- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
#98574848 #49230 üzenetére
Na ez már valami
Szóval akkor azt kell eldöntened, hogy MILC vagy DSLR. A MILC a jövő, egyre inkább terjednek, de a DSLR-ek még ott vannak mindenhol, nagyobb számban, bárhol jársz. Az LCD-t annyira én nem emelném ki, mert úgy is az EVF-et vagy az OVF-et fogod használni, hiszen az a legkényelmesebb az esetek 80-90%-ában. MILC-ek harmad annyi ideig bírják akksival, de EVF-ben jól közelítve látod az elkészülendő képet és EVF-en keresztül tudsz videózni is. OVF-es DSLR-eknél csak az LCD-n van videó, ami napsütésben nem igazán jó és tartani is nehezebb. OVF-hez ugye nem kell áram, "végtelen" felbontású és "végtelen" fps-sel rendelkezik
DSLR-nél egyes esetekben előfordulhat back vagy front focus jelenség, mert a fókuszálás nem a szenzoron történik, szóval ebben az esetben vinned kell a gépet beállíttatni az obihoz egy üzletben. Canon érintőképernyői a legjobbak, ezt jól érzékelted és a legegyszerűbb a kezelésük.
-
PuMbA
titán
válasz
#98574848 #49225 üzenetére
Én nem venném meg az ilyen legolcsóbb, alsó kategóriás gépeket, mert alig kapsz valamit sok pénzért. Sokkal jobbak a kicsivel drágábbak ár / érték arányban
Másrészt erről a vélemények megint megoszlanak. Sokan a kezükbe nem vennének egy Sony A5100, 6000-ret másodgépként egy profibb gép után, inkább hasonló kialakítást keresnek, mert ergonómiában és kezelhetőségben nem szeretik, hiába minden jól mutat a leírásokban és az adatokban.
-
PuMbA
titán
válasz
#98574848 #49221 üzenetére
Nincs kukucskálója és lehetetlen normálisan kezelni, mert nincs rajta 1 gomb se, szóval semennyire, ráadásul alig tudod megfogni, olyan kicsi
Nekem kis kezem van, de így is borzalmas. De próbáld ki, mert úgy akarsz venni valamit, hogy fogalmad sincs, hogy milyen, ami veszélyes, mert sok pénzt költesz el. Mindig jobb 180k-ért venni egy jó, hozzád való gépet és várni, míg meg van rá a pénz, mint 130k-ért látatlanban egy olyat, amit nem fogsz szeretni. Az utóbbi a nagyobb pénzkidobás.
"A gondom csak az, hogy kevés jó ár/érték arányú objektív van"
A Canon ár / érték arányban a legjobbak között van, szóval szerintem csak az van, hogy azt hiszed, hogy az obik olcsók, de nem, vannak fél milliós obik is.
-
csacsi77
senior tag
válasz
#98574848 #49216 üzenetére
Átnézik a gépeket és van rá 3 nap garancia. Én nem aggódnék a helyedben. Persze az igaz, hogy mindenképpen megfogdosnám a választott masinát élőben, hogy kézre áll-e?
Az A6000 kis mérete ellenére számomra kezes jószág volt, még egy viszonylag nehéz obival (16-70 Zeiss) is jó fogása és egyensúlya volt. -
PuMbA
titán
válasz
#98574848 #49216 üzenetére
Látatlanban bármilyen fényképezőgépet venni elég rossz, ugyanis megveszed, de fogalmad sincs, hogy kezelhetőségben egy másik egyébként sokkal jobb lett volna neked
A D3500 meg alacsonyabb tudás kategória, mint a másik kettő, szóval nem igazán illik bele a képbe nekem.
-
törölt tag
válasz
#98574848 #49175 üzenetére
Illetőleg milyen obit kellene választani, ha a fényképezendő tárgy kb. 10 cm széles, és a tárgy-fényképezőgép(lencse) közötti távolság 1.5-2 méter?
Ide bepötyögve ~200 mm jön ki, akkor ezek szerint kellene még egy 70-300-as objektív?
https://www.cambridgeincolour.com/tutorials/camera-lenses.htm -
csacsi77
senior tag
válasz
#98574848 #49171 üzenetére
Két oldalról lehet ezt megközelíteni. Ritkán veszed elő, ezért
1. a legolcsóbb megoldást választom, mert arra a kevés alkalomra minek drága gép, nagyrészt csak áll a szerényben
2. a legjobb gépet veszem meg, mert ha már olyan ritkán használom, akkor legyen a legjobb gép, adjam meg a módjátA Pana GX80-at és más gépet is mindenképpen vedd kézbe, mert ott dől el szinte minden. Számomra a GX80 vállalhatatlanul kicsi és sajnos az Oly EM10 vázakra is igaz ez. Az említett Nikon, Canon és Sony gépek jobban kézre állnak nekem.
-
csacsi77
senior tag
válasz
#98574848 #49169 üzenetére
Ez a Nikon 110 eFt-ért ajándék (visszatérítés után). Jó a szenzora és eszméletlenül jó a fogása, szerintem ez az eddigi legjobb 3xxx kategóriájú gép.
Az AF-P obi kezdésnek jó, kicsi, könnyű és számomra megfelelően éles képet adott. Hangtalanul fókuszál, sajnos a -Nikonra jellemző gyorsasággal. De azért családi videókra szerintem már használható.
Ha a Nikont választod, akkor még belefér a keretedbe egy fényerős 35 vagy 50 mm-es f/1,8-as obi is, amivel már tudsz minőségi fotókat is csinálni.
Canon vonalon a 200D jó választás, videóban jobb lesz, mint a Nikon. Esetleg M50, de az kicsit drágább.
Esetleg nézd meg a Sony A6000 vázat a kitobival. Az is jó áron volt mostanában (160-170 eFt). Ott a kitobit nem dicsérik nagyon, de szerintem átlagos felhasználásra az is vihető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Total Commander
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest