- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz
baluka26 #40590 üzenetére
Mikrofonokról jut eszembe....
Tud valaki egy tűrhető hangminőségű olcsó mikrofont amit kényelmesen lehet használni fejhallgatóval? (Itt most kizárnám az asztali mikrofont mert azt a fejhallgatótól függetlenül kényelmetlen használni.) Gondolom az lenne a legegyszerűbb, ha a fajhallógatóra egyszerűen felcsíptethető lenne. Gondolom az ilyen ruhára csíptethetős mikrofonok amilyeneket a tv műsorokban használnak nincsenek emberi áron... -
mzso
veterán
Egy jack hosszabbító mennyire befolyásolja a hangzást? (Feltéve hogy normálisan érintkezik)
-
mzso
veterán
válasz
FuRiONight #40318 üzenetére
HMD660 az pont 15k.
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #40238 üzenetére
Ja hogy az a membrán előtti szivacs...
-
mzso
veterán
Találtam egy ilyet, Superlux HD660-hoz. Mit szóltok hozzá? Valaki próbálta már?
Ha jól veszem ki a fejhallgató izolációján próbál javítani a fószer, bár elég szükszavú a képek meg kevesek és sz@rok. Úgyhogy nem igazán látni mit csinál. Olyan részre tömi be a vattát ami már nem befolyásolja a fejhallgató hangját? Lehet én is bepróbálkoznék. Szeretem a jó izolációt.Szerk.:
Jobban bogarászva a képet úgy nézem, hogy az valami hangelnyelő szivacs amit leszed. És a mögé a burokba nyomja a vattát. Vagyis gondolom a hangon nem változtat. -
mzso
veterán
válasz
Heromark17 #40225 üzenetére
Szerintem ugyanúgy megmarad a fejeden a fejhallgató mint egyébként.
De ha ugye a kinézet meg a divat számít elfelejtheted az értelmes hangú fejhallgatókat.(#40230) CsKdLt
Olcsónak lehet, hogy a Xonar U3 jobb. Szerintem a laptop hangkártyáját ne vedd figyelembe ha ilyen kategóriában vásárolsz fejhallgatót. Trágya marad bármelyikkel...
Ha valami komolyabbat akarsz akkor ott van a DAC-os topic. -
mzso
veterán
válasz
dudika10 #40220 üzenetére
Viszont az állandó tématagok jórészt csak a drága kategóriájuakkal foglalkoznak.
Szerintem jól jöhetne egy kis iránymutatás 20k fölött is...
(#40223) szaszayanou
Én csak úgy tudom elképzleni, ha a sz@rrá nyomja a fülcimpádat... Bár még úgy sem hinném, hogy minden fülre jól működne. -
mzso
veterán
válasz
Heromark17 #40216 üzenetére
Ha a puffogó mély a fontos akkor gondolkodás nélkül a MDR-XB500. Eddig mindenki azt mondta legmélykiemelésesebbnek.
Az AKG az Supraaural, vagyis gyatra izoláció. A retro DJ sem egy izolációs bajnok. (A sonyt nem tudom milyen de ránézésre jól zár)A soundcancelling az teljesen más, és sokkal drágább kategória. És a fórumokosság szerint gyatra az összes hangja.
(#40219) bajnokpityu
Pont az ilyen divatos/drága Scullcandy, Beats dolgokat szokták itt nagyon lehúzni... -
mzso
veterán
válasz
schawo #40186 üzenetére
A dekódolás akkor már inkább jelentős.
Bár a mai okostelefonokban már olyan erős cpu van, hogy lehet, hogy nincs különbség az alapjárat és a zenehallgatás között...
(#40202) schawo
Szerintem kéne egy 20-50k-s kategória is az 1. hozzászólásba. (Meg esetleg 50k+-os) -
mzso
veterán
válasz
tomsics #40112 üzenetére
Sony MDR-XB500
Abban biztos lesz elég mély.
Szerintem Shure 240, Audio-Technika ATH-M30, Esetleg Renkforce (emlékeim szerinte ez semleges, de igazán csak Bodz tudná részletezni)
Én már nem érzem jelentősnek a mélykiemelést. Lehet a használattól mérséklődött? Pedig rendszeresen a HD660-ról váltok rá.
-
mzso
veterán
válasz
bluobluo75 #40095 üzenetére
Ha nem hallgatsz semmire akkor vegyél azt amit akarsz...
Amúgy meg próbáld ki valakinél/valahol DG-vel, vagy D1-el, mint ahogy mondták abban kétszer akkora "erő" van. Egy értelmes fejhallgató sem ártana amúgy.
De én a helyedben leginkább hallókészülékre tenném félre a pénzt... Az nem olcsó mulatság.
-
mzso
veterán
válasz
blackmajesty #40085 üzenetére
ATH-M30? Kényelmesnek látszik a képek alapján.
Esetleg Shure 440, Brainwavz HM-5?
-
mzso
veterán
válasz
bluobluo75 #40032 üzenetére
Véletlenül se olvasd el egy olyannak az írását aki ért is hozzá valamit...
-
mzso
veterán
válasz
bluobluo75 #40025 üzenetére
Az essence biztos jobb. A D1-re sem hallottam panaszt az esetleges driver gondokon kívül. Amúgy a Xonar biztos nem a DS-sel lett "híres". Sokáig csak D1 és D2 volt...
-
mzso
veterán
válasz
bluobluo75 #39990 üzenetére
Xonar D1?
Amúgy szerintem itt jobb fejhallgatót is fognak ajánlani USB-s DAC/erősítőhöz.
-
mzso
veterán
Az a gond, hogy nem valószínű, hogy lakik bárki is a közelben. Úgyhogy duplán kéne szállíttatni...
Lehet mégis érdemes magyarhonban megrendelni... -
mzso
veterán
válasz
Angelotti #39875 üzenetére
Szerintem 6k-ból nem fogsz olyat találni ami jól is szigetel és esetleg tűrhető hangja van. Én is valami hasonlót keresek. Egyelőre a Yoga CD-500/t.bone HD-990D-hez fűzök jó reményeket, csak nem egyszerű beszerezni vagy csak drágán van magyarországon.
Ha nem zavar a zaj akkor Maxell Retro DJ vagy Renkforce CD-340.
Szerk.:
Erről jut eszembe: Kb. milyen áron szállít a Thomann egy fejhallgatót? -
mzso
veterán
válasz
DBAtti #39850 üzenetére
Komoly linkem nincs csak wikipedia. De sokszor olvastam már. A Bayer szűrő is azért tartalmaz fele annyi kék szenzort mint zöldet mert a kék árnyalatokra kevésbé érzékeny a szem. Ezenfelül a fényérerősségzékelés a zöldnél a legjobb lefelé vagy felfelé frekvenciában rosszabb.
Linkeknek példa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cone_cell Itt a görbékből látszik, hogy a zöld 555-nél amit a legjobban érzékelhető frekvenciának mondanak mekkora az átfedés a görbék. A kéknél meg gyakorlatilag nincs.
http://en.wikipedia.org/wiki/Luminous_efficacy Itt is van rá utalás.Az elütésről nem tudok nyilatkozni. Az tuti, hogy más fényforrás ami kék nem nagyon van az utcákon...
-
mzso
veterán
Kicsit bővebben? Pl.: Renkforce-hoz, Retro DJ-hez képest?
(#39417) dudika10
Olyan nekem is van.Jól szigetel csak visít...
A metallicsom meg sz*rul szigetel... Többet meg már nem akarok füllhallgatóra költeni. Ezért érdeklődtem a dobos fejesek iránt. -
mzso
veterán
válasz
contaxg #39415 üzenetére
Mármint a Yoga féle verzió lenne az eredeti.
Néhol van eredeti neven is.
Tényleg, amúgy te (vagy valaki más magyarországon) nem tudnál forgalmazni Yoga termékeket? A CD-880 CD-340, CD-340, CD-68 , CD-500 tuti sikeres lenne. Ezekre csak a nevüket pakolják rá a gyártók. De más is lehet megérne egy próbát. Mondjuk CD-990, CD-640, néhány füllhallgató, DJ-stílushoz sorolt fejhallgatók...
Gondolom lehetséges mert ebay-en felbukkan néha egy-egy. (Bár sokszor még a márkát sem tüntetik fel annyira ismeretlen...) -
mzso
veterán
válasz
szakibá... #39411 üzenetére
Ok kösz!
Kicsit izmos, a Thomannról talán még szállítással is olcsóbb. Kár hogy az eredet Yoga féle verziót nem forgalmazzák normális helyen...Egyébként Canyon fejhallgató volt már valakinek a fején? Jön fel mint a talajvíz a katalógus alapján lassan mindent gyárt.
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #39408 üzenetére
A t.bone-ról tudsz valamit hangminőség terén?
-
mzso
veterán
Jó reggelt!
Ma reggel a Formula 1 "mennyei" izgalmai közepette az jutott eszembe, hogy vajon milyen fejhallgatókat használnak abban a zajos környezetben. Egy Kenwoodot sikerült kiszúrni. (természetesen típust nem). Jó lenne valami buszozáshoz. Az IEM-ekkel ki van a tököm.
-
mzso
veterán
Az ATH-M30 mióta van? Nem rémlik, hogy említette volna valaki amikor a HD660-at vettem.
-
mzso
veterán
Ez volt az amire emlékeztem.
Max. 10eFt-ért ez az egyik legjobb választás.
A No1. hozzászólás out of date -
-
mzso
veterán
Helló!
Azok az emberek akik próbálták az újonnan divatos olcsó de egész jó fejhallgatókat tudnának írni róla az első hozzászólás stílusában. Majd berakatni egy moddal.
Én mondjuk csak a retro DJ-ről tudok írni pl:
Maxell Retro DJ:
Fő karakterisztika: Enyhén mély orientált
Jellemzők: zárt, circum
Előnyök: könnyen hajtható, ár/érték arány
Hátrányok: Pánt nem mindenkinek illeszkedik jól hajlítgatás nélkül.
Ajánlott: Általános fejhasználás (talán még elektronikus zene, de olyat nem hallgatok...)Emlegettétek még a Renkforce CD-340-et, Egy elcsó nyitott Beyer-t, meg már én sem tudom még mit.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
válasz
pacs83 #39250 üzenetére
Én azt tudom mondani, hogy a DT235 nem valami ász szigetelésben. Még nekem is kicsi volt a párnája meg szorítóerő gyakorlatilag nincs. A maxell Retro DJ sem valami nagy ász. Buszhoz nekem kevés.
A 661-ről nem tudok mit mondani. A HD660 az említettekhez képest sokkal jobban szigetel, viszont nem tudom, hogya a ZTE Blade-ről hogy szólna. Az biztos hogy a Samsungokról jól megy. Én Galaxy Gio-val próbáltam, fi:zi'k nexus s-ről és azokról bőven jól szólt.http://hardverapro.hu/apro/hivatalos_superlux_bazar_2/keres.php?stext=nexus
-
mzso
veterán
Valaki világosítson fel, hogy miért jó az hogy egy fejhallgatónak nagy impedanciája van.
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #38921 üzenetére
Cello Suites (Jean-Guihen Queyras) 2007-es. Azért ezen is hallatszik, de a szuszogás legalább nem annyira.
-
mzso
veterán
válasz
bkercso #38881 üzenetére
Na végre egy jó ellenérv.
Nem a mélyeknél van ilyen hogy nem lehet érzékelni a fázis késést mert túl nagy a hullámhossza? ( Bár a nagyon magasaknál meg lehet túl kicsi... )Bár ha belegondolok ha valami a bal oldalamon szól azt akkor is tudni fogom hogy onnan szól akármilyen a frekvencia mert sokkal hangosabb mint a jobb fülemben.
-
mzso
veterán
válasz
Deadzone41 #38876 üzenetére
Ezt én is érintettem. Ezt csak annyit jelent hogy a zene is egyre inkább műanyag mint sok minden más.
(De ez legalább nem lesz káros az egészségre).
(#38877) ntomka
Sajnos neked is igazad van. Ritka a jó jelenkori könnyűzenei master. -
mzso
veterán
válasz
dudika10 #38838 üzenetére
Mivel nem valószínű, hogy a világot meg tudom váltani, így csak beszélni tudok dolgokról, hogy mi lehetne.
Én nem az a típus vagyok aki mindenhez idomul mert az az általános. Leginkább a ráció és a logika vezet. Ebben az esetben az az alap hogy az embernek két füle van. Ha a két fülhöz reprodukáljuk minél valósághűbben azt ami élőben érkezik akkor lesz a legvalószerűbb.Aki hangfalról szeret zenét hallgatni annak szíve joga. Csek ne mondja azt hogy az az "igazi".
Ezt a membrán és mikrofon eltérés dolgot nem értem. A mikrofon a műfejben van ahová a mű hallójárat vezeti a hangot hasonlóan az emberi fejhez.
-
mzso
veterán
válasz
#56474624 #38815 üzenetére
Az a felvételek hiányossága és jó eséllyel jelentősen túlzott a valósághoz képest amit a hangfallal hallasz. Érdekes nekem nincs a miniatürizált zenekar a fejemben érzésem.
(#38814) szilu7
Nyílván két füllel hallgatsz. De mivel amikor hangfalakkal hallgatsz zenét nem egyesével vannak kipakolva a hangszerek a valós élménytől távol áll.
Amúgy nem tudom miért nem használnak műfejet nem sokba kerülne berakni egy olyat is. Azt nem is kéne turmixolni csak a dinamikát hozzáigazítani a médiumhoz. Egy plusz cd ára meg 10 forintos nagyságrend (internetes terjesztésen meg annyi sem).
(#38816) guppy
Ezt sem cáfolni sem erősíteni nem tudom. Bár szerintem igen érzékeny membránokat tudnak készíteni.
Az meg, hogy az apró részletek elvesznek amik a hangszerhez közeli mikrofonok felvesznek normális. Pl a nagyzenekari művek nem úgy vannak kitalálva, hogy ott ülj a hangszerek mellett. Múltkor egy napig kerestem olyan verziót Bach cselló szvítjeiből ahol nem hallatszik hogy a fószer nagyokat lélegzik, meg az irritáló hangok amikor az ujjait mozgatja a húron. Nem találtam, csak egyet ahol minimális.Az más kérdés hogy populáris zenénél legtöbb estben nem is beszélhetünk valós térről a sok szintetizátor és elektronikus hangszer miatt.
-
mzso
veterán
válasz
#56474624 #38800 üzenetére
Pedig nem is, hanem a fülednél.
Az embernek két füle van. Ha úgy rögzítik a felvételt mint ahogy a fülbe jut a hang virtuális fejjel és azt visszajátsszák a fülbe akkor lesz olyan mintha élőben hallanád. (Nyilván 100% tökéletes nem lesz). A hangfal csak sok csalást ad hozzá mert mindkettőt hallod mindkét füleddel. Az más kérdés hogy esetleg optimalizálják hangfalhoz. De az csak turmixolás. Olyan szintre biztos nem tudják szimulálni mintha ha eleve binaurálisan vették volna fel. -
mzso
veterán
Először is rohadt kényelmetlen. Másodszor meg sokszor tovább fogalmazok valamit mintsem hogy beleférjen a nevetséges szerkesztési időbe.
Az off gombot amellett hogy értelmet a halál figyeli. 20 egyszer ha eszembe jut.Lásd #38779
-
mzso
veterán
válasz
ntomka #38743 üzenetére
Ez az amikor a fórum motor gyengeségeihez igazítják a szabályokat.
UI: Most szerkesztettem volna az utolsót, de természetesen lejárt az idő...
Múltkor már valaki linkelt virtuális fejet, meg azzal készült binaurális felvételeket... Ugyhogy nem én találtam fel a spanyolviaszt.
-
-
mzso
veterán
válasz
bajnokpityu #38727 üzenetére
Klassziku meg könnyű zenén kívül gyakorlatilag csak a népzene van. Azt meg élőben kell úgy hogy rész veszel az énekben.
-
mzso
veterán
válasz
fi:zi'k #38725 üzenetére
"Javasolnám, hogy hallgass meg egy mért monitor rendszert."
Konkrétan mire gondolsz?"A szerkesztés gomb használata meg erősen javallott."
Ellenvéleményen vagyok. Így szépen vissza lehet követni egy kattintással, hogy mire válaszolok anélkül, hogy kínlódnom kéne negyed órát a linkek szerkesztésével. Miért én dolgozzak meg az elavult fórum motor hiányosságai miatt? -
mzso
veterán
válasz
bajnokpityu #38722 üzenetére
A keverési folyamat leginkább, hogy vajon mit tudunk még a maximumra hangosítani, hogy még zenének tűnjön a dolog. A másik meg, hogy keverjünk bele jó kis szeteró effekeket. Ez most csak innej szóljon az most csak onnan a többi meg mindkettőből. Ez lenne a könnyő zene.
A klasszikus zenénél meg letosznak két mikrofont ahogy jónak látják úgy ahogy jónak gondolják a dinamikáját meg hozzáillesztik (nyomják/húzzák) a médiumhoz. Rosszabb esetben azon is hangosítanak mint a könnyű zenében.
-
mzso
veterán
Nem de viszont a belefáradtam a manuális szerkesztésbe, meg a normális multi válasz/szerkesztési idő hiányába. Így vissza lehet követni egy kattal és nem kell perceket kínlódom a linkekkel.
(Az ilyen rangok kevésbé izgatnak fel. Viszont egy egyedi avatar nem zavarna, hajlamos vagyok avatarok alapján azonosítani embereket mivel rosz a verbális memóriám) -
mzso
veterán
Én a suprát semmire nem ajánlanám, mert nyomja a fület. Buszra metróra meg fejhallgatót nem tudok ajánlani, mert nincs olyan ismertségem. Mások biztos tudnak andni tanácsot jól szigetelő fejhallgatóról. Egy jó IEM-mel valószinűleg jobban jársz pénzügyileg. Annál sem mindegy hogy melyik. A maxell Metallics szépen szól viszont gyatrán szigetel, úgyhogy sajnos inkább a gagyibb hangú canyont hallgatom.
-
mzso
veterán
válasz
Deadzone41 #38677 üzenetére
Az embernek csak két füle van. Csak megfelelő hangot kell belenyomatni fejhallgatóval IEM-mel és természetes lesz. Az más kérdés, hogy nem nagyon szokat virtuális fejet használni felvételhez.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
válasz
schawo #38455 üzenetére
Például, hogy vezeték nélkül is lehessen normális minőségű zenét hallgatni, Ne kelljen szopni a Jack-es kábelekkel meg az interferenciával/veszteséggel. Egymáshoz lehetne tervezni a DAC-ot/erősítőt és a fejhallgatót, ezáltal garantálni a minőséget. Emellett talán még a karakterisztikát is lehetne változtatni igény szerint.
Aktív témák
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest