- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #39113 üzenetére
Németek z-vel ejtik.
-
törölt tag
válasz
contaxg #38841 üzenetére
Pedig lehet. Én pl. AR-párti vagyok, 100-ért veszek egy AR92-est, hozzá mondjuk 200-ért erősítőt, és ez high-end belépő szint már elég komoly, neutrális hangzással. Vagy gondolkozhatunk valami régi JBL monitorban is. Nem nehéz túlszárnyalni egy fejhallgatós rendszert, számomra legalábbis. Lényegesen több köze van a valósághoz, hisz előttem játszódik, nem pedig a fejemben danolnak, normál méretű hangszerekkel, és ha rávernek a nagyzenekari dobra, az rendesen megdörren, és egész testemben érzem, nem valami szúnyogcsípés a fülemben.
(#38867) mzso:
Hűha, túl van ez már magyarázva rendesen.
Hallgass már meg normál hangfalas rendszert, normális felvétellel. -
törölt tag
válasz
fi:zi'k #38825 üzenetére
Nekem sem ideálisabbak a körülmények éppenséggel.
De ha valaki szinte heti jelleggel vesz egy új fejhallgatót, az nekem gyanússá válik, hogy esetleg...(#38826) Ákos97:
Én ennyi idős koromban ilyenkor már rég a tudatalattimat moziztam.
(#38828) ntomka:
A probléma valószínűleg a hangfallal van.
-
törölt tag
Hangfallal sem kötelező a valóságot hallanod.
Sőt azt egy szinten alul úgysem fogod, de jobb jelenlétérzetre képes, és számomra (meg sokak számára) jobb élményre. Még ha technikailag sok tekintetben alul is marad.(#38823) szilu7:
Az is zenél? Vagy megehető fejhallgatói vannak?
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #38766 üzenetére
Én nem tudom, hogy lehet úgy valaminek nem süllyesztett a közepe, hogy kiemeli a sávszéleket.
-
törölt tag
válasz
Ákos97 #38753 üzenetére
Nem előrelépés, mert egész egyszerűen nem lehet úgy eldugni a közepeket, ahogy a DT880 teszi. Ugyanakkor nem vékony a megszólalása, ami egy (nem pici méretű) hangfalhoz szokott fülnek üdítően hathat. Igazából csöbörből-vödörbe, elég nagy kompromisszumot jelent egy fejhallgató.
-
törölt tag
Tudom, ez nem teljesen idevág, de ez népszerű topic.
Foobarban egyik flac zeném egy számnál konkrétan (album utolsó száma) kérdőjel van a bitráta, és az időtartam helyén is. Lejátszással semmi baj, csak a csúszka ott fent nem jelenik meg. Ez mitől lehet? (last.fm sem "scrobblingolja")
-
törölt tag
addig jó, amíg csak hajat kell vágatni. Kész szerencse, hogy nem a csészét csinálták túl szűkre, és mondjuk a fület kellene, az nem nő ki újra
Az b*szna be igazán, ha kasztráltatni kéne magad, hogy végre elnyerd a megfelelő hangzást.
Van itt olyan elvetemült, aki megcsinálná? -
törölt tag
Ez a baj (legalábbis jelen esetben, mert nők meg többnyire erre vágynak), hogy olyan hajam van, ami az életben nem lapul le. Annyit nem ér nekem az egész, hogy emiatt levágassam a több éve hosszú (majd könyökig érő), gyönyörű hajam.
Hozzáteszem, a 770-et is ugyanerre a fejre teszem föl, és basszustöbblet van.A mérés engem nem érdekel. Mérés alapján sokmindennek kellett volna extrém jól szólnia, ehelyett extrém szarul szólt. És persze fordítva is lehet tapasztalni. Ne tessék ebbe fogódzkodni. Feltettem, nem tetszett adott körülmények között (a hajam is ebbe tartozik), van ilyen.
Amúgy mikor igazgattam, próbáltam odanyomni a fejemhez, de semmi. Akár jól lett feltéve, akár nem, nekem az az érzésem, túlhypeoljátok néhányan ezt a fejhallgatót. Nincs még annyi tapasztalatom fejhallgatókkal (tehát azok között lehet, hogy nagyon jó), de hangfalakkal van némi, meg hangversennyel, és csak azt tudom mondani azok alapján: jóval több kell ahhoz, hogy meglepődjem.
-
törölt tag
Sokat ér egy olyan fejhallgató, ami csak kopaszoknak nyújt megfelelő hangminőséget.
Meg kérdéses, hogyha hordozod (mert én eleve azért veszek zártat), akkor mennyire marad stabil, hogy mindig jól álljon a fejeden. Szóval ez így hordozható fejhallgatónak nem túl ígéretes.
Otthonra biztos jó, ha rendszeres kuncsaft vagy a fodrásznál, de akkor már inkább hangfal, és a hajam is megmaradhat. -
törölt tag
válasz
contaxg #38110 üzenetére
Nekem így is egyértelmű, hogy a DT880 a jobb, kevésbé hajlamos olyan romantikus túlzásokra, amire a 770 sajnos igen. Viszont a tonális egyensúlyán volna mit javítani a 880-nak is, és ezt nem csak én mondom.
Igazából nekem továbbra is az AR a referencia. Annak nem süllyesztett a közepe, és mégsem kiabál, hanem úriember módjára viselkedik. Ez az AKG-ről nem mondható el az eddigiek alapján. Alsóbb kategóriában egyértelműen kiabál a közepe az AKG-knek, itt a közép-felsőkategóriában már jóval jobb a helyzet, de még itt sincs meg az a harmónia. Persze lehet mondani, hogy az AR túl visszafogott, mindenesetre ezzel együtt is eddigi hangverseny tapasztalataim alapján ez a valósabb. -
törölt tag
válasz
contaxg #38104 üzenetére
Hát azt lehet, de ne felejtsd, hogy ez egy 32 ohm-os verziója, amit hordozható lejátszóra, telefonra kötne az ember (ép ésszel
), tehát arról is jól kellene tudnia szólni. Komolyan annyira bosszantó, hogy ott volt az a két fejes, és igazából mindkettő jó, de egyik sem.
HangfalnálHangdoboznál is megvan ez, de messze nem jelentkezik ilyen mértékben. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
schawo #38087 üzenetére
A K550-ben van kb. elég mély, de kicsit vékony a hangja. Ettől függetlenül egy kiváló füles.
Ugyanezt pepitába el lehetne mondani a Beyer 880-ra, hogy a süllyesztett közepén túl egy kiváló fejes.
Egyébként hangfalból sem tudnám már elviselni a kis monitordobozokat. Egyszerűen nem, akármilyen kiegyenlített a többi tartományban, számomra nagyot ront az élvezeti faktoron a vékonyság. Ráadásul egy idő után idegesít is.
-
törölt tag
válasz
Shufny #38080 üzenetére
Kösz, ezért nem fogom levágatni a majd fél méteres hajam (persze össze van fogva, de akkor is ott van nyilván).
Amúgy elég sokáig hallgattam, és igazítgattam is a fejemen, mert rémlett valami ilyesmi, de basszus nem lett. Meg ugye ha hordozni akarom, majd percenként igazítgatom menet közben? -
törölt tag
válasz
szecska24 #38058 üzenetére
Irigyellek akkor, hogy megtaláltad álmaid fejhallgatóját. Én sajnos nem. Egy 32 ohm-os Beyer DT880-nal vetettem össze. Ami egyértelmű, hogy a Beyernek süllyesztett a közepe. Igazából ez az egyetlen baja. Az AKG K550-nel elsősorban az a problémám, hogy nincs alja. Nincs súlya a zenének, olyan kis monitorosan visítós. Ha rávernek a nagyzenekari dobra, az teljesen komolytalan.
A 880-asnál (vagy egy nagyobbacska hangfalnál) ez egész más. A 880-asnál jobbak a magasak.
Közepekben sem tud annyit, ami számomra elvárható lenne a hangfalam után. Néztem akusztikus gitáron, női énekhangon, igazából nem tapasztaltam többletfelbontást a 880-hoz képest (a hangfalamtól pedig mindkettő elmarad), csak éppen itt nincs elsüllyesztve.
Tehát igazából egyiknek is, másiknak is megvan a maga keresztje, de ha választani kéne, a 880-ast választanám.
Persze mindez a streamaudióban lévő felszereléssel áll, amin engem egyáltalán nem győzött meg, nagyon hiányzik a szimfonikus zenekar súlya.
Megjegyzem, minden más fejhallgatón is egy hangfalhoz képest. -
törölt tag
Akit érdekel az AKG K550, az a streamaudióban talál meghallgatható példányt. Én a héten el is megyek megfülelni, összevetni, stb.
-
-
törölt tag
válasz
szakibá... #37852 üzenetére
Egy zenekari kürtöt sohasem fogsz fényesnek hallani,
Ezt beszéld meg a fejhallgatómmal.
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #37845 üzenetére
Hát persze. Csak szar dolog, mikor odamész a hangversenyre, és azt érzed, kevesebbet kaptál. Én most legutóbb picit ezt éreztem egy-egy résznél, és ez nem egészséges.
(#37846) ntomka:
Mert nem oda szól a jegyem. -
törölt tag
válasz
Deadzone41 #37841 üzenetére
Nagyzenekarnál nem igen hallani ilyen "intim zajokat" a kavalkádban. A karmester hallhat ilyet, de ha te valahol hátul ülsz a 20. sor után, akkor abszolút egységesen fog megszólalni az egész zenekar (persze nem egy amatőr zenekar). Már-már unalmasan, bealvósan, semmiképp sem túl részletezően.
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #37838 üzenetére
Sokan azt értik dinamikátlan alatt, ami érdektelen, lapos, élettelen.
Élőben még soha semmilyen hangszert nem hallottam ilyennek. Mindnek megvan a varázsa.A legutóbbi hangversenyen picit meglepődtem, a kürtöt tompának éreztem kissé, és a basszus nem b*szott oda. Igaz, nem voltak falhoz állítva a nagybőgősök, de azt hiszem ez a 770 miatt van, már picit elvitte egy irányba a hallásomat. Aztán azt is meg kell jegyeznem, hogy élőben a felbontás sem az "igazi". Fix, hogy amit a nagyon részletező fejhallgatók tudnak felbontást, annak köze nincs a valósághoz (persze lehet rajta élvezkedni, csak az nem valós). Sokkal egységesebb a hang annál.
-
törölt tag
Nem érdemes a beyer 770-emmel Columbót nézni.
Most először tettem, és valahogy teljesen olyan, mintha a szinkronhang külön életet élne a filmtől (a TV hangszórójából nem érzem így). Valahogy nem hihető.
-
törölt tag
Az az érzésem, ez a foobar-os crossfeed-elés ez csak arra jó, hogy kevésbé tiszta hangot hallj. A teren nem sokat oszt-szoroz ténylegesen számomra.
-
törölt tag
válasz
phonefan #36933 üzenetére
Mikor hallgattad azt a 40k-s Denont, és hol, miről...? És mikor hallgattad a Pio-t, hol, miről...?
Mert ez így eléggé úgy jön le, hogy hallottad valamikor valamiről a Denont, most meg otthon hallgatod a vásárolt Pioneer-t, és így "hasonlítod össze". Egyébként pedig a 40k-s kategóriában az a Denon (meg egyik sem) nem számít referenciának. Picit drágábban ott a K601, amiről már-már általánosan elfogadott, hogy jó referencia. És ez a lényeg, mert ez így végképp önigazoló teszt lesz a többség, sőt mindenki számára semmitmondó információkkal. -
törölt tag
válasz
phonefan #36929 üzenetére
Bocs, de mi a fenéért ír az tesztet, aki kinézet után megy, meg nincs kellő tapasztalata? Oké, hogy szubjektív a hang megítélése, de egy logout-ra szánt cikknek nem árt, ha van némi "tárgyszerűsége" is, ami attól tartok, ki fog merülni a gyári paraméterek leközlésében, esetleg néhány fotóban.
-
törölt tag
Saját lejátszóval az a probléma, hogy jelenleg nem áll rendelkezésemre olyan hordozható eszköz, ami egy 120 ohm-os fejhallgatót tudna hajtani.
Egyébként nem kedvenc zenékről van itt szó, hanem hogy tuc-tuc zenén hallottakról szerintem nem lehet túl sokat leszűrni.
Az fix, hogy egy tudatosan választó vásárló nem ott fogja megvenni a beyer 990-et (hisz áron felül adják azt is). Spontán meg miért is venné meg bárki? Eleve ugye azok szoktak nyitottak lenni igazán a hangminőségre, akik komolyabb műfajokat hallgatnak. Hogy akkor miért nem ilyen zene megy? Meg miért nem teremtenek alkalmasabb körülményeket? Tényleg felmerül bennem a kérdés, hogy egyáltalán el akarják-e adni azokat a fejhallgatókat. Vagy azért van kint értékelhetetlen forrásról hajtva, hogy az átlag vásárló meghallgatva leszűrje, hogy az 5 ezer ft-os is tudja ugyanazt, tehát jól szól, és megerősítsék a vásárlási szándékában?
-
törölt tag
Amit media markt-ban művelnek szakmaiság címén, az botrányos. Elmentem ma az árkádban lévő mm-be, hogy végre meghallgassam a K601-et. Természetesen a nagy eszükkel ugyanarra a forrásra kötték azt is, mint a 32 ohm-os fejhallgatókat. Ennek megfelelően értékelhetetlen hangerőn szólal meg. Semmit nem sikerült megállapítanom hangminőségről.
Ja meg ráadásul benyomnak valami tuc-tuc zenét, ahelyett hogy legalább jazz szólna, vagy valami énekes műfaj, ha már populárisabbnak kell lennie.
-
törölt tag
AKG Q460-at hallgattam westendben. Eléggé nyomja a közepet (pl. az énekhangot igencsak előtérbe helyezi; szerencsére azért nincs olyan kisrádiós feelingje, de egyértelműen középorientált, ami egy idő után fárasztó lehet sokaknak), mélye, magasa meg ehhez képest szinte jelentéktelen.
-
törölt tag
Meghallgattam a Maxell Retro DJ-t. Hát túl sokra nem mentem vele ott a westendben, nem lehet az alapján nagyon megítélni semmit.
A DT990 meg úgy van kirakva, hogy az egyik feléről lelopták a párnát. Biztosan észrevették már, de ugyanúgy kint van. Azért ez már az igénytelenség tetőfoka. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
contaxg #36040 üzenetére
Ugyan sokáig nem hallgattam a 990-et, de azt hamar észleltem, hogy magasban és mélyben is egyértelműen tisztább, finomabb a 770-nél, viszont az a fajta V-karakterisztika ahogy a háttérbe szorul teljesen a közép, nekem már durva. A 770-nek nincs ennyire háttérben a közepe, kiegyenlítettebb. Nekem nem kéne a 770 helyett a 990 még itthoni használatra sem, túlzó számomra. Inkább a 880.
-
törölt tag
válasz
contaxg #35925 üzenetére
Mert elvonja a figyelmet. Nekem már volt komolyabb balesetem, kis híján ottmaradtam, tudom miről beszélek. Nem hogy zenét nem szabad hallgatni (ezt nem is tettem), hanem a figyelemnek egy pillanatra sem szabad lankadni különböző dolgokon agyalva. Picit nem figyel az ember, és kész a katasztrófa.
(#35928) SOAD19:
Az attól függ, hol. A gyalogosok egy külön "állatfaj", iszonyat random módon közlekednek. Ráadásul járdán hivatalosan 10 km/h-val mehetsz, és ha nem elhagyatott hely, hanem forgalmas (pl. körút), akkor ez maximálisan érthető is. -
törölt tag
válasz
PR0JECTNR56 #35697 üzenetére
Amikor volt a genius 5.1-em hajdanán, meg hozzá az x-fi, nem esett le az állam a hallottaktól. Tudtam, hogy szar, pedig soha életemben nem hallottam jó cuccot, sőt élőzenés tapasztalatom sem volt még (legalábbis akusztikus, metál koncerteken pedig ugye a legritkább esetben áll össze a hangzás
).
-
törölt tag
Azért kegyetlen, hogy az embereknek általában milyen félresikerült hallása van: [link]
"Tökéletes."Akkor a beyer 235 mi 50%-kal drágábban? Ráadásul az még kényelmesebb is.
Még csak basszusa sincs a hd201-esnek, emellett tompán szól, rádiósan, teljesen érthetetlen ez a népszerűség. -
törölt tag
válasz
bigmasterg #35566 üzenetére
Beyer 770 is simán használható utcán, ráadásul így télen fülmelegítőként is remekül végzi a dolgát.
-
törölt tag
válasz
baluka26 #35558 üzenetére
Ezek szerint máshol utazunk.
Én HD218-at nem láttam, csak 238-at (azt is egy ismerős fején
). Szerintem nem csúnya, sőt még állítólag hangra is elviselhető. Bár egy teszt szerint a beyer 235-től elmarad valamelyest.
Egyébként meg sennheiser hd201, illetve 202-ből látok legtöbbet egyértelműen. Azok nagyon gyakoriak. Meg philipset, panasonicot, sonyt látok még gyakran. Kimondottan dizájnos divatfejhallgatókkal én valahogy kevésbé szoktam összefutni.
-
törölt tag
válasz
Benyaking #35539 üzenetére
Hol veszel új beyer 770-et? Forgalmazzák még?
Egyébként hallgasd meg mindenképp, ha már ennyit rászánsz.
Ha meghallgatás nélkül megvettem volna az eredetileg kinézett akg k142 hd-t, akkor ma egy igazán elégedetlen ember lennék (még így is az vagyok egy picit), tuti, hogy eladósorba került volna, és jó sokat buktam volna pénzben. -
törölt tag
Nálunk (meg feltételezem, minden mostani pana tv-n) külön lehet szabályozni a tv hangszórójának, illetve a fejhallgató kimenetnek a hangerejét, teljesen függetlenek egymástól. Elsőre (bár csak kipróbáltam igazából) kissé meglepő volt, de ha belegondolok, ez a létező legnormálisabb megoldás.
-
törölt tag
válasz
Benyaking #35441 üzenetére
Hallottam hogy van olyan hangkari amin van fules erosito. Azt megeri a 32 eshez venni?
Szerintem nem, legalábbis ha a xonar dg-re gondolsz. Nem is csak azért, mert lényegesen többet tud a fejhallgató egy jobb forrásról/erősítőről, hanem mert szerintem pocsék a hallgathatósága a xonar-ral, nem való hozzá.
-
törölt tag
Erről mi a tapasztalat? Mielőtt valaki kérdezné, mindenképp hordozhatót keresek, és 10k alatt.
szerk.: Ja most látom, hogy az illető szokott ide is írni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #35017 üzenetére
Olyan nincs, ami olyan, mint a régi angol hangfalak?
-
törölt tag
Volt egy kis időm összehasonlításra a DT770-et a 235 ellenében (mostanra már bejáratódott jobban). Utóbbi tényleg árkategóriáján felül teljesít, de azért egyértelműen meg lehet különböztetni (főleg térben, szellősségben a különbség, ami azért egy fontos élvezeti faktor), melyik a lényegesen drágább fejhallgató. Persze a 235 ettől még élvezhetően csinálja a dolgát. Énekhangokon nem hallom igazán jobbnak a 770-et, ott a hangfalam mutat utat, hogy volna még hova fejlődni, nagyon durva az az énekhang (na meg gitár), ami onnét kijön, ez mindig elkedvetlenít, és szomorúan elpakolom az egész fejhallgatós hóbelebancot.
-
törölt tag
válasz
Kasza08 #34907 üzenetére
személy szerint egy papíron szarabb fejes sem verte meg a papíron jobbat hallgatáskor sem
Ezt úgy hívják, hogy pszichológia.
Másik ilyen eszköz az ár. Bár annak általában azért jóval több köze van a valósághoz, ami drágább, az elég jó eséllyel jobb is (ha az újakat tekintjük). Aztán hogy akkor mi van, ha a fele annyiba kerülő fejhallgatóhoz jobb adatokat mellékelnek (ráadásul ugyanaz a gyártó, beyernél láttam ilyet)...
-
törölt tag
válasz
contaxg #34840 üzenetére
Hát ha elmegyek hozzád majd valami miatt, az a DT880 lesz, kíváncsi vagyok, jobb forrásról mit tud. De ugyanígy érdekelnek az AKG-k is, hajt a kíváncsiság, mit lehet kihozni egy fejhallgatós rendszerből.
Persze azért maradok csak a hangfalnál hosszú távon, elég arra költeni. -
törölt tag
válasz
contaxg #34831 üzenetére
Igazából nincs sok kedvem megismerni, némi tapasztalattal a háta mögött az ember már érzi, meddig is ér a takarója: sajnos a 770 közepe sosem lesz olyan felbontású, aminek lennie kéne (persze magasban is lehetne még finomítani rajta picit), ezt biztosan ki merem jelenteni. Hoz egy korrekt szintet, de ennyi. Ami jó benne, hogy gyakorlatilag a teljes hangtartomány jelen van, pl. iszonyú mély hangok is előjönnek, amiről tényleg gyakran azt hiszem, hogy kintről jött.
Aktív témák
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest