- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
Hali egy Denon AH-D2000-ről mi a véleményetek. Mondjuk összevetve egy Sennheiser HD650-el?
Hope was the right choice, and it always will be.
-
titán
válasz bigmasterg #12999 üzenetére
Az én változatom ingyenes, és nem is nevezném modnak, mert nem maradandó. A papírzsepis pedig két forint (a két kagylóhoz kell összesen egy pzs), tartós, kényelmesebb, és még talán jobb is lett tőle a hangzás, nagyobb lett a térérzet.
Köszi az ötletet
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #12997 üzenetére
Na ez érdekes.
Egyik slux-ot faterom használja (az ment eddig többet) és mostanra azon nagyon sokat csökkent a mély, az enyém után már majdnem zavaróan sokat. Bár lehet, hogy az az eset, hogy az enyém még túlságosan mély orientált.
Most még viszonyítási alapom sincs, nincs most itt sem a shure, sem a senn, majd csak hétfőn tudom összehasonlítani őket.szerk.:
schawo: Köszi, majd kipróbálom.
Csak alulra raktál, vagy felülre is?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bigmasterg #13006 üzenetére
Én csak felülre raktam. Nekem úgy volt kényelmesebb. Jellemzően nem pici fejem van.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Na megyek, és meghallgatom a kedvenc komolyzenei előadásomat:
Rahmanyinov 2. Zv. op.18, Szvjatoszlav Richter és a Varsói Filharmónikusok előadásában (1959) Kiadó: Deutsche GrammaphonA kilencvenes második felében sikerült már ezt megszerezni, akkor oly módon, hogy egy öreg bakelitről valaki kazettára másolta, annak 20. másolatát sikerült megkapnom mp3 változatban. Amikor meglett, egy hetet azzal küzdöttem, hogy wav-editorokkal kipucoljam a sok zajt, kattogást, és hallgatható állapotba kerüljön. Úgyhogy nagyon boldog lettem, mikor tavaly a DG CD-re masterelte, és újra kiadta a a 111 Years of DG kollekció részeként (ami egyébként mindenkinek kötelező darab ) Természetesen nem lehet tőle mai hangminőséget várni, de az előadás egyszerűen fantasztikus. A 2. Zv-t kb 10 különböző előadásban hallottam már, beleértve a Rahmanyinov két előadását is, de soha senki nem volt képes hasonlóra, megközelítőleg sem, se előtte, se azóta.
Ha valaki kacsingat a komolyzene felé, csak épp nem tudja, hogy kezdje el, annak mindenképpen javaslom ezt. Szóval ettől nem audiophile hangminőséget kell várni, hanem tökéletes zenei előadást.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
-
Dave™
nagyúr
válasz bigmasterg #13006 üzenetére
Én úgy érzem, hogy lejjebb került, nem engedi feljönni középre. Az elején némileg hajlamos volt rá, ha jól rémlik. Kb. 30-40 óra között járok valahol, a magas határozottan visszaszorult (megszűnt a túlzott csilingelés), meg a mély is kontrollált lett. Ez utóbbit egyelőre még nekem is szoknom kell, furcsa ez a kiegyensúlyozottság
A szivacs szerintem túl vastag egyébként, lehet célszerű lenne valami vékonyabbra cserélni. Elég sokat lefoghat. A HD 485-ön ez a belső szivacs sokkal vékonyabb volt, gyakorlatilag át lehetett látni rajta, ez meg
van vagy 1 mmvan az 2 is . Persze ki is lehet venni, de ha mégis hozzáér az ember füle a belső rácshoz, az nem túl kényelmes.#13009: az is elképzelhető azért, hogy nem szereti a rockot. Én pl. semelyik korszakát nem szeretem, nem is örülnék neki, ha ezzel kellene összehasonlítanom fejhallgatókat.
[ Szerkesztve ]
-
ViTaZi
aktív tag
Hali
15 ezer forintig milyen fejest ajánlanátok? Olyan kéne aminek elég durva basszusa van és sokáig hordva is kényelmes!
Előre is köszönöm!
braner00 kerüljétek!
-
Shufny
őstag
válasz ViTaZi #13011 üzenetére
Creative Aurvana Live! lesz a neked való.
Egyébként nincs megtiltva a kereső használata (csak mert vagy 2 oldalanként felmerül ugyanaz a kérdés). Ideje lenne írni egy első hozzászólást FAQ -val szerintem.
-
nyunyu
félisten
#13009: az is elképzelhető azért, hogy nem szereti a rockot. Én pl. semelyik korszakát nem szeretem, nem is örülnék neki, ha ezzel kellene összehasonlítanom fejhallgatókat.
Na ja, izlesek es pofonok.
En meg az elektromos zajokat nem tudom ertelmezni.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Pumpepepa
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat hallgatok fejhallgatóval pc-t és lenne egy kis problémám. Talán Tőletek kaphatok egy kis segítséget. Van egy asus essence stx audio karim és ha szeretném RCA-RCA val rákötni egy elektroncsöves fejhallgatóerősítőt megtehetem elvileg gond nélkül?
(Az történt , hogy megtettem: a fejhallgatóerősítő 100V-os 49W-os és japán hálózati szabvány a dugója és kaptam hozzá egy transzformátort (input: AC200/240V 50/60Hz
Output:AC100/120V 50/60Hz ;80Watt max.) szintén japán-japán szabválnyú, ezért még vettem egy japán-magyar hálózat átalakító a konnektrorba, de 2 óra zenehallgatás után megolvadt és leégett.
Mi lehet a probléma?
Köszi. -
titán
válasz Pumpepepa #13015 üzenetére
Mi égett le/olvadt meg ezek közül? Mert az összeállítás elméletben oké. De a dolognak marha kevésnél is kevesebb köze van a hangkártyához.
szerk:
Ehh izé:
"Output:AC100/120V 50/60Hz" Most akkor 100 vagy 120 V-t ad ki az a szerencsétlen átalakító? Mert itt lehet a kutya elásva. A japán szabvány 100V. Rossz esetben 120V akár ki is nyírhatja.A fejhallgató erősítő mit kér amúgy? 50 Hz-t vagy 60 Hz-t?
[ Szerkesztve ]
-
Pumpepepa
csendes tag
válasz schawo #13016 üzenetére
Tudom nem sok köze és kösz. A tranzformátor égett le. Gondolom az arra vonatkozik , hogy AC100V-on 50Hz-es. Japán 100V-os az erősítő. A tranzformátoron az van feltünetve amit korábban írtam Input:AC220/240V 50/60Hz
Output:AC100/120V 50/60Hz
vagy Input:AC100/120V 50/60Hz
Output:AC200/240V 50/60Hz , van rajta egy kapcsoló az átváltásra , a kapcsolón ez áll: AC117V- itt a kapcsoló AC230V[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz Pumpepepa #13023 üzenetére
Hát, akkor az átalakítónak nem szabadott volna leégni. Ennyi. Ha gondolod, akkor elmagyarázom ezt az átalakítónak is, hátha észhez tér
Még egy valami eszembe jutott: a 80W outputtal is lehet gond. Nagy kérdés, hogy értették, 100V-on vagy 230V-on? Mert ha 230V-on tud leadni 80W-ot, akkor csak ~35W-ot bír 100V-on, azonos áramerősség mellett.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Üdv!láttam rendeltél egy füles erősítőt p87-től!Kiváncsi lennék hogy mi a véleményed ??lehet én is rendelek!neked van összehasonlítási alapod gondolom!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz schawo #13028 üzenetére
ok mjd ird már le milyen légyszi mert ha jó én is rendelek csak másfajta dobozban!Valszinű nem rossz cucc főleg annyi pénzért (szerintem)
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Pumpepepa
csendes tag
válasz schawo #13028 üzenetére
Itt a kicsike: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.globalgroupbuy.com/images/products/p/gm5296_p.jpg&imgrefurl=http://www.globalgroupbuy.com/product_info.php%3Fproducts_id%3D17465&usg=__7JdhAGbJWdghFXX8-eGSelzC47o=&h=280&w=280&sz=26&hl=hu&start=30&zoom=1&tbnid=GrAYrOgCciqZNM:&tbnh=143&tbnw=146&prev=/images%3Fq%3Dpower%2Bconverter%26hl%3Dhu%26sa%3DG%26biw%3D1568%26bih%3D746%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10%2C1078&itbs=1&ei=ywDoTNi5BojNswb47_CvCw&iact=hc&vpx=490&vpy=93&dur=11511&hovh=224&hovw=224&tx=137&ty=138&oei=xgDoTIK9AsXk4gb2v6X6Ag&esq=2&page=2&ndsp=32&ved=1t:429,r:26,s:30&biw=1568&bih=746
-
MarioAna
senior tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy 15-20k között (20az már nagyon a plafon) milyen füles felel meg az alábbi követelményeknek?
-Zárt
-kényelmes (circumaural, NEM ér hozzá a fülemhez, hanem körülveszi azt, vastag párnája van, nem úgy mint az AKG K512-mnek, itt hozzáér a fülem a hangszóróhoz és egy idő után -10perc már nyomja)
-szépen szól, de basszusorientált (mély-kiemelős előnyben)
-DJ kialakítás előny (elforgatható kagylók)
-20k alatt vanNézelődtem árgépen, AT-nek vannak ilyesmi fülesei, de a múltkor hallottam havernál (meg nem mondom már milyen típus volt, azt mondta 20k körül volt, de ekkor már volt benne 2deci 50+fokos HP meg egy üveg pezsgő, szóval nem hiszem hogy tudta mit beszél ) és nem voltam tőle elájulva (viszonyítási alap volt egy K512, az 10k alatt volt tehát vártam hogy 2szer olyan jól fog szólni az AT de nem úgy volt).
Várom a véleményeket/tapasztalatokat.
Előre köszönöm . -
Shufny
őstag
válasz MarioAna #13031 üzenetére
Sokat segít, ha megmondod hogyan számolod a jól szólás többszörösét. Első nekifutásra azt mondom ilyen fejhallgató nem létezik. Másodikra az ATH-M50 jó lehet, ha sikerül szerezni ennyiért. Gondolom M30 volt haverodnak, nem tudom, hogy elég nagy-e a különbség neked. Egyébként a CAL! megfelelőnek tűnik erre a célra, csak állítólag a zártsága ellenére nem szűr túl sokat a külvilágból, és nem mindenkinek megy bele a teljes füle.
-
MarioAna
senior tag
válasz Shufny #13032 üzenetére
[link]azt hiszem ilyen van neki...legalábbis erre emlékszek látásból...viszont azt nem tudom mivel volt meghajtva, azt mondta nem alaplapi hangkarira van kötve. Mondjuk halványak az emlékek (én is ittam ), de a basszusától nem voltam elájulva.
Aurvana-t én is néztem, csak így ránézésre nekem riasztó az a vékony pánt ami összetartja az egészet, nem néz ki valami tartósnak, illetve az is lényeges hogy belemegy-e a fülem, habár...hozzáteszem, a K512-párnájába is belemegy, csak a párna vastagsága (kb 1centi) az ami kicsi, így hozzáér a fülem a hangszóróhóz (szerintem legalábbis, mert nyom egy idő után, de nem érzem hogy hol ).
A befelé szűrés annyira nem is lényeges, inkább az hogy kifelé ne hallatsszon (szobatársak miatt).
Eddig amik esélyesek:
-Canyon CNR-HP2: masszívnak néz ki, illetve 57mm-es hangszóró van benne ( ), de az ára miatt eléggé szkeptikus vagyok, illetve hogy körülöleli-e a fülem, és neten sincs róla semmi teszt [link]
-Sennheiser HD 428 [link]
-Sennheiser HD 448 [link]>azt írják gyenge a basszus
a Beyerdynamic DTX700-as széria bejön nagyon kinézetre, kényelmesnek tűnik, csak ugye ezek meg nyitottak . -
p87
senior tag
Esetleg Pioneer SE-M390?
-
Recon666
Közösségépítő
Olyan nincs a hangtechnikában, hogy 2x szer jobban szól valami, ha 2x annyiba kerül, sőt olyan se , hogy 3x-4x vagy 5x, azt neked kell eldöntened, hogy, neked megér -e annyit az a bizonyos fejhallgató, és minél többért veszel fejhallgatót, annál jobban fog eltűnni a mély orientáltság, a zárt fejhallgató sem jeleni feltétlenül azt, hogy sok basszus lesz benne, ez az AT-ra meg különösen igaz, inkább más basszust fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
@(#13034) MarioAna:
Amúgy az AKG-k között aránytalanul sok basszusa van az 512-nek.
- Nyitottakon ne is gondolkozz
- AKG, Audio Technica, Beyerdynamic nem jöhet szóba
- Ahogy Superlux semViszont a SHURE DJ fejesek pont olyanok, amik neked megfelelhetnek:
SRH240Ők pont az ultra basszusaikról hírhedtek.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz Mandarinn #12653 üzenetére
Kicsit megkésve, de talán másnak is jól jön:
[link] óvatosan! (hallani nem nagyon fogsz semmit, mert 20 Hz alatt van csak. igazából hangszóró bejáratáshoz találtam ki, ezért ilyen.)Ha zene kell:
[link]
természetesen ne yt-ról! a közepénél már elég szépen mozgatja a membránokat, plusz jó zene isvagy a jól ismert béjszájlávjú:
[link] -
dhcodoki
senior tag
Valaki megtudná mérni az AKG K272 fülpárna belső átmérőjét?? Esetleg véleményezni a fülest??
-
MarioAna
senior tag
válasz bigmasterg #13035 üzenetére
Eddig az XB500 a nyerő nálam, az XB700 lehet jobb lenne nekem, de az már túlmegy max összegen...viszont az a párna nagyon kényelmesnek néz ki, és nagyon dícsérik a mélyeken benne, viszont negatívum a rövid kábel .
Többieknek: köszönöm szépen!
schawo: az a Shure nem néz ki valami kényelmesnek, ugyanaz lenne szerintem a baj vele mint a mostanival, hogy a szivacs "vékony" .
Recon666: hmmm....akkor az AT-k kilőve
p87: ez sem tűnik rossznak, és lényegesen olcsóbb mint a többi .az eddigiek alapján az XB500 felé hajlok, majd meglátom mi lesz belőle .
-
Dave™
nagyúr
Schawo, az létezik, hogy a K242 HD fülpárnájának belső átmérője kisebb, mint a K240-é? Előbbit élőben próbáltam, utóbbit képen láttam csak, és nagyon így tűnik. Az biztos, hogy a K242-é jóval kisebb, mint a Superluxé (mármint belül).
-
guppy
őstag
Sziasztok !
Tudnátok nekem segíteni az AKG k272 vs k271 es kérdésben, h melyiket érdemesebb venni, mert ahogy olvastam u az egy az egyben mind a kettő csak annyi a különbség h a 271-nem cserélhető mindene a 272-nek pedig csak a párnája.
Az nem tudja vki véletlenül hova érdemes elvinnem a sennheiser 515-öt újrapárnázásra ahol nem fog egy vagyonba kerülni?
Előre is köszönöm
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest