- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kitramsey #54672 üzenetére
Én is a Sony A7III + Tamron 28-75mm f/2.8 kombót ajánlom. Fullframe 75mm f/2.8-on már elég jó szeparációt is kapsz, szerintem nem feltétlen kell fényerősebb lencse. Az átfogással meg nagyjából le lehet hozni esküvőket is. Kicsit lehetne szélesebb az elején, de ennyi pénzért ez egy nagyon jó üveg. A váz meg tud mindent, amire szükséged van, sőt.
Idővel esetleg egy Sony 85mm f/1.8, vagy Sigma 85mm f/1.4, ha szűkebb DOF kellene portréknál. Vagy ha hiányozna a szélesebb nagylátó, akkor folytathatod a Tamron sort "lefelé" egy 17-28-cal. Nem lenne rossz egy Sony 24-105mm f/4 sem, de vázzal együtt az már kb. 2500 euró.
-
nozs23
addikt
válasz
kitramsey #54672 üzenetére
Amiket ajanlottam ugyanugy jok. Sokkal tobb fog azon mulni, hogy hogyan tudsz fotozni.
Ha komolyabban portrezgatni akarsz pedig meg kell baratkozni vele, hogy egy fix (mondjuk 85-os) is kelleni fog a tarba. De tenyleg van, aki vegigtol egy eskuvot egy db. fenyeros alapzoommal. -
nozs23
addikt
válasz
kitramsey #54663 üzenetére
Szerintem az A7 III + Tamron nagyon jó kombó. Bár nem ultra széles és nem is túl hosszú, éles nyitva és hobbi makróhoz, portréhoz, tájképhez is teljesen jó. Esküvőt is végig lehet vele tolni.
Az A7 II és az A7 III között azért jelentős szakadék van. A Fuji is jó gép, csak nincs benne stabi és azt hiszem ők a fixekbe sem nagyon raknak, szerintem ez mindenképp hátrány.
Továbbá ha nem jön be, akkor szerintem a fenti kombón tudsz a legkönnyebben továbbadni a legkisebb bukóval, mert borzasztó népszerű páros.
2000 EUR-ba jó gép és fényerős zoom páros nem feltétlenül fér bele, maximum M4/3 vonalon a G9 + 12-35 + 35-100 f/2.8 de azt érdemes észben tartani, hogy nem fog olyan eredményeket produkálni, mint egy hasonló kombináció FF vonalon, főleg ha kevés a fény, vagy ha kell a szűk mélységélesség. De ez is egy nagyon jó cucc, sok szempontból jobb is, mint a Sony, főleg ha érdekel a videózás is. -
nozs23
addikt
válasz
kitramsey #54650 üzenetére
Sony A7 III + Tamron 28-75 f/2.8
Nikon Z6 + 24-70 f/4
Canon EOS R + 24-105 f/4Ezek nagyon jó kombók, ha valóban nem sajnálod rá a pénzt. Valószínűleg soha nem lesz szükséged jobb gépre, csak az obik között kell majd válogatni. Akcióban, de inkább e-infinity-ről beleférhetnek a keretbe. Amit még megemlítenék: a Sony van a legjobban ellátva natív obikkal, a Canonban nincs stabilizátor.
Vannak jó croppos rendszerek, de a kérdésed alapján FF-ben gondolkodsz, azért javasoltam a fentieket. -
-
Muerte68
addikt
válasz
kitramsey #54650 üzenetére
Nézd meg milyen obit tudsz venni a vázhoz,az alap kit obik általában nem túl acélosak a Fuji-nál a 18-55/2,8-4-egy jó obi de makróhoz nem igazán jó .
Ha makrózni akarsz ahoz mindenképpen egy dedikált makró obi kellene.
A Nikonhoz nincs túl sok obi egyenlőre,de a Sony FF obijai sem olcsók úgyhogy elsősorban nézd meg hogy melyik váz mellé futná normális obira.
Hiába van FF géped a kit obival nem lesz kihasználva a képessége.
Inkább olcsóbb váz és jó obik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest