Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic V2 - origami
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Hogy mi?

-
smiti
veterán
válasz
freezer922
üzenetére
A nagy hűtő miatt elég nehéz a választás, ha mindenképpen újat szeretnél akkor érdemes kicsit többet rááldozni, egy jó ház akár több konfigot is kiszolgálhat.
Én a helyedben ránéznék erre : Phanteks Enthoo Pro M
(#58394) Romvr - Köszönöm az infót, még agyalok rajta egy kicsit.

-
válasz
freezer922
üzenetére
Az a 165mm magas Brocken2 igencsak leszukiti a valaszthato hazak listajat, 25k alatt en konkretan nem is talaltam semmit

Hasznalt hazat nem szeretnel ? -
freezer922
aktív tag
Üdv,
Adott nálam egy i5 4690k alpenföhn brocken 2 hűtővel, egy atx lapon illetve egy pillanatnyilag hd7850es kártyával, de a hetekben ez utóbbi lecserélendő.
A hűtőt csak a napokban szereztem, ismerőstől pár naposan olcsón viszont elég nehéz nem túl drága (>25k számomra a drága egy házra ^^' ), viszont jól is hűtő házat találni egy brocken 2-re.
Először kinéztem egy zalman z9 neo-t viszont ott nem volt elég széles a ház, ezután gondolkoztam a z11 neo-n de annak rosszabbak a hűtési adatai.
Nézegettem listákat, viszont a méretben megfelelő akár olcsóbb házaknál általában írnak némi negatívumot (pl. enermax ostrog megfelelne, olcsóbb is ami nem gond
viszont sok rosszat olvastam itt róla).
Így érdeklődnék, hogy mit ajánlanátok? -
Romvr
őstag
Csak pre-work képet találtam.
Ilyen üresen:
Ilyen részben belakva:
Itt még nem volt betéve a két plusz venti, valamint a CPU-ra a böszmenet hűtő. Ha érdekel akkor ma esete csinálok képet róla, csak küldj egy privátot el ne felejtsem. Ha gondolod körbefotózom a kívánt részeket is (bár hátul a kábelek elvezetésének kérdésében nem indulnék versenyen)

Gyárilag van az elején egy 14cm-es venti meg egy hátul egy 12-es (ami látszik a képen). Én raktam egyet alulra meg felülre is a biztonság kedvéért, de úgy láttam hogy 1 ventivel is szépen vezeti el a hőt a gépből. Bár szerintem az alsót is vissza fogom kapcsolni, hogy a parkettáról szívja be a hideget és küldje át a gépen (van előtte szűrő gyárilag) úgy nyilván még jobb lenne.
Annyi hogy az elején lévő állítópöcök (3 állású: gyenge, közepes, erős) csak 3 ventit képes vezérelni. Így az ami a tetején van PWM-es lett, de gondolkozom erősen hogy kicseréljem a hátsóval... több értelme lenne. Illetve hiányolom az irányítóról az OFF állást. Tehát ha nem akarom a ventiket pörgetni akkor ne kelljen kihúzogatnom őket (lehet veszek egy előlapi bővítőt ilyen opciókkal és arra kötöm át...).
A konfig jelenleg pedig a következő:
mATX alaplap
Intel i5-6500
R9 270 OC
16 GB RAM
500W Chieftech
2db SSD (az alaplap mögötti tartóban)
1db HDD (az látszik a képen)A procin van egy kis OC most hogy kapott új hűtést, de ez kb 5 fokot jelent pluszban a jelenlegi ventivel.
Ami külön tetszik ebben az a dupla, hangszigetelt plexi, és a hangszigetelt elő és oldal lapok. Bár nem tudom akkor hátulra, felülre és alulra miért nem tettek (ott csak rács van ami ugye nem sok hangot szigetel). De jól néz ki a narancssárga verzió.
-
smiti
veterán
Én pont most gondolkodom ilyen ház beszerzésén, de még nem döntöttem igazán. ( Vagy ez vagy a PHANTEKS Enthoo Pro M ) Bár árban sem igazán egyformák de nem is számottevő a különbség közöttük ( Legalábbis számomra )
A ventiket te pakoltad bele pluszba vagy ennyivel kaptad ? Képet esetleg tudnál felrakni, hogy sikerült berendezkedned? Illetve milyen konfig került bele?
-
Romvr
őstag
Megjött a Be Quiet! Silent Base 600-asom. Inkább azt mondom hogy csendesebb mint az előző noname, de többre számítottam a youtube-os videók után. Ha rádugom mind a 4 házhűtést (ami mind "csendes") akkor hallhatóan megemelkedik a szerkezet szélzaja, cserébe viszont huzamosabb terhelés alatt sem melegszenek az alkatrészek 50 fok fölé. Azaz jó a kialakítás (egy elölről szív, egy alulról. Egy hátra fúj, egy felfele) Ha lehúzok belőle 3-at és csak a hátsót hagyom meg, akkor mérséklődik a szélzaj és 55 fok a plafon. Szóval egyelőre egy házventivel használom, mert 26-27 fokos szobahőmérsékletnél így sem hevül túl a szerkezet.
Ami viszont dicséretes az a kábelrendezési lehetőség. Plexi falut vettem, mert szeretem látni a ledek fényét, meg a pörgő ventiket (kinek a pap....), és olyan szép, letisztult, nem káoszos lett az egész belseje hogy öröm nézni, sőt már néha hiányoznak a keresztül-kasul futó vezetékek

A könnyen kikapható porszűrők az elején és az alján meg külön plusz pont. A tisztítása és portalanul tartása nem lesz nagy gond szerintem így.
Az anyaghasználata tökéletes, minden jól illeszkedik és nem spóroltak semmivel. Annyi csavart adtak hozzá hogy 2 SSD és egy HDD becsavarozása után is még maradt egy maréknyi különböző fajtából.
Csak gondoltam leírom a tapasztalatokat, hátha más is gondolkodik Be Quite! Silent base 600-on.
-
törölt tag
Csáó srácok !!
Mennyire jó házikó a Phanteks Enthoo Pro ? Sokat olvasgattam utánna, de azért a ti véleményetekre is kiváncsi vagyok. Esetleg mást is meghallgatok, de a fő szempontom a Phanteks.
Köszi előre is !
-
válasz
necropheelya
üzenetére
H100i nem sok kis hazba fog beferni, nekem csak ez jutott eszembe : [link]
-
necropheelya
csendes tag
Hello!
Egy kis méretű házat keresnék amibe belefér egy h100i, 18 cm-es psu es egy gtx 1070.
Jelenleg matx alaplapom van de hajlandó vagyok lecserélni!
Az ár annyira nem lényeges sokkal inkább szeretnék valami minőségit mint olcsót. -
DarrenS
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte B150M-D2V
Intel I3 6100
8GB/2400 DDR4 2vx4 GB Kingston HyperX Fury Black Series, HX424C15FBK2/8
Gigabyte GTX960 2GB DDR5
Kingston 120GB HyperX Fury SSD
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
DVD író
Thermaltake 530W Hamburg tápEhhez a konfighoz keresnék házat. Zalman Z3 Plust néztem ki, vagy Z9-et, de abban nincs USB 3.
A Z3-ba beleférne minden?
Ajánlanátok hasonló árban másik házat?Köszi
-
Devastate
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az In Win 303 házról?? Kompakt víz is lesz benne egy Nepton 240M . A jelenlegi házam egy Thermaltake Commander G41, de eléggé porosodik es tul nyitott is minden zaj felül kijön. Az In Win mennyivel szellősebb??
A segítséget előre is köszönöm. -
slidercod4
csendes tag
Sziasztok!
Elég jó hűtésű gépházat keresek, mert a nyári melegben a mostani nem egészen szolgálja ki ezt a funkciót. Olyat szeretnék, aminek az elejében 2 venti van, hogy plexis e vagy sem, az nem szempont. Hosszú, akár 380mm-es VGA-t is lehessen belerakni, valamint Scythe Ninja 3-am van, ami elég nagy CPU hűtő, 150 magas. Néztem a topik összegzését, onnan a Zalman Z11 tetszik, de a vinyók nagyon letakarják a front ventiket. Amit én néztem ki, az a Sharkoon DG7000, de nem találok róla sehol teszteket angol v. magyar nyelven sajnos. Maximum 20 ezer forint környékén keresek. (Tudom jó hűtés és 20 ezerért mit akarok, de relatíve biztosan van valami középút.
)Ezért szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek erről a házról? Esetleg valaki rendelkezik ilyennel, tapasztalattal? Köszönöm a válaszokat!
-
scabi78
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
upsz, köszi

-
scabi78
senior tag
válasz
scabi78
üzenetére
Erre senkinek sincs ötlete?

Sziasztok! chieftec FI01B htpc házat szeretném lecserélni egy modecom 202-re.
Csak azért cserélném mert picit hangos ami van és a paneltápos ugye csendes lenne. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e cserélnem, megbízható-e a modecom vagy a paneltáp? köszönöm. -
Sari
tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy meg tudnátok-e mondani, hogy a Zalman z9u3 háznak milyen anyagból van a front panelje ill. a széle? Úgy értem hagyományos fém/műanyag vagy a puhább gumis bevonat mint a Bitfenix Shinobi háznál? Van egy Shinobi házam de azon a bevonat elkezdett ragadni valamiért és ilyen bevonatú házat nem akarnék mégegyszer venni. A Zalman viszont nagyon tetszik

Köszönöm!
-
zooliii
tag
Üdv! Elnézést az offért, de jobb topicot nem találtam, ahol ezt megkérdezhetném.
Nem tudja valaki, hogy InWin Mana 136 házba hogyan kell SSD-t beszerelni (HyperX Fury)? Sajnos nem kaptam leírást a házhoz, és a neten sem találok semmit. -
válasz
hszilard666
üzenetére
Par hazam mar volt mielott az X9 et megtalaltam. NZXT Phantom , Bitfenix Colossus , Anidees Ai7 . Es messze az x9 a legjobb mindenben, nekem megerte a 48ezret

-
Televan74
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
A Raven ötös csak 7.6kg.

A Core X9 -nél egy nagy problémám van,a közel 60k -s ára.
-
hszilard666
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Pont hogy tapasztalatból beszélek. Munkatársamnak dobtunk össze egy x9 esbe egy NAS-t. Az egyetlen dolog ami jó benne az a moduláris szerkezet. Ennyike. 60K-t semmi képpen nem ér meg (nekem). A ravenben nincs anyag?
Full acél konstrukció csak a ház 20 kiló körül jár ha jól tudom
de ezt most hagyjuk abba mert téged tulajként természetesen nem lehet arról meggyőzni hogy rossz vásárt csináltál. -
válasz
hszilard666
üzenetére
Gondolom nem tapiztal meg ilyen hazat eloben , azert allitod ezeket.
Anyaghasznalat teljesen jo ,minden acel es nem a 0,5mm fajta.
A levego nem tud megrekedni, ha tobb CFM et tolsz be mint amennyit szivsz. A Tulnyomas elintezi a dolgot , a levego talal maganak helyet ahol ki tud menni.
Mutass egy reszt ami szerinted gyenge anyaghasznalatrol tanuskodik. [link]
A hutes meg magaert beszel. Annyi variacio all rendelkezesedre ,hogy agyad eldobod.
A tesztben szereplo utolso oldal is eleg erdekes, biztos veletlen ertek el ezzel a legjobb hofokokat. Es a tesztben csak 2db gyari venti volt hasznalva ( 20cm elol +12cm hatul ) .
Nem mondom ,hogy rossz a raven ,de miert kerul annyiba mint az x9 ,holott fele annyi anyag sincs benne ,es vizet se lehet bele epiteni ?! -
hszilard666
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Nem szellősebb a ravennél. Egy batár nagy kuka amiben a legtöbb esetben megreked a levegő. No offense. Szerintem a thermaltake legtöbb háza túlárazott szemét. Másrészt a core x9 nél szerintem brutálisan ratyi az anyaghasználat, valamint rengeteg benne a ki nem használt hely.
A raven az egyetlen ház család amibe mernék légen hosszútávra SLI-t építeni. Nézd meg, konkrétan az egész ház egy kibaCCott nagynlégcsatorna, és gyárilag 15K s ventikkel adják. Ha nem lenne kérdés nálam a hely akkor nálam is raven lenne.
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Enyem garantalom szellosebb a Ravennel vagy 5x , igaz tobb helyet is foglal

Ha jol szamolom 31db 12cm es ventit lehet felszerelni
Mondjuk nalam csak 7db 12 + 4db 14es van benne.
[link] -
Televan74
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Akkor bevállalom az 5 -ös verziót.Csak ritka mint a fehér holló. Ablak nélkülit meg nem is lehet találni.
-
Televan74
nagyúr
Raven 5 -ös házat szeretnék venni(Raven 3 már volt). Hűtése és hangja gondolom nem sokban különbözik a 3 -as verziótól? Vagy lenne helyette más jobb vétel 45.000Ft környékén?

-
makoss
veterán
Üdv!
Év vége felé tervezek házat venni (VGA hossza miatt) és kellene egy szakértői infó, procihűtő telepítéséről, pontosan egy NZXT Source 340 házba Thermalright HR-02 Macho Rev. A (BW) hűtő menne bele.
A ház adatai szerint max 161 mm magas hűtőt képes befogadni, csak az a baj, hogy a hűtőm meg 162 mm.
Csalni lehet valahogy, hogy mégis beférjen, vagy a ház enged 1 mm-t valahogy?
Köszönöm!
-
scabi78
senior tag
Sziasztok! chieftec FI01B htpc házat szeretném lecserélni egy modecom 202-re.
Csak azért cserélném mert picit hangos ami van és a paneltápos ugye csendes lenne. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e cserélnem, megbízható-e a modecom vagy a paneltáp? köszönöm. -
Shaza
senior tag
Esetleg ha valakinek van más ötlete 30-40k-ig azt szívesen fogadom.
Köszi! -
AngerFîsT
tag
Luxe-hoz két oldalas L alakban futó Led szalag jár és még ezek vannak pár kiegészítő , Luxe nagyobb + elől van a 20 centis ventilátor előtt egy takaró fedél , de itt ugyan úgy átengedi a levegőt oldalt. Pro 535 magas , Luxe 560. Alighanem így hirtelen ennyi, Guglival találsz róla pár jó képet + vélemény.t
U.I: Pro leírása , hogy mi fér bele + mi hol van
-
Temalord
csendes tag
Milyen házat ajánlatok asrock 970 extreme 3 alá?
Ezeket néztem ki!
DeepCool TESSERACT BF
BitFenix Nova BFX-NOV-100-KKXSK-RPmilyiknek jobb a hütése ? most választanék ilyet és nem értek hozzá ti mit ajánlatok inkább? 14k ig szoba jöhet!
Választ előre is köszönöm
-
drzozo
senior tag
Intel Core i5 6500 BOX
MSI B150M Mortar (mATX)
Kingston DDR-4 8GB /2133 HyperX Fury Black KIT (HX421C14FBK2/8)
Kingston 240GB SSD HyperX Fury (SHF A/240G)
GIGABYTE GTX970 4GB GDDR5 G1 .GAMING (GV-N970G1 GAMING-4GD)
FSP HEXA+ 500WEzt így bele merjem tenni egy Thermaltake Core V21-be? Hűtés szempontjából...
Egyelőre AeroCool Aero-800 a ház, de még tudok rajta gyorsan módosítani.
-
Zsmester89
őstag
válasz
pc-csiga1
üzenetére
Örülök, hogy segíthettem. Nem, nem az R5-t veszem...vagyok annyira bolond, hogy 2x annyiért néztem ki egy házat. Az biztos, hogy ha ismételten földre raknék gépet (nappaliban van, tv-re kötve) tuti ismét R4-et vagy R5-t (esetleg majd 6-st) vennék. Letisztult formája
meg a 13kg tömege magával ragadó. -
AngerFîsT
tag
Szia.
Nekem is ez lesz talán a Luxe tesója
Igazán jó "kis" ház, olyan vízhűtést teszel bele amilyet nem szégyellsz. Ez igaz mindkettőre, INNEN többet megtudhatsz róla. Nagyot nem lőnél mellé ezzel a házzal hűtésileg, porszürő mindenhol tető - táp - előlap.
Shellkertor tesztje és , hogy idézzek tőle. Aki ezt megveszi, méltó gazdája lehet egy komolyabb i5-i7-es cuccnak is, 100 ezres VGA kártyával, akér SLI/CFX -el is.Nem akarlak rábeszélni csak gondoltam besegítek ha már i7 +VIII Rangered van/lesz ;
-
Shaza
senior tag
Sziasztok
i7 6700k
Cooler Master hyper 212 evo (később cserélném kompakt vízre)
asus VIII ranger
Gtx 1070Ehhez a konfighoz szeretnék egy jó,szellős házat 30k-ig.
Eddig ez találtam Phanteks Enthoo Pro.
Előre is köszi -
pc-csiga1
csendes tag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Szia!
Először is, köszönöm a válaszod!
Ha jól veszem ki a szavaidból, volt R4-ed, és vettél R5-öt? (Miért adtad el a 4-est?)
Szóval az ajtón jól láttam azt a képeken, hogy ennyi pénzért már lehetne komolyabb is.
...NA nem akarom majd állandóan csukogatni, nem az evőeszközös fiók ez, de DVD írás, portalanítás, stb... (nem tudom mit csinálnék vele, ha letörne. -én nem, de kisgyerek van)Értem, a blackout akkor már nem is "tetszik". Ezért nem tűnt fel, hiába néztem. ...sokkal szimpibb a fehér ventivel. Stb...
Az ablakot viszont így sajnálni fogom, de nem ez a szempont. A priortás a "silentium". (Tudom, úgy a legcsendesebb, ha be sem kapcsolom
)Köszönöm a válaszodat, az ajánlásodat. (A masszív tartása, és "kockás" formája fogott meg)
üdv.
-
Zsmester89
őstag
válasz
pc-csiga1
üzenetére
Én ma adtam postára az R4-et

-Az R5 ajtórögzítése bazári műanyagos lett, óvatosan kell bánni vele
- A full fekete változatban minden fekete (pci lemezek, hdd tartók, stb...ami a sima feketében fehér
- Az ablakos változat hangosabb, ha nem nézegeted akkor mindenképp telit vegyél
- Az előlap a hajszálkarcokat gyűjti, de csak közelről látszikCsak ajánlani tudom, nagyon csendes, mégis átlagos szellőzésű, letisztult masszív ház.
-
pc-csiga1
csendes tag
Sziasztok!
Némi kérdésem van pár házzal kapcsasolatban.
Igazándiból eldöntöttem a típust fractal design de, hogy pontosan melyiket, azt nem bírom segítség nélkül.A hűtő ami benne lesz az egy 160mm-es be quiet! dark rock3. Amin hűt majd, az egy asus maximus VIII hero alpha. Amit hűt majd, az egy I7 6700K (skylake).
És akkor hogy miben hűtené...
1-es versenyző, fractal design define R5 fekete/black.
2-es versenyző, fractal design define R5 fekete/black, ablakos.
3-as versenyző, fractal design define R5 blackout edition.
itt látható mind.Viszont nem bírok sehogy sem rájönni, hogy a "sima" fekete, és "blackout edition" között mi a különbség. Nézem a képeket, olvasom a szöveget, méreteket, de...

Ha valaki itten, nálam jóval rutinosabb, rávilágítana a részletekre, akkor azt megköszönném.
A különbségen túl, érdekelne azonos fajtán belül az, hogy mi a különbség az ablakos/nem ablakos között.
Azt látom, hogy belátok, nem látok. OK. Na de a szél, és ventillátor zajokkal (egyebekkel) mi a helyzet?
Tud valaki abban nekem választ adni, hogy az ablakos "falú" ház zajosabb-e hasonszőrű, tele oldalas (nem mellesleg szigetelt oldalfalú!!!) társánál.
(Nekem még sosem volt ablakos házam, de kacérkodoma dologgal a bele kerülő lap okán.)
Fontos számomra ugyanis a csendesség. Nem bánnám ha "kukucskálos" lenne az oldala a háznak, de ha ennek zajártalom az ára, akkor inkább nem azt választanám.
Szóval akinek van ilyen tapasztalata, és megosztaná velem, azt megköszönném.
Legvégül pedig ha van/volt valakinek ilyen háza (R5-ös) szívesen venném, ha leírná ide pár gondolatban véleményét. Porszűrés, zaj, ventillátorok (újat is kell cserélni?), ajtó záródás (látom műanyag, törésveszélyes?), ajtókarc, stb... véleményét.
Érdekel a pozitív és negatív vélemény is.KÖSZÖNÖM!

-
core i7
addikt
Sziasztok
Sharkoon Mask házat érdemes lecserélni erre: thermaltake suppressor f31 ?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Bitfenix Merc Alpha leváltására keresnék egy házat, ami:
- mAtx lapot fogad (lehet akár ATX is)
- nagyon jó a wiring space
- van porszűrő
- legalább 3 SSD és 2 HDD és 1 5,25" hely
- elfér benne a CM Hyper 212 Evo (160mm)
- elfér benne egy 275mm-es VGA
- lehet mini, mid, vagy cube is
- árban 20k alatt
- van USB 3 előlapi kimenet, az újfajta sok tűs csativalMit ajánlanátok?
-
Romvr
őstag
Sziasztok,
Olyan mATX-es házat szeretnék venni SLI rendszerhez és 5db vinyóhoz aminél oldalt lehet becsúsztatni a lemezeket és nem az alaplap irányából. Sajnos a mostani házamban nagy a zsúfoltság a "hagyományos" kialakítás miatt.
Igazából ez az egyetlen kritérium, meg az hogy jöjjön ki max 15 ezerből. Tetején lévő bekapcsológomb, plexi oldallap, csavarhúzó mentes szerelhetőség, 4db USB3 kivezetés elől csak extra, ha kijön ennyiből jó, ha nem akkor ez van.
Minden segítséget előre is köszönök!
Üdv,
Romvr -
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani egy olyan mini-itx házat ami 7-8 ezer körül kapható és van usb3 az előlapján? Amd am1 platform menne bele tfx táppal szóval olyan ház kellene amibe tfx méretű tápot is bele lehet tenni. Ezeken kívül egy darab notebook hdd valamint egy odd és később egy ssd menne bele. Márka, külső nem érdekel. A színe is mindegy igazából. Na jó rózsaszín ne legyen. Párat én is találtam de a táppal problémám van. Sok esetben nem írják milyen méretű megy bele. Akár használt is lehet ha jó állapotú és megfelel a kritériumoknak. Előre is köszi a segítséget!
-
rolcsy94
tag
Hali. Új gépház vásárlásban kérnék segítséget.
Jelenlegi gépem:
Processzor: Intel i5 4570 3,2GHz - 3,6GHz
Memória: 2x4GB Kingston HyperX XMP Black 1600MHz DDR3
Alaplap: Asrock H81M-ITX
VGA: MSI Radeon R9 280x
Merevlemez: Western Digital Blue 500GB + Kingston V300 60GB SSD
Hangkártya: Realtek ALC892 HD Audio
Tápegység: Cooler Master Silent Pro M500 500WMost Fractal Design Node 304-es házam van jelenleg de le akarom cserélni mert játék közben elég meleg lesz minden. Mit ajánlotok?
Köszi

-
tranceplanet
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Fent van SK oldalán az adatbázisban, 188mm CPU hűtő fér el max., az alaplaptól mérve, ezeket az értékeket tulajok mérik, úgyhogy hiteles. A radik pedig az oldalon feltüntetve, el fog férni a radiátor.
-
SchumiBácsi
őstag
Üdv all!
Javában tart a következő konfigurációnak a ház felmérése, volt is egy esélyes a Thermaltake Core P5 személyében, de azon kívül hogy át kellene építeni a szekrényt és még így se igazán tudom illeszteni az enteriőrbe, az alkatrészek illesztésével is meggyűlik a bajom - sok van belőlük
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán hétvégén véletlenül felfedeztem ezt a házat. Itteni fórum szerint ez csupa pozitívum és véletlenül az igényeimnek is megfelel.
Mivel a jó dolgok hirtelen gyorsasággal tűnhetnek el a piacról ezért úgy döntöttem hogy ha ez a ház tényleg atom jó, akkor nem várom meg a következő platformot (fél év is lehet), hanem azonnal megvenném és átraknám a mostani gépet úgy ahogy van - később majd az új gép lesz benne.
De hogy ne legyen minden tökéletes és egyszerű a CPU hűtése fejtörést okoz, mert egy BeQuiet Dark Rock Advanced van, ami 166mm magas mely a mostani Enermax házban is éppen hogy elfér ahol a gyártó 169mm magasságot ad meg - a Corsair 170mm értékkel operál. Kérdés igazából az hogy a Corsair beleszámolta az alaplapot is már ebbe mert akkor baj van, vagy a beszerelt alaplapra vonatkozik a 170mm hűtőmagasság?
Másik kérdés, sokára hogy ha úgy lesz kedvem levizezem a CPU-t vagy a VGA-t. Fentre mehet egy 280-as radiátor ugye (2×140mm ventilátorral) ? Írják de biztos ami biztos kérdem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval jó ez a ház? Mert ha igen akkor veszem. Előköszi!
-
Exodius
őstag
válasz
Rypejakten
üzenetére
15k-ért az az R4-et lehet megveszem.....sőt!!

-
Exodius
őstag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Ezt nagy sajnálattal hallom. Köszönöm az ajánlásokat, akkor tovább nézelődök.
Neked is köszi tranceplanet.

-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Intel Core i5 6500 BOX
MSI B150M Mortar
Kingston DDR-4 16GB /2133 HyperX Fury Black KIT
Kingston 240GB SSD HyperX Fury
GIGABYTE GTX970 4GB GDDR5 G1 .GAMING
Creative Sound Blaster Z
FSP HEXA+ 500WEz a fenti konfig hangkártyával, nagy/hosszú VGA-val beleférne ebbe a Thermaltake Core V21 házba?
-
AngerFîsT
tag
válasz
bizoonik
üzenetére
Szia itt is körül nézhetsz.
Pro Fehér , de itt van feketében is.
Luxe-ba akár 4 ventis vízhűtést is rakhatsz + Pro ba is. a kettő közt a különbség a led világítás minden más ugyan az.+ a ház mérete miatt a luxe full tower. remélem segítettem

Mindkettőnél.
Beépíthető VGA hossz (mm): 340
Beépíthető processzor hűtő magasság (mm): 190Kábel elrendezés : Luxe - PRO Emberi ügyességtől függ, hogy mennyire jól rendezed + ha full moduláris táppal könnyebb ez.
Sok sikert! ui.. Phanteks ház topik pár hsz-el képpel

-
Rypejakten
addikt
válasz
Exodius
üzenetére
szia!
nekem ugyan nem volt se Aero 800-am, se Z9-em, viszont FD Core 2500-am igen: sajnos nagyon gyatra minőségre a Core 1000/3000 illetve Define szériához képest. (R4-em volt, a világ legnagyszerűbb háza) nincsenek kialakított kábelvezető nyílások, menetes csavarok, és az előlap piszkosul szedi az ujjlenyomatot.
ha a letisztult dizájn híve vagy, akkor én a Phanteks Eclipse P400-at és az NZXT S340-et mondanám, vagy hogy vess pillantást a használt Define-okra, de semmiképp sem erőltetném Core 2K szériát.
-
Exodius
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
NEO nem tetszik, Aerocool miért jobb mint a Fractal?
-
tranceplanet
addikt
-
Exodius
őstag
Üdv!
Egy új házat szeretnék venni, max 20K-t költenék rá. Egyenlőre egy Fractal Design Core 2500-asba szerelmesedtem bele, leginkább a minimalista dizájn és a remélhetőleg tágas hely/jó szellőzés miatt. Kérdés: kinek milyen dolga volt vele és ajánlható-e 18K-ért? Jelenleg egy Logic A34-em van, remélem a 2500-as (amennyiben ajánlható) úgy előrelépés lesz.

Itt a gépkonfigom:
Processzor: Intel i3-4330
Memória: Kingston HyperX Blu 8 GB 1600 Mhz CL10
VGA: Asus GeForce GTX 750
Alaplap: Asus B85-Plus
Tápegység: Seasonic ECO-430
Merevlemez/SSD: Kingston 120GB SATA3 SSDNow V300
WD 1 TB 7200 RPM SATA3 (WD10EZEX)Előre is köszönöm a segítséget.

-
válasz
Terrorista
üzenetére
CoreV21 nem tetszik ?
Fektetett alaplap +2SSD +nagy VGA belefer ,meg annyi radiator amennyit nem szegyellsz
Mindez nevetsegesen olcson 20k ert a tied. -
1 among many
tag
válasz
Terrorista
üzenetére
Szerintem inkább ebben a topikban érdemes érdeklődnöd: Mini-ITX
-
Terrorista
senior tag
Sziasztok!
Közöttetek van olyan aki ITX méretben használ i7 6700K-t?
Szeretnék egy új ITX alapú i7 6700K konfigot amihez keresem a legjobb házat. Asztalon tervezem tartani ezért a cube kivitelt preferálnám elsősorban (abból is olyat amiben vízszintesen van az alaplap).
Egy erősebb VGA menne majd bele (1070/1080/Ti), plusz 2 SSD. HDD-ODD nem.
A cpu hűtésére lehet többet szánnék és valami kompakt víz is szóba jöhet 2x120-as méretben.
Az ár nem számít.
Egyelőre a Fractal D. Core 500 / Corsair 250D a befutó, de bármi más alternatívát szívesen megnéznék.
-
törölt tag
Sziasztok.
Zalman Z11 Neo vs Cooler Master Silencio 452, szerintetek melyik lenne a jobb választás? -
whoopy
csendes tag
Hali
Van egy zalman z3 plus gephazam es szeretnek bele venni egy vizhutest az alaplap asus z170-a. A proci i5-6600k.
Csak es kizarolag a corsair 2 ventillatoros vizhuteseben gondolkozom.
Tud valaki segiteni h elfer a hazban a cuccos??? Valakinek tapasztalata. Egy helyen ugy olvastam h raktak mar bele egy 105ost
Udv -
DarrenS
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte B150M-D2V
Intel I3 6100
8GB/2400 DDR4 2vx4 GB Kingston HyperX Fury Black Series, HX424C15FBK2/8
Gigabyte GTX960 2GB DDR5
Kingston 120GB HyperX Fury SSD
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
DVD író
Thermaltake 530W Hamburg táp
Danubius Computer C3087Ehhez a konfighoz szeretnék a közeljövőben másik házat. 2 hete van meg a még, nagyon elégedett vagyok vele, csak a házzal nem... nem gondoltam át, nem olvastam utána.
Milyen házat ajánlanátok?Köszi
-
Zsmester89
őstag
Véleményeteket szeretném kérni
már említettem a thermaltake p5-t a falraszerelhetősége végett, de mivel nem szeretnék vizezni, így elég butácskán nézne ki a nagy üres területtel.
Azóta elterveztem, hogy nézek valami szép házat, amit a talpakat leszerelve (vagy egyéb rögzítési pontokon) helyezek fel a falra (nappaliban, jól látható helyre).
Az adatlapomon lévő alkatrészeket ültetném át, a cpu hűtőm kérdéses, hogy bordáig letolt ventivel beférnek-e az elsőbe vagy sem:
1. kiszemelt: IN WIN 805
2. kiszemelt:PHANTEKS Enthoo Evolv ATX Tempered Glass -
válasz
hszilard666
üzenetére
Ja 50 et nem er az 540 ,de hasznaltan lehet jo aron kifogni . 4 JOFAJTA ventivel faszan hut . 2x14cm Akasa Apache elol meg 1-1db 14cm BE Quiet PW2 hatul/teton es jo is vagy , kiveve ha R9 390 a VGA

-
Sziasztok!
Ismerősnek keresnék házat max 15E-ig, mi az ami elfogadható ennyiért?
Konfigja:
- CPU: intel i5-3470 , hűtő 158mm magas
- GPU: Gigabyte GTX960
- 2 winchester, 1 SSD
- 1 optikai meghajtó
- 3db 12cmes venti
-
válasz
bizoonik
üzenetére
A Trooper nagyon jol hut , vagy itt egy masik alternativa ugyancsak 50k ert : Air540 Es ebbe be is fer egy H110i is ha kesobb ugy alakul.
Ha R9 390 lesz akkor a Troopert valasztanam ,mert az brutalisan felmelegiti a haz oldalat (oldalra fujja a meleget ) ,es a Troopernek szellozik az oldala. -
bizoonik
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek házat. Nagyon fontos lenne a hűvösség, tehát egy nagyon jól szellőző darabot szeretnék, és minél halkabb annál jobb.

alaplap: Asus Z87-K
proci: i7 4770k
vga: Gigabyte R9 390x
FSP Raider 750w
3 HDD és egy SSD vanCPU hűtőt most tervezek újítani a gyári Intelről, Noctua NH-D14, vagy D15-ben gondolkodtam, esetleg vízhűtés (Corsair H80i GT, H110i V2 maximum).
Teljesen mindegy hogyan néz ki, lényeg, hogy közel néma legyen, és hűvös, mert jön a meleg, és a VGA kezd nagyon zajos lenni, és szeretném ha szépen meg tudnám oldani a kábel menedzsmentet.Ár limit: n, ahol n < 50.000 Ft.
Mások ezt ajánlották:
CoolerMater Trooper
Corsair CarbideKöszi!

-
flash-
veterán
üdv emberek
a ház oldallapjára szereltem belűre egy ventilátort de nem lett kevesebb a hőfok se terheléssel se terhelés nélkül..
ötlet? -
domba
csendes tag
Üdv!
Ezt a konfig tippet kaptam az asztali gépes részlegben:
asrock h110m-hds
i3-6100
2x4GB ddr4 ram
vga: később
cm n300Úgy néz ki, Scythe Ninja 3 cpu hűtőt kap a kicsike.
A cpu hűtős topicban kaptam egy ilyen kommentet:
"Amúgy ~ITX lap ATX házba? Az a lap erősen spórolós hosszban mATX létére..nehogy a használhatóság rovására menjen
"Egyszerűbbnek látom inkább itt feltenni a kérdést, hogy ez pontosan mit is akar jelenteni.
Azt értem, hogy a lap és a ház nem biztos, hogy passzolnak. Ha így van, szeretnék új javaslatot kérni, hogy milyen házat keressek, hogy a lap és a hűtő is elférjen. Ha több javaslatotok is van, azt külön megköszönöm, mert úgy nagyobb eséllyel találhatok használt házat.
A hűtő méretei: http://www.scythe-eu.com/forum/ninja-series/2449-ninja-3-dimensions-compatibility-installation-video.html
Előre is köszönöm. -
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Kocka kialakítású házat keresnék, szoba átépítés miatt sajnos a mostani CM Silencio 652 házam túl magas.
Jelenlegi konfig fontosabb paraméterek:
-mATX alaplap
-Thermalright macho hűtő
-GTX970
- 2 HDD
- 2 SSDElvárások:
-Fekete szín
-Jó minőség
-Jó szellőzés
-Ár: ~60k -ig
-Lehetőleg ne legyen átlátszó oldallapja
-USB 3 kivezetés
-Ház max magasság ~47cm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen egeret válasszak?
- AliExpress tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De kulsoleg tetszenek . Viszont nalam hutes >kinezet . Igy a NZXT Phantom utan nem lett volna elorelepes a Phanteks.

...NA nem akarom majd állandóan csukogatni, nem az evőeszközös fiók ez, de DVD írás, portalanítás, stb... (nem tudom mit csinálnék vele, ha letörne. -én nem, de kisgyerek van)
)

Busterftw