- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Új AMOLED kijelzős Garmin óra érkezett, itt a Forerunner 570
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Pszihonaranc #14299 üzenetére
Az ajánlott egerek listája:
------------------------------------10k-ig:
---------
Microsoft WheelMouse Optical 1.1
Microsoft Intellimouse 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
Logitech MX 518
Logitech G400
Logitech G1
SteelSeries Kinzu
Razer Abyssus
Razer Salmosa
Razer Diamondback 3G
Razer Krait
Razer DeathAdder v1 @ Firmware 1.40
A4Tech X-710BF -
Pszihonaranc
senior tag
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #14296 üzenetére
MS WMO(Ebay-ről)
-
Egon
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #14296 üzenetére
Keret? Első hsz-t olvastad?
-
Pszihonaranc
senior tag
hali,
tudnátok nekem valami jó kis gamer egeret ajánlani? nem kell hogy ultrapró legyen, elég valami essential , belépő szintű. Az lenne a fontos, hogy ár érték arányban jó legyen.
-
Wolfskin
őstag
válasz
korcsi #14289 üzenetére
szerintem a szenzor ugyanaz, csak fel lett interpolálva (?)
a kapcsolók (10M)-esek szemben az 518 (5M)What is the best main model of microswitch?,
MX518-mouse-dismantling-G400-Review -
korcsi
veterán
válasz
WolfheartGR #14290 üzenetére
Szerintem ez ugyanaz, kerestem datasheet-et hozzá de nem leltem.
-
korcsi
veterán
válasz
Wolfskin #14285 üzenetére
Szenzor kicsit okosabb (1800cpi vs 3600cpi)
Alakja talán ugyanaz, felülete más, ha jól tudom az mx518 izzadósabb, de ez nem biztos hogy így van.
Kapcsolóknál konkrét típust kellene ismerni, lehet ugyanaz, lehet más, de ha 1millió kattal számolunk napi ezer klikkel az is majd 3 évet jelent. -
Werkly
őstag
Milyen 5 gombosat érdemes venni játékhoz és netezéshez? Köszi!
-
Wolfskin
őstag
a G400 hardveresen sokban különbözik az mx518-tól? pl. az újnál írják, hogy 10 millió klikkre tervezett gombok, stb. bár a görgető, ha jól láttam képeken, az ugyanaz.
sajna sok infót nem lehet megtudni a régiről, az mx518-ról bármilyen konkrétumra keresek 10 találatból 9,9 így kezdődik: Ha kedvelte a Logitech MX518 típust, akkor igazán értékelni fogja a G400 egeret. Már-már gyanús, ha egy cégnek ennyire jók a marketingesei, hogy így teleszórták a google találati listát az új termékkel.
Ezt mindenestere megtudtam:
MX518
Key Benefit: Respond instantly to evolving game play situations.
Differentiation: 1600dpi Extreme performance
Target Customer: Peter
Demographic
▪ 18-24 Year Old Male
▪ Limited disposable $$
▪ Buys 10 games/year
Psychographic
▪ Seeks “game domination”
▪ Not necessarily technical
▪ Experimenting with range of game types
Influenced by
▪ “Expert” friend
▪ “Trash talk” chat rooms
▪ Top gamers
Shop for mice
▪ Retail
▪ Some on-line -
Wolfskin
őstag
válasz
Synthwave #14281 üzenetére
de miért? az mx400 ugyanaz, csak felinterpolálták a felbontását 1800-->3600-ra. de azt ki is lehet kapcsolni. csak azért merült fel a kérdés, mert találtam mindkettőt. ha mégis a 400-as jönne össze, akkor miben lennék hátrébb? vagy azt egyáltalán ne???
ami az egérhasználatot illeti, beismerem, lehet, hogy eddig sötétben tapogatóztam. az is egy külön művészet, akár a motorkerékpár ápolás. sz@r egerekkel/ beállításokkal/ egéralátétekkel kísérleteztem, és ez alakult ki legkevésbé csuklófárasztó kombinációnak. csuklóból 5-7 cm-nél nagyobbakat mozogni már fárasztó, afelett könyökből kell. vagy vállból. nekem ugyanis lent van a csuklóm (annak is a jobb oldala) az asztalon, azon támaszkodik a karom, és jobbra balra azt forgatom, előre hátra pedig az ujjaimmal tolom az egeret.
lehet, ha lenne végre egy nagyobb egerem, amire rátehetem a tenyerem (akkor még rímelne is), és ha még így is csúszna, akkor hosszú távon sem lenne fárasztó nagyobbakat mozdulni. de lehet, a széket is magasabbra kellene állítani. kicsit úgy érzem magam, mint Neo: sejtettem, hogy valami nincs rendben az egér körül... és akkor találtam rá erre a topikra. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Wolfskin #14280 üzenetére
"mx518 vagy mx400"
MX 518. Egyértelműen.
"azaz az asztalon csak max 1-2 cm-t kelljen mozgani"
OMG. Kizárt, hogy ilyennel pl. szép maszkot fess.
(Engem még Win-ben is idegesít, ha nincs legalább 12-13 cm - és így sem lassú a kurzor.)
Az egérgyorsítás kilövése nem csak játéknál számit, hanem akár PS-ban is (bár arra igazán továbbra is egy Wacom-tábla való).
-
Wolfskin
őstag
válasz
Synthwave #14278 üzenetére
"A sarki ABC-ben nézelődve nem is lehet találni " - na azért a tesco diszpécsert is megkérdeztem! de utána fogok járni, mert már régóta vágyom egy jó egérpadra, de még nem tettem érte semmit.
időközben utánaolvastam ennek az egér dolognak, és találtam egy-két érdekes darabot. mx518 vagy mx400. szerinted? ami tetszik, hogy még az a hagyományos görgetőkerék van bennük, amit az rx250-ben megszerettem. a g5-ben meg ugyanolyan gagyi, mint az rx1000-ben, amiben golyó racsnizik és még billenthető is.
ez a mousefix az, ami megszünteti a win egérgyorsítását? mert akkor az nekem szerintem nem kell. mint mondtam, még sosem játszottam pc-n (bár egyszer sakkoztam a géppel), viszont elvárás, hogy az egér gyors legyen (azaz az asztalon csak max 1-2 cm-t kelljen mozgani).
a pnp ok, csak a logitechet, ha jól emlékszem a setpoint gyorsítja fel. azért gondolkodom alapból nagyobb dpi-ben, hogy azt ne kelljen feltennem. vagy nem jó tudom?mindettől függetlenül egy ÚJ G1-t be fogok szerezni, már csak a feelingje miatt is. elővettem a régi rx250-t a fiókból, és... az a forma, a klikkelés hang, az a racsni érzés... mint egy /8-as merci. és pont jó a fogása, a kisujjam se lóg le az asztalra
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Wolfskin #14276 üzenetére
Nem lassú az.
"ezeket az említett egérpadokat hol lehet kapni? én még boltban nem láttam normálisat..."
A sarki ABC-ben nézelődve nem is lehet találni.
Műanyagból ezek pl. baromi jó és nagyon olcsó padok - és még kábelcsipesz is van rajtuk. Én az érdeset venném.
SteelSeries QcK-t meg kb. minden értelmesebb számtechboltban lehet kapni. Van sokféle méret, minta, vastagság.
QPAD-ok pcgear.hu-n.
"egyébként ebben a G1-ben jobb optika van, mint pl. egy coolermaster CM STORM - Xornet Optical - SGM-2001-BLON1-ben?"
Jobb.
A G1 talpai alapból teflonból vannak, bár azért nem Razer-minőségűek. De ahogy írtad is, lehet hozzá külön méretre hyperglide-ot is venni.
"csak mondjuk ahogy nézem, nincs hozzájuk win7 támogatás"
Bedugod, PnP, oszt csókolom. Egy mousefix esetleg mehet hozzá.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Synthwave #14274 üzenetére
ezek az egerek gyönyörűek. kösz a tippet, szerintem mindentől függetlenül beszerzek egyet már csak nosztalgiából is...
és ezek már 1000dpi-sek.
(csak mondjuk ahogy nézem, nincs hozzájuk win7 támogatás. nehogy úgy járjak, mint a hp lézernyomtatómmal. épp ma tanácsolta a telefon supportos, hogy tegyek fel xp-t, vagy vegyek másik nyomtatót...)egyébként ebben a G1-ben jobb optika van, mint pl. egy coolermaster CM STORM - Xornet Optical - SGM-2001-BLON1-ben?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Synthwave #14274 üzenetére
igen, azt én is néztem. sőt az mx 300 sem marad el mögötte. és ezekhez lehet venni teflon talpat is, méretre.
csak nem kevés az a 800 dpi? be lehet úgy állítani, hogy gyors legyen, csak nagyon kicsit kelljen mozdítani rajta. néztem a tesztjét, de ahogy látom itt is a setpoint szoftverrel állítják be, azt meg mint írtam, nem használhatom, mert ütközik. a G3 meg anélkül is elég "gyors" (2000dpi). javíts ki, ha tévednék, nem igazán értek az egerek lelki világához.
ezeket az említett egérpadokat hol lehet kapni? én még boltban nem láttam normálisat...
-
Wolfskin
őstag
válasz
nyunyu #14272 üzenetére
volt a logitechhez egy driver, ami felgyorsította az egereket, de ütközött egy másikkal(browser mouse 1.1) , ami egyszerre tudta a görgető megnyomásával vízszintes görgetésre váltás+a görgetés aktiválása az adott ablakban funkciókat. ezt így együtt még az x-mouse button controllból sem sikerül kicsiholnom (a vízszintes görgetést legalábbis), szóval emiatt leszedtem.
most is csak a win egérbeállításait használom, a sebesség maxra húzva.
a 7,5 cm persze igen relatív, nekem az is sok. most a noti egerét használom, az 1000 dpi-re állítva és 2-3 cm-en átszalad a két monitoron. (swex MI403)egéralátétet használok (általában pl. most is), de az rx1000 egy idő után lelassult rajtuk, vagy nem csúszott rendesen. macerás volt, végül maradt az asztal, mint kompromisszum.
RX300-am volt, de nekem ez a karcsúsított darázsderék fazon nem jön be, hogy a hüvelykujjat be kelljen húzni a tenyér alá. persze ez is ízlés dolga.
egyébként az rx1000-nél az volt az utolsó csepp, hogy a jobb gombja elkezdet "szorulni" olyan furcsán klikkelt, mintha megszorulna, aztán hirtelen megindulna. egy oltári vacak egér volt, Isten nyugosztalja.
Inkabb egy 1000 cpi-s L optika, mint egy 400cpi-t duplazo vagy negyszerezo eger. (lasd gagyibajt&co)
úgy érted, hogy ezek az 1600-2000 dpi-s (cpi-s) egerek csak szoftveresen gyorsítják a mozgást? ezt esetleg kifejethetnéd példákkal is, emögött választ gyanítok a kérdése(i)mre.
-
nyunyu
félisten
válasz
Wolfskin #14271 üzenetére
1000dpi-vel igen lassúcska volt. nem szeretem a csuklóm rángatni, vagy ha vállból kell irányítani egy egeret
Nehogy mar az a 7.5 centi olyan nagy tavolsag legyen ~3000 pixel lekuzdesehez.
Szimplan rosszul volt beallitva az egered.
IMHO az RX300 kenyelmesebb volt az egypalcas egerek kozott, mint az RX250, persze sokkal regebb ota nem kapni
lehetőleg lézer. az íróasztalom felületéhez jobban bevált, biztosabb. meg az optikai egerek egy idő után elkezdenek cidrizni, remegni, bizonytalankodni as képernyőn, mintha megöregedne az optika (???).
Nem mondtuk meg elegszer, hogy BARMILYEN eger megtaltosodik egy alatettol?
Bonuszkent nem az asztal felulete kopik... (azt nehezebb cserelni, mint az alatetet)
így visszaolvasva úgy tudnám összegezni, hogy elsősorban a dizájn (forma) és a minőség (anyaghasználat, gombok, optika) mérvadó, a 800/1600dpi-s lézer már sztenderd az alapkategória felett (golfklasse).
Inkabb egy 1000 cpi-s L optika, mint egy 400cpi-t duplazo vagy negyszerezo eger. (lasd gagyibajt&co)
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
összetört immár a második rx1000-es egerem is, de örülök, hogy megszabadultam tőle... (bár így utólag belegondolva el is ajándékozhattam volna)
így most egérvásárlás előtt állok.
amit nem szerettem az rx1000-ben (kontra)
- rettentő kényelmetlen dizájn (keskeny, a hüvelyk ujjat be kell húzni a tenyér alá, a kisujj pedig folyamatosan lelóg és zsírozza az egér padot).
- egy idő után elkezdett tapadni (bár ezzel mindegyik így van, ez inkább tappancs+alátét kérdése)
- 1000dpi-vel igen lassúcska volt. nem szeretem a csuklóm rángatni, vagy ha vállból kell irányítani egy egeret, úgyhogy 1600 dpi-vel kényelmesebben mozgok (2 monitor, 22"w és 19")
- billenthető görgő (bár ezen pillanatragasztóval tudtam segíteni)
- a gombok iszonyú nagy holtjátéka (köztesekkel ezt is megoldottam)
- nem elég határozott racsni (golyós megoldás, a rugó cseréjével sem lett jobb).
- ugyanakkor a 3. gomb (görgető) kapcsolása meglehetősen nehéz voltamire kell:
• ált. irodai használat, net, photoshop. ez utóbbihoz nem ár, ha van dpi kapcsoló.
• három gombos bőven elég
• nagy, főleg széles dizájn. eddig a legkényelmesebb egerem az rx 250 volt, elnyűttem párat. ha lenne G3 eladó, az pl. tökéletesen megfelelne.
• a gombok finoman működjenek, ne lógjanak, ne legyen holtjátékuk.
• főleg a görgető legyen precíz, a racsnija határozott (egy régebbi típusú rx250-be gémkapocsból hajtottam rugót, annál jobb görgető racsnim sosem volt... hasonló, mint a képen a G1, nekem eddig ez vált be legjobban). és a görgető megnyomása ne legyen túl nehéz, de túl könnyű sem, hogy magától kapcsolgasson (sokat használom, azzal váltok vízszintes görgetésre). ez nem túl spéci igény, az rx 250-nál már megoldották, az ideális. de van egy legalapabb logitech optikai egerem is (500 Ft lehetett), a gombjai annak is nagyon finomak.
• lehetőleg lézer. az íróasztalom felületéhez jobban bevált, biztosabb. meg az optikai egerek egy idő után elkezdenek cidrizni, remegni, bizonytalankodni as képernyőn, mintha megöregedne az optika (???).
• játék nem érdekes.így visszaolvasva úgy tudnám összegezni, hogy elsősorban a dizájn (forma) és a minőség (anyaghasználat, gombok, optika) mérvadó, a 800/1600dpi-s lézer már sztenderd az alapkategória felett (golfklasse).
nézelődtem a neten, webshopokban, nagykerekben, de nem sok biztatót találtam, így inkább olcsóbb, eldobhatós darabokat néztem ki: a genius netcsroll 200 laser, a Kraun (?) KR.A6 Laser USB, ilyenek. nem sajnálnék többet kiadni rá, de a gamer egerek sok gombja nekem felesleges, sőt zavaró. (bár azokat gondolom ki is lehet iktatni).
talán ha találnék egy logitech G3-t...
kösz a tippeket,
W -
Hege_89
csendes tag
Sziasztok!
Egy Logitech G400-as egeret veszek. Tudnátok nekem ajánlani jó egérpadokat, amik illenének hozzá?
-
tomyt
csendes tag
Elég ostoba lépés volt a Logitech-től, hogy megszüntette az MX1100R-t!
Azóta csak szarabbakat tudtak csinálni, minek erőlködnek???
Ami jó, azt nem kéne gyémántokkal még körberakni, hogy drágább legyen!
Valahogy a magyar futball is így lett egy csőd))....remélem a Logitech nem ezen az úton halad!
-
törölt tag
Hali.
Nem teljesen ide vág a kérdés, de jobb topikot nem találtam. Jelenleg egy Logitech MX3000 vezetéknélküli bill+egér kombót használok, amiből így 5-6 év után elkezdett elmúlni az egér (MX600-as, a jobb gomb már alig megy, a bal gomb meg nem érzi a folyamatos nyomást, napi 8 órákat nyúztam, szóval kiszolgálta az idejét). Kinéztem a helyére egy MX Performance-ot, a kérdés annyi lenne, hogy a vevőik nem akadnak össze? Mind a kettő a 2,4GHz-s tartományban dolgozik, és egyik vevőt sem tudom elhagyni. A dolgokat súlyosbítandó tervezek még venni egy vezetéknélküli Xbox 360 controllert-t is, ami szintén ugyanebben a frekitartományban van, és szintén nem tudom kikerült a saját adóvevőjét. -
tomyt
csendes tag
Logitech MX 1100 R van valakinek eladó, vagy tud valaki boltot ahonnan lehet szerezni?
-
Ribi
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #14229 üzenetére
Nemtudom megvetted-e már, de nem javaslom.
Itt a topik
Nincs olyan ember akinek jó lett volna sokáig, mert mindenkinek szétmegy a görgője és vagy cserélte az egész egeret, vagy szétberhelte, vagy simán kidobta.
Értelmes boltban már nem árulják, lehet valahol volt beragadt készeleten.
Szóval icon7-et NE vegyél. -
tommjee
senior tag
Elkészült
-
válasz
jaffa 2843 #14253 üzenetére
Olyan sys file nincs is a mappában.
re: (#14254) tommjee
Ez csak xp alatt működik. -
tommjee
senior tag
válasz
benedekco #14250 üzenetére
Ezt próbáld ki . Nekem is csak ezzel sikerült! Remélem tudtam segíteni
-
-
válasz
jaffa 2843 #14251 üzenetére
A leírás ott van a txt-ben is. Azt követtem. Amit Te írsz az is ugyanaz. Sajna nem akarja az igazságot. Majd nekifutok máskor. Ma már nem nagyon szórakozom vele.
Azért köszi! Az eszköz törlése megoldotta a port használhatatlanságának tényét. Nem is gondoltam, hogy benézzek az eszközkezelőbepedig magától értetődő lenne... mostanában ellustult az agyam.
-
válasz
benedekco #14250 üzenetére
Ha nem megy az egér, akkor eszközkezelőben a hibás eszközt töröld ki, majd "hardverváltozások keresése", így resetel és újra menni fog.
Az USB Polling rate állításának menete a következő:
1. Driver Signature Enforcement Override.exe-> Enable Test Mode->gép restart
2. itt beállítod a kívánt polling rate-et, Filter on Device bepipálva, majd Install Service
3. Ezután ismét elindítod a "Driver Signature Enforcement Override.exe"-t, és "Sign a System File", majd itt megadod az hidusbf.sys elérési útját, ami Win7 64bit esetén a következő: c:\Windows\System32\drivers\hidusbf.sys
Fontos, hogy ne a hidusb.sys-t add meg neki, hanem a hidusbf.sys -t
Ezután egy restart, és mouserate.exe-vel leellenőrzöd, hogy stabilan képes-e tartani az egér a beállítot polling rate-etItt egy videó, ami segíthet.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest