- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
Sziasztok
Olyant keresek, ami mutat rpm-et, hőmérsékletet, lehet vele CPU Coolert szabályozni
és nem néz úgy ki mint egy karácsonyfa ^_^ , esetleg lehet fényerőt szabályozni rajta. -
Songo
senior tag
Sziasztok
Segítsetek
Keresek egy előlapi panelt
Ami:
-Fekete
-4ventilátort tud szabályozni
-esetleg kártyaolvasósUSB, ESATA Audió lcd stb okosságok nem kellenek.
Köszönöm előre is.
Üdv
-
Maxtreme
addikt
Bár már a másik topikba kérdeztem, de megteszem itt is hátha
Szóval előlapi panel kéne nekem a következő feltételekkel:
- 5.25-ös méret (a 3.5.-ös méretű nem nem jó mert a potik miatt akkor nem tudom becsukni a ház ajtaját)
- Ne csak molex csatlakozási lehetőség legyen (szeretném a cpu venti fordulatát is szabályozni..sőőőt főleg azt mert hangos nem kicsit. Sajan az Aerocool F6Xt ezért esett ki..)
- Lehetőleg legyen rajt kijelző
- Lehessen manuálisan is szabályozni.
- Férjen bele (esetlegesen) házhozszállítással 11k-ba.
- Fekete színben kéne mindenképpTudom kicsit sok a feltétel, de szerintem nem teljesíthetetlenek
Első körben ezt néztem ki, de jelenleg nincs náluk raktáron. Azt írták ELVILEG a jövő hét közepén már lesz.. Sajna nálunk ugyanezzel a panellel (ill egy másikkal is) már megszívtam ezzel az elvileggel. Cirka 1 hónap után sem tudott hozni a bolt.. :/
Szal ha valaki tudja ilyet hol lehet venni (hasonló árban) és van is nekik raktáron, pl jelezze.
Ill más alternatívákat is szívesen fogadokElőre is köszi
-
Madn!ght
addikt
válasz
Vasinger! #91 üzenetére
Köszönöm szépen, ez tényleg nagyon jónak tűnik. Árgép szerint már 8600ft-tól elérhető.
Egyébként az aerocool touch 2000-el szemezgettem, de az már túl csicsás nekem. -
Madn!ght
addikt
Helló!
Előlapi ventiszabályzó panel vásárlásán gondolkodom.
Eléggé tanácstalan vagyok, mert tipikusan a bőség zavara áll fenn, ill. még nem volt ilyenem.
Az elvárásaim: digitális kijelző, könnyen kezelhető legyen, 3-4 ventivel megbirkózzon, az esetleges riasztást/sípolást ki lehessen kapcsolni, 10k árfekvés.A zalman mfc-2 lenne első körben szimpatikus, csak nem vagyok benne biztos, hogy a soprano ház ajtaja bezáródna a potijától...
Várom a tanácsokat!
Köszi előre is! -
canniball
nagyúr
''Józan paraszti ész'' szerint mivel a panel csatornánkénti terhelhetősége 20W, a ventiké pedig csak 3,95W rá lehet kötni a kettőt. Mivel azonban műszaki ismeretem=0
ha tutira akarsz menni várj meg egy szakit vagy kérdezd TTS-t (gondolom tőle vannak a cuccok), ezt a hsz.-t pedig vedd up-nak.
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
Sziasztok! Nem közvetlenül idevág, de hátha tudtok segíteni....
Van egy Sunbeam Rhoebus előlapi panelem, ami 4 ventit tud szabályozni 0-12 volt közötti tartományban, csatornánként 20 w terhelhetőséggel. [link]
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek 3pin y elosztóval egy csatornára több ventit kapcsolhatok-e? (most rakok össze vízhűtést, és a radira 3 db. 12 cm-es NorthQ Silent Tornado venti kerül [link], ezeket szeretném közösíteni, ha nem halna meg tőle az egyik csatorna...)
Erre azért lenne szükségem, mivel a radin lévő ventiken kívűl lesz a házban is 2 db. 12 cm-es venti( Aerocool Silver Light, Tulajdonságok: Méretek: 120mm x 120mm x 25mm, Levegő szállítás: 61.17 CFM, Fordulatszám: 1000 +-10%RPM, Zaj: 19,58 dBA , Csapágyazás: csúszó, Súly: 130 g. , Fesz.: 12V , Áramfelv.: 0,33A (max.) , Telj.: 3,95W, (két darab vinyótartóban, mindkettőben 2-2 vinyóval).
Bár egyszerűbb lenne ezt a két ventit közösítenem....
Szal szerintetek merjek rákötni legalább két ventit egy csatornára, és fog is működni a szabályozás??
dbius -
Krapy
tag
-
Jinxx
senior tag
Én is azt hittem amikor megvettem, de utána jöttem rá, hogy csak egy csicsás fordulatszám és hőmérsékletmérő. Ha veszel hozzá egy potis előlapi 4 csatornás szabályozót, akkor nem is olyan rossz, de akkor bütykölni kell, meg az árából veszel olyat ami tud fordulatot is szabályozni.
-
Jinxx
senior tag
Előnye szerintem:
-Beállítható, hogy ha egy venti megáll vagy egy bizonyos fordulatszám alá esik, sípoljon.
-Nagy látható kijelző.
-Mögé lehet építeni winyókat
-Korrekt hőmérsékletkijelzés.
-Könnyen beüzemelhető, adnak hozzá mindent
Hátrány:
-Nem szabályozhatod a ventik fordulatszámát
-A figyelmeztető sípoló hangot nem lehet kikapcsolni.
(Ez akkor gáz, ha épp csinálsz valamit, és hirtelen nem tudod mi van. Én lan partyn sz.ptam ezzel amikor felhevült a proci unreal közben.)
-Szerintem kicsit nehezen áttekinthetők a kezelőszervek és az lcd-n látható dolgok (nem függenek össze, a gombok 4 szélen vannak, a kijelzőn viszont egymás mellett sorban vannak megjelenitve az adatok, és meg kell szokni, de ez annyita nem hátrány. Engem zavart.) -
Krapy
tag
Hello!
Gatewatchrol tud valaki valamit mondani?jót is rosszat is!
Köszi előre is! -
Shodan
őstag
[link] erről tud valaki valamit? ki lehet vele kapcsolni a ventiket?
-
XZoli
aktív tag
Én egy Hardcano 12 (13000Ft) néztem ki, meg is vettem, majd három nap múlva az idegtől nem látva vissza is vittem sípolt a drága széria hiba, az üzletben rendesek voltak 3 hét alatt a nagyker elismerte, hogy rossz, helyette megrendeltem a CHIEFTEC Thermal Killer DT6000 újabb két hét várakozás, de megérte
Hat darab ventillátor szabályozása 60%-100% (1000 fordulat alatt sípol de, ki lehet kapcsolni biztonság)
Beállítható riasztási hőfok illetve fordulat mind a hat csatornára külön
Az ajtót be lehet csukni tőle
Könnyű szerelés
Alumínium ház nem műanyag, nem törik el
Egy merevlemeznek is van hely, én ezt ki iktattam így lett hat csatorna az öt helyett, egy beépített venti hűti a merevlemezt
A hátér világítás szerintem, lehetne erősebb, de ezt döntsd el te a képek alapján
Ök szerezték be, rendesek
[link]
vagy
[link]
vagy
[link]
vagy
[link]
vagy
[link]
[Szerkesztve] -
Krapy
tag
Hello mindenkinek!
Meg tudná valaki nekem mondani hogy a Cooler Master COOLDRIVE 4 es előlapit hogyan kell beállitani!Csak azt szeretném tudni hogy kell elmenteni a ventik fordulatszámát hogy ne keljen mindig álligatni!Vagy nem is lehet?!?
Ja és mi a véleményetek róla?Jó vagy nem?
Előre is THX -
Vilddjur
csendes tag
Itt van még1:
[link]
Ez lehet már letudja kapcsolni a ventiket. Most nincs kedvem lefordítani az egész szöveget,hogy megtudjam,hátha vki jobban ért angolul. Magyar leírást nem találok róla a neten. -
Vilddjur
csendes tag
Ez például nekem jó lenne:
http://www.3dfxcool.no/images/Revoltec/015.jpg
de nem hiszem,hogy kitudja kapcsolni a ventiket. -
Shodan
őstag
Ezekkel a venti szabályzókkal ki is lehet kapcsolni a ventiket vagy csak bizonyos fordulat tartomány között szabályozni?
-
k é s z
csendes tag
-
akaido
addikt
Nos megoldottam a ''sufnituningos'' módszerrel.
Az előlap 3 pin-es csatlakozójának két szélső oldalát levágtam, így csatlakozthatóvá vált a CPU hűtő 4 pin-es csatijához, és már az előlapról vezérlem a procihűtő fordulatszámát.
LukE! Köcce a biztatást, megerősítést!
[Szerkesztve] -
akaido
addikt
Köszöntem!
Gondolom így.
Egy gondom még van, hogy mindkét csatlakoztandó oldalon a csatik vége ilyen nagy ''bumszlis'',
így az apás és anyás végek nem tudnak illeszkedni.
A csatlakoztatás miatt le szabad faragni a fehér műanyag keretből, vagy az nagyon sufnituningos?
[Szerkesztve] -
akaido
addikt
Adott egy Aerocool coolpanel, aminek a ventilátorhoz való csatlakozói 3 tüskések. Ezzel csak annyi a gond, hogy egy LGA775-ös 915G Csipes Feris Foxconn alaplapon minden ventilátor aljzat 4 érintkező tüskés. Kérdésem, hogy lehet-e biztonságos módon csatalkoztatni a két csatit egymáshoz?
-
eastsider
nagyúr
van nálam ideiglenesen egy revoltec
igaz egy ventim sincs
ezeknél a paneleknél mi számít ? mit kell nézni
húú láttam egy coolwatchot az már nem gyenge12-ér
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Van egy Enermax UC-A08FATR4 előlapi panelem, [link] , ami eddig nagyon jól működőtt.
Söt még mindig kifogástalanul működik, de ...
Lecseréltem a procihűtőmet XP-120-ra és egy NB 120-as ventire, ami kb. 800-as rpm körül forog, szinte hangtalanul, így nagyon jól hűti a procit, ezért ezen járatnám (járatom).
Viszont az Enermax előlapi-panel egyből ''pttyeg'' (kb. 10mp-ig) ha 1000rpm alá csökkentem a venti fordulatát.
Ez nem hiba, mivel a panel speckója 1000-9999rpm közötti szabályzást ad meg.
Kérdésem az lenne, hogyan lehetne az alsó fordulatszám határát 1000rpm-ről lecsökkenteni, pl. 700-ra, hogy megszünjön a pittyegés? -
canniball
nagyúr
UP, mert még mindig nincs panelem! Mondjatok valami okosat!
-
canniball
nagyúr
válasz
Sirandrish #49 üzenetére
Fogalmam sincs, itt [link] talán meg tudják mondani.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sirandrish #47 üzenetére
Erről valaki olyan tudna csak nyilatkozni, akinek pont ilyen háza van, vagy neked kéne kitapasztalni... Ha ez segít nekem ''közepes'' Dragonom van, ebbe ~1cm magas potik beférnek, de a 1,5,cm magasak már nem.
-
Sirandrish
legenda
Valaki esetleg tudna segiteni?
-
Sirandrish
legenda
lehet hülyeséet kérdezek de mondjuk ezt [link] be tudnám rakni egy olyan házba amin ajtó van..tehát ez a kinyitható..egyébként ilyen [link] (ennél egyel ujabb mert az enyémen már vannak ilyen fémcsikok is az elején....nah tehát betudnám zárni a nagy kaput ha beraknék egy olyan előlapi panelt vagy csak ilyen [link] vagy ehez hasonlok jöhetnek szóba?
-
simoon
tag
nem tudjátok, hogy egyáltalán gyártottak -e tojás színű (normál ház színű) előlepi panelt 3,5 helyre?
mert mindenhol csak moddingra kellő ilyen -olyan fajták vannak, amik szépek, csak nálam az összképet elrontja.
jó lenne 4 potival, de ami lesz az lesz.
köszi -
Peet210
őstag
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki oyat amivel a pc belsejének adott pontján(pontjain)
tudnám a hőmérsékletet mérni és ezt ki is jelezné valami(mondjuk LCD) a pc előlapján(és van vmliyen háttérvilágítása)?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
_Volkovy_ #35 üzenetére
Tényleg nem értem mit akarsz mondani. Szóval még egyszer, a problémám a következő: az 5.25'' helyekre ugye úgy lehet berakni a meghajtókat, hogy felcsavarozzuk az oldalára a síneket [link] (bocsi, nem találtam jobbat) úgy, hogy a sínek elején és hátulján lévő lyukakba tekerjük bele a csavart, majd az egészet betoljuk a házba. Ezek a panelek viszont többnyire nem lógnak be hátra és így csak a síneken lévő első lyukakba lehet csavart rakni. Kérdés: mivel ilyenkor a két sín között hátul nincs semmi, ami a szükséges távolságot megtartaná (hogy a sínnek kialakított helyen maradjon a meghajtó) nem pottyan-e ki a helyéről? Esetleg megoldás lehet-e a sín hátsó felére egy ''távtartó'' beszerelése?
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
_Volkovy_ #17 üzenetére
Tartok tőle, hogy nem férne be a Dragonba: vannak itthon potik amik kb. 1,5cm magasak, ezek majdnem de mégsem férnének be az előlapra felfúrva és ha jól látom ezen a panelen is kb. ilyen magasak lehetnek a tekergetők. A Dragon ajtaján pedig sehogy sem lehet faragni. Arról nem is beszélve, hogy nem igazán tetszik és most már te is tudod használni.
De ha már így szóba került: a Bravoba is ezzel a sínes megoldással lehet beszerelni az 5.25'' helyre a meghajtókat, mint a Dragonba? Ha igen mennyire stabil az előlap? Mert így ránézésre (kipróbálni még nem volt lehetőségem) az ilyen kicsi ''oldallappal'' ellátott előlapok nem igazán tűnnek megbízhatónak ilyen szempontból. (Gondolom ahhoz hogy stabilan megálljon a rekeszben az adott egység az kéne, hogy a sínt elől-hátul stabilan egyenlő távolságban tartsa. Vagy tévedek?)
''egy szélesebb jack kiv.
Ez alatt mit értesz?''
Gondolom ''nagy jack''-et. -
guppy
őstag
Hi!
En olyan kivezetést keresek a floppy helyere amelyik 3ventit tud szab. es van rajta egy szélesebb jack kiv. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
canniball #16 üzenetére
Sajnos nem tudom a választ, ilyen szinten nem foglalkoztam a szabályzók lelkivilágával..
Ha lehetne venni boltban ilyen Vantec panelt, vennék belőle, de én már sehol nem láttam, csak ilyen multifunkciós izék vannak 15.000-ért.
Esetleg egy ilyen nem érdekel?
[link]
Tavaly vettem, itt áll az asztalomon, a Bravo ajtaja beleakad, a Dragoné szerintem még nem. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
canniball #14 üzenetére
Utoljára frissítve: 2003.09.08.
2003. október 23. 15:27
Hááát, szerintem már a bolt is megszűnt azóta.
A kisebb méretű Dragon volt, 4 nagyhellyel. Azért adtam el a házat, mert megbolondultam, és az egész gépet eladtam.
Azóta Chieftec Bravo-m van, de őszintén szólva a Dragon jobb volt, a vinyók elhelyezése mindenképpen.
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Mivel még mindig nem találtam meg az igazit gondoltam nekifutok még egyszer, hátha most több sikerrel járok. Szóval olyan panelt keresnék, ami:
1, tud (legalább) négy ventit szabályozni
2, lehetőleg 5-12V között szabályoz (de lehet a 7-12V is jó lenne (?)), a ventik lekapcsolásához (0V) nem ragaszkodom, de nem kizáró ok
3, fokozatmentes (nem csak három állású (pl. 5/7/12V))
4, ''hagyományos, tekergetős'' kialakítású, de a potik nem hosszabbak 1cm-nél (csak így fér be az ajtó mögé)
5, nem PWM-es kialakítású (azaz a feszültséget nem szaggatja, hanem szabályozza)
6, mivel Dragon házam van ebbe bele tudjam szerelni, tehát
-vagy 3.5'' helyre szerelhető (ez amúgy is előnyt élvez)
-vagy ha 5.25'' helyet foglal akkor rá tudjam rakni a sineket
Hőmérséklet kijelzés, világítás nem kell (de lehet meg tudnék barátkozni vele).
Először egy Revoltec rl018-at néztem ki, de ez az 5. pont miatt kiesett. (Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!) A Vantec NXP-205-ről [link] tud valaki a fentiek tükrében nyilatkozni? Esetleg másik panelról?
-
HuSyE
csendes tag
Hy!
Nemrég jött meg a Lightbus előlapi panelem. A kérdés az lenne, hogy egy csatornáján hány wattot képes leadni, mert erről sehol semmit sem találtam. Ventillátorok miatt lenne fontos, hogy elbír-e 1 kimenet 2x12 és 1x8 centis ventit.
Előre is thx! -
akaido
addikt
Nekem is ''bejött'' az Enermax, mégpedig az UC-9FATR2 típus.
Bővebben: link
Az tetszik benne elsősorban, hogy a proci venti fordulatszámát tudom szabályozni, és persze, hogy szép kéken világít. -
sz.j
nagyúr
Én az Enermax UC-AO8FATR4-ot használom, nekem nagyon bejött.
[link] -
chop
őstag
hello!
vettem egy coolermaster aerogate 1-es tipusu frontpanelt, es van ugye hozza 4 db ventihosszabbito kabel. az a gondom, hogy a 4-bol az egyiknek a a piros-feketen kivul van egy sarga ere is. ezt hova kossem? ez megy az alaplapra?.. koszi a valaszt -
Shavezz
tag
Itt egy példa: Bővebben: link
-
Shavezz
tag
Sziasztok!
Nagyon nézzétek meg előtte a cuccost, mert általában tervezési hibát ejtettek rajtuk ami abből áll, hogy az 5,25 ös helynél az első 4 csavarig ér el a panel tartója. Namármost az újabb házaknál nincs ott hely csavarnak, vagy ilyen elhúzhatós beszorítós megoldás van, ami nem túl jó, mert ez egy vékony lemez és behajlik.
Kell trükközni a fix rogzítéssel. Szóval nézzétek meg mit vesztek. -
toM517
aktív tag
Esetleg ha valaki tud potmeterekbol meg egy otnegyedes vedopanelbol meg LCd kijelzobol csinalni az szoljon, vagy barmi masbol
, megegyezunk
[Szerkesztve] -
toM517
aktív tag
Milyen Ventiszabalyzot ajanlotok ( front panel ) Ami tud legalabb 3-4 csatornat, es egy csatin legalabb 2 ventit ra lehet huzni. Ha van rajta LCD ami mutat hofokot es RPMet az nem hatrany. Es utolso sorban az ara ne legyen tulsagosan borsos, olyat en is tudok
Na szoval varom az 5tleteket, ki milyet hasznal, mennyire van megelegedve, stb.
Szoval fel kene dobni a topicot!!!
Rajta Rajta!! -
Dominator
aktív tag
Én olyasmit keresek, amin van legalább 1, de inkább 3-4 ventilátorszabályzó és egy fejhallgató kimenet, tudtok valamit ajánlani? Lehetőleg valami designja is legyen
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Két ventiszabályzó között vacillálok az egyik a PRIMECOOLER MP1 típusú, a másik pedig a SPEEZE EE-SC02. A primecooler-ről minden lényeges adat fenn van a hivatalos oldalon, a Speeze-ről viszont sehol sem találtam semmit. Legfőképpen az érdekelne, hogy csatornánként hány W-tal terhelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Zalman Alpha 36 processzor vízhűtés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest