- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
slfln
senior tag
Emlékezetből: A 'warm and sweet' tökéletesen elegendő lenne leírni a karakterét. Volt pár dB emelés a mélyközépen, de ettől nem basshead fejes. A közepe eléggé tiszta volt, testes és telt énekkel, vokállal. A teteje inoffenzív, éles csúcsoktól mentes, egy szintben a középpel. Ami főleg megragadott az itt is a remek rétegzettség és az ilyen méretű kagylóból igen ritkán megfigyelhető relatíve nagyon jó és széles színpad.
-
slfln
senior tag
Az kissé farnehéz is volt, de a mély minőségével sok problémát nem hallottam. Pláne nem ~4eFt-os árhoz képest. Mondtam, hogy olvassátok el a HM3 teszteket, azért nem írtam a karakterről semmit. Hordozható fejesek között 15k-ig jobb nem nagyon lesz.
Bejáratódással nem fog változni a mély mennyisége - meg más se nagyon. -
slfln
senior tag
válasz
szaszayanou #35997 üzenetére
2005 végén jelentették be. A Thomann is 2005 december óta listázza.
Mire azt elterítették már 2006 volt.cellpeti: Az egyik egy marha hosszú kábeles, hangerőszabályzós fejes TV-zni, a másik megy egy hordozható fejes 1.3m kábellel. Mire akarod használni?
Ha a HD 62 szimplán egy HD202 variáns, akkor azt messziről kerülném. -
slfln
senior tag
válasz
contaxg #35988 üzenetére
Jahh, igaz.
...Azért Maxell névvel gondolom elég nehéz lehet manapság fejhallgatót eladni.
Kéne írni a Yogának egy levelet, hogy adjon árajánlatot különböző mennyiségekre.Érdekelne mennyiből jöhet ki akkora tételnél per stück nekik, ha szállítás + haszon + minden anyámkínja után 4eFt-ért árulják azt, amit a többi 15eFt-ért.
-
slfln
senior tag
válasz
DBAtti #35969 üzenetére
A DT770 ED-t is leállították, pedig simán elfért volna a T70 mellett fele annyiért. Mindegy, inkább visszavonom, mert csak találgatni tudnék vaktában, hogy mi az oka. Hivatalos infot látott már valaki?
szaszayanou: Az amazonon pl. az utóbbi időben igen közel van az ára a K701/K702-höz. Gondolom az eladások se voltak valami rózsásak. Ezt a fejest, pedig szeretik az emberek nem szeretni.
2006-ban jelent meg egyébként a K701.
Az is lehet, hogy egy másik mid-fi nyitottnak csináltak helyet és lesz más majd... de ez már megint találgatás.attika89: Kicsit beletúrva a témába. Úgy látom tavaly nyáron jelent meg a fejes és az MSRP eredetileg 50£ körül volt, ami teljesen reális is lenne. Ennyi a BW és az FA is.
Arra tudok gondolni, hogy esetleg besült a dolog a Maxell részéről, mert senki nem vette meg ennyiért és most meg akar szabadulni a készleteitől.Terrayon: Én nem idegesítem magamat okoskodó eladókkal. Kihúzom és hallgatom.
A HD555 marha jól elvan egy clip+-ról is, de én a csendet jobban preferálom attól.
Néztem én is, de a HD650 és HD600 szerintem ott is osztón van valami ritka nagy szaron.
Még nincs olyan teszt a K550-ről, amit komolyan lehetne venni.Tomi_Sci: Ennyiért nagyon gondolkoztam rajta. Akár játszós' fejesnek is, hatalmas deal, de nekem egyszerűen nincs szükségem rá, mert már helyet se találnék neki.
Olvasd el a Brainwavz HM3 teszteket, ugyanez. -
slfln
senior tag
válasz
attika89 #35960 üzenetére
Két hátránya azért van a fejesnek.
1.) Eléggé érzéketlen. A Cowonomon a hangerő a 40-ből úgy 30 körül volt optimális. A DT770/32 szokott úgy 25-ön lenni nálam, az iemjeim meg 13-17 között. A gyári adat 95dB/mW, ami még kevesebb is lesz szerintem. Sok telefonról pl. valószínűleg nem lesz elég hangos.
2.) A kagyló a fémpánt vonalán mozog csak. Más irányba nem moccan. Kicsit meg kellett hajlítanom, (
) hogy felül is zárjon a fülemen.
fi:zi'k: Pssszt
Utcára nem használok fejest, van egy szatyor iemem. -
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #35951 üzenetére
Nem tudom, hogy tudod-e, de azt is a Yoga csinálja nekik. Ők CD-880-nak hívják. (Product Line / HEADPHONES / MONITOR HEADPHONES)
Először azt hittem, hogy a BW befűtött az FA-nak, hogy olcsóbban adja ugyanazt a neve alatt. Erre jött a Maxell és megnegyedelte még azt is. LOL.
Sehol semmi info a fejesről, én se tudtam róla. Csak gyanús lett, hogy naaagyon nem úgy szól, mint amire az ára alapján számítottam. Pár perc után már kezdett derengeni, hogy honnan olyan ismerős a külseje...A Yoga amúgy volt kint idén a CES-en! Lehet, hogy hamarosan kilépnek az OEM-kedés árnyékából és a saját nevük alatt is lehet majd kapni a fejeseket. Akkor még olcsóbb lesz minden.
Audison: [link]
fi:zi'k: Jah, sorry akkor. Ez még akkor is pofátlanul olcsó.
-
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #35945 üzenetére
Az OEM itt is jól láthatóan a Yoga Electronics. Ez a CD-68 modell. (Product Line / HEADPHONES / DJ)
A Fischer a gd-audiobasetől 68$+posta ~ 18eFt. A HM3-mat jelenleg nem lehet kapni, de az se sokkal volt olcsóbb.
bmg: Let me google it for you.
De ha elmész érte a III.-kerbe, akkor van 3200Ft-ért is. -
slfln
senior tag
Skacok! Találtam egy igazi gyöngyszemet a rengeteg hínáros szar között, amiket volt a mai nap szerencsém kipróbálni.
Maxell Retro DJ-nek hívják és csak 3700Ft. Külsőleg megegyezik a Fischer Audio FA-004 / Brainwavz HM3-al. Ezeket még nem hallottam, de kb. 99%, hogy ugyanaz az OEM és ugyanarról a fejesről van szó.
Ez a Maxell sokkal jobban szólt, mint a Portapro, az összes hordozható AKG és a Senn HD2x8, és PX sorozat bármelyik tagja.Ennyiért egyszerűen ajándék. A DT235 szintjén van technikailag, de fele annyiért.
-
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #35834 üzenetére
Majd még megyek oda többet, hogy hosszabban tudjam dicsérni.
Én nem tudtam a 661-ről igazából semmit, de az volt a rövid látogatásom legnagyobb meglepetése.
Nem éreztem zsigeri fájdalmat az SRH940 után sem, ami valóban egy rendkívüli, kiváló fejhallgató - a mélyein kívül, ami nem volt valami komplex. Viszont a teljes tartomány linearitása, az előadás rétegzettsége és a hangszerek precíz elhelyezése ezt simán elfeledtette velem. Inkább ezeken ámultam. : O
A 661 számomra nagyon élvezetesen volt színezve, könnyű volt hallgatni. Kellemes, pont jó mély-közép kiemelés, a közép kihozva előre, kicsit több hangsúly a felső középen és a felső tartományban, amit én nagyon szeretek és ehhez teljesen OK felbontás és részletesség a teljes spektrumban. Ahogy elnéztem, a többihez képest a legjobb anyaghasználat és összeszerelés, valamint még mindig bagó ár. Utcára vele.
-
slfln
senior tag
válasz
Ear001 #35450 üzenetére
Végre valaki érvel és valamivel alá is támasztja, amit mond.
Már csak az a kérdés, hogy az agyi aktivitásom megváltozása miatt jobb mélyeket kell e hallanom azért, mert valamit érzékelek 20kHz felett.
Úgy néz ki nem, mert sajnos többen már meg is cáfolták ezt a kutatást.Megvan valahol a teljes cikk? Ez csak a kivonat. Érdekelnének a körülmények.
-
slfln
senior tag
válasz
Ear001 #35446 üzenetére
De most nem a besz*rok tőle infrahangokról van szó.
Az ultrahang légvezetéssel valószínűleg legérezhetőbb fiziológiai elváltozást közvetetten az után okoz, amikor megtalálják vele a tengeralattjárót, amiben menekülsz.
Az emberi bőr egyébként nagy mértékben visszaveri, ezzel is csökkentve az amúgy is minimális esélyét, hogy bármi eljusson hozzád levegőn keresztül érzékelés szinten.
bkercso: Ahogy írtam is a belső fül tudná érzékelni (csak addig megcenzúrázzák
), de ehhez megfelelő, pontos irányban a koponyádhoz kellene nyomni a hangkeltőt.
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #35439 üzenetére
Ultrahangot csak egyenesen a koponyacsontba vezetve lehet hallani. Van is ilyen hallásvizsgálat, amikor a hangvillát a fejedhez nyomják. Ezzel ellenőrzik egyszerűen, hogy a probléma a külső és középfüllel, vagy egyedül a belső füllel van. A középfülnek van egy aluláteresztő szűrője 20kHz-nél. (Ezért is írtam a légvezetést.)
ntomka: A fiziológiai hatásáról eddig csak a zsírtól szabadulni vágyóktól hallottam, ami megint egy kényes és könnyen eladható téma.
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #35436 üzenetére
Az összes ilyen super-tweeter nyilvánvalóan hülyeség és nem más, mint egy újabb lehúzható összeg a "nem tudok tovább hova fejleszteni" emberekről.
Az emberi fül működésével mondanak ellen.
A hangok irányultságának érzékelése a belépési szögtől és a frekvenciától függ.
A mély hangoknak sokkal hosszabb a rezgési periódusa, ezért van az, hogy nem mindig tudod megmondani, honnan hallod őket.
A magas hangok rezgési tulajdonságai ezzel ellentétesek és könnyű megmondani merről jönnek. Ezért kellene a csipogónak a hangfalon a fül síkja körül lennie.
Hacsak a szuper-csipogó (>20kHz!) nem egyenesen a hallójáratodba tolja a hangot, esélyed sincs hallani bármit is. Ennek se lenne viszont értelme, mert légvezetéssel nem hallasz ezeken a frekvenciákon és így a felharmonikusokat sem fogod.
Ha a hangfal tetejére téve, beleeresztve a nagyvilágba akarsz ebből valamit érzékelni… hááát. Ehhez minimum denevérnek kell lenni. -
slfln
senior tag
válasz
Ear001 #35432 üzenetére
Azért, mert a gyártó ezt írja róla.
"...This it does, but-and here's where it gets a bit scary-you also notice improvements in apparent bass depth, along with increased lower-frequency tightness and control."
-
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #35345 üzenetére
Azért, mert az emberek még ennyit sem tudnak és automatikusan azt veszik meg, amelyiken jobbnak tűnő számok vannak.
A legtöbben így vásárolnak.
A gyártók pedig így próbálják meg sugallni, hogy valami jobb és látatlanban/hallatlanban is jobb lesz, mert "többet tud".
Nem rakhatnak rá impulzus válasz ábrát, meg azt, hogy hogyan teljesít négyszögjelekkel, mert senki sem értené.
Bőven elég ennyi, hogy 12Hz-39kHz-ig. Kész, meg van véve, mert ez a szám jobb. -
slfln
senior tag
Minimális magyarázat még hozzá:
A 110dB SPL (csúcs) elegendő kell legyen a halkra kevert széles dinamikatartományú klasszikus zenéhez is. (Tartalékot hagyva ezt lehet venni 115dB SPL-nek is.)
A mostani kompresszált zenékkel ez kevesebb lesz.
Tartós 90dB feletti hangerő halláskárosodáshoz vezet.Példa:
AKG K701 - 88.04dB/mW @ 65ohmba a 110dB-hez - 160mW ; 90dB-hez - 1.57mW
Sennheiser HD650 - 98.86dB/mW @ 320ohmba a 110dB-hez - 13mW ; 90dB-hez - 0.13mW
Beyerdynamic DT880/600 - 93.67dB/mW @ 619ohmba a 110dB-hez - 43mW ; 90dB-hez - 0.43mW
HeadStreamer tud max. 1,4VRMS-t
K701 - 102dB SPL
HD650 - 107dB SPL
DT880 - 99dB SPL -
slfln
senior tag
Csináltam egy primitív excelt, amivel ki lehet számolni, hogy mekkora teljesítménnyel - milyen hangosan fog szólni a fej/fülhallgató.
Hátha más is hasznát veszi, vagy érdekli ---> link
A zöld és a sárga mezőt kell kitölteni Tyll méréseiből. (Minden fejesnél a jobb alsó sarokban van, ami kell.) -
slfln
senior tag
válasz
contaxg #34840 üzenetére
Gyorsan átfutottam a teszteket, de ő is ugyanazt írta le, mint amit sokan mások és amiket én is gondolok róla. Nem túl bőbeszédű, de amit ír az teljesen helytálló.
Szóval hatalmas újdonságokkal én se fogok tudni valószínűleg szolgálni, de legalább lesz egy ilyen írás magyarul is - ha kész lesz.Az "amplification" résznél megnyugodtam, hogy ő hálistennek' érti mi a fontos és nem az agymosott head-fios hülyeséget duruzsolja a csöves erősítőkkel:
"The actual impedance is never less than 640 Ω, and more importantly, it's almost purely resistive. These are trivially easy to drive so long as you have enough voltage from any real headphone amp."
"I auditioned these with various amplifiers, and the sound didn't vary — just the maximum output, which of course will vary the perceived bass response."
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
Te tökéletesen körülírtad a mérésen látottakat.
Ami más a távolság - közelség érzetben, az egy régi trükk, arról is volt már futólag szó, ez a "presence range" variálása, amit megintcsak tökéletesen körülírtál, hogy milyen változást hozott.
Presence Range - The presence range between 4kHz and 6kHz is responsible for the clarity and definition of voices and instruments. Increasing this range can make the music seem closer to the listener. Reducing the 5kHz content makes the sound more distant and transparent.
Presence - A sense that the instrument in present in the listening room. Synonyms are edge, punch, detail, closeness and clarity. Adequate or emphasized response around 5 kHz for most instruments, or around 2 to 5 kHz for kick drum and bass.
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #34437 üzenetére
xD
Miért kellene más elektronika az AD900 alá? Én speciel ugyanazt a membránt látom csak kicsivel másabb környezetben. Hajthatóság terén is tökéletesen megegyeznek ezért.
Azt sem értem mitől lett technikailag jobb a 900, amikor ugyanaz az impulzus válasz, ~ugyanaz a frek/fázis, ugyanolyanok a négyszögjelek, de rosszabbak a torzítási adatok.
Attól, hogy máshogy van színezve és nincs benne az a hupli 6kHz-en, és "egyenesen áll" a membrán benne?
-
slfln
senior tag
bajnokpityu: első (második?) mondatod – „sztem a füles többet torzit,mint az erősitő.” Lejjebb pedig -
„papiron nem hiszem,h jelentős differencia van az eddigi 3 füleserősitőm között. hangban meg egencsak.”Ezt gondold át egy kicsit.
Részemről sincs semmi értelme tovább vitatkozni, mert ha szorul a hurok, akkor bármikor könnyedén elintézhetsz azzal, hogy jobbnak hallod a diszkrétet… és én ezzel nem tudok mit csinálni. Ne haragudj, de egyik erősítődet se nevezném referencia kategóriának. Szóval az ok, hogy szubjektívan elvileg ki A-B-ztad, hogy másabb, de attól még nem jobb. A DIY-nak pedig hatalmas előnye, hogy a tárgy, amit magadnak készítesz kedves lesz számodra és elkezdesz hinni benne. Gondolom, nem kell példákat hoznom arra, hogy az ember a hittel milyen szinten képes befolyásolni és befolyásolva lenni.
…Meg arról sem, hogy a korlátozott fülünk és fantáziadús agyunk összefogva egy pici zaj mögé is szellemeket, démonokat képes képzelni és könnyű szerrel el lehet hitetni bárkivel, hogy ’hallott valamit’.Aki még mindig a diszkrét kapcsolásoknál, és a csöves megoldásoknál jár, mert ebbe táplál hitet, azzal megint nem tudok mit kezdeni.
Lehet érdemes lenne az Nvidiának felhívni a figyelmét arra, hogy az új videokártyájukat szoba méretben, diszkréten kellene megépíteni, mert sokkal nagyobb számítási kapacitása lesz úgy és a kép is sokkal élesebb lesz.
Vagy a NASA-nak elmagyarázni, hogy lovaskocsival hamarabb jutnak a Marsra...Persze ez extrém példa és erre rögtön ugrotok, veri ki a biztosítékot. Kérdezek inkább. Szerinted hány opampon megy keresztül a zene mire eljut hozzád? A mixelőpultokban a stúdiókban szerinted mi van? Több ezer 0.5$-os opamp ül mindegyikben.
Utána pedig, ha lejátsszuk otthon diszkrét láncon, akkor jobbnak kell lennie… konzekvens.
ntomka: Kiválóan demonstráltad, hogy milyen, amikor valaki beugrik a „bandwagon”-ba és előbb hisz valamiben, minthogy a kétség legkisebb jele is felmerülne benne.
Sok időt töltöttem nyugodt körülmények között a HeadStreamer és az E10 A-B-zésével két számítógépen párhuzamosan hallgatva a kettőt.
Magasan a legnagyobb problémát a hangerő egyeztetése okozta. Természetesen mindig azt hallottam jobbnak, amelyik egy kicsit hangosabb volt. 1-2dB különbség megváltoztatja a szeparációt, a teret. A fejes színezése miatt, a különböző frekvenciák más terjedése miatt, más hangerőn, másból hallok többet – kevesebbet.Te pedig felszólítasz, hogy tényként kell kezelni, amit mondasz…
Ha egy erősítő tökéletesen transzparens és nincs problémája, akkor low és high gainen is 32ohmba ugyanúgy kellene szólnia azonos hangerőn – értelmes hangerőn. Attól, hogy valami 230eFt-ba került, nem jelenti azt, hogy az referencia értékű és nincsenek tervezési hibái, vagy nincs bármilyen fizikai magyarázata annak, hogy mi történt.
Szubjektívan jobb…
A marketing sokkal nagyobb fegyver, mint azt bárki valaha gondolni merte volna. Egy csinos ház és egy hatalmas árcédula, megspékelve a tökéletesen értelmetlen gyártói specifikációkkal máris felhatalmaz arra, hogy valami jól szóljon. Lehet az bármilyen szar.
Az apró, pici pattanásos probléma az az, hogy sokan elfelejtik, hogy ezeket az eszközöket (amelyik referencia értékű) nem hallás után tervezik, hanem MÉRNÖKÖK vannak mögötte. Sajnos sokszor olyanok, akiknek lövésük nincs mit csinálnak.
Megint kérdezek: A HD800-at szerintetek Franz az Alpok déli lejtőin ejtőzve, egy pohár borral a kezében, tiroli rőzsedalokat hallgatva pattintotta a papírra? Vagy előhúzta a se*géből, miután szubjektívan fi*gott egyet?
Miért csináltok úgy, mintha semmit nem lehetne megmagyarázni a fizika törvényeivel? Miért mindent varázslatként kell megélni?A kétség legkisebb jele legalább merüljön már fel bennetek.
-
slfln
senior tag
válasz
bajnokpityu #34152 üzenetére
Mi lenne?
Hatványozódik a szar.
Igen, az opamp gonosz, rossz dolog. Építsük meg diszkréten, elemeiből, ami esetleg még több hibát is generál.A paradoxon részt nem arra a hszedre mondtam. Olvasd el még egyszer, amit írtál abban a hsz-ben, amire ezt válaszoltam.
-
slfln
senior tag
válasz
bajnokpityu #34148 üzenetére
Matematikailag a hangok olyanok, mintha sok harmonikusból állnának. A szinusz egyetlen harmonikusból áll. Ha egy eszköz 1 db szinuszt nem képes értelmesen visszaadni, akkor miért gondolod, hogy egyszerre többet képes lesz?
Nagyon is van értelme ezeknek a méréseknek.#34150: Totális paradoxon amit leírtál.
-
slfln
senior tag
"...both the Music Streamer II and the HeadStreamer are use an identical DAC section. What the HeadStreamer lacks compared to the Music Streamer II is the isolation stage. This is very important (and virtually unique to HRT products) for driving mains powered devices as it provide absolute isolation between the digital (computer) and analog (audio) sides of the Streamer. In the case of the HeadStreamer this feature was not included (as headphones would not benefit from it). The HeadStreamer adds a very unique attenuator and headphone amplifier in its place. The one feature very worthy of noting is that the attenuator is under complete host (computer) control but is a purely analog device."
A DAC rész ugyanaz --- TAS1020B USB receiver és a PCM1793. A táp leválasztása hiányzik belőle az MSII-höz képest, de ez olyan drága, hogy még a + erősítő résszel is olcsóbb, mint az MSII.
Line-out viszont nincs rajta, a DAC jelét tisztán nem tudod kinyerni.Bodz: Nincs meg a referencia DAC-om és erősítőm, mert a tervezőasztalon csücsül még.
-
slfln
senior tag
Rossz ötlet egy hangkártyát felhozni egy normálisan megépített, modern USB-s DAC ellen. Ki merem mondani, hogy szerintem egy HeadStreamer gyakorlatilag bármelyik kereskedelmi forgalomban kapható hangkártyát lenyomna egy mérésen. Az alapvető hatalmas probléma a pc zajos környezete (gondolom nem kell ecsetelnem, mik ezek), amiben a kártya elhelyezkedik. Minden számítógépben máshogy fognak szerepelni ráadásul.
E10 DAC-ja rossz? Nekem egyáltalán nem tűnik annak az MSII belsejével rendelkező HeadStreamer mellett sem. Milyen alapzaj?Semmilyen alapzaja nincs egy hiperérzékeny armatúrás fülessel sem, nemhogy egy 600ohmos fejessel...
bigmasterg: Nem, nem a legjobb, ha esztétika szempontjából nézzük a dolgot. Egy 45 csővel rendelkező erősítő mindenképpen jobb lesz. Jobb kell, hogy legyen
...és sajnos képtelen felrobbantani a 600ohmos Beyert, mert nem bír beleverni 100mW-ot. -
slfln
senior tag
? A FiiO low gainen a 8-as skálán 3-mason már üvölt a 880/600-al. Ahhoz, hogy egy fejhallgató karakterét le tudjam írni, ahhoz nem kell az ÜberDAC összekötve unobtánium kábellel és legfőképp nem egy szar sávhatárolt csöves erősítő utána, mint amivel mindenki hallgatja.
Egy neutrális forrás kell, -0 kimeneti imp, elég fesz a kb 80dB-hez- amivel képes kényelmes hangerőn szólni vele és egy referencia, amihez viszonyítasz. Ebben meg a GR07 lesz a segítségem.
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #33931 üzenetére
Nem értem, mit akartál ezzel mondani.
Deadzone41: Nincs ezen semmi meglepő. A '70-es '80-as évek innovációit adják el gyakorlatilag, csak más köntösben, jobb gyártástechnológiával, anyagokkal, olcsóbb előállítási költséggel. Vannak dolgok, amiben csak visszafejlődni sikerült.
A legextrémebb példa a DT48. 60 éve semmit nem változott. -
slfln
senior tag
válasz
Shufny #33927 üzenetére
Nem a témán pattogásból, meg a Skullcandyt se akarom védeni semmilyen szín alatt, de előhúzhatjuk iemek terén a Sennt, az AKG-t, meg a Beyert is. Nem rosszabb ár/érték arányban a 10$-os INK'd, mint a CX300.
Kínált termék/elfogadható teljesítmény mutatót nézve meg pl. a Senn-nek sincs több ajánlható fejese, mint a Skullcandynek.
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #33919 üzenetére
Igen.
Meg még annyi, hogy a V-moda is úgy néz ki rájött, hogy a hangra is figyelni kellene, nem csak szabadon engedni a szemmel láthatóan meleg designer ceruzáját, a végén meg belepattintani egy drivert valami kínai cégtől.
Hátha ez a tendencia jó irányt vetít ezeknek a cégeknek a jövőre nézve.
bigmasterg: Igen, ez nevetséges. Az viszont érdekes, hogy mennyit köszönhet a fejhallgatós/fülhallgatós piac ezeknek a szaroknak. Az emberek elfogadták, hogy költeni kell a fejesre/fülesre és ebben a folyamatban nagy szerepük volt. Most a minőségüket ne említsük.
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #33916 üzenetére
Az Aviator 150$-ért nem tűnik túlárazottnak, meg relatíve nagy "bling-bling faktora" is van ennyiért - ha ezt is nézzük. Meg még ájpod fehér is!
A Mixmaster meg tele van fícsörökkel, ami viszi az árat, de nem tűnik 'annyira' borzalmasnak. Az ok, hogy van jobb.
Persze, értem amit mondasz, de ez már talán egy jó irány is lehet a jövőre nézve.
Vagy ajánlj akkor ilyen pimp fejest, amitől egyből 10-et ugrik a 'reputation faktorod' a paraszt előtt és nem a 'sírás és fogcsikorgatás' jut eszedbe először, ha meghallod.
Hol vannak a megfontolt vásárlók, amíg a Beats is 9%-on van?
-
slfln
senior tag
válasz
maccc16 #33913 üzenetére
Áhhh egy újabb marketing áldozat. Muszáj kérdeznem.
Mi súgta neked, hogy a Skullcandy jó fejhallgató lehet? Kitől hallottál róla? Reklámot láttál valahol? Deszkás boltban volt kirakva? A halálfej az oldalán?/
Azért ez nem semmi skacok:
"Skullcandy sold boatloads of affordable, colorful, and stylish headphones to kids with iPods. One of their keys to success was endorsements by action sport athletes. So successful were they eventually that by late 2010 they were second only to Sony with a 14% share of the headphone market. (Sony had 23%; Skullcandy 14%; Bose 12%; and Beats at 9% according to NPD Group.) Skullcandy made headphones fun and attractive."
Ők viszont legalább kapcsoltak, hogy a kipingált trágyát nem lehet eladni lassan és már gyártanak viszonylag normális fejest is...
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #33826 üzenetére
Itt nem hivatkozott rá nagyon senki, inkább az iem topikban.
ClieOS egy olyan ember, akinek ljokerl-hez hasonlóan igen nagy tapasztalata van az ultraportable eszközök terén. Ennek a megszállottja.
A híreket a Távol-Keletről (ground-zero) pedig első kézből közli, mert Malajziában él.
A preferenciáit is könnyű kiismerni, a testesebb, mélyorientált hang valamivel közelebb áll hozzá.
Full size fejesek terén nem ő az akitől tanácsot kérnék.A HP100 engem is érdekelne, de túl nagy reményeket nem kötnék hozzá.
A tmall.comon lévő frekimenet mérés (valószínűleg hibás) róla még viccnek is rossz. A függőleges tengely 10dB osztással van feltüntetve! -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
Nem kéne elfelejteni, hogy a 770 nem konzumer fejesnek készült, hanem basszus monitorozásra és dobosoknak... és hát eléggé V alakú, jó sok energiával a sub-ban. Csak
lettvolt ilyen vásárló orientált változata is.Az M50 jóval kiegyenlítettebb.
-
slfln
senior tag
válasz
#56474624 #33484 üzenetére
Eleve már abból túl sok jó nem származik, hogy a membrán egyszerre dolgozza fel a zenét és küldi az inverz hullámokat a füledre. : /
Amelyiken a mikrofon külön van a zsinóron valahol, az meg külön gyönyör, mert nem minden irányból gyűjti a zajokat és keresgélheted, hova rakjad magadon ahol nem idegesít. Ráadásul az elemek miatt ez nehéz is. Csendes környezetben az ANC idegesítő, mert az elektronika maga folyton sistereg.
Szerintem csak valamelyik gyártó kitalálta, hogy ez nagyon nagy tutiság és mindenkinek be kellet kapcsolódnia, nehogy ne részesedjen ennek a piacából.Bose QC2: 20dB (77% of ambient noise)
Sennheiser PXC-250: 11dB (58% of ambient noise)
Sony MDR-NC20: 8 dB (40% of ambient noise)Ezt egy sekély behelyezésű iem is túszárnyalja.
-
slfln
senior tag
Ha zajszűrés kell használj iemet. Ezeknek értelme nem sok, ráadásul amiket próbáltam rendkívül szarok voltak. A zajszűréshez egy 'ellenmikrofon' kell, ami veszi a külső zajokat és a hullámok inverzeit játsza real time a füledbe, hogy kioltsa azokat . Na ez az elektronika, a mikrofon minősége stb. masszívan növeli a költségeket és befolyásolja a hangminőséget. A zajszűrés valós körülmények között semmit nem ér. Dinamikus, gyorsan keletkező hangokat nem tud kioltani, a vonaton, buszon, repülőn talán van értelme, de ilyen helyekre is iemet vinnék természetesen. A plusz elem hurcolása, töltési igénye ezeknek szintén csak egy hatalmas 'pain in the ass'.
fi:zi'k: Hát nem tudom, nekem nem tűnt kevésnek repülőn sem. A hajtómű mellett meg amúgy marha mindegy mi van a fejeden csak a konstans búgást érzed/hallod még a beleidben is.
-
slfln
senior tag
válasz
eaglesas #32541 üzenetére
Ha már mindenképpen részese KELL legyünk mérhetetlen szenvedéseidnek, ahogy egy vadidegen nőnek próbálsz annyiért fejhallgatót és immáron dacot és erősítőt találni, amennyiért sokan a fejhallgatózást hobbiként űző emberek se, akkor mondd el kérlek, hogyan szeretnéd odaadni neki?
Nemsokára itt vannak az ünnepek. Jön a karácsonyi szünet. Mindenki otthon ül a befűtött lakásban és tömi a fejébe a bejglit. Már a buszmegállóban sem fogod látni a lányt....de ne legyünk ilyen negatívak. Tegyük fel, hogy lesz egy olyan alkalom, hogy a nő a buszmegállóban van, nálad meg pont ott van a 100eFt-ot rúgó kis csomag. Mi fog történni?
- Helló! eaglesas vagyok! Hoztam neked karácsonyi ajándékot,majdnem ráment a fizetésem... tessék, vedd el!Vagy mi a forgatókönyv? Bekopogsz hozzájuk?
Ekkor legalább nem kerülsz olyan kellemetlen szituációba, hogy mindenki előtt 'Segítség őrült!'-et kiabál. Legrosszabb esetben csak az apja ver meg.Ha egy nő mögött sétálsz egy méterre és lelassít előtted, majd rád néz, az nem azért van mert tetszel neki, hanem mert fél és nem akarja, hogy ott legyél.
Ha nincs elég bátorságod megszólítani, akkor hagyd az egészet a csudába. Hatalmas szerencsétlenkedés lesz csak belőle. Az önbizalomhiány miatt makogni fogsz és a maradék önértékelésed is elillan a lebőgés miatt.
Beszélgess ismerős nőkkel, kérdezd meg, hogyan kellene nekik imponálnod, hogy szimpatikus legyél a szemükben. Beszélgess a barátaiddal, rokonaiddal. Kérdezd meg, hogyan ismerkedtek meg stb.
Beszélgess nőkkel, akiktől nem akarsz semmit, csak 'gyakorolj rajtuk', így szerezhetsz némi önbizalmat, hogy utána másokat is meg merj szólítani....de könyörgöm. Ne hozz kellemetlen helyzetbe egy szerencsétlen nőt, aki azt se tudja, hogy létezel te pedig szerelmes tekintettel átnyújtasz neki egy olyan értékű ajándékot, amennyiért más egy hónapig dolgozik.
Ne haragudj, de mondjuk ki: Ez egyszerűen beteges.Amit csinálsz ezekkel a 'próbálkozásokkal' az átverés. Nem is igazán minket versz át, hanem magadat.
-
slfln
senior tag
Ez a K550 drivere. A csavaros részen belüli 'hártyaszerűség' a körökkel rajta az mi lehet? Először kis képen azt hittem, hogy passzív membránok mint a K240-ben, de ez nem annak tűnik. Akkor viszont mi?
-
slfln
senior tag
válasz
#56474624 #31805 üzenetére
Shufny teljesen jól mondta. A frekimenetből is látszik, hogy a kiemelések az ütős hangszereknek kedveznek. A legtöbb mélykiemelős füles 150Hz központtal emeli az alsó tartományt, a legalján sokszor erősebb roll-offal. A 770 meg ez alatt kezd a sub bass felé emelgeti, ezért nem állandó szereplő a mély tartomány és tud sokszor meglepetést okozni, nyomatékot adni. Ugyanígy kedvez felül a cineknek, beütőnek, kísérőnek. Ha meghallgatsz pl. egy 880-at, K701-et akkor rájönnél, milyen erőteljes, nagy, ütős, energetikus mélyei és karcos magasai vannak a 770-nek hozzájuk képest.
-
slfln
senior tag
válasz
#56474624 #31410 üzenetére
Tömören a lényeg - angolul
:
..."Headphones also need to be rolled-off in the highs to compensate for the drivers being so close to the ear; a gently sloping flat line from 1kHz to about 8-10dB down at 20kHz is about right. You'll notice all headphone measurements have a lot of jagged ups & downs (peaks & valleys) in the high frequencies; this is normal and mostly due to reflection cancellations in the folds and ridges in the outer part of the ear. Ideally however, the ups and downs of the frequency response should be fairly small and average out to a flat line. Large peaks or valleys over 3kHz in width usually indicate poor headphone response, and should be viewed as a coloring of the sound. Some small dips in the highs may actually be desirable and should exist in the 2kHz to 8kHz region."
Az eq-t inkább felejtsd el. Ha nem tetszik a fejes, akkor nézz más után.
Igen a 770-nek elég furcsák a mélyei. Legalábbis ezen kívül én még nem láttam olyat, hogy valami ~150Hz alatt kezdi el begyújtani a mélyeket. Ez néha tud meglepő dolgokat eredményezni. A dobok ettől marha jól szólnak szerintem, de pl. egy bőgő hangja kissé üreges és néha szétesős. A másik furaság az 5kHz-es lyuk, ami után igen gyorsan megy fel az fr görbe 1kHz-hez képest 7-8dB-el hangosabbra. Ezt 'kieqzni' nem fogod tudni. A magas meg durván sok tud lenni és 'csúszott' hangja lesz a hangszereknek, amik ebbe a hullámvölgybe érkeznek.
Ezen semmilyen erősítő és dac nem fog segíteni. Magas kimeneti impedanciával már sikerült úgy megborítanom a fr menetet, hogy a közepek előre jöttek miatta. Ez viszont puffogó és kontrollálatlan mélyeket okoz. -
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #31243 üzenetére
Érdekes módon a méréseken pocsékul szereplő fejesekre nem szokták mondani, hogy jók.
Igen, inkább azt nézem meg, mint átlaguser hypeolt leírását a headfion, aki a gyári megadott frekvenciatartományok szerint hasonlítja a fejeseket 2 posttal később.
Nem szoktam bizsergést érezni 'olyan helyeken' műszaki cikkektől.A 770/880/990 elvileg ugyanazt a platformot használja, csak más a a ház mögötti kialakítás, csillapítás, párna... stb.
Ha már a bőrnyúzásnál járunk, a Beyer pl. a DT880 1980-as megjelenése óta lényegében sok mindent nem csinált a fejesével. Sokak szerint a régi 880-ak még jobbak is. Változtattak rajta itt-ott, de nem adtak neki új nevet.
Vagy ott a DT48. 1950 óta szinte semmit nem csináltak vele és még mindig gyártásban van. -
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #31235 üzenetére
Úristen. "O_O"
Remélem nem szoktál titokban puszit adni a fejhallgatódra, amikor senki se lát.Ja, olyannyira más, hogy egy ideig azt se tették meg, hogy az 580 feliratot leszedjék róla, csak miután észre vette valaki.
Bodz: Persze, ennek semmi értelme. Csak furcsa egybeesés. Jön egy új zárt és közben a másiknál pont eltűnik egy bevált.
-
slfln
senior tag
Nekem ez most így olyan, mintha helyet csináltak volna a K550-nek.
Bár ha az jó lesz, akkor heppi lennék.
Naponta kétszer ellenőrzöm nem e került fel valahova egy mérés róla, vagy egy normális teszt.Pont ma jelent meg USA-ban amúgy.
baluka26: Az aranytojást tojó tyúkot rúgná se**be a Senn? Annak mi értelme lenne? Üzletpolitikájukat nézve: még lehúznak róla legalább 5 bőrt. Lesz még jubileumi kiadás, meg új szín.. HD605, meg HD655 néven, meg az Adidasból kiindulva lesz Luis Vuitton mintás is... Miért hagyna az 598 és a 800 között hirtelen nagy lyukat? Nincs semmi kilátásban. Csak a szemetet szórják új csomagolásban.
-
slfln
senior tag
Igen, sajnos kb. egy hete vették le a Beyer honlapjáról.
Nem gyártják a DT770-et... a T70 az utódja.
...
...
Az egyetlen fejesem eddig, amit megvennék újra.Csak most már maximum használtan fog menni...
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
bajnokpityu #30850 üzenetére
o_O"
...
Az erősítőnek nincs 'dampingja'.
Csillapítása mechanikus, rezgő rendszereknek van.
Az erősítőnek a kimeneti impedanciája, a kábel és a fejhallgató membránjának ellenállása, ami a csillapítási tényezőt befolyásolja. -
slfln
senior tag
válasz
Ákos97 #30842 üzenetére
Attól, hogy más színe van, nem fog máshogy szólni, - de biztos vagyok benne, hogy már volt olyan aki a fekete színűt sötétebbnek, a zöld színűt pedig természetesebbnek hallotta.
A Manufakturt nem tudom hol látod ennyiért, mert kiskereskedésekben nem lehet kapni.
(Annak az eredményét tapasztaltad valószínűleg az (sz)argep.hu-n, hogy egyes számtek boltok azt sem tudják mit árulnak és belinkelik azt, amit elsőnek talált róla a google.
Természetesen ők is a Basystől veszik a fejeseket, és nemhogy egy darab nincs náluk raktáron, még az is fél órába telik, mire visszatelefonálnak, hogy elmondják nem tudnak ilyet szerezni, mert rendelni kell... meglepő módon.)
A Beyerdynamic honlapján kell összerakni a fejest darabokból és csak onnan tudod megrendelni. Elég hosszú idő alatt készítik el.Továbbá Magyarországra a 32ohmtól (kék) eltérő verziókat (ezüst) csak rendelésre hozzák be. Raktáron a forgalmazó se tart, amint láthatod.
Ez egy hónap várakozási időt jelent kb. jó esetekben. -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
Ákos97 #30800 üzenetére
Nem tök mindegy mit fognak írni?
A fülhallgatós topikban is felsoroltad, mit fogsz venni, elképzelted, hogy fog majd szólni és te milyennek fogod hallani őket, majd elmagyaráztad magadnak, hogy mi miért jó és mitől döglik a légy. Utána meg megvetted újra, ugyanazt a fülhallgatót megint, amit le akartál volna cserélni. Később pedig bebizonyítottad magadnak, hogy mennyire jó is az, amiről mindenki tudja, hogy nemes egyszerűséggel rossz.BTW, szerintem ilyet vegyél.
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #30722 üzenetére
Amíg ezeknek a """szaklapoknak""" a főszerkesztői osztogatják a díjakat egyes termékekre (miközben degeszre tömik a zsebüket pénzzel a szavazatért) addig ****** ******** , hogy mi kapott éppen ilyet.
Persze, hogy van jobb is, de a designt is kell ám nézni hozzá, ami valószínűleg náluk fontosabb mint a hang jóval. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #30337 üzenetére
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #30088 üzenetére
Ja. Spirál kábel a difi + az egyenes jack.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #29896 üzenetére
"Itthoni használatra (játék+film, főleg film), úgy 10-15 ezer forint magasságába.
Mikrofon nem kell, legyen zárt, kényelmes, stb." -
slfln
senior tag
Hátha valakit érdekel, aki ilyesmit keres ---> Eladó lett az évfordulós, limitált darabszámos PortaProm. ---> link
-
slfln
senior tag
válasz
Ákos97 #28814 üzenetére
Végig akarod kérdezni az összes kereskedelmi forgalomban lévő fejhallgatót egyesével, hogy milyen? -.-"
Nem, nem valószínű, hogy van itt olyan Denon megszállott, aki hajlandó volt 110-140eFt-ot kiadni egy 30eFt-ot érő fejhallgatóért azért, mert zongoralakkozott mahagóni kagylói vannak, alcantra bélésű 20eFt-ot érő doboza.. meg egyéb baromságokért, mint egy Denon történelmét ecsetelő könyv egy MEO-s mérnök aláírásával, és a hokkaidói fősógun felszentelt fingpárlatával megboostolt rizspálinkáért egy 5cl-es üvegcsében.
Gyűjtőknek van.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #28675 üzenetére
#28684: Nem emlékszek rá, hogy sok mély lett volna benne. Én is hallgattam az MM-ben. Nem keveritek valami mással?
-
-
slfln
senior tag
válasz
DEJVID #28206 üzenetére
Gondolom, valami ilyesmit.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #28038 üzenetére
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #27838 üzenetére
Már megvolt.
Teljesen nem kérdőjeleztem meg. Azt nem mondtam, hogy nincs olyan fej/fülhallgató, ami ne esne át ilyenen. Erről már korábban is voltak méréses eredmények és kimutatható, hogy van, de kicsi.
Az, hogy minden fejes/füles érzékelhetően/drasztikusan változik, azt már inkább... de a legnagyobb problémám még mindig az, hogy arra emlékezni, hogy szólt valami 2-300 órával azelőtt és ehhez képest felismerni azt a változást ami történt, az egyszerűen a lehetetlen kategória. Főleg úgy, hogyha folyamatosan hallgatod.
Ehhez képest miiindenhol azt olvasom, hogy: "Úristen, 150 óra után áhhh... teljesen kifordult magából, ez nem is az a fejes! Kategóriát ugrott a hangja!"
Ez szimplán inkább az agy átszokási folyamatának végeredménye egy teljesen más karakterről.Szétstresszelik a membránt iszonyatos hangerőn, ártalmas zajokkal, mert úgy "jobb" lesz a hangja...
Remek példa arra, hogyan terjed a hülyeség.Várom a cikk folytatását amúgy és azt is, hogy valamelyik gyártó Tyll felszólítására reagál és elmondja, mi az igazság.
-
slfln
senior tag
schawo, nem kell egy múzeumszökevény AKG a gyűjteménybe?
-
slfln
senior tag
Én is a V kiemelést preferálom metálhoz. Szeretem a magasak energiáját a Beyerben, nekem ez nem sok, hanem inkább minden más kevés hozzá képest. Igénylem, hogy a gitár alul bőgjön és dühös legyen, a dob vigyen előre és a cinek ereje átjárjon, mert nekem erről szól a metál... és nem izgat annyira, hogy a hosszú hajú csávó makogása kicsit háttérben van minden máshoz képest.
Az más tészta, ha 10eFt-ért Superlux van ajánlva, mert nem lesz technikailag jobb fejes ennyiért.
Itt már viszont sok pénzről van szó és ilyenkor már venni kell a fáradságot, hogy az ember meghallgassa az alternatívákat, mert már van bőven. (Főleg, ha nincs tisztában azzal, mit akar hallani.) A mid-fi germán ajkúak meg közel egy szinten vannak tudásban. -
slfln
senior tag
Nem.
Abba futottunk bele, hogy lehetetlen olyan embernek bármit is ajánlani, akinek semennyire nem ismered a preferenciáit. Vagy még ő se teljesen a sajátját.
Az nem kiindulópont, hogy neked mi tetszik és mivel.A lánc (sajnálatos) össz-színezése, csak hab a tortán még ehhez.
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #27811 üzenetére
A 990 és a 770 is hasonlóan V alakú frekimenettel rendelkeznek, csak a 990 inkább a mid-bassra a 770 meg a sub-bassra emel.
Mindkettő magasban igen jól ellátott fejes, háttérbe szorult középpel. A 990-nek nagy nyitottakra jellemző tere van még pluszban.
Ugyanolyan agresszív a 990 is.Aki a klasszikus V kiemelést preferálja rockra, -mint a legtöbb átlag ember- annak megváltás mindkét fejes.
Én speciel borzalmasnak tartom a Gradokat rockra, metálra és egyfajta mazohizmusként élem meg vele az összes ilyen jellegű felvételt.
A 990Prot még nem hallottam, de elképzelhető, hogy monitorozáshoz kicsit laid-backé tették. Ezt nem tudom.
Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest