzenetére
ha kell szigetelés, akkor fáradj feljebb pár hozzászólással, pont ezt fejtegettem ma reggel, az ajánlott típusok is ott vannak. a Fractal Design Define R4-gyel nagyon nem tudsz mellé lőni, az egyik legjobb HDD felfogató rendszere van a Fractalnak, hangszigetelt, 5,25" hely is van benne, és van teli oldallappal is.
5,25" hely nélkül van Phanteks P400 és Corsair 400Q, esetleg szintén Fractaltól a Define Mini C, de ez pár fokkal melegebb lesz mint a másik kettő a kisebb belméret miatt, ha nem lesz extrém tuning a procin, és nem kazán VGA-ra váltasz, akkor az is elég lehet mondjuk.
-
jambiyya
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
Köszi, ezek szépek.
És ha lemondok az 5.25-ös helyről? Ha belegondolok, években mérhető mikor használtam utoljára, telepíteni meg lehet USB-ről is.
Illetve a szigetelés kéne, mert háklis vagyok a hangokra, a jelenlegivel is szenvedtem rendesen mire csak a vinyóhang maradt. Kicsit rezeg a ház a csillapítás ellenére is, pedig tuningoltam a HDD felfogatáson.@abridabri: seek nem zavar, csak valamiért a ház egy biz. frekvencián rezeg a vinyótól. Próbáltam többel is, de akkor ez lehet egyedi nálam.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
jambiyya
üzenetére
kisebb méretben nem nagyon lesz 5,25" hely.
az első tippem a Phanteks Enthoo Pro M, vagy a TT Core V31. ezekben nincs szigetelés, de jól szellőznek (a kettő egyszerre kvázi nem létezik) és masszívak, nem fognak zörögni bennük a dolgok. a HDD csillapítás csak annyit jelent, hogy a lemez rezgéseit nem fogja átvezetni a házba és rezonálni, egy 7200-as HDD ciripelése ki fog hallatszani. ha ez zavar, akkor a rendszer SSD-re költöztetését javaslom.
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Alakuló konfighoz szeretnék házat:
-MSI B150 Mortar (mATX)
-i5-6400
-CORSAIR VENGEANCE LPX 2x8GB
-ATI 6850 VGA
-Seasonic_s12II_620w (nem moduláris)
-Procihűtő még nincs, de nem szeretnék túl nagyot ehhez a procihoz (gyárinál azért jobbat). Egyelőre úgy néz ki egy Alpenföhn Ben Nevis lesz.Amit szeretnék:
-hatékony porszűrés
-kevés zaj
-szellőzzön (később lehet tuning proci jön majd és erősebb VGA)
-HDD csillapítás (CM690-nél most csak a vinyót hallom, pedig ez is csillapít)
-legalább 1db 5.25-ös hely
-csicsa nem érdekel
-oldalap nem kell
-USB3 legyen előlapon
-jelenlegi CM690 közel fél méter magas, ennél azért lehet kisebbKöszönöm.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Kreon21
üzenetére
egyrészt csatlakozom az előttem szólóhoz, a ház csak egy része az egyenletnek, ha tényleg halk gépet akarsz, akkor ennek megfelelően kell a benne lévő alkatrészeket is megválasztani. halk ventik megfelelően szabályozva, félpasszív VGA, SSD.
olyan összehasonlításról nem tudok, ami egy teszten belül mérte volna le a hangszigetelt házakat egymáshoz képest, ha valaki megszponzorálja, én szívesen megcsinálom, csak nem hiszem, hogy ez elő fog fordulni. szóval nem egyszerű konkrétat mondani. a Phanteks P400s és a Corsair 400Q (a C az ablakos) valszeg valamivel gyengébben fogja a hangot, mint a Define R4 és a Silent Base 600. szóba jöhető versenyző még a TT Suppressor F31 és a Bitfenix Ghost, illetve a Nanoxia DS3.
de alapvetően tényleg azt mondom, hogy a belső komponensek megválasztása a leginkább fontos, mert ha a házhűtő ventijeid hangosak az úgyis ki fog hallatszani. mivel valahol ki és be kell menni a levegőnek, vannak rések, ezeken a hangok is ki fognak jönni. a lehető leghalkabb géped akkor lesz alapjáraton, ha aránylag alacsony fogyasztású procit veszel, szerintem a hűtőd maradhat komoly tuning nélkül, félpasszív VGA (a legtöbb RX470 ilyen) csendes tápegység és SSD kerül bele. illetve egy megfelelő alaplap, ami ha nincs terhelés, akkor a házhűtő ventiket le is tudja kapcsolni (a jobb ASUS-ok tudják ezt) aztán szépen megcsinálod a venti profilokat, hogy jön a terhelés és elkezdenek felfelé kúszni a hőfokok, akkor induljanak be a házhűtők és legyen szellőzés. a szigetelt ház már csak egy extra ehhez.
csak összehasonlítás képpen mondom a saját példámat, volt egy sima P400-am, benne az adatlapon szereplő konfig, és 5db Lepa bol.Quiet (3 intake, 2 kifújó) a ventik terhelés nélkül alapjáraton mentek (sajnos a deszkám nem tudja lekapcsolni őket), se a táp, se a proci hűtő pumpája nem hallatszott. vettem egy NZXT H440-et, amivel valamennyit csökkent az alapjárati hang, de teljesen nem szűnt meg, full csöndben még mindig hallom, mert a gép perpill a fejemtől 1m-re van. ha ez 2 lenne, már nem lenne észrevehető, de akkor a P400-at se nagyon lehetett hallani. ami jelentősen csökkent, az a terheléses zaj, kevésbé jön ki a VGA hűtés és a felpörgő házhűtők hangja a házból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy is jobban tetszik egy hajszálnyival. 
De amúgy valószínűleg nekem is marad.

Busterftw