- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
ntomka #36101 üzenetére
Ezzel egyet kell, hogy értsek Bp-n is megnézték, de csak futólagosan váltott ki érdeklődést az emberekből a látvány, de Debrecen/Eger lakosait eddig eléggé megviselte, úgy nézték tényleg mint a véres kardot. Megérteném ha egy nyitottal vonulnék, ahol mindenki azt hallgatja amit én, ha tetszik ha nem, de pont ezért vettem zártat, hogy mást se zavarjak vele, mert én sem szeretem más zenéjét hallgatni (gondolok itt különösképpen, a max. hangerő + telefon kombóval operáló felhasználókra).
-
-
PR0JECTNR56
addikt
Semmi, törölhető.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Bling95 #35831 üzenetére
fi:zi'k-nél szerintem rövidesen kapható lesz, dobj neki egy pm-et.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
SOAD19 #35704 üzenetére
Az előbb említett Technics-em vezetékét imádnád. Kerti locsoló vastagságú kábel, egy termetes törésgátlóval a végén. Ha székkel átmész rajta sem hatja meg (nekem már sikerült párszor
), abszolút az elpusztíthatatlanság ihlette a mérnököket szerintem.
Ba cy lus: Fejest választani tudni kell.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
SOAD19 #35696 üzenetére
Persze az érzés az elsőnél mindig más, a régebbi Technics fejesemet én is imádtam, és bár hallottam már tőle sokkal jobbakat is, egyik sem volt akkora érzés mint a Technics. Érdekes módon a hangjának van egyfajta "nosztalgikus bája (?)", ami egy profibb fejeshez képest is képes felejtetni a technikai hátrányait.
És persze nyitott, ami a sok hétközbeni zárt fejeses hallgatózás után (koli, papírvékony falak, a Technicset közepes hangerőnél ha kicsit hangosabb volt és ha csendes volt a koli, lehetett még hallani a 2. szomszédunk szobájában is...) borzasztóan kellemes. Ráadásul nagy puha párnák és kényelem, tisztára mint mikor egy összkomfortos franciaágyban landolsz egy hosszú nap után. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
McKnight #35630 üzenetére
Ha zenére kell ennyiért sokkal jobbat kaphatsz. Ha játékra (is) használnád, itt foglalkoznak vele bővebben.
Szerk.:Meg lettem előzve.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
baluka26 #35328 üzenetére
Köszönöm, szimpatikus fejes ez a HD600 (furcsamód a külseje is bejön pedig általában nem kedvelem a mintás darabokat), de egy ilyen szintű fülesre még gyűjtenem kell.
És még egy apróság. A komolyabb fejesek frekvencia tartománya elég széles, pl. a HD600 esetében, csak, hogy a példánál maradjunk 12-39000Hz-ig terjed. Ez miért jó, hogyha az emberi hallás maximális tartománya elvileg 20-20000Hz-ig terjed?ntomka:Sajnos most még az sem, pedig néztem azt is roppant szimpatikus darab szintén, de ugye a piszkos anyagiak (most főleg a hordozható audio eszközeimen próbálok fejleszteni, mivel sokat utazok, de otthon sajnos csak keveset vagyok, ahol ki tudnám használni a HD600/580 előnyeit).
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
bigmasterg #35287 üzenetére
Ez a country design kicsit wtf, meg a fejhallgatók szerény véleményem szerint elég rútul sikerültek külsőre, de a hangjuk éppen megérhet egy próbát, hátha rácáfolnak az előítéleteimre.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Danubius L #35133 üzenetére
Létezik posta/csomagküldő szolgálat is. Ha már egy komolyabb cuccra szánod magad még mindig olcsóbb ez a megoldás, mint egy új fejes.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Danubius L #35130 üzenetére
Sovány vigasz, de talán hasznos info, itt van dudika és ki tudja neked cserélni a kábelt, ha véletlenül elromlana.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
eris94 #34540 üzenetére
Ha XB500 kell, akkor ezt csekkold le.
Meg ezt.
Az első amit linkeltem a fekete/ezüst a második a fekete/fekete színösszeállítású.
A boltnál elég gyorsak voltak, a fehér ZX-500-amat is úgy rendeltem, hogy nem volt raktáron, de 4 nap után már itt figyelt az asztalomon, tehát valószínűleg ezt is gyorsan be tudják szerezni. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
podeeg #34495 üzenetére
Először is rengetegen vettek belőle, ha korábban figyelted a bazár készleteit láthattad, hogy nagyon gyorsan elfogytak. Lehet, hogy a vásárlónak nem tetszett a hangkaraktere, vagy nem volt kényelmes esetleg komolyabb típusra cserélték vagy még ezen kívül jó néhány oka lehet.
-
PR0JECTNR56
addikt
A Shure SRH-240A csak az áttervezett küllemében vagy a hangjában is különbözik az elődjétől?
-
PR0JECTNR56
addikt
-
PR0JECTNR56
addikt
Jó lenne kipróbálni mit tud a Brainwavz HM-5-öt, de még csak preorder van. Pedig nagyon kíváncsi vagyok mit hoztak ki a fülesek után.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
contaxg #33434 üzenetére
Ez még csak elképzelés alapon létezik (valakinél szeretném ezt majd meghallgatni akinek van mindkét modell és ezek meghajtására alkalmas erősítő is
). Ha ténylegesen vásárlásra kerül a sor az talán jövő ilyenkor lesz aktuális addig még inkább mindent meghallgatok, mert azt már tudom mit szeretnék hallani egy fejesből a kérdés csak az mi képes ezt legjobban hozni.
A bölcsességem forrása pedig csak egy apró szófordulat volt, kicsit feldobja az egyébként elég snassz szöveget. -
PR0JECTNR56
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat.
Tehát ha egy olyan fejesre lenne szükségem, ami metal központú komplexebb számokhoz kellene, akkor mit tudnátok ajánlani?
Főleg egy olyan érdekelne, ami a több hangszernek (pl. 2 vokál, 3 gitár, 1 basszgitár, 1 dob, szimfonikus háttér) is tud nagy teret adni egyszeri megszólaltatás esetén. Ne legyen szétszórt, de lehessen érezni a hangszerek közötti "távot" (ezt most sikerült elég hülyén megfogalmazni), legyen lágyabb hangszínű és kicsit mélyorientált. A mélyek mozogjanak széles skálán (kezdve a lábdobok feszek és pontos blast-beat részétől, a basszgitár brummogós hangján át, a nagyon súlyosan mély breakdown részekig). A melegebb hangszín mellé még precízió is kellene, illetve részletező legyen minden tartományban. Magasaknál is előny ha a finomabb "sziszegős" cinektől a csilingelős nagy tempójú használatnál se legyen gond. A közép legyen kiegyenlített, a gitárok pont olyan precízek legyenek egy gyors riffelésnél mint mondjuk egy ikerszólónál, járják végig a közép legaljától a legtetejéig, legyen dinamizmusa és tempója.
A vokál se vesszen el a zenében, a károgós csúnyánkiabálós részekben legyen kristálytiszta és a szépéneklősnél se fogyjon ki a részletekből.
Ez kb. az elgondolásom még annyit, hogy ha a dob egy kicsit hangsúlyosab vagy "előrébb van tolva" a többi hangszerhez/vokálhoz képest nem gond. Hajthatóság, kialakítás, ár szempontjából minden jöhet, úgysincs rá most keretem.
Szerintem ez már most annyi igény, hogy képtelenség tökéletesen idevágó fejest taláni. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Dylan70 #33372 üzenetére
Nekem még mindig túl "sok" ez a szín, inkább a szolid, visszafogott színvilágot kedvelem. Viszont az érdekelne ezzel mit tudna alakítani.
Meg ez. Főleg a szóló rész. -
PR0JECTNR56
addikt
Szerintem nem szép a lila, de ez személyi preferencia dolga, különben is ha a fejemen van nem igazán látom.
Minden álszentség nélkül mondhatom, hogy a zenei ízlésem bőven lefed akkora teret, hogy egy ilyen fejhallgató pont ugyanolyan érdekes legyen mint egy ezzel homlokegyenest ellentmondó hangzású. Nem vagyok válogatós a hangzásvilágban, különben is ha nem tetszik nem veszítettem semmit, tapasztalatnak/élménynek jó lesz.
Szerk.:AD-9-re rákerestem, hát nagyon vad.
-
PR0JECTNR56
addikt
-
PR0JECTNR56
addikt
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Manus01 #33325 üzenetére
Na végre valaki, aki elsőre leírja mivel hajtaná és milyen fejest akar.
Még a 668B-t is felveheted a listára és ha van lehetőséged, akkor tessék hallgatózni. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Acsifun #33308 üzenetére
Az Ultraphile egy kaka lett a régebbiekhez képest. Akkor már inkább a Resonance 20-ért.
#33310:Nem akarom szétoffolni a topikot, gyerünk ide.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
bigmasterg #33263 üzenetére
Pazar felvételek ezek, jobb nem is kell. De ez a sapka+K1000 kombó mindent visz.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
baluka26 #33152 üzenetére
Ebben egyet értek balu-val, így sokkal jobb, hogy egyenesen a forgalmazótól kérdezel, aki nem mellesleg fejesek terén tapasztalatokkal is rendelkezik és nem csak a termékbeszállítással foglalkozik. Kényelmesebb, gyorsabb meg ha van valami újdonság szinte egyből megjelenik itt is.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Buster17 #33147 üzenetére
Kicsit feljebb már Pioneer SE-M290 (ebben bőven van mély, de a többi tartomány el van nyomva), Sony MDR-XD 200 (egy kicsit kevesebb méllyel mint a Pio), még feljebb meg Koss Porta Pro (ez a legkiegyensúlyozottabb közülük) vagy ha nagyon kell a mély, de a többi tartomány nem olyan fontos, esetleg tehetsz egy próbát a Pioneer SE-M390-el. Bár innen a Koss a legvállalhatóbb szerintem, persze a külseje kicsit megosztó.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
dani3l #32883 üzenetére
A vezetékeset ajánlanám én is, ahogy Satyricon is írta, ennyiért sokkal jobb vezetékeset vehetsz mint wireless-t. A fülre felfekvőket én 5 perc után elhajítom, ennyi idő elég, hogy kényelmetlen, zavató érzést váltsanak ki. Ezt mondjuk igazából apudtól kell megkérdezni/kipróbáltatni vele valahol melyik a jobb, mert ez eléggé egyénfüggő.
fi:zi'k:
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
macera2 #32626 üzenetére
Szivesen. A következő ársáv olyan 20000Ft-tól 60000Ft-ig lehetne, mert egyre többen keresnek ilyen áron is fejhallgatót. Ennek az összeállítására viszont nem vállalkoznék, ilyen fejesekkel még nincs elegendő tapasztalatom.
Szerk.: Ebben viszont fi:zi'k-nek igaza van, nem olyan sima ügy megmondani a biztos tippet, elég sok tényező és info kell hozzá, hogy a lehető legtestreszabottabb fejest kapja az illető.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Tyler Durden #32567 üzenetére
Shure SRH-840 egynek szerintem jó.
Szerk.: balu beelőzött.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Deadzone41 #32336 üzenetére
AKG Q701-nek igen csinos külsőt terveztek az tuti.
-
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
eaglesas #32001 üzenetére
Youtube-ot felejtsd el, az ottani minőség leginkább egy raklap sz*rhoz konvergál. Eredeti lemez, egy olvasó + Exact Audio Copy (secure mode és minden a quality-ra legyen kihegyezve)+ FLAC encoder + FLAC Frontend meg egy kis olvasás a témában és akkor lesz valami, ami már minőségi. Szigorúan saját felhasználásra.
-
PR0JECTNR56
addikt
Ilyenkor azért sajnálom, hogy nem születtem lánynak, pazar ez a lila bolyhosgyapjasplüss borítás.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
schawo #31622 üzenetére
Semmi extrát, ennyiért ez is korrekt mint azt a #31616-ban is írtam.
Szeretek rajzolgatni is, és a HD660/DT770-ben formatervében láttam egy kis fantáziát, amivel fel lehetne dobni vagy másképp lehetne csinálni a már említett és általam kifogásolt részeket.fi:zi'k: Esetleg Superlux HD 661 várható érkezéséről már van valami hír? Már nagyon várom.
-
PR0JECTNR56
addikt
Kicsúsztam az időlimitből. Nem is a funkcionalitását kifogásolom, hanem a megjelenését, de mint tudjuk nem nézni kell, hanem hallgatni.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
GU-81M #31607 üzenetére
Persze nem is bűnrondák a fülesek, de az a smooth érzés kell még az anyaghasználathoz, meg apróbb igazítás a formaterven (HD 660-on a fejpánt és earcup tartó füleket kellene módosítani (mondjuk azt azért nekem sem szabad elfelejteni, hogy ennyiért ez még így is korrekt, meg ez már az én ízlésemet tükrözi).
A technikai specek nagy része meg tényleg felejthető, az ellenállásra mondjuk érdemes figyelni, hogy mégis mivel tudod majd hajtani a leendő fülest.Hooper:Superlux 668B jó lehet, de alá már érdemes valamilyen hangkártya/erősítő/akármi ami meghajtja, meg az sem rossz dolog ha el tudsz steppelni fi:zi'k-hez hallgatózni.
-
PR0JECTNR56
addikt
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
lazatt #31129 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az 1. hsz. 20000Ft alatt fejhallgatók bekezdését, ahol ennek az árkategóriának a legéletképesebb darabjait találod. Ebben az árkategóriában egyébként főleg a Superlux fejesek mennek.
Mondjuk, azért annyi info még kellene, hogy nyitott/félnyitott/zárt kialakításúak közül milyen lenne neked a legjobb. Továbbá a géppel alaplapi hangkártyával hajtanád, vagy van külön hangkártyád erre a célra stb. -
PR0JECTNR56
addikt
bigmasterg: Már régóta érdekel a kérdés, hogy az AKG K1000 milyen kényelemre és hangzásra? Már csak azért mert első blikkre a tervezők elég különös külsővel áldották meg. Ennek esetleg valamilyen hangzást befolyásoló oka van?
-
PR0JECTNR56
addikt
Van rendes oldaluk, specifikációkkal meg meseszép képekkel.
A cég egyébként Taiwan-i illetőségű. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
dudika10 #29791 üzenetére
Hát akkor rendesen ráfaragtam. Már elkezdtem szétnézni a piacon, Magyarországon természetesen se az iriver E-200 se az E-300 nem kapható. Még csekkolom e-bay-en, aztán addig megpróbálok telefonon
fúj de utálommp3-banblehhzenét hallgatni.
Esetleg még a cowon iaudio termékei jöhetnek nálam szóba, belépőszint/közep kategória határában eddig ezek voltak számomra a leghasználhatóbbak.
A kábelcsere még csak később lesz aktuális, a hangminőség javulását nem is várom el. A mostani a sétálgatós fejhallgató (Sony MDR ZX-500) belépő szintes cucc.
Ha minden jól megy és decemberben befut a következő Superlux szállítmány, akkor lesz egy HD 661 is kéznél, kíváncsi vagyok mit tud nyújtani. Szépen lassan tovább szeretném fejleszteni a rendszert egy Fiio e10-el és a HD 661 mellett egy komolyabb fejhallgatóval, de ez még a jövő zenéje. -
PR0JECTNR56
addikt
Srácok a következő történt ma. Éppen muzsikahallgatást kezdtem volna a Sony fejesemmel, de indítás után a bal oldal tök néma maradt. Végigpróbáltam 3 fülessel és mindegyik néma maradt a bal oldalon. Ez ugyan kizárta a fülesek kontakt/kábel hibáját, de akkor a készülék (jelen esetben iriver E-100) jack ajzatja ment tönkre. A fejes és fülesek jackjét megmozgatva az ajzatban részlegesen visszajött a bal oldal.
Aztán gyorsan elment megint. A lejátszó 3 éves (ez egy egész szép kor a rendkívül intenzív használatot tekintve) gari már nincs. Lehetséges hogy az ajzat tönkrement ez idő alatt? Javítható és ha igen érdemes vagy inkább vegyek újat?
Más dolog. A Sony fejes egész korrekt cucc, de a vezeték elég csavarodós. Ha esetleg cseréltetném a vezetéket a későbbiekben (asszem dudika10 ilyesmire az emberem) akkor az befolyásolná a hangzást akármilyen módon?
Előre is köszi a segítséget. -
PR0JECTNR56
addikt
Én innen mindent hallottam (ezek szerint nagy mázlim van, mert jó néhány alkalommal voltam fülszúráson és zenét is napi 3 órát hallgatok).
-
PR0JECTNR56
addikt
Ezt a fejes összefoglalót én is támogatom, nagy segítség lehet azoknak akik még újoncok a komolyabb fülesek világában (jómagam is eléggé az elején vagyok), ráadásul sok kérdést meg lehet vele előzni.
-
PR0JECTNR56
addikt
dudika10, schawo köszönöm a segítséget szerintem a Shure-t megpróbálom belepréselni a költségvetésbe.
És még esetleg nyitott (vagy félnyitott) vezetékes példányokból is tudnátok olyasmit ajánlani, ami maximum 15000ft lenne? A nyitott variáns pc-hez kellene, egészen pontosan egy Creative Xfi Xtreme Music-hoz. A zenei stílusok természetesen az előző postomban felsoroltak. Ugyanúgy csak zenére lenne használva, flac+ape meg szökőévente egyszer mp3 formátumokkal.
És még a végére egy olyan kérdésem is lenne, hogy a mostani fülesemmel összehasonlítva (bővebben itt a technikai részleteiről), mennyiben lenne érezhető egy szűkebb frekvencia átvitellel rendelkező példány esetlegesen szerényebb hangzása? -
PR0JECTNR56
addikt
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék a közeljövőben vásárolni, mivel a mostani Technics már lassan beadja a kulcsot. Összegben maxium 20-25000Ft lenne az, amit rá tudnék szánni. Kizárólag zárt kialakítású jöhet szóba továbbá nagyon fontos lenne a jó izoláció és a kábel tartóssága. Egy laptophoz (Soundblaster Xfi Go! USB társaságában) és egy iriver E100 PMP-hez menne a füles. Ha esetleg segít valamit, itt van néhány műfaj amiket hallgatok: metalcore, deathcore, hardcore punk, j-pop, dubstep, jazz. Természetesen kizárólag zene hallgatásra lenne használva, (többnyire flac és ape formátumú zenékkel) film vagy játék során produkált hangzás egyáltalán nem számít. Előre is köszönöm a segítséget.
Aktív témák
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest