- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #23810 üzenetére
Hmmm... most már én is elkezdek nézelődni lejátszók terén, ha szerintetek ilyen hatalmas difi van. A Winamp és a Foobar között a sokak által már ecsetelt különbséget én is, és ugyanúgy hallom. Az XBMC-vel nem vagyok hajlandó foglalkozni. Eleve unszimpatikus, hogy full-screenbe kezdi, nincs külön hangerő állító, nem bírom a számot leállítani és nem volt kedvem a rendszerezési logikáját sem felfogni, valamint meggyőzni, hogy legyen bitpontos a lejátszás. Nem vitt rá a lélek, hogy keressek hozzá értelmesebb skineket, meg pluginokat, valamint folyton lefagyott a gép tőle kilépéskor. Így jött a delete.
Valakinek nincs kedve az értelmesebb - jó hangú - lejátszókat, amikkel valóban érdemes foglalkozni kigyűjteni és közkinccsé tenni?Nincs kedvem utánatúrni.
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #23808 üzenetére
Még mielőtt valaki félreértené az előbbiek mélységesen tele voltak iróniával (vagy legalábbis annak szántam.)
Természetesen én sem hallok különbséget magas bitrátájú mp3 és flac között még egy híresen a forrás minőségére nagyon érzékeny fülmonitorral sem... de 192kb/s-nél már tisztán érezni a romlást, a 128 meg már hallgathatatlan.
(Ja és flacból is rengeteg 'fake', gyenge mp3-ból turbózott kering... ez fogalmam sincs kinek az érdeke lehet mondjuk...) -
slfln
senior tag
válasz
p_adam #23801 üzenetére
Én nem hallok különbséget akkor se, ha 30 task van megnyitva egyszerre, közben megy a wifi, másolok, írok stb. vagy ha kilövök mindent a folyamatokból és csak a Foobar ami aktív egyedül...
/
Gondolom erre valami olyasmi lesz a válasz, hogy:1. Ennyi minden közben kizárt, hogy a zenére tudj figyelni
2. Ez egy szerencsés, békés állapot, aminek örülnöm kéne
3. Teljesen süket vagyok
4. Ehhez szarok a cuccaim
/#23806: Sajnos csak egy Streamer II+ van.
Semmi vintage móka. Ezzel ezek szerint nem fogom hallani a PH! lapcsalád színei közötti különbséget.
-
slfln
senior tag
... és milyen háttér legyen beállítva az asztalon?
#23798: Átállítottam és egyből éreztem, hogy sokkal dinamikusabb és részletesebb a hang, így fekete háttérrel, valamint több a mély a magas meg asszem' a közép is... több lett... és kerekebb is, és azóta nem is racsít, valamint kevésbé loudnesses... Mindjárt kipróbálom fehérrel is. Kösz a tippet!
-
slfln
senior tag
válasz
p_adam #23790 üzenetére
Laptop vagy PC a forrás? Milyen idős?
(Asztali gép ilyet előlapi USB kivezetésről csinál nálam, a laptop pedig akkor, ha be van kapcsolva bármilyen energiagazdálkodási funkció és 'elfelejt' stabil áramot küldeni az USB portokra.)(Pedig nem akartam csatlakozni a flamewarhoz
)
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #23754 üzenetére
Soha többet nem lesz hordozható fejesem. Kivétel nélkül mind csalódás volt.
Amennyiben olyan customra gondolsz, ami előrelépés a legjobb univerzálisokhoz képest is, akkor olyan 800$ körül.Nem, itthon nem foglalkozik vele senki, csak a Puretone-nak van valami 'forgalmazója'.
Van még pár csenevész próbálkozás, de ezek szerintem nem ütik meg a jelenlegi jobb univerzálisaim szintjét sem.Elmész audiológushoz, leveteted a mintát kb. 3-4e Ft-ért, berakod egy dobozkába, elküldöd postán és vársz átlagban egy hónapot (persze ez erősen labor és posta (((vám))) függő.)
Mivel az összes zenehallgatásom kb. 90-95%-a in-earen zajlik (mivel nincsenek meg a körülmények a fejeshallgatáshoz) számomra úgy gondolom nincs értelme beruházni erősebb, jobb asztali rendszerbe... Ennek ellenére vágyok arra is. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #23730 üzenetére
Ennyi pénzért gondolkozás nélkül vennék egy EarSonics SM3-at és semmiképp nem ezt a luxuskülsőbe bújtatott középszerűséget, amennyiben utcán akarnék zenét hallgatni 80eFt-ból.
Dizájn, jó reklám mindent elad. -
slfln
senior tag
2$-ért PortaProt valaki?
5 ezerért azt írsz rá amit akarsz Sennheiser HD448?
Vagy akár 20$-ért egy HD650-et?
...de van K701 is ugyanennyiért...
HD800 is tök olcsó most.OK, abbahagytam
.
-
slfln
senior tag
Van még itt okosság bőven.
...de még mennyi.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #23696 üzenetére
Valószínűleg a Traktorsztár OEM-jei... bár a Trakstar is OEM, így már elbizonytalanodtam... Valószínűleg ez egy megoldhatatlan rejtély lesz
. Ők se tudják ki kivel van.
Nagyon durva döbbenetek vannak az ehhez hasonló oldalakon, mint alibaba.com, focalprice.com, dealextreme.com...
dudika: a quick details szerint 'waterproof' is, mit akarsz még?
-
slfln
senior tag
fi:zi'k nézd csak mit találtam a legnagyobb kínai hamisítóelosztóban
.
-
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #23671 üzenetére
Hát igen, ezzel sajnos szívok én is.
p_adam: egyik sincs a 'wishlistemen', csak érdekelt volna, hogy hallott e valaki.
Egy T50RP-t poénból lehet be kellene vállalni. Nem annyira vészes az ára.
Attól mondjuk félek, hogy az erősítőben nem lesz elég nafta hozzá és csak egy távolról beszélő középtartomány jut el hozzám, de legalább nem érdekelne tovább.
A Grado kínálatának teteje is ugyanezt az agresszív, előrehozott, kompresszált terű vonalat folytatja? -
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #23656 üzenetére
... és mi van a Gradokkal? Hallott már valaki egyet is a Reference, Statement, Professional Seriesből? A Prestigeben csalódnom kellett... Abból semmi nem teszett, amit hallottam.
Koss ESP90? Ádámnak volt, de nem nagyon nyilatkozott a hangjáról... Ebből sincs senkinek egy állandó. Engem például érdekelne a Koss PRO4AA is. Azon kívül, hogy nehéz és kényelmetlen, valamint egy idő után leereszt a párnájából a cuccos, még semmi rosszat nem olvastam róla. Bár az újakra azt írják, hogy szemét, de a sok lerobbant vintage kering az ebayen is.
Érdekelne még hallott e valaki/van e valakinek ortho Fostexe.
Vagy ha már ortho, akkor van e Hifiman itthon?
German Maestrot hallott már valaki?
Ultrasonet esetleg? -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #23617 üzenetére
Ez egy moddolt Fostex T50RP. (Thunderpants)
-
slfln
senior tag
Nem hagyjátok örülni az új cuccának, mindenképpen azonnal meg kell erőszakolni egy erősítővel meg egy DAC-kal is...
Majd vesz, ha akar. Jól utánanéz, mérlegel és ugyanekkora örömmel jóárasítva' megveszi majd.
Kösz Dave, hogy írtál, örülünk, hogy örülsz neki (-ugye srácok-), kíváncsi vagyok pár nap elmélyült hallgatózás után a fejleményekről.
-
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #23393 üzenetére
Van.
Az Editionokat szürkével szerelik, manufakturként lehet rendelni feketét hozzá.
A kódja EDT xxx VB (xxx = 770/880/990).
Thommannál is van. -
slfln
senior tag
Nem tudom, de nekem valami azt súgja, hogy ez fos lesz : /.
Nem gyanús, hogy még nem fedezte fel senki?
Ezt a tesztet fél éve írták.
Sehol egy visszhang a fejesről, semmi...
A tesztben kb. úgy ítéli meg, mint egy 'amatőr' a DT880-at. Alul semmi, felül visít. Ez lehet jó jel is -kezdőt feltételezve- de én inkább attól tartok, hogy az első sorban is írt utolsó előtti szó lesz rá jó.
Bár az aki egy Shuffle után köt egy E5-öt, utána meg egy E9-et, az végül is tök mindegy, hogy mit ír... meg az a két noise harvester izé, amiből 1 is sok... pffff....Aztán persze felvállalom, hogy negatív vagyok, ha mégis jó
.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #23309 üzenetére
Na ki vállalja magára az áldozati bárány szerepét és rendel belőlük egyet?
Erről a HI-2050A-ról egy tájföldi tesztet találtam csak. Bár a google fordító nem tudott csodákat tenni vele, de nem tűnik túl nagy eresztésnek az alapján amit ki tudok venni belőle. -
slfln
senior tag
Hihetetlen, hogy pl. a Beyer is ilyeneket elnéz, és nem pereli bucira őket. (A Sluxon is csodálkozom.)
Máshol egy picit is hasonlító logó esetén meg azonnal betegre perelik a másikat.
A DT770-re pont ennyi lenne egy 'gyári' párna basszus... Lehet megérné már csak ezért megvenni.
Persze ettől lehet fantasztikus hangja van... de akkor is.
A felkapott fülhallgatókkal is ugyanezt művelik, csak ott még a nevét sem írják át.
Ha kihozzák valami teszten, hogy jobb a DT880-nál, esküszöm bef*sok.
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #23238 üzenetére
Lehet nagyon megszoktad... Mondjuk azt mondtad, hogy számodra a HD600-al egy partiban van
... Számomra egy szokásos hatásvadász, consumer szintű alsó kategóriás 'bass driven' hang, aminek a mélyei még tuti jók voltak a walkmanekhez, de... ... .... igazából mindegy. Nem akarok senki lelkébe gázolni, aki a keblén hordozza a PP-jét, és ha már itt vagy, mi újság a 880-al?
#23241: Ez a pali elég durva cuccokat pörgetett az FS fórumban
.
Lecserélte egy JH-16-ra Shuret. Nagyon helyes. -
slfln
senior tag
válasz
Johnny Cage #23235 üzenetére
A PortaPronál abszolút nem lehet olyanról beszélni, hogy 'tér'.
Azt nem nehéz felülmúlni.
Egy zsúfolt, sáros, lassú, közép-mélyenben iszonyatosan terhes, kissé előrehozott(abb) közepű, fedett magas tartományú, kényelmes hordozható fejes.
A 668B és a K500 is többször körberöhögi ilyen szempontból...
vagyis igazából bármilyen szempontból nézve. -
slfln
senior tag
(Még mielőtt valaki észrevenné a hibát (
) egészen pontosan a 4kHz és 6kHz közötti tartomány felelős a jelenlét érzékeltetéséért. Ez határozza meg a különböző 'hangok', hangszerek tisztaságát. Amennyiben ezt az alapokhoz képest növeled a hangok helyzete közelebbinek fog tűnni, amennyiben süllyeszted 5kHz-nél akkora úgy fogod érezni, hogy a hangok távolabbról jönnek és sokkal áttetszőbbek... és akkor még ehhez jön az akusztika stb.)
-
slfln
senior tag
válasz
szabolcs1975 #23139 üzenetére
Ehhez túl sok okosat nem tudok hozzáfűzni.
A fejesek, fülesek térérzetét legjobban az 5 és 10kHz-es (jelenlét érzetét keltő) tartomány süllyesztésével ill. növelésével elég jól lehet módosítani. Nekem úgy tűnik, hogy ez és a ház akusztikai körülményei felelősek legjobban a kialakult térérzetért.
A hallójárat teljes zárása általában nem tesz jót a térnek, ez igaz.
Viszont van olyan fülesem, aminek a tere nagyobb és levegősebbnek tűnik, mint a hasonló árú nyitott fejhallgatómé...
Szóval ez nem olyan egyszerű.
Remélem nem mondok túl nagy hülyeséget azzal, -mivel nincs tapasztalatom benne- hogy a hangfalak terét semmilyen fej/fülhallgatóval nem fogod tudni utolérni. -
slfln
senior tag
válasz
Tron33 #23131 üzenetére
Ha még nem vetted meg, akkor lehetőleg ne is tedd. Ha igen, akkor a következő 2 soron ugorj át.
(Itt -is- elég nagy az egyetértés abban, hogy az AKG K2x2HD vonala nem a legjobb fejes... nem igazán éri meg az árát.)
Ez attól is függ, mennyire toleráns a családod, és közben ők mit szeretnének csinálni. Az amazonos reviewek között pl. van aki erősen panaszkodik arra, hogy nagyon ereszti ki a hangot. (sound leakage-re keress a hozzászólásokban).
Amennyiben nem szeretnéd zavarni a környezeted és őket sem szeretnéd hallani tevékenykedésük közben, akkor mindenképp nézz valami circumaurális zárt után. -
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23124 üzenetére
Ezt a 'nem akarok a fülembe dugni semmit' dolgot nekem egy év volt leküzdeni. Azóta súlyosan megbántam, hogy valaha eszembe jutott az, hogy hordozható fejhallgatót vegyek...
de teljességgel értem a kételyeidet.
Én hónapok óta tervezem egy egyedi fülmonitor elkészíttetését, de a jelenlegi fülmonitoraim mellett kénytelen vagyok a maximalizmusra törekedni, mert már ezek is igen magasra rakták a lécet és tényleges előreugrást szeretnék elérni. Ehhez viszont kb. 200eFt-ot le kéne legombolnom.
Sokan gyanakodva néznek ezekre a kis légypiszkokra, anélkül, hogy tudnák milyen minőségben is képesek kipasszírozni magukból a hangokat.
Én perpillanat túl sok kontrát a Vsonic GR07 színpadi monitorom ellen az asztali láncom javára nem tudnék felhozni. Inkább csak annyit mondok, hogy amikor itthon vagyok is ezekhez nyúlok először, mint az asztalihoz (sajnos.) Bár ez nagyrészt az egyszerű összállíthatóságának és az abszolút helyhez nem kötöttségének is köszönhető.
Az fülmonitorok világában az utóbbi 2 évben lejátszódó technológiai fejlődés sokkal érdekesebb, mint a fejesek között történtek. Az Ultrasone 'hogyan lökjük ki a hangot a fejen kívülre egy zárt fejesből' próbálkozása közel nem akkora bravúr szerintem, mint ami az iemekkel történt.
A teljesség igénye nélkül:
Újra feltámadt a biocellulóz membrán a fülesek világában, vannak próbálkozások dupla dinamikus membrán kialakítással, vannak balanszolt armatúra - dinamikus hibridek, a Sony nem is olyan régen mutatta be az EX-1000-et, ami egy ugyancsak érdekes folyékony kristály polimer meghajtót használ. Egyre elterjedtebbek a több utas balanszolt armatúrás fülesek, mert már normálisan meg tudják oldani ilyen kis helyen is a több utas rendszereket és miniatűr passzív keresztváltók is nagy forradalmon estek át.A linkelt fülesek között az előző hozzászólásomban van olyan amelyik 5 utas (mint a hangfalak - csak ott nem szokott lenni ennyi)! Ebben 5 pár(!) meghajtó dolgozik oldalanként!
Az armatúrás meghajtású rendszerek vagyonokba kerültek pár évvel ezelőtt, és csak zenészek, hangmérnökök voltak képesek megvásárolni azokat. A technológia lesüllyedt árban a pór nép szintjére és a jelenlegi elérhető legmagasabb szintet a linkelt fülesek képviselik és amint látod nem túl olcsóak még így sem.Ne haragudj, de az R10 szerintem nem utcára való, és igen nehezen fogsz tudni venni egyet a Qualiahoz hasonlóan, mert már a használtak is 6500$ körül mennek.
Egy jól szigetelő zárt fejhallgató körülbelül 20db-elt szed le az ambiens zajból. Ezt a szintet a leggyengébben szigetelő fülmonitorok is simán überelik. Egy teljes fület lefogó egyedi monitor 40-45db-elt csillapít a külső zajokból.
Én abszolút nem értem azokat, akik azzal érvelnek, hogy 'de így nem fogok semmit hallani a külvilágból'... Szóval inkább akkor veszel 300eFt-ért egy hordozható fejhallgatót és hallgatod vele a metrót, a buszt, meg a villamost vagy melóban a fénymásolót meg a plottert?
Ott tökéletesen teljesen mindegy mennyire high-end a cuccod, ha ezek a 'hangszerek' pluszba beférkőznek a zenédbe.
A 'nem fogom meghallani ha rámdudálnak' dolgot sem gondolta át, aki ezt mondja. Egyszerűen szét kell nézni és kész. A dinamikus, éles, 'gyorsan keletkező' hangokat ezzel is meghallod, és ha nem a füled, akkor a tested érezni fogja. Fejhallgatóval is ugyanúgy kivasalnak, nem látom a különbséget.
Vezetés közben pedig semmilyen fej/fülhallgatót nem szabad hallgatni ez már ötletnek is rossz.Erősítő a több utas armatúrás füleseknek valószínűleg nem árt. Ez kb. ugyanúgy van, mint a fejeseknél. Valamelyik jobban profitál belőle, míg a másik szinte sehogy.
A hordozható erősítők piaca is rengeteget fejlődött az utóbbi évben, de ezekre már nem térek ki, mert még ennyire se tartozik ide és így is rengeteg szót fostam.
Zárásként egy levélből idézek, egy olyan ember szavait, aki több Staxot hallgatott, mint ide a fórumra írók összesen (erről a customról):
"Igaz a hír miszerint ez a legjobb.
Összehasonlítva nagynevű gyártmányokkal ez minden tekintetben a legjobb
az én 45 éve igazi hangszerek közelében nevelkedett hallásomnak."Ha kicsit szemfüles vagy arra is rájössz, ki írta.
-
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23121 üzenetére
Ezek annyiba kerülnek mint az ED8. Van egy olyan megérzésem, hogy akár az SR-009 után is elkerekedne a szemed, ha egy ilyen egyéni monitort meghallgatnál.
1 2 3 4
(Nem kell megvenni ezt se, csak meg akartam mutatni, hogy a fülhallgatókat nem kell elítélni a méretük miatt. Sokan itt szerintem igencsak meglepődnének, ha hallanának akár egy Fischer DBA-02-t, hogyan szól...)
Igen, a K1000 a legjobb hordozható fejes, ezt mindenki tudja. Egyértelmű.
-
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23119 üzenetére
Utcára 1500$-os hordozható fejes? : O Abból kijön 7db HD25-1
... És még a lopósok figyelmét se kelti fel.
Akkor viszont inkább gondolkozás nélkül egy custom fülest vennék, ha valami hordozható kellene ennyi pénzért. Valószínűleg az ED8-at állva hagynák, bár ez csak álmodozásos spekuláció.Zárt nagy AT-k nem teljesítenek jól a teszteken, attól persze neked lehet bejönne. Én 700-asok felett semmit nem hallottam. Amúgy ja... az a kengyel végződés pl. a W1000-et -hokkaidói cseresznyefa cup ide vagy oda kissé a 'gagyi' felé viszi el az én meglátásom szerint is.
-
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23116 üzenetére
Ja, sorry... Elkerülte a figyelmem, hogy Staxot akarsz rábiggyeszteni. Így maximálisan egyetértek és együttérzek
.
#23116: Az Ultrasoneokról mi az általános tapasztalat amúgy? Eddig abban a hitben voltam, hogy hasonlóan nem túl jó ár/értékkel rendelkeznek, mint a Denonok.
-
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #23113 üzenetére
Sennheiser HH10-ként kell keresni rá. Árgépen 4400Ft a legolcsóbb találat. Ebayen nem találom.
Nekem muszáj volt felfogatható megoldást találni, mert az állványt nem tudnám olyan helyre rakni, hogy ne érje el a macska és az esélyét sem szerettem volna annak meghagyni, hogy fel tudjon borulni. Mindenhogy csavarható, állítható. Függőleges és vízszintes felületre is felrakható. Nagyon vékony és vastag lapot is be lehet fogni vele. A felülete, amin felfekszik a kengyel nagyon jó tapintású (műbőr.)23114: Ha a fejes rajta van nem látszik
. Annyira ér össze mint az állványon is összeérne. Ez nem tartó függő szerintem, inkább a fejesé. Persze most nem az Omega alakúra gondoltam, hanem a csüngetősre.
-
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23108 üzenetére
-
slfln
senior tag
-
-
slfln
senior tag
válasz
szabolcs1975 #22973 üzenetére
Ami még fő problémám és egyelőre nem tudom, hogyan találjak rá gyógyírt, hogy azt se tudom mit kellene hallanom. Úgy értem, nem voltam ott a felvételnél, ezért fogalmam sincs, hogy élőben milyen lenne. Az elektromos zenéknél meg még bonyolultabb a helyzet. Szóval ezért inkább az van, hogy 'szerintem' így lenne jó. Ez meg nem helyes.
Gondolom az lenne a legjobb, ha feljátszanék több általam profin kezelt, nagyon jól ismert hangszerrel pár cuccot és azt hallgatnám vissza a rendszeremmel, hogy hogyan viszonyul a valósághoz. Ez azonban nem fenyeget, mert semmin nem tudok játszani. Meg még mindig lehetne magyarázkodni azzal, hogy a mikrofon stb. volt a szar akkor.Bármelyik fejesemhez/fülesemhez tudok olyan zenét találni pillanatok alatt, amivel rendkívül hülyén fognak muzsikálni. Az előrehozott középtartomány rendkívül fura pl. metállal. A V alakúval meg elvész a gitár 'harapása' és odalesz az ének bensőségessége... etc.etc.
Közben azon is érdemes elgondolkozni, hogy azok a cuccok, amivel a hangmérnök kevert, vajon kitettek e olyan összeget, mint amin egyesek hallgatják...
#22975: : O Mennyiségileg pedig nem kéne gondnak lenni vele... Miről jössz? Mármint mihez képest érzed kevésnek. A Pro-kban egyébkén is 'elvileg' több a mély a nagyobb szorítóerő miatt. Az erősítő nem hiszem, hogy megszenvedne vele nagyon. Még a$ 600ohmosakra is azt szokták mondani, (96db érzékenység mellett) hogy könnyebben hajthatóak, mint pl. a K601. Bár ezt nem tudom, hogy ténylegesen így van e.
-
slfln
senior tag
Miért, vannak egyáltalán jó pillanatok?
Ebben a hobbiban az a csúnya, hogy amint elkezdted olvasni a fórumokat és felkorbácsolódott a kíváncsiságod a témában, megismerted a lehetőségeket, márkákat stb. onnantól nincs megállás. Egyre jobban elsüllyedsz.
Néha kötsz kompromisszumot a pénztárcáddal és megmagyarázod magadnak, hogy a legjobbra nincs pénzed, ezért az olcsóbbat veszed inkább, de ezzel is csak egy ideig óráig leszel úgyis boldog. Mert tudod, hogy van jobb.
Cserélgeted a kábeleket, veszel másik DAC-ot, erősítőt, fejhallgatót és amikor elérted az árlista legtetejét, már az lesz a baj, hogy minden felvételed, vagy legalábbis a több sávból összekevert zenék már a rendszer 'túlzott felbontása' miatt mind szarul fognak szólni és ez lesz a baj.
Ismerem az említett érzést... viszont nemcsak a pénztárcáddal, de néha magaddal is kell kompromisszumot kötni.
Nálam ez a szarul szól érzés még akkor is elő szokott jönni, ha túl leterhelt vagyok aznap, rossz kedvem van, olyankor mindent laposnak és unalmasnak hallok, lehet az bármi.
Meg olyankor szokott ez bejönni, ha már nem vettem semmit régóta. Egyszerűen megunom, amim van és ezzel magyarázom meg magamnak, hogy kell másik, mert ami most van az szar... közben meg csak a szokásos vásárlási láz tört ki rajtam.
Sokszor eszembe jut, amikor még az 3eFt-os Thomson fejhallgatómmal hallgattam a zenét alaplapiról. Akkor még a zenét hallgattam (és élveztem), most már a rendszert hallgatom és sehogy nem tudok visszaállni a zenehallgatásra, bárhogy is próbálom.
Így viszont kevés a boldog perc. -
slfln
senior tag
Létezik, hogy ez a Qualia fr görbéje? o_O
Ez izé... szokatlanul cizellált és hatalmasakat ugrik...A 30 és 300Hz-es square wavek is khm... szarul festenek.
Forrás (cikk vége)
-
slfln
senior tag
válasz
cruyff #22856 üzenetére
Utcára tényleg inkább iem kellene. Ezért a pénzért pedig egy Sunrise Xcape IE-t be lehetne szerezni, ami hangban még verné is a lentebb említetteket (- persze amennyire fülhallgató tudja verni - nehogy vita legyen ebből
).
Érdemes lenne megfontolni...Ha ragaszkodsz a fejhallgatókhoz, akkor utcára zárt kellene.
A topicban többen kerestek már hordozható zárt fejeseket. Nemrég volt szó például a Koss Pro DJ100-ról, ami egy kicsivel kerülne többe, mint a kereted és nagyon jó fejes. Melegen ajánlott.
Ebben az ársávban jó lehet még a Shure SRH240 is, amit contaxg ajánlott már.
Megnézheted még az AKG K81DJ-t, a Sennheiser PX200II-t, Beyerdynamic DTX300p-t, mint célfejhallgatókat a témában, bár ezek nem nagy ár-érték bajnokok, de jó alternatívák/'divatosak'.
Ha szereted a sok mélyet ott van még a Sony MDR-XB700.
Olvasgathatsz még a Creative Aurvana Live-ról is.
Bodz árul még egy ~előbbiek szintjét hozó fejest, ami jó lehet neked.Ezek relatíve könnyen beszerezhetőek (a füles kivételével) itthon.
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #22682 üzenetére
Szövegértés nem az erősségem (ma sem)
. (A DT235-öt suprának szokták írni... az én füleimmel circumként üzemelt, így igen jól szigetelt és kényelmes is volt ennek köszönhetően.) Az a Philips valami 'lost gem' a 10k alattiak között amúgy?
contaxg: 940 jobban érdekelne
. Bár még egy Shure sem volt a fejemen...
Az a két adat meg eléggé árulkodik róla, hogy nem nagyon kell alá erőlködő, hogy teljes potenciált mutasson.
A 240 frekigörbéje tetszik. A 100Hz alatti roll off-ból, - ami 50Hz-nél már -5db, -40-nél meg -10- gondolom nem egy nagy dörmögő dömötör lehet.
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #22680 üzenetére
Vasárnap volt a fejemen este a Westend MM-ben a Pro DJ100. 19900Ft volt az ára.
Stramm egy szerkezet és szépen muzsikál.wmarci: Látom valamiért a zártakat néztél - vagy csak véletlen - ... A HD201 - 202 től nagyságrendekkel jobb választás még olcsó zártból a Beyerdynamic DT235. Egyik kedvenc fejesem a 10e Ft alatti kategóriában. A Duna Plaza Saturnban meg lehet hallgatni.
~8e Ft körül beszerezhető (2 év gari). --- Csak mint ötlet bedobtam. -
slfln
senior tag
válasz
Shufny #22610 üzenetére
Én is így gondolom, ez tiszta sor. (Azért is egészítettem ki gyorsan, hogy csak a thread elejével, mert kissé elszaladt a ló a tesztelővel az új játékszeréért való lelkesedésben.)
Az F a 40$ (remélem jóhova lőttem be) körüli árspektrumban a kivételesen kiegyensúlyozott, nagy túlzásoktól mentes hangjával rendhagyó szerintem. (Legalábbis azután a pár perc után ezt tudom kiemelni.)
Az M1 valóban jó ellenfele lenne. Csak a Brainvawz bármilyen más szempontból könnyen felülkerekedik rajta (úgy mint összeszerelés, izoláció, kényelem, kiegészítők stb.). -
slfln
senior tag
(hopp lejártam...) Pontosabban egészen az összehasonlítós részig kb. egyetértek
. Onnantól már nagyon durva dolgok jönnek a threadben. Veri a CK100-at, a TF10-et, a Westone 3-mat szerinte, SE530-mat... hááát... ezt nehezemre esik megenni, bár tényleg meglepően jó volt.
Normális teszthez -sokkal- több idő kellett volna mondjuk... -
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #22606 üzenetére
Igen, az F hangja volt számomra a legígéretesebb.
Köszönhetően a mostanában egyre jobban magasorientált, testetlen, kissé száraz, kontrollált gyors lecsengésű mélyek, levegős, tiszta, transzparens hangot kereső furcsa ízlésemnek.A legnagyobb probléma az egész Slux fülesvonallal megmondom őszintén lehet, hogy nem is a hangja, hanem sokkal inkább a konkurencia lesz, mint Brainvawz, Xears, Soundmagic stb.
A népnek kevés lesz hozzá a gumiharang, meg kifogásolni fogja, hogy nincs még egy tok se hozzá. A hosszabbítókábeles megoldás is biztos fog egyeseket 'idegesíteni'.
Bajos a kényelem is velük, elég macerás volt feltornázni a nagy tányérnak köszönhetően hátra az agyamig a cuccot. Ez a Sony MDR-EX85-öt másoló dizájn hátránya... Tulajdonképpen egy nagy tányéros earbud ami in-earesítve lett. Ha nem szólt a zene nem izolált semmit, tisztán értettem amit beszéltek nekem. Belül teljesen nyitott.Amúgy az F kb. a 2. sorban leírtakhoz hasonló volt, jó térérzettel megspékelve, amit persze a nyitottságának köszönhetett -ami egyben a hátránya is volt mindnek.
Kár a kiegészítőkért, a rossz szigetelésért és a kényelemért, mert az alsó árszegmensben nagyítóval kell keresni a hasonló inkább analitikus oldalra húzó füleseket (ami ráadásul nem is szól rosszul).
Ott csak basszusszörnyek vannak főként.
A B és a sima 381 pedig sajnos elveszik az előbb említett mélynyomóágyúk tengerében.
Azt hiszem röviden ennyi.Ezzel amit itt leírnak kb. egyetértek.
-
slfln
senior tag
Azért nem egyszerű eligazodni a Beyeren sem.
Csak a DT770-nek jelenleg a gyártónál kapható verziói:Edition --- 32 - 250 - 600 ohm
PRO --- 80 - 250ohm
M (ebből legalább csak 80ohmos van)...és még ott a Manufaktur is, de ez csak 'customizable' Edition verzió, szóval ez nem számít.
És még ott vannak a különböző évjáratos verziók ezekből, amik megint másak... Brrrr
.
-
slfln
senior tag
válasz
szakibá... #22535 üzenetére
Bár ez csak egy vélemény, de itt összehasonlítják a 3100-at az új 880-al és bár lehet a régi 880 is jobb volt, mint a mostaniak, de jobbnak találja a Revoxot.
Egy rács megváltoztatásával és némi szivacs pepecseléssel meg akár csodákat lehet elérni.
Attól, hogy a Beyer volt az OEM és ugyanúgy néz ki attól még lehetett más...
Vagy biztos vagy benne, hogy ugyanaz?22537: Ok, elhiszem, attól még a tekercselés miatt, -más impedancia- is lehet 'más' a hangja...
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #22531 üzenetére
Nulla tapasztalatból mondom csak, de nem nem hiszem, hogy teljesen ugyanaz lenne a hangja a legújabb Editionoknak meg a PRO-knak. (Az előbb a régihez gondoltam, mert a hirdetésben lévő is régi.)
Amiért valószínűleg nem lehet ugyanaz:-A PRO-nak van 80ohmos verziója is, az Editionoknál nincs ilyen impedancia. Könnyen lehet, hogy a 250-esnek is nem csak a tekercselése más, hanem a membrán is az Editionhoz képest.
-Teljesen más a ház kialakítása, a felhasznált anyagok.
- Ezt lehet kicsit félreértelmezted amúgy... A gyártó ezt írja:
"The DT 880 PRO is designed for use in studio and on stage for professional use. It's headband has a more rugged construction (thicker material) and gives a more secure fit for the listener in comparison to the DT 880 Edition. This provides a better fit and causes also a more powerful compressed sound which is necessary for professional applications in studio, OB and FOH. The DT 880 Edition therefore is designed for easy listening. The headband provides a long wearing comfort for hours, causing the DT 880 Edition to have a more transparent and open sound in comparison to the DT 880 PRO.
The differences of both headphones are not huge in mechanical design, but only that small change causes a big difference in sound and application.The following headphones:
DT 990 PRO - DT 990
DT 770 PRO - DT 770
have a very similar difference."Azaz nagyon hasonlóak a különbségek mint a DT880-nál leírtaknál... nem pedig ugyanazok.
Elég, ha már máshova teszik a bass reflex nyílást, és más méretben, az teljesen el tudja vinni a mélyeket.
Csak eléggé el van rejtve a fejesen, de ez se 'teljesen' zárt amúgy. -
slfln
senior tag
válasz
Shufny #22524 üzenetére
Nem, nem hallottam, ez csupán FWIR. Én még sehol sem láttam leírva, hogy valakinek jobban tetszett a PRO a consumer vonalhoz képest, sőt.
Mindenki a PRO abnormálisan sok mélyére és a recesszált közepekre panaszkodik. Ezen javítottak a legtöbbet az Editionokon. Persze még így se lett a legjobb.
Nem egy mai gyerek lehet, ha a kengyelt és a párnákat is cserélni kellett. Igen, ez így a cserélt csatival és a (erősen gyanús, hogy) meghajlított yokeal nekem már gányolás kategória - az én szótáramban. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #22519 üzenetére
Nem foglalkoznék vele...
Ez a gyengébbik PRO változat és jó régi fajtának néz ki, ráadásul gányolt is. Ezeknek borzalmasan sok mélye volt (80ohmos verzió - gondolom a 250-es is ugyanilyen) zéró közepekkel.
Az új Edition vonalból, -ami nekem is van- való 770-eket meg lehet kapni 40k-ból (van 32 - 250 - 600ohmos verziója is).
Már Shufny is tanúsíthatja, hogy nem egy rosszul sikerült fejes és közel sincs benne annyi basszus, mint a headroomos frekigörbe mutatja.Ha már régi Beyer, akkor itt egy érdekes darab, egy 600ohmos Revox 3100. Ez tulajdonképpen egy igen ritka vintage 880, -ha úgy tetszik tuningolt- és mocskosul jól sikerült. Érdemes lenne ennyiért elgondolkozni rajta. Vagy legalább meghallgatni, mit tud.
A kép, ami van a hirdetésben úgy néz ki nem az eladó fejesről készült.
Mindenképpen meg kellene nézni. Minden esetre gyanúsan olcsó. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #22484 üzenetére
Hát abszolút nem gondoltam volna, hogy 2 órával később, hogy linkeltem egy HD800-at, (ami természetesen egy "profi fülhalgató" xD - szigorúan 1 db 'l' betűvel ) már le is van foglalózva
.
A hirdetés alapján - amilyen hozzáértőnek tűnik - én masszív alkudozásba kezdenék mindenféle bonyolult szakzsargonos kifejezéseket bevetve, miközben biggyedt szájjal fitymálnám a 'fülhalgató' minden porcikáját.Téged már csak a sorszámozott fejesek érdekelnek?
-
slfln
senior tag
Nem kell valakinek zaciból HD800 'olcsón'?
link
Expresszen is fent van. -
slfln
senior tag
Egy 32ohmos DT770 teljesen jól meglenne a hangkártyáddal is akár, és később beszerezhetsz alá egy erősítőt, meg egy DAC-ot, ha tovább akarod fejleszteni a rendszered.
Adnak hozzá egy hordozható táskát, amiben tudnád kényelmesen hurcolni a LAN partikra, és mivel ki tudja hajtani kényelmesen a hangkártyád, itt is elboldogulna vígan erősítés nélkül. Precíz, de nem túl nagy tere van. Remekül érezni az irányokat, kiválóan elkülönít minden hangszert. Picit el van túlozva benne a mély meg a magas, de én ezért -is- szeretem.
(Aki a 80ohmos (PRO) verzióra asszociál a DT770-nél és annak a mélyterhességére, az hallgassa meg az újakat is, közel sincs benne annyi. A belül lyuggatott vastag velúr párnák elég jól kiengedik oldalra a mélyeket. Persze még így is sok, de közel sem olyan sok, mint amennyinek a headroomos frekigörbén látszik.) -
slfln
senior tag
válasz
kiki22 #22251 üzenetére
Ne hagyd ki a Beyerdynamic DT770-et se a nézelődésből akkor. (Játékra is szokták ajánlani.)
Kár, hogy alig esik szó róla itt : /. Pedig egy nagyon jó zárt fejes.
Nekem eddig az első olyan fejesem, amit újra megvennék, ha tönkremenne -pedig járt már nálam pár darab.
Ettől még lehet, hogy nem tetszene, de mondjuk az AT-vel ellentétben rengeteg helyen lehet itthon is kapni és normális áron.
Pesten van kirakva például az Árkádban és a Westendben az MM-ben, itt saját forrásról is meg tudod hallgatni (a 32ohmosat). -
slfln
senior tag
Pénteken Bécsben a Mariahilferen bementem egy Saturnba kíváncsiságból és azt hittem elsírom magam annyi fejes volt kirakva. Külön nagy sor volt a fejeseknek, füleseknek és vezeték nélkülieknek is volt egy stand. Ár szerint voltak rendezve, rögtön a végére mentem...
Egymás mellett vigyorgott a K601, K701, Q701, Q702, HD598, HD600, HD650, DT770, DT880, DT990... azt se tudtam melyikhez nyúljak.
Nem tudom mire voltak kötve, de tuti nem az itthoni áruházas megoldást használták, ami általában egy igen gyenge DVD lejátszó után egy nagy elosztó, amiről minden szól.
Úgy éreztem tisztes hajtás lehetett mögöttük. Kár, hogy nem volt legalább fél napom rá.
Ráadásul egytől egyig úgy néztek ki, mintha most húzták volna elő őket a dobozukból.Erősen ajánlott hely (nem csak a fejesek miatt).
-
slfln
senior tag
A supportnál arra gondoltam, hogy szerezzenek be neked eredeti Sony szivacsokat hozzá, mivel ők a forgalmazók és ha árulnak valamit, akkor x évig még kell biztosítani alkatrészt a termékhez. Az más kérdés, hogy forgalmazótól beszerezve ez mindig a fejes eredeti árát nézve relatíve marha drága szokott lenni, de egy próbát szerintem simán megérne.
kutymu: az évfordulós darab (1984-2009) tavaly előtt jelent meg és összesen (állítólag) 25000 példány készült belőle. Magyarországon boltban nem lehetett kapni. Tavaly év elején még volt pár darab belőle, de már régóta lekerült a webshopok kínálatából is. Pár esztétikai különbségen kívül (más szín, szövet borítású kábel és a díszdoboz, emlékbrossúra, 'díszérem') ugyanaz mint a többi. (Gyűjtői darab, ennyi.)
Csak nagyon hosszú hajjal okoz problémát a viselete, és csak akkor ha a fejeden állítgatod a pánt tágasságát szabályozó csúszkát. Ekkor lehet előidézni a becsípődést. Amúgy baromi kényelmes.
Nagyon sok áradozó teszt van róla, hogy mennyivel többet ér az áránál és semmilyen fejes nem veri meg 25-30e Ft-os kategóriáig. Ez persze mind csupán 'fanatikus' szöveg, mert 8-10eFt-nál nem ér többet.
Amennyiben szereted a tetemes közép-mély kiemelést, a visszafogott nem túl részletgazdag éneket, vokált és hozzá egy kis mérsékelt csilingelést (szóval a mélyterhes, de felül valamicskét emelt - gyakorlatilag 'rock eq') és nem probléma, hogy szinte semmit nem szigetel a külvilágból, akkor jó vétel.
Ha utcára kell tömegközlekedéshez is, akkor érdemesebb átmenni kérdezősködni a fülhallgatós topikba. (Ebben az ársávban már vannak jobb hangú példányok is a PP-nál, ráadásul kevésbé vonzzák a tekintetet és szigetelnek is.) -
slfln
senior tag
Most nézem a képeken ez vastag szivacsosnak néz ki némi velúr borítással... hát nem lesz könnyű dolgod vele. Sony túl sok terméket gyárt, marha nehéz supportot találni ilyen téren.
Bár lehet beesnek nemsokára tapasztaltabbak is a témában. Egyelőre ezt találtam, ami már legalább RF szériához való, de ahogy elnézem ez se jó rá. : /
Ha nem sikerül pont ugyanolyat találni rá elképzelhető, hogy a hangja a helyettesített szivaccsal teljesen máshogy fog szólni az anyag különbözősége, szigetelési tulajdonsága és a membrántól való távolság változása miatt, úgyhogy érdemes utánatúrni a dolognak, amennyiben kitartasz a fejes mellett.kutymu: Na az nagy habiszti, mert egy hónapja még tuti láttam ott kirakva PP-t és nem csak azzal az egy alkalommal láttam, hanem van az egy éve is, hogy kint rohadt a bemutatópéldányok között. Múltkor a Monsterek mellett fityegett árván. Azóta lehet 'szétpergett' és bevették, ott igen gyorsan elfáradnak a fejesek. A HD650-nek csak a fele szól hosszú ideje, az egyik Beyerről nemrég lelopták a párnákat. A legtöbből lapátolni lehet a korpát meg ragad mindenféle szutymáktól. Pár fejes felső pántja szét van hajtva majdnem vízszintesbe - biztos nem ment fel valamelyik vízfejű búrájára.
///Ha gondolod egy meghallgatás erejéig tudok szolgálni a 25. évfordulós féltve őrzött fekete PP-mel, de leghamarabb csak vasárnap körül (Pest)...///
-
slfln
senior tag
válasz
kutymu #22058 üzenetére
A Westendben lévő Media Marktban 100%, hogy van. Ha jól emlékszek a Duna Plazaban is van a Saturnban kitéve, de ezt nem mondom 100-ra.
Ott csomó fejes mellett kipróbálhatod. Vigyél magaddal lejátszót és kérd/győzd meg az eladót, hogy kipróbálhasd saját forrásról.ToBeY:
méricskélés után megrendelheted mondjuk itt: link (bár most nézem ez lehet nem rávaló, de lehet még túrni az ebayt.)
Vagy írsz nekik levelet, hogy szerezzenek neked egyet... valószínűleg agyad eldobod árért.
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #21834 üzenetére
Kerestem magamnak gyorsan hátteret, hogy megerősítsem magam
Az 595 mellé max. valami csövest bírnék elképzelni, ami színez és életre kelti alul... én nagyon nem voltam kibékülve a mélyeivel, meg a szemetes közepével és ezen semmi nem bírt segíteni.
Szerintem határozottan nem az a fejes, amivel el kell kezdeni az erősítő/kábel/etc. után való nézelődést, mert anélkül nem szól sehogy. -
slfln
senior tag
válasz
contaxg #21286 üzenetére
Köszönjük szépen a leírást.
Azt hiszem a legjobb, legértelmesebb minireview volt, amit a T1-ről olvastam.
(Már csak az érdekel, hogy ugye tényleg nem loudnesses, meg akkor szerinted se racsít?)
PP=~HD600?
Én is csináltam ilyen overkill projektet, hogy rádugtam a jelenlegi lánc végére az ünneplős Anniversary Edition PoP(r)ó-mat, de azért nem hallottam HD600 verő hangokat belőle így se... sőt.
Biztos a Lavry teszi.
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #21284 üzenetére
A linkből kiderült, hogy közepes méretű, kissé nehéz, 50 évig nem törik el a kábele, nem "racsít" és nem "loudnesses" a T1. Bár az idézőjelesekből egyiket sem tudom mit jelent, de legalább megnyugodtam, hogy ezeket a fícsöröket nem tartalmazza a Beyer. xD
Valami 'normálisabb', szubjektív véleményt én is nagyon üdvözölnék.
A W5000 vs. T1 pár szóban, ha nem probléma pls.közben a nők lapja cafén megtaláltam a racsítot legalább
: emelt hangon kiabál
- hú' ez tényleg jó, hogy nincs benne. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #21240 üzenetére
Ha el akarok valamit adni legközelebb elviszem hozzád, hogy fényképezd le előtte.
.
Így úgy látszik sokkal gördülékenyebben megy. -
slfln
senior tag
válasz
Shufny #21225 üzenetére
Akkor ezt a feliratot úgy kell érteni, hogy "Acoustics made in Austria"?
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #21219 üzenetére
Amúgy érdemes a Beyer áraira is az amazonon vetni egy két pillantást. Vagy már az is amerikai?
A "made in Germany" felirat (ott) se kerül többe, mint itt. Sőt...21222#: Egyszerűen szúrja a szemem. De ez már lerágott csont itt, mindegy.
601/701/702 ami a szomszédban készül nem? -
slfln
senior tag
válasz
Shufny #21219 üzenetére
Fogalmam sincs a HK milyen szinten beszél bele az AKG életébe, csak annyit tudok, hogy a Made in Austria az nem China. Speciel ebből indultam ki. Meg abból, hogy ez, és így, hogyan lett Európában 2x-es árú. A szegedi paprika se feleáron megy szerintem Japánban, de inkább nem keverek ide több hülyeséget mert félreértitek. Meg én is.
.
A végeredmény csupán annyi szokás szerint, hogy velünk van ki*aszva mindig, miközben relatíve csóróak vagyunk. Semmi újdonság....
és kb. ennyi volt a mondandóm lényege.
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #21217 üzenetére
Csinálhatjuk úgy, hogy legyen igazad, de a többletkeresetük mellett az a 15-20%-os plusz még mindig nem olyan számottevő, és azok ott bizony kaphatóak.
A Q sorozat a szememben nem más, mint egy kétségbeesett próbálkozás a 'húzzunk le még egy bőrt a régi szarról' analógia szerint. Adjuk el reaktorvíz színnel és rakju(n)k mellé fényképen/cd-n/életérzésben valami tutiságot (a'la Adidas,Miles Davis vagy az 50cent -annyit is ér valószínűleg-...) Ezek a szememben szintén inkább szomorú dolgok. Várom, hogy a Beyer is mikor áll be ebbe a vonalba. A manufakturnál már rezgett a léc azért, amikor megláttam a pepitás opciót, de az ezzel kapcsolatos rossz gondolataimat még el tudtam hessegetni magam elől.
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #21212 üzenetére
Már sírtam másik topikban, hogy én a headfion az iemes körömöt lefutom minden nap és megyek is másfele. Nekem egy 'pain in the ass' a keresője, egyszerűen impotens vagyok hozzá
.
Nálam sajnos jelentős agyvízforrást eredményez, amikor a HeadphoneusPremiumSeniorMaximusok is bekérdeznek néha olyan sakálhülyeségeket, hogy lefordulok a székről. Azt akarom mondani, hogy marha nehéz számomra ott hiteles forrást, embert találni, akinek számít számomra, amit leír... és az az igazság nem is nagyon van kedvem ilyeneket keresni a sok ostoba között. A világ összes szegletéből igen sok furcsa embert odasodor azért a szél.
Elhiszem, hogy nagyon ül az ottani márkák agymosó marketingje a parasztra.A 701 színén már látod én is sokat gondolkodtam. Minden téren a lehető legrosszabb választás volt a fehér. Ha egy 500Ft-os fejes fehér az nem izgat, mert azt max. kidobom. Egy megszürkült, kopottas 701, ami minden nap használva van, az viszont kinézetre tuti nem egy 'reference' feeling. Számomra ez nem egy vonzó tulajdonság, hanem egy erősen taszító szempont vásárlás során. Persze lehet 'túl egészséges' az ízlésem ilyen téren, vagy túl konzervatív vagyok.
Szerk: IE8-ra reagálva még. 390$... az 74eFt. Audiopartner: 70000Ft... (?...) Nézzük csak a Gradokat
.
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #21210 üzenetére
Én egy ideje figyelem a K702 árát (tudom, hogy tulajdonképpen egy retekállóbb színű, lecsatolható kábeles 701 - so so nekem is megérné a szín meg a lecsat kábel. kombó még pár ezret ... mondjuk nem a 2x-esét, de +15eFt még nem túl keserű szájízzel bevehető) és május végén még 2 brit kereskedőnél is elérhető volt átszámolva 57~59eFt körül. Akkor kellett volna lecsapni rá... Csak túl sokáig vártam.
Szóval nemcsak Amcsiban volt ilyen olcsó, csak oda most 'ragadt' át úgy néz ki...
Thomann-t is monitorozom folyamatosan régóta hátha elkapnék valami nagy salet, de eddig semmi komoly.
Szerinted ennyire Monster orientált zombik lettek az amerikaiak, hogy a referencia a Beats Studio lenne? Aki minimálisan utánanéz és nem habzó szájjal üti be a bankkártyájának a számát a Monster outlet oldalán, az azért sejtheti, hogy van nála jobb is a világon. Meg azért ott is bejön a headfi a browserban.Ez az USA-s, 268$-os K702 viszont eléggé kiverte a biztosítékot nálam az itteni árak mellett
.
Érdemes még figyelni a supergamer.hu-n most a nagyobb számozású Beyerek sorsát, hátha hoznának még az olcsósított DT990-ből... A honlap szerint az 'eladás leállítva' még jelentheti, hogy lesz későbbiekben...
Ha megnézed A Sennek sincsenek azért az audiopartner árához képest nagyon elszállva ott... ellenben nézd meg a Gradot ugye az öreg kontinensen.
Ja, és ők jobban is keresnek elvileg. -
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #21207 üzenetére
A 268$-os K702-re máris van egy jelentkeződ. 300$-ba viszem mostani árfolyamon
. (Bár ez nem lenne részedre túl nagy deal
.)
Azért nem érdekes, hogy egy Ausztriában gyártott fejhallgató Európában 2x annyiba kerül listaáron, mint ugyanaz az Amazonon perpillanat USA-ban?
'Sztréndzs... -
slfln
senior tag
Nem tudom volt e már, vagy feltűnt, de a co.uk-s amazonon most jó áron mérik a K702-t. (Amerikain meg felháborítóan olcsón.)
Csak szólok, hátha felcsillan a szeme valakinek... -
slfln
senior tag
Kácsánál mindent össze bírnak umbuldálni mindennel.
Tavaly csináltattam egy ilyen felállást: link
Végére tettem 2 -most nem jut eszembe melyiket- RCA-t, a másikra meg egy ilyet.
Délután 2-kor találtam ki, hogy nekem kell egy ilyen és fél ötkor már mentem is érte. A végére bármikor lehet pattintani 6,3-mast. Nem hiszem, hogy bántaná bármilyen mértékben is a hangot. Még mindig kényelmesebb és széles körűbben használható, mint a 6,3-mas végű. 4eFt-ból meg is úsztam. A 800Ft-os Hama kábel után hatalmas minőségváltozás volt. Hangerőt visszább kellett venni felére és meglepő volt mennyi részlet/finomkodás stb. veszett el azon a gagyi kábelen.
Ez csak egy tipp/opció. -
slfln
senior tag
Csak halkan megjegyzem, hogy aki Audio Technica füleseket-fejeseket akarna vásárolni kis hazánkban az itt egész normális áron beszerezheti őket: link
Csak nem dobálja őket ki első oldalakon a google. Ha jól emlékszek (de lehet, hogy nem) tavaly év végén az AD700 ~28eFt körül volt leakciózva...
Ha valami gebasz lenne vele legalább itthon el lehet intézni a garit is. -
slfln
senior tag
válasz
p_adam #19902 üzenetére
Igen, köszi, erre gondoltam, meg a mélyek gömbszerű terjedésének problémájára.
Ez a görbe a gyári brosúrában van, kíváncsi lennék, hogyan mérték. 60Hz alatt így is igencsak meredek a roll off, ha túl távolra sikerül elhelyezni nem tudom mi jöhet át belőle. -
slfln
senior tag
válasz
Shufny #19895 üzenetére
Jaja, marha nehéz kiigazodni közöttük, annyi fajta verziójuk van még mindig a kaphatóak között és azokon belül se mindegy melyiket mikor gyártották.
Azért raktam be ezt a hármat, mert ezek úgy tűntek, hogy 'hasonló' körülmények között lettek mérve.
Nekem a 32-es van, de még az is rendkívül igényli a dzsúzt, habár a gyufás skatulya méretű lejátszók is elboldogulnak vele, mégis egy decens erőlködővel annyira felszabadul, hogy egyszerűen elképesztő. Kevés olyan fejes volt nálam, amire ekkora hatással lett volna a plusz kakaó.
Bár nem ezzel fogják keverni a következő Chesky albumot, de számomra a legszórakoztatóbb fejes, amit eddig hallottam és mindig visszatalálok hozzá, ha 'csak úgy' pihenésképpen szeretnék zenét hallgatni örömködés céljából.
Megérdemelnének szerintem kicsivel nagyobb figyelmet a headfion is...p_adam: Ez a szupráknál szokott főleg feltűnni, cirkumnál annyira nem vettem észre, hogy drasztikus lenne. A Gradoval sokat szoktam játszani mire minden klappol.
K1000 is érdekes lehet mérés ügyileg.
A képről meg... Tudod, mindig van annyi pénz, amennyiért azt mondod, hogy korpás a hajad. Én a Jecklin Floattal se szívesen fényképezkednék.
-
slfln
senior tag
p_adam, Shufny: Köszönöm a válaszokat, valami hasonló turpisságot sejtettem én is a dologban...
A DT770-nemnek néztem a menetét a headroomon, de extra hülyén nézett ki és nem hiszem, hogy ennyire pattogó lenne. O_o
Furcsa, hogy a különböző ellenállású modelleknek ilyen piszok nagy eltérés van a görbéjében...
[link]A sima DT770 a 250ohmos
A lehúzás 100Hz-nél gyanús, hogy pont a visszaverődés miatt van...
Igen, az LCD-2 volt... Gratula
-
slfln
senior tag
Lehet, hogy noob kérdés, de hogyan viszonyulnak a zártak frekigörbéi a nyitottakéhoz?...
Ugyanazzal az 'eljárással' mérik? Vagy van valami különbség? Kell különbséget tenni?
Máshogy megfogalmazva: Feltételezek két tökéletesen laposnak mért frek menetet, az egyik egy nyitotté a másik egy zárté és ugyanazzal mérték le. A zárt a 0-hoz képest nem fog mégis pl. több méllyel szólni az akusztika miatt?
A nyitottak mérései mindig 'reálisabbnak' hatnak.
A zártak ábrái mindig cizelláltabbnak tűnnek, a HD250-é is elég távolinak tűnik a 'linear'-tól...Más:
Találós kérdés ---> melyik fejesé a következő görbe?
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest