- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Djsaba #105119 üzenetére
Saját tapasztalat nem régről: bementem a Media Markt Budaörs-be. Majd 45 perc múlva üres kézzel és fejvakarva jöttem ki...
A kiállított egerek 15-20% nem volt egyszerűen a polcon, tehát megtapogatni meg tudtad, de megvenni nem. Én most ideiglenesen keresek bal kezesnek is jó egerentyűt, ami nem olyan nehéz, mint a Logi M650L Left.
A kiállított egerekből kettő tetszett, egyik sem volt a polcon és az egyikről kiderült, hogy utánrendelni sem lehet (Corsair M55 Pro, ez amúgy az árúkeresőn is kifutott már). Tehát ki van rakva, végigtapogatod, aztán jól nem tudod megvenni... -
Askformore
senior tag
válasz
Djsaba #105110 üzenetére
Hello, en bementem a budaorsi Media Marktba, es vagy 50 eger ki volt allitva. Ugyanekkora a kezem mint neked, es a Logitech Pro X Superlight 2 es az Asus M4 air volt a legkenyelmesebb fogasu a nem 5000es kategoriat tekintve. Aztan vegul egy harmadik mellett dontottem, de nem merem leirni, hogy melyik lett a befuto
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Djsaba #105110 üzenetére
akkora kézbe még fingertippel is szokatlan lesz hiába nem érsz a humphoz, máshol lesz a tömegközéppont. nem lehetetlen hogy megszokod, de merőben más lesz.
Pulsar X2-t szokták tipik fingertip egérnek mondani az egyenes falú oldala miatt, VXE R1 is hasonló, kicsit homorú oldalfallal, jóval kedvezőbb áron.
-
ribizly
veterán
válasz
Djsaba #68548 üzenetére
Na már szinte az összes egér rendelkezik onboard memory-val. Így egyszer felrakod hozzá a szoftvert, beállítod, majd letörlöd. Utána pedig használod azzal a button, DPI, világítása config-al, amit belőttél.
@redingitell
Hacsak nincs egy árban a 7000 a QG-vel, akkor a 7000-et kell venni. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Djsaba #60698 üzenetére
ha pár képet tudnál lőni a forrasztási oldalról talán tudnék mondani valamit. amúgy ezt talán inkább az egér probléma topikban folytassuk.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Djsaba #60696 üzenetére
4 vezeték van, 5V, GND, D- és D+, az 5V és a GND a tápellátásért felelős a D-/D+ pedig az összes adatkommunikációért, ergo nincs dedikált vezeték a mikrokapcsolóknak vagy a görgőnek. bármelyik szál megszakadása esetén kontaktos lesz a cucc, szóval érdemes megnézned az összeset. valamit multiméterrel megnézni a forrasztásokat, hogy a kapcsolók lábai oda mennek-e ahova kellenek (a nyákon látod a vezetékezést).
-
TeebyKay
őstag
válasz
Djsaba #54208 üzenetére
Minimálisan kell reszelni, egyszerűbb talán a régi kapcsoló kis pöckét átrakni. A lodnál meg próbálj kicsit nagyobb helyet hagyni az optikának, azt hiszem az összefoglalóban is van link videóra. (nekem pl nem volt fekete szigszalag kéznél szóval egy fekete papír darabot ragasztottam oda celluxal
)
-
kemotox
addikt
válasz
Djsaba #51275 üzenetére
Itt helyezem el majd a csodálatos, szemöldöködet kettéhasító információáradatot. Talán még az ÖF-be is bekerülhet
Fix 300 fok körüli pákák ezek, ennyi elég. Így is könnyen meg lehet sütni a kapcsolókat, meg egyéb alkatrészeket. Már előre sajnálom az IC-ket
Bár szerintem az én 2 illetve 1 lábú tranzisztoros rekordomat úgy sem fogod megdönteni. Hamar bele lehet jönni amúgy. Nagyobb hőfok nem is tudom mihez kellhet, gondolom elég speckó felhasználáshoz. Az ón 300-on simán megolvad. A régi ólmozott meg még kevesebben. De az naggggyon mééérgező, ezért betiltották.. Pedig cseppet könnyebb volt dolgozni vele.
Vannak ám forrasztóállomásos megoldások is, ahol tudod állítani a hőfokot, annyira nagyon nem is vészesek amúgy, 7-8 körül már léteznek ilyenek. Sőt nekem volt 3 ezres is, valami Sparban vett cuccDe teljesen jó volt, csak olyan megoldást használt, hogy a pákatartó rész meg maga az egész készülékház egybe volt, és ahogy beraktam a pákát a helyére, egy odatévedt kábelt megolvasztott, és rövidzárazott egy szépet. Kurvanagyot csattant, nem is láttam akkora villanást azóta sem, az egész házban leverte a biztiket. De amíg működött, addig jó volt
-
kemotox
addikt
válasz
Djsaba #51273 üzenetére
A legolcsóbb 2-3 ezer forintos páka tökéletes. Én pl egy ilyet vettem nemrég. Teljesen jó.
Elkezdtem írni egy regét a forrasztásról, de úgy döntöttem inkább holnap vagy valamikor összefoglalom az okosságokat, keresek hozzá képeket is meg mindent.Egy ilyesmi készlet kapcsolócseréhez már elég, komolyabb dolgokhoz egy kis satu jól tud jönni, amibe befogod a NYÁK-ot, vagy akármit.
-
drtimot
aktív tag
válasz
Djsaba #28224 üzenetére
És te minden egyes beállításon használod az egeret, össze-vissza? Mert sokat érsz avval, hogy a szenzora nagyon széles DPI tartományban jó, meg minden, de ha most is a (v1-nek) megfelelő tartományban használod a Kanádat, akkor nem igazán lesz jobb. Ha nem abban használod, akkor érdemes lehet váltani. Pont ezért írtam, hogy szerintem ez esetben a mikrokapcsolók jelentik a lényegesebb különbséget, nem a szenzor.
Van egyébként panaszod a Kana v1-re? Olyan low-sensis vagy, hogy kiakasztod, vagy nem szereted a kapcsolókat? Ha csak annyi a probléma, hogy nem te nyersz vele Q:L-ban, akkor lehet, hogy V2-vel sem fogsz :-p
@Cheesy: 1 darab gomb van jobb oldalon, ugyanúgy mint a V1-nél, engem személy szerint zavart, mivel fingertipben pont ott támasztanám meg az egeret gyűrűs ujjammal, de ez teljesen szubjektív dolog.
-
drtimot
aktív tag
válasz
Djsaba #28218 üzenetére
A legnagyobb előnye talán a V2-nek az Omron mikrokapcsolók, amiket a legtöbben jobban szeretnek (érzésre), és tartósabbak is, mint a Kana v1 kapcsolói.
Ugyanakkor ha van már egy Kana v1-ed, főleg, ha nincs panaszod a gombokra, szerintem teljesen felesleges lecserélni. Nem fogsz akkora teljesítményváltozást érezni, mint amennyi különbség van egy új V2 ára, és a között, amennyiért a V1-et el tudod adni. (Főleg, ha az első hozzászólásban ajánlott feltételek (dpi, fw) mellett használod a V1-et most.)
-
ftomi74
tag
válasz
Djsaba #28204 üzenetére
Quake live forumról van a random belinkelt kép a hülyeségekkel, egy hosszabb ajánló része, azoknak akik időt szeretnének spórolni az egér választással. Irányelvei megegyeznek az itteniekkel (és az ajánlott egerek nagy része is stimmel), talán kicsit szigorúbb és következetesebb a képen látható ajánlás. Én végig nyálaztam pár forumot és nem sok jót találtam a v1-ről (gyenge szenzor, gagyi kapcsolók, teflon helyett műanyag talpak). Egy éves a kép, nem tudom volt-e már akkor v1, de ha igen akkor sem került volna fel az ajánlottakra szerintem. Ugyanakkor neked már megvan az egér úgyhogy eső után köpönyeg teszteket keresgetni, neked kéne eldönteni hogy elégedett vagy-e vele.
-
drtimot
aktív tag
-
-
Bakitm
tag
válasz
Djsaba #27964 üzenetére
Szerintem kb semmit. A 4k-s ár szerintem mindent elmond. Amúgy ha jól néztem 3 fokozatban állítható a dpi-je (800 – 1600 – 2000). A hivatalos oldal szerint a görgője pontos és az oldalán van gumírozott fogó rész. Kéken világít. Méretei: 119.1(L)x64.6(W)x36.7(H) mm.
Én már az ára után azt mondtam, hogy kösz nem, főleg, hogy a szenzorról nem találtam semmi infót.
Szerintem nagyon felejtős darab, az ami neked van fényévekkel jobb lehet. -
drtimot
aktív tag
válasz
Djsaba #23686 üzenetére
Nemrég gariztattam egy Steelseries egeret: Dániába kell elküldeni saját költségen (nekem ez olyan 2200 forint volt, de abból 700 az ajánlott feladás, hogy ne vesszen el), bevizsgálják, és ingyen küldik az újat.
A magyar postás odaút olyan 15 nap volt, egy hétig ültek rajta, visszafele FedEx-szel 5 nap. -
WolfheartGR
őstag
válasz
Djsaba #23232 üzenetére
Fogástól eltekintve:
Használtan itthonról: Wmo, Im, Mx518, Abyssus, Kana
Újonnan külföldi megrendeléssel )itt azért már figyelni is kell, van aki ebayen hamisat árul): Wmo, Im, Kana I-Cafe, Abyssus
Újonnan itthon boltból: G400.Igen, minden egyes ember írogassa be a goggléba, vagy nézze meg, hogy az általa kinézett boltban mi mennyibe kerül. Ugyanis az árak változékonyak, akár hétről hétre is ezreseket ugrálhatnak. Boltonként is változik az árképzés. Ezért ár sem most sem később sem valószínű, hogy ki lesz írva. Bár ez azért ezek után szerintem neked is logikus.
Sajnos a Roccat mint márka inkább az idényjellegű földmunkások látásromlására ment rá. Pedig ennyi erőfeszítéssel csinálhatnának minőségi termékeket is.
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Djsaba #23229 üzenetére
Ha bejön egy user és rögtön az első hszével el is árulja, hogy annyira sem tiszteli az itt lakókat, hogy elolvassa az összefoglalót, akkor ne legyen meglepve, hogy nem csupa kellem és báj a társaság...
Lelki sérültekkel meg nem ez a topik foglalkozik.Tetvesmód moccskosul unalmas ám kismilliomodszorra is leírni ugyanazt.
Mellesleg meg rohadtul nem a Sensei a legjobb ár érték arányú darab. A em raw verzió feleslegesen drága mindamellett, hogy mégfelelsegesebb hülyeségek vannak belepakolva.
-
Prison85
senior tag
válasz
Djsaba #22588 üzenetére
Nem tudom, hogy próbálkoztál-e már itt: roccat_tulajok_topikja
Hátha van, aki már találkozott a problémával és tudja a megoldást. Esetleg más egerekben is előfordulhat a tiédbe épített szenzor, ahol még találhatsz támpontokat
Avago ADNS-3090
-
whYz
őstag
válasz
Djsaba #22590 üzenetére
Magas a lod. 3mm korul lehet, ami magasnak szamit a tobbi egerehez kepest.
Igazabol annal jobb a lod minel kisebb, mivel akkor nem kell olyan magasra emelned az egeret.Ha low/low-med sensen jatszol akkor a kis malfunction rate is problema lehet, tehat nagyobb rantasnal kiakad az eger(ez mulik egerpadon, egerpad tisztasagan stb...).
-
whYz
őstag
válasz
Djsaba #22586 üzenetére
fps-hez az a szenzor a legjobb szerintem aminek nagy a malfunction rate-je nincs semilyen pozitiv vagy negativ acceleration es prediction nincs vagy kikapcsolhato.
Az, hogy lezer/optikai/infras az teljesen mindegy, ha megfelel a felteteleknek, nincs jitter stb...
"valahogy nem érzem"
Ezt meg kicsit bovebben kifejthetned, mivel igy nem tudjuk megallapitani, hogy mi lehet a gondod vele.
Lehet, hogy csak az uj egerforma miatt kell szoknod az egeret, de lehet, hogy az eddigi egeredben volt accel ebbe pedig nincs es ez tunik szokatlannak. Vegtelen a lehetoseg...
Legcelszerubb kikapcsolnod az accelerationt es felrakni azt a fixet amit az osszefoglalo emlit.En pl szeretem a nagyon enyhe predictiont, de ez szemelyes, mindenkinek mas a jo...
-
whYz
őstag
válasz
Djsaba #22583 üzenetére
"Melyik "szenzoros" egér a legjobb FPS játékok alá, igaz mondhatni (minden alá)"
Erre valaszoltam, nem?
Ha a kerdesed arra vonatkozott, hogy te konkretan szenzoros egeret keresel es nem regi golyosat, akkor szerintem par evet tevedtel. Ez esetben igen, en ertelmeztem rosszul a kerdest.
-
csibe1
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- RTX5070Ti/ Ryzen7 8700F/ Asus PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest