- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #13049 üzenetére
Nekem nincs K240-em. A Superluxhoz gondolkodom egy velúr párna beszerzésén, de nekem is feltűnt, hogy kisebb a K242 párnájának belső átmérője. Viszont nagyon kényelmes volt, ennek ellenére is, meg elég vastagnak is tűnt. Amit te vettél a superluxhoz, az azért még nem lóg rá a hangszóróra, ugye? Kényelmesebb, mint a gyári?
-
Dave™
nagyúr
Schawo, az létezik, hogy a K242 HD fülpárnájának belső átmérője kisebb, mint a K240-é? Előbbit élőben próbáltam, utóbbit képen láttam csak, és nagyon így tűnik. Az biztos, hogy a K242-é jóval kisebb, mint a Superluxé (mármint belül).
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #13006 üzenetére
Én úgy érzem, hogy lejjebb került, nem engedi feljönni középre. Az elején némileg hajlamos volt rá, ha jól rémlik. Kb. 30-40 óra között járok valahol, a magas határozottan visszaszorult (megszűnt a túlzott csilingelés), meg a mély is kontrollált lett. Ez utóbbit egyelőre még nekem is szoknom kell, furcsa ez a kiegyensúlyozottság
A szivacs szerintem túl vastag egyébként, lehet célszerű lenne valami vékonyabbra cserélni. Elég sokat lefoghat. A HD 485-ön ez a belső szivacs sokkal vékonyabb volt, gyakorlatilag át lehetett látni rajta, ez meg
van vagy 1 mmvan az 2 is. Persze ki is lehet venni, de ha mégis hozzáér az ember füle a belső rácshoz, az nem túl kényelmes.
#13009: az is elképzelhető azért, hogy nem szereti a rockot. Én pl. semelyik korszakát nem szeretem, nem is örülnék neki, ha ezzel kellene összehasonlítanom fejhallgatókat.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #12966 üzenetére
Itthon sem olcsó. Ránézésre ugyanakkorának tűnt. Egyébként kezdem úgy érezni, hogy én sokkal inkább egy AKG (Superlux
) person vagyok, mint Sennheiser. A kettőt egymás után felpróbálva (K242 meg HD555) elég mellbevágó a Sennheiser színezése (pedig direkt csinálják, amint olvastam valahol, ugyanis igény van rá).
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #12964 üzenetére
Azzal nem számol az elmélet, hogyan lesz meg a 10 kimeneted
Más. Ma voltam Saturnban más okból kifolyólag, megnéztem a K242 HD párnáját, és nagyon kényelmes. Vastagabb meg szélesebb is, mint a superluxé, de külső méretre ugyanakkorának tűnik. Valaki meg tudja erősíteni, hogy a K240 meg a K242 HD ugyanazt a párnaméretet használja?
Volt kirakva egy konténer HD555, 27-ért adják, de valahogy nem volt slágertermék, ahogyan láttam
(ennyiért nem is csoda, bár karácsonykor sok csoda történik, lehet ebben bíznak ők is)
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mandarinn #12949 üzenetére
Szerintem az már nagyon elborult ár egy fejhallgatóért. Elhiszem, hogy piszkosul jó, meg hogy érezhetően, hallhatóan jobb, mint sok más (vagy közel minden), de ez elsősorban megint egy piaci rés betöméséről szólt, és én ebben nem kívánnék aktívan közreműködni
Ismerek olyat, aki abszolút megengedhetné magának, szereti is a zenét, használ is fejhallgatót, de eszébe nem jutna megvenni. Meg gondolom olyan is akad, aki nem engedhetné meg magának, mégis van neki. Máson kompenzál
Amúgy én nem vagyok jó példa, abszolút a maximális ár/teljesítmény mutatójú dolgokat szeretem mindenből, ráadásul ha egyszer valamiből csináltam egy hatalmas vételt, utána hajlamos vagyok referenciaként tekinteni rá (a HD668B pl. nálam ilyen, hogy ON is legyen a dolog)
-
Dave™
nagyúr
Engem meglep, hogy téged nem lepett meg a hangja
Volt head-fin is, aki unalmasnak találta. Meg olyan is, aki sokkal inkább preferálja pl. a K240 (Sextet)-hez képest is. Elég szubjektív dolog a hallás. Engem leginkább a tere lepett meg, nem is az, hogy szellős, mert nem az, viszont nagyon jól pozicionál, és teljesen el lehet különíteni a hangszereket.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12928 üzenetére
Ja elsiklottam felette. Kíváncsi vagyok te mit fogsz szólni a Superluxhoz, annyi referenciával a kezeid közt
Amúgy csak szerintem az egyik legszebb fejhallgató a HD 598?
Ha sok felesleges pénzem lenne, biztosan vennék egyet, olyan, mint egy műalkotás
#12930: őszintén szólva én is szkeptikus vagyok, hogy az a két AKAI hangfal szól így. Na de ha szerinte igen, akkor ő úgy hallja, a hallás meg szubjektív, szóval nincs mit megkérdőjelezni, mert ez nem egy objektív valami.
-
Dave™
nagyúr
válasz
BalaNce87 #12916 üzenetére
Színezettebb hangja van, alul is meg felül is kiemel, de részletességben hasonlónak mondják. Tehát a 681 megnyomja a mélyeket meg a magasakat, a 668 meg nem (illetve csak minimálisan). A garancia a Thomann-hoz szól, ha onnan származik, 3 évet adnak rá. Mondjuk kicsi az esélye, hogy elromlana, elég kevés dolog tud elromlani rajta.
#12918: például ég és föld
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mandarinn #12867 üzenetére
Ok
Én is próbálok majd keríteni velúr párnát, de továbbra is sokallom érte a 20 €-t, azért vicces egy 30 €-s fejhallgatóra rátenni
Lehet inkább megoldom valami sufni-tuninggal.
A per darab 1 darab, vagy párban adják csomagban, ahogyan logikus lenne?
Utóbbi esetben be is neveznék rá, de gondolom az előbbi áll fenn
-
Dave™
nagyúr
válasz
Khaosz55 #12862 üzenetére
Rosszul értelmezted. Inkább a HD668B lett magasztalva, hogy ilyen olcsón ennyire jó. A HD 555 az eddigiekhez képest kb. reálisan volt árazva, de ha valami olcsóbban jobb (ez egyénfüggő, nekem pl. jobban tetszik a hangja), akkor érdemes mérlegelni. Ettől a HD 555 nem lesz rossz, max az ár/érték aránya romlik sokat, ahogyan minden másnak is, legyen az AKG vagy bármi egyéb. És ahogyan Mandarinn is írta, kényelemben sokkal jobb a HD 555. Egyébként ha maximálisan meg vagy vele elégedve, akkor felesleges megsértődni, még akkor is, ha valaki azt mondja, hogy rossz. Neked tökéletes, ez a lényeg. Pont így vagyok én is a HD668B-vel, nincs hiányérzetem, max a velúr párnákra, de a hangjával 100%-osan elégedett vagyok.
Mandarinn, honnan veszed a párnákat? Az alulra betömött zsepivel sokkal kényelmesebb, viszont a velúr nem melegszik rá a bőrre, ezért gondolkodom én is a cserén. A zsepis dolgot javaslom neked is, pofonegyszerű és nagyon hatásos, de elég csak alulra betenni, felülre nem kell
Hangjával mennyire vagy elégedett? Mennyit ment idáig kb.?
Schawo, még csak nem is 25-re, hanem 28-30-ra, csak most nemrég lett "akciós" MM-ben 25-ért. És ehhez még a tartót sem adják, mint az 595-höz, nem sokkal többért. A 20 volt a reális érte, bár elég nehéz értelmezni a reális kifejezést a Superlux után
-
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #12846 üzenetére
Én is ezt hallottam. Kicsit többet költenének a külső kialakításra meg marketingre, hatalmas sikere lehetne, nem lenne sokkal drágább a termék sem. Legalább úgy csinálnák mint a Gyrocom az Audiotrak cuccokkal az ebayen... De ők nem adhatnak el közvetlenül. Remélem sikerül érdemben megvetniük a lábukat a piacon, és azt is, hogy nem fognak elszállni az árakkal
-
Dave™
nagyúr
válasz
gixxer-tomee #12842 üzenetére
Feltehetően újabb kiadás. K512 vs. HD 485 teszt van a logouton is, nézd meg. A K402-t passzolom. Állíthatóak, annyira nagy fejed nem lehet, hogy ne menjen rá
MOST szólok, hogy kezd téged is megfertőzni a fejhallgató-függőség
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #12833 üzenetére
It wasn't me! Nemsokára törlöm, szóval töltsd le ezt a vicces családi videót gyorsan
-
Dave™
nagyúr
válasz
gixxer-tomee #12832 üzenetére
Leírtam fent 3 alternatívát is
1) Superlux HD668B (félig nyitott)
.
.
.
.
.
2) Sennheiser HD 485 (nyitott, de olcsóbb) / Creative Aurvana Live (zárt)
.
.
.
3) Sennheiser HD 202Kb. sorrendben.
-
Dave™
nagyúr
Szerintem továbbra is átbaszás annyiért árulni. A Sennheiser is meg az AKG is elég sokat költ fejlesztésre, ez egészen biztos, de ezek az árak messze nem indokoltak. Egyszerűen le van fedve a teljes piac, 4-től 300 ezerig tudsz venni fejhallgatót (tudom, van feljebb is máshol). Ezzel szemben itt van a Superlux, aki biztosan ellesett ezt-azt a nagyoktól (gondolom a nagyok is szoktak egymástól), na de abban is biztos vagyok, hogy nekik is van benne fejlesztésük. És a legjobb fejhallgatójukat - ami mondjuk partiban van a nagyok középkategóriájával - 30 € végfelhasználói áron adják. Hát mi a vicces, ha nem ez
Én nem hallgattam sokat a HD 555-öt, de kérdés nélkül a HD668B-t tartom a jobbnak. Egyedül kényelemben jobb a Sennheiser, meg nagyobb a tere, bár ezt a Superlux hangjához képest nem érzem előnynek, mert itt meg szélesebb a soundstage, jobban elkülöníthetőek a hangszerek, tisztább, részletesebb, és nem színez. Nem is olyan meleg, de ezt én egyáltalán nem érzem hátránynak. Egyszerűen öröm hallgatni. Az elején tényleg kicsit sok volt a magas, bár mp3 lejátszóról nem volt ennyire feltűnő, a Prodigyvel igen.
Zinho, Te milyennek találod a HD 555-höz képest?
szerk: egyébként 200-300 órát írnak a teljes bejáratásra. Saccra én még 50 alatt vagyok szerintem, éjszaka nem járatom, nem érzem szükségét (bezzeg a HD 485 mennyit ment éjszaka
)
Schawo, te mikor veszed már át? Egy egész armadányi AKG-val tudod összehasonlítani, erre mindenki kíváncsi
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12823 üzenetére
A megváltást az hozta, mikor végre elhagytam az egyik füldugóját. Jaj, azt a boldogságot el se tudjátok képzelni.
Egyszer én is majdnem vettem egy ilyet, aztán nem sokkal később CX300 lett helyette. Nem bántam meg
Jót még nem hallottam róla, de a Koss sem igazán ott van a fejemben a minőségi fül/fejhallgatók szavak mellett.
-
Dave™
nagyúr
válasz
SOAD19 #12816 üzenetére
Konkrétan mi a baj a K242-vel? Csak hogy ennyire le akarod cserélni. Mert ha nincs semmi különösebb oka, akkor ez egy nagy útvesztő. Mindig van feljebb, utána jöhet az újabb/jobb erősítő hozzá, DAC miegyéb. Valahol kell húzni egy vonalat. Nyilván a te döntésed, de ne az vezéreljen, hogy van jobb is, mert mindig lesz.
Lehet szükség lenne egy anonim headphone-függő klubra, mert nyilván ragályos és addiktív a jelenség
Egy gyógyszer van ellene, az erős akarat
#12820: a jobb a mélye az elég relatív, inkább más. Szerintem a HD 485-ön szebb, de egyrészt nem is használtam huzamosabb ideig 202-est, másrészt elfogult is vagyok a nyitottak irányában
A HD 485 egyébként annak ellenére, hogy nyitott, elég sokat szigetel befele meg kifele is, elég vastag rajta az a külső textil borítás. Közelebb van egy félnyitotthoz szigetelésben, mint egy teljesen nyitotthoz, szerintem. A HD668B (félnyitott) többet enged ki, ez egészen biztos. Kipróbálni leginkább csak a MM-ben lehet sajnos. Ha Pesten jársz és egyeztetsz előre, akkor a HD 485-öt meg tudom mutatni mp3 lejátszóról, feltéve ha a bontottat addig nem viszik el. MM-ben ez már nincs. Bár lehet 202 sem, talán már a 203 megy helyette.
-
Dave™
nagyúr
válasz
gixxer-tomee #12818 üzenetére
Javaslom a MediaMarktot, ha valamikor arra jársz, ott elég sok fejhallgató van kirakva. Persze, nincs ezzel semmi gond
-
Dave™
nagyúr
válasz
gixxer-tomee #12814 üzenetére
1) A HD668B teljesen kiegyensúlyozott, gyönyörű mélye van, tiszta hangja, úgy szól, ahogyan kell. Ennyiért hihetetlenül jó vétel, sokkal többet ér (konkurenciához viszonyítva).
2) Ha veszel egy HD 202-est, az némileg dübörögni fog basszus címszó alatt, az egész sokkal zártabb, fátyolosabb, nem az igazi
3) A HD 485 egy fokkal jobb választás, nyitott, bár eléggé mély tónusú, más jellegű a mély kiemelés is, mint a HD 202-esen.Szerintem januárban lesz legközelebb rendelés, addig nem nagyon lesz készlet. Árban 9-10 körül alakul a HD668B, ha vagytok rá páran. Szerintem biztosan lesznek érdeklődők. A Pioneert szerintem hanyagold, akkor már inkább a másik két alternatíva. Milyen zenére kell egyébként?
Ja azért emeltem ki, mert írtad, hogy a Pioneeroknál kiemelik mint előnyt, s úgy értettem, hogy ez neked pozitívum.
Igen, a HD 485 kiemel elég rendesen 100-200 Hz között, tehát ezt a tartományt megnyomja, így végeredményben több a basszus. Viszont egy nyitott fejhallgatónál ez egy kicsit másmilyen, mint egy átlagos zártnál: a zártak inkább hajlamosak dübörögni (pl. 202), a nyitottak (pl. a 485) inkább olyan duruzsoló mélyet produkálnak. A 485 legalábbis biztosan.
-
Dave™
nagyúr
válasz
gixxer-tomee #12808 üzenetére
Itthon nem kapható, de lesz még rendelés a közeljövőben itt, tudsz csatlakozni. Ár/érték arányban valószínűleg verhetetlen. Van basszusa is, bár nem biztos, hogy olyan, amilyenre te gondolsz
Ha használod a keresőt, sok minden kiderül róla. Meg ha visszaolvasol is segít. Ha egyszerűen akarsz venni valamit, aminek van basszusa, akkor Sennheiser HD 202 vagy az apróról a HD 485
Mindkettőnek van basszusa.
-
Dave™
nagyúr
válasz
gixxer-tomee #12797 üzenetére
Ennyiért mindenképpen a Superlux HD668B
Keress rá a topikban.
-
Dave™
nagyúr
Eltérő igények, én sok olyan szoftvert használok, aminek nincs valódi alternatívája Ubuntun. Innentől meg van lőve a dolog.
Update a HD668B fülpárna modjával kapcsolatban: elegendő, sőt jobb is csak alulra tenni egy-egy papírzsebkendő-hengert, felülre nem kell. Ugyanolyan kényelmes lesz, és kb. pont szemben lesz merőlegesen a hallójárattal a hangszóró, így a legjobb
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12756 üzenetére
Sok ilyen és hasonló jó pontja van a linuxoknak - pl ubuntunak - csak a másik oldaolon meg ott van, hogy ha jön egy váratlan probléma, és nem értesz hozzá mélyebben, akkor KO (sokszor a fórumok sem segítenek, vagy ha mégis elég lassan, sokára, sok energiát beleölve), a másik meg az, hogy szotfverek tekintetében sajnos nem említhető egy lapon a Winnel. Persze ha csak zenét hallgatni raktál össze egy HTPC-t, akkor teljesen szuper választás. Univerzális gépnek viszont SAJNOS még mindig nem igazán jó. Nekem legalábbis biztosan.
-
Dave™
nagyúr
Sikerült rendesen megcsinálni a HD668B-t teljesen kényelmesre
Fogsz egy papírzsebkendőt, lehetőleg a kommerszebb fajtákból, hosszában kihajtod, viszont a rétegeket nem hajtod szét. Így teljes hosszúságában félbevágod kereszt irányban, lesz 2db fél vastagságú, de alapterületre az eredetivel egyező darabod. Ezeket hosszában félbehajtogatod, amíg egy kis henger nem lesz belőle. Ezt szemből, ahol a füled van, a füles és a párna belső része közé U alakban begyűröd, egyet alulra, egyet felülre. Ugyanezt a másik felénél is egy másik zsepiből. Utána nem ér hozzá a fülhöz, nem nyomja, ráadásul nagyobb a tér
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #12749 üzenetére
A jumper ON állásban legyen, csak úgy működik. Ráböksz a kettesre, utána meg entert kell nyomni, de azt írja is. Utána PASS, utána még egy enter és kikapcsolás, Jumper OFF állásba, majd sima driver telepítés. Nálam kapásból sikerült.
Mennyivel jobb az új opampokkal a hangja? Meg miben más? Fejhallgatónál is érezni változást? Hol, mennyiért vetted? Köszi!
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #12743 üzenetére
így jó lett, köszi. egyébként a CD boot CD, és használható az EWDM driver-es flasheléshez is meg visszaállításhoz is, tehát elég hasznos
Leírom a hogyan-t, ha valakit érdekel/érint a visszaállítás:
1) le kell szedni (javasolt legalábbis) a Prodigy HD2 drivert
2) a JP4 jumper még mindig ON állásban van
3) az előbbi CD-vel bootolni, ott a 2-es pontot választani, megvárni a pass feliratot
4) kikapcs, kártya ki, jumper OFF-ba
5) Via Envy univerzális driver fel.A VIA drivere is vicces: a CD-n 5.5-ös van fent, a Win7 alapból az 5.1-est találja meg, a VIA honlapján meg 5.4-es van fent. Ez - meg az Audiotrak szarakodása driver téren - elég gáz 2010-ben
Baluka neked viszont köszönöm a segítséget
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #12740 üzenetére
És hogy lehet visszacsinálni az egészet? Mert ha lehúzom a jumpert, akkor nincs hang, csak úgy csinál, mintha lenne. Próbáltam az eeprom-ban lévő exe-vel flashelni, gondolom az az eredeti, meg is csinálta, PASS felirat, de nem változott semmi sem (JP4-es jumper ON állásban volt). A 0.9-es drivert én nem erőltetném, mert 2007-es, vista alá készült, nem túl bizalomgerjesztő.
-
Dave™
nagyúr
Megvolt, sikerült, én is köszönöm balukának a segítséget. Ugye lehet állítani a rendszerből is a hangerőt, és csak én bénázom? Mert nekem csak az ESI control panel alól állítja, winen belül ha állítom semmi sem változik. Ez azért nem jó így, billentyűzetről szoktam mindig kezelni.
-
Dave™
nagyúr
Ahhoz képest kevesebb valamennyivel, igen. Viszont egy félnyitott AKG K66-nál meg jóval több (emlékeim és érzésem szerint). Engem speciel nem zavar
Kipróbáltam az ALC889-es alaplapival is, ami integráltak közül az egyik legjobb, teljesen korrektül szólt vele, bár a HD2-vel jobbnak érzem. Mindenesetre nincsenek égbekiáltó különbségek. Ha mondjuk ALC888-ad van, azzal már nem lesz ennyire fényes.
baluka: megvolt a flashelés, most melyik drivert telepítsem? A sima Win7 drivert 64 bitre, ugye? Tehát ne a vistásat?
-
-
Dave™
nagyúr
Javaslom mindenkinek, hogy tájékozódjon a superlux.com.tw oldalon, personal/professional headphones részek alatt ott vannak a leírások, frekvenciagörbék stb. A részletes hangzás szerintem mindegyiknél megvan, ők még nem jutottak el az európai/amerikai gyártók direkt lebutítós szintjére
Amúgy valószínűleg máshogyan szól, már csak a zárt kialakítása miatt is.
baluka: nincs msnem, nem használok ilyeneket
Ha megtennéd pár pontban, röviden összefoglalva azt megköszönném.
Ha jól értelmezem:
1) leszedem a korábbi drivereket
2) letöltöm ezt: [PRODIGY HD2 EWDM EEPROM Download]
3) boot pendrive, rámásolom az eeprom flashelős exe-t
4) kiveszem a kártyát, átállítom ON-ba a négyes jumpert
5) bootolok és flashelek
6) drivert telepítekjól gondolom?
Köszi!
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #12714 üzenetére
Igen, gyári opamp. Lehet én is átflashelem, bár a linken össze-vissza vannak a dolgok. Tudsz adni direkt linket az eeprom flashelőhöz? Vagy te is a google-translate-es koreai oldalról szedted? Nehéz követni ezt a koreairól fordított angolt... (pl. ten thousand days to ignore the warning... meg hasonlók)
-
Dave™
nagyúr
válasz
Don't Panic #12712 üzenetére
A HD668B-re? 9000.
-
Dave™
nagyúr
Nekem eddig kb. 20-30 óra van benne. Először (főleg a Prodigy HD2-ről hajtva) tényleg túl soknak tűnt a magas, nagyon csilingelt, ezt most már ennyi idő után nem érzem. A kezdetekhez képest nyíltabb is lett a hangzása, a hangszereket viszont már az első pillanattól kezdve hihetetlenül jól el lehet különíteni, ez tetszik talán a legjobban
Tiszta, nagyon részletes, tökéletesen kiegyensúlyozott - csak magamat tudom ismételni. Nem értem hogy találhatják kevésnek a mélyet, ott van az rendesen, ha olyan számot hallgatok, amiben domináns, akkor úgy adja vissza, ha olyat, amiben a háttérben van, akkor meg úgy. Még a szar zenét is élmény vele hallgatni
#12710: én írtam még korábban a Superluxnak, egy szóval sem említették, hogy leállnának vele vagy ilyesmi, a Thomann sem hülye szerintem, hogy ne forgalmazza, szerintem a következő készletig levették, lehet túl sok előrendelést kaptak, és félnek, hogy nem fognak tudni annyit szállítani. A jó hír gyorsan terjed
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12677 üzenetére
Hát ez marha értelmes dolog
Még szerencse, hogy az xp driver kezelése a legelavultabb, és az egész audio alrendszert kompletten újraírták a Vistában meg a 7-ben. Gondolom örüljek, hogy van Win7 64 bit driver
Mondjuk nekem elég, hogy jól szól, nem szeretnék _egyelőre_ semmi extrát
Nem tud natív ASIO-t? Még jó, hogy ott van a specifikációk között
Ja ok
A VIA-ból kinéztem volna
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Prodigy HD2-ben kell valamit állítani? Iszonyat puritán a vezérlőpanele, alig lehet valamit állítani. A mintavételezést gondolom 44,1kHz-re célszerű tenni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
SOAD19 #12664 üzenetére
Ha tetszett a HD 555, akkor miért nem inkább olyat veszel?
Más. Megjött a Prodigy HD2-m, egyelőre tesztelgetem. Hozza a kötelező szintet, túl szignifikáns különbséget egyelőre nem igazán érzek, annyit mindenképpen, hogy több a magas, ez tuti a bejáratás hiánya, írták többen több helyen, hogy a bejáratással csökkenni fog. Az ALC889-el nem volt zavaró, a HD2-vel egy picit már túl sok, remélem majd visszaszorul - gondolom ez az erősítés következménye.
Továbbra is vevő lennék egy HD668B-re, ha valaki visszalépne vagy megszánna
-
Dave™
nagyúr
válasz
truefx #12633 üzenetére
Azért mert elektronikus, lehet elég "szeparált" a tér. Igazándiból technikailag mindegy, hogy mivel készült, az a nagyon nem mindegy, hogyan van rögzítve. Akusztikus zene is lehet szarul felvéve, masterelve, azon a hangszerek sem segítenek. Meg készülhetett valami akár ACID-el is, ha hozzáértő csinálta, élmény lesz hallgatni. Ezért nem kell stílust váltanod
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12629 üzenetére
Nem véletlenül, lásd linkelt kép. Koncentrikus. Egyébként nem is feltétlenül a szivacs a vékony, hanem az alatta levő pánt ami körbemegy. Ha valamit körbe betennénk a pánt meg a kagyló közé, ami ott is marad, akkor annyira kitartana, hogy elég messze lenne a fül a rácstól.
szerintem nem csak a lábuk sárga
#12631: Te is gyűjtöd az AKG-kat? Költséges egy hobbytok van
Szerk: amúgy biztos vagyok benne, hogy voltak/lesznek azok, akik csakazértis' megmoddolják a matricát is (=kitépik)
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12626 üzenetére
Mondjuk kb fél perc alatt ki lehet szedni a szivacsot, csak ugye félő, hogy valami előbb-utóbb bekerül a hangszóróba. A rács semmit sem fog fel szinte, elég ritka. Van rajta egy érdekes papír matrica is
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12624 üzenetére
detto, itt is van a hangszóró (gyönyörű egyébként), előtte a műanyag rács, ezen egy vékony szivacs csak simán odatéve (semmi ragasztás vagy ilyesmi), ezt pedig a párna fogja oda. A velúr legalább nem izzaszt, de lehetne vastagabb. A Sennheiser HD 515/555/595 sokkal kényelmesebb, mert ott nem ér hozzá a fül a belső részhez. Na de vészesnek nem vészes, csak az igazsághoz hozzá tartozik. Ha valaki emiatt elállna a vásárlástól...
Természetesen ez is tökéletes megoldás számomra! Na meg aki kibontás előtt (ugye bontatlanul 11-et ér nálam
) kipróbálná, annak szívesen állok a rendelkezésére Bp-n megbeszélt helyen, Sony mp3 lejátszóval meg a sajátommal
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12621 üzenetére
Odaadom a különbözetet is
Amúgy egy szingapúri boltban 35 dollár, szerintem ennyi a normál ára. Csak onnan nem tudok szállíttatni, ahogyan a UK boltokból sem. 11k meg egy tábla Milka az ajánlatom, kihagyhatatlan
Nekem hatalmas segítség lenne. Itt meg úgyis lesz nemsokára egy még nagyobb rendelési hullám, ahogyan látom
Na meg berendelni be lehet ezen az áron most is, csak január elején fogják tudni szállítani. Az enyémet nagyon szívesen megmutatom, hogy tudd milyen. Utána könnyebb dönteni
Egyébként hogy mondjak rosszat is: valóban izzasztó a párna, és mint mondtam, kényelmesebb lenne, ha vastagabb lenne (nem tudom a K240-é mennyire vastag). (Hátha beválik
) Amúgy tényleg így van.
Shufny: én csak azt tudom, hogy nem AKG K66, Senn HD 200 meg 485 hangja van
De nekem nagyon tetszik.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12619 üzenetére
Gyakorlatilag tök kiegyensúlyozott, baszott részletes, gyönyörű mély mélyek, fantasztikus magasak and so on. Egyedül a kényelembe lehet belekötni, nem ártana vastagabb párna rá, hogy a fül ne érjen hozzá a belső szivacshoz. Amúgy tökéletes. Adok érte 11.000-et. De bontatlan kellene
Az enyémet ki lehet próbálni egyeztetett, köztes helyszínen
Marha nagy segítség lenne, ha valakinek ráérne januárig, és eladná nekem 11-ért...
Szerk: aki rendelt nyugodjon meg, az évtized vétele ennyiért. Úgysem hinnétek el, ha fikáznám és azt mondanám, hogy megvennék még egyet valakitől
-
Dave™
nagyúr
Na akkor ezt most tök komolyan kérem:
Szeretnék egy HD668B-t karácsonyra bátyámnak. Eredetileg a HD 485-öt szántam, de ezt hallva el fogom adni. Viszont csak a thomann szállít hozzánk is, a többi bolt UK only
Arra kérek valakit, aki többet rendelt, és nem életbevágó egy darab nélkülözése, hogy szánjon meg, és adja el nekem. +10-15%-ot rászámolhat a kényelmetlenségre való tekintettel
Nem mertem bevállalni egyszerre kettőt, utólag már sajnálom, hülye voltam, de szánjon meg valaki, nagy szívességet tenne
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mandarinn #12604 üzenetére
Kérdés nélkül sokkal jobb a HD668B. Abszolút kiegyensúlyozott, egymás után felvéve a kettőt abszolút levágni, hogy a HD 485 lent és fent is kiemel. Egyébként a fenti kiemelést sokkal erősebbnek érezni a HD 485-nél a Superlux után, mint a lentit. Azután a részletesség: sokkal-sokkal részletesebb, leginkább középen és fent érezni. A mélye sokkal mélyebbre megy. Egyelőre eléggé közelinek tűnik a hangkép, a HD 485 (moddolt!) valamivel tágasabb volt. Ez nyilván a kialakítás miatt van így. Szerintem bejáratás után még jobb lesz. Pedig már most is üt, nem is kicsit.
-
Dave™
nagyúr
Woooooha, sztornó az előbbire
Valami el volt állítva a realtek vezérlőjében, és a 2.1-es hangszóró szatelitjeiként kezelte a HD668B-t, ezért nem volt semmi mély. Rákötöttem a Sony mp3 lejátszóra és megjött minden tartomány
Eddig brutális - kristálytiszta, iszonyat részletes, minden a helyén
-
Dave™
nagyúr
Megvan a HD668B (köszi Shufny
).
Első benyomások: az anyaghasználat messze van a drágább Sennheiser/AKG modellekétől, de ez nem meglepő. Elég olcsó hatású műanyagok vannak rajta, de egyáltalán nem törékeny, kellően masszív felépítésű, tehát csak külsőségekben mutatkozik meg. Kényelmes is, bár nem annyira, mint a Sennheiser HD 5XX széria, de teljesen rendben van.
Hang (azt hiszem mindenkit ez érdekel elsősorban
): érdemben szerintem nem lehet nyilatkozni róla bejáratás előtt, mert ordít róla, hogy kell neki nem kevés idő. Jelenleg rettenetesen magas-orientált, még a mély is csilingel (komolyan így érezni
), szóval gyakorlatilag mindent elnyom a magas, van némi közép, mély szinte alig (nem a HD 485-höz képest, hanem egyébként is). Éjszakára rákötöm majd mp3 lejátszóra, hogy minél gyorsabban be legyen járatva. Majd lesz update folyamatosan
Szerk: a magasakkal tuti nem lesz gond, iszonyat részletes és tiszta a hangja. Várok a betörésre és a többi tartományra
-
Dave™
nagyúr
Nem tudom láttátok-e már, de szerintem iszonyat jó, még ha hatásvadász is
[link]HD800
-
Dave™
nagyúr
A legkézenfekvőbb és legbiztonságosabb megoldás továbbra is a virtuális kártya (internetkártya). Lesz egy alszámlád egy kis plasztik kártyával, amin minden adat ott van, és csak erre használható. Netbankon keresztül mindig annyit vezetsz át erre az alszámlára, amennyiért vásárolni szeretnél, így semmilyen körülmények között nem kell aggódni a biztonság miatt. Szerintem ez a legjobb megoldás. Ezeket a CIB-re írtam, én ott vagyok, de biztosan van máshol is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #12550 üzenetére
Hát a posta.hu reggel még semmit sem tudott róla, a koreai oldalon viszont ott volt minden, még a repülőre rakás is, csak mivel az még nem történt meg, ezért dátum nélkül. Most este már látszott a posta.hu-n is, de tök félrevezető dolgokat írnak (2010.11.10 08:27 KRSELB(KOREA, REPUBL Célországba elküldve / Item sent abroad), a koreai szerint meg csak a kimenő postahivatalban van, még nem került repülőre.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tomate #12548 üzenetére
Hát nagyon remélem, nem szeretnék hétfőig várni
Azt nem értem ma mivel tököltek, már reggel 8 után nem sokkal ott volt a kimenő csomagok között, lehet lemaradt a repülőről. Kedd délelőtt adták fel, szóval péntek még belefér. A sima posta hozza ki egyébként? Csak mert nekünk jó postásunk van, azzal akkor tuti nem lesz gond
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #12477 üzenetére
Nem is elsősorban a "tanító jelleggel" volt gondom, mert végeredményben egyetértek veled. Számomra a stílus volt túl nyers. Az ilyenekre érzékeny a fülem. Lényegében azt mondtad, hogy igénytelen, és majd kinövi. Na de eddig is túl sokat offoltam, inkább várom a HD2-t meg a HD668B-t.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
AMDFan #12464 üzenetére
"Egyébként bocsánatos bűn az EQ-zás, én is használtam"
Majd írj egy listát, hogy miket csináltál még, és közzétesszük, hogy azok bocsánatos bűnök
Szerintem meg használja nyugodtan az EQ-t, ha szeretné. Nyilván azért teszi, mert neki jobban tetszik úgy. Én sem használok EQ-t, de szerintem ezért felesleges oltogatni. Jó lenne egy picit a dobozon kívül is gondolkodni, az emberek nem egyformák. Az igénytelenség meg nagyon relatív, a kemény mag a digitális forrást is annak tartja.
-
Dave™
nagyúr
Igen, onnan. Nagyon jókat írnak róla, ha minden jól megy, még a héten lesz tőlünk is beszámoló. Sajnos a szállítás elég húzós, 20€, ezért álltunk össze többen, és Shufny vezényletével, rajta keresztül rendeltük meg, előlegek elutalásával. Így a szállítási költség a töredéke lett. Ez a javasolt módszer, különben majdnem annyi a szállítás, mint maga a fejhallgató.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Alusszia #12427 üzenetére
DAC = Digital Analog Converter, vagyis ami digitálisból analóggá alakítja a jelet. Elég komoly befolyása van a végeredményre. Az AKG K66 régi és alap fejhallgató, sokkal rosszabb mint az erősítőd, ez egészen biztos. Ha teheted, digitálisan kösd össze a géppel az erősítőd, a tervezett erősítő árából meg vegyél akár egy olcsóbb, 10-15 ezer közötti fejhallgatót, sokkal jobb lesz a végeredmény. Tuti nem rossz annak a Denon erősítőnek a fejhallgató kimenete. És nincs vele semmi baj, csak én ennyi ki és bemenetet összesen nem láttam életemben, ami ezen rajta van, brutális. Ha ez teljesen be van kábelezve, azt többet szerintem már szét nem szedi senki
Jó fejhallgató olcsón: Superlux HD668B
Meg szerintem a Sennheiser HD485 is, bár a Superlux elvileg sokkal jobb kb. 40 ezerig mindennél
Előbb lehet félreértettél: én csodáltam az erősítőd hátlapját a rengeteg kimenet miatt, semmi lenézés nem volt benne. Szerintem nagyon jó darab. A legtöbbünk sztereó rendszere bőven kijönne az árából, ebben biztos lehetsz
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #12379 üzenetére
Nem értem miért jó matek órázni, ha egyszer a lineáris szó jelentése adott a latin linea = egyenes szóból. Az senkit sem érdekel, hogy lehetne x többszöröse is (a végeredmény akkor is egy egyenes), mert a konstans is csak állandó értékkészletet jelöl, tehát ennyi erővel ha fixen mindenhol kiemelne 10db-t, akkor az is konstans lenne, nem igaz? A HD 250 II Lineart is biztosan viccből nevezték el így. Na de részemről lezárva a dolog, nekem megmarad lineárisnak.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mandarinn #12366 üzenetére
Mondjuk befigyelhet az is, hogy az általam preferált stílusoknál (downtempo, lounge, nu bossa meg hasonlók) abszolút nem hátrány, hogy lent és fent kiemel. Majd összevetem a superlux-szal, annak eléggé lineáris a hangzása. Nem csodálom, hogy nem volt moddolva, kevesen vágják szét önszántukból a friss, garanciális fejhallgatójukat
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mandarinn #12362 üzenetére
A HD668B-t még nem hallottuk, bár annyian dicsérik, hogy kizárt, hogy ne legyen piszkosul jó. A HD 485-öt azért nem egy dübörgő mélyládaként kell elképzelni, már csak azért sem, mert nyílt. Rendes bejáratás után rengeteget csökken a mély a kezdeti dörmögéshez képest, plusz ha valaki megcsinálja a modot, még kevesebb lesz belőle. Némileg tényleg kiemel valahol 100-200 Hz között (meg 10 kHz környékén), de abszolút nem vészes vagy zavaró, sőt. (Tessék szépen utánaolvasni, hányan panaszkodtak arra, hogy túl sok a mély. 10-ből kb. 1 ember, jellemzően max. 1 hét használattal.) A HD668B tuti más karakterisztikájú hangot produkál, nem csak a két kiemelés hiánya miatt, hanem mert félig zárt (akarom mondani nyitott
). Na de én is kíváncsi vagyok a végeredményre, hamarosan teszt lesz
Látatlanban valószínűleg persze jobb a HD668B, de számomra csak akkor lesz biztos, ha meghallgattam - bejáratás után
-
Dave™
nagyúr
Ami pont 15 és szerintem megéri az árát plusz moddolható a még nyíltabb, jobb hangzás érdekében: Sennheiser HD 485. Ami viszont Best Buynak tűnik, az a Superlux HD668B 9-15 között (Németországból, a szállítástól függ az ára). Keress rá a superluxra a topikban hogy kicsit képben legyél vele, hamarosan elég sok vélemény lesz róla itt, rendeltünk vagy 8-9-en belőle.
üdv.
Aktív témák
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest