Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
Sziasztok!
Pont kapóra jön ez a topic, a közvetlen környezetemben szeretnének digitális (merevlemezes és ha lehet, akkor HD) kamerát nézni.
Az ár másodlagos tényező. A srác szeret búvárkodni, ezért fontos lenne, hogy olyan típust találjunk neki, amihez lehet vízalatti búvártokot venni. Találtunk is egyet, jelenleg ez a kiszemelt áldozat:
JVC WR-MG100 vízalatti tok
GZ-MG730 kameraSzeretné minél jobb minőségben megörökíteni amit felvesz, ezért HD megoldásban is gondolkodik, de mivel egyikőnk sincs nagyon otthon manapság a digitális videokamerák frontján, hozzátok fordulok tanácsért.
A kérdés tehát:
Manapság milyen kamera+vízitok kombinációk léteznek, ha lehet akkor maradjunk a realitás talaján, a srác nem a BBC-nek akar természetfilmet forgatni, viszont van mit a tejbe aprítani, kellene egy józan összeállítás, akár több árkategóriából.
Mondta, hogy szerinte a Sony, Panasonic, már kezdték lejjebb adni, kommerszé válnak, a JVC viszont tartja a színvonalat. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, remélem Ti jobban átlátjátok.Válaszotokat előre is köszönjük!
-
johnjohn
addikt
Ugyan akkori, ez volt egy típussal az 500-as alatt, kicsit kissebb szűrőméret, mert itt nem lehet az optikán kézzel fókuszálni,és talán egy kicsivel kissebb kapacitású az akku.Ugyanazt a fejet kapta, mint a nagyobbik testvér.3 X 800 000.pixel, 3 X 1070 000 helyett,10 X zoom 12 x helyett.
Talán, de erre nem esküszöm meg, az 500-nak van analóg bemenete is?Ezen csak DV in van.A belső elektronika, az OIS, a mechanika ugyanaz.A következő sorozat,a 320-as már butított volt, úgy külsőleg a felhasznált műanyagok miatt, és belsőleg a fémszerkezet elhagyása miatt is, és primitívebb elektronikát kapott..Ezen még fém külső burkolóelemek vannak.A gari lejárt, de az eredeti MM-es számla még megvan.NV GS 300[ Szerkesztve ]
-
ktg3
őstag
hellohello
Panasonic VDR-D160 ról vmi vélemény??
vagy van olyan kamera ami jobban megéri ebben a max 50-70K-s árfolyamban?
azt is mondjátok meg pls h h lehet digitális szalagra rögzítő kameráról átvinni anyagot gépre.
simán csak usb kábellel v hogy?thx
-
Acheron
őstag
Köszönöm a válaszokat! Ha jól vettem le, akkor nem lesz jelentős problémám az NTSC rendszerből adódóan ezzel a digitális kamerával. Akkor nincs más hátra, mint előre
Köszönöm a hozzászólásokat! -
johnjohn
addikt
-
Cyrin
addikt
Nincs semmi bajom a Firewire-rel. Magam is bőszen használom, mind a kamerához, mind a külső winyóhoz. Nem jobb az USB, sőt, erőforrásigényesebb, és kevésbé stabil. Egyetlen előnye, hogy minden gépen van, a firewire ritkább, drágább alaplapok tartozéka, ha pedig nincs külön kártyát kell venni.
-
Badb0y
addikt
válasz
Acheron #3375 üzenetére
Én eddig SEMMI gonddal nem találkoztam (kopp-kopp) amiben érezném, hogy hátrányos helyzetben vagyok, mert NTSC-s a kamerám. LCD tv az már mind lejátsza az ntsc-t és pal-t is. Régebbi tv-knél lehetnek gondok sztem (pl. fekete-fehér)
De ha bárki tud nekem mondani olyan dolgot, amiben hátrányban van az ntsc, akkor kipróbáloim szívesen, hogy igaz-e.
-
direwolf
őstag
válasz
horusz- #3380 üzenetére
Na most megint én leszek a kötöszködő paraszt (
), de légyszi írd le egész pontosan miért nem tudod jól szerkeszteni az mpeg2-t? (kulcskockás halandzsán kívül) Mert azt megértem, ha azt hozod fel indoklásnak, hogy neked a leghiperszuperebb SD minőség kell, és soha nem fogsz dvd-t gyártani, hanem a megvágott cuccot visszaírod a minidv szalagra. Csak ez a szerkesztéses ködösítés piszkálja a fantáziámat. Lehet, hogy tudok segíteni
A másik: a dv kamokon igaz, hogy ott az usb, de egyrészt attól nem lesz gyorsabb a másolás, másrészt nem tudsz rajta áthúzni dv formátumban, hanem a kamerád "előtömörít" valamibe (általában kisfelbontású mpeg4)
[ Szerkesztve ]
-
horusz-
tag
A mostani dv-s camok is el vannak látva usb csatlakozóval,ugyhogy a hdd-nek ez más nem elöny!
A másik.Dvd-s és hdd-st nehezebb jól szerkeszteni.
Nekem volt 1 320-as panám amit eladtam és arra gondoltam(meggondolatlanul) hogy veszek dvd-set. Aztán csak fájt a szívem hogy akkor nem tudok szerkeszteni,és a végén döntöttem! Vettem 1 nv-gs330-at és vettem hozzá 1 Pana DMR-EH57 irót.Igy több rétü lett a dolog.Tv-ből is tudok felvenni,de a kamerát is rá tudom tenni,és rögtön irom is ki dvd-re szerkesztés,és feliratozás után. És amellett a laptopra is rátehetem!Ez mondjuk kicsit drága igy,viszont ha veszel 1 320-ast 90eft-ért és hozzá 1 asztali irót 30-40eft-ért akkor már annyi mint 1 hdd-s és nem kell vele bajlodni! -
direwolf
őstag
válasz
johnjohn #3376 üzenetére
Én sem komolyan kérdeztem, nem szoktam megsértődni ilyeneken, főleg egy fórumon
Egyébként szeretek vitázni, mert meggyőződésem, hogy a konstruktív vita viszi előre a világot, ezért provokálom, hogy Te is szállj be a ringbe, ne csak passzívan nézd
És meggyőzhető vagyok -
Acheron
őstag
Sziasztok!
Áttanulmányozva a fórumot, a nem túl régmúltbeli beírások alapján talán kaphatok segítséget a döntésemhez.
Egy ismerősöm révén per pillanat lehetőségem van az USA -ból hozatni egy HV20 kamerát. Használni először elsősorban beltéri, később minden bizonnyal kültéri felvételekre szeretném - a hamarosan megszülető gyermekem fejlődését követendő
A korábbi hozzászólások alapján vannak itt olyanok, akik használnak/használtak NTSC szabványú kamerát. Ami igazán érdekel, hogy az itthon kapható 50i/25p HV20 modellel szemben a 60i/24p felvételeket készítő NTSC model alkalmazása járhat -e, és ha igen, milyen hátrányokkal járhat (elsősorban HD felvétel készítése esetén), ha a környezetemben található TV készülékek mindegyike kezeli az NTSC szabványt (még ha nem is HD - pillanatnyilag). A számítógépen való szerkesztésnek van -e ez esetben valamilyen specialitása? Egy esetleges NTSC/PAL konverzió milyen mértékű minőségromlással jár (tudom, hogy ez relatív, de egy átlag user képességeit és igényeit figyelembe véve mennyire lehet ez zavaró, esetleg tesztképek valahonnan?)
Előre is köszönöm a válaszokat, külön köszönet, ha az gyakorlati tapasztalaton alapul (pl. Badb0y?)
Előre jelzem, hogy napközben sajnos csak olvasni tudom a fórumot, ezért ha esetleg késlekednék egy válaszra adott visszajelzéssel, akkor az nem a modortalanságomnak tudható be, kérem nem megkövezni. -
direwolf
őstag
válasz
philoxenia #3372 üzenetére
Szerintem az lesz az ultimate, mondjuk ha lesz elérhető áron 32 gigás class6+ SD.
Pl. a Pana HDC-SD9 vinyó nélkül perfekt lenne. És elvileg 120 körül kéne lennie az árának, mert így vinyóval ~180 most, az SD meg amúgy is benne van.[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
A környezetemben megfordult már pár száz, eddig egy ment tönkre igen durva behatástól (leszakadt az elektronikája
) és egy a hőtől (megsütötte az alatta és felette közvetlenül beszerelt másik kettő 3 év alatt 24 órás üzemben)
Ebből a statisztikai halmaznak elfogadható mennyiségből jócskán volt mobil is. Van egy 2,5-es amit még most is napi rendszerességgel cipelek melóba kb. 4 éve a hátizsákomban.
Persze igazad van, tényleg mennek tönkre maguktól is. De akkor beszéljünk a percenként framedroppoló minidv kazettákról is, meg az elkopó mechnaikáról, ami betekeri a szalagot.
Még mindig azt mondom, hogy nincs nagyobb kockázata a hdd-nek...[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Sztem a kérdező kolléga már rég elmenekült innen, ezt látva, hogy ilyen hülyeségekről vitatkozunk, hogy tábortűz, meg anyámkínja.
-
direwolf
őstag
Hogy érted azt, hogy semmiről sem tehet? A HDD-k sem szoktak csak úgy maguktól tönkremenni, annak oka van. Elég durván kell bánni egy kamerával, hogy meghaljon benne a vinyó. A leejtés ellen pedig a kazetta se védi meg a készüléket, mindegy milyen elven műxik, a minimum, hogy a lencsesor sérül. Az adatok... hát igen, valóban egy picit nagyobb a kockázata annak hogy ha mondjuk egy nyaralás végén beadja a kulcsot a készülék, akkor elszáll az egész. De ha valakinek olyan nagyon fontos, hogy mindenáron meg kell lennie a felvételeinek, akkor cipel egy laptopot, és meg van oldva a mentés
Elhanyagolhatónak érzem a kockázatot, ha csak nem ebből van a napi betevőm, de akkor meg nem ebben a fórumban kérdezem meg milyen kamerát vegyek
-
direwolf
őstag
Volt nekem is vinyóhalál (nem kamerában), de a fontos dolgaimról tartok másolatot másikon. Ugyan ezt a kamerával is megtehetet. Worst case-re meg ne jáccunk már, mert akkor a kazetta is beleeshet a tábortűzbe, nem? Semmivel se kisebb az esélye, hogy a MiniDV mechanikája megy tönkre, mint a HDD. (nekem speciel az előbbi adta be a kulcsot)
-
johnjohn
addikt
-
Sanyabá
senior tag
Nekem eddig egy Sony CCD TR 415 E tipusú 10 éves kamerám volt ill. van és azt untam meg hogy mindig át kellett másolni egy normális nagy kazettára hogy tárolni tudjam és
bármikor le tudjam játszani.Tehát azért gondoltam merevlemezesre hogy azt a Pc-re azonnal
fellehet rakni.vagy Dvd-re kiírni.De nyilván meg hajlok a hozzáértők szakvéleménye előtt!Meg ugye jól hangzik hogy akár 21 óra hosszat is lehet felvenni ,szemben a mini Dvd-re
csak 1óra hosszat? Tehát mint írtam nekem egyszerű megbízható kamera kellene ami
jó pár évet tudna szolgálni. -
Cyrin
addikt
válasz
Sanyabá #3348 üzenetére
Ahogy az előttem szóló mondta, minden kamerához jár aksi.
A merevlemezesnek kétségtelen előnye, hogy a gépre húzáshoz kevesebb idő kell, mint a kazettásnál és mindez USB porton keresztül megy, nem kell hozzá Firewire, valamint hogy nem kell bele adathortdozót venni. De kb ennyiben ki is merülnek az előnyök.
Viszont a hátrányai sokkal jelentősebbek sztem:
- többe kerül: ugyanazért a pénzért rosszabb paraméterekkel rendelkező HDD-s kamerát tudsz csak megvenni. Ha pedig ugyanazokat a paramétereket akarod elérni képalkotás terén, akkor mélyebben kell a zsebbe nyúlni. De ebben az esetben is, a felvételi formátum=nagyobb tömörítés (mpeg2) miatt rosszabb az eredmény, és a szerkesztetőség, mint a miniDV esetén, tehát több pénzért, mégiscsak kevesebbet kaptál.
- A HDD minden csak nem megbízható adattárolási forma, ez igaz egyrészt hosszú távon, amikor a családi felvételeket meg kéne őrizni (mi van ha tönkremegy egyik pillanatról a másikra, oda minden) de igaz rövid távon is, pl ha egy nyaralás végén véletlenül leejted, vagy odaütődik valamihez, és úgy dönt, hogy tönremegy, oda az egész anyag, és még a kamera is. A kaztetta nagy előnye, hogy elteheted, és ha egy-egy képkocka tönkre is menne a hosszú idő alatt, az nincs hatással az egészre.[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz
Sanyabá #3348 üzenetére
Mi az, hogy nincs hozzá akksi?Minden kamerához jár, és adnak akkut, töltőt, kábeleket, szoftvert.Nem véletlen, hogy a kiolléga nem a merevlemezes kamerát ajánlotta.
Azt viszont nem értem,hogy ha kérdezel, és válaszolnak, akkor miért kérdezel újra?
Cyrín kolléga véleménye teljesen helytálló volt.
Olvasgass vissza, 15-20 oldalt, és láthatod a Mpeg2--DVavi csatát. -
Csipané
csendes tag
Sziasztok!Valainek van Sony DCR DVD110 videókamerája?
Ha valakinek van ilyen az legyen szives irjon már róla egy pár dolgot mert én ilyet szeretnék venni,de csak úgy ha érdemes. -
Cyrin
addikt
De ha rádobsz még egy kicsit, akkor HDD-sek közül a Sony - DCR-SR190 és a Panasonic - SDR-H250 környékén kéne keresgélni. De ezeknek se lesz jobb a képe és a szerkeszthetősége a 330-asnál. Tehár fölösleges pénzköltés. A különbözet egyéb tartozákokra is költhető (pótakku, állvány, táska stb.) vagy elsörözhető.
-
Sanyabá
senior tag
Most láttam elérkezettnek az időt hogy vegyek egy merevlemezes videókamerát,igen ám de
milyet? Teljesen amatőr,házi használatra kellene úgy 120-130ezret tudok rászánni.
Várom a hozzá értők tanácsait!!!!!
-
johnjohn
addikt
Inkább eztVidd magaddal a kamerát, és próbáld ki a boltban.A másodikra, az SVM-re gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
A beépített mikrofon csak pár milliméter átmérőjű, a komolyabb mikrofonok sokkal nagyobbak. Közelebb van és térben már a kamera tetején is.
A beépített csak egy oldalon nyitott igazán, ráadásul a kameratest rezonanciáját is veszi valamilyen mértékben. Az árnál meg nyilván egy olcsó amatőr kamerát vesznek figyelembe a beszerzéskor a gyárban, tehát a minőség sem igen csúcs a beépítettnél. -
Badb0y
addikt
válasz
philoxenia #3330 üzenetére
Huh, ezt a választ nem teljesen értem. Ezt közelebb vinni nem hiszem, hogy közelebb viszem, mert a kamerám tetején levő papucsba állítanám.
a méret és az ár nem korlátos annyira
Na ezt sem értem mire írtad -
horusz-
tag
Teszteltem az nv-gs320 után a 330-at! Nem tudom mitől nagyobb a fogyasztása,és a mérete,de ezt a panasonic Magyarország sem tudta megmondani! Tesztem alapján,semmi különbséget nem találtam!!!
-
coolsound
csendes tag
Nem akarok beleszólni de a lentebbi hozzászólásaid alapján nagyon fontos a minőség. Most ha csak a képi minőség a szép, akkor azt gondolom, hogy esetleg megvágott némafilm lesz zenei aláfestéssel.
De ha tényleg minőségről beszélünk, és tényleg egy igényes rendszert akarsz kiépíteni és egy rendes spotfilmet vagy egy HD demóra hasonlító filmet szeretnél készíteni igazán jó hangal akkor miért ilyen mikrofont nézel???
Ezek a mikrofonok igazából belső térbe való mikrofonok soha nem fognak olyan hanghatást rögzíteni mint amilyet egy demófilmben láttál.
Szerintem olvass egy kicsit valahol a RODE NTG-1 vagy 2 ről nem olcsó az tény. De mi az ami tényleg jó és olcsó?! Ezzel a mikrofonnal egy hajókiránduláson lefilmezheted úgy a delfineket a csónak orrába, hogy hangot fogsz hallani nem sistergést és a háttérben ordibáló túristákat. Vagy egy motor/autóversenyt. Mellesleg ha jól emléxem könnyebb volt mint a telefonom nem volt talán az egész 100g. -
acronka
tag
NV-GS320 -hoz milyen FireWire kábelt vegyek?
-
Badb0y
addikt
válasz
philoxenia #3327 üzenetére
Én is most tervezek egy sztereó canon dm-50-et venni.
Van vkinek ezzel tapasztalata? Sokkal jobb egy külső, mint a belsők ?
-
johnjohn
addikt
Az a baj evvel, hogy teljes felbontású videót nehéz feltenni a file-méret miatt, tömörítve meg sz@rt sem ér. Egy árkategórián belül azért nincs akkora szórás,rendszerint egyformán gyengélkednek, vagy brillíroznak, a szolgáltatásokban, kivitelben nagyobb a szórás.
Ha vonalszintű jelet akarsz rögzíteni , jobban jársz ha a hangot külön veszed PC-re, és utólag húzod a videó alá szerkesztéskor.Nem kis munka. -
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #3320 üzenetére
Ha ezt tudom Samsungot veszek!
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #3317 üzenetére
Ilyen marhaságról rég hallottam, utóhangosítani a PC-vel és az Editor progival szoktunk.
Legfeljebb mikrofon bemenet kellhet.Nem vesz fel a kamera külön képet és hangot,nem hallottam kamerás audio dub-ról, legalábbis az olcsó kategóriában nem.
Gyalog Galopp :"Vágd ki ezt a fát, evvel a füstölt heringgel"[ Szerkesztve ]
-
Hzolee
csendes tag
Sziasztok!
Csak jótanácsként írom nektek, hogy akinek megfordult véletlenül is a fejében, hogy Sony HDR-SR7-es készüléket venne, az gyorsan verje ki a fejéből az ötletet!Nemes egyszerűséggel pénzkidobás ennyi pénzért egy ilyen kamerát venni! -
sbazsi
veterán
audio bemenete mindegyiknek van?
-
Davenef
csendes tag
Sziasztok!
Kameravásárlás előtt állok.
Rászánt összeghatár kb. bruttó 50 és 80 E HUF között.
A fő szempontok: kézremegés blokkolás, könnyű gyors átvitel a számítógépembe , esetleg vágás és utána kiírás dvd-re, .
Egy hobbiszinten eléggé hozzáértő rokonom ezt a típust javasolta:
Sony DCR-HC51E
Megkérdeztem Tőle, milyen gyorsan tudom átpakolni a gépemre a felvett anyagot, mire ezt a választ kaptam:
"A mini DV átírása számítógépre 60 perc esetén 60 perc, 90p =
90p , tehát 1az1ben. Ez nem digitalizálás, -hiszen a DV formátum
már digitális- csak átírás.
A DVD-s formátum meg olyan gyors, amilyen gyors az adatátvitel a
sz.gépben.
Azonban, mint említettem, ha bármit is szerkeszteni, javítani,
kivágni, stb. akarsz, akkor 3x annyi időbe kerül, mert a DVD-t előbb be
kell olvastatni szerkeszthető formába."Tisztelettel kérdezem Tőletek:
1. Igaz ez, hogy ha egy újraírható dvd-re rögzítőst veszek, akkor 3X annyi időmbe kerül, ha utólag vágni akarom, mintha DV-set vennék?
2. Egy jobb minőségű DV kazira hányszor rögzíthetek úgy, hogy a minőség látványosan ne romoljon?
3. Amennyiben a DVD írós vághatósága nem lassabb, milyen típust javasoltok a fenti paraméterek ismeretében?
Köszi
Davanef
-
acronka
tag
Hali! Mondana valaki vélaményt a pana nv-gs320 joystickjáról? Mi az esély, hogy a gar lejárta után elromlik, mint a mobilokon szokott?
-
sbazsi
veterán
Tud valaki olyan siteot kamerákra, mint a http://www.dpreview.com/ fényképezőkre?!
-
naim
csendes tag
Nálam a SONY és a SAMSUNG kilőve. PANASONIKOT sok éve használok VHS-től kezdve a DV-ig. Semmi komolyabb hiba nélkül. Minden más gyártó által készített szerkesztő progival működik (nem úgy mint a sony). Nemrég vettem egy JVC GZ-HD7 es FULL HD-s kamerát, és első benyomásra csak azt tudtam leszűrni, hogy a Pana nagy vetélytársra talált.
-
sbazsi
veterán
akkor mini dv elvetve.
panasonic-oknál nem látok segédfényt. azokkal éjszaka milyen felvételt lehet csinálni akár közelre, akár távolra?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Direct One (műholdas és online TV)
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Sandisk Extrem Pro Cfexpress 128Gb Type B kártya Cf express Újszerű Dobozos
- Panasonic DMC-LX15 Digitális fényképezőgép F1,4 2,8 LEICA DC 4K videó 20,1 MP LX15
- Smallrig Forewala W60 wireless vezeték nélküli mikrofon eladó
- Sony Vario-Tessar T E 16-70 mm f/4 ZA OSS
- Fujifilm WCL-X100 nagylátószögű konverter X100-as szériához