- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
bigmasterg #16065 üzenetére
máshol 2x40-esnek írják azt, de durva, hogy még az is kevés
-
válasz
p_adam #16022 üzenetére
A Staxnak megvan a maga jól látható baja
Meg hát használt az más tészta.
Meg én sajnos lemaradtam róla.
(#16023) greenfairy
Én inkább fül kérdésnek hívnám, nem zene kérdésnek. Döntés előtt hallgasd meg a lehetséges jelölteket, mindenki mást hall, és mást szeret. Ne hallgass arra, mit mondunk, legfeljebb vedd fel a lehetőségek közé a javaslatokat. -
válasz
greenfairy #16018 üzenetére
Ezek személyes vélemények. Nekem a Heed füles erősítője jobban tetszett, mint a lupusé. Továbbá még nem hallottam Hd650-t, csak Hd600-, viszont ahogy a különbséget elmesélték, a Hd650-t nem szeretném. A Hd600 melegsége éppen a határon van, és mivel a 650 melegebb, nekem sok lenne. A Dac kiválasztásánál saját személyes igényeimet is véletlenül figyelembe vettem, nekem szükségem van a Cambridge bizonyos extra szolgáltatásaira.
Persze minden más lenne, ha ez lenne az első rendszerem. Akkor minden bizonnyal egy Cambridge + LittleDot (valamelyik) + K701 lenne ennyi pénzből. (Illetve ez csak 170)
De AKG-m már van elég, most hallgatózás után Sennheiserre gyúrok.
Persze, bármikor szívesen elköltök bárki helyett bármennyi pénzt.
-
válasz
greenfairy #16014 üzenetére
A terved jóval olcsóbban is teljesíthető használt cuccokkal. Kis ügyességgel össz 30k is elég lehet.
Újonnan is bőven beférsz a tervezett keretbe.
A kijelölt keret már lehetőséget ad személyes preferenciák figyelembe vételére.
Imádom, mikor ilyen szép keretet kapunk "játszani"
350k-ba akár egy lupus meg egy hd800 is befér.
Lupus és HIFIMAN is tudja ezt, ha kombó eszközben gondolkozol. Ennyi pénzbe rengeteg különféle megoldás befér, egy csomó egymásnak ellentmondó választ kaphatsz, hiszen mindenkinek más és más tetszik.
Ha én most venném, akkor egy Cambridge Dac + Heed Canamp + Hd600 lenne kb 200k-ból.
-
válasz
greenfairy #16000 üzenetére
555-t 600-t vagy 650-t vennék ehhez. A többi nem olyan jó ár/érték arányú az említettek közül.
Én úgy tudom, hogy az ST(X)-nek elég jó füleserősítője van. Mondjuk, sosem hallottam....
(#15996) baluka26
-
válasz
HUNNIA1920 #15987 üzenetére
A találkozó topicjában volt róla szó.
-
válasz
Nertpaelg #15829 üzenetére
A fül pihentetése nem is fáradtságról szól. Most is hallgatok zenét, csak hifin, nem fülesen. Próbálok elszokni a füleseim hangjától, hogy ne zavarják az objektív véleményalkotási képességemet. (hú, elmehetnék politikusnak
) Mert ha megszoksz egyet-kettőt, akkor azt érzed a legjobbnak, a fül és az agy nagyon jól alkalmazkodik.
-
válasz
Cyberpunk #15827 üzenetére
Az a baja, hogy nincs igazán jó másik IC erősítőm, amivel össze lehetne vetni. Ami van, azoknál bőven jobb. Kimenő teljesítménye hatalmas, könnyen hajtható fülesekkel nem tudom hogyan szól. A hangját puhának jellemezném, talán egy kicsit a részletesség kárára, de az nem jelentős.
-
válasz
SOAD19 #15513 üzenetére
Ezt így nem mondanám. Mindent (anyagminőség, kényelem) figyelembe véve jobb füles a K242, mint a HD668B, és az AKG-nak vannak olyan tartományai, amiben az SL nem tud komolyat villantani, ez pedig a magas tartomány precizitása, valamint ennek folyományaként a hangszínpad szélessége. Ebben az AKG jobb. Az természetesen nem állítható, hogy az AKG megközelítené a HD668 ár/érték arányát, de ha a Superluxokat kivesszük a játékból, akkor már ott sem rossz. Ha majd esetleg az SL-nek is lesz valami igen nagy durranása mondjuk 20-30k közé lőtt árral, Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk, Mert itt van már a Kánaán!
-
válasz
SOAD19 #15506 üzenetére
(#15505) moddingR Azok csak játékra kellenek, zenére nem.
(#15468) rauschi A 141 alapvetően nem szól rosszul, relatíve jól kiegyensúlyozott a hangja, szeparáció, dinamika rendben van, de a magasakkal hadilábon áll részletesség terén. A hangszínpad kifejezetten szűk, nem elég jó erősítővel pedig igen gyengén teljesít.
-
nem tudom most olvasni, mert nem vagyok otthon, de ha a korábbi volt az alap, akkor ne erőltesd, a mély és közép tartományt én nem piszkálnám meg ilyen szinten, és formában, főleg, hogy nincs is semmi kimért rendszered, amihez rögtön hozzá tudnád igazítani. Így meg csak csináltál valamit, amiről te úgy képzeled, hogy az a természetes hangzás.
(#15457) Dave™
M gomb, presets, load preset. (asszem) -
válasz
Shufny #15445 üzenetére
Egyszer leírom a véleményem valamiről kérdés nélkül is, ha pedig később valaki kérdez, akkor válaszolok. Hittérítést viszont nem vállalok
A nem objektív információnak sem látom értelmét, mert a végén még valaki azt hiszi, hogy teszemazt a HD668B jobb, mint egy HD650, ahogy egyes zavarodott cikkekben lehet is olvasni.
Szóval jó füles, nem dobom ki, vettem is még kettőt (abból egyik egy kollégámnak megy ajándékba), de azért nem állíthatom, hogy a világ legjobb fülese, csak azt, hogy ismereteim szerint a legjobb füles ésszerű áron (Best Reasonable Priced Headphone - TopGear után szabadon).
-
válasz
Shufny #15442 üzenetére
Ettől függetlenül nem kell hittérítőnek lenni. Én nem érzem feladatomnak, hogy meggyőzzek bárkit is arról, hogy ez vagy az jó/rossz. Ha az illető komolyan gondolja, hogy szeretné tudni, akkor úgyis megtudja, mi a helyzet. Ha valaki meg csak az üres hülyeség iránt érdeklődik (és azt gondolja, hogy steelseries megváltja a világot), akkor ő nem érdekel.
-
Pont ezaz, ha lenne a két oldal között számottevő különbség, akkor a középen szóló hangot nem középről hallanád, hanem elmászna össze-vissza, nem alakulna ki a térérzet. Tehát ha megfordítod, akkor máshogy esne szét a tér.
(#15440) Dave™ Mindenben lehet hibát találni, mert van benne. Ha valami tökéletes lenne, nem lenne értelme tovább élni. Attól, hogy valaminek leírják a hibáját, még nem szólták le azt.
Nincs fekete és fehér, viszont van rengeteg gyönyörű szürke árnyalat
-
Ugye mi az elméleti gond az AKG-féle acéldrótpántos megoldással? Az, hogy a bal fülbe "acélmentes", míg a jobb fülbe "acélos" hang jut. Ha a forrást és a fülest is megfordítod (ahogy írtad, természetesen úgy gondoltam), akkor elméletileg teljesen mást kellene hallanod. Annak, hogy esetleg középről (tehát jobb és bal oldalról egyaránt) szól, nincs jelentősége, hiszen a középről szóló hang először jobb, majd a bal része szól rosszul.
-
válasz
baluka26 #15393 üzenetére
Bocsi, de én nem vagyok oda az 555 hangzásáért, nem az én szám ízlése az a hangolás. Attól még nagyon szép, sőt amikor először hallottam, meg is lepett, nem számítottam ilyen jóra. Meg hát van jobb nyitott fülesem.
(#15402) Steve-0 Mi is a keret? És miért zártat keresel?
-
válasz
attiati #15250 üzenetére
Kb igen. A beszédhang szerencsére a legkönnyebben reprodukálható tartomány (hiszen még a hangszálaknak is sikerül
), a füleseknek nem szokott gondot okozni. Nekem Trust és Genius mikrofonos füleseim voltak/vannak, hangminőségben mind jó. Egy valamire figyelj oda, hogy ne fej mögötti pántos legyen, mert azon túl hogy egyedi, rohadt kényelmetlen.
(#15320) brekkhun Mindig vannak hülye elgondolások
Legközelebb szabadalmaztatom a ventilátoros, TV-s szobabiciklit, hogy úgy érezd, a túrdefrancon vagy.
-
válasz
bigmasterg #15314 üzenetére
Két külön dologról beszélünk. Az erősítő előtti, kis feszültségű, nagy érzékenységű vonali jel valóban szereti a jobb minőségű kábelt. Ez nem humbug, ez nagyon jól hallható. De az erősítő után kötött fülhallgatókábel sokkal kisebb különbséget jelent, hiszen a füleskábelen átmenő nagyobb feszültségű erősített jel sokkal kevésbé érzékeny a zavarokra.
-
Szvsz még a 60k-s fülesen is felesleges kábelt cserélni. Amennyiért olyan kábelt lehetne kapni, ami érezhető változást eredményez, azt az összeget hozzácsapva a füles árához, új fülessel sokkal nagyobb változást érsz el. Csak a csúcskategóriánál (pl a tegnap tárgyalt K1000) érdemes füleskábelt cserélni, amikor bármennyit is költesz a füles tuningjára, nem kaphatnál érte jobb fülest (hiszen nincs, leszámítva a hitvitákat).
Az acéldrótos eljárást az AKG a K701-en is használja, az számottevő hangminőségromlást nem okoz. Ezt úgy tesztelheted, hogy felteszed a fejedre a fülest, majd felteszed fordítva is (jobb-bal csere). Így egyszer az egyik füledbe szól a "rombolt" hang, másodszor a másikba. Hallasz-e különbséget?
A párna sem a hangminőség javítására kell, hanem mert kényelmesebb. Mellesleg SZVSZ nem olyan jól szól vele, de ennyit megér a kényelem. A régi és új kábel között ennek a különbségnek a töredéke sincs, és kényelemben jobb az egyoldalas, mint a kétoldalas. Ha a hangminőség rovására költesz a kényelemért, akkor minek költesz egy marginális javulásért a kényelem ellen.
-
válasz
MarioAna #15294 üzenetére
Így van, röpcsire fejhallgatók közül egyedül aktív zajszűrős lehet jó. Szintén jó lehet zárt IEM szivacsos dugóval. Például a PL50 szivacsos dugóval -30dB szigetelést produkál. A Xearsek messze nem szigetelnek olyan jól. Legutóbb a PL50 tökéletes volt repcsin is, pedig egy öreg rozzant 737-300 volt.
-
válasz
bigmasterg #15248 üzenetére
Annyiért jó vétel, nem szabad otthagyni
-
válasz
bigmasterg #15245 üzenetére
Majd a végén nézd meg
Még 7 nap van hátra a licitből.
Mennyiért akarja eladni neked?
-
válasz
bigmasterg #15240 üzenetére
1000+ EUR ha eredeti csomagban van.
A meghajtáshoz meg egy jobb sztereó végfok kell, és a hangszóró kimenetre kell kötni a fülest. Nem kell veszettül nagy teljesítményű hozza, 20W körüli erősítő elég. Kb 1W teljesítményt kér 120ohmon, ami végfokra fordítva 15W @8ohm, vagy 30W @4ohm.
-
válasz
bigmasterg #15130 üzenetére
Miért, kell ott érteni valamihez?
Ha van olyan fejhallgató, forrás, ami érdekel, akkor elmész és meghallgatod. Ennyi, nem kell túlmisztifikálni a dolgot.Bingóóóó
(#15129) fi:zi'k
Az a baj, hogy annyiféle referencia fejes van, hogy nehéz egyet kiválasztani.
Notable mentions:
AKG K240/K242HD
AKG K601/K701
Sennheiser HD600/HD650
Sennheiser HD250 LIIEzek közül bármelyik jó lenne a teszthez, lehetne hova tenni a fejhallgatókat.
-
válasz
bigmasterg #15119 üzenetére
Csak eltévedt a topic, pedig nem is láttam, hogy bárki is hordozható lejátszó tanácsot kért volna.
-
válasz
Marchello13 #15116 üzenetére
nem rosszabbak mint a kábelesek?
De. -
Ki akar hordozható lejátszót venni?
-
válasz
brekkhun #15059 üzenetére
Német ebayt nézed? Amerikain nagyon ritka vendég, és ha van is, horror áron megy. Ha épp nincs németen, várj egy hónapot, tuti, hogy lesz, és lesz egy jó fejhallgatód. Kicsit több utánajárás, de az a K301 nem ér meg 12k-t.
(#15067) baluka26
Naná, mindenre van igény, a használtak meg különösen érdekelnek -
válasz
brekkhun #15054 üzenetére
Ennyiért én hanyagolnám. Ebayről ennyiért K500-t vagy K501-t is kapsz, szállítással együtt, amik nagyságrendekkel jobbak.
A K30x nem igazán nagy eresztés, 6k fölött nem éri meg.
Természtesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy úgy szól, mint egy hatezer forintos új füles, hanem használtan sokkal jobbat lehet kapni ennyiért.
Pl baluka most vett egy Hd540-t párezer forintért, ami megeszi ezt reggelire. -
válasz
bigmasterg #15028 üzenetére
Hú, ma este nagyon elkapott a gépszíj.
-
válasz
deathtania #14888 üzenetére
Nem is hallottam még erről a fülesről. Ez komolyan egy USB-s, aktív zajszűrős, chatmikrofonos füles hatezerért?
Zenehallgatáshoz kizártnak tartom, hogy nagyot alkotna, de nekem pont egy ilyenek kellenének notebookokhoz. Köszi, hogy ráirányítottad a figyelmemet.
-
Félreértetted, nem így kérdeztem. Van nekem elég fülesem
Csak valaki pont ilyet akart venni, azt hittem te kezdted el hirdetni. És a kérdést neki tettem fel, nem neked
(#14858) truefx Én szóltam, hogy a K240 sorozatból a Monitor a leggyengébb
Mivel a legjobb K240-től sem sokkal kap ki, és az új sorozatot - ami jobb mint a Monitor - is lenyomja, borítékolható volt, hogy ez lesz a véleményed. Én már nem is vettem elő a Monitort az összehasonlításhoz.
-
válasz
Marchello13 #14839 üzenetére
Igen, ez volt az első alapos leírás a Superluxokról, amire mindenki felkapta a fejét. De azért kellett még fél-egy év, mire teljesen beették magukat a "szakmai köztudatba".
-
válasz
bigmasterg #14834 üzenetére
Lehet, hogy kifogytak a 668 hangszóróiból, és egyszerűen belerakták a 681 hangszórókat.
-
válasz
bigmasterg #14831 üzenetére
Lehet, hogy Pumbának is ilyen jutott, ezért szidja a mélyeit állandóan.
-
válasz
bigmasterg #14828 üzenetére
Hehe, ez jó vicc, nekem is lassan lesz 3, kíváncsi vagyok, milyenek lesznek az újak.
"Az egyikre (néhol már-már zavaróan) csilingelő magas, korrekt közép, viszont kicsit kevés mély volt jellemző."
Igen, ez a standard, nekem is ilyen van. Bár a mély mennyiségét én inkább a 650-ben tartom soknak. Ezen évekig lehetne hitvitát folytatni
-
válasz
ZeroCaptan #14809 üzenetére
Nem tűnik rossznak. Ezért az árért meglepően egyben van.
-
válasz
Nertpaelg #14766 üzenetére
Neeeem. Nyitott fülesként tuti nem ajánlanánk, hiszen nem gyárt olyat.
Ha egyszer végre lenne nyitott fülese is, akkor tényleg 5-50 között mindig Superlux lehetne az ajánlás.
(#14769) Dave™ Nem csoda, úgy néz ki kertrecharccal lesz eldöntve, kinek jut
(#14773) Nertpaelg Ha tuti eredeti, akkor inkább a Sonyt venném. Már csak a tartósság miatt is. Igaz eddig még sehonnan nem jött visszajelzés hibáról, de azért a Superluxok még csak 1 éve terjedtek el, nincs hosszútávú tapasztalat.
Másik, hogy a Sonyt kisebb veszteséggel fogod tudni eladni később. -
válasz
Chaosftw001 #14762 üzenetére
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest