- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
copass #92870 üzenetére
Ha van rutinod, akkor ónszippantóval legfeljebb 60 másodperc/kapcsoló, desoldering stationnel 10-20 másodperc/kapcsoló. Ha nincsen rutinod, akkor az első 10-15 kínszenvedés, aztán belejössz, és hozod a fenti számok másfélszeresét.
Ha ólommentes, akkor több idő lesz ónszippantóval, mert célszerű először rátenni némi 60/40-et, mert azzal könnyebb lesz. Ha nincsen megfelelő pákád, akkor végtelen idő lesz.
-
copass
veterán
válasz
copass #91997 üzenetére
megvolt a fájdalom mentes csere az xtrfy m4-ben. kék huano pink dot lett végülis a két fő switch, a lamzu-ban nagyon megtetszett ez a switch!
alps encoder nagyon jó, határozott taktilitás. melóra ezt fogom használni.
lamzu encodere is jó (TTC gold?), de egy kicsit könnyebb, "nagyon munkára" annyira nem jó.
köszönöm mindenkinek a segítséget. -
-FreaK-
veterán
válasz
copass #92277 üzenetére
Nem, nem parasztvakítás, és nem, nem durran be hüvelykujj.
Sokszor fájt a csuklóm már, ezért vettem melóba egy vertikális egeret több mint két éve és sokat segített. Néha előfordul még alkar fájdalom, de ez inkább a helytelen ülés pozíció/testtartás miatt van.
Persze gagyi szenzor, nagy tömeg meg minden, de határozottan megérte.
-
ricogsm
őstag
válasz
copass #92103 üzenetére
Zölden világít
Mint mindig 1600on írtam is a kérdésben. Most is háromszor kellett beleklikkelni az OFF topicos négyzetbe
Sztem itt lesz a bibi nem az egér kapcsolója.
Jó csak a pulsarnal miért nem volt ilyen gondom 1600on?800 nekem nem tetszik mert sokat kell mozgatni az egeret
(most próbálgatom böngészni 800 on ,hogy hozza ezt a jelenséget)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
copass #92033 üzenetére
Hú, én egész nap tudom tapodni. Az az érzés (főleg a grippel), mintha hazaértem volna, elönt a nyugalom és a könnyedség. A gyári kábelét lecseréltem egy ferritgyűrűvel ellátott, mentazöld paracord 550-re, a talpait meg Hyperglide MX-2-re, és még a BAROMIRA válogatós ex-CS 1.6 pro cimborám is lehidalt tőle a Zero Classicon (nála a Razer Diamondback + Everglide Titan kombó az Isten, és nem igazán szokott lenni olyan modern páros, ami a picitnél jobban bejön neki).
Ha olyan klikkje lenne, mint akár csak egy Skoll Mininek, akkor lenne csak igazán Nirvana. Ha meg Vaxee Zygen NP-01-féle főgombjai volnának, már én is Lánchídban terpesztenék.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
copass #92031 üzenetére
A vezetékes Xlite-omra én is vettem egy vékony Corepad Grips pakkot. A mutatóujjam alatt fényesedett a műanyag a bal kikken, meg valamitől kicsit csúszos lett a burkolat (kulimászoltam itt össze-vissza, ötvenhatszor kezet mostam, de fura volt), aztán tele lett vele a herebere.
Valami brutálisan király lett grippel. Komolyan mondom, megnyugtató érzés megfogni, és az összeset felragasztva is 53 gramm maradt a mouse, oh yes. Éri a pénzt ez a motyó. -
Zaied
addikt
válasz
copass #91994 üzenetére
Egyetértek vele, az ALPS-ot válaszd, elég tartós is.
Annyival kiegészíteném, hogy a Kailh-nak van több fajtája van. A fekete műanyaggal beöntött sokkal puhább, könnyebb is scrollozni, mint a szürke műanyaggal beöntött társát.
A TTC Gold és a szürke Kailh most a leggyakoribb encoder az egerekbe.Nekem is úgy rémlik, csak nem tudom van e nagyobb kapcsolónak hely. Omron D2FC-F-7N(20M)-hez érzésre talána Huano kék házas fehér pöckös verziója áll a legközelebb. Méretileg viszont tuti beleférne még a Kailh GM4.0 és 8.0 és a TTC Gold, viszont azok mások hangba és érzésre is.
Elvileg ezek mind jobbak, mint a benne lévő alkatrészek.
-
Zaied
addikt
válasz
copass #91991 üzenetére
Emlékeim szerint valami F-Switch van benne (már lehet hogy nem), azok sajnos "hamar" kikopnak. Alps vagy TTC ami hasonló érzetre.
Szerintem az Omron D2F-01F nem fér bele, túl magas és érzésre is teljesen más. Helyette a kék házas fehér pöckös Huano-t javasolnám és cserélném mindkettőt.Viszont egy méréssel egybekötött szétszedés nem árthat vásárlás előtt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
copass #89998 üzenetére
Márpedig számít. Pl. olyan esetben, mint a DAC-os Toipic-ban jelezték páran egy DAC kapcsán, hogy a képeken látott piros szín helyett gyak. rózsaszín az egész. Hát én nagyon nem örültem volna neki. Éppen az Xlite-nál spec nekem tetszett volna szürkében is és eddig a netes fotók alapján megvoltam győződve róla, hogy ez ilyen közép-világos szürke és éppenség tetszik fehérben is, tehát nekem ez pont nem mellbevágó, de lehet valakinek még az. Simán el lehet úgy gondolni, hogy pl. fehéret rendelsz és helyette küldenek feketét, vagy pirosat, vagy fordítva. Te sem örülnél, még lehet vissza is küldenéd sztm.
-
válasz
copass #89996 üzenetére
Termékfotónak pont a termékről kéne szólnia igényesen befotózva, nem a Photoshop skillről... Nettó hazugság, akárcsak egy reklám.
Gondolom te is imádod, amikor a netről rendelt bármi nem ugyanaz, mint amit a képen látsz. Ha hazudnak visszaküldöm, aztán nyeljék be a szállítást a rohadékok. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
copass #89947 üzenetére
Más. Sokkal könnyedebb, légiesebb switch, és bőven van arany a kontaktfelületen, szóval oxidálódni se fog.
A legeslegjobb implementációja, ha Intellimouse 1.1a-ba rakod. Na AZT a klikkelési feelt kötelezővé tenném; soha jobbal nem találkoztam (nyilván ez szubjektív is), pedig megfordult itt ez-az.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
copass #89801 üzenetére
Eleinte engem is zavart, de aztán megszoktam, aztán ha nem váltogattam az egereket, nagyon fel sem tűnt már; lehet, hogy egy pár napot még érdemes volna neki hagyni.
Ha nem, inkább másfelé nézelődnék, mert a D2F-01F-ek szára picit magasabb az átlagosnál, szóval ha nem reszelsz belőle, csak jobban fog feszülni (de pont ezért néhány egérnél a pre-travel megszüntetésére/csökkentésére is használható). Én TTC Goldot fogok bepróbálni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
copass #89669 üzenetére
Akkor Artisan Zerót ne vegyél. : D
És persze a kiszemelt Classic Edition verziójából (fuck varrott peremek, plusz a logó is az old school van rajta) is most jutott Magyarországra, hogy ne kelljen vesződni a japán rendeléssel, amikor kicsit visszább kéne fogni a kiadásokat...remélem, a Pulsar is kitalálja egy héten belül, hogy végre a vezetékes Xlite-ból is lesz színes változat. : D
-
-
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
copass #89590 üzenetére
Akkor ha jól látom, nyugdíjazta az M4-et.
"a 70g után az 50g = rotty!"
Ugye? Nem kis különbség. Ezek után már nem nagyon akarózik 50 fölé menni, mi?
----------------------------------------------------------------
(#89591) Zaied: Egen, gondolkodom rajta, hogy kéne venni egy feketét is (aztán vegyesfelvágott gyártása, a la MM710). 15-ért szó szerint ajándék.
(#895912) ADAM 1337: Jó választás. Kár, hogy vezetékesből nincs piros (esetleg kék/zöld/lila/joghurt rózsaszín/sárga, de ez wirelessből sincs); azonnal rendelném. Na, lehet, hogy váltja a GPXS-t mainként?
----------------------------------------------------------------Lehet, hogy a PureTrak mellett a Pulsart (meg a G-Wolves-ot) is fel kéne keresnem valami nagykövet pozícióért.
-
weri
senior tag
válasz
copass #88600 üzenetére
Úgy hívják hogy kvarc, amit akárhogy is próbálsz nem bevinni vagy hordani magaddal, úgyis hordani fogod. Lerakódik mindenhova, és beférkőzik mindenhova. Motorok legnagyobb ellensége, ezért van bennük szűrő.
Szóval felkarcolja simán még a kvarctól lágyabb anyag is. Good Luck! -
weri
senior tag
válasz
copass #88594 üzenetére
Az üveg berágódása sokkal komolyabb surlódási problémát okoz mint egy lágy anyag folyamatos kopása. Továbbá elég macerás az üveget felcsiszolni "házi" körülmények között mivel szerintem nem minden házban vannak 1000+ -os kövek / papírok amivel ugyanazt a minőséget reprodukálni tudják.
Ellenben a teflon csak tovább kopik és a berágódott részek miatt se érezhető akkora surlódási ellenállás mint az üveg esetében
Attól hogy a marketing eladja nekünk hogy milyen jó, még nem feltétlen kell kézpénként venni. Ilyen alapon kerámia talpak is lehetnének, vagy Zafír. Vannak is és voltak is. Mégse használja a felhasználók nagy %-a, csakúgy mint ezeket az üvegeket.
Szerintem csak a marketing miatt van ennyire előtérben, más különben már ez is csak egy termék lenne a sok között.Mellesleg szerintem a talpaknak is van hátránya bizonyos egereknél, a tehetetlenség miatt ami az egerek súlya miatt van. Egy nagy tömegű (pl. G502, 518 stb) egér nehezebben kontrollálható szerintem ha túl könnyen csúszik mint egy superlight
Ismerek olyan embereket akik kifejezetten hátrányként élik meg már a PTFE talpak jobb surlódási tulajdonságát. -
válasz
copass #88564 üzenetére
Ladda tényleg nagyon jó. Van sima Eneloop és Eneloop pro is itthon mindkét méretből és általában a Ladda tovább bírja. Töltőből Nitecore valóban jó, D4 és i8 van belőle, mert van, hogy egyszerre 8 vagy 12 akksit töltök, vagy ugyanennyi 18650-est. Szerintem patent 'kis' töltők. Egy Tesla nem tölt ennyit egyszerre
-
Zaied
addikt
válasz
copass #87313 üzenetére
Különben ezt egy egyedi mechanikus billentyűzettel könnyen orvosolható, nem értem miért vannak úgy oda ezért.
Részemről copass véleménye pont annyira részletes, hogy ne tudjam arra ajánlani, mint aminek a gyártó szánta. Továbbra se érzem szükségességét komolyabb tesztnek.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
copass #86623 üzenetére
Engem az fog érdekelni, hogy recsegni fog-e pár nap/hét után, mint az MM720 a fantasztikus Cooler Master által kiötlött struktúrájával.
Azt elhiszem, hogy a reviewekben pár napig jó, de utána...
Én nem vagyok róluk olyan jó véleménnyel. Nyugodtan csinálhatnák 10 grammal nehezebbre CM-éknál ezeket ha az azt jelenti, hogy nem fog recsegni/nyikorogni. -
-
nuke7
veterán
válasz
copass #86348 üzenetére
& #86347 nyul105 igen, tartanom kell a kézfejemet, hogy ne forduljon le az egérről mert nem támasztja meg, ez az egyik, a másik meg mivel tenyérrel irányítanám az egeret mindig korrigálnom kell ujjal, mert túl sokat mozdul, nincs tehetetlensége ami megállítanná, és ez is kvázi "ellentartás".
#86346 Evil Snowman : én is ilyen egeret keresnék a régi után
-
nuke7
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest