- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsyl
aktív tag
-
tsyl
aktív tag
válasz jjeahh #20633 üzenetére
már én sem tudom...
...csak a mókus fülét tudjam úgy lekapni, hogy háta mögött a toboz a fenyőn már homályos legyen
(vagy a szöcskét mikor kacsint rám a szemével...)
Annyit olvastam, annyit telefonáltam, annyit megtudtam már az elmúlt pár napban, hogy lehet megelégednék az első "Szmena M8-as" gépemmel is már18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
Munka után bementem a MM-be, gondolván hátha van és kézbe foghatom kipróbálásra a G3 Lumixot...egy kedves eladó rögtön sietett felém segítőkészen. Mikor kimondtam a Panasonic szót összeszűkült a szeme és közölte ezt a márkát sajnos nem forgalmazzuk. A kérdésemre, hogy miért?-az volt a válasz nem tudják honnan beszerezni....nos ez nekem jó egy nagy csalódás volt...
De kézbe foghattam és kipróbálhattam a Canon sx50-et, (113k), Nikon Coolpix P520-at(94k), Nikon Coolpix 530 (105k) és az Oly XZ2-t (85k)...ami szomorú: hogy, mindegyik tetszett...[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
-
tsyl
aktív tag
-
tsyl
aktív tag
használt Pentax K10D DA 18-55 mm/F3,5-5,6 AL -nem mai gép, de ahogy olvasgatom a teszteket talán még most is megállja a helyét. Kérdezném, hogy reális-e 58k érte?
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
Minél többet olvasok, annál bizonytalanabb leszek...és ügetek most már a 80 ezres léc felé...
79.900-ért újonnan Samsung NX1100 20 -50mm vagy a Olympus E-PL3 14-42mm bizonyulhat jobb vételnek?18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
válasz Tin_Shield #20568 üzenetére
Szuper! A kezem meg hála az égnek nem remeg még
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
Voltam az "olcsóboltba"...és a 1100d az 18-55 III DC obival van ... ..megkérdeztem az eladót, hogy IS-el nem-e lehetne vagy nincs-e...de reménytelen ötlet volt..szerintem annyira sem volt képben mint én még pár napja...
Tin_Shield:[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
válasz Tin_Shield #20559 üzenetére
Köszönöm szépen! Ma munka után megyek vissza a boltba és megnézem a tartozék objektív típusát.
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Megkérdezhetem, hogy az IS és DC objektívek között mitől van ilyen nagy minőségi különbség?
jjeahh:
A kompakt kiesik.
az igényem egyenlőre csak a tanulás (a lehető legkevesebb automata üzemmóddal).
filmezni nem igazán szándékozok vele arra ott vannak a videó kamerák.
A méret és súly nekem annyira számít, hogy: "legyen fogása" a gépnek és érezzem, hogy "van azért" súlya.
Jelen esetben az anyag-építési minőség nem fontos és igazából legtöbbet a használt piacon nézelődtem.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy tőlem nézve az ország másik részében van egy adott kamera, amit megnézni nem biztos, hogy meg tudok.
Az obi parkot jelenleg nem tervezem fejleszteni, bár nagyon szeretnék kipróbálni komolyabb és nagyobb optikákat is...de ha sikerül ráéreznem ezek ízére, akkor ismerve magam biztos megint lesznek álmatlan éjszakáim
A téma főleg kreatívan jönne... igazából természetben szeretnék kattintgatni. Környékbeli utazások (Ausztria, hegyek-völgyek, pillangók, méhecskék, virágok, bibék...és minden hasonló amit a saját látásmódommal szeretnék megörökíteni...klasszikus kezdő fotós betegség tudom... )[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #20550 üzenetére
Nézegettem a használt milceket is...tegnap a Samsung azt hiszem NX1100-as volt az üzlet polcán, de annyira nem tetszett...igaz be sem tudtam kapcsolni, abba nem volt akku.... szó mi szó, tényleg nagyon nehéz döntenem. Nekem a fényképezés idáig mindig csak kis kompaktról szólt. Amikor dolgoztam ott voltak mellettem a profi fotósok hatalmas objektívekkel és általában Canon gépekkel...nem is érdekelt, hogy mit és hogyan is no meg mivel csinálnak...
..Aztán az egyik kollégám áttért a DSLR filmezésre és tényleg egy teljesen más látványvilágba találtam magam mikor megnéztem a felvételeit. A mozgókép is csodás de engem főleg a sok természeti állókép fogott meg, amin ha akarja az ember csak a mókus füle látszik élesen...szóval nem tudom, erre mi a legalkalmasabb technika, de a netten keresgélve láttam többek közt az 1100d-től is. És ha most veszem meg akkor van egy gépem null expósan aránylag elfogadható áron és idővel bővíthető ha megtudom tanulni... Ez motivált most engem.
Semmi tapasztalatom nincs fotózás terén én filmekbe utaztam idáig, ami hasonló de mégis más világ más technikákkal. Úgy látszik ahogy öregszem, úgy megy el az eszem...de ezt nagyon szeretném kipróbálni szigorúan csak amatőr szinten.18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
-
tsyl
aktív tag
Sziasztok!
Napok óta lázban égek, mert találtam egy hirdetést Nikon D3100 39.900-ért...mára már dobtam, mert komolytalan az eladó....
...Elsétáltam az egyik hipermarketbe még tegnap délután és ha jól emlékszem 83 vagy 84 ezer újonnan a Canon Eos 1100d alap objektívvel. Kézbe fogva próbálgatva teljesen megtetszett. Ráadásul most 15 ezer forintot vissza adnak ajándékutalvány formájába. Szóval úgy 68 körül lenne...
Mit javasoltok? Érdemes belefektetni? Amiket olvasgattam róla kedvezőnek tűnik.Teljesen hobbi szintű felhasználásra szeretném, no meg megismerkedni ezeknek a gépeknek a világával...Néztem a D3100-at is újonnan, de az már nagyon közel van a százhoz...
(ahhoz képest, hogy 50 ezerig húztam meg a határt...szépen kúszok fölfelé... )18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
válasz Stauffenberg #20498 üzenetére
Látod én így vagyok a videóval. Mindenhová viszek magammal kamerát, de nagy ritkán használom csak "magáncélra".
Ha sikerül végre megtalálnom az "igazi" társam fényképezőgép személyében, akkor tuti, hogy én is az első pár hónapban több ezer képet fogok készíteni...18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
válasz Stauffenberg #20475 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Igen igazad van. Épp nem régen tűnődtem azon, hogy tőlem 300km-re van egy Pana G1-es 14-42mm-es obival (55k). Hiába az ingyen posta, azért csak jó lenne kézbe fogni megszemlélni, mert a fotókon legyen is bármennyi belőle, nem biztos, hogy minden látszik...18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
Még egy gyors kérdésem lenne: Sok gépnél leírják az expo számot is. pld.:7500, 8900, 13.600...stb. Itt van valami határ vagy mérce ami alapján már azt lehet mondani, hogy "ez más nagyon sok" ?
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
Húhh...köszönöm mindenkinek! Azt hiszem ebben a fotós világban lesz még mit nekem is tanulnom
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
-
tsyl
aktív tag
válasz Tin_Shield #20460 üzenetére
Már lehet le is tettem róla ...rengeteg használt gép van a piacon..Most olvasok éppen egy Tükörreflexes Sony A300 gépet 18-70mm optikával, táskával 49.900-ért...Bele vagyok már betegedve, annyira szeretnék a kezembe tartani egy jó gépet
.: JuSzT :. : 55 ezerért van hirdetve a garanciás Samu...
Olvasgatom én a teszteket is, de 2008-ba, meg a környékén íródott cikkek, természetesen szinte minden akkori masinát kedvezően tüntetnek fel...ezért is hagyatkoznék inkább az itteni szakmabeliek tapasztalataira.
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: Samsung: nx1000 vagy nx100 a jobb vétel?
18 éve a PH-n....
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Baldur's Gate 3
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Returnal (PS5)
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest