- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Aktív témák
-
DBAtti
aktív tag
Szia!
A felsorolt fejesek eléggé eltérők
- Az AKG K512-t szerintem felejtsd el. Annál sokkal jobb lehet a BeyerDT235, már ha tetszik küllemben, de szerintem pofásabb is (de ON ear, tehát a füledRE fekszik fel), kisebb, árban kb +400HUF ~ 0. DT235 egyébként 8500 körül AJÁNLOTT.- A K404-hez még nem volt szerencsém, anno egy K26P-t próbáltam, illetve még van pár hasonló ZÁRT utcai fejese az AKG-nek. Az összesben nagy a hangerő (érzékenységük magas), és iszonyatosan sok a basszus. Ha ezt szereted, akkor nyerő lehet (szerintem inkább elektromoshoz jó), ha kétséges, hallgass meg egyet. Egyébként itt aprón szoktak lenni jó áron.
Ez a típusú fém fejpánt sem jött be, mindig becsípte a hosszú hajam, meg nem egy túl stabil kreálmány szerintem.- Px100-2: szerintem az elődje eléggé túl volt hipe-olva, nem rossz, de tizenezer forintokat nem ér (az egyet is lehetett kapni egy időben 8k körül. Megintcsak a Beyer 235 felé hajlok, persze van benne elfogultság is .
Ami viszont fontosabb: a PX 100 NYITOTT, ergo nem izolál, nem csökkenti a külső zajokat, valamit az is elég erősen kihallatszik amit te hallgatsz, ez tömegközlekedésnél nem jó.- HD 228: na erről meg semmit nem tudok
A marketingben emlegetett "kiváló basszus-átvitelt és kényelmes illeszkedést biztosít" gyanítom azt takarja, hogy iszonyatosan kiemel mélyben, ami miatt én rögtön az EQ-hoz nyúlnék, de ahhoz meg nem szoktam, így nem venném megZárásnak annyit tennék még hozzá hogy én is egy CowonD2-vel hallgattam rock és metal zenét egy Beyerdynamic DT231PRO-val. Ízlések és pofonok, de szerintem a Beyer DT235-el jobban járnál a felsoroltaknál.
[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
válasz DBAtti #18901 üzenetére
Köszi a kimerítő és részletes választ. Olyan 15.000Huf-nál többet nem nagyon tudnék rászánni és ennyiből a lehető legjobbat akarnám kihozni. Eddig egy K420-ast gyötörtem, de egy baleset folytán kukáznom kellett és számomra égetően fontos, hogy tudjak zenét hallgatni. Az AKG-vel szimpatizálok csak sajnos árban nem nekem találták ki.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
riam
tag
válasz Slownz #18900 üzenetére
Köszi! Jó megfigyelő vagy! Két sextett-em is van, az egyikről megvoltam győződve hogy EP, nemcsak a rács formája miatt, hanem mert naracssárgák a kis hangszórói is, de csak a rácson keresztűl néztem meg. Úgy emlékszem, a másik rácsa is ilyen, de annál a hangszórók pereme narancs, a közepe fehér, ezért MP-nek gondoltam.. .,
Szétszedni még nem sikerült egyiket sem, esetleg valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan kell a rácsot leszedni?
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Videó szerkesztő progit próbálgattam és összeraktam K1000-ről egy slideshow-t.
-
-
riam
tag
válasz bigmasterg #18907 üzenetére
Grat a videóhoz!
Tetszik a zene is ami alatta megy, legalábbis sextett-el kimondottan jól hangzik, de nem ismertem fel sajnos... -
ntomka
nagyúr
-
riam
tag
válasz bigmasterg #18911 üzenetére
-
orbano
félisten
ha csak egy szimpla fejhallgató erősítőt szeretnék DAC funkció nélkül, lehetőleg olyat, ami fellelhető olcsón használtan, akkor miben érdemes gondolkodni? K242HD mellé kéne, valami nyugodt, pontos, "britt" hangú cucc
kösziA vér nem válik VAZZE!™
-
-
horvath.07
csendes tag
Hali!
Véleményeteket szeretném ki kérni az alábbi fejhallgatókról.
Ezeket nézegettem: Sennheiser HD 465, HD 428, AKG K 514, K 518 DJ,
Beyerdynamic DTX 910.Szerintetek melyiket érné megvenni?(ár érték arányban)
Vagy esetleg tudtok jobbat ilyen árkategóriában?Köszi szépen a válaszokat,
Ádám
-
Shufny
őstag
válasz bigmasterg #18911 üzenetére
Hehe. Örülök, hogy nektek is tetszik.
horvath.07: Nem hallottam még a Beyer -t, de szinte biztosan az a legjobb (nyílván nem utcára)
Mint látod a Superlux -ok még mindig ár/érték bajnokok. Eléggé kibeszéltük már őket.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz baluka26 #18917 üzenetére
hát, a sluxon kívül nekem tavaly semmi mást nem ajánlottak emlékeim szerint (és ilyen markáns negatív véleményt sem olvastam). arról meg mindenki azt írta, hogy párnát kell cserélni, hogy kényelmes legyen, stb. az akg meg legalább kényelmes, pedig nem szeretik az elálló füleim túlzottan a fejhallgatókat... ennyi előnye legalább van
amúgy nekem 20k volt újonnan, azért az nem a háromszorosa a 668nak emlékeim szerint.
no de majd 23án körbehallgatózok és meglátjuk. addig kap egy erősítőt is úgy néz ki, gondolom azért az sokat fog számítani.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
mi van a magastartománnyal? arra háklis vagyok a 242HD ok nem egy nagy durranás (bár nincs fejhallgatós viszonyítási alapom), de nekem kellemesnek, kiegyensúlyozottnak tűnik. a dinamikája kissé kevés, de gondolom az javulni fog ha kap erősítőt. no majd 23-án meglátjuk cserélem-e
A vér nem válik VAZZE!™
-
Dave™
nagyúr
Annyira azért nem durva, mint ahogy sokan felfestik. Valószínűleg fül és ízlés kérdése, kit mennyire érint. Viszont ha abból indulok ki, hogy schawo szerint is sokkal jobb a 668B, meg volt még valaki - már nem emlékszem sajnos, pontosan ki, talán ntomka? - aki eladta a 242-t a Superlux után, akkor ezek alapján 20k-ért sem annyira meggyőző ez a performansz. Akkor meg inkább egy K240.
-
dudika10
veterán
válasz fi:zi'k #18919 üzenetére
1 vélemény nem vélemény. Becsülöm schawo-t és tudom mennyi tapasztalata van, de akkor is beleszól erősen az ízlése. Lehet, hogy másik ízlésű ember meg sokkal jobbnak találja a K242-t. Tudom, hogy többnyire rossz vélemény alakult ki a 242-ről és a Superluxról meg nagyon jó, de akkor is van olyan, hogy valakinek teljesen más az ízlése. Nézd meg, mindig van 1-2 eladó superlux azért. Akármennyire is jó az ár/érték aránya, nem tökéletes.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #18930 üzenetére
Három az az egy És ez semmiképpen sem jó egy közel 40 ezres fejhallgatónál.
-
titán
válasz dudika10 #18930 üzenetére
SOAD19 sokáig K242-t használt, vett mellé pár hónapja egy HD668B-t, és mivel neki is az tetszett jobban, azt tartotta meg, az AKG-t eladta.
Az AKG is kiemel alul felül, mély tartományban jobban, magasban kicsit kevésbé, mint a slux.
szerk: valóban truefx is így járt.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
orbano
félisten
válasz schawo #18932 üzenetére
hát, nekem az egyetlen hátránya így szubjektíve, mással össze nem hasonlítva a 242hdt az az, hogy kicsit kiemel magasban (erről ítam is régebben). ha ennél az slux még jobban kiemel, akkor adhatják felőlem kétszáz forintért is, akkor sem kéne. persze ettől függetéenül gondolkozom a továbblépésen, a talin remélhetőleg nagyobb rálátásom lesz a fejhallgatók világára és akkor tudok dönteni
A vér nem válik VAZZE!™
-
addikt
Van például ez a fejhallgató.
Az volna a kérdésem, hogy ilyen fejhallgatókat lehet rákötni MP4 lejátszóra, Ipodra és hasonlókra, vagy csak PC-re dughatjuk?És van olyan fejhallgató, amit jobban megéri beszerezni ehelyett? Melyik a bestbuy? A lényeg hogy legyen benne elég mélynyomás, játékra és zenére is jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem életkor függő. Ugyebár tény, hogy az életkor előrehaladtával a magas hangokat egyre rosszabbul hallja az ember. El tudom képzelni, hogy bizonyos életkor felett tulajdonképpen jól is jön az a kiemelés. Érdekes lenne egy felmérést végezni ilyen téren.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
riam
tag
válasz Citroware #18935 üzenetére
Ha utcán is hordanád, nem rossz választás szerintem. Amennyire tudom, van benne elég mély, és könnyen hajtható (mp3 lejátszóval is) nem kell hozzá erősítő, de nem túl kényelmes. Otthoni zenehallgatásra érdemes nagyobbat, (ami körülöleli a fület) venni. A Superlux fülesek ár/érték arányban tényleg nagyon jók, főleg ha nem akarsz túl sokat költeni. Bizonyos "praktikákra" azért ennél is szükség van, hogy hosszútávon is kényelmes legyen, de erről bővebben is olvashatsz [link]
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz Cathfaern #18937 üzenetére
Nincs olyan magasan a kiemelése. Nagyon brutális halláskárosodás kell ahhoz, hogy lényegesen érzéketlenebb legyen valakinek a füle már 7kHz -nél is. Mondjuk a mélyével nekem nincs különösebb problémám. Az egyáltalán nem szokatlanul egyenletlen. Nem érzem lényegében kiegyenlítettebbnek az XR -t alul, de majd még próbálgatom. (bár ezt végképp nehéz összehasonlítani, mert szerintem mélyekben van a legnagyobb különbség IEM -ek és fejhallgatók között.)
(#18938) riam: Nem elég, bőven túl sok mélye van, szóval jó lesz neki. Hangminőségben a DT235 sokkal jobb, de keveselné a hangerejét, a mélyét és rondább is.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Igen, továbbra is így gondolom De mivel jó áron vette, lenne elég sok jobb alternatíva (úgy értem, hogy nem bukna az eladással, tehát nincs nagyon értelme megállapodni), hogy messzebb ne menjünk, pl. a K240 használtan. A 242 nem egy sikerszéria. Mondjuk én még nem hallottam, csak pár percre MM-ben, tehát kénytelen vagyok tapasztalt kollégáimra hagyatkozni
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
Én sem mondtam, hogy ragaszkodom hozzá, de egyelőre ez van, jó áron jutottam hozzá, bukni biztosan nem fogok rajta. Veszek valami tisztességes erősítőt, aztán majd ficánkolok. Addig fölösleges, szerintem most sem igazán az AKG szól - legyen akármilyen tré is -, hanem a gyenge tápláléka...
A vér nem válik VAZZE!™
-
DBAtti
aktív tag
Hmmm. Látod a K420 valamiért nem is jutott eszembe, pedig mikor egyszer volt rajtam, úgy gondoltam elég jó kis fejes . Ha te is annak tartod nem értem a problémát, kell venni egy újat, a régi meg jó lehet donornak
Úgy látom boltokban is 12k, de PH-s sokáig ment 6-8k körül. Sőt most megnéztem és van 4.500-tól új. Az eladót még nem ismerem, de régóta itt van, egy Pm-et megér, és szerintem meghallgathatod nála a 414p-t, 416p-t is. Sowieso ennél olcsóbban jobbat nem fogsz találni.
Még egyet mondanék- aztán majd lehet hogy jól lehurrognak, egy hülyenemvagyok boltban meghallgattam saját forrással egy Denon AH-D501-t és eléggé megtetszett. 28Ohm, könnyű, pont 15k (Bár a CAL! jobb kell legyen mert abban a Denon 1001-es membránjai vannak, de most az is 18k )
-
riam
tag
válasz Citroware #18940 üzenetére
Utcára nem könnyű jó fülest venni, mert azért figyelembe kell venni azt is, hogy néz ki, ill. hogy könnyen hordozható-e .. pl.összecsukható stb..
(Mondjuk az is igaz, hogy pont a napokban láttam valakit egy k701-el az utcán...és nem mondanám hogy különösen megbámulták volna...)
A HD 202 egy időben nagy favorit volt, legalábbis nagyon sokan dicsérték.
Az akg hordozható zárt füleseiben (pl k450, k518) is el van túlozva a mély, lehet hogy azok is tetszenének is neked.
Esetleg még a Sony MDR V300 [link] ajánlanám. Nem olyan kicsi és vastag a fülhallgató része mint az akg-nak, elég kényelmes, és szerintem nincs is rossz hangja. -
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #18943 üzenetére
Tyűha, régen volt... Mea culpa, a Denonos bejegyzést kérem törölni XD
Valószínüleg nem az 501 volt az, hanem az AH D-510-es, ami 25k, és akkor már sokkal inkább a CAL! A fenének ugyanazok a számok vannak mindkettőben
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz DBAtti #18943 üzenetére
A CAL! 18 -ért is ajánlható lenne, ha szigetelne.
#18945: Valószínűbb, hogy az 501 volt, és nem hinném, hogy hatalmas különbség lenne a kettő között, mint ahogyan az árban van. Ráadásul az 510 nagyon új, szóval régen nem hallhattad.
(#18944) riam: A K81 sokkal kiegyenlítettebb a HD202 -nél. (és persze minden egyébben is jobb) Nem hallottam a V300 -at, de a V150 -et a legnagyobb lehúzások közé sorolják. Sokszor az összes 3 cm -s membránt használó Sony -t.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz Shufny #18946 üzenetére
Köszönöm a kiigazítást, meg kellene keresnem azt a papírt amire felírtam a típust, de hagyjuk inkább, nem emlékszem, sry. Asszem mára le is kellene állnom a fórumozással...
BTW a fárasztó hetek ajándékaképp Ádámtól elhoztam egy Linear2-t, szerintem hamarosan megjelenk a DAC-os topicban is pár kérdéssel
Egyébként innen is egy UP! az eladónak , még ma este megy a piros."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
baluka26
nagyúr
válasz orbano #18942 üzenetére
Én 26ért vettem anno K601-et.
KMT többért vette meg tőlem, de még így is olcsón adtam neki.
Egy szó mint száz: a használt piacon 20-30ezer forint között lapul egy-két kincs (a HD600-am 35 volt )They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest