- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
Kb. mennyit ér egy Senn. HD580?
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #19354 üzenetére
~30e szerintem.
Miért kérdezed?They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #19356 üzenetére
Ennyit megér simán
Megtartod/elbizniszeled?[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #19358 üzenetére
Nem.
Ha holnap meg is jön, legközelebb vasárnap este tudok nyilatkozni róla bővebben.
Holnap ballagokThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Blackhole13
senior tag
Senn. HD560-t hallott már valaki?:
-
p_adam
addikt
válasz Blackhole13 #19361 üzenetére
Világos, fényes hang, kissé talán a HD540-hez hasonlít de nem ugyanaz. A HD250II szerintem sokkal kiegyensúlyozottabbban szól, az eredeti HD250 a kettő között van valahol hangképben.
-
Buda76
senior tag
Sennheiser HD 418 megéri az árát?
-
Dave™
nagyúr
Beeqúztam az AD700-at, hozzávetőlegesen egyenesbe húzva a headroom-os grafikon alapján, és nagyon jót tett neki Valami hasonló lehet az AD900 elvileg. A mély nagyon jót tesz neki, szinte érzem, ahogyan sajnálja, hogy ilyen gyorsan le kell zavarnia
-
PuMbA
titán
Na, csak írok már egy összehasonlítást: nem rég meg tudtam hallgatni egy Audinst HUD-MX1 + K601 kombót - köszönet érte ntomka-nak . Az AKG kialakítása nagyon rendben van, látszik, hogy minőségi cucc. Emellett nagyon kényelmes is, majdnem olyan, mintha semmi sem lenne a fejemen. Rockot, komolyt és The Flashbulb-ot hallgattam rajta nem elemző módban. A hangját ehhez hasonlítottam: Live! 24bit + 668B + sose találjátok ki. A térről nem érdemes sokat beszélni, mert egyértelmű a különbség: jóval nagyobb és szellősebb. Szeparációban nincs nagy különbség, az AKG minimálisan jobban elkülöníti a hangszerek hangját. A hangzásvilága nagyon hasonlít az én láncoméhoz, ha "kiszedem" a dob vagy a hegedű hangját akkor azok elég hasonlóan szóltak. A hangja kellemesebb, nem aggresszív és ezért jobban kíméli a fület. A mélyközép viszont hosszú távon lehetséges, hogy sok lenne, mert hasonló erővel "üt" és mióta EQ-val felhúztam a mélyközepet a Sluxon az is jobban odavág a fülemnek. A hangminőség összességében nagyon hasonló: a mély ugyanolyan gyors és feszes, a közép rendben van, a legtöbb különbség a magasaknál van, de ott sem eget rengető és a részletessége is ugyanolyan. Itt azért megjegyezném, hogy a részletességet én nem tudom megállapítani, mert az agybadugós fülesem közepét (csak ez van neki) is ugyanolyan részletesnek hallom, mint a 668B-ét és ugyanúgy hallatszanak rajta a masterelési hibák és a szöszmötölések. Összességében azt mondom, hogy a minőség, fülkímélés és színpad tekintetében más kategóriát képvisel, de a hangminőségen ugyanezt nem vettem észre. Ettől még simán jobb és kéne fi:zi'k véleményét osztom: "Egyébként én nagyobb különbségre számítottam."
Dave™: EQ-zni nem jó dolog
Hogy legyen egy kis zene is:
még mindig nagy
erre nem tudok mit mondani
komoly
no comment no comment 2 -
-
senior tag
Teljesen megértem Dave rajongását az AD700 iránt.
Ati3120-nak köszönhetően meghallgattam végre én is. Hát komolyzenéhez és akusztikus zenéhez baromi jó. Mélyben annyira nem erős, így keményebb zenékhez nem a legideálisabb. És nagyon-nagyon kényelmes.
Nekem egy M-Audio Studiophile Q40-em van jelenleg, Atinak meg az AD700-on kívül egy AD300-a is, így végül ezt a hármat sikerült összehasonlítani.
Az M-Audio remek fejes, sok mélye van, én rock és metal műfajokhoz szeretem. Kicsit nagy a szorítóereje, és nekem az egyik fülcimpámat egy kicsit nyomja.
Az AD700 nagyon kényelmes, őrült nagy tere van, részletes, nincs sok mélye (viszont azok egész szépek), de az én ízlésemnek komolyzenéhez tökéletes.
Az AD300 pozitív meglepetés volt. Kicsit kisebb a tere, de ez nem minden zenénél jött ki, valamint a mélye egy picit gyengébb az AD700-hoz képest, de egy vaktesztbe nem feltétlenül mennék bele. Viszont ugyanolyan kényelmes, és akusztikus zenéhez nagyon tuti.
Sajnos amióta kipróbáltam az AD-kat, az M-Audiomon a zongora és hegedű szólókat dobozhangúnak érzékelem, pedig előtte tetszett.
Hirtelen ennyi, majd talán Ati is ír pár szót az élményeiről, mindenesetre köszönöm a lehetőséget. -
Ati3120
tag
válasz szilu7 #19370 üzenetére
A nálam vendégeskedő m-audio q40 nagyon ott van ,kicsit bass-head fejes de ez nem megy a hangzás rovására mint elég sok sennheiser-nél a többi tartomány is rendben van bár a zártságából adódóan kicsit mint ha a fejedben történnének az események ,de lehet hogy megszoktam az ad-nyitottságát és ez más észre se veszi . A bass szekcióban még az tetszett hogy alacsony hangerőn is teljesen jelen van nem kell bömböltetni .
Ha valaki elektronikusra,hip-hop-ra keres fejest akkor q 40 ajánlott ,nagyon megkedveltem a kis M-audiót ,majdnem csere is lett belőle lehet hogy ilyet hozatok be legközelebb ,kint ez is 100 dodo-körül szokott lenni annyit meg szerintem abszolút megér . -
baluka26
nagyúr
Megvan a HD650 kábel.
Jobb az egész hangzás, a zaj is csökkent a rendszerben (jelentősen), az anyaga sokkal jobb az egésznek.
Ez egy jó vétel volt
Gotham GAC-3 interkonnekt is nálam, ha minden igaz ma/holnap rendelem a DAC-ot.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #19374 üzenetére
3100 forintot biztos megért a mostani váltás.
Kell lennie különbségnek, de nem túl soknakThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
-
Dave™
nagyúr
válasz salytmasztor #19371 üzenetére
Én is tök ugyanezt írtam nemrég, kb. egyetértés van azok között, akik mindkettőt hallották. Árban akkora az ugrás a kettő között, hogy ár/értékről nincs értelme beszélni, de akinek belefér, annak az AD900-at szokták javasolni, pont azért, mert tökéletesíti az amúgy is remek 700-ast. Majd egyszer meggyőzőm magam, hogy megér az annyit Állítólag kényelemben is a 700 jobb, viszont a 900 magnéziumból van és kicsit kisebb is.
Ati3120 Próbáltad már eq-zni az AD700-at? Nagyon meghálálja a némi mély rásegítést
[ Szerkesztve ]
-
dagobertpoci
csendes tag
A sennheiser cx 380-as fülhallgatóról valakinek vélemény?
-
Dave™
nagyúr
válasz schawo #19382 üzenetére
Miben van titánium?
Bici: engem az AT előtt még érdekelt a K601, most már nem igazán. Értsd úgy, hogy ha elkap az upgréditisz, akkor AD900 lesz belőle biztosan, nem K601. K601-et még nem hallottam, de amiket olvastam az alapján tuti AT vonalon maradok (tök szívás, hogy itthon kb. ~1,5x drágább az AD900 mint a K601).
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Tippre nem lehet túl sok AD900 az országban De még Európában sem túl elterjedt, UK-ben szokott lenni a head-fi eladásoknál is. Bezzeg Ausztráliában egy csomó. Lehetne valami hétvégéi 50%-os akció, az segítene a döntésben
Azt kell mondanom, hogy eq-val valami nagyon látványosat javult a 700-as. A legnagyobb hiányosság lent van, az alja némileg vékony, mert elég sokat csillapít és gyors is, ezt az egyenes felé húzva garantált a széles mosoly Plusz kompenzáltam a 7kHz körüli ejtést is. Használtan megúszható 20 alatt is, annyiért szerintem nincs jobb vétel. Az AD900-al tuti idegelném magam, hogy ugyan jobb, de 2,5x annyiba került minimális tökéletesedésért.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz fi:zi'k #19366 üzenetére
Zenére....a HiFi topikban gyakrabban van linkelgetés Sok jó zenét ismertem meg már így.
baluka26: Hangminőségben és részletességben volt ég és föld? Úgy látom, hogy mehetek a Headfoniahoz tesztelőnek...
Dave™: Én sem hallok semmilyen jelentős EQ-ból eredő hátrányt, pedig elvileg lennie kell.
Egyébként ezt a 668B EQ-zást jól elszartam, mert a kezdetektől fogva az agybadugós fülesem közepét volna lemásolnom. Szinte olyan egyenes a görbéje, mint a K601-é középen. Nem is értem, hogy ha egy szar füles közepe normális tud lenni akkor egy csomó nála sokkal drágábbé miért nem. Pedig sokan ilyen cuccon hallgatnak zenét és ezek szerint sokan elvannak kiemelések nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Tekintve, hogy fejhallgatóról van szó, javaslom folytassuk itt:
"legalábbis head-fi árban" Jól sejtem, hogy te nem ennyiért vetted? Gondolom egy kicsit kívánod is, hogy ne nőjön nagyon hozzád.
-
p_adam
addikt
válasz Shufny #19389 üzenetére
Jól sejted, ha más is időben észreveszi, biztos megvette volna tekintve hogy egy sokkal viseltebb darab is lényegesen többért ment el egy aukción és még ez is a head-fi ár alatt van ami még tovább nőne ha a Stax nem jött volna ki az új csúcsmodellel..
Ahogy mondtam szinte biztosan nem fog maradni hosszútávon mert nem nagyon látom az értelmét ennyire drága fejhallgatóknak, talán még az Omega II ami ár/érték arányban igen jó egy közepes erősítővel is ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről 1000 euró felett..
És ez a vékony fülpárna hosszabb távon nem az igazi nekem, nyomja a fültövem felső részét bár valószínűleg egy kicsit arrébb állítom a fejpántot és ez a probléma el fog tűnni.
-
Ati3120
tag
Eq-zni nem szoktam de a Sony tornyomon vannak ilyen effektek hogy groove ,groove-Ex ,V-groove mostanában elektronikus stílusoknál beszoktam kapcsolni a V-groove-t, patent ütős kis mélyeket csal ki az ad700-ból a hangkép meg átmegy korom sötétbe , szerintem hatékonyabb mint az eq de szigorúan csak gépzenéhez ,Szilu7-nek mutattam így az ad700-at Nosai Thing-gel hát meg volt lepve
-
-
Dave™
nagyúr
válasz Shufny #19394 üzenetére
Mondtam én azt korábban is, hogy helyenként kevésnek érezni, de úgy általában elég(séges). Olyat biztosan nem mondtam, hogy bőven elég mélye van, max éppen elég kategória. Jót tesz neki a kis emelés, pont emiatt lehet piszok jó az AD900, ez a legnagyobb hiányossága a 700-asnak. Teljesen más élmény a picit erősebb méllyel, szóval most nagyon boldog vagyok fejhallgató fronton Nem tudom eddig miért nem jutott eszembe
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
"Hangminőségben és részletességben volt ég és föld?"
Szerintem jól mondta. A 668B nagyon sok helyen emel és színez a K601-hez képest. Pont azért EQ-zod agyon, mert nem azt hallod, amit szeretnél és a K601 után azt mondtad nekem, hogy hát igen.
A K601-nek pont a naturális analitikussága az erőssége, ezért sem szeretik sokan szerintem, mert nem az a "fun" típusú fejhallgató, van ahol én is a 662F-et kapom fel a fejemre. Pl. az elektronikus zenék nagyon nem fekszenek a K601-nek, de ez pl. úgy szól rajta, ahogy illik.[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Dave™
nagyúr
válasz salytmasztor #19398 üzenetére
Ó te jó ég
Ha neked bejön, az a lényeg Én szeretem ha valóság-közelien szól, és a fejhallgatómhoz még egy kicsi mély kell, hogy még jobb legyen, de ez is csak szükségmegoldás, nem használnám, ha nem dobna rajta ennyit. Ez itt elég érdekesen szólhat, de ha neked tetszik, akkor nincs vele semmi probléma Igen, eléggé drasztikus, ennél szerintem nem is lehetne durvábbat csinálni
Nem tudom mivel hallgatod, de szerintem a fejhallgató/hangfal nagyon nem jöhet be neked, ha 40dB-es eltéréseket kell eszközölnöd. A 10 is nagyon nagy már. Mivel hallgatod?
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz salytmasztor #19398 üzenetére
Ez milyen rendszeren?
Mondjuk, a leglowendebb rendszeren is elfogadhatatlan számomra ez az EQ.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest