- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
orangery23 #42523 üzenetére
Az AKG-k nem igazán ajánlottak ebben az árkategóriában. Az első hozzászólásban számos fejhallgató van felsorolva ehhez a kategóriához. Superluxokat, Maxell Retro DJ-t lenne érdemes megnézned.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42476 üzenetére
Abban igaza van, hogy az az akusztikai tényező fejhallgatónál nincs meg, amivel a zene egyébként az egész testedre hathatna.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42467 üzenetére
Bizony. A K701 tere MSII+ & Canamp társaságában embertelenül nagy.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #42459 üzenetére
Pedig én meg azt olvastam mindenhol, hogy egyértelműen jobb a DT 1350. Persze nem hallottam még T50p-t, ahogy írtam. Szívesen összehasonlítanám. Reméljük lesz lehetőségünk személyes találkozóra, és akkor összeadjuk amink van.
-
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #42449 üzenetére
Szerintem nem csak szubjektíven HD25-nél mindenben jobb.
A felhelyezésre nagyon háklis, de ha egyszer sikerül, akkor szigetel mint a fene (bár a Shure fülesek itt még mindig jobbak, de ez érthető) és szépen szól. A hangja lineárisabb, de ez is emel kicsit a mélyeken. Viszont a tesla adja benne. Gyors, pontos, a magasai már fémesen szólnak néhol a sebesség miatt. A mélyeknek tényleg nincs alja, ameddig a forrás lemegy, addig szól is. A leggyengébb pontja a közepe. Megvan minden ami kell, mégis hiányérzete van az embernek. Túlságosan szintre van itt hozva. Ezt úgy értem, mintha vonalzóval meghúzták volna a 0 vonalán. Mivel az embernek eltereli a figyelmét az ütős mély és a tiszta magas, így a közepekben kicsit hiánya támad, hiába van meg ott is mindene.
Ezen felül nagyon réteges. A tartományokat talán túl jól el is választja egymástól, sok zenével így nincs meg a "zenei összhang".
Viszont le a kalappal a beyer mérnökei előtt. A legjobb zárt supra amit eddig hallottam. Ekkora méretbe ilyen minőségű hangot belezsúfolni tényleg szakértelmet igényel.Nagyon sokat használom mostanában, főleg utcán, vonaton, ilyesmi. Legjobban a kábele zavar. Túl hosszú és baromi nagy a csatlakozója.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #42444 üzenetére
Van bizony, másképp nem ajánlanám. T50p-t még nem hallottam.
(#42445) baluka26: Külsőre lehet. Hangra szerencsére nem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
freelanced #42431 üzenetére
Beyerdynamic DT 1350.
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #42065 üzenetére
Az AD900 mélymennyiségében szerintem sincs hiba. Csak az nem mindegy mit pakolunk alá.
Személy szerint inkább annak a minőségével volt bajom, persze lehet az erőső nem volt jó neki.
Dave: Azért ha a W1000X-től megválnál ne felejtsd el, hogy itt vagyok!
schawo: Erre a K550-re már tényleg nagyon kíváncsi vagyok. Ilyenkor azért rossz a "vidékieknek"...
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #41979 üzenetére
Így már tényleg ez a legracionálisabb verzió.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Ed Parker #41954 üzenetére
Ez csak a fejhallgató. Ne feledd amit a többiek mondtak: ezt még szorozd be kettővel, annyi kell mögé minimum, hogy jól érezze magát. Persze haladhatsz Dave útján is, és figyelmen kívül hagyod a tényt, hogy lehet jobb is, csak hallgatod amid van és élvezed a zenét. Egyébként ő nem tud róla, de emiatt többen irigylik. Na meg a nagy AT fejese miatt is.
(#41959) greenfairy: Nem hallottam még Staxot, de "látatlanban" is szerintem nem is akarnak egy ligában játszani a HD800-zal és fordítva.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41909 üzenetére
Igen, legendás az ms II+ > canamp > k701 lánc. Én is a te véleményed osztom. Nagyon nem jó vele.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #41831 üzenetére
Akkor próbálj ki egy Sennheiser HD40-et!
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #41793 üzenetére
Jó neked. Én olyanokkal, aminek ilyenek az ablakai. Gondolom sejted, hogy ez nem halk.
Ezeken még a DT 1350-nél is jobban teljesít az SE315, pedig az is baromi jól szigetel. Az utóbbival nyitott ablaknál a folyosón állva sem volt elvetélt ötlet a zenehallgatás.
Néha amúgy le is veszem út közben, annyira elnyomja a zajokat, hogy gyalog szinte veszélyes is. -
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #41785 üzenetére
"...tudni kell, hogy a PXC 460 elsősorban potens zajszűrése miatt kiemelkedő termék, és bár a hangminősége is jócskán meghaladja az olcsóbb megoldásokat, a kifejezetten a hangzásképre összpontosító fülesek jobban szólnak."
Adni kéne nekik egy Shure IEM-et. Meglepődnének hogy szigetel. (A vonatot is simán elnyomja.) Persze nem irodába való.
-
ntomka
nagyúr
válasz
contaxg #41718 üzenetére
Most melyikre gondolsz, hogy kisebb? A neutrikra?
Viablue: "The small diameter decreaser has an outter diameter of 7.5 mm and an inner diameter of 4.5 mm. Thus cables with an outter diameter of 3 mm up to 4.5 mm can be fixed firmly. The big diameter decreaser has an outter diameter of 9.5 mm and an inner diameter of 7.5 mm. Thus cables with an outter diameter from 5 mm to 7.5 mm can be fixed firmly. Without using any diameter decreaser cables with diameters from 7.5 mm to 9.5 mm can be installed."
Csak hát drága szegény.
-
ntomka
nagyúr
Valaki nem tudja kis méretű 3.5-es jack csatit hol tudnék venni? Olyasmi mint ezen a jobb oldali. Csak épp költséghatékonyabb kéne, ez a viablue nem éppen olcsó. Hasonlóra gondoltam, mint a Marshall Major-on is van.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41591 üzenetére
Erről beszélek.
Meghallgatnám azt is szívesen. Reméljük lesz rá lehetőség! -
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41586 üzenetére
Akkor nem nehezen hajtható, csak számodra mind technikailag, mind ízlésednek megfelelő erősítő kevés létezik hozzá.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41581 üzenetére
Egy dolog: a presenteremben OPA2107 van, de nekem a K701 nem erről volt ma a legjobb.
Másik dolog: tisztázzuk ti mit értetek hajtás alatt: a megfelelő hangerő és dinamika elérését, vagy azt, amivel szimplán az ízléseteknek megfelelően szól és kiadja a fejhallgató tudásának nagy részét? Mert mi igazából a kettőről egyszerre beszélünk. Hangerőben és dinamikában nem vészes. Kb. minden normálisabb erősítő meghajtja. A második fele meg ahogy írtam is: ízlésnek megfelelően. Tehát továbbra sem értem mitől "nehezen hajtható". Pontosítsuk a fogalmakat.
(#41585) contaxg: Ez mire nem igaz?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Deadzone41 #41578 üzenetére
Ezeket a köröket már megfutottuk slfln-nel. Én, és bodz sem erről beszélünk. Volt itt ma mindenféle erősítő, talán annyi, mint fejhallgató. Semmiről nem volt se rossz, se erőtlen, de mindenről másképp szólt. Pont mint ahogy az erősítők voltak egymáshoz képest másak. Hozzáteszem: a K701 az enyém, én szeretem, több erősítőről is tetszett nagyon ma. A Yulong-ról tetszett a legjobban, pedig annak nem az erősítő része a legjobb, hanem a DAC-ja.
-
ntomka
nagyúr
válasz
akela91 #41574 üzenetére
Bodz nem fog egyetérteni velem: A900.
Na jó, Beyer DT770 vagy DT990. Bár utóbbiak lényegesen több magassal rendelkeznek, ízlés kérdése melyik tetszik jobban.Persze ezek nem abból az árkategóriából kerülnek ki, amit te talán keresel. Azon az áron én inkább a Superlux HD330/HD660 körül nézelődnék rockra.
(#41575) bajnokpityu: Most mondjam azt, hogy te próbálkoztál rossz erősítőkkel? De komolyan. Engem ma csak az M-Stage nem nyert meg igazán. De nem azért mert nem jó erősítő, hanem nem az én világom. De az is meghajtotta rendesen, csak olyan hangon szólt belőle minden, amit nem szerettem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
akela91 #41571 üzenetére
Én mondjuk azt pont nem.
Ízlés kérdése, a legjobb ha elmész valahova és meghallgatod a lehetőségeket.
(#41572) bajnokpityu: Bodz sosem szerette a K701-et, ezt is vedd figyelembe. Az viszont igaz, hogy eltúlzod a hajtásával kapcsolatos dolgokat. Nem olyan vészes az. Bármelyik "nem erőtlen erősítő" képes kellően és jól meghajtani. A többi ízlés kérdése.
-
ntomka
nagyúr
Tényleg, a Pioneer!
Valóban. Meglepően jól szól, lineáris, kissé funabb színezéssel, de semmi komoly. Meglepő, hogy senki nem vitte még el tőled.
Volt még valami Renkforce. Na ez viszont annyira nem hatott meg. Mondjuk azon az áron nem rossz, de nagyon élettelen számomra.
Mondjuk kihagytad az A900-at, DT 1350-et, igaz ezt fel sem tudtad tenni.
Meg volt ott Marshall is.
(#41566) contaxg: Most erre mit mondjak? Nekem az olcsóbb 440 is jobbnak hat, főleg, hogy inkább ehhez van közelebb hangkarakterben. Ahogy írtam, az én véleményem csak egy vélemény a sok közül
-
ntomka
nagyúr
válasz
Alan[HUN] #41561 üzenetére
Az én véleményem csak egy vélemény, így kell tekinteni.
Amennyiért te vetted az M50-et, annyiért nagyon is jó vétel. Félreértés ne essék, jó fejhallgató valóban, csak a "hype-ot" ami van körülötte, mint nagy klasszikusan jó monitor fejhallgató és kategóriája legjobbja, azt nem tudom mire vélni. Főleg az utóbbit, merthogy a Shure-ok itt már régen jobbak. Az M50 nagyon-nagyon mélyorientált, középen és magasokban száraz, élettelen. Itt a Shure-ok legalább operálnak, főleg ha az SRH940-et nézzük. Amúgy nem érzem mitől lenne az M50 különb az SRH440-től, főleg ha az új árakat nézzük.
(#41562) Deadzone41: HD660-at szeptemberben hallottam utoljára, akkor sem sokat hallgattam, így nem nyilatkoznék utólag, főleg nem összehasonlításra.
(#41563) akela91: Elég hangos-e? Nagyon! A Shure-ok baromi érzékeny fejhallgatók. Ugyanúgy mélyorientált, mint az M50, csak épp van benne közép és magas is, mármint halhatóan szebb minőségben (szerintem, pedig az SRH440-ért sem vagyok oda, de ezek után lehet adnom kéne neki még egy esélyt).
-
ntomka
nagyúr
Akkor nyitom én a sort a mai Bodz által szervezett fejestali után.
Hasznos volt nagyon, tapasztalatokkal és élményekkel jöttem haza, ismét. Újoncokat is köszönthettünk ma, akik több mint valószínű, hogy elindultak a "lejtőn".
Csak nagy vonalakban az élményekről...
Sennheiser HD40: WOOOOW! Egy ipari hulladék minőségű filléres kacatból komolyan ilyen hang jön ki? Pár ezer forintért vesztegetik és eszméletlen jól szól ehhez képest, csak győzze az ember erősítővel, mert valami baromi érzéketlen cucc. Minden jelenlévő fejes érzékenyebb volt, mint ez.
És ez alapján sem jöttem rá, hogy mi lenne az eredeti rendeltetése.
Takstar (típusát nemtom): ma ismét aratott, mint a szeptemberi talin. Vicc, hogy ennyi pénzért jobb forrással mire képes. Nagyon jól skálázódik.
Beyerdynamic T70: Nem akarok senkit megbántani, aki szereti.
Jó fejhallgató, tényleg, de ennyi. Nem hatott meg. Számomra túl magasról közelített meg mindent. Persze ha többet hallgatnám lehet megmutatná mit tud, de többet vártam tőle. Lehet pont ezért okozott csalódást.
Audio-Technica M50: Kicsit túlmisztifikált. Szerintem bármely Shure fejes megveri. Na jó, az SRH240 azért nem.
Beyerdynamic DT770 & DT990: Ugyanaz a kettő, csak az egyik nyitott, a másik zárt. Eszerint kell dönteni köztük. Egyébként nagyon jó fejhallgatók populárisabb témákra V karakterisztika kedvelőknek.
Köszönet Bodznak a szervezésért!
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #41453 üzenetére
Én vágom, hogy az elterjedt fogalmak szerint mi a színezés, csak azt nem értem, hogy ha a valóságot alulról jól megcsapjuk, az mitől nem színezett? Kb. olyan mint a részeg tipikus mondata: én nem vagyok részeg.
Szóval én értem az "alapfogalmakat" és köztük a különbséget, csak egyre kevésbé tudok azonosulni velük. -
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #41450 üzenetére
A HD25 nem volt színezett? Az SRH440 sem bánik a mélyekkel kesztyűs kézzel.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #41337 üzenetére
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #41251 üzenetére
Tök jó, hogy promozzák a P3-at, de közben Beyerekkel kevernek.
-
ntomka
nagyúr
Láttam ma utcán SRH440-et egy fejen. És hölgy volt az illető!
-
ntomka
nagyúr
Are Objective Headphone Measurements Relevant to Audiophile's Subjective Experience?
(#41016) kexksz: Gondolom az egyik fizik kolléga boltja. Őt itt is megtalálod.
-
ntomka
nagyúr
válasz
freemanone #40951 üzenetére
A hangminőségével nincs alapvetően baj, de hogy basshead állat fejes, az tuti.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #40919 üzenetére
Ne linkeld ezeket a szarokat, feleslegesen növeled a pagerank-jukat.
-
ntomka
nagyúr
válasz
freemanone #40888 üzenetére
Van egy tippem, hogy a Sennheiser HD25-öt fogják ajánlani.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Deadzone41 #40873 üzenetére
A 701 érdekes jószág és szerintem ízlés kérdése, hogy kinek tetszik.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Deadzone41 #40837 üzenetére
Én sem a hirdetett áron kaptam meg.
(#40839) bigmasterg: Mindenképp. Egyelőre tapasztalgatom, hogy melyik erősítőmmel/opamp-pal a legjobb.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Deadzone41 #40834 üzenetére
Mennyire jön ki szállítással?
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #40830 üzenetére
Állhatsz velem is. Ott a hirdetés, adott az ár.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #40828 üzenetére
Vicces srác vagy.
AVX-ről használtan.
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #40674 üzenetére
Ez tényleg ízlés kérdése. A metal zenék annyira pocsékul vannak mesterelve (egyedül a Metallica - Metallica albumára tudom azt mondani, hogy jó), hogy jót tesz neki a lágy mosás. Ha a 840 olyan ahogy mondod, akkor jó lehet rá. Az A900 über-lágy, lassú és mosott, ennek ellenére nekem eddig ez a legjobb fejes rock alapú zenékre. Eddig én is úgy voltam vele, ahogy te is fogalmaztál, hogy keményebb kell, de az az igazság, hogy a részletezés vagy épp analitikusság megöli ezt a műfajt (szerintem), mert arra fogsz figyelni hogy cibálják a húrokat, nem pedig magára a zenére.
Szerény vélemény.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #40642 üzenetére
El bizony. A tulaja már boldogan hallgatja.
[link]
-
ntomka
nagyúr
válasz
DBAtti #40638 üzenetére
Én változatlanul egy Shure fülest ajánlanék futáshoz, fej mögött vezetve, ahogy Tyll is ajánlja. Ennél stabilabban álló, atomháborúra készített IEM-mel még nem találkoztam. Biztos van, de szerintem nem SE215 árban.
-
ntomka
nagyúr
válasz
jobbacsabba #40566 üzenetére
Igen. Egy jó fejhallgató az elé kötött lánccal nagyon jól skálázódik. A HMD660E-ben van annyi tartalék, hogy a mostani rendszeredről majd váltva egy jobb hangkártyára például, érezni fogod a minőségi ugrást. Nem feltétlenül jön szembe egyből (főleg kevésbé tapasztalt fülnek), de ha úgy lesz, azt javaslom hallgasd 1-2 hétig a jobb kártyáról, majd tedd vissza a régit. Na akkor érezni fogod, hogy miről beszélünk.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #40544 üzenetére
Inkább csak te nem figyelsz rá.
-
ntomka
nagyúr
DT1350 az utcán = szemmágnes.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #40530 üzenetére
DT1350?
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #40514 üzenetére
Nem az a lényeg jelen esetben, hogy jobb legyen, hanem sokból akarok egyet, ami ezeket többé kevésbé, számomra műfajspecifikusan kiváltja.
Az AD900 úgy világos, hogy nagyon visszafogott, csapott mélye van, és totálisan középorientált. Tényleg nagyon szépen adja, de leginkább akusztikus és vokál centrikus zenékhez jó, de ahhoz nagyon. Mással egy kicsit unalmas.
Dögösnek ott az A900, ami neked nem tetszett, pedig baromi jó, és pont azt tudja amit írtál. Imádom. -
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #40506 üzenetére
K701.
Ritkítok. Ez jön a helyükre, aztán leállok. Max a DAC/Amp-on fogok fejleszteni. (Tudom, sokat variálok a fejesekkel.
)
"ad900-at nem is hallottam" - Lehetőség nyitott, akár meg is veheted.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #40498 üzenetére
Jó ár.
-
ntomka
nagyúr
Szerintem ez is befér a bargain kategóriába.
Aktív témák
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest