- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
DEJVID
őstag
Egy sony mdr-xb500 vajon tetszene nekem dubstep-hez? A sextett mélyeit keveseltem hozzá.
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #25953 üzenetére
körbejártam kicsit a témát, és nem írnak túl jókat az X-FI USB-ről... mármint hangminőség terén eléggé lehagyja kb minden más
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz bigmasterg #26004 üzenetére
A Sluxosat már linkelte vki, talán még schawonak volt egy maró megjegyzése is hozzá.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Bodz
nagyúr
válasz killerjohn #26005 üzenetére
Hol olvastál ilyet?
-
killerjohn
addikt
ez alapján nekem úgy tűnik, hogy bőven van ennél jobb választás hangkártyában... de persze ne legyen igazam
-
Bodz
nagyúr
válasz killerjohn #26008 üzenetére
Szerintem ezt itt folytassuk.
-
killerjohn
addikt
igaz, hogy alaplapi hangkártyával, de azzal töltöttem az elmúlt fél órámat, hogy becsuktam a szemem, és meghallgattam a virtual barber shopot, és ehhez hasonló villámlásos hangokat, és zenét.
Úgy érzem magam mint egyszeri ateista az angyaltanfolyamon. Hallgatom, hallgatom, megpróbálom "elhinni", aztán nem megy. Mindent megtettem, hogy halljam térben a zenét, de nem megy. A bal-jobb persze OK. De az, hogy egy vonós az elöl van vagy hátul, a barber most elöl van vagy hátul (vagy a fejem tetején vág), nem megy. Nem is igazán értem, hogy fizikailag hogyan leheséges stereo hangforrásból "teret hallani", miközben a távolság mint információ nincs sem tárolva, sem leképezve. Mindenesetre örülök, hogy ti mindenféle színpadokat hallotok, meg tereket, de én sajnos leragadtam a bal vs jobb üzemmódban -
Dave™
nagyúr
válasz killerjohn #26010 üzenetére
Elég sok mindennel tudnak pedig trükközni, hogy meglegyen a térérzet. Az AD700-asodnál szerintem a frekvenciamenet furcsasága is összefüggésben van vele. Ha hallgatod, akkor a mélyeket háttérbe helyezi, a közepet az előtérbe. Egyrészt körben is elég széles a fejed körül, másrészt mélységben (távolságban) is eléggé hátranyúlik. Ez az egyik, ami jellemző rá, a másik, hogy elég szellős a hangképe, tehát viszonylag nagy távolság van a hangszerek között térben. Nem tudom mit tud egy 5.1-es fejes, de sztereóban ez igencsak nagy térnek számít (de e legkevésbé sem távolinak). Teljesen furcsa számomra, hogy nem érzed. Próbáld ki csak teszt jelleggel valami akusztikus zenével, amiben több különféle hangszer van, különösen gitár. Ha ott sem hallod a különbséget, akkor nem tudom mivel lehet a probléma. Abszolút működik a dolog alaplapiról is, tehát nem a hangkártya miatt van (próbáltam).
Emlékszem az első találkozásra az AD700-al. Abszolút fejbe vágott, hogy ennek mekkora tere és mennyire szellős hangzása van. Utána felvettem a 668B-t, és úgy tűnt, hogy valami abszolút zártat hallgatok nulla térrel. Pedig előtte semmi bajom nem volt a Supy terével.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz killerjohn #26010 üzenetére
"miközben a távolság mint információ nincs sem tárolva, sem leképezve."
Le van A helyet 800Hz alatt főleg időbeli (az egyik füledet hamarabb eléri ugyanaz a hang mint a másikat) , 1600Hz fölött pedig főleg "hangosság" szerint lokalizáljuk (egyik füleddel hangosabban hallod az adott hangot, értelemszerűen amelyik irányból jön kivéve, ha pont előtted van). Távolságot meg főként magas frekvenciákból, hangosságból és visszaverődésekből lehet megállapítani. Minél távolabbi valami, annál kevesebb magast hallasz, mert hamarabb csillapodnak ezek a frekvenciák.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
És ebből következik a lényegi különbség az 5.1 , és a 6 hangszórós fejhallgató között. Amíg egy bal hátul lévő hangfalat hall mindkét füled - tehát magában is bal hátulról hallod - addig a fejhallgatóban egy ugyanúgy "bal hátsó" hangszórót csak a bal füled hallja, software -es szimuláció nélkül. Annyit segíthet a dolgon, hogy a beforgatott hangszóró segít az előre (illetve hátra) "vetítésben", de ezt speciel pont az AD700 is csinálja.
Lényeg a lényeg, hogy az 6 hangszórós fejhallgató ugyanúgy nem képez magától akusztikusan teret, szemben egy hangfalas surround rendszerrel.
-
Deadzone41
őstag
tudja valaki kb hány nap alatt jön meg a rendelt árú thomann-ról rendelés leadásától számítva?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Deadzone41 #26018 üzenetére
Nem a rendelés leadása számít. Ha regisztráltál már, akkor a Customer Center-en keresztül követheted nyom a csomagot, illetve beállíthatod, hogy minden változásról kapj mailt.
Egyébként feladástól számítva a 4. nap érkezik meg. (pl.: hétfő->csütörtök)[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Dave™
nagyúr
Megjött az Audinst. Simán átjött a vámon, semmit sem kellett fizetni
-
Tomi_Sci
őstag
válasz baluka26 #26021 üzenetére
A NAV kiberkommandósai keresetet fognak benyújtani a Prohardverhez, hogy adják ki Dave ip címét, majd megteszik ugyanezt a szolgáltatónál, meghatározzák a nevét és lakhelyét, a továbbiakban pedig minden arra irányuló csomagot 3 hétig vizsgálnak esetleges vámkötelezettség miatt.
AbbahagytamHirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
PuMbA
titán
Az attól is függ, hogy kinek mekkora a feje Nagyjából ennyi a két frekvencia adat.
"For frequencies below 800 Hz, the dimensions of the head, are smaller than the half wavelength of the sound waves. So the auditory system can determine phase delays between both ears without confusion."
"For frequencies above 1600 Hz the dimensions of the head are greater than the length of the sound waves. An unambiguous determination of the input direction based on interaural phase alone is not possible at these frequencies. However, the interaural level differences become larger, and these level differences are evaluated by the auditory system."
A kettő között meg mindkét technikát "használjuk": "Between 800 Hz and 1600 Hz there is a transition zone, where both mechanisms play a role."
Ja meg kihagytam azt, hogyha fent, lent, hátul vagy alattunk halljuk a hangot abban nagyban szerepet játszik a külső fül, ami "szűrőként" működik. Nagyjából megértem, hogy mi akarna lennie ez, de lefordítani nem tudom:
"The human outer ear, i.e. the structures of the pinna and the external ear canal, form direction-selective filters. Depending on the sound input direction in the median plane, different filter resonances become active. These resonances implant direction-specific patterns into the frequency responses of the ears, which can be evaluated by the auditory system (directional bands). Together with other direction-selective reflections at the head, shoulders and torso, they form the outer ear transfer functions."
A különböző külső fülek miatt ( ) pedig előfordulhat, hogy valaki szarul hallja a binaurális felvételeket (fejedben szól, felcserélődnek az irányok), mert más információt továbbít a külső fül, mint amelyiken keresztül "felvették".
Shufny:
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
A "hétvégére" (péntek-hétfő), amíg elmentem a mátrába motorolni, itthon hagytam a 681-est kábé fejméretű edényen; de sajnos nem sokat változott, azóta is szorít még pár óra használat után.
Van valami tippetek, hogy hogyan lehet nem-destruktívan egy kicsit enyhíteni a szorításán?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
PuMbA
titán
Ha már ilyen tér meg színpad dolgokról van szó akkor megkérdezem már, hogy itt merről halljátok a gitárt? 668B-vel én úgy hallom, mintha balról alattam-mögöttem szólna, semelyik más számnál nem hallok ehhez hasonlót és ez nem binaurális cucc. Ez valami fejes tér-killer master lenne vagy csak jobb lánc kell hozzá? Hangfalon jól szól.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz davidcsaba93 #26038 üzenetére
Kösz Ja igen, jobbról, csak balt írtam valamiért (komolyan ). Nem is ez lenne a lényeg, hanem inkább az, hogy úgy hallod-e mintha még alattad és mögötted is szólna. Vagy csak simán jobbról?
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Inkább újat kezdek, hogy ne olvadjon össze a kettő.
Szóval Audinst HUD-MX1 + Audio-Technica ATH-AD900 (hogy a keresők is megtalálják a párost). Meglepően kicsi a cucc, bár láttam róla képet, de így élőben vicces Szerintem nagyon minőségi, nem értem miért nézték le a headfonia-n. Az auto on nagyon király Néhány kis gumilábat elviseltem volna rajta, de belefér. 9 óránál kellemes egyelőre, az AD700-al kezdtem, de nagyon furcsa volt, lévén hozzászoktam a 900-hoz, ezért gyorsan cseréltem is. Elsőre a HD2-höz képest azzal is furcsa volt picit, valami más. De meg nem tudnám mondani, hogy mi. Picit szerintem több lett (vagy élesebb) a magas, és először úgy tűnt, mintha jobban széthúzná a teret meg kicsit távolabb is lenne, mint HD2-vel, de már nem érzem ilyennek. IC-s bejáratásban nem hiszek, szerintem inkább benéztem/rosszul volt a fülemen/fáradtan értem haza (azt észrevettem, hogy néha másmilyennek hallom az AD900-at, jellemzően amikor fáradt vagyok). Sajnos pont ma vitték el a HD2-t, így fej-fej mellett nem tudtam tesztelni őket. Emlékezetből talán hangyányit részletesebbnek hat az Audinst, meg a magasak több figyelmet kapnak. Nincs hatalmas különbség a HD2-höz képest, legalábbis semmi olyan, ami abszolút szembetűnő lenne. Majd kipróbálom a noti sima kimenetéről is, ott gondolom lesz. Nagyon tetszik egyébként, mert kicsi, kényelmes használni, szerintem nagyon szép, az anyaghasználat szuper, nem kell táp, nem kell bekapcsolni, nem kell adapter és még olcsó is volt
-
ntomka
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz baluka26 #26049 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, ha az AD700/900 viszonyára gondoltál. Nem haragszom én rá, csak már egy ideje elszoktam tőle.
Más. Arra gondoltam, kipróbálom majd más opampokkal is az Audinstot. Aki szerint ez szentségtörés és ki van mérve tökéletesen és különben is attól elnézést, de kíváncsi vagyok miben és hogy változik a karaktere, főleg az LT opampokkal. A tudományért.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest